zaterdag 31 januari 2015

Sterke aanwijzing oogverwijdering door Kiev, dankzij Olaf Koens

English summary below.

Dankzij Olaf Koens' werk tussen de Oekraïense trooepen, bestaan er nu sterke aanwijzingen voor zware oorlogsmisdaden van diezelfde soldaten. Deze voor het Oekraïense leger bijzonder belastende verklaringen heeft Koens naar buiten weten te brengen en geplaatst in zijn Volkskrantartikel van zaterdag 31 januari 2015. Het lijkt onvermijdelijk dat de praktijk van ogen uitpurren die het Kiev regime lijkt toe te passen op gevangen genomen opponenten, tot vragen gaat leiden van de Tweede Kamer in Den Haag tot de Verenigde Naties in New York. Wij kunnen ons niet voorstellen dat Minister Koenders een leger wil blijven steunen dat de ogen van zijn opponenten uitpurt, of dat de vertegenwoordigers van het Nederlandse volk dit blijven accorderen.

Het is Koens gelukt uitermate belastend materiaal voor het Kiev regime van achter de linies naar buiten te krijgen.

Na zijn beperkte en éénzijdige fact-finding missie in Marioepol, is Olaf Koens doorgereist naar Slavyansk en heeft hij een gevangenenruil gevolgd. Daar komen ook de volgende passages uit conversaties vandaan die sterke indicaties opleveren dat het Oekraïense leger bewust ogen verwijdert bij krijgsgevangenen . Het wordt zo luchtigjes gezegd en opgeschreven dat gevreest mag worden dat dit geen op zichzelfstaand incident is. Deze passages, die mogelijk als een directe schuldbekentenis gezien mogen worden, volgen op berichten die eerder over het Oekraïense leger rondgingen over afgesneden vingers van krijgsgevangen genomen verzetsleden om het overhalen van de trekker in de toekomst te bemoeilijken.

Onderstaand de passages: ***************************************************************************************************

Dagelijks wisselen de zelfuitgeroepen republieken in Oost-Oekraïne en de regering in Kiev krijgsgevangenen uit. Vaak in het geheim. 'Deze? Dat was een scherpschutter. Hij mist nu een oog.'

En verderop in het artikel:

Bij een ziekenhuis wordt de krijgsgevangen genomen rebellensoldaat in een oude Duitse ambulance gezet. 'Die rebel hebben we al een tijdje, een gevangengenomen scherpschutter', legt (Vasili) Boedik uit. 'Tenminste, ik ga ervan uit dat het een scherpschutter was, want nu mist-ie een oog.'

***************************************************************************************************ENGLISH SUMMARY

Thanks to Koens' work among the Kiev governemnt troops he found out and brought to light the very high probability of those Ukrainian troops committing horendous warcrimes, deleting the eyes of its opponents.

Dutch journalist Olaf Koens, regularly critisised by us, has now delivered what can probably be seen as a document of admitting warcrimes by the Pro-Kiev Ukraine army. He quotes a Ukraininan soldier that recognises a hostage held resistance fighter as a sniper as he now misses an eye. Below you will find the full translated transcripts of the parts of Koens' article in De Volkskrant:

***************************************************************

The self-proclaimed Republics in east-Ukraine and the government in Kiev exchange prisonners of war on a daily basis. Often secretly. "This one? He was a sniper. He is now missing an eye."

A little further in the article:

Close to a hospital, the rebelsoldier is being put into an old German ambulance. "That rebel has been with us already for a while, a sniper we catched", Budik explaines. "At least, I suppose he was a sniper, as he misses an eye now."

***************************************************************

It cannot be immagined that Mr. Koens' findings will not lead to questions in Parliaments from London to Washington and will not lead to turmoil in the United Nations.

51 opmerkingen:

 1. Heee, het lijkt dat mijn cartoon (ik hoop dat hij hier ook eens rondneust) iets heeft losgemaakt bij hem, tenminste dat hoop ik.
  En ik hoop echt dat er nog meer eerlijke reportages zullen volgen, dan krijgt hij ook een eerlijke tekening terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://russia-insider.com/en/2015/01/30/2992

  Video met Alexander Zakharenko bij de overdracht van een krijgsgevangene aan z'n moeder. In de eerste minuten vertelt Zakharenko dat het regeringsleger (volgens opgaven van Kiev zelf) alleen al in de periode 13 t/m 9 januari 2.500 man heeft verloren, waarvan meer dan 950 gesneuveld.

  http://russia-insider.com/en/2015/01/30/2992

  Klinkt ls een full scale oorlog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. BREAKING ..(denk ik)

  op Information Clearinghouse zegt Eric Zuese het volgende:

  Rusland vecht niet samen met de separatisten.

  Dus : het Russische leger is niet aanwezig in Donbas.

  Zuesse zegt: Àlle sancties berusten op die stelling.
  Ze behoren allemaal ingetrokken te worden, en excuses moeten worden aangeboden.

  Lees het artikel:
  http://www.informationclearinghouse.info/article40860.htm

  NB: Dat zou groot nieuws zijn, hoewel het natuurlijk nooit de MSM zal halen.
  Maar hopenlijk wel de politici in het westen.
  Wel dient opgemerkt: Het is best mogelijk dat Russisch materieel ( tanks etc) en wapens oogluikend door Putin de grens met Donbas zijn overgegaan.
  Er is in elk geval influx van materieel geweest. Onzeker of 'Officieel Rusland' hier van af weet of er aan mee werkt.

  --==
  On topic: ( Ik kan het Vk artikel niet lezen) Volgens mij is dit een ondoordacht stukje eerlijkheid van Koens.
  Dit moet, onder normale omstandigheden, inderdaad grote consequenties hebben.
  Maar zijn dit normale omstandigheden?
  Het bedrog en gesjoemel is zo intens en op zulk hoog niveau.
  Als er niemand op reageert en net doet of er niks gebeurd is, dan kan het zo weer overwaaien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het ook niet lezen en ik ga geen gratis proefabonnement nemen op welke msm dan ook.

   Verwijderen
  2. Eric Zuesse geeft een screenshot. Daarop heb ik de link kunnen lezen, en die werkt: je ziet ( gratis) de pagina, en als je klikt begint de video te draaien, en hoor je de hoogste baas van de Ukraïense leger zeggen: Er zijn geen Russische troepen in de Donbas die tegen ons vechten.

   Ik spreek geen Russisch, dus ik wacht af of de man zegt wat Zuesse beweert.

   Hier is de link: http://lifenews.ru/news/

   ( Het is mij niet duidelijk waarom je LGK begint te bestrijden. Het gaat hier om info van de top baas van de Ukraïne. Zou LGK het beter weten? )

   Verwijderen
  3. Ik heb alle tekst die op die site staat door google translate laten vertalen, en ik geloof vast dat Zuesse de juiste interpretatie maakt.

   Als de gesproken woorden van de stafchef van de Ukraïense strijdkrachten, Muzhenko, ook in overeenstemming zijn met dit verslag, dan weten we het zeker.
   Ik neem zonder meer aan dat stafchef Muzhenko geen Kremlintroll is en geen Russische propaganda verspreidt. Lifenews.ru doet dat misschien wel, maar als de generaal het op video zegt, dan zou dat wel een erg straf staaltje propaganda-bedrog zijn. Zover ik weet doet alleen Site Intelligence dat van Rita Katz.

   Verwijderen
  4. Hier de tekst van google translate:

   Generale Staf van Oekraïne: In de Donbas niet armiiKievskie Russische militairen hebben het bewijs alleen op de individuele burgers van Rusland, vechten aan de zijde van de militie.
   -
   Kiev gaf toe dat hij geen feiten aanwezigheid in het conflictgebied in het zuid-oosten van Oekraïne, een gewone eenheden van het Russische leger. De bijbehorende verklaring van vandaag op de lucht Channel Five TV Oekraïne gemaakt stafchef van de strijdkrachten van Oekraïne Viktor Muzhenko.
   -
     Nu hebben we alleen de feiten van deelname van individuele burgers van de Russische Federatie en het Russische leger, die lid zijn van illegale gewapende groepen. Ik zal ook zeggen dat op dit moment Oekraïense leger vecht niet met de reguliere eenheden van het Russische leger - zei Muzhenko.
   -
   In deze vroegere vertegenwoordigers van de burgerlijke overheid heeft herhaaldelijk opgeroepen Rusland "een agressor" ten opzichte van de situatie in de Donbass. In het bijzonder, de Verchovna Rada haastte zich naar de juiste status van de Russische Federatie te herkennen. Deze stap, in termen van de individuele leden van het Oekraïense parlement, was formeel, geen effect heeft. President van Oekraïne Poroshenko in hun publieke verklaringen van dergelijke formuleringen afgezien echter in zijn microblog in de "Twitter" onlangs gepubliceerd record dat zijn 'mensen aan de 70e verjaardag van de overwinning op het nazisme in de voorwaarden van de Russische agressie. "
   -
   Een vergelijkbaar punt in zijn toespraken herhaaldelijk enkele vertegenwoordigers van de Europese politiek en de US State Department. Tegelijkertijd formele en informele verzoeken Russische politici aan enig bewijs dat zou toestaan Kiev en het Westen om conclusies te trekken over de deelname van het Russische militaire contingent in het conflict in de Donbass presenteren, bleef onbeantwoord.
   -
   Eerder dit jaar, de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov zei dat niemand kan bewijzen dat de Russische militaire aanwezigheid in Oekraïne. Zijn woorden Oekraïense pers waargenomen vijandigheid, maar nu ook het militaire commando in Kiev oordeelde in het voordeel van de Russische zijde in deze kwestie.

   Verwijderen
  5. Ja joh LGK (ik lik de @@@@ van de bankiers elite) weet het beter dan de generale staf van oekraïene.

   Verwijderen
  6. Tja

   Wat Kiev zegt is dat er geen reguliere troepen zijn.

   Putin is wel zo slim om te vragen om hun insigne te verwijderen

   En men gaat zelf zover dat Russische soldaten een DPR paspoort krijgen (vreemd want DPR is niet erkent, dus ook pasporrt niet)

   https://twitter.com/SynBandery/status/558648087863115776/photo/1

   Dit alle om te verhullen dat Putin troepen naar de Donbas stuurt

   Want Putin snapt ook als hij herkenbaar zijn troepen naar de Donbas stuurt hij gelijk de paria van de wereld is

   Verwijderen
  7. Ja mensen, you see it for yourself: Wat de stafchef van het Ukraïnse leger niet door heeft en niet kan bedenken, dat weten eenvoudige reageerders als LGK wèl.
   U begrijpt dat deze stafchef nog nooit van intelligence en spionage gehoord heeft. Die leest alleen de krant. ( Hoewel, in de Ukraïnese kranten staat nu juist al maandenlang datgene wat ie nu ontkent....)

   Een interessante vraag is : Waarom vertelt Muzhenko dit ? Waarom nu ? Waarom nu pas ?
   ( Hij moest het doen, omdat hij wellicht de enige is die de laatste 9 maanden niet gezegd heeft dat Rusland mee vecht)

   Wil men Putin paaien en de weg vrij maken voor het opheffen van de sancties ( waar niemand iets aan heeft, en waar de EU landen een grote hekel aan hebben, en veel schade.)
   Begrijpt Ukraïne dat de VS geen halve cent aan UA zal geven, en dat ze dus verder moeten met de EU en met Rusland.
   Begrijpen ze dat die beide partijen lijden on der de sancties?

   Graag suggesties.

   Verwijderen
  8. U gaat voorbij wat die staf chef zei

   Reguliere troepen zijn er niet, dat beteknt met insigne

   Hiermee overtreedt Putin de Gen Conf, soldaten horen een insigne te hebben
   En waarom is de Donabs dan vergeven van militairen die geen insigne hebben?

   Maar u laat door uw post duidelijk zien dat u er totaal geen varstand van heeft en ook niet begrijpt wat een proxy oorlog is.

   Zoals u in mijn ander post kunt lezen is dat waarom er sancties zijn.
   En die worden dus niet opgeheven.

   Maar u weet dus niet eens wat de sancties zijn die het westen heeft ingesteld
   Wederom laat u zien er werkelijk niets van te begrijpen.

   Laat ik het u uitleggen

   Sancties van westen zijn 3 ledig

   1) tegen personen, reisverbod en bevriezing tegoeden
   2) banken mogen bijna niet meer lenen aan "rusland'
   3) 'spullen' voor defensie of dual use, en 'spullen' voor high tech olie winning

   Dus de sancties die westen heeft opgelegd treffen zeer weinig westerse bedrijven, alleen degene in defensie en high tech olie boren.

   Westen lijdt dus niet onder sancties, uitgezonderd enkel specifieke bedrijven.

   Naast dat u weinig verstand heeft van de gehele situatie in UA laat u ook zien geen verstand te hebben van economie

   Verwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 4. Jan

  Ru troepen zijn er idd niet
  Geen insigne op kleding, geen markings op voertuigen.

  Maar dat Russisch leger vecht in UA is al lang bewezen.

  Dat heet een proxy oorlog

  Is het niet vreemd dat een mijnwerker in een T72b3 kan rijden, of het kanon kan bedienen?
  De vele transporten in Rusland van tanks op treinen richting Rovstok
  Die later gezien zijn in de Donbas
  De kampen die in RU waren en later weg waren en er daarna weer een offensief volgde in de Bonbas

  Dit gaat de MSM idd niet halen

  En dan refereert het artikel naar "American mercenaries"
  Wat een fake artikel is wat u hier kunt vinden

  http://www.stopfake.org/en/fake-american-mercenaries-have-appeared-in-donetsk/

  U haalt een bewezen Russische propaganda site aan wat bewezen fake info verspreid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niks bewezen LGK en die engelse en amerikaanse huurlingen hebben we wel gezien. Sancties tegen rusland snel opheffen. Hulp aan oekraïene ook snel opheffen. Fascist die staat te schreeuwen dat hij er voor zal zorgen dat de kinderen in kelders moeten opgroeien. Hij denkt zo de oorlog te winnen, Mensen knakken hierdoor en geven het verzet op, terwijl iedereen dat het omgekeerde gebeurd. Mensen worden vastberadener om onafhankelijk te worden. Onnodig menselijk leed en niks wordt bereikt, donbass komt niet meer onder gezag van kiev.

   Verwijderen
  2. Welke huurlingen zijn gezien?

   We hadden eerder al 1 Amerikaan, een 55+er
   Deze week hadden we 1 Engels man
   En vandaag zag ik ook een bericht dat een Brabander meevecht vanwege MH17
   Oh en eerder was er ook bericht dat een Fin meevocht

   Dus welke huurliggingen
   Ik zie alleen idealisten die zich inzetten voor UA

   Sancties zijn er omdat
   - Putin de Krim annexeerde
   - Putin de boel niet de-escaleert
   - Putin zijn grens niet gesloten houdt voor mensen en materieel wat naar UA gaat
   - Putin UA beschiet vanaf RU grondgebied
   - Putin materieel naar UA steurt
   - Putin ook troepen naar UA stuurt

   En dit is alle bewezen
   Dus sancties kunnen alleen opgeheven worden als Putin iets doet aan bovengenoemde punten.

   Hulp wordt niet gestopt. Omdat UA stap heeft gezet naar westen, en westen steunt dat.

   Poroshenkois geen fascist
   Graag bron?

   Hij gebruikte een metafoor
   Zolang de terroristen daar strijden, is er weinig kans dat kinderen opgroeien met school en vrijheid.

   Poroshenko wilt dit ook niet
   Hij heeft eerder in aug voorstellen gedaan voor vergaande autonomie, zelfs omgezet in wetten, echter sepa's accepteerde dat niet.

   er is maar een zeer kleine kern die dat wilt, 'vastberadener om onafhankelijk te worden'
   De meeste willen geen oorlog en keurde zelf het bezetten van gebouwen af in april vorig jaar

   Maar als u vindt dat Donbas zich zou moeten 'afscheiden'

   Vindt u dan ook dat Siberië zich zou mogen uitroepen als federale staat?

   Verwijderen
  3. De anglo amerikaanse elite had geen coup moeten plegen in de achter tuin van Rusland, dan krijg je dit.

   Verwijderen
  4. De anglo amerikaanse elite had ook niet die giftige financiële produkten aan europese banken moeten verkopen. Maar ja iedere reactie creeert zijn eigen tegen reactie (daarom controleert de elite ook de oppositie partijen, ze weten toch dat er oppositie komt dan kun je die beter zelf creeeren en controleren) en dan zie je communisten aan de macht komen (zuid europa). Ik hoop dat Soros van deze nieuwe leiders in griekenland geen door de bankiers gecontroleerde communisten kan maken (als ze dat al niet zijn). Zoals Lenin als Rothschild agent het communisme in Rusland moest invoeren. Als de bankiers ergen een hekel aan hebben is het vrije markt kapitalisme. Competition is a sin aldus John D Rockefeller.

   Verwijderen
  5. oli

   Het is moeilijk voor u om te bevatten dat het UA volk Rusland spuugzat is

   Bij verkiezing van rada koos 80% voor een pro EU partij
   Zelfs de extreem rechtse partijen haalde de kiesdrempel niet

   En nu is het zelfs al dat westen banken het com hebben ingevoerd
   Het is toch altijd de schuld van het westen

   Typische Kremlin retoriek
   Altijd heeft de ander, het 'slechte' westen het gedaan

   Verwijderen
  6. En weer typisch

   Ik vraag om bewijs van huurlingen, komt er geen antwoordt

   Fascisten, geen antwoordt

   Alleen retoriek dat de westerse elite erachter zit
   En wederom zonder onderbouwing

   Spiegel is u vreemd?

   Verwijderen
 5. Zo te horen een goede rapportage van Olaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Breaking... ( een beetje toch)

  Ene Cassandra heeft als obsessie dat hij het onbekende verleden van Strelkov boven water wil brengen, zo schrijft hij.
  Dit is het resultaat:
  Strelkov heeft nauwelijks ervaring in het aanvoeren van troepen.
  Strelkov verleende hand en spandiensten in Transnistrië en Bosnië.
  Strelkov meldde zich aan bij de FSB , maar is daar later ontslagen wegens een slecht psychiatrisch rapport.
  Dat Strelkov geen goed aanvoerder was, blijkt ook uit de enorme vooruitgang die het separatisten boekten toen eenmaal Strelkov vervangen was.
  ----
  Tot zover Cassandra.

  Mijn opmerkingen:
  Als dit juist is, dan valt dat hele verhaal weg dat Putin zijn beste man naar de Donbas zou hebben gestuurd om daar de opstand te organiseren. Putin had hem ontslagen, en deze narcist zag zijn kans op wereldfaam.
  Dus: 1. Er strijden geen Russische troepen in Donbas.
  2. Putin heeft de opstand niet gecoordineerd.

  The Saker dweepte wel met Strelkov. Vermoedelijk is hij een coherent en inventief theoreticus, maar zulke mensen laten vaak sporen van vernieling achter.
  Ook zegt Cassandra dat Strelkov last heeft van self-aggrandisation: Hij heeft de neiging zijn eigen rol heel groot te maken. Het is niet niks als je kunt zeggen: "Die oorlog ben ik zelf begonnen." En hij heeft volgens mij wel meer van dat soort straffe uitspraken gedaan.

  Hierna zal ik het hele verhaal van Cassandra posten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Cassandra said...
  This is an edited repost from a Fort Russ discussion which includes some revisions and new info from my relentless tracking of the hidden Strelkov.
  ===============
  You are absolutely wrong, Brent. Igor Gerkin has had no military education, no military training, and no combat experience beyond carrying a rifle with an underslung grenade launcher through the woods.

  At the age of 22 he was in Transnistria for the final seven weeks of that war, as a volunteer, in procurement. He supplied a group of fighters with a machine gun and they let him fire some blanks from it.

  While there, he met some co-religionist Tsarists and was recruited to go as a volunteer to Bosnia under the command of Ace Muharek. In Bosnia, his activities consisted mainly of raiding isolated farmhouses, but he was at the scene of two massacres, and the Bosnians would like to question him about them. He has written a Bosnian Diary which you can find online in Russian. A Bosnian scholar has also written a book about Russian volunteers in Bosnia which includes info about Girkin's activities there gleaned from files at the Hague and witnesses and material he turned up with the assistance of some Russian political parties.

  He joined the FSB in 1995 after his return from Bosnia. He had a military contract in Chechnya, but it was his cover; he was there as FSB. Otherwise he would not have held his FSB rank there. In Chechnya he headed the security detail in a special surveillance unit. He "disappeared" a number of suspected terrorists but any fighting involved in that could hardly be called combat.

  In none of that is there any experience in, or even exposure to, modern combat nor any experience of commanding more than a handful of men.

  He spent the rest of his career as an analyst, doing paperwork at FSB until an alarming psychiatric evaluation led to his forced resignation in 2013. He left with bad references; he was trying for assignment to Dagestan, but after the psych exam Dagestan refused to take him. He is also on reduced pension.

  He found a job in security with Russian financier and fellow monarchist Konstantin Malofeev. Borodai also worked for Malofeev, and may have gotten him the job.

  Girkin worked in Crimea as head of security for Aksyonov, where he apparently ruined the "not a shot fired" record, because he claims to have killed someone during an operation there.

  He was at Maidan and hints that he was a sniper, but "self-aggrandizement" is his game, and I don't believe it. He's not called "Shooter" because he's a good shot. It's just a Yandex mangling of Strelkov.

  There is a recent YouTube-posted interview about his "rethink of values" in which, towards the end, he admits his lack of military training or experience. There is another with him in a field on July 26th, giving a command, in which his incompetence is painfully obvious.

  The real test though is, how did the NAF do when Strelkov was Minister of Defence and vetoing or sabotaging the strategy of Commander of the Military DNR Zakharchenko? And how did they do after Strelkov was exiled and Zakh in charge?

  01 February, 2015 00:28

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog meer interessante zaken die ik lees in de reacties op de laatste blog van de saker: https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4046811478707691837&postID=5552183718782521688

  01 February, 2015 01:07 : Een propaganda camopagne in Duitse en Franse media om Rusland nu helemaal de schuld van de MH17 te geven.

  01 February, 2015 04:30 : Een Griekse lezer meldt dat de minister van financien van Griekenland, ( Varoufakis, die soms wordt beschouwd als de messias die de EU weer op eigen benen zou kunnen krijgen) wel heel nauwe banden heeft met de oude elite: de Papandreou's en met Soros en met de Lazzard bankers.
  Ook: de grote leningen aan griekenland zijn eigenlijk op criminele wijze gedaan, en dan spreek je van 'odious debt' , en dan hoeft een volk dit niet af te betalen. ( Weet ik van Ellen Brown) Toch gaat Syriza er mee akkoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet dat U op deze zondag niets anders te doen heeft dan mijn ellenlange posts te lezen.....
  Dus wil ik nog even op een eigen blog wijzen ( door mij her-ontdekt. Ik was het al vergeten) : http://xevolutie.blogspot.nl/2014/05/345-william-blum.html

  Enkele citaten:

  ...former Secretary of Defense and CIA Director Robert Gates says in his recently published memoir: “When the Soviet Union was collapsing in late 1991, [Defense Secretary Dick Cheney] wanted to see the dismemberment not only of the Soviet Union and the Russian empire but of Russia itself, so it could never again be a threat to the rest of the world.” That can serve as an early marker for the new cold war while the corpse of the old one was still warm. Soon thereafter, NATO began to surround Russia with military bases, missile sites, and NATO members, while yearning for perhaps the most important part needed to complete the circle – Ukraine.


  -- Arseniy Yatsenuk, it should be noted, has something called the Arseniy Yatsenuk Foundation. If you go to the foundation’s website you will see the logos of the foundation’s “partners”. Among these partners we find NATO, the National Endowment for Democracy, the US State Department, Chatham House (Royal Institute of International Affairs in the UK), the German Marshall Fund (a think tank founded by the German government in honor of the US Marshall Plan), as well as a couple of international banks. Is any comment needed?

  ( Excuses voor de mogelijke overlast)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jan, ik denk niet dat als je hier iets post dat je voor overlast zorgt.:-)
  Ieder "lesmateriaal" is welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja, volgens Blik mag kritiek dan weer niet, dan word je resoluut weggegumd.

   Verwijderen
 11. De onwetende schaapjes worden weer door de national endowment for democracy gerallied. Ik ben voor verdere democratisering en voor een transparanter hongkong. Maar dat is niet waar dit over gaat. Dit gaat om hongkong en china in chaos te storten.
  http://www.bbc.com/news/world-asia-china-31079840

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het verzet heeft nu debaltseve gedeeltelijk in handen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Exact Matt, vanaf nu mag Jan zich voor geen enkle post nog excusren.

  Wat Cassandra betreft en haar analyse dat Strelkov waardeloos was, en de vooruitgang pas kwam nadat hij weg was, is grote onzin. Strelkov heeft onder zeer moeilijke omstandigheden Slavyansk lange tijd behouden, met minimale middelen, maximaal resultaat geboekt.

  De opmars daarna, had meer t maken met bepaalde externe factoren die plotseling rugwind gaven. Wellicht juist daarom, vanwege die rugwind, moest hij weg.

  Ook als je ziet hoe soldaten tot op de dag van vandaag bijna smeken om de terugkomst van Igor, hem roemen om de discipline, orde en duiding, en ook als je ziet hoe hij destijds zijn commentaren gaf, duidt allemaal op kwaliteit van de man.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik,
   dank voor de openlijke toestemming voor mijn soms wat veelvuldig gebruik van uw blog.

   Ik weet vrij weinig van Strelkov, maar dacht dat dit toch interessant was om te posten.
   Uw rebutttal op Cassandra betreft slechts de laatste drie regels van zijn/haar post:
   " The real test though is, how did the NAF do when Strelkov was Minister of Defence and vetoing or sabotaging the strategy of Commander of the Military DNR Zakharchenko? And how did they do after Strelkov was exiled and Zakh in charge?"
   Ik heb helemaal geen kennis van het verloop van de strijd, destijds, en van de omstandigheden. Ik kan dat niet beoordelen.

   Maar waar het volgens mij om gaat is dit: Strelkov was ontslagen bij de FSB.
   En daarom kan men niet beweren dat Strelkov namens Putin de strijd in Donbas in handen nam. ( Tenzij dat ontslag onderdeel van de planning was. Maar in dat geval zou Putin dat ontslag als argument in de strijd tegen de sancties hebben aangevoerd.)

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Tja ik wil best inhoudelijk reageren maar Blik laat niks meer toe, alleen maar brave ja knikkers die de Russen en de separatisten fanatiek verdedigen, oppositie wordt doodgemaakt. Fijn he?? Alles maar van 1 kant bekijken?? Maakt je alleen maar dommer i.p.v. slimmer....

   Verwijderen
  4. As je dan ook nog eens inhoudelijk (maar dan echt en geen westerse propaganda) zou reageren....

   Verwijderen
  5. Aha, dus ik moet in jullie straatje meepraten anders mag ik niet mee doen...beetje ouderwets petsen...zo van je spreekt onze geheimtaal anders hoor je niet bij ons clubje...En westerse propaganda. Zeggen de huichelaars die alleen maar Russische propaganda kunnen (re)produceren en copy/pasten...Knap hoor!!

   Verwijderen
  6. je claimt een iq te hebben van 130 (via de iq kwis van bnn zeker) maar je praat hier als een klein kind dat zijn zin niet krijgt.
   Voor je echte iq ga dan eens naar de site van mensa. Ik had 2 punten te weinig om lid te worden. Nu jij weer.

   Verwijderen
  7. Ach kijk, moeten we nog opscheppen ook?? Beetje liefde gemist in je jeugd dat je het nu bij ome Poetin en moordenaars moet gaan zoeken?? Je laat je wel kennen zeg. Jullie noemen ons schapen maar enige schaapjes die ik hier zie zijn jij en andere lezers met als strenge herder Blik, die precies aangeeft hoe de schaapjes moeten bewegen en praten. Dus totaal geen eigen denkvermogen en eigen wil....staat je goed hoor Matt met je hoge IQ dat je je laat leiden terwijl ik totaal vrij in het leven sta en denk. Heb eigenlijk enorm medelijden met jullie dat je alleen maar braaf ja mag knikken en je voorgekauwde antwoorden mag geven....

   Verwijderen
  8. Daarbij trouwens, waar heb ik gepocht met mijn IQ?? Weer uit de grote duim gezogen?? Jullie doen ook echt alles om maar als "slachtoffers" aangeduid te worden van ons "trollen". Zielig, echt zielig. Dingen verzinnen, liegen, bedriegen etc....het is jullie allemaal niet vreemd, en o wee als er kritiek komt. Dan stampen en briesen jullie als kleine kindjes en moeten Blik smeken om de bijdrages aub te wissen, want zelfs dat de kritiek er staat kunnen jullie niet eens aan....triest, heel triest....

   Verwijderen
  9. Sorry kroel, ik heb je even verward met lgk, die had het over zijn iq.
   Verder laat ik me door niemand voorkauwen wat ik wel of niet kan zeggen.
   ik vorm mijn mening door wat ik overal op het net en in kranten en tv lees en zie. Dat die mening nu toevallig anti westers is dat heeft het westen aan zichzelf te danken. En wat blijkt? er komen steeds meer complotten van datzelfde westen boven water, dus hadden die complotdenkers toch gelijk. En dit is nog maar het begin.
   Nu ook weer het bewijs dat er geen Russische troepen opereren in oost Oecraine , en jij hebt altijd om het hards geroepen dat die er wel zijn, (waren) terwijl wel al is aangetoond dat buitenlandse soldaten, (of dat nu huurlingen of anderen zijn maakt niet uit), Kiev wel helpen. En dat mag dan weer wel.
   Verder geef ik blik gelijk dat hij al jouw onzin post verwijderd want er is nog nooit een echte inhoudelijke post geweest zonder gescheld en lariekoek. Wees een vent en praat met goede argumenten.
   ,

   Verwijderen
  10. Prima, begin jij eens met argumenten. Daarbij soldaten zonder insignes maar met Russische wapens en ander Russische materiaal zijn voor mij gewoon Russische soldaten die er incognito zijn. Poetin heeft het notabene toegegeven, al noemt hij ze "vrijwilligers". Ja tuurlijk, en wij zijn uberdom dat we dan zeggen: "ach het zijn vrijwilligers, tuurlijk mag het dan!". Als het ruikt naar een Russische invasie en het lijkt een Russische invasie dan zal het er ook vast wel een zijn toch?? En complotdenkers gelijk??Geeft u aub 1 voorbeeld....1tje maar!! Je zal er met geen 1 aan kunnen komen zetten...dus doe zelf eerst je best met geen schaapje te zijn en kom dan pas terug met je opgeheven vingertje!

   Verwijderen
  11. Als het lijkt op een westerse invasie ruikt het ook naar een westerse invasie en dan is het ook een westerse invasie toch?

   Verwijderen
  12. Ben trouwens nog aan het wachten op je complot waar de wereld van dacht; Goh, hadden die "compleetdenkers" toch gelijk....

   Verwijderen
  13. 9-11 zijn steeds meer bewijzen voor dat het een insite job was, word zelfs in de states steeds meer erkent.
   Massavernietigingswapens in Irak was een leugen IS word gefinancierd door de CIA , coup in Kiev door Amerika gefinancierd (onze man grad..)en zo zijn er nog meer. Al deze zaken werd afgedaan als complot theorieën en er komen er nog meer. Ik kan de site even niet vinden waar ze allemaal werden opgenoemd.

   Verwijderen
  14. Nu even een ECHTE site met ECHTE keiharde niet te weerleggen bewijzen. Vaak krijg je bij complotsites ellenlange verhalen waar als je je een beetje in verdiept (en dat doe ik) gatenkaas van kan maken zo groot zijn de gaten waar bewijs, of een fatsoenlijke tijdlijn ontbreekt. Zo van we hebben wel wat aanknopingspunten gevonden waarom dit een complot kan zijn maar aan elkaar knopen?? Nope, lukt niet en wil maar niet lukken. Niet erg, maar dus NIET bewezen!! 9-11 heeft dat, geen massavernietigingswapens in Irak was van een triljoen kilometer al te ruiken, het was gewoon zoon Bush die effe zijn vader wou overtreffen. Das geen complot das gewoon boerenlogica. Coup in Kiev?? Ow je bedoelt die ooit van de Russen die daar hun stromannetjes zoals Janoekovitsj neer hebben gezet?? Das geen complot joh, ook al jarenlang bekend. US overname?? Bewijs?? Nope heb je niet...schiet het van te voren al af omdat simpelweg er een compleet verhaal mist... Hier al heeeeeel vaak naar gevraagd en krijg het maar niet uit jullie.... dus telt niet. Volgende!!

   Verwijderen
  15. Op deze site ook een goed artikel, natuurlijk allemaal komplotten...
   http://www.gewoon-nieuws.nl/2015/02/waar-de-founding-fathers-voor-waarschuwden-is-nu-aan-de-gang-in-de-vs/#.VM6qQSw5BMw
   En over Kiev, je vergeet dat het vroeger bij de USSR hoorde

   Verwijderen
  16. Ow, dus dat stromannen van Putin er zitten, zich misrekenen en mensen vermoorden en corruptie toelaten is ok, maar als het westen handel wil drijven en wat welvaart en democratie wil bewerkstelligen i.s.m. de bevolking is het niet ok....helder!! Jezus wat een hypocrisie hier zeg. EN ja allemaal complotten, ken de site al van naam...geen goede geschiedenis, en dan laat ik me nog positief uit...

   Verwijderen
  17. Je draait het precies om, Amerika is al decennia lang bezig met hun onzuivere zaakjes en Putin komt pas kijken (op die schaal van tijd gezien)
   en leg jij mij eens uit waar hier in het westen nog democratie is, voorbeeld, als een wet in Nederland niet door de senaat komt dan drukken ze die alsnog erdoor als "maartregel van bestuur" (dokterskeuze)
   referendum over toetreding tot de EU werd gesaboteerd, en dan heb ik het nu nog alleen over Nederland. Kijk maar in iedere welk land in de Eu wat eerder onderdrukt word dan gesteund door hun regering. Waarom anders zoveel protesten? Omdat men het zo goed heeft hier?
   Ik geef het toe, in Rusland was er jaren terug inderdaad geen vorm van democratie, maar Putin is daar wel verandering aan het invoeren. Dat gaat niet zonder slag of stoot want hij moet tegen de bestaande (eigen)elite opboksen en er zijn er al een paar in de bak gegooid. Zijn verbod op GMO is om de bevolking te beschermen tegen vergif in de voeding. Hijzelf heeft daar geen enkel persoonlijk profijt van maar de multinationals die met hun winsten naar de Kaaimaneilanden vertrekken worden het land uitgezet of ze betalen hun normale belasting. Dat vind ik niet meer dan eerlijk, kom daar in de EU maar eens mee aan.

   Verwijderen
  18. Dat hij tegenstanders laat oppakken en vermoorden, wat volop bewezen is, vind je dus oke? Helder. Dus GMO aanpakken is belangrijker als mensenlevens, ook helder!!
   En die idioterie over de EU ga ik niet eens op in. Ga eens in Afrika of Azie in verschillende dictaturen leven. Je wilt op je knieen terug naar Europa kruipen!! Daarnaast dat de VS hun democratie "opdringt" is ook grote kolder. De VS geeft tenminste nog een keus, Putin lijft de Krim gewoon in zonder vragen of wat dan ook. Of wou je werkelijk dat fake referendum weer aanhalen?? Waar soldaten IN het stemhokje je eraan herinnerden om toch maar vooral VOOR te stemmen??

   Verwijderen
 14. ISIS Mercenary Admits Getting Funds from US
  http://www.thedailysheeple.com/isis-mercenary-admits-getting-funds-from-us_012015

  Zelfs een aan de New York times gelieerde krant kan er niet omheen dat de VS (naast de fascisten in oekraïene) de extreme islamitische terroristen sponsert.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lijkt er op dat de NAF 7.000 man troepen van Kiev omsingeld heeft in de saillant van Debaltsevo.

  http://russia-insider.com/en/2015/02/01/3009

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja, daar lijkt het zeker op, Dawg.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ jan, de dank voor uw aanwezigheid is geheel mijnerzijds. Alle oprechte bijdragen worden bijzonder gewaardeerd; dit blog maken we samen. Ik mis wel nog Kramatorsk en Gerrit.

  BeantwoordenVerwijderen