dinsdag 6 januari 2015

UPDATE Foto's Crash - Poroshenko overhandigt meer dan 150 stuks PantservoertuigenPoroshenko overhandigde vandaag meer dan 150 stuks Pantservoertuigen aan het Oekraïense leger. Daarbij waren ook 3 gevechtsvliegtuigen, een MiG-29 en twee Su-27. De ceremonie vond plaats op het vliegveld van Ozernoe in het Khitomirski gebied. "Hoe we de wapenstilstand gebruiken? Terwijl de actieve gevechten nog niet hervatten, is bij ons de gevechtsinzetbaarheid weer volledig hersteld. Want op 5 September was nog slechts 20% van het materiaal aanwezig. Nu is dat 100%", aldus het Oekraïense leger.

Journalisten melden verder (ironisch): "Poroshenko heeft wel iets om trots op te zijn. Gisteren en vandaag is Donetsk door het Oekraïense leger zwaar beschoten vanuit het dorp Pesok en de stad Avdeevka. Resultaat: 3 Gasinstallaties kapot gemaakt, 14 gewonde vreedzame burgers, één gedood. Vernietigde woonhuizen. Ook is de mijn Sasjadko beschoten met brand als gevolg. De beschieting was met Howitzers, mortieren en multiple rocket launchers. En dat alleen nog maar tijdens het staakt het zogenaamde vuren waar Poroshenko zo trots op is. Wat moeten de burgers van Donbass verwachten als de gevechtshandelingen van de kant van het vreedzame Oekraïense leger weer aanvangen?"

BRONBij zeer zwaar verkeersongeluk 12 Oekraïense vrijwillige soldaten gedood

Bij een zeer zwaar ongeluk in Artemsk is een KrAS gebotst op een autobus van de "ATO" (Anti-Terroristische-Operatie") en zijn zeker 12 Oekraïense vrijwillige soldaten van het Koeltsjistewo bataljon. Bron HIER. Wat lijkt op een pro-Oekraïense site (BRON), spreekt daarenboven over tot 25 gewonden. De zwaarstgewonden gaan naar Kharkov. De genoemde pro-Oekraïense site (ook geretweet door Euro-Maidan) sprak ook over de 12 doden.35 opmerkingen:

 1. Bron; Strelkov....Dat is net zoiets als een econoom vragen wat de weersverwachtingen voor de komende tijd zal zijn...die moet het ook ter plekke dan uit zijn grote duim zuigen, iets wat Strelkov ook altijd doet...en zelfs al klopt het een beetje, geef er altijd een cynische dik opgelegde ondertoon bij wat vooral anti-Donbass moet klinken. Donbass, een land dat niet eens bestaat, net zo min als Legoland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelijk heb je

   Strelkov die ook twitterde dat de lijken van MH17 plastic poppen waren
   Maar die ook twitterde weer een vliegtuig te hebben neergehaald
   Waarvan hij dacht een UA, maar bleek MH17 te zijn en toen snel zijn twitter verwijderde

   Die nu ook trouwens oproept dat men zich moet terugtrekken uit UA omdat 'batman' is omgekomen

   Verwijderen
  2. Donbass baltjon zit anders wel te springen om personeel. 4e Cavalarie kan nog wel wat fillers zo als jij gebruiken:

   http://thetiredprop.files.wordpress.com/2009/03/dumb-ass.jpg

   Verwijderen
  3. Radio 1 nieuws brengt het ongeluk nu ook; zoals zo vaak is Blik gewoon een (halve) dag of meer eerder met het nieuws uit Oekraïne. Als de Mainstream het sowieso al brengt. Vaker laten ze het gewoon liggen. Nu dus een keer niet.

   Verwijderen
 2. Speciaal voor Cruelman1974
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/nieuwe-wapens-voor-leger-oekraine?fb_action_ids=990707637620849&fb_action_types=og.comments

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. sjon

   En?

   Wat voegt dit toe?

   Verwijderen
  2. Extra bron zodat Cruel rustig kan slapen. Die maakte zich zorgen over de eerstgenoemde bron. Die zorgen zijn nu weggenomen.

   Verwijderen
  3. En?

   Bron RTL voegt niks toe

   Cruel gaat in op bron van aanvallen van UA
   Daar zegt RTL niks over

   Dus opnieuw staan de aanvallen van UA ter discussie
   1 bron van Strelkov is niet voldoende

   Verwijderen
  4. LGK sorry dat je een beetje gefrusteerd ben, helaas meerdere bronnen. Maken je nog steeds niet wakker, jouw bronnen voegen ook niets toe.
   Alleen Oekraiense propaganda.
   Vermeld gewoon je bron, CIA.

   Verwijderen
  5. RTL zegt ook: nieuwe wapens
   Waar is de rest van het verhaal dat Strelkov post, over beschietingen? Daar zijn geen enkele foto's van?

   Verwijderen
  6. Ze geloven Strelkov hier op zijn blauwe ogen...al zei hij dat hij hun auto en huizen in de fik stak was het nog goed!!

   Verwijderen
  7. En nog antwoordt op wat RTL toevoegt

   Verwijderen
 3. Wat ben je ook een zurig, ongelovig Limburgse aagje. Speciaal -en in het Engels- voor Cruelman ook een Pro-Oekraïense bron, the Kiev Post: http://www.kyivpost.com/multimedia/photo/petro-poroshenko-handed-military-units-more-than-150-pieces-of-military-equipment-376747.html Of hebben die het ook "ter plekke uit zijn grote duim gezogen?"

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En?

  UA versterkt/vult aan zijn militair materieel

  Wat is daar mis mee?

  Elke dag brengt Putin materieel en troepen de Donbas binnen, wat dus niet zijn land is

  Wat is er dan mis mee dat UA zijn leger versterkt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet er iets mis mee zijn dan? De 1 vindt het prima, Hans van Baalen waarschijnlijk, en jij waarschijnlijk, en de verkoper van het materieel, en de ander, een burger in Donetsk bijvoorbeeld is minder enthousiast.

   Verwijderen
  2. Wat heeft van Balen ermee te maken dat UA zijn leger versterkt?
   De verkoper?
   Materieel komt uit UA, stond in 'garage' en is nu rijklaar gemaakt

   En die burger in Donetsk is ook niet enthousiast over de aanwezigheid van die sepa's en Russen

   Als die zouden vertrekken heoft de burger in Donetsk ook niet te vrezen voor UA leger

   Verwijderen
  3. Bijna heel Europa is tegen de aktie, dus als antwoord op je eigen antwoord. Kan je ook naar Amerika gaan. Met je wapens.

   Verwijderen
  4. LGK als gefrusteerde Rus, wil jij dus dit.
   http://newsmonkey.be/article/28060?fb_action_ids=990652140959732&fb_action_types=og.comments

   Okee, of de link betrouwbaar is. Ik kan het niet garanderen, net als jij geen enkele link kan garanderen. Tenzij ze van de CIA zijn. Ik ken je van Nu.jij. jij , mij ook. Alleen ik wordt niet betaald door de CIA of FBI om onrust te veroorzaken. Ik ben verwiderd van Nu,jij omdat ik ''mijn '' onzin niet kon bewijzen of bewijs, niet in de media mag komen. Jij mag kennelijk je onzin wel verkopen op nu.jij. Wie weet word je wel betaald door de CIA of FBI. IN ieder geval heb je maar een paar positieve volgelingen. Allemaal te volgen op een verborgen draadje bij Nu,jij.
   De eigenaar van Nu.jij is trouwens ook nog steeds werkzaam in Rusland.
   Dus het is heel moeilijk om je te geloven, jouw berichten zijn zonder enige betrouwbare bron, tenzij je toegeeft te werken voor de CIA of FBI. Of omgekocht te zijn.
   Prima als jij voorstander ben voor de USA, je was in Rusland voorheen, ga dan gewoon naar Amerika en probeer geen tweedracht te veroorzaken in Europa. Jij heb als ex-rus geen enkel recht. Verander Rusland of ga naar Amerika. Maar stop problemen te maken in Europa.

   Verwijderen
  5. Ja Sjon, daar heb je gelijk in, het artikel noemt het al, onze bekwaambaarheid om onderzeeboten op te sporen is dramatisch.
   We hebben alle Orions weg gedaan en we hebben geloof ik zelf nog 3 duikboten. We hebben als NL geen enkel vliegtuig die het opsporen of vernietigen op zich kan nemen. De F-35 zal het ook niet gaan doen.

   Rusland vliegt maar rondjes met Tu-95 waar ook kruisraketten met kernkop in kunnen, die kunnen ze prima lossen boven internationaal water. Dat gaat niks van ons tegen houden. Dat zou een Patriot systeem kunnen maarja dat staat alleen in Den Haag als er een topmeeting is.

   De enige die in Europa tweedracht veroorzaakt is Rusland.
   http://uk.businessinsider.com/putin-is-infiltrating-europe-2014-12?r=US

   Verwijderen
  6. En dat is dus zo'n typisch russofobe interpretatie die aan de huidige geopolitieke ontwikkelingen worden gegeven. De opkomst van nationalistische stromingen in West Europa is een product van eigen makelij omdat:

   " if you rob people of their identity, if you rob them of their democracy, then all they are left with is nationalism and violence"

   https://www.youtube.com/watch?v=MzAtbizZJdk

   Je opmerking over die vluchten met de TU 95 zijn ronduit tendentieus.
   Correct me if I'm wrong, maar de NATO is nooit gestopt met dit soort patrouilles. De Russen wel, maar ze hebben die vluchten hervat toen de geopolitieke spanningen begonnen op te lopen.

   Verwijderen
  7. Tendentieus? Het zijn feiten!
   Moet ik jou nou corrigeren omdat jij gewoon maar iets beweert? Waarom ligt de bewijslast dan bij mij?

   NATO is geen land, NATO is een verdrag.
   NATO is er niet om aan te vallen, NATO is er ter verdediging en bescherming.
   Dus nee, NATO voert dit soort aanvallende bewegingen niet uit.
   Zij oefenen op verdediging.
   Bijvoorbeeld:
   http://www.businessinsider.com/nato-practices-defending-estonia-from-invasion-2014-5?IR=T

   Verwijderen
  8. Laat maar mennie, je kan de balk in hun oog niet weghalen...ja ik weet het, normaal is het een splinter, maar aangezien de critici hier steeds gecensureerd worden omdat men de waarheid niet kan verdragen laat staan dus kunnen weerleggen mag ik wel spreken van een balk in het oog en een betonnen plaat met ijzeren bewapening voor het hoofd. Komt echt NIKS binnen....

   Verwijderen
  9. Nog meer bullshit. De NAVO Joegoslavie en Libie gebombardeerd toen het zo uitkwam.

   Verwijderen
  10. Agressieve organisatie die NATO. Schuift steeds verder op naar het oosten

   Verwijderen
  11. sjon

   Onderwerp was hoe UA zijn leger kan versterken

   Dit kan UA doen omdat ze vrij veel in de 'garage' hebben staan en zelf een grote defensie industrie hebben

   Verwijderen
  12. Blijf vooral die mantra herhalen oligarch...en nog eens de geschiedenisboekjes induiken jij. Verplichte geschiedenisles.
   Zo ook Dawg; de NAVO kan missies uitschrijven als zij vinden dat een van hun leden of vrienden in nood zijn. Dit was in het geval van Joegoslavie. Bij Libie heb je dus duidelijk niet opgelet, dat was een westerse coalitie waarbij veel NAVO leden deelnamen. Ook niet opgelet tijdens de les dus....

   Verwijderen
  13. Dwag

   "NATO is nooit gestopt met dit soort patrouilles. De Russen wel, maar ze hebben die vluchten hervat toen de geopolitieke spanningen begonnen op te lopen."

   NATO voert idd patrouilles uit
   Dat is iets anders dan met bommenwerpers rondvliegen

   Verwijderen
  14. oli

   Daar is niks agresiefs aan

   Ooit wel eens aan gedacht dat die landen zelf aansluiting willen bij NATO?

   Verwijderen
 5. Sjon,
  ook ik heb bij Nu.jij wel eens een hele nacht met LGK gestreden.
  Elk argument verloor hij.
  Het deert hem niks.
  De volgende dag zal hij hetzelfde beweren als wat jij gisteren onderuit hebt gehaald.

  Hij schaamt zich totaal niet om de lezers te misleiden. Gisteren beweerde hij wel vijf keer dat uit een enquete bleek dat slechts 40% van de Krimmers zich Rus voelt.
  Daarmee suggererend dat die aansluiting bij Rusland niet juist was.
  Maar hij verzwijgt dat slechts 15% zich Ukraïner voelt. De overstap van Ukraine naar Rusland is dus een democratische beweging. ( 24% voelt zich Krimmer. 15 % voelt zich Krim -tataar)

  Uit zulk gedrag ( niet de waarheid overnemen als diue hem wordt verteld, maar de leugen blijven herhalen, en getallen misleidend gebruiken) weet je dat je met een niet integer mens te doen hebt.
  Als het mijn blog was dan werden zulke lieden geband: ze brengen het kwaad in de wereld. Dat moeten we bestrijden.
  Van oprechte tegenstanders moeten we het hebben: zij behoeden ons voor dwalingen. Die mag je niet bannen. Maar kwaadwillenden brengen onheil. Weg er mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan

   "Elk argument verloor hij. "
   Nee, dat klopt niet
   Omdat u niet kon 'winnen' verzocht u zelf aan Blik om mij te censureren.

   En als 24% Krimmer voelt en ook nog 15% Krim Tataar = 39%

   Dat maakt nog niet de 93% die voor Rusland koos.

   Zijn geen leugens, ik refereer naar een marktonderzoek

   En wederom komt u weer met :
   "Als het mijn blog was dan werden zulke lieden geband: ze brengen het kwaad in de wereld. Dat moeten we bestrijden. "

   Dit is een gevaarlijke gedachte, iemand die anders denkt. dat ook onderbouwt, die moet maar 'gedelete' worden.

   En dan komt u met dat ik kwaadwillend bent

   Sorry, maar dit is zeer zwak

   Verwijderen
 6. LGK is een mislukte journalist en hij heeft aan de msm toegezegd dat hij de info van onafhankelijke media in discrediet zal brengen. Zo nu en dan krijgt hij een snabeltje voor zijn verdiensten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien is LGK wel dezelfde als cruelman.

   Verwijderen
  2. Kijk, weer een slimmerik die denkt dat ik LGK ben...het antwoord is nee. Goh ben jij oligarch?? Kan ik ook roepen...maar tja, zo ben ik dan weer niet...

   Verwijderen
  3. En wat u nu doet is op de persoon spelen ipv inhoudelijk reageren..

   En waar heb ik zoiets gezegd?
   En wat defineert u als onafhankelijke media?

   Verwijderen