vrijdag 2 januari 2015

Fascistische Fakkelparade Kiev

Gisteren 1 Januari vond in Kiev een fakkeloptocht plaats ter ere van de 106e verjaardag van Stepan Bandera. De zeer omstreden nationalistische leider van rond de tweede wereldoorlog. Voor veel Oekraïeners in het Westen is hij een held, voor velen in het Oosten een gewelddadige moordenaar. Wij nodigen iedereen uit zelf te zoeken en in de comments zijn mening te geven.

In de onderstaande korte video ziet u de vlaggen van de politieke partij "Swoboda" ("Vrijheid"). Vroeger had de partij een andere naam waarin Nationaal Socialisme voorkwam. Enige tijd terug veroordeelde de EU de partij nog wegens haar extreem Oekraïens-nationalistische standpunten. Nu maakt de partij deel uit van de regering en marcheert zij vrijelijk en uitbundig door de straten van Kiev. Voor de natuurlijke antifascistische krachten is het klimaat juist veel minder aangenaam geworden in Oekraïne. Zo is een opponent als de Communistische Partij nagenoeg verboden. Op 1 van de voorbijkomende spandoeken staat "Oekraïne boven alles". Medewerkers van LifeNews zijn tijdens de demonstratie gemollesteerd.

Swoboda leden zouden Lenin beeld in Krasni Okny (Odessa regio) omver gehaald hebben, ter ere van Bandera's verjaardag. BRON.6 opmerkingen:

 1. Ja, twee jaar geleden heeft het Europees parlement de mensen van Svoboda nog als fascist terzijde geschoven, en nu wil men daar niets meer van horen. Dat is dus uitermate hypocriet.

  Maar wie echt de geschiedenis wil begrijpen weet dat alles een oorzaak heeft.
  "Waarom zijn er zoveel nazi's in West Ukraïne" is dus een heel zinnige vraag.

  Ik wil dat hieronder beknopt duidelijk maken.

  Rond 1500 werden de joden in veel landen in West Europa buiten gezet. Velen trokken naar de Ukraïne. Dat land was in bezit van de rijke adel ( Schlachta) en de Kerk. Op hun landerijen hadden ze de boeren als lijfeigenen aan het werk.

  Toen ontstond het Arendar systeem: de Adel en Kerk begon alles wat los en vast zat ( boerderijen, hele dorpen, de rechtspraak, een provincie, etc etc uit te leasen: aan joodse immigranten. Zo kon een joodse man voor een periode van drie jaar 'De rechtspraak' van een gebied huren, of een brouwerij, of een landgoed.

  De lijfeigenen hoorden bij de grond, maar voor de huurder was het niet belangrijk dat die lijfeigene oud zou worden: na 3 jaar liep de lease toch af.

  De macht van de joden was tussen 1500 en 1800 zo groot in het Pools-Litouwse rijk ( een kwart van heel Europa) dat volgeng de gerenommeerde historicus Fernand Braudel (La Mediterrannée. pag 137) je van een joodse staat kon spreken : "In Poland, which burst suddenly into modernity at the beginning of the fifteenth century, there is a growing jewish ascendance, the result of numbers, and almost a jewish nation and state…."

  Maar joden beschouwen de niet joden eigenlijk niet als mens, en dat heeft zo zijn gevolgen voor de behandeling van de goyim. Ze werden letterlijk als beesten behandeld.
  Rabbies waarschuwden voor de wraak van de boeren, die een keer moest komen, maar er werd niet geluisterd. In 1648 was het zo ver: Khmelnitsky leidde de opstand ( in de Ukraïne) waarbij ongeveer 200.000 joden werden vermoord, en nog meer gewone Polen.
  Tussen de joden en de Ukrainers is het nooit meer goed gekomen.
  Toen Stalin in 1932 besloot om de Ukrainers 'af te knijpen' omdat ze niet mee werken aan de collectivisatie, waren het vooral de joodse commissars die vol overgave de laatste graankorrels op haalden uit de Ukraïne. Lees hierover: Yuri Slezkine ( 2007): The jewish Century. ( Slezkine is half joods, maar spaart de joden niet.)

  Een kwart van de UkraIners stierf door de expres veroorzaakte hongersnood. U kunt begrijpen dat als 8 jaar later Hitler het land binnen valt met zijn geweldige hekel aan de joden, het voor de Ukraïners heel aantrekkelijk is om eindelijk wraak te nemen op de joden: ze werden fascist en hielpen bij het vermoorden op grote schaal van de ( vaak onschuldige) joodse burgers.
  Omdat er in de sovietunie eigenlijk geen religies en etniciteiten meer waren, was de haat die de hongersnood ( holodomor) veroorzaakte vaak ook gewoon tegen 'De Russen' gericht, tegen Moskou.
  Daar komt die grote aanhang voor Bandera vandaan. We moeten ons altijd afvragen: als 25 % van onze eigen familie of ons eigen gezin was gestorven, hoe wij dan zouden handelenen bij welke bewegiung wij ons zouden aansluiten.

  Hier een blog met informatie: http://xevolutie.blogspot.nl/2012/10/246-censored-history-case-arendar-system.html
  Hier een essay van Nicholas Lysson met meer dan 60 litteratuur verwijzingen, door mijzelf van toelichtingen voorzien in het nederlands: http://xevolutie.blogspot.nl/2015/01/435-holocaust-and-holodomor-annotated.html  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vooruit; ik zal u hier het plezier doen uw uitspraken te weerspreken...nee weet je wat, dat doe ik niet. U haalt hier al een bron aan die alles zegt...xevolutie.blogspot.nl. Het is gewoon een aluhoedjes site tot en met....ach ja, ik had ook niet anders verwacht. En u vult uiteraard uw eigen waarheden aan zoals u al aangeeft, dus u pleurt er nog meer onzin op...Kortom, het is water naar de zee brengen. De grote fabeltjeszee...maar goed, ik ging niet meer met u in discussie want u praat toch alles nog krommer wat al verdomde krom was....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cruelman,
  U was met mij in discussie op de hierna volgende blog ( Caecilia van Peski).
  Maar daar reageert U niet meer. En nu blijkt U hier alweer een van uw inhoudsloze kreten te hebben geplaatst.
  U schaamt zich helemaal nergens voor. Ook niet voor uw lafheid: de discussie verlaten en 'om de hoek, uit het zicht' de opponent toch weer uit gaan schelden.

  U schijnt alles te weten over die blog, maar hebt nog niet begrepen dat het mijn eigen blog is.

  Enfin, ik heb mijn wekelijkse taak weer verricht: ik heb weer eventjes met volharding uw monumentale gewichtloosheid bloot gelegd.
  (Ik beschouw dit als vingeroefeningen: hoe kun je met weinig woorden en zo helder mogelijk de onbeduidendheid van de opponent over het voetlicht brengen. Ik vind dat ik nog veel te veel woorden nodig heb. Blijven oefenen dus maar. Tot over een week! )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk, met uw post geeft u aan hoe leeghoofdig u bent. In plaats van hier oeverloos de discussie te voeren ( wat u absoluut niet kunt, gezien de posts die u onder Het Peski stuk hebt geplaatst) kunt u misschien iets doen wat ik wel gedaan heb. Den Haag en Brussel aanschrijven waarom zij niet nog meer doen om de oorlog daar te stoppen en nog meer onderzoek te doen naar MH17. Bedoel Rusland doet niets, nou ja, ze sturen soldaten, wapens en materieel om de separatisten nog meer onschuldige slachtoffers te laten maken maar een poging om het geweld te stoppen?? Nee hoor...want anders valt "Poetin's bolwerk" weg...dus liever gewoon doormoorden en niemand tot de orde roepen...Daarintegen doet de EU juist constant oproepen aan BEIDE partijen het staakt het vuren te respecteren en om de wapens neer te leggen. Maar ik voel al van u aan dat u dat weer gaat weerleggen met drogredeneringen of oligarch neemt het van u over met een of ander complotverhaal over Bilderberg die niet wil dat de oorlog stopt enz...en u knikt daarbij alsof u het allemaal gelooft. Zolang Rusland maar niet de schuld krijgt....hebben ze allang en het ergste is, ze hebben de sleutel in handen om de oorlog te stoppen en vele mensenlevens te redden. En wat doen ze?? Precies het tegenovergestelde!! Ze sturen nieuwe "vrijwilligers", wapens en materieel de grens over om nog meer bloedvergieten te stimuleren....en u verdedigt dat....praat het goed, en meer van dat fraais...maar u weigert dat te erkennen. En dat is pas erg!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Cruelman U draait de waarheid echt volledig om. Bizar gewoon. Rusland doet juist alles aan het onderzoek over de MH17. Dringt al sinds de crash aan op onafhankelijk onderzoek bij de VN en is zelf een onderzoek begonnen, waarbij al verschillende getuigen boven water zijn gekomen, waarschijnlijk zelfs de piloot die de MH17 heeft neergeschoten. Daarnaast stuurt Rusland op krediet kolen naar Oekraïne, waarvan ze eigenlijk al weten dat die nog nooit betaald gaan worden, daar het land zo goed als failliet is. Daarnaast heeft Rusland al 10 konvooien gestuurd met levensmiddelen en hulpgoederen (niet tegenspreken, bij 3 konvooien was ik, dus kom niet aan met aluhoedje MSM spin dat er militaire spullen inzaten). Daarnaast stuurt het westen alleen maar geld en wapens naar Oekraïne (weer niet tegen spreken vorige week 3 amerikaanse hercules vliegtuigen vol met militair materieel, zelf gezien, en 2 weken daarvoor een canadese hercules met militaire spullen). De enige die onschuldige burgers bombardeert en beschiet zijn de Kiev Nazis (niet tegenspreken, heb er zelf verschillende keren middenin gezeten). De rebellen, ofwel de NAF doen er alles het volk juist te beschermen. En dat er Russen zijn in Oost Oekraine, dat klopt er wonen nl. nogal wat van oorsprong Russische bewoners daar en er vechten ca. 4000 russische vrijwilligers mee bij de NAF, maar ook Fransen, Serviërs, Finnen, Grieken en ook Spanjaarden. U weigert de waarheid te zien, en gelooft de USA/EU/NATO propaganda, dat is pas erg !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga u ook niet tegenspreken Jack, zou niet durven. U beweert namelijk weer zoveel, net als enorm veel anderen hier. Daarnaast beweert u dat u er bij bent geweest...knap hoor, heb nog nooit zoveel "ooggetuigen" gehoord en gelezen van een oorlog als de laatste tijd op pro-Russische blogs. Ze liegen dat het gedrukt staat, en u doet niet veel anders...Het zal misschien best dat u bij sommige dingen aanwezig was, maar uit uw woorden blijkt al hoeveel u gehersenspoeld bent door de Russen, oftewel wij hoeven u niet serieus te nemen. Dat van die piloot is ook al een grote hoax, allang debunked en wel. Maar u gelooft maar wat u wilt geloven, het maakt u verre van slimmer. Ik geloof niet in de VS, niet in de EU, niet in Rusland, niet in Oekraine. Nee ik geloof in mensen en ECHT onafhankelijke media...en die vertellen mij verhalen die dichter bij de waarheid zitten dan uw verhaaltjes...daarbij dat u al wilt zo niet gebiedt u niet tegen te spreken, tekent al van een onbeschoftheid zoals alleen Russische neonazi's bezigen. Ik leef in een land waar ik mag zeggen wat ik wil tegen wie ik wil...in het door u zo geliefde Rusland kan en mag dat niet eens....maar geloof nogmaals wat u wil geloven. U verdedigt troepen die er IS tactieken op nahouden. Fijn he??

  BeantwoordenVerwijderen