dinsdag 13 januari 2015

Verzet neemt POOLSE Jeep in beslag

Kazakken hebben een Poolse eenheid uitelkaar geslagen en voertuigen van ze afgenomen.

Zogenaamde Oekraïense militairen, maar in werkelijkheid Poolse huurlingen, probeerden de grens te passeren bij het dorp Stantsa Lugansk in een bus en met 2 jeeps. Kazakken kwamen hen tegemoet, en in de daarop volgende strijd heeft de Oekraïens/Poolse zijde flinke verliezen opgelopen waar het om manschappen gaat. Het verzet heeft Poolse jeeps in beslag genomen. BRON en bewegende beelden HIER.

10 opmerkingen:

 1. 77,26 RBL voor een EURO; weer 2,5 RBL erbij sinds gisteravond (74.66).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Putin is een strateeg. Hij wist dat het valuta en olie wapen in de strijd zou worden gegooid. Daarom heeft hij zijn gas verkocht aan China. Nu heeft hij de absolute support van China. De roebel gaat echt niet door het putje.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. Privacy verder opgeven. Éen van de doelen van operatie Je suis Charlie.
  http://nos.nl/op3/artikel/2013033-cameron-wil-te-goed-beveiligde-apps-verbieden.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat er Polen zijn die daar mee vechten kan ik wel enigzinds begrijpen, ze worden eerst bang gemaakt dat Rusland hun land weer gaat binnen vallen en dan opgehitst om te gaan vechten. De meeste Polen zullen daar niet wakker van liggen maar je hebt altijd wel een paar heethoofden die iedere gelegenheid te baat nemen om geweld te gebruiken. Allemaal geleerd door die geweldige videogames (made is USA)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hans Laroes heeft trouwens gereageerd op ons commentaar op zijn collumn.

  Allereerst noemt hij ons: "Propaganda accountje?"
  Onze reactie nu: Vaak is degene die "dief, dief" roept zelf de dief.

  Daarna heeft hij het over "afdeling loze beweringen".

  Als wij hem op de man afvragen waarom Rusland (1 dode journo) wel en Oekraine (6) niet op lijst gavaarlijke landen staat, doet hij het af als: 1. het is maar een "minor detail" in zijn betoog, 2. Verwijst hij naar een INSI rapport en "de langjarige raaportages"

  Als wij hem vragen of hij nou geschiedenisman of nieuwsman is, gaat hij ons proberen te discrediteren als zouden wij anoniempjes zijn en slechts "supporters" (oftewel maar wat roepen en vooringenomen).

  Wij denken juist dat we in ons artikel over hem helemaal niet schreeuwen. Met enige kennis van zaken geven we netjes wat speldeprikjes.

  Wij hebben Hans Laroes wel bedankt dat hij de moeite heeft genomen te reageren. Ook zijn we blij dat hij ons (nog) niet geblokt heeft. Enkele (staats-/concern-)journalisten hebben na een dergelijk artikel en twittergesprek die stekker er wel uit getrokken. Volg ons ook op Twitter @Blikopnos Lees het twittergesprek met Laroes hier: https://twitter.com/BlikopNOS/status/554664496166633473

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over censurering gesproken. Waar is het vrije woord waar ze hun mond zo van vol hebben. De westerse waarden en normen. Trouwens zien we de westerse waarde en normen terug in Oekraïene waar ze russische kinderen in de vorm van taart opeten. Mag ik aub wat russische niertjes en een seperatiste levertje van u ?

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb eigenlijk nog ff gemist waarom dit poolse jeeps zijn.
  Heb zelf op mijn auto een sticker voor toll in Zwitserland maar ben geen Zwitser.
  Had eerst ook iets om in duitsland de groene zone in te mogen ofzo, maar ben geen Duitser.
  Heb nog geen Poolse kentekens of paspoorten voorbij zien komen.

  BeantwoordenVerwijderen