vrijdag 23 januari 2015

Rutte en Nederland volgzaam in anti-Rusland koers VS

NOSjournaal liet van Obama's State of the Union het economische succesverhaal zien: minder werkeloosheid en meer groei. Wat niet aan de orde kwam was de Rusland paragraaf. Obama was trots op de sancties, die Ruslands economie "in flarden had gescheurd. That's how America leads."

Landen als Italië, Hongarije en Tsjechië zijn wel klaar met de sancties tegen Rusland. Maar Rutte niet. Die vindt zelfs het praten daarover ongepast. Nadat Snowden een dag eerder bekend maakte dat de Nederlandse inlichtingendiensten in de praktijk gehoorzame onderafdelingen zijn van de Amerikanen, lijkt dat voor het kabinet Rutte niet anders te zijn. Het democratisch herenigen van de Krim met Rusland, dat Rutte annexatie noemt, geeft de liberaal-democraat op als reden voor de sancties.

Waar ten tijde van de Olympische Spelen een onbeduidende binnenlandse "homowet" avond na avond aanleiding was voor urenlange discussies op radio en tv, daar is het wanneer Rutte Oekraïne zijn steun toezegt, doodstil in het Nederlandse medialandschap. Poroshenko, gesteund door het Westen, doet er in zijn rethoriek nog een tandje bij: Als het verzet de wapens niet neerlegt zal hij ze "op de tanden slaan". Vandaag ontmoetten Rutte en Poroshenko elkaar op het economisch forum in Davos. Let op de handdruk.Waarheid niet belangrijk

Gisteren gaf de Poolse Minister van Buitenlandse Zaken een radio-interview, en het ging over de herdenking van Auschwitz. Volgens die Minister was Auschwitz bevrijd door Oekraïeners, omdat het bataljon "Oekraïens front" heette. Hij vergat daarbij dat dat slechts de naam was, maar dat het om een eenheid van het Rode Leger ging met een mix van alle in de Sovjet Unie verenigde nationaliteiten. De opmerkelijke herschrijving van de geschiedenis lijkt op die van een week eerder waar Jatsenjoek zonder problemen, met negatieve connotatie, kon verkondigen dat het de Russen geweest zouden zijn die met een invasie Oekraïne en Duitsland binnengemarcheerd zouden zijn. Het mag duidelijk zijn dat in een land waar de Tweede Wereldoorlog veel meer leeft dan in bijvoorbeeld Nederland en dat als geen ander land zijn offers heeft gebracht, zulke uitspraken aanleiding waren voor bespreking in hun (staats-)media. Bij DE SAKER meer details.

Gorlovka

Gorlovka wordt nog steeds "stormachtig" beschoten door de Oekraïeners. Hoofdarts van de ziekenhuizen sprak gisteren over 109 burgerdoden in de afgelopen dagen. Volgens het verzet schieten de Oekraïeners zonder "korrectirovka", oftewel gewoon in het wilde weg, op de stad en haar burgerdoelen. Onderstaand 3 foto's van Gorlovka, vandaag binnengekomen.


Amerikaanse generaals op bezoek bij gewonde Oekraïense soldaten

De 24-jarige soldaat raakte gewond bij Debaltsevo. Hij heeft 2 kinderen. Zijn arm had voor 100k gered kunnen worden. Maar die waren er niet. Hij krijgt een presentje van de generaal, het symbool van het Amerikaanse leger in Europa, met op de achterzijde "presented for excellence". De Amerikaan spreekt zijn trots uit over de soldaat en zijn dienst voor Oekraïne. De soldaat zegt dat het aandenken voor zijn kinderen is. Later zegt de generaal dat soldaten tot ongelofelijke dingen in staat zijn als ze weten dat ze terug kunnen vallen op goede medische zorg.

Oekraïense soldaat krijgt een aandenken van de Amerikaanse generaal Hodges.

Ook ten tijden van het Maidan oproer kwamen de Amerikanen niet met lege handen. Victoria Nuland deelt presentjes uit in de vorm van koekjes.

DNR waarschuwt voor mogelijke False Flag

De Volksrepubliek Donetsk (DNR) meldt dat er Oekraïense voertuigen gearriveerd zijn bij Artemsk met -letterlijk- valse vlaggen van DNR er op en met soldaten in uniformen van DNR. Een mogelijke provocatie ligt in het verschiet. http://vineyardsaker.blogspot.de/2015/01/uaf-might-be-preparing-false-flag.html

Motorola vindt geluidsdragers met Amerikaanse Baptisten boodschap voor Oekraïense militairen.

32 opmerkingen:

 1. Donetsk Army announced 24 of their men killed, 30 injurred, in past 24 hrs, estimate killed opponents to be double. https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_41179

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gratis koekjes voor een miserabele toekomst. Bedankt globalistische voorvrouw.

  Verbaast me niks over de voorbereidingen van een valse vlag. Favoriete middel om hun agenda door te drukken

  Wat een lachwekende device van motorola. Geef je goede leven maar op voor een oligarch.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De valse vlag cyber aanval zal er ook wel aankomen. Om het internet verder te kunnen controleren en te censureren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dead bodies in NATO uniforms, US weapons recovered from under debris of Donetsk airport
  http://itar-tass.com/en/world/772859

  Apart from that, “we found dead bodies in NATO uniforms under the debris in the new terminal. Personal belongings indicated that these people were foreign citizens contracted by private military companies who operated under the disguise of Ukrainian subversive groups,” he said.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk staat het bewijs voor die NATO uniformen in het artikel, met foto's en al.
   Oh wacht, er bestaan helemaal geen NATO uniformen.
   NATO is een verdragsorganisatie, en er zijn NATO landen met hun eigen uniform. Oeps.

   Verwijderen
  2. Dit wordt bedoeld met NATO uniformen.
   https://www.google.nl/search?q=nato+uniforms&biw=1366&bih=635&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=lFfCVIvQAcLYPN2FgKgD&sqi=2&ved=0CCAQsAQ

   Verwijderen
  3. Er is geen NATO uniform, alleen maar voorschriften van NATO

   "If you ARE on NATO - you must comply with the uniform requirements"
   http://www.fuldagapairsoft.com/nato.htm

   Verder zijn er veel US wapens buitgemaakt in de oorlog tegen Georgie
   Wie zegt dat ze daar niet vandaan komen?
   Want lastig voor UA om aan de munitie te komen

   Verwijderen
 5. oh oh oh oh wat gaat het slecht met de agenda van de federal reserve bankiers.
  U.N. condemns attack on Libyan central bank, demands inquiry
  http://www.reuters.com/article/2015/01/22/us-libya-security-idUSKBN0KV2BE20150122
  Nu is hun centrale bank aangevallen.
  Yemen is al overgenomen door de sjiieten = invoed iran
  Syrië blijft sjiietisch = invloed iran
  Hezbollah in libanon = invloed iran
  Irak blijft onder invloed van iran
  Egypte heeft nu een nationalist ipv een puppet
  Tunesië heeft nu een nationalist ipv een puppet.

  en nu verliezen ze ook nog in Libië en de navo invloed in oekraiene schiet ook niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zakharchenko, Donetsk, is klaar met praten over staakt het vuren. Gaat toch niet werken. Vanaf nu staat het tot buiten de landsgrenzen van Donetsk werken van de ongewenste, en de veiligheid bedreigende gasten, centraal.

  Uitwisselen van krijgsgevangenen gaat wat hem betreft wel door.

  Met het mobiliseren van 10 duizenden militairen en de rethoriek aan Oekraïense kant, betekent het duidelijk, wat we eigenlijk al wisten, oorlog.

  Wanneer gaat de duistere rol van Rutte, zijn partij de VVD en zijn regering besproken worden. Zij steunen een regime dat zijn eigen burgers dood bombardeert.

  Voor alle duidelijkheid, mensen die nu zeggen, maar de Russen etcetera: allemaal prima, kan ik het nog mee eens zijn ook. Maar dat neemt de criminele rol van "de junta" niet weg, en die steunen wij. "Wij" steunen Rusland niet. Wij steunen Oekraine, en dat dient onderwerp van de discussie te zijn. Waarom doen wij dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat het voor de mensen daar, als die een keuze zouden moeten maken, de beste keuze is voor de "gewone mens". Die keuze hebben ze al gemaakt toen ze op de Maidan protesteerden en hun president afzette. Als je namelijk niet kijkt naar etnische achtergrond, of je arm of rijk bent, wie je familie of je vrienden zijn, dan ben je bij de EU ben je beter af dan bij Rusland. En dat is precies waar die mensen van af willen, van dat systeem dat zij corrupt noemen, dat wij niet in die hoedanigheid kennen. Zelfs de mensen daar in het oosten die Rusland steunen willen van corruptie af, terwijl dat ook gewoon een corrupt systeem is.
   Ze zouden misschien in het begin liever een middenweg willen bewandelen, verdragen met beide sluiten, maar die weg is geblokkeerd doordat een partij het met wapens op dacht te lossen.

   Verwijderen
  2. ach man. De ene (russische) oligarch wordt uitgerolen voor de andere (anglo amerikaanse) oligarch. De mensen in oekraïene zijn voorgelogen door maidan. Corruptie wordt alleen maar erger + dat de nationale bezittingen worden geprivatiseerd en de kleine boertjes in oekraïene moeten oprotten voor grootschalige (monsanto) landbouw. Pensioen versoberen, lonen naar benede, hogere gasprijzen enz enz.
   De mensen gaan erachter komen dat ze bedrogen zijn en poroshenko zijn langste tijd is gekomen.....doei doei met Petro "kinderen in de donbass zullen in de kelders opgroeien zo winnen wij de oorlog" Pornoshenko

   Is deze man die "de tanden van het verzet wel even uit de bek ramt" het voorbeeld voor europa ?

   Verwijderen
  3. Omdat het voor de mensen daar, als die een keuze zouden moeten maken, de beste keuze is voor de "gewone mens".

   Speculatie met een lage waarschijnlijkheidsgraad.

   "Die keuze hebben ze al gemaakt toen ze op de Maidan protesteerden en hun president afzette. "

   Alsof dat oproer representatief was, en alsof de mensen uit de Donbass daar achter stonden.

   Verwijderen
  4. @ Mennie

   Kijken:

   https://www.youtube.com/watch?v=aqIHKWd9rSc

   In Ukraine zijn 'economic hitmen' aan het werk. 'Democratisering'is een wapen in handen van men 'coroprate fascism' noemt. Ukraine had een corrupte dief als chef, nu hebben ze een corrupte dief die ook nog eens een keer een moordenaar is.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Waarom wilt Zakharchenko de hele Donbas?

   Volk van Mariupol en Slavyansk zit niet op hem te wachten

   Verwijderen
  7. Wat verder van Donetsk, Dat is gewoon beter. Nu kan Kiev het huis van z'n (schoon)familie in de prak schieten. Hier legt Alexandr Zakharchenko het zelf nog eens haarfijn uit aan een officier van het regeringsleger:

   https://www.youtube.com/watch?v=JgE92WJTmmE

   Verwijderen
 7. Ander punt is die 1000 miljard eurobiljetten bijdrukken; Volgens mijn berekening hebben alle europeanen met die beslissing gisteren 2000 euro ingeleverd.

  De redenatie: "Inflatie is een teken van economische groei, we hebben nu geen inflatie, dus gaan we nu net zo lang geld drukken totdat we rond de 2% zitten", is een redenatie die de wereld op zijn kop zet. Kan allemaal. Oorlog = vrede. Inflatie = kracht. Lager koers euro = top.

  Nu 71,78 RBL = 1 EUR (daling RBL is gestremd, RBL veert op)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom bij de wereld van George Orwell

   Verwijderen
  2. Wen er maar aan Blik. Monetair systeem is kaputt door teveel schuld. Grote verliezers zijn de spaarders (pensioensystemen), maar ga dat als financieel/economische/politiek elite maar eens aan het volk vertellen. Al die mantra's over deflatie voorkomen en 'de banken
   weer aan het lenen krijgen' zijn inderdaad Orwelliaanse newspeak om dat aan het zicht te ontrekken.

   Onder normale omstandigheden zou de rente nu door het dak moeten schieten, maar dan is alles en iedereen met hoge schulden meteen failliet. Maar als centrale banken maar genoeg schulden opkopen kan je de rentes zelfs naar de 0% krijgen. Resultaat is onder andere dat overheden hun uitgaven gaan bekostigen met de drukpers in plaats van belastingen en dat centrale banken een grote bad bank worden.

   Verwijderen
  3. Je moet maar zo denken, Blik, als ons het geld straks niets meer waard is dan zijn de supergrote rijken hun kapitalen ook niets meer waard.
   Als ik €1000 verlies doet dat pijn, als zij een miljoen verliezen moet dat nog meer pijn doen. Ik overleef het wel, maar kunnen zij dat ook?

   Verwijderen
  4. Inflatie is goed als je schuld heb
   Dan wordt je schuld minder waard

   Rente stijgt als er veel vraag naar is of om je eigen munt te beschermen

   Bij stijgende inflatie stijgt de rente ook

   Verwijderen
 8. In 30 uurtjes van Peking naar Moskou met de trein. Megaproject. En van daar wellicht door naar Madrid.

  Marc "Sancties moeten blijven" Rutte, pist weer naast de pot. Denkt dat Rusland op Nederland gaat wachten en brengt het bedrijfsleven en de NL economie grote schade aan. Met zijn wanbeleid en morele failliet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marc "ik kruip de globalisten in hun hol" Rutte moet snel zijn functie neerleggen

   Verwijderen
  2. Was een link van de treinsamenwerking vergeten http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-2796861/plans-unveiled-new-144bn-high-speed-rail-link-moscow-beijing-cut-trans-siberian-journey-time-4-hours.html

   Verwijderen
  3. Het zijn nog maar intenties, maar het is duidelijk dat rusland en china willen bouwen en dat de anglo amerikaanse elite alleen maar wil afbreken met hun gekleurde revoluties en terreur.

   Verwijderen
  4. Marc Rutte, geschiedenisstudent die zo weinig van zijn studie heeft opgestoken dat hij nu Nederland met z'n rug naar de toekomst laat staan.

   Verwijderen
  5. En wat is het belang voor NL als die spoorlijn er ligt?
   Geen
   En hoe doen de westerse sancties on pijn?
   - Sancties op personen, en hun geld, hoe raakt ons dat?
   - banken lenen niet meer aan Rusland, iets lagere omzet voor banken, en?
   - sancties op militaire en high tech olie spulletjes, ok, hier worden enkele specifieke bedrijven mee geraakt.

   Dus hoe gaat dit grote schade aanbrengen??

   Verwijderen
 9. https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84503534&feature=player_embedded&x-yt-ts=1421914688&v=BiOiSQG5iVY

  Het Russische debat (oa Oekraine, VS-beleid, Internationale politiek, EU, dollar-roebel etc)

  Politieke TV uitzending van Russische Politici, schrijvers, ondernemers etc
  ZEER informatief en behoorlijk kritisch tov internationale ontwikkelingen
  Diverse onderwerpen worden besproken, iig hebben de Russen Human Rights een stuk hoger op de agenda staan dan de VS!!

  Opheffen die sancties! No war!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de link; gelijk nieuw artikel van gemaakt.

   Verwijderen
 10. Ah, ik zie dat aan het weekendproefverlof van de stalker alweer voortijdig een eind is gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je moet hem maar eens in zijn eigen draad opzoeken. Hij houdt het daar in zijn eentje maar moeilijk uit.

   Verwijderen
 11. Goh, DNR voorspelt een false flag en zie daar de aanval in Mariupol vandaag. Wel handig als je de false flag lekker zelf kan uitvoeren en enorm zielig gaat lopen doen. Beetje enorm doorzichtig!! Dat zijn geen false flags, dat zijn gewoon moordpartijen op onschuldige burgers om zo lekker de zwarte piet richting de Oekraïense troepen te spelen die niet eens zaten waar de raket(ten) vandaan kwam(en). Maar ja, zoals altijd lult Blik alles recht wat krom is, en wast hij liever zijn handen met bloed dan met zeep....

  BeantwoordenVerwijderen