dinsdag 20 januari 2015

5 Burgers omgekomen in afgelopen etmaal Donetsk

UPDATES ONDER

 Het verzet meldt dat in het rayon Petrovka van de stad Donetsk een poging is gedaan een block-post van het verzet te doorbreken. Zo'n 20 tanks zouden meegedaan hebben aan de nachtelijke aanval. Vijf daarvan zouden ernstig beschadigd zijn. Burgers melden serieuze kanonades en ontploffingen in dat gebied. BRON.

Update9:30 UUR 20-1-2015

De nachtelijke tankaanval van het Oekraïense leger zou met verlies van vijf van de twintig tanks op zo'n 100 meter van een versterking van het verzet staan, nog steeds in het Petrovsk rayon van de stad Donetsk.

In Donetsk 5 Burgers omgekomen in afgelopen etmaal.

Volgens officiële opgave van de plaatsvervangend commandant van het Ministerie van Defensie van de Volksrepubliek Donetsk, Eduard Basoerina, zijn er, in Donetsk, het afgelopen etmaal 5 burgers omgekomen en 26 gewond geraakt. De verliezen van soldaten aan Novorossiya kant bedragen, nogmaals, volgens hun opgave, 2 omgekomenen en 8 gewonden.

Waar de Oekraïense troepen aan de poorten van Donetsk staan, zo staan die van Novorossiya aan de poorten van Marioepel, volgens onderstaand bericht van Brad Cabana die er meestal wel kijk op heeft. Maar anders dan het Oekraïense leger met Donetsk en Gorlovka doet, bombardeert Novorossiya de stad Marioepel niet en vallen daar (voor zover wij weten) geen enkele burgerdoden en gewonden.

Brad Cabana ‏@BradCabana · 16 jan.

CONFIRMED NAF troops have entered outskirts of #Mariupol after #Ukraine forces retreated into the city #cdnpoli

Trouwens: De Russische tv (Vesti - Russia 24) heeft melding enige dagen terug gemaakt van de executie van de Nederlander in Indonesie. Je kunt bijna zeggen dat er in Rusland meer aandacht is voor 1 Nederlandse dode, dan in Nederland voor alle doden en gewonden samen in Oekraïne van de afgelopen dagen.

2 opmerkingen:

  1. Brusselse lakeien hebben vorige week het Europese equivalent van H.Res.758
    aangenomen.

    http://www.euractiv.com/files/european_parliament_joint_motion_for_a_resolution_on_ukraine.pdf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://youtu.be/4rlngpNxyWU Poroshenko denkt dat "Heeeeeel Europa achter hem staat" Hij heeft geen last van bescheidenheid...

    BeantwoordenVerwijderen