woensdag 21 januari 2015

Kind begraven, gedood door Oekraïense leger

20 Januari vond de befrafenis plaats van het 4-jarige jongetje Artyem. Hij is zondag jl. omgekomen bij een beschieting door het Oekraïense leger. Verzetsleden kwamen met hun GRAD installaties de laatste eer brengen aan het onschuldige kind.

Wij herinneren eraan dat de Nederlandse regering nog nooit de Oekraïeners op ook maar enigerlei wijze op de vingers getikt heeft voor hun niet aflatende oorlogsmisdaden, laat staan dat binnen het kabinet Rutte sancties tegen het terreurbewind aan de orde zijn gekomen. De afwezigheid van een homo-huwelijk in Rusland brengt Rutte in opperste staat van veroering. De dood en verminking van onschuldige kinderen en vrouwen, leidt bij de premier tot geen enkele zichtbare emotie en al helemaal niet tot ook maar enige actie. Terwijl hij, mede in verband met de MH17, een grote rol zou kunnen spelen.

Wat er over is van het huis van de omgekomen Artyem in het Kyrov district van Donetsk.

15 opmerkingen:

 1. Verzetsleden die met zware wapens (GRAD) naar een begrafenis komen brengen zo onschuldige burgers (waar onder kinderen) in gevaar. Deze wapens horen daar niet thuis.
  RIP

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Obama, de Nobelprijs voor de Vrede winnaar: "Russische economie uiteengereten, dankzij ons" http://news.mail.ru/politics/20795233/?frommail=1

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Off topic.

  Even een tussenbalans over de Persvrijheid. ( U weet wel, waar al die wereldleiders voor door Parijs liepen)

  Sinds augustus 4 journalisten afgevoerd wegens kritiek op israel:

  Vrouw ontslagen bij CNN wegens Israel: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2694/Tech-Media/article/detail/3691818/2014/07/18/CNN-stuurt-verslaggeefster-weg-na-negatieve-tweet-over-Israeli-s.dhtml

  NBC: journalist weg wegens Gaza: http://www.huffingtonpost.com/2014/07/17/nbc-news-ayman-mohyeldin-gaza_n_5596268.html

  Jim Claancy moest ontslag nemen : Joden beledigd http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.637572

  BBC reporter moet ontslag nemen : Joden beledigd. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2906539/Calls-BBC-reporter-resign-told-daughter-Holocaust-survivors-Paris-Palestinians-suffer-hugely-Jewish-hands-well.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We heten niet voor niets Blik op NOSjournaal, dus dergelijke berichten Jan, zijn nooit off-topic hier.

   Verwijderen
 4. Ik kan het niet verifieren, en het aantal is bijna te groot om te bevatten, maar de hoofdarts van ziekenhuis Gorlovka meldt dat in de afgelopen 5 dagen 109 mensen zijn omgekomen. De mortuaria lopen over. Door de beschietingen is begraven moeilijk/onmogelijk. In het Russisch: https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_40705

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo te zien in het filmpje dat Strelkov post schieten de pro-Russische terror rebellen self-defence offensive forces vanuit een bushalte. Staat gewoon een gele bus pal naast!!

   De OSCE meld dat er vanuit de richting van die stad met Grad geschoten is.
   http://www.osce.org/ukraine-smm/135491
   "on 19 January at 07:40hrs, at least 30 Grad rockets impacted in and around the centre of Debaltseve killing three civilians and wounding twelve."
   "A crater analysis performed by the SMM showed that the Grad rockets came from a western direction, the direction of “DPR”-controlled Horlivka."

   Natuurlijk tellen Oekrainse doden volgens jullie berekeningen niet mee.

   Destructie Debaltseve hier te zien:
   https://twitter.com/Conflict_Report/status/557164710945366016
   https://twitter.com/290381qwer/status/557190654494003200

   Lijkt allemaal op de 19e gebeurt te zijn.

   Verwijderen
  2. Volgens deze bron is het filmpje in de post van Strelkov genomen op 1 december 2014:
   https://www.youtube.com/watch?v=OLBdDrjuNt8
   vanuit een andere hoek:
   https://www.youtube.com/watch?v=Lt6YCcULkr4

   Verwijderen
 5. Franse journalist is in Donbass, schrijft ook over het busbloedbad Volnovakha. Voor wie de Franse taal machtig is: http://chroniquesdailleurs.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze Franse journalist, op twitter te volgen @Fredotchka zegt betreffende de dood van Artyem dat het waarschijnlijk een beschieting van het Oekraïense leger betrof als antwoord op vuur van het verzet uit die nabijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Olav Koens nu in Nederland en op radio 1. Willemijn Veenhof wil weten wat hij in Nederland doet nu er zoveel gebeurt in Donbass. Koens antwoordt dat hij zijn "runbag" klaar heeft en misschien vrijdag "teruggaat". Kan ook zaterdag zijn (of hij daar het comfortabele Moskou mee bedoelt of de Donbass wordt niet duidelijk).

  Verder -antwoordend op die vraag blijkt de extreem vreemde redenatiekunst en logica van de journalist van het jaar. Hij relativeert zijn afwezigheid. Conflict gaat nog wel even door. En cynisch luchtig arrogant: "Als je in de krant niets over burgerslachtoffers leest, betekent het niet dat ze er niet zijn." ......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik log nu in onder de naam piet. Ik ben de voormalige oligarch. Blik heeft mijn account oligarch opgeheven en daarom heb ik een nieuwe gemaakt. Mijn commentaar irriteerde blik blijkbaar. Terwijl andere zoals LGK ongehinderd de meest grote onzin mogen verkondigen. Niet alles wat LGK zegt is onzin, maar een groot gedeelte wel. Hij trollt er lustig op los. Nou ja het zij zo. Ik ben van mening dat ik één keer getrolld heb en voor de rest heb ik gemeend wat ik gezegd heb. Om zo maar een account te blokkeren zonder wat te zeggen vind ik geen manier van doen. Maar ik heb het hier ook wel een beetje gehad. Bovendien moet ik me tijd beter besteden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet niet wat hier gaande is, maar we hebben hier nog nooit iemand geblokt, ik weet niet eens hoe het zou moeten, en Oligarch is wel de laatste die we zouden blokken. Daarom is jouw irritatie daarover ook de onze. Nogmaals, ik heb geen idee wat er gebeurd is, we waarderen je bijdragen altijd, en hopen die te blijven zien hier. Dan maar even onder de naam Piet voor het moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi Blik. Goed te horen. Dan ga ik door onder de naam Piet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Top! Maar we moeten wel ff kijken hoe we je originele naam terug krijgen. Misschien toch iets aan jouw kant?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Verzetsleden kwamen met hun GRAD installaties de laatste eer brengen aan het onschuldige kind. "

  Nu stuurt Zakharchenko zelfs grads naar begrafenis, kan hij zelf niet komen?

  tevens zijn er ook berichten op twitter dat die grads vanaf begraafplaats hebben gevuurd
  Maar zullen waarschijnlijk salvo's zijn uit respect

  BeantwoordenVerwijderen