dinsdag 6 januari 2015

Slachtoffers van een domme oorlog

Lubov Naoemenko wijkt niet van haar man, die zich nu gewond in StPetersburg bevindt. Ze hebben deze oorlog alles verloren, behalve de liefde voor elkaar en voor hun geboortegrond, de Donbass.
Sacha heeft beide onderbenen verloren, een hand en een oog. Voor de redding van het andere oog is een operatie nodig. De onderbenen kunnen mogelijk later van prothesen voorzien worden. Bronnen, HIER en HIER. Ook aan Oekraïense zijde vergelijkbare beelden, HIER.

Ook Micha is zwaar getroffen, 1 hand en twee onderbenen alsook beide ogen, kwijt. Wel kan hij mogelijk met prothesen gaan lopen. Verdere info en bewegende beelden, HIER.

85 opmerkingen:

 1. En?

  Wat weten we nu van dit bericht?

  Was hij getroffen door aanval van UA of van RU?

  Vocht hij in de Donbas?

  Waarom is hij dan nu in hospital in St Pete?

  Was hij een RU soldaat?


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van dit bericht weten we nog weer met meer zekerheid dat het hard nodig is wat wij doen: ons verzetten tegen de Amerikaanse vernietiging van de wereld.

  De Neocons hebben in hun eigen Rapport beschreven dat ze ten oorlog trekken om de rest van de wereld er onder te houden.
  Maar dat ze dat zullen doen op moderne wijze.
  Dus door middel van de Media iedereen wijsmaken dat ze 'voor het goede doel'strijden.
  En door hun strijd te laten voeren door anderen ( salafisten. wahabieten ) in plaats van zelf te vechten.

  Het staat allemaal zwart op wit, maar goedgelovige lieden als LGK lezen dat niet.
  LGK en die zijnen zijn in feite de nuttige idioten die de levens van mensen als op de fot aan het vernietigen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze twee jongens zijn slachtoffer van een Oekraïens projectiel; in de Link is een jongen slachtoffer van een Novorossiya projectiel. Het waren, in ieder geval de Novorossiya gewonden, mensen die zich vrijwillig aangesloten hebben bij het verzet. Wat we van dit bericht leren is de totale waanzin van oorlog.

  Machthebber sturen mensen de oorlog in, maar niet hun eigen kinderen of zichzelf. Omdat we hier soms ook wat vrolijkere beelden tonen, laten we als tegenhanger ook dit zien, om niet te denken dat oorlog erg glamoureus is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En een meerderheid in de Donbas wilt helemaal geen oorlog

   Er was in Luhansk maar 25% voorstander van bezetten van gebouwen

   http://kiis.com.ua/?lang=eng&cat=news&id=258

   Tevens is Strelkov de oorlag begonnen

   Het is een minderheid die met wapens zijn wil aan meerderheid wilt opleggen

   Het is idd heel dom wie daarvoor gaat vechten

   Verwijderen
 4. Batman en zijn mannen worden vandaag begraven, nog meer beelden van slachtoffers:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weer een goed voorbeeld van de waanzin van de oorlog. Die moet gewoon stoppen; de pro-Russen moeten hun wapens inleveren, het landjepik opgeven, Poetin moet de Krim gewoon teruggeven aan Oekraine , het Oekraïense leger moet onmiddellijk stoppen met beschietingen en het verdedigen van hun grondgebied en iedereen moet aan de onderhandelingstafel. Elke dode die er al is gevallen is er 1 teveel en elke dode en/of gewonde die er nog gaat vallen is er 1 teveel. Dit kan vandaag stoppen, als iedereen mee wil werken. Maakt niet uit wie schuldig was aan het verbreken van wapenstilstanden tot nu toe, NU moet er gewoon een eind aan komen. Oekraine heeft al meerdere malen een status aparte aangeboden voor de Donbass, iets wat ze daar maar niet willen accepteren. Een uitweg met veel zelfbestuur voor de Donbass maar ze willen liever dood en geweld dan aan de onderhandelingstafel....

   Verwijderen
 5. Kijk, iets wat ik al heel lang zeg, maar waar jullie maar wat graag overheen lezen; de oorlog kent alleen maar verliezers. Maar de echt verantwoordelijken doen er geen reet aan. Ik geef toe, ook Porosjenko kan beter zijn best doen. Maar een Poetin die vanaf dag 1 de sleutel had en totaal niks (!!!) deed, behalve een halfslachtig oproepje tot wapenstilstand terwijl het troepen zijn die tot zijn Rusland willen behoren, en die dus eerder naar Poetin zullen luisteren dan naar een VN. En wat doet Vlad?? Nada niks noppes. Alleen maar vingerwijzen richting westen en Oekraine zonder een sprankje bewijs. Zoals gewoonlijk. Veel woorden maar weinig daden. Hij laat zien waarom hij een geflopte EN geflipte leider is.
  Daarnaast heb ik hier steeds de waanzin en de onnodigheid van de oorlog aangegeven; wat doen jullie?? Het "verzet", gewapend en wel, de hemel in prijzen en het totaal terecht vinden dat zij zich verdedigen. Oftewel, jullie steunen een oorlog en het bloedvergieten. En met welk kulverhaal jullie nu weer willen komen om te zeggen dat het niet zo is, lees alle verhalen maar eens terug. Ik word een beetje moe van jullie "excuses" om het geweld maar goed te keuren. Laat staan dat hier nooit een woord van respect of medeleven met de nabestaanden heeft gestaan. Jullie zeggen van wel maar lees alle stukjes er maar op na, niet 1 letter staat er geschreven. Nu zal dit wel weer weggegumd worden want censuur is altijd makkelijker dan eerlijk antwoord durven te geven....ja inderdaad jullie durven het niet eens. Of komen met de klassieke jij-bakken en drogredeneringen. Of met leugens die zogenaamd de reden vormen waarom jullie het verzet moeten steunen...het is gewoon oorlogspropaganda van de bovenste plank, en jullie hebben gewoon bloed aan jullie handen en vinden het nog leuk ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je vergeet 1 ding wrede, Oekraine is niet Rusland, dus in principe heeft Putin met die hele kwestie niks te maken. Dat de Krim terug bij Rusland wilde horen is bij referendum met grote meerderheid beslist en of dat illegaal was zoals het westen wil doen geloven is alleen omdat het hun zeer slecht uitkomt, want nu kan er geen navo basis komen. Toen die nazi regering er kwam werd die wel meteen goedgekeurd door het westen. Ook niet vergeten dat Nederland wapens levert aan dat regime dus meedoet aan die volkerenmoord. En jij praat dat goed dus wie is hier crimineel?

   Verwijderen
  2. Wat een verzinsels in je post; 1. Referendum was ongeldig en "waarnemers" waren overal uit extreem rechts geplukt en niet internationaal aangemeld, nou nou nou. Dan maak je je echt geloofwaardig, NOT!! Navo basis heeft men nooit gewild daar, is een fabel die maar wat graag vertelt door de pro-Russen. JUIST omdat er al een Russische basis was zal de NAVO het nooit doen. Maar ach, de pro-Russen verzinnen weer een complot om zo de oorlog te kunnen rechtvaardigen. Nederland levert totaal geen wapens aan Oekraine, maar alleen kachels en ander materiaal. Jezus zeg, je doet wel alles wat het Kremlin je in het oor fluistert. Nagaan of het klopt ho maar, gewoon meteen op het net pleuren. Je lijkt Blik wel.

   Verwijderen
  3. Ow nog 1 ding, de Krim wou NOOOOOOOOOITTTT bij Rusland horen, vanaf dag 1 niet. Dat maken de Poetin fans er maar van, maar anti-Rusland fans werden die dag weggehouden bij de "stemlokalen" , werden bedreigd, geintimideerd en op alle mogelijke manieren, zelfs met geweld, te kennen gegeven vooral NIET te gaan stemmen. Deden ze het toch was er onder begeleiding van gewapende Russische soldaten maar 1 keus mogelijk; of je stemt voor of je wordt weggevoerd. Maar ach, die FEITEN komen jullie niet uit dus jullie het af als verzinsels van Kiev. Dat terwijl Kiev vanaf het begin van de onlusten steeds met diplomatieke oplossingen kwam; meer zelfstandigheid voor de Krim en Oost-Oekraiene, maar nee hoor, de separatisten antwoorden alleen met geweld.Ze hebben het niet 1 keer overwogen....en dat soort gasten verdedigen jullie. Zegt ook weer genoeg over jullie normen, waarden en mentaliteit.

   Verwijderen
  4. Waarom horen we nu niet iedere dag protesten van de bewoners van de Krim dat ze a.u.b. terug bij de Oecraine mogen behoren? Als die er waren stond het iedere dag in de krant omdat het voor het westen een reden is om hun gelijk te halen t.o.v. de Krim.
   Als wat jij zegt over die militaire dreiging waar zou zijn was er geen enkel mens gaan stemmen en was er helemaal geen referendum geweest. Je kunt mensen niet uit hun huis sleuren om pro te gaan stemmen.
   Putin heeft gezegd "als ik wil valt binnen 2 weken Kiev in Russische handen" waarom doet hij dat niet als hij zo oorlogszuchtig zou zijn zoals jij beweert? Hij gaat voor dialoog en wil geen oorlog. Daarom. Past zeker niet in jouw straatje.
   Ik ben niet pro Russisch maar wel anti westerse oorlogsstokers. Amerika wil weer kernwapens in Nederland plaatsen. Wie is hier nu knettergek??

   Verwijderen
  5. Nederland zal daar nee op zeggen. En de enige die daar in de Oekraine met wapens en troepen rondloopt is...kan het niet vaak genoeg zeggen...Rusland!!! De werkelijke oorlogszoekers!! Want ze kunnen ook er voor kiezen de wapens neer te leggen...doen ze dit?/ Nee..dus...
   En qua Krim, tja wat zou jij doen als Nederland overgenomen was door de Britten, overal staan Britse soldaten, ga jij dan demonstreren TEGEN de nieuwe overheersers?? Nee je kijkt wel uit, je wil nog leven!! Die logica van jullie kan ik echt niet volgen....ik zou niet fijn gaan stemmen met gewapende soldaten in een stemhok, iets wat bij dat Krim referendum dus "gewoon" was...dan spreek je niet over een vrij referendum, want dan zet je geen soldaten neer IN een stemhok. Daarbuiten is wat anders...

   Verwijderen
  6. Je praat weer als een kip zonder kop Wreedmans. Feiten? Je verzint ze waar je bij staat. De staatsgreep in Kiev was voor de bevolking van de Krim een fait accompli waardoor de zaken op scherp zijn gezet.

   In de vorige draad kwam LGK met een opinieonderzoek op de proppen dat zogenaamd moest aantonen dat de verkiezingen op de Krim frauduleus zouden zijn verlopen. Wel, dat zou zo kunnen zijn, maar wij waren er niet bij en het opinieonderzoek waar LGK naar linkte liet in ieder geval zien dat de attitude op de Krim voorafgaande aan de verkiezingenaanzienlijk pro-Russischer was dan pro EU of pro NAVO.

   Mijn reply aan LGK:

   "Je ben wel een beetje selectief aan 't quoten, LGK. 't Is zo te zien een groot opgezet opinieonderzoek waar ik ook bijvoorbeeld dit lees:

   If Ukraine was able to enter only one international economic union, which entity
   should it be with? (blz 14)

   Customs Union with Russia, Belarus and Kazakhstan 53%
   The European Union 17%

   How would you evaluate your attitude to the following entities? (blz 15)

   Russia warm: 68% neutral : 26% cold: 5%

   European Union warm: 14% neutral : 70% cold: 15%

   USA: warm: 6% neutral : 68% cold: 24%

   En om even in perspectief te zetten waar mensen op de Krim zich druk om maken (blz 9)

   Please tell me, which three of the following issues are the most important for
   Crimea? (blz 9)

   1 werkloosheid (68%), 2 inflatie (50%) 3 gebrekkinge industriele ontwikkeling (37%)

   Allemaal issues die vooral te maken hebben met het dagelijks brood. En dat ze daarvoor een oplossing verwacht van de EU lijkt ook niet erg aannemelijk als we op deze enquete moeten afgaan. De politieke instabiliteit ziet maar 8% als het grootste probleem."

   Link naar de bron die LGK opgeeft:

   http://www.iri.org/sites/default/files/2013%20October%207%20Survey%20of%20Crimean%20Public%20Opinion,%20May%2016-30,%202013.pdf

   Verwijderen
  7. Welke staatsgreep?? Wie begint er nou met liegen?? Feiten voor een staatsgreep?? Nee he?? Dan hoef ik jou al niet serieus te nemen en is het dus 1 grote leugen wat je daar schrijft!!!

   Verwijderen
  8. De staatsgreep van 21 februari 2014, weet je nog? Maar laten we dan voor deze ene keer de meer neutrale/verhullende aanduiding 'machtswisseling' gebruiken. De feiten uit dat onderzoek zullen er niet door veranderen. Je zwamt maar wat.

   Verwijderen
  9. Dawg

   Ik heb nergens gezegd dat men pro Eu moest zijn
   Alleen dat 93% onwerkelijk is en zeer waarschijnlijk ook niet dat meer dan 50% ervoor zou zijn

   Dat een groot deel een warm gevoel heeft voor Rusland, ja en?
   Ook dat men meer ziet in de EA unie, omdat de handel toen met Rusland veel groter was.

   Echter hun grootste zorg, werkeloosheid loopt nu sterk op
   Toerisme is volledig ingestort
   En nu ze de ruble hebben is de inflatie ook hoog

   Punt wat ik wil maken is dat de Krim niet beter af is met Rusland.
   De krim is van veel zaken afhankelijk van UA

   Het was Putin alleen te doen om zijn basis
   En mijn mening, om de bevolking geeft hij niets

   Verwijderen
  10. Matt

   Hoe blind kan je zijn

   Dit was het grote project van Putin
   Denk je dat hij portesten toestaat???

   Beetje naïef

   Verwijderen
 6. Batman en zijn mannen worden vandaag begraven, nog meer beelden van slachtoffers: https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_37985

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beelden begrafenis Batman en mannen https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_38056

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En nog meer achtergronden over de dood van Batman http://libya360.wordpress.com/2015/01/04/the-death-of-lugnsk-militia-commander-aleksander-bednov/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie link. Precies het soort zaken waar de Saker het regelmatig over heeft. Laat ook goed zien dat het verzet niet zonder meer aan het lijntje van Rusland of Poetin loopt.

   Verwijderen
  2. De interesanste zin

   "Russian Federation, have begun the process of removing or eliminating military commanders critical of Russian policy in Donbass"

   Putin is niet de kritiek beu, maar het gedrag van sommige lokale leiders.
   Die moorden, martelen, afpersen enz
   Putin snapt ook, wil hij dit volhouden in de Donbas, dan moet de bevolking zich niet gaan keren tegen de lokale leiders.
   En als ze er niet mee ophouden, worden ze geëlimilineerd, door GRU

   Heeft Putin eerder gedaan (niet vermoord dan)
   De lokale leider in Horlikava is ook weg, stad is nu overgenomen door Russische militairen

   Punt is, wilt Putin de destabilisatie in de Donbas blijven continueren, dan moet de bevolking er wel achter blijven staan.
   Dat bereikt Putin niet met lokale leiders die zich totaal niet aan de wet houden

   Verwijderen
 9. Brief aan Blik.

  Beste Blik,
  ik ken uw blog nog maar enkele weken. Het beviel me wel hier.
  Maar ik denk toch dat ik er mee op ga houden om hier te lezen en te schrijven.
  ( Dat is allemaal niet dramatisch hoor, noch voor U, noch voor mij).

  De reden is de volgende:
  U laat enkele mensen toe om op deze blog heel vaak en op heel onprettig wijze andere mensen uit te kafferen. Cruelman doet eigenlijk niets ander dan dat: zijn opponenten uitmaken voor crimineel, complotter, halve gare, massa-moordenaar-supporter etc. etc.
  Dat zou nog tot daar aan toe zijn, als we zo heel af en toe nieuwe informatie of zinvolle inzichten van Cruel mochten ontvangen.
  Dat is mij helaas nog niet overkomen.
  Ik heb er genoeg van.
  Jammer dat U die keuze maakt, Blik.

  Voor LGK geldt in mindere mate hetzelfde: zal ook het liefst zijn opponent voor halve idioot uitmaken. Doet ook triomfantelijk alsof hij alles beter weet. Allemaal niet respectvol naar de ander toe. En waarom niet? Hij is hier te gast, op uw blog.
  U mag van hem vragen dat hij uw andere gasten niet voor gek zet.

  Nu heeft LGK wel heel af en toe zinvolle nieuwe feiten aangebracht. Ik leerde van hem het verschil tussen een raket die op een MIG kan worden geplaatst ( reikwijdte 60 km) en een raket van een SU 27 (reikwijdte 8 km) ( ik zal het niet exact goed onthouden hebben , maar alla.) Ik leerde van hem dat in de Krim slechts 55% van de bevolking voor aansluiting bij Rusland koos, en niet 97%. De publicatie staat op een Russische overheids site, en ik ben overtuigd. Dat is waardevolle inbreng. Maar LGK is niet integer ( ik gaf gisteren het voorbeeld over de 40% Krimmers die zich Rus voelen. Hij gebruikt het als argument tégen de annexatie, maar het blijkt dat 40% een ruime meerderheid is, en dus is annexatie wèl compatibel met de democratische praktijk. Dat was misleidend van LGK. Wat hebben we aan discussie-partners die niet naar de waarheid zoeken. Die alleen maar propaganda willen maken? Heel weinig.

  Sorry, maar ik heb er genoeg van. Het is mogelijk uw bewuste keuze, Blik, maar misschien ook een fout die U zou kunnen corrigeren. Het is aan U.

  Ik sluit af met een mooi citaat van de Saker, over de dood van Batman. Daarin komt de praktijk van het bloggen ook ter sprake:

  About the murder of Batman
  Dear friends,

  I want to remind you all that WE DO NOT HAVE ALL THE FACTS!! (sorry for the "screaming" CAPS). I will be the first to admit to this about myself. Colonel Cassad is doing some stellar reporting about this on his blog, and he also is very very cautious (I don't share Cassad's political views, but I have learned to admire his intellectual honesty and his excellent reporting).

  I would even dare say that this type of "slow moving caution" is what separates the responsible blogger from the incendiary reckless type who immediately points fingers, knows it all, knows who done it, on whose orders and why. Personally, I stay away from this kind of "faith based blogging".

  Iedereen met een zinvol verhaal kan zijn reacties kwijt bij de Saker.
  Zeker mensen die een andere kijk hebben dan Saker.
  Maar het moet niet louter schelden en zagen zijn, en het moet niet elke dag hetzelfde zijn. Niemand heeft zo veel gereageerd als Cruelman, op deze blog. Wie heeft er al ooit iets van opgestoken? Hoe vaak herhaalt hij zich? Zo iemand ruimschoots toelaten is dus de dood van een blog.
  U kunt simpel aan Cruelman zeggen: 'Elke reactie waarin U anderen voor dom, gek, gebrainwasht, complotter of anderszins uitmaakt zonder daar een goede onderbouwing voor te geven, wordt niet geplaatst." Dat zou hem toch de mogelijkheid geven te
  reageren,maar hem ook dwingen om zijn uitspraken te motiveren.
  ( Het betekent niet dat ik zijn bijdragen zal gaan lezen, maar daar ben ik vrij in. Het betekent wel dat ik niet de hele tijd iemand tegen me hoor roepen die elk fatsoen ontbeert, en ook nog geen enkele bijdrage levert aan onze zoektocht naar de waarheid. Dat is dan al een hele vooruitgang. )

  Groet, JV.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het jammer vinden als je niet meer reageerde. Er gebeurt zo veel dat het gewoon niet meer bij te houden is. 'k Had het idee dat ik desondanks toch behoorlijk goed op de hoogte kon blijven door af en toe op je linkjes te klikken.

   Cruelman lijkt maar één missie te hebben en dat is dit blog te beschadigen door eerst te provoceren en dan te kermen over 'censuur' dat ie gedeleted wordt al het te dol wordt. 't Is wel de eerloze en achtebakse instelling die in lijn is met de politieke agenda waar ie achter staat, maar waarom zou dat jou moeten raken? Laat maar schelden en liegen. Laat precies zien wie ie is.

   Verwijderen
  2. Ik begrijp uit bovenstaande dat men Cruelman als reden opgeeft om maar niet meer deze informatie te lezen.
   Vreemd, zo geef je hem dus wat zijn bedoeling is, chaos en onrust veroorzaken. Wat ik niet begrijp is dat er mensen nog reageren op zijn onzin. Gewoon negeren is de boodschap dus, werkt prima en is zeer frustrerend voor hem.

   Verwijderen
  3. Meneer Verheul, kun jij je blog ook aanmelden bij 'nieuwemedianieuw's.nl ? Zo ben ik ook bij Blik terecht gekomen.
   Wat de wrede betreft geef ik je volkomen gelijk, ik ga geen discussie uit de weg en als ik er iets bij kan opsteken; graag. maar dan goede argumenten van beide zijde.
   Blik zou inderdaad wat duidelijkere regels mogen hanteren in verband met beledigen van anderen, maar zoals Magyar Boy zegt, inderdaad slimmer om niet meer te reageren op LGK of de wrede, tenzij ze met goed onderbouwde argumenten komen en het fatsoenlijk houden.

   Verwijderen
  4. Tja, ik negeer het meeste van jullie oorlogszuchtige taal ook maar, want anders bleef ik hier aan het schrijven. Het feit dat jullie nergens excuses voor aanbieden ( gewoon het IQ en het EQ niet voor, maar daar kunnen jullie vast ook niets aan doen), constant de enige hardnekkige gewelddadige partij aan het steunen zijn die nu ook onderling aan het moorden zijn geslagen ( echt niemand ziet de vergelijking met IS??) en complete verzinsels als ware er meerdere vliegtuigen in de lucht, terwijl getuigen al meerdere malen hebben verklaard geen ander vliegtuig in de buurt van MH17 te hebben gezien gewoon geloven, de ene keer met 1 straaljager en de volgende keer 2 maar dat jullie het meest logische, een BUK raket, gewoon keihard links laten liggen. Schandalig!! En dan mogen we jullie geen Kremlinslaven noemen terwijl jullie wel extra hard jullie best doen om daar toch voor te gaan is eigenlijk belachelijk, maar goed. Neem dit hele blog en jullie niet serieus. En inderdaad, ik zit hier om jullie aan het denken te zetten....lukt niet echt, want steeds komen dezelfde complotjes en verzinsels weer opborrelen...als jullie nog met nieuws kwamen maar nee, het is steeds hetzelfde opkoken met af en toe wat andere ingrediënten en laten we het voorzichtig zeggen, uit nogal dubieuze pakjes en zakjes (lees bronnen). Kortom leuk geprobeerd maar totaal niet te vreten.

   Verwijderen
  5. Jan en anderen....ik stop hier zelfs helemaal op dit blog zo gauw Blik niet meer censureert. Dat irriteert me mateloos. Censuur is iets uit vervlogen tijden en wordt nu alleen nog in Rusland, China en Noord Korea uitgevoerd, niet de meest geweldig politiek correcte landen. Maar het feit dat zelfs keurige, niet beledigende teksten waarin ik ook nog eens feitelijk uitleg waarom het een en ander niet klopt zonder pardon weggegumd wordt omdat het iemand niet bevalt is voor mij alleen maar olie op het vuur. Dat doe je niet in een land waar vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Als jullie een oorlog mogen ophemelen en zijn strijders als helden mogen afschilderen dan mag ik dat ook met mijn mening bestrijden. Dat dat hier overduidelijk niet mag wil dus zeggen dat hier criteria worden gehanteerd die in Moskou mensenlevens kosten, letterlijk!! Als daar kritiek wordt geuit op een Poetin of zijn partij loopt die journalist levensgevaar....dat wordt dan vaak weggehaald, terwijl het wel waar is. In Rusland komen zelfs de meeste journalisten om in een land waar het "vrede" is....do the math. Maar zelfs dat erkennen jullie niet, terwijl het gewoon op elke website over journalistiek te vinden is...het blijft gewoon te gek in een land waar vrijheid van meningsuiting een groot goed is dat er wordt gecensureerd zonder opgave van redenen...puur alleen omdat je een andere mening hebt. Je ziet het bij meerdere complotsites, en ja ik reken dit blog daar toe. Zolang er geen serieuze bronnen worden gebruikt (Strelkov, RT, Niburu etc etc...) is dit geen nieuwsblog maar een complotblog met meningen, geen nieuwsfeiten...dus mag ik ook mijn mening brengen...

   Verwijderen
  6. Goedkoop ruziezoekertje.

   Verwijderen
  7. Beste Jan, je laat je toch niet -ook!- door Cruel wegjagen?! (Ik denk aan SDR en Gerrit). Ik modereer het blog inmiddels, heb Cruel ook gevraagd om een tijdje weg te blijven. Verwijder alles waar iets beledigends in staat; met als uitzondering wanneer mensen erop reageren omdat de reacties dan ook verdwijnen.

   Ik wil hier verder geen geregistreed blog van maken, want dat maakt het reageren moeilijker. Vrijheid, blijheid, maar zonder inhoudsloos te beledigen. Advies is gewoon niet te veel tijd te besteden aan reacties van mensen waarvan je weet dat de argumenten toch niet aan gaan komen. Het zou jammer zijn als je helemaal verdwijnt. Je reacties worden zeer gewaardeerd. En het zijn reacties zoals die van jou samen met een (groeiend) aantal anderen, die dit blog verrijken.

   Verwijderen
  8. Jan
   "Voor LGK geldt in mindere mate hetzelfde: zal ook het liefst zijn opponent voor halve idioot uitmaken."

   Hiermee laat u zien niet een discussie te kunnen aangaan.
   Een idioot heb ik nooit iemand genoemd, ik gebruik wel eens LOL, om mijn gevoel te uiten, maar ik heb de ander niet uitgemaakt voor 'weet ik wat'

   U vraagt Blik om te censureren.
   Dit vind ik zeer 'gevaarlijk'
   Hiermee laat u blijken liever geen kritisch tegengeluid te willen horen.
   Alsof comments alleen maar gelijkgestemd mogen zijn.

   Inhoudelijk
   Dat 40% zich Russisch voelt wilt nog niet zeggen dat die ook aansluiting willen bij Rusland.
   Als van die 40% enkele denken;'is dit wel praktisch?'
   Wat het niet is
   Want de Krim is afhankelijk van UA
   75% van water komt uit UA
   100% elektra komt uit UA
   Gas komt uit UA
   60% van toerisme komt uit UA
   Geen directe verbinding met RU

   Toch wat praktische bezwaren

   Zo zullen er ook mensen zijn in de Elzas die zich Duits voelen maar geen aansluiting willen bij Duitsland.

   Wat ik probeer duidelijk te maken is dat 93% totaal verzonnen is
   En gezien eerdere onderzoeken het nooit boven de 50% kan zijn

   In eerdere verkiezingen op de Krim was er een partij die voor aansluiting was bij Rusland deze partij had maar 4% van stemmen gekregen.
   Ik had het tijd geleden gelezen, helaas niet link bewaard.

   Dat er mensen zijn van afzetting van president nu hun standpunt richting Rusland opschuiven geloof ik wel
   Maar niet dat nu ineens 93% voor aansluiting is bij Rusland

   Verwijderen
  9. Daag Jan, misschien is het Efteling blog wat voor je om op te commenten?
   Aangezien jij nogal van de sprookjes bent.

   Verwijderen
  10. Reactie op Blik; je hebt me niets gevraagd, niet nu in elk geval. Wel een tijdje geleden, dat klopt, en me ook vrij goed aan gehouden. Maar als ik jou en andere bronnen niet eens aan mag vallen, omdat ze klinkklare onzin verkopen, dan is er iets mis met je bronvermelding. Je citeert letterlijk complotsites die hun eigen verzinsels niet eens kunnen staven met bewijs, maar ik zou wel moeten bewijzen dat het onzin is?? Beetje raar niet?? Verder is die tip wel goed van je, negeer me maar als je zo vol zit van je eigen gelijk. Want als ik hier iets zie is dat er geen ruimte is voor discussie. Jullie dringen ons jullie verhalen en meningen op en dat zijn jullie "feiten", kloppen ze niet wordt er niet eens gerectificeerd (oke blik, ik geef toe, jij hebt het een paar keer netjes gedaan alleen je volgelingen niet) of antwoorden worden gewoon weggecensureerd. Jammer, want juist daar waar je voor zegt te strijden (transparantie en volledige nieuwsgaring over de Oekraine) laat je niet eens toe op je eigen blog. Wat voor signaal geef je dan af?? Alles mag maar alleen onder Blik's bevel en met Blik's visie en mening?? Goh tot zover de onafhankelijke berichtgeving en open discussie....
   Ik negeer ook veel berichten hier, puur omdat ze van a tot z gelogen en verzonnen zijn en totaal niet met feiten gestaafd, dus dat staat jullie ook vrij qua mijn berichten. Je zegt toch ook niet een tijdschrift op omdat er andere artikelen en advertenties in staan die jij wel of niet leuk vind?? Je leest en beantwoord wat je graag wil , de rest negeer je. Punt. Ik wil niemand wegjagen, maar wel de vrijheid hebben om op meningen te reageren. Net zoals eenieder dat hier heeft om op mij te reageren.

   Verwijderen
 10. Beste Jan. Ik heb uw inbreng met veel genoegen gelezen. Ik heb van u nog wat interessante websites gekregen, waarvoor dank. Wellicht had u blik dit enkele weken eerder kunnen vragen en niet nu, nu u uw buik er van vol heeft.

  Het is inderdaad zinloos om op deze mensen te reageren. Zij zijn hier enkel en alleen om deze website in discrediet te brengen. Daarom gewoon niet reageren.

  Ik zit nog wel met een dingetje op dit moment en dat is dat ik Putin niet begrijp als het om Porocheshenko gaat. Het idee is dat de beoogde lievelingen van de anglo amerikaanse elite Jatsenjoek en Tymoshenko is. De elite heeft betaald voor het gehele land en niet voor een oekraíene zonder het oostelijke gedeelte en de krim. Daar staan jatsenjoek voor. Putin lever nu 1 miljoen ton kolen per maand en ook gas aan Oekraïene...waarom is de vraag. Het lijkt of hij Poroshenko wil paaien om af te zien van het oostenlijke deel van oekraïene en de krim en verder afziet van Navo lidmaatschap. Maar als ik de Pornoshenko hoor praten dat de kinderen in het oosten moeten opgroeien in kelders en als ik hem de militairen zie verwelkomen en hun het nieuwe wapenmatriaal laat zien, dan denk ik niet dat hij vrede wil en vrienden wil worden van Rusland....Maar misschien weet iemand hier op het blog meer van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Putin lever nu 1 miljoen ton kolen per maand en ook gas aan Oekraïene"

   Als hij dit niet doet zit de Krim en de Donbas zonder stroom

   En dat is voor Putin een gevaar
   want dan zou de bevolking zich tegen hem kunnen keren

   Verwijderen
 11. Holande wil van de sancties af.
  http://laatste24.nl/nieuws/hollande-wil-sancties-tegen-rusland-opheffen

  zit natuurlijk met die schepen in zijn maag.

  Een werkeloze journalist heeft het over moraal en principes hoog in het vaandel, maar op het niveau van wereldpolitiek geldt dat helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hollande verbindt er wel een hoop voorwaarden aan, zoals dat Rusland stopt met het bevoorraden van de troepen van nieuwe wapens en dat het meteen de onderhandelingstafel gaat opzoeken. Aangezien dat vanaf dag 1 niet gebeurd is acht ik het afschaffen van de sancties zo goed als kansloos...

   Verwijderen
  2. Hollanda kan dit wel willen, maar staat westen niet toe

   Eerst moet Putin wat laten zien, en geen beloftes
   Zoals bv OSVE controle aan alle grensposten

   Verwijderen
 12. OT

  Brief van nabestaande aan Joost Niemoller:

  http://joostniemoller.nl/2015/01/brekend-dringende-open-brief-van-nabestaande-mh17/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En nog eentje van Niemoller. Vdeo van persconferentie van met Alexander Borodai op 19 juli. Heeft dacht ik al op Blik gestaan.

  http://joostniemoller.nl/2015/01/19-juli-een-belangrijke-persconferentie-die-nederland-niet-uitzond-mh17/

  Als de Tweede Kamer dit nu eindelijk eens oppakt en Rutte kan het beeld wat Borodai schetst van de eerste dagen na de ramp niet rechtzetten, dan hangt deze regering als geen ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat u mist is het scenario van Putin

  De sepa's wisten helemaal niet dat er een buk aanwezig was
  Zie twitter van Strelkov
  Borobai zegt ook dat ze geen buk hebben

  Voor hen kan het alleen maar een fout zijn van Kiev

  En dan is hij natuurlijk 'open' dat er snel actie moet komen
  Wat later weer tegengehouden wordt

  Denk maar eens na over waarom de sepa's niet wisten dat er een buk was?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar gaan we weer: wel BUK/geen BUK in een neverending uitwisseling van linkjes die iets moeten bewijzen of juist ontkrachten. Deze persco van laat zien dat er wereld van verschil zit tussen het beeld van de situatie op de crashsite die door Rutte werd geschetst en wat Borodai hierover vertelt:

   *Er zijn geen gevechten op of rond de crashsite.
   *Het vertragen van de komst van de experts en specialisten is de schuld van Kiev.
   *Kiev wilde geen (tijdelijke) wapenstilstand voor het gebied in de directe omgeving van de crashsite.
   *Kiev wilde geen humane corridors om zo het werk van de onderzoekers makkelijk te maken.
   *Het verzet bewaakt de crashsite en raakt niks aan.
   *De OVSE was binnen 24 uur ter plaatse.
   *Hij dringt aan op het horen van de vele ooggetuigen.
   *Het verzet heeft geen BUK of enig soort gelijk wapen- of raketsysteem.
   *Het verzet heeft alleen maar vijandelijke toestellen neergehaald op lage hoogtes.
   *Het verzet heeft op dezelfde dag 2 SU-25´s neergehaald (dit klopt exact met de verklaring van de getuige bij Komsomolskaia Pravda).

   De persco van Borodai roept zeer grote vragen op over de voorlichting door de Nedelandse autoriteiten, het uitblijven van actie ter plaatse, de opstelling tegenover Kiev en Maleisie. Er zit teveel licht tussen wat Borodai zegt en wat Rutte beweert.

   Verwijderen
  2. Jammer te zien dat u de realitiet uit het oog bent verloren.

   *Gevechten begonnen omdat sepa's geen toegang gaven, en toen zette Kiev offensief in
   *Kiev hielt de komst van experts niet tegen, er was zelfs een complete basis nabijKarkov ingericht
   *Wilde de sepa's dan wel die corridors?
   *Raakt niks aan?????
   Heeft u de beelden niet gezien hoe een sepa een teddy beer ophield
   Hoe een persoon een ring van een slachtoffer verwijderd
   Laten we het nog niet hebben over dat er zeer weinig mobiele telefoons zijn terug gevonden.
   *OVSE was er wel, maar mocht van sepa's de site niet betreden, vele filmpjes dat ze op het asfalt moesten blijven
   * en JIT verklaarde 2 weken gelen dat vele ooggetuigen al gehoord zijn
   *Klopt sepa's hebben geen buk, die was van Rusland
   *Klopt ook, alleen van lage hoogtes, van hogere hoogtes deed Rusland dit, de su25 met R27 van mig en de an26 met buk of AAM van RU mig

   Verwijderen
  3. Da's mooi LGK. 't Is allemaal gewoon een misverstand Dankzij dat offensief van Kiev kregen de bergers en onderzoekers juist snel toegang tot de crashsite. Scheelt in ieder geval een hoop kamervragen.

   Verwijderen
  4. Inderdaad dawg. Goh wat hadden wij snel toegang tot crash site. De sepa's in hun goedigheid maar zeggen. Kom aub hiernaar toe. Nee hoor helaas pindakas. Daar kwam het regime van Pornoshenko alles in het honderd gooien. Die betreurenswaardige en leugenachtige Timmermans met zijn krokodille tranen over die ring. Hoe arm die mensen ook zijn. Die ring lieten ze zitten. Aub hier heeft u de zwarte dozen etc etc en maar meewerken en ook nog zo goed om de lijken op te halen. Zo slecht hadden ze het nog niet gedaan moest Rutten later toegeven. En als dank krijgen die mensen keer en keer strond over zich heen vanuit Nederaland en Europa.

   Verwijderen
  5. Vergeet niet dat er in het begin ook militaire inzet is overwogen, militairen zijn terug gehaald uit Mali en op stand-by gezet om naar Oekraïne te gaan.
   Ik vind het jammer dat ze niet zijn gegaan, want dan hadden we écht alles gedaan, maar ik begrijp de beslissing om het niet te doen ook want het had tot een gigantische escalatie kunnen leiden.

   Wat duidelijk is is dat Rusland vanaf het begin een rol heeft in dit verhaal.
   Tijdens de MH17 ramp was de militair leider (Strelkov) een Rus, en de politiek leider (Borodai) ook. Deze mensen konden vrij reizen tussen Rusland en Oekraine. Duidelijk is dat Rusland deze mensen steunt, anders waren ze al lang voor de deur van hun huis in Moskou neergestoken of in elkaar geslagen.
   Ze zijn daar goed in mysterieuze aanvallen en zelfmoorden.
   http://www.nu.nl/buitenland/3602960/nederlandse-diplomaat-mishandeld-in-moskou.html
   http://www.newsweek.com/fourth-russian-general-commits-suicide-less-year-297055

   Nog vreemder was dat toen Oekraïne met het offensief vrijwel de gehele MH17 crash site in handen had, er opeens een tegenoffensief kwam. Zelfs Mariupol leek als vanuit het niets aangevallen te worden.
   Hoe jullie hier kunnen klagen over Rutte en zoveel onzin kunnen geloven begrijp ik niet. Ik ben geen fan van Rutte maar in dit geval heeft ie goed werk geleverd.

   Verwijderen
  6. "k ben geen fan van Rutte maar in dit geval heeft ie goed werk geleverd."

   Wat heeft Rutte dan zo goed gedaan? Heb je de persco van Borodai wel gezien. Er gaapt een levensgrote kloof tussen het beeld wat hij schets en wat Rutte ons verteld. En Rutte is daarbij degenen die een geloofwaardigheidsprobleem heeft.

   http://joostniemoller.nl/2015/01/19-juli-een-belangrijke-persconferentie-die-nederland-niet-uitzond-mh17/

   Verwijderen
  7. De waarheid mag niet gehoord worden, je bent geen haar beter als die moordenaars in Parijs Blik!! Alleen schiet jij nog net niet, maar de bedoelingen van hun en jou zijn hetzelfde, het vrije woord vermoorden!!

   Verwijderen
  8. Oli

   "Timmermans met zijn krokodille tranen over die ring."
   En waar is die ring nu?

   "Aub hier heeft u de zwarte dozen"
   Borobai wilde eerst de zwarte dozen naar Moskou sturen

   Verwijderen
  9. dwag

   het is niet aan Rutte, maar OMen OVV die het werk doen
   En Rutte zorgt dat ze hun werk kunnen doen

   Verwijderen
 15. @Dawg, inderdaad, hij kwam me bekend voor en inderdaad hadden wij hem al 21 juli, hier met ons commentaar erbij: http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2014/07/telegraaf-in-oekraiene-conflict-in.html

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hier is nog een keer mevrouw Clinton. Zoals al eerder gezegd moest mh17 het westen (europa) verenigen met Oekraïene in de strijd tegen Putin. De europeanen moeten oorlog voeren met Rusland. Zoals Soros ons ook al vertelde. De overheids uitgaven moeten omhoog om wapens te kopen en er moet oorlog gevoerd worden tegen Ruslad.
  Zoals Clinton hier al zei. Het was een vlucht van amsterdam naar Kuala lumpur. De europeanen worden getroffen. De europeanen zouden woedend door de steden om het hoofd van Putin moeten vragen.
  https://www.youtube.com/watch?v=0QMqlyLELRw

  LOL de teef heeft niet door dat de ango amerikaanse elite de informatie oorlog al verloren hebben, alhoewel ze hier al zegt dat ze hem aan het verliezen zijn.
  https://www.youtube.com/watch?v=m1p-E2xmpjA
  en de teef heeft nog niet door dat europeanen maar een zeer beperkte verbondenheid met elkaar hebben.

  Europa is door de elite bijeen gebracht. De SS'er en SA'er Bernhard van lippe-biesterfeld heeft voor de federal reserve moneymasters hiervoor Bilderberg opgericht met als doel Europa een te maken. De mensen zelf is niets gevraagd. Wij heben nooit inspraak gehad in europa.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prima hoor. lees voor teef mevrouw Clinton.

   Verwijderen
  2. Zal ik jou voortaan ook maar met bastaard aanschrijven oli?? Of weet ik wat voor naam?? Maar goed, je doet tenminste een poging het te herstellen, al meer dan ik van je had verwacht....

   Verwijderen
  3. Het is een belachelijk commentaar, want het legt woorden in de mond van Hillary.
   Je kunt het niet eens zijn met Hillary en uit domheid gaan schelden, je kunt het ook niet eens zijn met mevrouw Nuland, maar er is geen smoking gun en er is geen conspiracy rondom MH17 en ook niet rondom een coup.
   Het is domheid van Putin en zijn rebellen geweest, er zijn geen enkele andere harde aanwijzingen.

   Verwijderen
  4. En niemand zal jou ook iets vragen olie, jij zit niet in een positie waar iemand jou om advies komt vragen.
   Het enige dat wij kunnen doen, waar wij invloed op hebben, zijn de mensen om ons heen, wie we kunnen bereiken direct of via internet.
   We zouden met zijn allen een eenheid kunnen vormen, om samen sterk te zijn. Die eenheid wil Rusland niet, daarom stookt Rusland er op los, steunen ze extreem rechtse partijen in Europa en gebruiken ze hun staatsmedia om mensen te beïnvloeden.
   De mensen die ze beïnvloeden dat zijn mensen zoals jij olie, mensen die geen invloed hebben maar het haalt wel de kracht uit de eenheid.
   Wat de volgende stap is, is Eurasie van Lissabon tot Vladivostok.
   Maar ook dan heb jij niks te zeggen olie. Als je het wel doet, dan lig je voor de deur van je huis, of hang je in de woonkamer.

   Verwijderen
  5. Ahh ik mag jou niet om hulp vragen??? Jij censureert mij om dezelfde redenen maar als een gelijkgestemde het doet is het prima. Wat laat jij je kennen Blik. Trek of 1 lijn of geen lijn, maar ga niet zo vooroordelend te werk. Maakt je blog er niet toffer op.

   Verwijderen
 17. De anglo amerikaanse oligarchen maar pushen voor meer sancties (economische oorlog). Intussen europa de steeds grotere prijs betalen. Oostenrijk bang voor zijn banken. Spanje bang dat de russische toeristen niet meer komen
  http://wolfstreet.com/2015/01/06/russia-sanctions-stir-up-top-level-mini-revolt-in-europe/


  En ja. De anglo amerikaanse oligarchen drinken geen slokje minder champagne. Net zo min als dat Putin dat doet. Dus als oligarchen nu voor sancties zijn kan ik begrijpen, maar dat gewone nederlanders met of zonder baan die sancties steunen dat kan ik niet begrijpen. Ze hebben alles te verliezen. Hun kindern kunnen ze geen toekomst geven.etc etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mwah dat valt hartstikke mee hoor oligarch. Enigste waar het hard voelbaar is, is bij de land- en tuinbouw. En enkele voedselproducenten die vooral op Rusland gericht zijn. De overgrote meerderheid in de economie merkt weinig tot zeer weinig van de sancties tegen en van Rusland. Sterker nog, zelfs de segmenten die hard worden getroffen zijn volop VOOR de sancties en begrijpen ze volledig!! Dus niks kinderen aan de bedelstaf en Europese economieën die door de sancties op instorten staan. Allemaal pro Russische propaganda en economieën die er al slecht voor stonden hebben andere problemen en oorzaken als de sancties...

   Verwijderen
 18. Three Novorossiya men killed "200" tonight after heavy shelling of their position and a shell right on their spot https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_38144

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zie overigens dat er weer een hoop is geschrapt en gegumd. Jammer, op een dag waar journalisten worden gefusilleerd voor kritiek hebben op o.a. moslim extremisme. Die werden ook niet tegengehouden of gecensureerd. Nee integendeel, die kregen alle vrijheid om binnen de grenzen van het betamelijke te doen wat een land in vrijheid doet; alles melden en kritiek toestaan enzovoort...en juist nu ga jij Blik weer censureren. Het zijn gewoon meningen, je zegt zelf al dat als die meningen of antwoorden je niet aanstaan lees er gewoon overheen. Maar nee, zelfs dat is niet genoeg. Blik speelt liever voor God..juist daarom komen er steeds meer gewelddadigheden overal in de wereld omdat mensen beknot worden op hun vrijheid. Zoals ik hier op dit blog ook wordt beknot op mijn vrijheid. Het zij zo, maar het zegt meer over Blik als blogbeheerder dan over mij als lezer en reaguurder....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het is altijd de natte droom geweest van de anglo amerikanse elite geweest om over geheel europa te domineren. Het is altijd het europa van de elite geweest, zorgvuldig door Bilderbergs opgebouwd. Daarom is het zo'n fragiel geheel wat ieder moment uit elkaar kan vallen. Het europese gevoel wordt niet gedragen door de mensen in de landen zelf. Het komt ook niet vanuit de mensen zelf. Wat is er nu nodig om er een eenheid van te maken.?
  Dat is een gezamelijke vijand.!
  Daarom was H17 nodig. Deze valse vlag zou europa mede deelgenoot maken (vereenigen) met oekraïene tegen Rusland.
  De natte droom van Soros. Een vereenigid europa dat rusland kapot maakt. Dat is hun agenda. Putin wil dit voorkomen. Die wil geen verenigd europa en probeert de landen tegen elkaar uit te spelen. Logisch dat zou iedereen in zijn situatie doen.
  Ik ben geen moment bang dat rusland ons iets zal doen als wij hun niets aan doen. Daarom probeer ik de agenda van de elite (waar soros één van de meest openhartigste globalist is) in de infowar te stoppen. Dan doet rusland ook niets tegen mij. Het enige wat Putin heeft gedaan is dat hij zijn militaire warm water haven op de krim heeft veilig gesteld en dat hij de russisch sprekende bevolking in het oosten van het land de vrijheid wil geven die ze willen hebben om in de toekomst nog russisch te kunnen spreken. Vergeet niet dat mw Tymoshenko die mensen allemaal dood wil hebben. Dat filmpje staat ook internet
  https://www.youtube.com/watch?v=6RxSzSWbcxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet wat je hier nu mee wilt zeggen.
   Rusland valt de Krim binnen, twee Oekraïners zijn boos en tieren er op los (wat misschien wel te begrijpen is?) maar uiteindelijk eindigen ze bij een geweldloze oplossing namelijk het Internationaal Strafhof in Den Haag. Dus wat wil je er nu mee zeggen?

   Verwijderen
  2. LOL

   Men spreekt Russisch tot in Kiev
   Dat Putin dit gebruikt is Kremlin propaganda

   Putin trapt rotzooi in de Donbas zodat Kiev zich niet kan richten op de Krim.

   False Flag??????
   Heb nog geen enkele aanwijzing gezien.

   De beelden van buk trail en buk transporten zijn duidelijker

   Verwijderen
 21. Damens en heren, hoewel ik nu al weet dat deze reactie niet lang zal blijven staan omdat het niet mag van ome Blik, wil ik toch iets zeggen. Vandaag is een verschrikkelijke aanslag gepleegd in Parijs, het zal niemand ontgaan zijn. Het zou een les voor ons allemaal moeten zijn om de vrijheid van meningsuiting als een zwaar bevochten goed te moeten verdedigen tegen wie dan ook. Censuur mag dus niet, alle meningen moeten gehoord worden. Helaas is Blik het hier niet mee eens en plaatst zich gelijk met de terroristen die 10 onschuldige journalisten en 2 onschuldige agenten afslachtten. Hij wil namelijk geen vrij woord, hij wil alles regisseren en meningen totaal niet laten zien. Dit zijn zeeeeeeeeer gevaarlijke ontwikkelingen en jullie stemmen daar mee in. Jullie belachelijke verzonnen meningen, met de meest verachtelijke beschimpingen, scheldkanonnades en achterlijke complotverhalen mogen wel, maar als ik ook maar iets of iemand bij zijn ware naam noem mag dat niet, want dat kan ome Blik niet hebben. Laat dat aan je lezers over Blik, of acht jij ze zo dom dat ze niet voor hunzelf kunnen denken???? Volgens mij wel, anders ga je niet als een bezetene liggen gummen. Je plaatst je op gelijke hoogte met die terroristen, doordat jij dat vrije woord weghaalt bij mij, bij anderen, bij iedereen hier. Hoop echt serieus dat de AIVD hier meeleest en hier eens grote schoonmaak gaat houden. Mensen met extreme meningen die oorlog voorstaan mogen wel, maar iemand die vredelievend meningen probeert te weerleggen, ik dus, mag weer niet. Over meten met 2, nee vele maten gesproken Blik....je bent gewoon een blogterrorist. Niets meer en niets minder. Ik kom hier niet meer reageren want ik weet nu wat voor smerig volk er hier zit en wie dat volk begeleidt....

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Beste Cruel, Iwan de Verschrikkelijke, prima om te horen dat je niet meer komt reageren. Wilde ik je net gaan vragen, dus dat komt prima uit. We helpen je daarbij door in ale nieuwe draden -mocht je het toch niet kunnen laten te reageren- je reacties te verwijderen. Als uitlaatklep knijpen we in deze draad "slachtoffers van een domme oorlog" een oogje toe. Hier, en enkel hier, mag je, als je de onbeheersbare drang voelt te reageren, je ei eventueel kwijt, ongecensureerd. En kun je oefenen en trainen om je niveau zodanig te krijgen dat je wellicht later weer in de basis mag meespelen. Maar nu effe niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is wel een beetje eng hoor! Dan ben ik straks misschien wel de volgende?
   Moet ik nu ook op gaan lettten als ik naar huis ga voor de man in een donker hoekje?
   Ik zal alvast melden dat ik niet van plan ben om mijzelf op te hangen!

   Verwijderen
 23. Bedankt voor deze schuldigverklaring van jezelf. Dat is het laatste wat ik wil zeggen. Hopelijk doorziet eenieder nu ook dat mijn vrijheid ook zijn vrijheid is en dat Blik, als een soort zelfgeschapen God, je op elk moment die vrijheid kan en zal afnemen. Zijn tekortkomingen mogen niet aan de buitenwereld getoond worden, nee, die gumt hij weg. Hoe zielig eigenlijk....en in plaats van er tegen te vechten geeft hij zelf gewoon toe een gore terrorist te zijn die vrijheden van anderen afneemt in plaats van ze te verdedigen...waarvan akte!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En daarbij oefenen en trainen voor jouw niveau?? Nee dank je, doen ze in Syrie en Irak al volop. Ik wil niet eens bij jouw niveau horen, als je het al niveau kan noemen....

   Verwijderen
 24. Het blijft enorm lachen met jullie; jullie interpreteren het nieuws totaal onvolledig, verkeerd en quoten de verkeerde bronnen....hoe hilarisch. Daar word je dan terecht op gewezen door een aantal mensen maar vooral door blijven ratelen over je eigen "gelijk", oftewel je blijft terroristen verdedigen en geen mededogen tonen met de slachtoffers. Je stelt je daarmee gelijk aan de terroristen. Iets wat zowat de gehele wereldbevolking ziet, alleen jullie willen het niet zien. Jullie houden je zelf dom, blijven de oogkleppen maar ophouden en laten zien niets te willen leren. Prima, maar blijf dan niet jammeren op dit blog en steeds leugens te vertellen...accepteer nou eens dat je totaal de planken aan het misslaan bent en je zometeen met het schaamrood op de kaken je plaatselijke supermarkt in moet waar je dan wordt aangesproken op je voorliefde voor terroristen. Sterker nog, ze vragen je waarom je niet meer op vakantie mag, waarom je in de gaten wordt gehouden enz...en waarom?? Omdat je vrijheid niet waardeert, democratie niet waardeert en gewoon de mens niet waardeert. Anders waren er totaal andere verhalen hier te lezen...maar blijf vooral volharden in het liegen en bedriegen van mensen, ze nemen je al totaal niet meer serieus. Zeker nu de ECHTE waarheid, niet jullie waarheid dus, steeds meer aan het licht komt. En ook waarom men zo stil en behoedzaam opereert...maar ach, ik kan net zo goed tegen een muur praten want die geeft nog eerder een zinnig antwoord dan dat jullie zouden doen. Blijf vooral lekker complotjes verzinnen, Joden de schuld geven, het westen de schuld geven, eigenlijk iedereen de schuld geven terwijl jullie zelf de ware terroristen zijn. Dat is namelijk het kenmerkende hier, ze geven alles en iedereen de schuld maar durven totaal niet in de spiegel te kijken....

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ja alleen hier mag ik zeggen wat voor enorm oorlogszuchtig blog dit is wat enorm veel onwaarheden, onbevestigde berichten en andere propaganda de wereld inslingert. Complottheorieën mogen hier volop verteld worden maar als je met ECHTE nieuwsfeiten komt die bevestigd en al zijn dan word je gecensureerd. Tuurlijk, zouden de nazi's ook doen. Dus tja, welke kant wordt hier verdedigt op dit blog?? Elke gewonde en dode aan "verzetskant" wordt hier geroemd en genoemd, maar de vele Russen die er bij zitten angstvallig niet...waarom niet?? Dan zou je moeten toegeven dat je de verkeerde kant zit te verdedigen. Doen Blik en co niet, die spinnen liever elk verhaal helemaal tot een pro-Russische kant en zelfs al hebben ze feitelijk ongelijk, breien ze het toch weer tot hun gelijk. Zie de vele verhalen over vermeende SU25 of Mig's....allemaal debunked tot en met maar nee hoor, deze "slimmeriken" blijven er hardnekkig aan vasthouden...waarom?? Anders is dit blog geen reet meer waard, daarom houden ze aan die fantasietjes vast...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Reacties
  1. Ach jij kan beter ergens aan gaan hangen Jan, staat je beter dan terroristen en nazi's lopen te verdedigen en volop bloed aan je handen te hebben. Voelt dat nou lekker, massamoordenaars verdedigen???

   Verwijderen
 27. Ja Jan, zal wel moeten met terroristenlovers zoals jij en eveneens vijand van het vrije woord en de vrijheid in het algemeen. Je laat je door Blik voor het karretje spannen en bent zijn slaaf, al merk je het niet eens. Kan ook niet, jullie zijn te dom om iets te snappen, anders had je een discussie gewild. Maar goed, veel kan ik niet van jullie verwachten. Allemaal lafbekken die niet eens een discussie op niveau aan willen....

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoe is het hier Cruel, heb je nog een beetje aanloop?

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Nee joh Adolf, door jouw "visie" van vrijheid van meningsuiting, die je alleen voor jezelf en gelovertjes over hebt, en je dus Adolfje Hitler/Vladimir Poetin perfect nadoet, zit ik hier opgesloten, terwijl ik een open en volledige discussie aan wou met jou en je 'Jugend", maar ja, jij houdt niet zo van mensen met een eigen mening dus vind je het leuker om je te verkneukelen en me ergens op te sluiten. Daarbij je nieuwe stuk, om te gieren werkelijk. Wederom geef jij op een niet mis te verstane manier aan welke bril jij op hebt, maar je beschuldigt anderen er van ook een bril op te hebben....lekker hypocriet weer?? Maar ach, zo ken ik je al vanaf het begin hier en al op KLOL, daar zit ook al zo'n hypocriet ventje. Ach de rotte appelen vallen nooit ver van elkaar toch??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog ff blijven oefenen Cruel. Is het in Limburg ook zo mistig nu?

   Verwijderen
 30. Nee dat is de mist van leugens die rond je hoofd blijft hangen...liever leugens produceren en laten staan om zo je terroristen te steunen dan als een echte vent de waarheid eens te publiceren....je gaat af als een gieter, dus kom maar een stuk vlaai halen. Kan ik je tenminste recht in je gezicht uitlachen als de loser die je bent. Ik help je door overduidelijke leugens aan te wijzen maar zelfs dan nog ben je te arrogant en te wraakzuchtig om die hulp te aanvaarden en ga je gewoon je nazi-tactiek toepassen, die van censuur....

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Bevalt je goed he Blik?? Leugens promoten?? Waarheid negeren?? Te bang dat iedereen je een loser gaat vinden?? Geeft niet, vind 99,99% procent van NL al hoor, dat je dat bent. In feite doe je je stinkende best het loser imago te bevestigen door steeds meer leugens te produceren en steeds meer fantasietjes te verkopen als "feiten". Heerlijk hoe je keer op keer op je bek gaat...kom je je vlaai nog halen???

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Blik durft niks meer he?? Goh zo'n lafbekken had je vroeger ook bij de NSB, die heulden ook met de vijand en terroristen en gingen op hun knietjes voor de sterke leider....en dat beticht mij dan van oneerlijke en foute kritiek...kon je maar tegen kritiek, dan was je nog ergens menselijk te noemen. Maar helaas...je steun aan massamoordenaars zegt dat je een laf hoopje mens bent dat liever mee moordt dan zich er tegen verzet....kom je nog je vlaai halen of durf je weer gewoon geen discussie aan?? Loser!!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Kijk jochie, je laat je weer kennen. Hitler wannabe nummero uno, meer kan ik er niet van maken. Die vond censuur ook zo'n geweldig wapen...zelfs al ga ik vol respect richting de ander, volgens ONZE afspraken Blik ,maar jij vergeet dingen snel, de discussie aan is het nog niet goed. Het zij zo....je blog raakt steeds meer vervuild en vervuild, sterker nog, het wordt steeds meer een extreem rechts blog met homohatende en oorlogszuchtige neo-nazi's hier...fijn cluppie heb je zo, vind het OM vast ook. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat ben je toch een slechte verliezer en waarom durf je de discussie niet met me aan?? Bang dat je m gaat verliezen?? Heb je al bij voorbaat omdat je me blijft censureren, terwijl er totaal geen kwaad in mijn comments zit, maar jij toch bang van me bent omdat je me blijft censureren. Tja, de waarheid is hard he???Wat een uberloser ben je toch Blik....zelfs anderen vragen ernaar en nog kan je geen fatsoenlijk antwoord uitbraken....je laat je echt kennen als dombo en loser door de discussie keer op keer uit de weg te gaan....Wat een maf terroristen verdedigend zielig hoopje mens ben je toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hey Cruel, hoe gaat ie nou? Heb je nog een beetje aanloop hier? Probeer nog een beetje meer nuance in je postings te brengen. Maar ze beginnen al ietsjes beter te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hey Blik, heb je nog ergens wat respect liggen?? Gebruik het dan even. Je houdt je lezers nogal voor dom, aangezien jij wel even bepaalt wie wat mag lezen. Dan heb je a. geen respect voor je lezers, b. een laag zelfbeeld aangezien je geen discussie aandurft en c. totaal ongelijk want je kan niks weerleggen. Hoe dan ook, je staat als loser te boek, ook bij je ja-knikkers. Je houdt ze voor dom, onwetend en je hebt zelf een misplaatst God complex door je wereld te maken voor je eigen ja-knikkertjes. Iedereen die je ook maar betwijfelt knikker je eruit, zo krijg je nooit een druk bezocht blog....

  BeantwoordenVerwijderen