maandag 12 januari 2015

"15 Januari zet het Oekraïense leger de volledige aanval in"

De berichten over artilleriebeschietingen, met name op Donetsk en Gorlovka, nemen toe. En ook de intensiteit en de duur nemen toe.

Volgens bron "Glagol" ("Werkwoord") heeft de inlichtingendienst van DNR (Volksrepubliek Donetsk) informatie dat de Oekraïeners 15 januari met de aanval kunnen beginnen. Tot die tijd zullen zij trachten de Petrovski wijk af te snijden van de rest van de stad (Donetsk). Dit is voor hen belangrijk omdat ze tot nu toe het centrum niet (goed) kunnen bereiken (met hun reguliere artillerie). Zij proberen dit al vanaf begin Augustus, maar zonder resultaat. Volgens gegevens van de inlichtingendienst wijst alles erop dat de Oekraïeners zich klaarmaken om over te gaan van de huidige beschietingen, naar een allesomvattende aanval. Dit heeft "Glogol" meegedeeld, bron binnen de rijen van de inlichtingendienst van DNR. Op militaire vliegvelden die door de Oekraïeners gecontroleerd worden, zijn vandaag vliegtuigbommen afgeleverd. Dit is in ieder geval zeker bekend van Kramatorsk. Vandaag beuken ze de hele dag op Donetsk met zware artillerie. De intensiteit van de beschietingen is scherp verhoogd. Waterstations in de "KievKonti" wijk zijn beschadigd. Dat is het Lenin district. Daar is nu geen water. In Bos (we nemen aan ook een wijk in Donetsk) is geen gas. Voorlopige datum (onder voorbehoud) voor de volledige aanval van het Oekraïense leger: 15 Januari. Dit alles volgen "Glagol" op 12 januari 2015. Voor als je het met Google translate zelf na wil lezen: BRON. :

Bericht van verzetslid "77" betreffende Gorlovka

Volgens "77" gaat de beschieting van Gorlovka door. "Zes uur lang worden we al beschoten met Uraganen en Smerchen. (Dit zijn zeer zware (ballistische?) artillerie / raketsystemen). Sommigen melden dat er in hun wijk brand is uitgebroken. Velen melden het uitvallen van electriciteit en verwarming. De mensen hebben het koud. De beschieting is hoorbaar. De Oekraïeners proberen Gorlovka binnen te dringen. Maar wij staan op onze plek. We staan in contact met soldaten die met bevroren voeten in de loopgraven staan en geen fascist de stad in laten komen. Dat zijn onze Helden. Er zijn veel gewonden onder de bevolking. Zelf gaan kijken is erg moeilijk. Rennen onder de kogels door is voor niemand leuk. De oekraïeners gebruiken nieuwe wapensoorten. Geschenk van Poroshenko. Wij worden gedood omdat we anders denken. De beschieting is nog niet voorbij. De mensen zitten in schuilkelders. Koud. Kinderen huilen. De huidige oorlog heeft iedereen veranders. Meer mensen geloven. Dat wat vandaag gaande is kan zonder problemen vergeleken worden met de heetste dagen van Juli en Augustus. In de ochtend gaan we kijken naar de resultaten." Aldus het bericht van "77" om 00:32 12 Januari. BRON.

Gevechten Donetsk 11-1-2015 Niet veel zichtbaar deze keer, maar het geluid spreekt daarentegen boekdelen.

Graham Philips bericht, als één van de weinige westerse journalisten wel en onophoudelijk vanuit Donetsk."Ik ben net terug uit het Kubjevski district van Donetsk. Onophoudelijke ontploffingen. Veel huizen kwamen onder Oekraïens vuur. Deze foto's heb ik net ge-upload. Maar het Oekraïense propagandakanaal (trouwens gesubsidieerd door de NL ambassade in Kiev) heeft ze al gebruikt, maar ze zeiden er niet bij dat het om Oekraïens vuur ging. Helaas neemt een groot deel van de Westerse media de propaganda van de Oekraïense stations over. Gewoon schaamteloze oplichters. Aldus Graham Phillips, HIER. En onder nog wat foto's.Lenin beeld - Slavyansk

Zo'n vijfhonderd beelden zijn de afgelopen tijd al vernield. Beelden die met de Sovjet Unie te maken hebben. Het filmpje hieronder is van Slavyansk dat deze zomer zwaar onder vuur is genomen en uiteindelijk bezet / bevrijd is door het Oekraïense leger. Een man en een vrouw verzetten zich nog tegen het neerhalen van Lenin. Een jongeman is het eigenlijk met hen eens, maar heeft geen zin om aan "het circus" mee te doen. Daarentegen is een jong meisje helemaal pro-Oekraïne en onder gezamenlijk "Slawa Oekraïne" en wapperend met de geel-blauwe vlaggen, trekt men aan het beeld. BRON.

"Ploxowo Soldaat" ("slechte soldaat") beklaagt zich erover dat hij met spoed naar Moskou wordt geroepen. Dan weer met spoed naar Donetsk. Om vervolgens door de FSB niet de grens over gelaten te worden, met de mededeling dat de komende dagen niemand naar Donetsk mag. BRON.

12.01.15. 01:11. Bericht van het verzet

Bij Donetsk is een kookschemiefabriek onder vuur gekomen. Er vindt een evacuatie van mijnwerkers plaats uit de mijn met de naam Zasyadko. Onder de grond zitten nog 50 man. Verder wordt er nog gesproken over beschietingen en gevechten op vele plekken, over en weer. "In Donetsk is de zomer terug. De intensiteit zoals die in de zomer was, is weer terug. Om 00:40 viel in Donetsk een "compleet" pakket GRAD op Gwardeka. Onze artillerie antwoordt. Een compleet pakket GRAD op de posities van de Oekraïeners bij Wodyanoe. En zo gaat het in nagenoeg alle gebieden in en rond Lugansk, Gorlovka, Marioepel, Donetsk. BRON.

13 opmerkingen:

 1. Over persvrijheid gesproken:
  A History of America’s War on Whistleblowers and Journalists Since 9/11
  http://edgetraderplus.com/anything-goes-anywhere-anytime/a-history-of-americas-war-on-whistleblowers-and-journalists-since-911

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ahhh Waarom heeft Putin niet doorgedrukt toen het oekraïense leger op apegapen lag. Hij kwam toen met zijn vredesplan en kon het oekraïense leger zijn wonden likken. Nou ja het verzet heeft hopelijk wat achter de hand zodat de fascisten (de vrijwilligers bataljons) weer in de pan gehakt worden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gorbatsjov waarschuwt voor een atoomoorlog en kritiek op Duitsland. http://nieuwsuitoekraine.blogspot.nl/2015/01/kritiek-gorbatjsov-op-duitse-aanpak.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gobatsjov zegt ook:

   "Het nieuwe Duitsland wil zich overal mee bemoeien. Veel politici staan te trappelen om een nieuwe tweedeling in Europa tot stand te brengen'', zegt hij in het interview. ''Duitsland heeft in de Tweede Wereldoorlog al tevergeefs geprobeerd greep op Oost-Europa te krijgen. Het zou z'n les geleerd moeten hebben.''

   De federal reserve money masters hebben niet voor niets Hitler groot gemaakt. Ze wisten dat hij een enorme communisten hater was en ze hoopten dat hij naar het oosten zou gaan. Jammer genoeg ging hij ook naar het westen.
   Net als met IS. Ook door de US, Saudi, Turkije en Israël groot gemaakt in de hoop dat ze naar Assad zouden gaan. Dat doen ze ook wel, maar ze gaan ook naar de koerden en dat is niet de bedoeling.

   Verwijderen
 4. Graham Phillips heeft toch het © over zijn foto's Waarom gaat hij niet in verweer tegen deze diefstal? Als hij dat hard genoeg roept zullen de media op een gegeven moment toch moeten inzien dat het om Oekraïens vuur gaat, tenminste als dat het onderschrift is bij zijn foto's .
  Het grenst bijna aan medeplichtigheid aan moord door de westerse media dat ze hierover niets berichten. Zwijgen is toestemmen. Het verzet zal ook niet zuiver op de graat zijn, maar bij een eerlijke berichtgeving komen beide partijen aan bod.
  De Palestijnse kwestie word veel beter belicht, ook al is Israél daar niet blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Police Commissioner Involved in Charlie Hebdo Investigation “Commits Suicide”. Total News Blackout
  http://www.globalresearch.ca/police-commissioner-involved-in-charlie-hebdo-investigation-commits-suicide-total-news-blackout/5424149

  Verdachte zelfmoord van politie commissaris Helric Fredou.
  Media black out ook verdacht

  BeantwoordenVerwijderen
 6. (Zelfs) Twijfel bij de BBC over authenticiteit beelden Parijs. http://bbc-news.co.uk/doubts-raised-over-authenticity-of-charlie-hebdo-footage/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Link niet van de echte BBC; had het ook eigenlijk moeten weten/zien qua inhoud, maar site zeer lijkend, en inhoud niet minder interessant.

   Verwijderen
 7. SUSPECTED PARIS SHOOTER LIVED WITH UNDERWEAR BOMBER IN YEMEN
  http://www.infowars.com/suspected-paris-shooter-lived-with-underwear-bomber-in-yemen/
  De terroristjes sliepen samen. Umar Farouk Abdulmutallab die volgens ooggetuigen tijdes zijn aanslag werd begeleid door een man strak in het pak en die er ook voor zorgde dat Umar zonder paspoort het vliegtuig van amsterdam naar detroit kon nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alleen hierom zou iedereen zich moeten keren tegen de anglo amerikaanse elite. De mensheid heeft totaal geen toekomst als hun agenda maar doorgaat. Ze haten de mensheid.
  Vaccines and Monsanto’s RoundUp Cause Autism: MIT Scientist Exposes Consequence of Glyphosate and Aluminum Cocktai
  http://www.globalresearch.ca/monsanto-roundup-the-impacts-of-glyphosate-herbicide-on-human-health-pathways-to-modern-diseases/5342520
  oa.
  Geoengineering
  Gmo
  Vaccinatie
  chemicaliën in het drinkwater

  zelfs volgens de cdc zelf heeft 1 op 68 kinderen in amerikaautisme
  http://www.cdc.gov/ncbddd/autism/data.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Noworossiya militairen uit "Slavyansk" tijd klagen over mindere fighting spirit na vertrek Strelkov https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_38880

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Is ook lastig om te weten waar je voor vecht als het niet jouw ideeën zijn.
  Strelkov was de militaire man achter de invasie van de Krim en het geweld in oost-Oekraïne. Allemaal onder leiding van Alexandr Dugin.

  Zoals eerder gemeld op dit blog:
  http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2014/06/the-ghost-of-lieutenant-our-name-is.html
  En in een interview met Strelkov:
  http://zavtra.ru/content/view/kto-tyi-strelok/

  Maar hij zit nu lekker ergens een beetje te bloggen op zijn VK. Terwijl de shit nog steeds door gaat in oost-Oekraïne.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inmiddels 16 jan, niks aan de hand *gaap*

  BeantwoordenVerwijderen