dinsdag 20 januari 2015

Teletekst blijkt Misleidingstekst

Onderstaand geven we integraal het teletekstbericht van vanavond 19 Januari 2015

NOS Teletekst 132 20 Januari 2015

Rebellen en Kiev claimen vliegveld

Zowel pro-Russische separatisten als het Oekraïense leger claimen dat ze het vliegveld van Donetsk in handen hebben. Vandaag waren er weer hevige gevechten rond de luchthaven in Oost-Oekraïne.

Volgens het leger zijn er de afgelopen 24 uur drie militairen gesneuveld en 66 gewondgeraakt.Het is niet duidelijk of dat bij de luchthaven is gebeurd,want ook elders in de regio wordt gevochten.

Het geweld bij Donetsk laaide vorige week op,toen de rebellen de luchthaven aanvielen.Bij de strijd werd ook het centrum van Donetsk bestookt.Het leger en de separatisten beschuldigen elkaar ervan dat ze burgers hebben gedood.We gaan het verhaal van teletekst nu zo herschrijven, zodat het een reëler beeld geeft van de situatie.

 Leger Novorossiya herovert vliegveld

 Het door Rusland gesteunde leger van Novorossiya, heeft het vliegveld van Donetsk heroverd op door de EU en USA gesteunde/gestuurde troepen van Kiev-getrouwen. Er werd hevig gevochten rond het vliegveld en in aanliggende plaatsen als Peski en Avdeevka. Novorossiya is daar in de aanval gegaan.

 Aan beide zijden zijn tientallen doden en gewonden gevallen. Het geweld laaide vorige week op na een half mislukte False Flag operatie van het door de VS gesteunde Kiev-regime met de autobus bij Volnovakha. Het Oekraïense leger heeft dat moment aangegrepen om ook grootscheeps burgerdoelen in onder andere Donetsk en Gorlovka te bestoken. Het aantal burgerslachtoffers (doden en gewonden) loopt in de tientallen. Ook kinderen zitten daarbij.Analyse

 Allereerst de naamgeving: pro-Russische separatisten, of rebellen, klinkt onaangenaam, en is ook niet zoals ze zichzelf noemen. Ze noemen zichzelf "Opoltsjentse", wat zich het best met verzet laat vertalen, of NAF = Novorossiya Armed Forces.

 Het hele teletekstbericht is van horen zeggen en ademt daardoor een sfeer van afgewogenheid af, maar het is juist een teken van armoede. Zoals wij er gisteren naast zaten door "blind" de baas van Donetsk te citeren met zijn 500 kg vliegtuigbom, zo is NOS hier allemaal claims aan het citeren die gewoon niet meer vol te houden zijn. Het vliegveld bijvoorbeeld, dat kan nu echt als in handen van het verzet beschouwd worden. Maar goed, dit is niet het belangrijkste.

 Dan schuift de NOS subtiel de schuld van alle geweld in de schoenen van het verzet, want, het geweld laaide op toen zij de luchthaven aanvielen. Nee beste NOS, het Oekraïense leger is al maanden bezig zijn wonden te likken en zijn gevechtskracht op peil te krijgen voor een nieuwe aanval: Nieuwe mobilisatie, een getergde Poroshenko, etcetera. Het seintje om die nieuwe aanval te openen hebben ze rond woensdag gekregen. Vul zelf maar in waar het seintje vandaan kwam.

 "Bij de strijd werd ook het centrum van Donetsk bestookt"; Beste NOS, er zal best af en toe ook een militaire reden zijn, maar de mate, de doelen, de intensiteit, en het materieel waarmee Donetsk en Gorlovka beschoten worden, heeft weinig tot niets met strijd te maken maar zijn pure misdaden. Van het Oekraïense regime. Dat kan Kiev wel ontkennen, maar het verzet beschiet hun eigen Donetsk en Gorlovka niet. Het verzet bombardeert zelfs Marioepel niet, de stad waar ze aan de poort rammelen, maar geen artillerie op de stad kunnen inzetten, omdat ze dan (hun eigen) burgerbevolking zouden doden. Kiev zit helemaal niet met dat soor morele problemen. Die bombarderen woonwijken, scholen, flatgebouwen en ziekenhuizen zonder scrupulus.

 Dan praat de NOS nog over 3 Oekraïense doden (op de radio nagenoeg hetzelfde bericht). Het verzet zegt dat in 1 slag al 7 van hun eigen verzetsleden zijn gedood. Vraag is waarom NOS wel de Oekraïense doden en gewonden noemt, en niet die aan verzetskant. Ook is het trouwens vreemd dat NOS het aantal van de afgelopen 24 uur noemt. Alsof de NOS de strijd elke dag bijhoudt. Dit is volgens ons hun eerste bericht over de heropende strijd. Noem dan het aantal sinds de herstart, vanaf woensdag, en dan lopen de aantallen, aan beide zijden, in de tientallen.

Evgeniy Levshenko bij Jinek

 Verder nog iets aparts: Evgeniy Levshenko was te gast bij Jinek. De uit Donbass afkomstige voetballer mocht zijn licht laten schijnen over de oolog op zijn geboortegrond voetbal. Hij mocht zijn duit in het zakje doen over matchfixing omdat hij daar in Rusland 1 keer mee in aanraking was gekomen. Dezelfde vreemde praktijk was twee weken geleden toen Hans "Mr Maidan" van "Keep on fighting!" Baalen bij Jinek op de bank zat om zijn licht over Charlie Hebdo te laten schijnen. Ook toen, geen enkel woord over de Donbass. Jinek onder leiding van Bert van der Veer negeert de Donbass en de oorlog in het hart van Europa voor de volle 100%.

8 opmerkingen:

 1. Vond dit op twitter.
  #BREAKING Five Russians held in France on suspicion of planning attack: prosecutor
  https://twitter.com/AFP/status/557525320501559296

  Rusland verder demoniseren ?.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ach het zijn tsetjenen. Door de CIA getrained om aanslagen te plegen.

   Verwijderen
  2. Paris Shootings: Maybe the Last Piece of a Horrible Puzzle
   First appeared: http://journal-neo.org/2015/01/20/paris-shootings-maybe-the-last-piece-of-a-horrible-puzzle/

   Verwijderen
 2. Ik word er echt moedeloos van, me zo te moeten schamen voor deze (onze :-( samenleving.
  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8826:rusland-verder-bestraft-voor-vredesvoorstel&catid=37:wereld&Itemid=50
  Nu kunnen die westenvriendjes die hier ook nogal wat rondzwerven Rusland weer de schuld geven, maar volgens dit artikel is duidelijk wie er voor zorgt dat het straks toch fout loopt. Nou ze mogen er trots op zijn, en straks aan hun kinderen vertellen dat ze goed hebben mee geholpen de oorlog te laten uitbreken.
  PS, natuurlijk is Niburu een complot site, zullen ze zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welk vredes voorstel van Putin?
   En ondertussen vliegveld aanvallen

   Wat dit is van Putin is voorbereiden op een grotere oorlog die door Rusland wordt ingezet.
   Er zijn grote transporten van tanks waargenomen in RU, richting grens UA

   https://www.youtube.com/watch?v=Zvbj60jQ_yM&feature=youtu.be

   De Kremlin retoriek is een voorbereiding op gtootschalige oorlog
   Kremlin zei;" wij hebben vredes voorstel gedaan"
   (maar ondertussen blijven aanvallen)
   'Maar Kiev wilt niet, nu moeten we wel ingrijpen'

   Kremlin propaganda wordt zo doorzichtig

   Verwijderen
 3. Pornoshenko gaat door met oorlog totdat NATO vanuit "humanitaire redenen" moet ingrijpen tegen Rusland. Dan krijg je NATO Rusland. Dan heeft Soros en de oligarchy hun zin en kunnen europa en rusland elkaar vernietigen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In een kapot land is niets meer te halen, zo zinloos allemaal, als iedereen dood is wie moet dan het opbouw werk doen? Wie betaald dat? Soros?

   Verwijderen
 4. "teletekstbericht is van horen"

  En uw herschrijving ook, geen enkele bron vermelding

  BeantwoordenVerwijderen