woensdag 14 januari 2015

Oekraïne hoofdverdachte bloedbad bus Volnovakha met 12 dodenInmiddels heeft de woordvoerder van het State Department van de VS, Mary Harff HIER de verantwoordelijkheid voor het bloedbad met de bus met 11 doden al neergelegd bij het verzet. Op basis waarvan ze dat gedaan heeft is niet duidelijk. Alles wijst nu juist in de richting van een Oekraïense mijn.

Igor Strelkov is duidelijk: een bom of raket (van het verzet) kan het niet geweest zijn. Dan krijg je een heel ander beeld. Het is een mijn en / of beschieting wapens kleiner kaliber. BRON.

Onderstaand filmpje hadden we in ons vorige artikel in een link gezet omdat het behoorlijke heftige beelden zijn (18+). Maar nu blijken er dingen op te staan die erop kunnen wijzen dat het om een Oekraïense mijn ging. Allereerst even een paar zaken voor de duidelijkheid:

1. Volnovakha ligt behoorlijk diep in door Oekraïne gecontroleerd gebied (zie kaart boven). De Oekraïense vlag is duidelijk wapperend zichtbaar op de film. Een verhaal als zou op de dag van de aanslag een verzetslid getwitterd hebben dat de blokpost aangevallen of sterker, ingenomen zijn, is niet logisch en weinig overtuigend. Er gaat ook een twitterbericht rond van Prawi sector, waarin zij melding maken een bus met terroristen beschoten te hebben. (authenticiteit is voor ons moeilijk te beoordelen)

2. Ook het beschieten van de blokpost, met een grad raket door het verzet zou geen enkel strategisch doel dienen en moet daarom wel met sterke bewijzen ondersteund worden om het geloofwaardig te maken. Die sterke bewijzen worden door Oekraïense zijde niet geleverd. In het filmpje wordt een gat getoond, maar bij een Grad steekt dan meestal de pijp er nog uit. Ook zou de bus dan veel meer verwoest moeten zijn.Hieronder loopt een Oekraïense militair met een mijn in zijn hand. Voor alle duidelijkheid, de onderstaande foto is een "stil" uit het filpmje.

Bordjes met "mijnen"Bron van de bovenstaande "still's" uit de video, HIER. Daar is ook een verdere technische analyse te zien, waar wij ons verder niet in mengen, maar voor wie daar wel zicht op heeft, geven we onderstaand de computervertaling daarvan.

01.13.15. . Geplaatst door blogger "De bus niet stoppen bij de controlepost ukrov activeren pre-gelegd mijnen (zie foto - veel platen.." Mines "rond). Toen opende hij het ​​vuur En toen realiseerde ik me wat je hebt gedaan Hoewel we niet kunnen uitsluiten dat de optie die.. het geval van de bus is een geplande provocatie in de stijl van Boeing en mijnen werden geactiveerd niet per ongeluk. " Het commentaar van professionele geniesoldaten. "Als geniesoldaat met twee sterretjes, vul mijn twee cent op de bus. Eerst een beetje geschiedenis. Na de Sovjet-instructeurs in Vietnam in hebben verworven handen meerdere prototypes M18A1 (aka "Claymore"), werden de mijnen onmiddellijk naar de handen van de Sovjet-genieën, en zo kwam aan het licht familie MON - fragmentatie mijnen directionele. Een totaal van 4 types: MON-50 - "Claymore sovet edishn "de modernisering van het getroffen gebied (van claymore vele fragmenten van de zigeuners). TTH:. 700gr explosieven op 485/540 schadelijke elementen (PE) . PWS-90 - Verhoogde MON-50 zonder veel verhogen van de vernietigende kracht TTX 6.1 kg explosieven voor 2000 PE MON-100 - in de vorm van een schotelantenne, is ontworpen om mankracht voorzijde gaan over smalle paden TTX 2,0 kg van explosieven op MON-200 - verhoogde weven met dezelfde zandbanken zoals MON-90 TTH: MON-100/200 in dit geval . niet door de aard van het gebruik ervan beschouwd Wij zijn meer geïnteresseerd in MES-50/90. Het getroffen gebied is als volgt. MON-50: 58m tot -Dalnost hoekverstrooiingsopstelling PE horizontaal 54 graden -Breedte getroffen gebieden het bereik 54m beperken. -Hoogte getroffen gebied om het bereik van 4m te beperken. MON-50: 90m tot -Dalnost hoekverstrooiingsopstelling PE horizontaal 120 graden -Breedte het getroffen gebied om het bereik van 60 meter te beperken. -Hoogte getroffen gebieden om het bereik van 7m beperken. Zoals submunitie gebruikt in mijnen of het snijden van stalen stangen "rollen" of stalen kogels. Meestal wordt het gebruikt in mijnen rollen vanwege de meer destructieve handelingen. . Ook in het voordeel van het gebruik van rollen karakter zegt "groot en klein" gaten in de bus . Ondermijning mijnen verricht hetzij op afstand subversieve machine of afbraak streamers . Nu over de bus Er zijn twee opties: 1) Zet een montage van 90 en ondermijnde de remote / Bus scheurde stretching. 2) Plaats 3 MON-50 klassieke schema voor subversieve groepen. "

Nog een extra video:Onderstaand nog een -om twee redenen- zeer interessant Oekraïens filmpje rond minuut 5:00.

1. De Oekraïense soldaat zegt dat hij de rol van "Vriendelijke occupant" speelt. "90% Van de mensen ziet ons als occupanten, dan kun je het beste maar een vriendelijke occupant zijn." Ook geeft hij aan dat het psychologisch zwaar is in zo'n omgeving, waar de overgrote meerderheid van de mensen je als bezetter ziet, te functioneren.

2. Duidelijk zichtbaar het boordje "Mijnen". Wij weten niet of het de blokpost betreft waar het busbloedbad plaatsvond; wel maakt het duidelijk dat de Oekraïeners zich bij check-points van mijnen bedienen.Op onderstaande "stil" lijken de projectielen te liggen uit een mijn.De "stil" komt uit onderstaande film op 8:30Het verdere dossier bij Colonel Cassad.

Vragen van Blik op NOSjournaal

Zou de omgevallen boom met een hoopje sneeuw erop, omgevallen kunnen zijn omdat de mijn eraan hing en de sneeuw smeulend vuur moest doven? De weglopende, wegrennende, dames, zouden dat overlevenden uit de bus zijn? Verder zouden de gewonden en overlevenden natuurlijk meer kunnen zeggen over het hoe en wat. We zullen de Oekraïense media in de gaten houden om te zien of daar iets van naar buiten komt. het Nederlandse NOS radio-nieuws brengt het nieuws van deze bustragedie. Ze brengen zowel de beschuldiging van Oekraïne aan het adres van het verzet als de ontkenning van het verzet.

8 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Strelkov bekritiseert trouwens het gedrag van de eigen militairen gisteren met hun schietpartij bij het vliegveld: Show schieten voor LifeNieuws, het is verspilling van muntie, noemt hij het. Ook de strijd rond het vliegveld: Les 1 in oorlogvoeren: val daar aan waar de vijand het niet verwacht en/of je overwicht hebt. Bij het vliegveld verwacht de vijand je, en heb je geen overwicht. Elke overwinning daar is een Pirusoverwinning en raak je het gewonnene later weer kwijt. Aldus een kritische Strelkov. Maar over de busaanslag is hij ook duidelijk en zonder twijfel: werk van dichtbij en dus Oekraïne.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijkt dus niet vandaag

  OSVE heeft al aangegeven dat het kwam door Grad

  Vandaag ging dit filmpje live op youtube
  Duidelijk inslag te zien naast bus van grad

  https://www.youtube.com/watch?v=CDhHqeqdqLw

  Tevens zijn de inslagen in de bus te groot voor een 'mijn'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelfs uw regalure posters onderbouwen het niet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn mensen die er anders voer denken:

  http://ukraineatwar.blogspot.nl/2015/01/volnovakha.html
  Conclusion
  The Russians attacked a Ukrainian checkpost where a bus with civilians was waiting/passing by.
  A MLRS rocket (GRAD or larger) hit in the field nearby.
  The blast exactly covered the side of the bus, creating the multiple casualties that we see.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoals LGK al zei, het filmpje toont de richting waar vandaan de aanval kwam en aan het einde zie je ook de raketinslag naast de bus.
  https://www.youtube.com/watch?v=CDhHqeqdqLw

  Daarbij heeft Ukraine@war kunnen bepalen vanuit welke richting de aanval kwam.
  http://ukraineatwar.blogspot.nl/2015/01/volnovakha.html

  De OSCE bevestigd op de plek dat er een Grad raket is ingeslagen naast de bus.
  http://www.osce.org/ukraine-smm/134636

  Ook andere media trekken de conclusie dat het een aanval is geweest vanuit bezet gebied.
  http://www.interpretermag.com/ukraine-live-day-330-donetsk-airport-control-tower-collapses/#6199

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Igor Strelkov is duidelijk: een bom of raket (van het verzet) kan het niet geweest zijn"

  En Strelkov zij ook dat ze een groot vliegtuig hebben neergeschoten

  Wanneer is nu iets waar van die man?

  BeantwoordenVerwijderen