zondag 1 februari 2015

Vrouwen van Kramatorsk tegen mobilisatie

First 3 video's with ENG subs.

"Oekraïense leger trapt deuren in en dwingt mannen mee te komen het leger in"

Vanaf de vroege ochtend van vrijdag 30 Januari kwamen mensen bijeen om te protesteren tegen de mobilisatie. Het vond plaats bij de plaatselijke "Bankomat" (Legerkantoor) van Kramatorsk. Kramatorsk is net als Slavyansk een stad die het verzet tot en met de zomer in handen heeft gehad maar na zware beschietingen en gevechten onder Oekraïense controle is gekomen. Het was Andrei Vasilenko die namens de Bankomat naar buiten kwam om de mensen te woord te staan en gerust te stellen. Dat laatste is hem niet gelukt.

De burgeres, veelal vrouwen van de pensioengerechtigde leeftijd, kwamen met vragen als: "tegen wie wordt er nou gevochten?", en "Laat Donbass met rust, jullie hebben hem al volledig vernieitgd." En "Laat de kinderen van de banlomat mensen maar naar de frontlinie gaan."

Vasilenko stelde daar tegenover: "Jullie zijn voor Poetin, ga dan allemaal naar Rusland."

"Gaan jullie zelf allemaal maar naar Amerika!", kreeg de man als repliek vanuit het publiek.

Enkele vrouwen maakten melding dat er al oproepen waren binnengekomen en enkelen maakten zelfs melding van het met geweld 's nachts binnenvallen van huizen om de mannen aldus gedwongen mee te nemen.

Het zal niet bij dit ene protest blijven. De vrouwen van Kramatorsk zijn van plan door te gaan met hun protest tegen de mobilisatie. Bron en meer filmpjes, HIER. Video NL+ENG subs

Ook in Donetsk heeft men buik vol van Oekraïense agressie.

Vrouw doet krachtig beroep op Europeanen en de media. (ENG-subs)Leiding Volksrepubliek Donetsk geeft briefing 31-1-2015 ENG-subsDonbass man vertelt wat hij van Poroshenko vindt.

We hebben deze niet vertaalt, maar neemt u aan dat het niet bijster positief is, en als je Russische scheldwoorden wilt leren, is dit een aanrader. Let op, aan het einde volgen 18+ beelden.Franse en Braziliaanse vrijwilligers voeren bij Marioepol ideologische strijd

We kennen met name deze Franse vrijwilliger. Hij ziet er duidelijk vermoeid uit, de strijd laat zijn sporen na. eén van de Franse kameraden is terug naar Frankrijk. Een aantal anderen zijn er juist weer bij gekomen, waardoor het contingent westerlingen in hun eenheid weer gegroeid is. Zowel de Fransman als de Braziliaan zijn daar uit zeer duidelijke politieke motieven aanwwezig: het stoppen van het Amerikaanse en EU-imperialisme. De Donbass mensen helpen bij hun gerechtvaardigde strijd. De video is helaas in het Russisch nagesynchroniseerd en we hebben hem niet vertaald.Aidar klaagt dat ze beschoten worden door eigen Oekraïense leger

NU MET ENG-subs: Aidar commandant verklaart dat hij beschoten wordt door het eigen Oekraïense leger.PS: wij vragen op twitter aan de NOS en correspondent DJ Godfroid @djmoskou om bronnen betreffende hun bewering gisteren in het zaterdag 31-1-2015 8 uur journaal dat in Debaltsevo 12 burgers omgekomen zouden zijn waarschijnlijk als gevolg van beschietingen van de "Seperatisten". Wij kunnen daar NIETS over vinden. Als iemand daar iets over heeft of weet, geef svp een link. Dank. Ook bij de OVSE niets daarover. Wel over Donetsk, hebben we zelf ook gebracht, maar over Debaltsevo niets.

Vrouwen van Kramatorsk protesteren tegen de mobilisatie en tegen de oorlog. Oekraïense commandant doet zijn best hen gerust te stellen.

Hier nog meer, voornamelijk vrouwen, in de regio van Odessa, die als de dood zijn dat hun mannen meegenomen worden, iets dat volgens verschilende vrouwen al gebeurd is met zo'n 50-60 man.

23 opmerkingen:

 1. In Amerika is dit onmogelijk. Ook al komt het leger met tanks. Wil je de mannen oppikken dan zal je de huizen in moeten. Worden die soldaten die de huizen in gaan aan flarden geschoten. Lang leve de 2e amendment. Als er een coup gepleegd wordt of een buitenlandse vijand komt binnen, dan heb je de PLICHT om miltia's te vormen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is de moraal van de medogenlosen anglo amerikaanse elite.
  https://www.youtube.com/watch?v=omnskeu-puE

  Een paar miljoen doden in de donbass zal ook wel de prijs waard zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oud nieuws, maar de schellen moeten nu toch eens bij de amerikanen van de ogen vallen wat er is verworden van de mooie republiek 101 jaar na de overname door een stel criminele bankiers.
  90-year-old Florida man arrested for second time in a week after feeding the homeless again
  http://www.nydailynews.com/news/national/man-90-arrested-week-feeding-homeless-article-1.2002790

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Politie staat USSA
  NEW YORK COP PULLS GUN ON TEENS HAVING SNOWBALL FIGHT
  http://www.infowars.com/new-york-cop-pulls-gun-on-teens-having-snowball-fight/

  Leuk opgroeien tegenwoordig in amerika he..
  enz enz mensen worden dood getasered..schering en inslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Putin Orders Special Forces To Protect Greek Leaders Life “At All Costs”
  http://www.thetotalcollapse.com/putin-orders-special-forces-to-protect-greek-leaders-life-at-all-costs/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In hetzelfde artikel: Duitsland + EU (dus ook weer NL) leende veel te veel aan Griekenland. Lijkt goede vent die Tsipras; goed dat er extra op zijn veiligheid gelet wordt.

   Verwijderen
 6. Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  Obama of Marshall Davis (goed mogelijk dat "oom frank" zijn echt vader is) geeft nu volmondig toe dat de anglo amerikaanse elite een coup gepleegd hebben.

  http://rt.com/op-edge/228379-obama-power-transition-ukraine/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had nooit van Marshall Davis gehoord.
   Heb het gegoogled.
   Het blijkt een communistische zwarte mijnheer te zijn die ooit mentor van Obama was.
   De Republikeinen hebben met een computer-programma 'bewezen' dat deze communist de echte vader van OPbama was.
   Het computerprogramma werkt als volgt: https://www.youtube.com/watch?v=o6gVc9GbtW8

   Ik denk dat dit alles niet zo belangrijk is.
   Het verandert niks.
   Als het waar is: so what? Als het niet waar is, dan tont het nog eens aan 1) hoe ver men gaat met campagnes, of
   2) dat de Neocons toen al van plan waren om Rusland aan te vallen, en dus Obama op deze manier al wilden dwingen om ook Putin aan te vallen.

   Verwijderen
  2. Het gaat om de persoon Obama waar we eigenlijk zo weinig van weten. Niemand weet iets van hem uit zijn jeugd. Niemand leeft meer die dat kan vertellen.
   Obama lijkt erg op deze man. Voor mij is het belangrijk omdat tegenwoordig niets meer is wat het lijkt. De wereld is een orwelliaanse aangelgenheid geworden. De heer Frank Marshall Davis lijkt behoorlijk op Obama
   https://www.google.nl/search?q=frank+marshall+davis&biw=1366&bih=635&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Cw_QVOL1HsjnapHwgvAH&ved=0CAYQ_AUoAQ

   Verwijderen
  3. Oligarch,
   als U uit interesse de zaak wil weten, OK. Maar ik blijf me afvragen: hoe erg zou het zijn als zijn vader een communist was? Dat overspannen angstige gedoe van die Republikeinen is alles propaganda: hij is in wezen communist ! of: hij is in wezen moslim ! Of: Hij is in wezen zwart !
   Mij zegt het allemaal niks.
   Ik denk er weer anders over: hij is voor 80% een puppet van de Neocon-agenda voor buitenlandse politiek!
   Zo vind iedereen weer iets anders belangrijk.

   Het viel me wel op hoe kort de 'vader' bij zijn moeder woonde: Ze leerden elkaar kennen in 1960. Trouwden in febr 1961. Barack werd 6 maand later geboren. En meteen die maand al verleit moeder Obama haar man, met wie ze tot de scheiding in 1964, nooit meer samen leefde, volgens wat ik in Wikipedia lees: http://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama#Early_life_and_career
   Dan zou je al gaan denken dat het inderdaad een fake huwelijk was.
   De vraag is dan: was deze zwarte Frank marshall Davis inb november 1960 op HawaÏÏ ?
   Maar nogmaals: so what?
   ( OK , de naam Davis is natuurlijk wel joods, dus hij zou dan deels joods bloed kunnen hebben. Dat scheelt altijd, als je president wil worden.)

   Verwijderen
 7. Obama zegt letterlijk: "Putin was caught off balance by the protests on the Maidan and Yanukovich then fleeing after we had brokered a deal to transition power in Ukraine."

  Als advocat van de duivel kan ik beweren dat hij zich vereenzelvigt met de landen die op 21 febr. een contract tekenden met Yanukovich, waarin stond dat Y. vervroegd zou vertrekken, en dart er verbvroegd verkiezingen zouden komen.

  Nu waren dat Rusland, Frankrij, Duitsland en Yanukovich die dit contract 'brokered'.
  De VS was er bewust buiten gelaten, en het was ook helemaal niet wat de VS wilde, zo meen ik.
  Anderzijds meen ik te weten dat Joe Biden had geeist dat de Berkut uit het straatbeeld zou verdwijnen. En dat Y. daar gevolg aan gaf . ( Met de bekende gevolgen: de staatsgreep werd nu een fluitje van een cent.)

  Het is dus niet dat de VS de deal van 21 febr. 'brokered', want ze wiolden dit niet. Maar ik denk dat het resultaat wel ter goedkeuring aan de VS is voorgelegdf, en dat die toen niet zo veel meer kon doen, maar wel eiste ( om humanitaire redenen, U kent ze ! ) dat de berkut terug naar de kazernes zou gaan.
  Dat is mijn reconstructie en interpretatie van wat Obama zegt.

  Ik denk niet dat hij hier doelde op de staatsgreep die ze in 2004 pleegde en in 2014 alweer pleegden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "De VS was er bewust buiten gelaten, en het was ook helemaal niet wat de VS wilde, zo meen ik."

   Wordt bevestigd door FW Engdahl. Duurt bijna een uur, maar zeer de moeite waard:

   https://www.youtube.com/watch?v=WA_3wK0AKHI

   Verwijderen
  2. Bedankt voor de link Dawg. Erg informatief.
   Er was een vergadering tussen de ministers van buitenlandse zaken van Polen, frankrijk en duitland en de drie oppositie partijen in oekraìene en de yanukovich en ze hadden een deal over de politieke toekomst van oekraiene. Ik ben wel benieuwd wat die deal was, dat wordt nu weer niet gezegd. Merkel had een voorkeur voor Klitsch.
   De amerikanen hadden andere plannen en lieten NATO scherpschutters mensen op het maidan doodschieten zodat er geen vreedzame politieke oplossing kwam, zodat Yats op de troon gezet kon worden. denk ik.

   Wat Barry volgens mij bedoelt is dat Poetin zijn zinnen op de krim had gezet nadat hij gezien had dat er geen vreedzame politiek deal kwam(na de geweldadige protesten) , maar dat NATO haar puppet Yats op de troon had gezet. (de deal zou dan zijn dat US state department samen met NATO en de UN hun puppet Yats op de troon hebben gezet) Het zou dan ook een sneer zijn naar de EU toe.
   Lavrov ziet in de woorden van Obama ook een bevestiging van de coup.
   Obama’s words on power transition in Ukraine confirm US involvement in state coup — Lavrov
   http://itar-tass.com/en/world/774903

   Verwijderen
  3. Oligaech schrijft: " Ik ben wel benieuwd wat die deal was, dat wordt nu weer niet gezegd."
   De deal was: Yanukovich schrijft vervroegde verkiezingen uit, en zal daar zelf niet aan mee doen. Dus hij zal vervroegd het veld ruimen.

   Maar de VS wil nu eenmaal Rusland kapot maken. Dus:
   Zoals Engdahl zegt: Nuland besloot om de snipers in te zetten, en binnen 24 uur was die vreedzame oplossing ( waar iedereen het mee eens was: Putin, Yanukovich, de Ukraiense oppositie, de EU landen) van tafel.

   Verwijderen
  4. De opstelling van de EU wordt met deze wetenschap nog onbegrijpelijker dan ze al was. De EU leiding moet toch weten dat ze aan alle kanten platgewalst is door de VS. Staan er wellicht europolitici op de loonlijst van het State Department of worden ze misschien gechanteerd? 'k Vraag me dat regelmatig af.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 8. Opmerkelijk:
  ( Uit een ingezonden bericht op Moon of Alabama)

  1. In 2009 was er een studie van Duitse deskundigen over 'Uitbreiding van de Nato naar het Oosten.
  2. In die studie gaat men er van uit dat Oostelijk Ukraïne niet mee zal gaan en voor Rusland zal kiezen.

  Mijn conclusie: de opstand van Oost Ukraïne, die nu wordt beschouwd als een gevolg van Russische inspanningen/ophitserij/bemoeienis, vond men in 2009 blijkbaar nog een geheel te verwachten reactie van de bewoners van Oost Ukraïne.

  Hier de links: MoA post: http://www.moonofalabama.org/2015/02/open-thread-2015-06.html#c6a00d8341c640e53ef01b7c7435f04970b

  Het bericht op de website van 'heise": http://www.heise.de/tp/foren/S-Deutsche-Militaers-diskutierten-schon-2009-die-Spaltung-der-Ukraine/forum-291207/msg-26397061/read/

  Het verslag van het onderzoek in een Oostenrijsk vakblad, in 2009: http://www.bundesheer.at/pdf_pool/omz/oemz2009_06.pdf

  Begint op pag 36. Op pag 44 ziet U dat Oost en West Ukraïne verschillend zijn ingekleurd. West wordt deel van de Nato.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. `Het zou dan ook een sneer zijn naar de EU toe`.

  De woorden van Obama zijn beledigend naar de EU toe om dat de deal van de EU (met oppositie partijen in oekraiene) voor Oekraiene niet doorging en de coup (voor Barry is dit de deal) door de regering van de VS, NATO en de UN wel door ging.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het syrische leger is nu bijna tot de grens met Turkije genaderd. Geen twijfel meer mogelijk dat de "opositie" van Assad nog wat kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Belangrijk item bij het npo 8 uur journaal: Nu wil Obama zware verdedigingswapens gaan leveren aan Kiev, nu ze zo duidelijk aan het verliezen zijn. Natuurlijk laat Putin dit niet over zich heen gaan et voila, de oorlog is daar.
  Nobelprijs winnaar voor de vrede gaat zo maar even een wereldoorlog starten. De EU stond er bij en keek ernaar.
  Of het moet zijn dat Obama geschrokken is van de houding van Griekenland dat misschien gaat toetreden tot de bricks landen en steun gaat krijgen van Rusland wat het begin van het einde betekend van de EU zoals wij die nu kennen. De toekomstige EU zal veel democratischer zijn en zonder de achterbakse steun aan de VS en zijn uitzuig banken, Griekenland heeft nu al gezegd zijn veto uit te spreken tegen het TTIP verdrag, en dus zullen ze er alles aan doen om juist dit te voorkomen. En een oorlog is daar een geschikt middel voor.

  BeantwoordenVerwijderen