donderdag 12 februari 2015

Minsk 2 accoord: Zonde van het papier

Alle analyses van de 10 of meer punten die "overeengekomen zijn", laten we aan anderen om te analyseren. Onze analyse is de volgende:

1. Francoise Hollande kan met een beetje geluk zij Mistral af gaan leveren. Moet hij wel snel zijn.

2. Poroshenko ligt met zijn leger en 6.000 man op de rug in het omcirkelde Debaltsevo. Hij gaat proberen die mannen er levend en liefst nog bewapend uit te krijgen en probeert zo een complete nederlaag af te wenden.

3. Putin mag een paar dagen hopen dat er geen nieuwe sancties komen, en geen VS-wapenleveranties aan de Oekraïners.

4. Merkel kan in ieder geval zeggen dat ze haar best gedaan heeft.

Als het allemaal niet zo ernstig was, dan was het gebeuren in Minsk gisteren een tragie-comedie voor liefhebbers.

Medialandschap

Gisteren avond was er op "Perwi Kanal", het belangrijkste Russische tv station, "staats tv", zoals men er in Nederland graag over spreekt, een marathon uitzending rond "Minsk". Kern van de avond was een pannel discussie met zo'n 8 of 10 mensen die er wat zinnigs over te zeggen hadden. Zo'n discussie gaat in Rusland met veel inhoud èn veel emotie gepaard. Het is interessant om naar te kijken. Er was een vertegenwoordiger van Donetsk aanwezig maar ook een Amerikaan Michael Blom die het pure VS sentiment mocht weergeven. Eerlijk is eerlijk, in de emotie en in "het geweld" van de andere sprekers, kreeg de Amerikaan niet heel veel ruimte. Als je negatief wilt spreken, was hij een doekje voor het bloeden. Hij moest door de talkshow host regelmatig verbaal ontzet worden, in de trant van "Jongens, heren, laat Michael nou even uitpraten", maar het was boeiend om te zien. Een andere spreker vroeg zich af wat de Amerikaan in de show deed, want "Zie je in de shows van het "democratische Amerika" soms ook Russische deputaten?"

Het loven van ons van Jinek eergisteren moet ook wel in perspectief gezien worden. Ja, Waterdinker en Sauer gaven een aardig verhaal, maar het waren de eerste 12 (?) minuutjes "discussie" op de Nederlandse staats tv. Het was alsof je na drie dagen zonder water door de woestijn een borrelglaasje lauw water krijgt aangereikt. Ja, natuurlijk ben je daar dan heel blij mee, en zou je graag nog zo'n glaasje willen. Maar het blijft wel afzien.

Hans van Baalen

Hans van Baalen in actie op Maidan in de voor hem karakteristieke pose. "Het is allemaal de schuld van Putin"

Gisteren mocht zelfs Hans van Baalen weer aanrukken bij radio 1 om zijn "vergezichten" met de luisteraars te delen. Op Twitter ging men los en wilde men verantwoording over zijn acties op Maidan. Maar in de uitzending zelf was dat voor de presentatrice helemaal geen thema en lag men aan zijn lippen. Van Baalen die allle schuld bij Poetin legt, kon op die voet, nauwelijks weersproken, doorgaan.

Nieuwsuur

Gisteren bij Nieuwsuur mocht zowel een pro-Russische commentator als de pro-VS commentatrice Anne Applebaum commentaar geven. Prima zou je zeggen. Maar Washington Post medewerkster Anne Applebaum die na de Rus aan het woord kwam, beklaagde zich bij de verbouwereerde Twan Huijs erover dat de Rus spreektijd kreeg. Hoeveel arrogantie is er in één persoon te verenigen? Nou, kijk zelf HIER vanaf 5:30. Anne Applebaum is volgens informatie van Wierd Duk getrouwd met Radek Sikorski, een volgens hem radicale Minister van Buitenlandse Zaken. Misschien verklaart het iets.

Kees Boonman ziet schuldbekentenis MH17 bij "rebellen"

In Nederland ontstaat ophef over het zinnetje in het accoord dat de MH17 daders amnesty zouden krijgen, omdat alle strijders en daders in het conflict amnesty zouden krijgen. Deze regeling lijkt vooral in het voordeel van de Oekraïense eskaders die veel op woonwijken en civiele objecten geschoten hebben. Nu wordt deze amnesty dus doorgetrokken naar de mogelijke MH17 daders en nu maakt Kees Boman er op NPO radio 1, Eénvandaag, van dat dit opgevat kan worden als een schuldbekentenis van "de rebellen" of van Poetin. Hoe iemand tot deze conclusie kan komen is volstrekt onduidelijk. Als het dan al als schuldbekentenis opgevat kan worden, waarom dan specifiek van de Russen en niet van de ProVS/Pro-Kiev troepen? Iemand die dat kan uitleggen, laat het weten in de comments. Applebaum wuifde trouwens ook de vraag weg over het nieuws dat de VS de Oekraïeners militair gaat trainen. "Maar dat was toch al bekend? Dus geen nieuws". Ja, zo kun je de vraag ook benaderen.

De MH17 kwam ook nog in de Russische talkshow naar voren. Het ging over de stuurbaarheid van de zogenaamd "oncontroleerbare" vrijwilligers eenheden die aan Kiev/USA zijde vechten. Die stuurbaarheid zat, in tegenstelling tot wat wel beweerd wordt, wel goed. De discussiedeelnemer kwam met de annekdote van het rampgedied net na het neerstorten van de Boeing. Het Oekraïense leger had het idee opgevat om juist in dat terrein de oorlog op te warmen. Het schieten kwam dichterbij. De OVSE medewerkers merkte op dat niemand zich zorgen hoefde te maken. Ze moesten enkel even een telefoontje plegen. En inderdaad, na het telefoontje was de rust in hun gebied direct hersteld.

Anna, Levshenko, Boekenstijn op radio 1

Deze drie mochten opdraven in de studio van staatsradio 1. Levshenko is duidelijk het felst pro-Kiev van de drie. Hij zou wapens en meer geld voor Kiev willen zien. Hij schemert ook immer met familie en vrienden uit Oost Oekraïne (rond Kramatorsk) die dat ook zouden willen. In het gesprek kwam naar voren dat Putin contact zou houden met de Donetsk en Loegansk mensen, tijdens de Minsk besprekingen. Wat echter daar aan tafel niet aan de orde kwam, en in de Russische media wel, was dat Poroshenko vele malen het overleg verliet om telfoontjes te plegen.

Het Russische 1e Kanaal wist te melden dat, wellicht anders dan verwacht, dat Poroshenko belde met zijn legerleiding.

Onderbelicht

Onderbelicht blijven de oorlogsmisdaden van de Pro-Kiev/USA eskaders die maar op burgerdoelen blijven schieten. Gisteren weer een ziekenhuis getroffen. Rudy Bouma berichtte er ook over voor Nieuwsuur. Bouma doet trouwens goed werk in en rond Donetsk. Ook vanavond is hij weer te zien rond 10 uur. Strelkov meldt dat het juist Putin had moeten zijn die een ultimatum aan Kiev had moeten stellen en verwijt hem halfslachtigheid: "Als jullie (Kiev/USA) niet stoppen met burgers te beschieten dan treden wij op". Maar het lijkt in het Westen helemaal niet uit te maken hoeveel burgers, bussen, ballistische raketten kinderen en speeltuinen beschoten en gedood worden door de door de VS gesteunde Oekraïense marionetten. Met 1 telefoontje zou dit gestopt kunnen worden, maar dat gaat niet gebeuren. "De Russen stoken onrust en die moeten met sancties en extra wapens bestreden worden", zo luidt het algemene discours. En wat de wapens van Amerika of het westen betreft, die zijn er al vollop en dat gaat al maar meer worden. De eventuele wapenpauze is voor Kiev/USA enkel nodig om op adem te komen en die aanvoerlijn op orde te krijgen. Eén miljard dollar aan militaire steun is zojuist goedgekeurd door het congres en de instructeurs zijn al geregeld. Daarbij gaat de mobilisatie aan Oekraïense zijde ook door. Dat is ook zo grappig. De mensen van Klingendaal spreken altijd in de trant dat het leger van Oekraïne onder janoekovitsh niks voorstelde. Alsof dat een probleem is! Het land verspilde daar geen geld aan. Maar met de Europese waarden revolutie van maidan schijnt dat nu het hoogste goed te zijn. Terwijl de bevolking verarmt en de Grivna verschrompelt, moet volgens Klingendaal het leger de peiler van het land zijn of worden! Kijk, dat zijn nog eens Europese waarden!

Afgedankte Britse Saxons vinden een markt in het landschap van Oost Oekraïne

Het verzet is dankbaar voor materieel uit NATO landen. Al deze cadeau's hebben de Pro-USA-Kiev krachten in goede staat achtergelaten voor het verzet dat er content mee is. Het is geen slechte kwaliteit. (Sorry, helaas nog niet ondetiteld, maar de beelden spreken aardig voor zich.)

Nog een kleinigheidje: 15 Miljard Euro van EU/IMF erbij voor Kiev

En omdat Oekraïne zo ontzettend zijn best doet en de Europese waarden als geen ander vertegenwoordigt is er vandaag weer een lening van 15 Miljard Euro doorheen geloodst waarmee het totale "hulppakket" op 40 miljard USD uitkomt. Met een bevolking van rond de 40 miljoen gaat elke Oekraïener, Baby's en Baboeshka's meegerekend, voor rond de 1000 usd in het rood. Wat de logica en wat de vooruitgang voor het land is ten opzichte van een jaar terug toen het helemaal geen IMF leningen nodig had is ons niet duidelijk. Als iemand het wel weet, leg het ons uit in de comments.

P.s.1: Nederland kan weer rustig ademhalen: NOS radio 1 journaal meldt dat Poroshenko heeft gezegd dat de MH17 daders niet onder de amnesty vallen. Het is een hele geruststelling. P.s.2: NOS meldt over Debaltsevo enkel dat er bij dat "belangrijke knooppunt gevechten plaats vinden". Wat NOS niet meldt, is dat Debaltsevo geheel omcirkeld is door het verzet. Dit is natuurlijk een essentieel punt. Dit feit gaat Zondag bij ingang van het staakt het vuren direct het eerste probleem worden. Hoe dient er omgegaan te worden met deze omcirkelde Oekraïense troepen, en wat zijn ze zelf daar van plan? Wat het opmerkelijke gedrag van de NOS betreft: het loopt geheel in de pas met de Oekraïense staats televisie, die net dus als de Nederlandse staatstelevisie niet wenst te spreken over de oncirkeling. Ook gisteren scheen Poroshenko tijdens de onderhandelingen net te doen alsof er geen circa 6.000 van zijn manschappen bij Debaltsevo omsingeld zijn en afgesneden van aanvoerlijnen.

85 opmerkingen:

  1. http://rt.com/news/231775-bbc-maidan-shooting-started/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Hallo iedereen dat ik ben Daniel Steve uit Texas, Verenigde Staten. Ik zal graag delen de goedheid van God in mijn leven na zoveel maanden van het proberen om een lening op het internet en werd opgelicht, dus ik werd rusteloos en wanhopig in het krijgen van een lening van een legit geldschieter online. Maar als God zou hebben, ik zag een opmerking van een vriend genaamd William Ken en hij sprak over dit legit lening bedrijf waar kreeg hij zijn lening snel en gemakkelijk zonder enige stress zodat hij stelde me voor aan een man genaamd heer Mason Diego die een bedrijf genaamd Diego lening bedrijf, beheert dus heb ik gesolliciteerd voor een bedrag van de lening van ($170, 000.00USD) met lage rente van 2%, zodat de lening werd goedgekeurd en gestort op mijn bankrekening in minder dan 48hrs, dat was hoe ik was in staat om terug op mijn voeten te mijn gebroken bedrijf draaiende houden en ook te betalen mijn rekeningen dus ik iedereen van u die is geïnteresseerd adviseren ben in het verkrijgen van een lening zonder onderpand, geen credit-check, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere terugbetaling plannen / plannen, naar Neem contact op met de heer Mason Diego. U kunt hem contacteren via zijn e-mail: diegoloancompany@yahoo.com

      Verwijderen
  2. Obama heeft in de tussentijd groen licht gekregen van het congress ( helft is Israëlisch, vandaar het akkoord ) om een full scale war te beginnen die 3 jaar mag duren. daarbij mag hij elk willekeurig land binnen en aanvallen als hij dat nodig acht. Hoe kunnen mensen blijven volhouden dat Rusland de agressor is?
    http://rt.com/usa/231415-obama-war-authorization-islamic-state/

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Omdat Rusland al bijna een jaar geleden de Krim heeft geannexeert en daarna de Donbas is binnengevallen en er oorlog voert.

    Niet vreemd dat de wereld ziet dat Putin de agressor is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, en de VS houdt West-Europa al bijna 70 jaar bezet. O nee, zij waken over onze veiligheid voor het geval de Russen komen. Maar ja, de Russen kwamen niet en daarop heeft de NAVO "Gladio" bedacht, want als die vermaledijde Russen het niet doen, dan doen wij het toch zelf!

      Verwijderen
    2. Annexatie = Het inlijven van vreemde gebieden in de eigen staat. Al dan niet met geweld.

      Allereerst was en is de Krim geen vreemd gebied voor Rusland.

      Op de tweede plaats is de Krim niet met geweld binnen gehaald.

      Op de derde plaats heeft de bevolking van de Krim zelf mogen stemmen over aansluiting bij Rusland en stemden met overgrote meerderheid voor aansluiting.
      (citaat uit bovendien.com)

      Verwijderen
    3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    4. Was goedgekeurd door Kremlin

      De krim rada heeft bij wet vastgelegd dat de Krim onderdeelis van UA

      Dat was niet democratisch
      Zie uitspraak Venice Commission

      Verwijderen
    5. @LGK,

      "De Russen kwamen wel, zie oa het neerslaan van de opstand in Hongarije."

      Wat een ongelooflijke lul ben je toch. Lag Hongarije in West-Europa of was Hongarije lid van het Warschau-Pact?

      "Vraag dat eens aan de mensen die van 45 tot 90 onder het juk van Kremlin hebben geleefd"

      Was dat een onderwerp van gesprek bij de Jalta Conferentie of niet? Dus, aan wie hebben die mensen, die onder het juk van het Kremlin hebben moeten leven, dat te danken? Nee, dat was niet Stalin, dat waren Roosevelt een Churchill.

      Als je niet zoveel verstand van de materie hebt, kan je je beter niet in de discussie mengen. Lezen is voor jou goed genoeg, op de eerste plaats leer daar nog iets mee en op de tweede plaats hoop ik voor jou dat je er nog iets aan hebt voordat je wordt gerecruteerd voor het Óst-front.

      Verwijderen
    6. Hongarije is een soeverein land
      Echter toen er een opstand was tegen de 'overheersing van Kremlin' sloeg Rusland die neer.

      Huh????
      Dus dat hongarije onder juk van Kremlin moest leven hadden ze te danken aan westen??????????

      Rare gedachte kronkel

      Verwijderen
    7. Dan rot op naar Rusland theyknew als je zo graag Rusland verdedigt en het zo fijn vind wat zij doen. Namelijk met geweld landen inpikken!! En zich van de hele wereld geen reet aantrekken en zelf oorlog na oorlog starten, alleen maar om met de VS te kijken wie de langste heeft....dan spoor je niet echt.

      Verwijderen
    8. En beginnen met schelden

      Is dat uw niveau?

      Verwijderen
    9. @LGK,

      Ik zei toch dat je een lul was en je antwoord bevestigd het ook nog. Ga met je treintjes spelen of meldt je aan bij het Nederlandse Öst-front legioen, dan doe je, in jouw ogen, nog iets goeds.

      Verwijderen
    10. @LGK,

      "En beginnen met schelden

      Is dat uw niveau?"

      Ja, je hebt weleens van die mensen die je daartoe drijven en jij bent daar één van. Dat moet je mij niet kwalijk nemen, alleen jezelf.

      Verwijderen
    11. U heeft mij nog geen enkel persoonlijke verwijzing zien posten hier.

      Ik ga alleen in op inhoud, echter ik zie geen inhoudelijke reactie

      U maakt mij uit voor 'lul'

      Deze bewoording laat zien dat u niet in staat bent om een discussie te voeren

      Verwijderen
    12. U vindt het "die mensen die je daartoe drijve"

      Echter dat is uw eigen interpretatie, gevoed door vooroordelen

      Wat is zie als een zwakte bod

      Verwijderen
    13. "U maakt mij uit voor 'lul'"

      Ja, ben je iets anders dan?

      "Ik ga alleen in op inhoud, echter ik zie geen inhoudelijke reactie"

      "Deze bewoording laat zien dat u niet in staat bent om een discussie te voeren"

      O, best wel maar als jij het Hongarije van nu gaat vergelijken, waarin het nog steeds geen soevereine staat is, met de tijd dat het onderdeel uitmaakte van het Warschau-Pact, waarin het ook geen soevereine staat was, dan heb je ze volgens mij niet helemaal op een rijtje. Daarbij doe jij je nogal onnozel voor m.b.t. de Jalta Conferentie, alsof je niet weet dat Europa daar is verdeelt in een Oostblok en een Westblok. En ja, dat was op instigatie van het westen en als je dat niet weet, dan ben je voor mij oerdom of ook wel een "lul" genoemd. Over Gladio schijn je ook al niets te weten, want daar fiets je voor het gemak ook maar overheen, dus ik begrijp eigenlijk niet wat jij hier op dit blog te zoeken hebt. Je hebt het dus aan jezelf te wijten en niet door mij.

      O, ga jij alleen in op inhoud? Nou, dan wordt het weleens tijd dat jij op die inhoud in gaat.

      Verwijderen
    14. "Echter dat is uw eigen interpretatie, gevoed door vooroordelen"

      Nee, die is gevoed door de geschiedenis en daar mankeert het bij jou nogal aan.

      "Wat is zie als een zwakte bod"

      Ja, in jouw simpele geest zou zich dat zo kunnen manifesteren, maar wat heb ik te maken met jouw simpele geest?

      Verwijderen
    15. "uitmaakte van het Warschau-Pact, waarin het ook geen soevereine staat was, dan heb je ze volgens mij niet helemaal op een rijtje."

      Zoek eens even op wat het Warschau-Pact was
      Ging uit van soevereine staten

      Maar u ziet alle voormalig oostbloklanden als een onderdeel van USSR
      Duidelijk

      Blijkt dat u werkelijk geen verstand heeft van wat er speelde

      Verwijderen
    16. Volgens mij zat het zo:
      Rusland is in de loop der eeuwen vaak aangevallen door Het Westen. De enige keer dat Rusland naar Het Westen op trok was toen ze Napoleon tot in Parijs weg joegen. Ze dronken een glas wijnen gingen weer naar Rusland.
      So much for Russian agression.

      Stalin kon Hitler ter nauwernood de baas, en het kosste Rusland 27 miljoen doden.
      Omdat het Stalin was die Hitler versloeg ( 80% van Hitlers leger) bepaalde hij dat hij een buffer wilde tegen de boosaardige Westerse landen.
      Die bufferlanden ( Polen tot Bulgarije) zijn het slachtoffer van Westerse agressie. Niet van Russische agressie, dat is wel erg duidelijk. Was het Russische agressie, dan was Stalin wel op een ander tijdstip die landen binnen getrokken. )

      Maar U kent de VS: op maandag buigen ze het hoofd voor je, en op dinsdag beginnen ze alweer een opstand in die bufferlanden te stoken.
      En als de Homngaren en Tsjechen dan in opstand komen, moet Rusland uiteraard die opstand de pok in drukken. Dat Rusland die buffer hard nodig heeft kunnen we nu ook weer zien: de VS begon met de aanval op Rusland: in 2004 ( Joeshenko) en in 2014 ( Maidan) .
      http://xevolutie.blogspot.nl/2015/01/439-russische-agressie.html

      Verwijderen
    17. De oorlogen tegen Finland vergeten?

      Verwijderen
  4. Het deleten van posts is weer begonnen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. LGK,
      Hoe vaak heb je deze ongenuanceerde mededeling al gedaan: "Omdat Rusland al bijna een jaar geleden de Krim heeft geannexeerd en daarna de Donbas is binnengevallen en er oorlog voert." ??

      Op een bepaald moment weten we het wel, LGK.

      Jij bent degene die alleen ziet als een gepest iemand eindelijk terug slaat, en dan zegt: die persoon is de agressor!
      Je zit er dus naast.

      Verwijderen
    2. Dat doen alleen losers die geen weerwoord kunnen bieden...vandaar!!

      Verwijderen
    3. Aha, kroeltje, ik heb op meerdere post geen antwoord meer gehad dus ben jij de loser.
      Maar als de scheldpartijen weer gaan beginnen omdat je niet tegen je verlies kunt nok ik af. Tegen een muur oplopen levert alleen koppijn op.

      Verwijderen
    4. Ah, u bent het met me eens

      Er zijn alleen vrije verkiezingen geweest in het deel wat door Kiev gecontroleert wordt.
      Zei hebben hun stem kunnen geven en hebben gekozen voor een westerse richting van UA.

      De mensen in de Krim en de Donbas hebben niet kunnen kiezen.
      Hier heerste Putin met zijn leger.

      En dit wordt door gehele wereld gezien al een agressor die zijn wil oplegd aan een meerderheid die wel zou willen kiezen.

      dat Putin dit met wapens doet maakt hem een agressor.

      Verwijderen
    5. LGK, Beetje rare verdraaiing van de zaken. Rusland was reeds huurder van de basis op de Krim, de soldaten waren daar dus al. De bevolking zag wat er in Kiev gebeurde en koos er voor om bij Rusland te blijven, want ze zien wat er gebeurd als ze onder de Eu vallen, meteen schulden terug betalen en zware bezuinigingen. Hun pensioen is nu al gehalveerd. Dus de keuze was niet eens moeilijk. Dat de EU niet blij was met die uitslag zie je aan het resultaat, die verkiezing werd niet erkend omdat ze niet tegen hun verlies kunnen.

      Verwijderen
    6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    7. Matt

      Klopt dat RU de basis in Sebastol huurde.
      Echter in dat huurcontract stond ook dat RU militairen zich alleen buiten de basis mochten begeven voor reparaties aan de basis.
      En niet om UA kazernes te blokkeren.

      De bevolking heeft helemaal niet gekozen.
      Strelkov gaf zelf toe dat hij de Krim rada dwong om te stemmen voor aansluiting bij Rusland en hier kunt u nog eens nalezen hoeveel mensen gestemd hebben

      http://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2014/05/05/putins-human-rights-council-accidentally-posts-real-crimean-election-results-only-15-voted-for-annexation/

      En wat hebben ze gezien als ze onder EU vallen?
      dat is verdraaing van zaken.
      Volk van UA wilde een handelsakkoord (zoals bv ook Mexico een handels akkoord heeft met EU)

      Dus waar is het 'onder EU vallen'
      In handels akkoord komen geen schulden en bezuinigingen voor.

      U haalt veel zaken door elkaar.

      De verkiezingen (u bedoelt referendum) was al door Venice Commission ongeldig verklaard voor het referendum.
      Er viel dan ook niets te erkennen door westen
      Trouwens maar 6 landen hebben dit referendum wereldwijd erkent

      Verwijderen
    8. SDR

      De afscheiding van Kosovo is beoordeelt door het IRC en rechtsmatig bevonden.
      inmiddles door 201 landen erkent

      Verwijderen
    9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    11. Vertel ons: wat is het IRC?

      Verwijderen
    12. LGK zegt "In handels akkoord komen geen schulden en bezuinigingen voor."
      Kiev wil aansluiting bij de EU en dat gaat wel wat verder dan een gewoon handelsakkoord, vandaar de tegenstand.
      Dus al het geld wat ze nu van de EU krijgen is gratis geld?
      Nee hoor want ze zeggen dat Kiev nu al moet beginnen met terug betalen en drastisch moet hervormen, net als bijna alle EU landen.
      En die hervormingen houden in Oekraïne: open stellen voor multinationals zodat ze de rijkdommen kunnen plunderen. En in ieder land waar dat gebeurd zit de bevolking in armoede, zie zuid Europa en het gebeurd hier ook, alles wat geprivatiseerd is word duurder i.p.v. goedkoper zoals beloofd. Voor voorbeelden hoef je echt niet ver te zoeken. Van ieder land in de EU is de staatschuld voornamelijk rente die ze moeten betalen. (aan wie eigenlijk?)

      Verwijderen
    13. SDR

      IRC
      Het hoogste volkeren gerechtshof in de wereld.

      Zij oordeelde dat de afscheiding van Kosovo rechtsgeldig was.
      Dat het westen het erkende was omdat Servie genocide pleegde in Kosovo.
      Daar houdt het westen niet van en een staat beschemt de bevolking
      VN zit er nog steeds

      Verwijderen
    14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    15. U weet dat ik het ver beeneden mijn waardigheid acht om LGK van repliek te voorzien, gewoon omdat ik al zijn beweringen al eens heb weerlegd, en hij ze toch steeds opnieuw plaatst.
      Maar zijn bewering hierboven heb ik nog niet eerder gezien.

      LGK schrijft:
      De afscheiding van Kosovo is beoordeelt door het IRC en rechtsmatig bevonden.

      Het IRC is een soort Rode kruis . http://en.wikipedia.org/wiki/International_Rescue_Committee
      Om te kunnen werken onthouden dit soort organisaties zich altijd van politieke stellingname.
      Dus: erkenning van Kosovo: dat is iets dat helemaal niet tot de taken of competenties van het IRC behoort.
      LGK kletst volledig in de ruimte.
      Als hij onderbouwing heeft hoor ik het graag.

      Dan beweert hij: inmiddles door 201 landen erkent.
      Dat is wel erg veel: er zijn maar 206 landen in de wereld: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states

      Volgens wikipedia is Kosovo door de helft van de landen erkend. http://en.wikipedia.org/wiki/International_Rescue_Committee#1990s

      Verwijderen
    16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    17. Jan

      U heeft nog nooit iets van mijn posts weerlegd
      U heeft alleen verzocht aan Blik om ze te verwijderen

      Met IRC bedoel ik Int Right Court,
      Off afkorting is ICJ

      En 201 wastype fout, moet 102 zijn

      Verwijderen
    18. @LGK,

      "Zei hebben hun stem kunnen geven en hebben gekozen voor een westerse richting van UA."

      Ja, en ZIJ hebben er nu alweer spijt van, getuige de demonstraties op Maidan, die net niet de westerse media bereiken en jou dus ook niet.

      Verwijderen
    19. Er zijn diverse demonstraties op Maidan

      Zowel van mensen die beleid van Kiev niet ver genoeg vinden gaan
      Als van mensen die tegen verdere oorlog zijn

      Verwijderen
    20. Nee theyknew, dat zijn geen protesten tegen de EU, dat zijn protesten tegen de oorlog!!! De vrouwen wil niet meer dat hun zonen, mannen en dergelijke een niet te winnen oorlog tegen Rusland verder laten gaan. Niks tegen de EU, niks tegen de VS, wel tegen de oorlog. Maar ja, dat wil jou hersens maar niet bereiken. Dat anti VS balk voor je ogen verspert nogal wat....

      Verwijderen
    21. LGK,
      je deed twee beweringen om 23.13 uur:
      De afscheiding van Kosovo is beoordeelt door het IRC en rechtsmatig bevonden. inmiddles door 201 landen erkent

      Beiden waren fout, lees ik nu in jouw eigen bericht:

      Met IRC bedoel ik Int Right Court,
      ( Beste LGK, het International Right Court bestaat niet.)
      Off afkorting is ICJ

      En 201 wastype fout, moet 102 zijn

      Het is alweer duidelijk dat we allemaal onze tijd verloren hebben met jouw beweringen.

      Verwijderen
    22. Ow Jan, jij bent onfeilbaar?? En maakt nooit fouten?? Wist niet dat je onmenselijk was... en daarom ook maar meteen mensen afschrijft. Altijd fijn die "naastenliefde" van onze sepa-vriendjes hier. Ze doen even aardig tegen je maar steken je met hetzelfde gemak een mes in je rug, zelfs als je nog kijkt....

      Verwijderen
    23. En wederom gaat u niet in op de inhoud

      Dat Kosovo door ICJ erkent is

      En u gaat ook niet in op dat Putin fout zit

      En hiermee geeft u mij wederom gelijk
      Zonder wederom iets te weerlegen wat ik poste
      Dank

      Verwijderen
    24. LGK,
      ik heb gezocht naar een ICJ verklaring omtrent de Krim. Ik kan die niet vinden.

      Ik heb wel de ICJ verklaring over Kosovo bestudeerd.
      Die heeft niet veel om het lijf, en toont aan dat ze zich in bochten hebben gewrongen om Kosovo te erkennen. ( We weten per slot van rekening wie dit soort Gremia controleert.)

      Dit zijn mijn bevindingen:
      ( http://www.haguejusticeportal.net/index.php?id=11906 )
      Het ICJ heeft op verzoek van de VN een advies uitgebracht over de juridische juistheid van het feit dat Kosovo zichzelf onafhankelijk verklaarde van Servië.

      Maar ze heeft zichzelf wel heel erg beperkt: Ze hebben alleen gekeken of er wetten waren die ‘onafhankelijk-verklaring’ blokkeerden. De vraag of Kosovo het recht had om zich af te scheiden , is dus niet behandeld.

      In het Engels:
      The court adopted a narrow approach restricting itself to the question whether or not the applicable international law prohibited the declaration of independence. In doing so, the Court refrained from commenting on aspects pertaining to the extent of the right of self-determination or remedial secession ( = een afscheiding die te billijken is wegens ellendige toestanden).

      Verwijderen
    25. Jan

      Er is geen ICJ verklaring mbt de Krim

      Is een uitspraak van Venice Commission

      en juist ICJ heeft gekeken of er geen wetten 'overtreden' werden en er waren dus volken rechtelijk geen belemmeringen dat Kosovo zich onafhankelijk verklaarde

      Verwijderen
  5. Ach meneer de antisemiet geeft ook modder....ga fijn je anti-Joden verhaaltjes afsteken hier Jantje....je hebt fans hier wat dus wil zeggen dat dit een heel fijn antisemitisch blog is. Wat ik al vanaf dag 1 wist maar het wordt met de dag extremer...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Kroel, je hebt Jan niet goed begrepen. Een paar honderd zionistische joden verpetst het voor die paar miljoen andere joden. Dat er miljoenen joden zijn gestorven door het toedoen van een handvol zionistische joden die oa Hitler groot hebben gemaakt.
      Antony C Sutton: Wall Street and the rise of Hitler & communism
      https://www.youtube.com/watch?v=Sah_Xni-gtg

      Verwijderen
    2. Moet vast heerlijk zijn om alles te herleiden naar de zionisten

      Verwijderen
    3. Ja en als je het niet kunt leiden naar zionisten dan maar naar andere vijanden, of je verzint ze. Misschien nog reptilians van Icke?? Of geef je iedereen de schuld behalve jezelf?? Zo'n typjes lijken jullie me wel hier. Iedereen die tegen ons is heeft schuld, iedereen die met ons is is onze (complot)broeder...oftewel zelfbevestiging. Niks onafhankelijk diep onderzoek, alleen elkaar nablaten en elkaars fantasietjes goedkeurend nog verder en groter verzinnen. En dan weer naar de usual suspects wijzen; Joden, zionisten, Amerikanen, bankiers....en als er een UFO voor nodig is wordt die er met hetzelfde gemak bij verzonnen.

      Verwijderen
    4. Echter nooit heeft Putin het gedaan

      Verwijderen
    5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    6. Hoe vaak moet ik nog zeggen dat waar er 2 vechten er 2 schuld hebben?? Ik leid nergens alles naar Putin, maar dat hij een grote rol speelt ja. Maar die ontkennen jullie in alle toonaarden, en dat is het domste wat je kan doen. Hoe kwam het dat het in Oekraine altijd goed ging totdat Putin herrie ging schoppen in andere voormalige Sovjetstaten?? En als de Oekraïense bevolking wat meer vrijheid wil daar ineens "pro Russen" niks van willen weten en ineens met gloednieuwe tanks, Grads en andere hagelnieuwe wapens zich kunnen "verdedigen'?? Met als bizarre eis aansluiting bij Rusland?? Dan was autonomie toch simpeler geweest?? Nee men moest per se bij Rusland....net allemaal iets TE toevallig!!

      Verwijderen
    7. SDR

      Het is geen geheim dat VS graag ziet dat landen zich naar democratie bewegen.
      In 45 waren er maar 35 demo's in de wereld, zijn er nu 120
      Zo heeft VS ook NL gedwongen om afscheid te nemen van Indie

      Maar wat nu speelt in UA is dat Putin dmv geweld zijn invloed wilt blijven behouden in UA
      dat is nu iets van 19de eeuw
      En daar reageert de wereld nu op

      Verwijderen
  6. vermenigvuldigen van terreur aanwas is het gevolg ; NomoreWAR Obomma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen enkel bewijs op de site

      Waar staat het bewijs?

      Hier kunt u zien dat Rusland 2 aanvallen heeft uitgevoerd

      http://1.bp.blogspot.com/-hdQB9SZi0ac/VNpxs9oLkfI/AAAAAAAAadY/rDAt8xxlptw/s1600/Kramatorsk%2B10.jpg

      Beide door Rusland gedaan

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Heb uw link gelezen
      Maar zoals eerder gepost, er staat geen enkel bewijs
      Alleen opsomming van foto's zonder conclusie

      Dus, wat is het nu?

      Eerder heb ik u aangetoont dat er 2 aanvallen zijn waarvan de richting uit sep gebied was

      Verwijderen
  8. De VS en de NAVO zien niets in het akkoord.

    "NAVO-chef Jens Stoltenberg verwelkomt de overeengekomen wapenstilstand in Oost-Oekraïne, maar waarschuwde ook voor 'escalatie van de gevechten' die volgens hem 'niet in de geest zijn van wat in Minsk is afgesproken'. Wat hij precies bedoelt met 'escalatie', is niet helemaal duidelijk."

    Nee, het staakt het vuren zal mijnheer Stoltenberg niet helemaal duidelijk zijn. In het akkoord staat dat dit ingaat op 15 februari 2014 of zou hij in de war zijn met het Minsk akkoord van september 2014? Die ging ook de mist in, je zou haast gaan denken dat hij dat ook hoopt met dit akkoord.

    Maar ja, waar de VS zich mee bemoeit is mij niet helemaal duidelijk. Zij waren geen partner in dit overleg en toch zetten zij weer hun grote scheur open. "De echte test moet nog komen." en wij zullen er wel voor zorgen dat die test mislukt, getuige de volgende uitspraak.

    "Het Witte Huis benadrukte in een eerste reactie dat er een 'duurzaam einde aan de vijandelijkheden' moet komen en dat Oekraïne de controle over de grens met Rusland moet terugkrijgen. Volgens de Amerikanen zijn gevechten die vandaag nog plaatsvonden 'in strijd met de geest van het akkoord'."

    O, was het een "eis" dat Oekraïne de controle terug moet krijgen over de grens met Rusland? Wiens "eis" was dat dan? O, het is een "eis" van de VS, maar die maakten toch geen deel uit van de onderhandelingen? Wat heb je dan te eisen? Dus, als ik het goed begrijp is de "test" voor de VS een succes, als de regio's Donetsk en Lugansk hun wapens neerleggen en zich overgeven aan Kiev!

    "Ook de VS zijn nog niet overtuigd. De Amerikaanse regering noemt de afspraken over een wapenstilstand in Oekraïne 'een potentieel belangrijke stap', maar stelde vandaag tegelijkertijd dat 'de echte test' nog moet volgen, namelijk 'volledige en ondubbelzinnige uitvoering' van het akkoord."

    Ik neem aan dat Kerry hiermee bedoelt dat ook de eisen van de VS moeten worden nagekomen, die niet in de onderhandelingen zijn meegenomen.

    "Als de afspraken volledig worden nagekomen, zijn de VS 'bereid te overwegen' strafmaatregelen tegen Rusland terug te draaien. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken John Kerry."

    Jammer, de "test" is bij voorbaat al mislukt. De VS en de NAVO koersen liever af op een verloren confrontatie. Het debat over de herinvoering van de dienstplicht kan beginnen, alsmede het vraagstuk over de (jeugd)werkloosheid.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3850331/2015/02/12/NAVO-en-VS-sceptisch-door-gevechten-na-wapenstilstand.dhtml

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. NATO is bang dat gevechten doorgaan tot zat 00.00

      Vandaag ook interview met sepa leider die er geen vertrouwen in heeft

      Verwijderen
    2. De anglo amerikaanse elite wil oorlog en pushen net zolang dat het oorlog blijft en ook dat de oorlog nog groter wordt. Oekraïense volk moet snel Yats en Porky afzetten voor pro europese of pro russische democraten. Deze heren zijn pro anglo amerikaanse bankiers elite

      Verwijderen
    3. Die willen geen oorlog

      Zit alleen tussen uw oren

      Alleen Putin voert oorlog in de Donbas
      Zodat UA nooit een succes wordt en Putin zijn eigen machtspositie kan veilig stellen in Rusland

      Waarom altijd er VS bijhalen?
      Dit is Putin zijn oorlog

      Verwijderen
    4. LGK bent u vergeten dat de anglo amerikaanse eltie een coup gepleegd heeft in kiev door de democratisch gekozen pro russischs yanukovich te verjagen. Bent u vergeten dat de mensen in het oosten geen russisch meer mogen spreken als ze dat willen ?

      Verwijderen
    5. Ze kunnen niet anders LGK, dat is hun zwaktebod. En vraag je ze naar de precieze bewijzen krijg je die niet. Hebben ze ook niet, alleen vage linkjes naar vage sites en vage joetjoeb filmpjes die maar weer roeptoeteren. Heb namelijk al vaak rake opmerkingen en vragen geplaatst, net als jij en mennie, en vaak bleef het of stil of meneer "ik kan of durf niet te antwoorden-Blik" gaat er met zijn tippex overheen..hoe laf ben je dan???

      Verwijderen
    6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    7. SDR

      Dank dat u mij gelijk geeft en geen enkel argument meer heeft.

      Putin is de oorlog gestart en heeft bloed aan zijn handen
      Niet alleen van de tjechen die hij naar de Donbas leit gaan
      Maar ook van de 2700+ Russische militairen die zijn omgekomen

      Zie, ivanlost

      Verwijderen
    8. @LGK

      Russofoben en andere geschiedvervalsers proberen onveranderlijk de escalerende Amerikaanse- Russische confrontatie te laten beginnen bij de Krim, de Donbas, of Strelkov . Wat daar aan voorafging is klaarblijkelijk een unconvienient truth. Syrie en Ukraine zijn de Russische streep in het zand.

      De Amerikanen zijn een nieuwe koude oorlog begonnen en jij huilt nu krokodillentranen om de gevolgen. Hoe spel je hypocriet LGK.

      Verwijderen
    9. Welke koude oorlog is VS begonnen?

      Als Putin zijn leger thuis hield was er niets gebeurt

      Verwijderen
    10. Dat zeg ik: krokodillentranen.

      Verwijderen
  9. LGK , niemand geloof je nog en terecht . Pleur lekker op naar Nujij . Zelfs daar begint men wakker te worden . Het is goed om te zien dat er veel weerstand is tegen jou leugens op Nujij . TV beelden en feiten liegen niet . Je weet donders goed dat Maiden werd gekaapt door oa de Nazi's . Hetzelfde verhaal en strategie als Syrie waar ook de opstanden werden gekaapt met westerse steun . Je bent een ordinaire staats trol als het gaat om Kiev / Moskou . Op nujij ben jij in andere topics niet te zien . Jou gedrag zegt alles over een betaalde trol .

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met hulp van de $10mld die Rosneft van Kremlin in dec gekregen heeft

      Verwijderen
    2. Een zeer net Kremlin derhalve.

      Verwijderen
  12. Ik vraag me werkelijk af wie van de pro Putin posters hier werkelijk rusland kent

    Volgens mij is er nog geen van hen ooit geweest

    Ps ik wel, en ken Ru zeer goed

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben pro rusland omdat die voorkomt dat de anglo amerikaanse elite met hun eugenics programma een nieuwe wereld orde kan realiseren met complete controle over de mensheid. Als er nog een sprankje hoop voor de mensheid is dan komt die uit Rusland.

      Verwijderen
    2. Ik ben meerdere malen in Rusland geweest. Moskou, St Petersburg, ook wat rond gereden buiten de stad. Was gehuwd met een Moskouse chemicus ( een vrouw, gelukkig). Haar broer is overleden, maar heb ik goed gekend. Was kolonel in het leger, maar vooral een groot fan van de Beatles, in zijn jonge jaren. Papa had altijd in het Kremlin gewerkt.

      Tussen 2000 en 2010 hebben we ons bijzonder ingezet voor een Ukraïens gezin waarvan de vrouw joodse zei te zijn. Haar vader was vermoord door antisemieten. Ik geloofde haar wel. Mijn vrouw twijfelde. Maar hoe dan ook; we mochten hen erg graag, en hebben ze graag geholpen. ( Vier waardeloze advocaten versleten. Dossiers aangelegd van 3 dikke ringbanden. Ik heb ze nog.) Uiteindelijk is het niet gelukt. Ze wonen weer in Krivoy Rog.

      Ik heb in 2007 ook nog in Ukraïne gereisd, per trein. O.a. Lvov, Kiev, Charkov, en de Krim. In 1993 reed ik met de auto vanuit Polen naar Lvov, en dan zuidwaarts naar Roemenië. Door kleine armetierige dorpjes. Was in 1980 ook enkele dagen in Moskou.

      En ik kan je dit vertellen, LGK: het heeft geen enkele invloed op mijn mening omtrent Ukraïne- Rusland.
      Mijn oordeel over de kwestie Ukraïne wordt bepaald door mijn kennis van dossiers als : de joodse religie, de neocons, het Pnac Report, het Yinon Plan, het gedrag van Amerika in al die andere 'humanitaire acties' en de tientallen miljoenen doden die de VS in het verleden uit financieel gewin al heeft veroorzaakt ( Indianen, negerslaven, Phillippijnen, Vietnam, Irak , Libië etc. ) Johan Cruijff had gelijk: "Je ziet het pas als je het snapt.'

      Wie eenmaal de werkwijze van de Neocons door heeft, herkent vrij snel wat ze aan het doen zijn.
      Ik was levenslang een fan van de VS en vond dat het leven in Rusland heel wat kleurlozer en armzaliger was. Maar ik vind de VS nu eigenlijk armzaliger, triester. Vervreemd van het mens-zijn. Slaven in een matrix. Het zou me niet verbazen als het leven van arme Russen op dit moment meer 'menselijke kwaliteit' heeft dan het leven van Amerikanen. Maar dat alles is eigenlijk niet relevant voor mijn oordeel over de kwestie Ukraine.

      Verwijderen
  13. Iedereen die zegt "Ruslandkenner" te zijn of "Rusland goed te kennen", sorry, maar die moet je wantrouwen.

    De Russen zelf kennen en begrijpen hun land niet eens.

    Iemand die iets over Rusland wist zei (of iets wat er op lijkt):

    "Er bestaan geen Ruslandkenners, enkel verschillende gradaties van onbegrip met betrekking tot Rusland."

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo iedereen dat ik ben Daniel Steve uit Texas, Verenigde Staten. Ik zal graag delen de goedheid van God in mijn leven na zoveel maanden van het proberen om een lening op het internet en werd opgelicht, dus ik werd rusteloos en wanhopig in het krijgen van een lening van een legit geldschieter online. Maar als God zou hebben, ik zag een opmerking van een vriend genaamd William Ken en hij sprak over dit legit lening bedrijf waar kreeg hij zijn lening snel en gemakkelijk zonder enige stress zodat hij stelde me voor aan een man genaamd heer Mason Diego die een bedrijf genaamd Diego lening bedrijf, beheert dus heb ik gesolliciteerd voor een bedrag van de lening van ($170, 000.00USD) met lage rente van 2%, zodat de lening werd goedgekeurd en gestort op mijn bankrekening in minder dan 48hrs, dat was hoe ik was in staat om terug op mijn voeten te mijn gebroken bedrijf draaiende houden en ook te betalen mijn rekeningen dus ik iedereen van u die is geïnteresseerd adviseren ben in het verkrijgen van een lening zonder onderpand, geen credit-check, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere terugbetaling plannen / plannen, naar Neem contact op met de heer Mason Diego. U kunt hem contacteren via zijn e-mail: diegoloancompany@yahoo.com

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hallo
    Ik ben mevrouw Eudocie is op zoek naar lening voor meer dan 3 maanden,
    Ik heb vele malen gek gehouden op lening die tussen afzonderlijke sites
    willen is een lening die tussen individu in verschillende mensen.
    Maar telkens als ik door valse kredietverstrekkers en
    op het einde krijg ik om het even wat niet op mijn account. Maar gelukkig ben ik
    een naam gespeld alfredo echt eenvoudige en vriendelijke man die kreeg hulp
    vinden mijn lening van € 250.000 kreeg ik op mijn account 48 uur
    Na zonder teveel protocollen.
    Dus je die in nood zijn net als ik, kunt u schrijven naar hem en
    Leg uw situatie zijn e-mail zou kunnen helpen:
    zambranoalfredo12@Gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen