zaterdag 7 februari 2015

Protest tegen gedwongen mobilisatie in Zaporozhe, Oekraïne

Dappere vrouw neemt het woord over van een militair en zegt wat ze van de mobilisatie en de politiek van Poroshenko vindt. Het vindt plaats in Velikaya ("Groots"), een klein plaatsje in de regio Zaporozhe. ENG-subsOnderstaand de Oekraïense politica en econome Nataliya Vitrenko die commentaar geeft op Kiev's poging om rusland tot agressor staat te benoemen en om alle onbewezen rampen (MH17, Volnovakha, Donetsk, Marioepol) in Rusland's schoenen te schuiven. Duitse ondertitels.

75 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @SDR Goed stuk, en goed dat je het plaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Boublog heeft een hoop actueel Oekraïne nieuws op een rijtje gezet: http://www.boublog.nl/2015/02/07/oekraine-update-de-debaltsevo-valstrik/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De onderhandelingen tussen merkel, holande en poetin zijn mislukt heb ik begrepen. Wat nu ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blik,

  dit keer heb ik wel uw films bekeken!
  Ik vind vooral de gewone vrouw in het dorpje geweldig. Ze gaat maar door. De soldaat laat haar begaan. Wellicht voelt hij hetzelfde.

  De tweede mevrouw Vitrenko heeft belangwekkende informatie, maar het gaat mij wat te vlug. Ik denk dat ze beter haar land uit kan vluchten, nu ze dit gezegd heeft..

  Op Boublog keek ik naar Peter Lavelle: Crossroads. Dat gaat ook snel, maar wel interessant. Wat ik nu vooral onthouden heb: Er is een kleine groep in Washington die tot het einde wil gaan: daarom stuurt ze wapens, zodat de hardliners in Ukraïne door blijven vechten. En: Europa is het zat, en ziet het gevaar van die aangekondigde wapens, en daarom gingen Merkel en Hollande snel naar Moskou: in de hoop de zaak tot vrede te brengen.
  Dat zijn de grote lijnen die ik er uit kon halen.

  Film 1 en het Mark Sleboda artikel zeggen ons: dit is geen burgeroorlog. Dit is een door Buitenlandse Belangen gemaakte burgeroorlog.
  Maar deden de Amerikanen (Neocons) ooit iets anders dan? Ze veroorzaken àltijd burgeroorlogen in àndere landen.

  ( Heerlijk rustig zonder de trollen. Ik hoop echt dat U er voor kiest om ze buiten te houden.)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik meen dat er ergens gezegd is dat er geen resultaten zijn. Maar ik hoor ook dat de Russen pas Zondag bekend maken wat de uitslag is. En: er zou nog een gesprek komen op zondag tussen Putin, Hollande en Merkel, per telefoon meen ik.
   Ik ga nu bij The Saker kijken wat Mercouris schrijft, en welke belangrijke zaken Lavrov vandaag vertelde.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 7. "The US wants to push NATO to Russia’s western border. It wants a land-bridge to Asia to spread US military bases across the continent. It wants to control the pipeline corridors from Russia to Europe to monitor Moscow’s revenues and to ensure that gas continues to be denominated in dollars. And it wants a weaker, unstable Russia that is more prone to regime change, fragmentation and, ultimately, foreign control. These objectives cannot be achieved peacefully, indeed, if the fighting stopped tomorrow, the sanctions would be lifted shortly after, and the Russian economy would begin to recover. How would that benefit Washington?

  It wouldn’t. It would undermine Washington’s broader plan to integrate China and Russia into the prevailing economic system, the dollar system. Powerbrokers in the US realize that the present system must either expand or collapse. Either China and Russia are brought to heel and persuaded to accept a subordinate role in the US-led global order or Washington’s tenure as global hegemon will come to an end.

  This is why hostilities in East Ukraine have escalated and will continue to escalate. This is why the U.S. Congress approved a bill for tougher sanctions on Russia’s energy sector and lethal aid for Ukraine’s military. This is why Washington has sent military trainers to Ukraine and is preparing to provide $3 billion in “anti-armor missiles, reconnaissance drones, armored Humvees, and radars that can determine the location of enemy rocket and artillery fire.” All of Washington’s actions are designed with one purpose in mind, to intensify the fighting and escalate the conflict.

  http://www.counterpunch.org/2015/02/06/the-fallujah-option-for-east-ukraine/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk ook dat ze de oorlog levend houden Dawg. Zelfs als het verzet de gebieden heeft veroverd zullen ze de gebieden constant blijven aanvallen. Wapens zullen geleverd worden door Amerika. Hun hele wereld orde valt in duigen als ze Rusland en China niet gedestabiliseerd krijgen. Bovendien hebben ze oorlog en terreur nodig om het grote publiek af te leiden van de crisis. Vast doctrine. beurs crisis, depressie, oorlog.
   Ik ben tot nu toe wel positief over Merkel in die zin dat ze Oekraïene niet openlijk wil bewapenen. De anglo amerikaanse federal reserve elite wil dat maar al te graag. Die kijken met veel genoegen vanuit amerika (en als het nucleair wordt vanuit zuid amerika) hoe europa en rusland elkaar vernietigen. Ik hoop en verwacht dat de huidig europese leiders hier weerstand tegen blijven bieden. MH 17 heeft Europa nog niet 100% verbonden met Oekraïene in de strijd tegen Poetin
   Wat zou moeten gebeuren is dat de Goran's en de Elana's op het maidan Yatz en Porno van de troon stoten. Dienstplichtigen in Oekraïene moeten weigeren om naar Donetsk en Luhansk te gaan. Je leven geven voor oligarchen in ruil voor een grijpstuiver. De heren zijn multi miljardair maar kunnen niet eens een kogelvrij vest voor die jongens kopen.

   Verwijderen
  2. En overal lijkt het op dit moment fout te lopen voor de corporatistische anglo amerikaanse federal reserve elite met hun eugenics programma.
   Tunesië wil de banden Syrië aanhalen. Egypte de banden met rusland. Yemen komt onder Iraanse invloed. Irak haalt de banden met Rusland aan. Erdoghan krijgt een beetje genoeg van hun heb ik het idee.

   Verwijderen
  3. ( Ik had nog een copie gemaakt)

   Ja Dawg,

   wat Mike Whitney hier in feite schrijft is: De VS vecht hier voor zijn overleving. Het is dus een gevaarlijk gevecht dat de VS niet kan opgeven.
   Ik ben het helemaal met Whitney eens.
   ( Die land-brug naar Azië zie ik niet direct, en de Ukraine is ook niet meer de plaats waar Russische olie doorheen zal gaan na 1917. Maar dat zijn details. )

   Whitney baseert zijn overtuiging op de eis in het Westerse monetair systeem dat alles in stort als er geen groei meer is. En Rusland en China moeten die groei geven.
   Ik denk dat Rusland en de anderre brics landen in hun hoofd al afscheid genomen hebben van de VS en de EU, en hopen dat ze zich vrij kunnen worstelen van de Westerse overheersing ( en het westerse barbarisme).

   Maar het komt op hetzelfde neer: Dit is de laatste en definitieve strijd van de VS. Als ze van Rusland wint, kan ze verder. Verliest ze, dan is ze niet langer de baas in de wereld. Dan hoeft niemand nog naar haar pijpen te dansen. Dan zullen de BRICS omhoog komen.

   Maar voor Rus;and is het óók de laatste strijd, want als ze dit verliest, is ze haar zelfstandigheid kwijt. Dat is ze nooit geweest in haar historie. Of het moet onder Yeltsin zijn geweest.

   En het ergste is: dit zijn twee grote nucleaire machten, die beiden aan hun alles-of-niets-strijd beginnen.
   Nu kijk ik er wel heel somber tegen aan. Maar deze visie is volgens mij niet onzinnig. En je moet altijd rekening houden met de worst case scenario.

   Verwijderen
  4. Europa kan misschien het verschil maken. Onze leiders moeten Amerikaanse wapenleveranties aan Ukraine en het zenden van Amerikaans legerpersoneel voorkomen.

   Verwijderen
  5. @Jan

   Absolouut, levensgevaarlijke situatie. Ons op schuld gebaseerde monetaire systeem kan alleen verder met groei. Zo gauw die groei wegvalt (door een teveel aan schuld) stort de hele schuldenpiramide in elkaar. Het dollaremperium is een kat in het nauw geworden.

   Verwijderen
  6. Google eens wat op bijvoorbeeld 'petrodollar' . 'Triffin dilemma' en reservevaluta. Kan heel verhelderend zijn.   Verwijderen
 8. Exact Dawg. Dermate goed stuk dat 2 x plaatsen zeker gerechtvaardigd eigenlijk nog te weinig is :-)

  Laten we hopen dat ze er naast zitten, en het conflict / de oorlog morgen is afgelopen, maar ben bang dat het stuk er niet ver naast zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twee keer was niet de bedoeling, dus heb er toch maar eentje weggehaald. Maar inderdaad, de geopolitieke doelstellingen van de powerelite kunnen niet langs vreedzame weg gehaald worden. Dat maakt de situatie ook zo levensgevaarlijk.

   Verwijderen
 9. Heb ik nou met de verwijderde copy van Dawg ook bijdrage Jan verwijderd? Geloof het wel; excuus Jan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens Mercouris hebben Merkel en Hollande vijf uur lang met Putin gesproken zonder hun adjudanten. ( Wel enkele tolken)
  Hij ziet hierin een teken dat ze die adjudanten niet volledig vertrouwen.

  Merkel en Hollande hebben al eerder vrede willen sluiten zonder de aanwezigheid van de VS : op 21 febr. vorig jaar. Volgens Stephen Cohen heeft Putin meteen daarna gebeld met Obama en verteld dat er een deal lag tussen Yanukovich en de oppositie, gesteund door Pution, DL en Frankrijk. Obama was blij, maar andere krachten in de VS besloten om de snipers los te laten en her en der mensen te doden. waardoor Yanukovich moest vluchten.

  Het zou wel een heldendaad van Merkel en Hollande zijn als ze een overeenkomst bedachten, maar daar moet Kiev het mee eens zijn, en iedereen begrijpt dat dit nooit zal lukken.

  Iedereen begrijpt inmiddels dat de hele vertoning alleen in het belang van de VS plaats vindt, en dat de EU politici òf naïeve dwazen zijn, of angsthazen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je verzint maar wat LGK. De VS was niet eens uitgenodigd op het overleg van 21 februari.

   Verwijderen
  2. De Russen trouwens ook niet, dus er viel niet zoveel te ondertekenen voor ze.

   Verwijderen
  3. Hoe dat achter de schermen werken toegaat hebben we kunnen horen van Victoria (Fuck the EU) Nuland. Toen de EU deal de voor de VS verkeerde kant op driegde te gaan moesten er sluipschutters aan te pas komen.

   https://www.youtube.com/watch?v=WA_3wK0AKHI

   De deal van 21 februari was een EU initiatief. De Russen hadden de status van waarnemer.

   Verwijderen
  4. Je mist elke onderbouwing?

   https://www.youtube.com/watch?v=WA_3wK0AKHI

   https://www.youtube.com/watch?v=WA_3wK0AKHI

   https://www.youtube.com/watch?v=WA_3wK0AKHI

   Verwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Als UA zelfvoorzienend zou worden in energie verliest Putin zijn macht"

   LGK, ik lees uw bijdragen niet meer, zoals U weet, maar mijn oog viel op deze vrolijke uitspraak.
   Ik heb weer eens heerlijk gelachten. dank daarvoor.

   Ik zit naar de TV te kijken: de Disco historie. Prachtig. vanaf 1973 tot 1980 was ik elke avond in de Wooloomooloo in Utrecht. Dooobie Brothers etc etc. Those were the days...

   Verwijderen
  2. De VS annexeren via subversie en intrige. Als het Amerikaanse State Department meent te kunnen bepalen wie de premier van je land moet worden ('Yats is our man') ben je niet zo heel erg souverein. Ben je een vazalstaat gworden. Een vazalstaat die opgeofferd wordt om de Russen een kopje kleiner te maken. Je moet wel heel erg Russofoob zijn om dat grotere plaatje niet onder ogen te willen zien.

   Verwijderen
  3. Als het destabiliserings programma van de corporatistische anglo amerikaanse federal reserve maffia bankiers met hun eugenics programma niet werkt. Dan wordt amerika een regionale macht ipv een wereld macht. De families hebben al meer dan 150 jaar een natte droom over wereld dominatie en over de macht om wel of geen geld te zetten op de geïmplanteerde chips bij mensen. Moeilijk om te accepteren dat het op het eind toch niet dreigt te lukken, Ben benieuwd. Russiche onderzeeers komen overal. Rothschild is nergens immuun voor nucleaire bommen van de russen. Dat moet Evelyn toch ook weten. Ook hij heeft gewoon DNA dat kapot gaat van nucleaire deeltjes.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. omdat ze een geldpers hebben en dus waarde uit het niets kunnen produceren denken ze dat ze god zijn. We are banksters we are doing gods work.......Heb je even een teiltje voor me. Ze zijn niks bijzonders, stelletje satanische parasieten

   Verwijderen
  6. "LOL, je blijft lachen met die Rusland haters. Hun haat gaat zover dat ze de realiteit uit het oog verliezen. Mijn oog viel ook op het antwoord van de Ruslandhater waarna ik helemaal van mijn stoel van het lachen viel! Volgens hem komt komende zomer 70% (!) van het gas voor Oekraine uit .............. Europa! LOL! Europa wat niet eens zelfvoorzienend is, zou Oekraine van gas gaan voorzien, LOL."
   Dit is al weer de tweede keer dat ik bijna van mijn stoel val van het lachen. De eerste keer was toen CNN met Graham meeging ipv met de waardelose oekraïense propaganda.

   Verwijderen
  7. Ukraine mag onder geen beding lid worden van de NAVO. Dan maken de Amerikanen er de lont in het kruidvat van. De belangen van Russen en Europeanen lopen hier volledig parallel.

   Je huilt krokodillen tranen over de opstelling van de Russen. Ze worden tot het uiterste geprovoceerd en reageren nu. Gelukkig onder leiding van iemand die het hoofd koel lijkt te houden.

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. Ik dacht dat in Nederland de gaskraan verder dicht moest.

   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  12. "En daarom staat de dollar zo sterk
   Moeten ze toch iets goed doen"

   Daar zit hem de crux van het hele conflict. Die dollar staat niet meer zo sterk als de dollar niet meer als internationale betaalmunt gebruikt wordt en grondstoffen ook niet meer in deze munt afgerekend worden.

   Verwijderen
  13. "Het is Kremlin retoriek dat NATO Rusland zou willen aanvallen.
   Dit zegt Putin om een vijand te creëren, om zo zijn volk achter zich te krijgen."

   Misschien moeten de Russen de proef op de som nemen en wat nukes richting Cuba verschepen.

   Verwijderen
  14. "Misschien moeten de Russen de proef op de som nemen en wat nukes richting Cuba verschepen."

   Ik geef meteen toe dat ik maar een simpele ziel ben, en ik zal er wel helemaal naast zitten, maar ik vind het toch jammer dat Putin niet al in april vorig jaar begon met het 'opvrijen' van de Castro's: een bezoekje brengen, fotosessie. Breed lachen, wederzijdse bewondering uiten. Geruchten over militaire oefeningen. Toenadering etc. Mogelijk een vrachtschip met een langwerpig voorwerp onder een dekzijl naar Cuba sturen. gewoon... beetje onzekerheid creeren. De geruchtenstroom op gang brengen.
   Of meteen een trosje echte ballistic missiles sturen. Kan ook.
   Het zou de Amerikaanse volk doen inzien dat óók Amerika in invloedssferen denkt en Realpolitiek bedrijft, als het niet anders kan. No more "Elk soeverein land mag doen wat het zelf wil ! " gelul.

   De plotse dooi tussen Havanna en Washington was volgens mij niet toevallig: men wil een vinger aan de pols. Kijken of er niks onderhuids gaande is.

   Verwijderen
  15. Jan je bent absoluut geen simpele ziel.

   Verwijderen
  16. Heeft Putin gedaan
   Nieuws gemist?
   Putin heeft de schuld van Cuba kwijt gescholden

   Verwijderen
  17. En de gronstoofen prijs daalt
   Dan is er minder vraag naar dollar
   Maar dollar stijgt

   Is al tweede argument die uw stelling onderuit haalt

   Verwijderen
 12. Zijn hier nu alleen nog maar pro-Russische comments (en Jodenhatende comments) toegestaan?
  De discussie is niet meer te volgen zo, zoveel missende berischten, zelfs LGK is het slachtoffer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mennie,

   als U een beetje uw best doet zult U merken dat U hier prima uw anti-Putin info kan posten, en dat die ook zal blijven staan.
   Niet zo lang geleden heb ik U zelfs gecomplimenteerd met een kritische post.

   Maar mensen die àltijd weer - bewust- dezelfde misleidende teksten plaatsen , of zelfs onware teksten, die worden op den duur een belemmering voor de vrije meningsuiting. Want wie wil er nu continu in de enkels worden gebeten door een dolle hond? Dan loop je toch gewoon een blogje om.

   U bent ook vasthoudend leugenachtig. U noemt mij in elke post waarin U mij aanspreekt: een jodenhater.

   Maar dat is niet juist. Bijna al mijn 'guru's' zijn joden:
   Israel Shamir, Israel Shahak, Norman Finkelstein, Gilad Atzmon, Jeffrey Blankfort, Ilan Pappe, Gideon Levi, Amira Hass, Nurit Peled , Mordechai Vanunu, Uri Avneri, Livia Rokach, Richard Forer, Yaov Shamir, Jeff Cohen, Stephen Cohen, Max Blumenthal, Hannah Ahrendt, Lenni Brenner, Jack Bernstein, Benjamin Freedman.
   En daar wil ik best de onafzienbare rij wetenschappers en artiesten aan toe voegen. Velen zijn wereldbekend. Thank God for them.

   Maar zoals Voltaire al schreef: "Het zou me helemaal niet verbazen als de joden op een dag de hele mensheid zouden vernietigen."

   Het zou mij ook niets verbazen.
   En daar kun je maar op 1 manier tegen strijden: door die mensen ( die door hun joods zijn al een omerta en een complot hebben zonder er één woord over te moeten wisselen) in de schijnwerpers te zetten: wijs ze aan, noem ze bij naam, en zeg wat ze doen.
   Allen hebben ze één ding gemeen: ze zijn joods. Het is onbegonnen werk om in elke regel te melden dat het hier niet àlle joden betreft.

   Vandaag op InformationClearingHouse zijn er diverse artikelen die wijzen op een kernoorlog. We weten allemaal wie daar mee begon: de harde kern van de Neocons.
   Dus zolang U uw misleidende 'jodenhater' blijft gebruiken en niet vervangt door het woord 'beroeps- joden-criticus' of iets dergelijks, vind ik dat U met opzet deze blog vervuilt. Daarvoor hoeft U hier van mij nog niet weg, maar hou het wel beperkt, anders slaat de balans een keer om.

   Verwijderen
  2. Deel 2. @ mennie.

   Nog enkele citaten.

   In 19870 schreef Wilhelm Marr al: Duitsland zal nooooit meer van de joden kunnen winnen.
   http://www.theoccidentalobserver.net/articles/MacDonald-Marr.html

   Winston Churchill schreef in 1920 in een engelse krant:

   From the days of Spartacus-Weishaupt to those of Karl Marx, and down to Trotsky (Russia), Bela Kun (Hungary), Rosa Luxemburg (Germany), and Emma Goldman (United States), this world-wide revolutionary conspiracy for the overthrow of civilization and for the reconstitution of society on the basis of arrested development, of envious malevolence, and impossible equality, has been steadily growing.

   It played, as a modern writer, Mrs. Webster has ably shown, a definite recognizable part in the tragedy of the French Revolution.

   It has been the mainspring of every subversive movement during the Nineteenth Century; and now at last this band of extraordinary personalities from the underworlds of the great cities of Europe and America have gripped the Russian people by the hair of their heads and have become practically the undisputed masters of the enormous empire.

   There is no need to exaggerate the part played in the creating of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution by these international and for the most part atheistic Jews.

   It is certainly the very great one; it probably outweighs all others.

   With the notable exception of Lenin, the majority of the leading figures are Jews.
   http://www.mosaisk.com/revolution/Winston-Churchill-Zionism-Versus-Bolshevism.php

   Mennie, U weet dat in die USSR de complete hel was losgebroken. Uiteindelijk waren er 60 miljoen dode Russen.
   Dàt is het lot waar ik onze kinderen voor wil behoeden.
   En als ik daar fouten maak, geef me dan solide argumenten daarvoor. maar verlaag U niet tot scheldwoorden als 'jodenhater' Dat is te gemakkelijk. U maakt dan gebruik van de onwetendheid en de brainwash die nu eenmaal bezit heeft genomen van onze generaties.

   Verwijderen
  3. @Jan

   De 'jood', 'christen', 'moslim', 'blanke', 'neger'....... Wat heb je aan dat soort labels. Collectieve schuld als aangeboren eigenschap bestaat niet.

   Verwijderen
  4. Natuurlijk bestaat collectieve schuld als aangeboren eigenschap niet.

   Maar er bestaan wel mensen -groepen die elk weer een iets andere selectie hebben doorlopen, waardoor ze iets anders zijn dan elke andere groep.
   In vroeger tijden werd daar erg veel waarde aan gehecht. De Engelsen beweerden dat 'het Franse ras' niet goed was etc.

   Maar om er nu totaal geen waarde aan te hechten lijkt me dom.
   Het is een joodse propaganda die ons leert dat we allemaal gelijk zijn. Ik heb indertijd Stephen Jay Goulds 'mismeasure of men' goed geanalyseerd: de man is een bedrieger.
   Het is een joods belang om alle mensen 'gelijk' te verklaren , en zo de massa immigratie 'er door te krijgen'.
   Vreemd genoeg is er geen enkele godsdienst zo enorm discriminerend als de joodse gondsdienst. Èlk van deze wetenschappers ( Gould, Richard Lewontyn, Boas etc) wist dat heel erg goed.

   Dawg, kunt U mij verklaren waarom er niet 4 miljoen mensen door Frankrijk hebben gelopen wegens deze foto: http://tinyurl.com/qb8qpe8

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 13. Lange docu over de moord over JFK.

  "JFK to 911 Everything Is A Rich Man's Trick"

  Over het gezicht van corporate fascisme, de ongezonde vermenging van Staat en powerlelites.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg,

   de film duurt 3,5 uur, heb ik gelezen. Ik las ook dat er geen enkele melding is van de rol van joodse mensen in de JFK moord.
   Klopt dit?

   Zo ja, dan wil ik U wel enkele A4 tjes sturen met joodse mensen die absoluut bij de zaak betrokken zijn.
   Hoe kun je dan zo'n film maken?
   Welke agenda heeft de maker dan ?

   Disclaimer: ik herinner me vaag dat er geen rol door joden is vernoemd in die docu. Ik kan het mis hebben.

   Verwijderen
  2. Godsdienst is altijd HET voertuig geweest waarmee machtselelites hun verdeel-en-heers mechanisme aan de samenleving hebben opgelegd.
   Probeer de docu eerst zo onbevooroordeeld mogelijk in z'n geheel te bekijken.

   Verwijderen
 14. The War in Donbass: German Chancellor Angela Merkel Fears Devastating Defeat of the Ukrainian Army
  http://www.globalresearch.ca/the-war-in-donbass-german-chancellor-angela-merkel-fears-devastating-defeat-of-the-ukrainian-army/5430055
  Is Merkel sterk genoeg om de centrale bankiers te weerstaan. ?. Hoe dan ook Oekraïene is failliet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als de UA army wordt verslagen, dan zal Het Westen ( neocons) reden genoeg hebben om boots on the ground te plaatsen, en dan heb je dus echt een Oost-West oorlog.

   Er zijn meer dan genoeg neocons (*) die het wel een verfrissend idee vinden om een miljard mensen minder te hebben.
   En als dat betekent dat vanaf dat moment de hele wereld uit diepe angst voor hen zal buigen: waarom niet?

   Hun grootste sponsor, Sheldon Adelson ( schenkt 100 miljoen $ per jaar aan Congresleden) wilde graag een atoombommetje op Iran: http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Adelson-US-should-drop-atomic-bomb-on-Iran-329641

   Verwijderen
  2. Nou ik weet het niet Jan. Vergeet niet dat het amerikaanse volk het op dit moment helemaal gehad heeft met oorlog. Daarom gebruiken ze nu huurlingen en extremistisch uitschot in Syrië en Oekraiene.

   Verwijderen
  3. En jij en ik moeten nu geloven dat het nu 'de jood', 'de moslim', of welke groep dan ook, zijn die een existentiele bedreiging zijn voor ons vormen.

   Doe je zelf een plezier. Bekijk die docu.

   Verwijderen
  4. @ Dawg,
   U moet geloven wat U wil. Maar als U in gesprek (of discussie) gaat met 'de ander' dan moet U wel zaken beweren die een klein beetje 'op de werkelijkheid lijken'. (Ik leg de lat niet te hoog.)

   Àls er binnen nu en 10 jaar miljoenen mensen sterven door een kernoorlog, dan is het niet moeilijk om het spoor te volgen naar de Neocons. En de Neocons zonder joden : dat zijn vijf verdwaalde goyim.

   Als U echt met me in discussie wil, Dawg, weet dan dat de kans klein is dat U meer joods bloed hebt dan ik. En dat U uw nazaten geen plezier doet door zich af te sluiten voor de realiteit die ik hier schilder.

   Ga in discussie ( als Blik het niet te veel off topic vindt) , maar blijf niet steken in opmerkingen zoals 'En jij en ik moeten nu geloven dat het nu 'de jood', 'de moslim', of welke groep dan ook, zijn die een existentiele bedreiging zijn voor ons vormen. '
   Leg mij gewoon even uit wie ons lot in handen heeft. Wie bepaalt al 20 jaar de buitenlandse politiek van de VS ( niet voor 100%, maar wel doorslaggevend. niet èlk detail, maar wel de grote oorlogen )

   Verwijderen
  5. @Jan

   Als ik schrijf dat ' jij en ik moeten nu geloven dat het nu 'de jood', 'de moslim' of welke groep dan ook, zijn die een existentiele bedreiging zijn voor ons vormen' dan is dat niet bedoeld als dooddoener of een mantra waarmee ik me af wil sluiten van 'de werkelijkheid'. Machthebbers hebben altijd een dreiging van buitenaf gebruikt om hun macht te consolideren of uit te breiden.

   Pak een biertje, ga er voor zitten en bekijk die docu Jan.

   Verwijderen
  6. Ik zal het een keer doen, dawg. nu niet. Ik heb het erg druk. ( Dat ik hier schrijf is niet omdat ik er tijd voor heb, maar omdat ik verslaafd ben.)

   Je zegt me al die tijd niet of je zelf de film hebt gezien, en of mijn bewering er over juist is. Begrijp je dat dit achterdocht op wekt?

   Zelf ben ik niet erg goed op de hoogte van de JFK zaak. ( Er zijn duizend boeken over en 100 theoriën. je bent dus niet zomaar in enkele dagen 'op de hoogte')
   Ik heb een boek over JFK dat de moord op 'de joden' steekt. Heel gedetailleerd, overtuigend. ( Final Judgement. Collins)
   Maar ik heb ook een boek dat de CIA als schuldige aanwijst ( wel met vrij veel joodse medewerkers/insiders) : JFK and the unspeakable. Van Jim Douglass.
   Ik heb beide boekn niet gelezen. Wel redelijk ingekeken, samenvattingen gelezen etc.
   Ik geef de voorkeur aan Douglass, omdat Collins een antisemiet is, dus dat maakt de kans dat hij de volle waarheid spreekt minder groot.
   Hier een samenvatting van Douglass: http://xevolutie.blogspot.nl/2013/11/309-jfk-and-unspeakable.html

   Verwijderen
  7. Ik heb de docu(ik dacht uit 2014) dit weekend in z'n geheel bekeken. De insteek van de docu is die waarbij de machtselites de instellingen van de Staat (met name de inlichtingdiensten en het militaire apparaat) gebruiken (en de media voor de rookgordijnen zorgen). Het thema joods/niet-joods kom je er niet tegen, maar wellicht herken jij namen en patronen die binnen dat kader geplaatst kunnen worden.

   Verwijderen
  8. Dawg,
   er was een video van bijna 3 uur die ik ook nog wilde bekijken, en ik zocht in mijn notities de naam.( Om hem aan je te geven, met de woorden: ook een goede video. ook geen tijd gehad om te bekijken) Ik heb daarvan wel het eerste half uur gezien.
   Ik kon die video niet vinden in mijn notities, en besloot om de oor jou aanbevolen video te bekijken: het is dezelfde.
   Ik heb daar 1 maand geleden het eerste half uur van gezien, en ik vond hem behoorlijk goed. Het gaat in razend tempo. Ik herinner me dat hij heel duidelijk aantoont dat de rijke Amerikanen volop hitler steunden. Met geld. En dat er allerlei bedrijven in DL gevestoghd waren ( Ford die een onderscheiding ontving van hitler etc.)

   Het meeste wist je wel, maar het is zeker verdienstelijk om het mooi in beeld te hebben.
   Ik meen dat dit een Engelsman is die als privé persoon deze film heeft gemaakt. Zijn levenswerk.
   Ik zal hem zeker een keer verder beklijken.
   As a matter of fact: ik herinner me nog dat ik dacht: deze docu gaat zo snel en is zo volledig, dat je hem eigenlijk elk jaar een keer moet bekijken, zodat je alles weer even voor de geest hebt.
   ( Maar bij mij zijn dergelijke goede voornemens erg dik gezaaid, in verhouding tot wat er van terecht komt. het is niet meer dan een blijk van mijn enthousiasme voor de film )

   Zijn we het toch nog eens geworden ! ( Het joodse aspect zullen we even laten rusten. )

   Verwijderen
  9. @Jan

   "As a matter of fact: ik herinner me nog dat ik dacht: deze docu gaat zo snel en is zo volledig, dat je hem eigenlijk elk jaar een keer moet bekijken, zodat je alles weer even voor de geest hebt."

   Absoluut. In de docu komt een groot aantal op zich bekende thema's bijeen in een coherent geheel. Zoals, inderdaad, de financiering van nazi-Duitsland door Amerikaanse industrielen of de financiering van black ops via de narcoticahandel. De docu verliest ook geen moment aan kracht. Het laatste uur ervan maakte op mij zelfs de meeste indruk.

   Verwijderen
 15. Leiders Kiev moeten terecht staan voor het internationaal gerechtshof.
  Zelfs door Soros gefinancierd NGO Humon Rights Watch zegt dat Kiev cluster bommen heeft gebruikt. (oud nieuws)
  http://www.hrw.org/news/2014/10/20/ukraine-widespread-use-cluster-munitions
  We weten dit ook van Poroshenko, hoge militairen uit Oekraïene en inwoners van Gorlovka. Oekraïene shiet doelbewust met allerlei explosieven op de burgerbevolking om de burgerbevolking te terroriseren. De haat van Kiev tegen de mensen in het oosten is zo groot dat Tymoshenko zelfs nucleaire bommen op de donbass wil gooien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De heren die u noemt hebben nooit doelbewust de burgerbevolking willen raken en die gebruiken ook geen cluster bommen in dit conflict. Nooit gebruikt ook.

   Verwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. http://www.hethaagsecomplot.nl/20150207-propaganda-intimidatie.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Ja, SdR, maar hij is wel erg goed. Het is een beetje een naslagwerk. Als je doorklikt kom je veel tegen. Maar je moet de tijd nemen om het te bestuderen, denk ik.

   Verwijderen
 18. Het feit dat jij naar die website linkt Blik geeft al meteen het failliet van je site aan...dankjewel daarvoor. Ene domme blogbeheerder linkt naar andere domme blogbeheerder en verwijt ons trollen te zijn terwijl ze zelf complete trollenblogs opzetten....Knap hoor!! Vind je geweldig....DOM!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig hoe jij je aangesproken en in je wiek geschoten voelt.

   Verwijderen
  2. Dat heeft daar niks mee te maken

   Alleen het feit dat sommige de waarheid kunnen onderscheiden

   En degene die post delete kunnen de waarheid niet verdragen

   Verwijderen
 19. E 3852,00 bruto is behoorlijk salaris.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn hier mensen op de site die dat geld laten liggen ! Je had beter geen slapende (dolle) honden wakker gemaakt, Blik !

   Verwijderen
 20. Weer post deleten

  Lijkt kremlin wel hier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het spreekt Russisch, het doet pro-Russisch, wat denk je...

   Verwijderen