woensdag 4 februari 2015

Olaf Koens hitst oorlog verder op

"Druk op Obama om Kiev te bewapenen"

"Druk op Obama om Kiev te bewapenen", zo luidt de kop van het artikel dat de hele voorpagina van de Volkskrant van 3 Februari beslaat. Het stuk is geschreven door Arie Elshout en Olaf Koens.

Eerder viel al op hoe het morele kompass bij Olaf Koens in de war is: hij had een minutenlang warverhaal nodig om een simpele vraag over Vanya te omzeilen. In de Volkskrant van vandaag gooit hij het over een andere boeg.

Volgens het artikel van Koens, wil Obama het niet maar blijft de Nobelprijswinnaar welhaast geen andere keus. "De situatie is zo nijpend geworden voor de Oekraïners..." Het artikel ook van Koens verderop in de krant met beelden en verhalen die aan de oude tv serie MASH doen denken, dienen blijkbaar niet om de waanzin van deze onnodige broederoorlog te tonen en Obama te bewegen Poroshenko tot zinnen te brengen. Nee, de pennenvruchten van Koens, dienen ervoor om op de voorpagina te komen met: "Druk op Obama om Kiev te bewapenen"."In Washington klinkt alom de roep om hun (Kiev) wapens te gaan leveren"

Wie die "alom" betreffen, wordt niet duidelijk in het artikel of het moeten de in het artikel genoemde Navo-bevelhebber Philip Breedlove zijn en de vertrekkende Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel die wapenleveranties steunen en Kerry die er voor open zou staan, "volgens Amerikaanse regeringsfunctionarissen".

Kortom, volgens anonieme regeringsfunctionarissen zouden deze 3 heren niet perse tegen leveringen staan. Het is vaag, het is geen "roepen om", en al helemaal niet "alom roepen om". Vooralsnog is het dus enkel Koens met zijn artikel die druk bezig is druk uit te oefenen en de weg voor Obama publicitair te plaveien om tot wapenleveringen over te gaan!

Verder gaat Koens voorbij aan het inteview met Obama op CNN waar de president ruiterlijk toegeeft geholpen te hebben de Maidan-omwenteling een handje geholpen te hebben om zo een Washington gezind bewind aan de macht te helpen. Koens doceert tegen beter weten in over de mogelijke wapenleveranties: "Tot nu toe heeft president Barack Obama die grens niet willen oversteken uit angst dat Amerikanen en Russen op een hellend vlak belandenen steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Ook nu aarzelt hij nog. Hij wil geen 'proxy war' beginnen. Dat is een oorlog die Amerika en Rusland door hun bondgenoten laten uitvechten, terwijl ze zelf op de achtergrond blijven."

Koens doet net alsof die "proxy" war niet al -vanaf het begin- in volle hevigheid bezig is. Koens fantaseert alsof de oorlog nog beginnen moet. Het valt trouwens op dat Koens graag de interessant uitziende woorden "Proxy-oorlog" en "hybride-oorlog" gebruikt, alleen lukt het hem niet altijd ze ook daadwerkelijk in de juiste context te zetten.

Wij herinneren verder aan zijn speculaties over Putin die volgens de sterreporter een doorgang van Marioepol tot de Krim zou willen forceren. Over Nobelprijswinnaar Obama speculeert de journalist van het jaar veel milder: "Obama geeft de voorkeur aan een diplomatieke oplossing", het doet de vraag rijzen waarom deze Amerikaanse Vredespresident niet vanaf het begin er bij Poroshenko op aandrong de tanks in de remises te laten staan.

Koens, die trouwens ontkent voor de CIA te werken, gaat verder over hoe Obama zijn best doet:

"Met economische sancties probeert hij de Russische president Poetin te doen inbinden."

Volgens Koens wil Obama niet, maar moet hij gewoon, als ware het een natuurwet:

"Vanwege het strijdverloop komt Obama onder steeds grotere druk te staan over te gaan op het leveren van wapens."

Koens, van wie al eerder aangetoond is dat het empathisch vermogen met de lijdende Donbass bevolking beperkt is, probeert de agressie van Poroshenko/Obama niet te beteugelen, maar dicht hen juist nieuwe argumenten toe het conflict verder te laten escaleren. Dat Koens soepel en moreelloos een dader kan omtoveren in een slachtoffer toonde hij al eerder aan. Het lijkt zijn nieuwe handelsmerk te worden.

"De separatisten maken gebruik van zware wapens, zoals tanks, meervoudige raketsystemen, artillerie en pantserwagens. De Oekraïense strijdkrachten zijn daartegen niet opgewassen en moeten terrein prijs geven." Geen woord van Koens erover dat de Oekraïensers die wapens ook hebben, en nog meer: een (inmiddels wel gekortiekte) luchtmacht en ballistische raketten zoals de Totshka-U die het regime niet schroomt in te zetten.

En dan nog een keer, en weer vaag:

"Al deze ontwikkelingen doen aan Amerikaanse kant stemmen opgaan voor wapenleveranties aan de in het nauw gedreven Oekraïners."

Zodra de ontmaskering van Koens nabij is, schiet de journalist van het jaar in de stress, en reageert hij als een kat in het nauw, zo viel op bij de volgende twitterconversatie:De ster journalist, die sinds kort volgens eigen zeggen, een deel van zijn salaris schenkt aan bedelaars, voegt er 2 februari nog een hysterische tweet aan toe:

Olaf Koens ‏@obk

@marcelvandenber Ik heb een broertje dood aan mensen die godverdomme mij er van beschuldigen dat ik voor deze shit verantwoordelijk ben

Het lijkt de jonge reporter, die 17 Februari zijn prijs mag ophalen, allemaal naar het hoofd te stijgen. Hij wist gisteren vanuit de trein van Kharkov naar Kiev nog te melden : "Het ontbreekt ze (het Oekraïense leger) aan zware wapens en het ontbreekt ze vooral aan steun uit het Westen", en verder: "Oekraïense leger beweert nog altijd dat men alleen defensief vuurt en dat men niet de aanval kiest. Misschien gaat dat veranderen de komende tijd, dat men echt een hardere confrontatie zoekt."

Precies gisteren werd bekend dat het Oekraïense leger met Smerch is begonnen te schieten. Dit is veel zwaarder dan GRAD. Het gaat om 300 mm kaliber, een half miljoen dodelijke deeltjes, en een oppervlakte van 8 voetbalvelden dat met een aanval geraakt kan worden. Dit gegeven staat dus in schril contrast met het beeld dat Koens de huiskamer in probeert te brengen. Koens lijkt de kunst te beheersen van feiten en fictie een cocktail te kunnen brouwen. Een overstap van feiten journalistiek naar fact-fiction romans lijkt bij hem in het verschiet te liggen. Onderstaande video over de Smerch en zijn verwoestende werking, helaas niet ondertiteld ("enkel defensief schieten").21+ Onderstaand horrifieke beelden uit Gorlovka van 2-2-2015, ENG-subs. (Gesproken wordt over 20 doden. Resultaat van wat Koens eufemistisch "defensief schieten" noemt)

Volgens Koens is het niet de burgerbevolking die lijdt onder het gebrek aan steun uit het Westen. Het is het leger dat dit veroorzaakt dat volgens Koens niet genoeg steun uit het Westen krijgt. Een leger dat volgens Koens citerend, "alleen maar defensief vuurt", maar voegt Koens eraan toe: "...misschien gaat dat veranderen", waarmee hij dus in feite de eerdere uitspraak van het "enkel defensief" vuren onderschrijft. Koens' wartaal gaat er bij Bureau Buitenland en Chris Kijne in als God's woord in een ouderling.

Krater van 5 meter diameter in Donetsk vandaag, "defensief schieten".Aanval op een vol ziekenhuis in Donetsk, 3 doden, vele gewonden, vandaag. DJ Godfroid (NOS) is op de hoogte. We gaan afwachten of/wat hij bericht. Volgen Koens, "enkel defensief schieten"Udo Ulfkotte maakte eerder melding over buitenlandse correspondenten waarvan sommigen niet officiële banden zouden onderhouden met inlichtingendiensten.

64 opmerkingen:

 1. In de docu van John Pilger zegt de bekende journalist Dan Rather: "If we journalists, including my self, had right from the beginning had been asking the necessary tough questions and doing our reporting, rather than be like a sort of stenographers, I do think the Iraq war could have been prevented. "
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=G--PczHiwVQ#t=481s

  Als een dokter een dode op zijn geweten heeft omdat hij zijn vak niet goed uitoefent, dan gaat ie voor de bijl.

  Journalisten mogen hoernalisten zijn en zo 1 miljoen doden veroorzaken.
  Het wordt echt tijd dat we een van die hoernalisten aanklagen.
  Ik wil , als het goed wordt gedaan, er wel flink aan mee betalen.

  Maar het is heel moeilijk, kans op succes is nihil, maar het effect kan heel gezond zijn , en een omslag in verslaggeving bewerkstelligen.
  Ik denk dat het gedaan moet worden.

  Wie weet hoe je dit aan moet pakken?
  Welke advocaat is de juiste man?
  Waar moet je de klacht indienen?

  Als iemand een idee heeft: geef me een seintje. ( op mijn blog)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. u kunt beginnen bij de raad voor de journalistiek. hoewel dit naar alle waarschijnlijkheid niet het gewenste resultaat zal opleveren, is het wel de manier om de discussie op gang te brengen.

   Verwijderen
  2. Beste mijnheer Van Houcke, Stan, (*)


   Ik zou wel 20.000 euro beschikbaar willen stellen voor een actie die enige zoden aan de dijk zet. Om het gevoel te hebben: nu doe ik echt iets.

   Als U mij daar bij zou willen helpen ( uit idealisme ?, het geld bewaren voor waar het niet anders kan? ) zou ik daar uiteraard heel gelukkig mee zijn.
   Een half A4 tje met advies zou mogelijk al voldoende kunnen zijn. Een paar namen noemen van mensen die me verder willen en kunnen helpen.

   Als eerste vraag is dan natuurlijk: Wie klaag je aan, en wat is de klacht?

   Voor Blik is het antwoord duidelijk: het NOS journaal.
   Kan ik in mee gaan. ( Vinden de kranten misschien ook wel leuk ?)

   Wat wordt de klacht?
   Hoe wil je de bewijsvoering doen?

   Wat mij betreft kan de discussie hier plaats vinden.
   Maar ik heb ook een emailadres ( niet mijn echte naam ) : jhmavermeulen@gmail.com

   Wie denkt er mee?

   Groet, JV.

   Orienterende gedachten:
   Vrijheid van Meningsuiting betekent in de praktijk: dat àlle opinies toegang tot de MSM moeten hebben, zo veel mogelijk in geloofwaardige proportionaliteit. De MSM wekken bewust de indruk dat dit het geval is, maar het is aantoonbaar niet het geval: heel veel info komt nooit in de media. Je kunt dit evt. bewijzen door te laten zien dat het wereldbeeld van het volk (te meten via peilingen) afwijkt van de realiteit.
   Vb: Amerikanen denken dat 5000 Iraki;s zijn gedood, het zijn er 1 miljoen.
   Vb: Westerlingen denken dat Rusland steeds agressie vertoont. Maar de VS is 100 maal zo agressief.
   Dat zijn zaken die vrij goed hard te maken zijn.
   De quote van Dan Rather ( en van veel collega's ) lijkt me ook wel gewicht in de schaal te leggen.


   (*) zoals U misschien weet heb ik veel bewondering voor U. Tutoyeren vind ik altijd iets van 'too close for comfort' maar met mensen waar ik tegen op kijk en die ik niet persoonlijk ken, vind ik het nog moeilijker. Mag ik U zowel bij Uw voornaam als bij uw achternaam aanspreken, afhankelijk van hoe ik het op dat moment voel?
   Ik hoop dat U het niet als onsympathiek ervaart.

   Verwijderen
  3. Beste mensen,

   laat ons voor één keer eens doen alsof we Neocons zijn: Handelen, brutaal doen, de actualiteit gebruiken.

   Nù hitst men op tot een oorlog.
   Een oorlog die potentieel veel erger kan zijn dan Irak, Libië en Syrië bij elkaar.
   Wìj begrijpen hoe de vork in de steel zit. Mijn buurman niet. Hèm kunnenm we niks kwalijk nemen. Mij wel: ik ben verantwoordelijk. U ook.

   Als we nu binnen 10 dagen met een goede klacht komen bij de Raad voor de Journalistiek, dan zitten we midden in de actualiteit.
   En door zo'n daad te stellen hebben we de oren van elke krant in Nederland: sensatie? Ook op òns van toepassing?

   Ik wil alle kosten voor mijn rekening nemen. Als het goed wordt, mag het ook veel meer dan 20K kosten.
   Maar er moeten mensen mee gaan denken.
   Er moet een kleine groep komen, met een naam.
   Er moet een secretariaatje komen van waaruit de kranten worden gemaild. ( Mogelijk dat mijn boekhoudster dat kan doen, maar beter iemand die het uit idealisme doet, omdat de handen jeuken. )

   Graag reacties. Brainstorm. Elke tijdelijke fantasie: schrijf op en post het hier.

   Verwijderen
  4. Jan een "mooie" uit de msm is ook: Rusland rukt op steeds dichter naar de grenzen van NATO toe.

   Volgens Olaf Koeders is nu 5 a 10 procent van de bevolking bewust dat de msm een agenda heeft. Uw website, die van Blik en nexus doen al erg veel goed werk om ww3 te stoppen.
   De vraag is ook of de rechtzaak de msm haalt. Feit is dat de onafhankelijke media explodeert en dat de msm steeds meer zakt. De vraag is alleen is het op tijd.

   Verwijderen
  5. Beste Jan, eerder werd hier op dit blog gesuggereerd dat men het beste zelf ter plaatse kon gaan kijken om de situatie daar zelf te beoordelen en mensen daar te interviewen. Ik denk dat een aantal reageerders hier wel mee naar toe zal gaan, als jij voor de financiën zorgt.
   Is maar een tip hoor.

   Verwijderen
  6. Nu ik de laatste 2 artikelen in het corporatistische propaganda vodje heb gelezen ben ik wat positiever geworden. Ik benieuwd hoe de msm zich verder ontwikkeld.

   Verwijderen
  7. Wat mij opvalt in de normale forums zoals nu.kots.nl. Het zit vol met Trollen van de EU of CIA, maar een hoop andere mensen die meegaan met de Trollen weten niets eens waarom het eigenlijk gaat.
   Je leest opmerkingen als Rusland moet bij de EU komen, dat is nou net het laatste wat ze willen. Dhr.Putin heeft in 2000 de Westerse banken eruit gewerkt en dat is nou net tegen het zere been van de NATO, want die werken voor de westerse banken.
   Probleem echter is als je dit kenbaar maakt ben je een Complotter.

   Verwijderen
  8. Zomaar een idee. De media en politiek liegen ons voor, niet alleen in Nederland maar het hele Westen. Dus schrijf hierover, opmerkingen van Dhr.Putin worden verdraait of niet publiekelijk gemaakt, de meesten hier weten over de mondelinge afspraak met de NATO en het voormalige Warschau Pact.
   Een punt omschreef ik hierboven.
   Een ander punt wat mij persoonlijk stoort, UNICEF, VN en Amnesty Internationaal vragen geld voor vluchtelingen, dus die vragen eigenlijk geld om het gevolg van een oorlog te bestreiden. Waarom niet de oorzaak aanpakken zoals het steunen van rebellen of militanten, of zelfs een Coup opzetten.
   Zoals de nieuwe premier onderschrijft voor een groot gedeelte zijn de banken schuldig. Dus een gedeelte van de opmerkingen cq klachten kan je uit de media oppakken.
   http://www.presstv.com/Detail/2015/02/04/396184/US-says-wont-return-Gitmo-to-Cuba
   http://www.presstv.com/Detail/2015/02/01/395673/EU-must-change-Russia-policy-Greece
   http://www.presstv.com/Detail/2015/02/04/396144/380000-Syrians-need-relocation-Amnesty
   3 mogelijke berichten om te gebruiken. Maar probeer alles in een keer te verzamelen. Raad van Journalistiek is goed, maar die is nu al op de hoogte waarschijnlijk. Vertaal hem ook in het Engels, Duits, Frans en Russisch.
   Schrijf hem als open brief naar de raad van journalistiek, naar de VN, Naar Unicef, naar NF in Engeland, Naar Le Penn in Frankrijk, Naar Wagenknecht in Duitsland,naar Banki-omoon en Dhr.Putin.
   Koppel hem met een in-tekenlijst.

   Vergeet ook niet de reden te vermelden waarom IS,ISIL,ISIS of enige andere opstandige. Is onstaan uit steun en vernietiging gedurende 20 jaar of langer van het Midden-Oosten.

   Maak het in een keer een internationaal protest. Sla je slag zo groot dat de Nederlandse pers je niet meer kan ontkennen.
   Werk eventueel samen met een paar andere goede Web-bloggers.

   Waarom geen openheid over MH-17, enz.

   Try to get

   Verwijderen
  9. Volgende link is slechts als VB, wat je kan gebruiken met een goede open brief,
   https://secure.avaaz.org/nl/stop_boko_haram_terror_global/?bjdFQeb&v=52287

   Maar die kan je gebruiken als in-teken lijst. Wereld-wijd.
   Een goede open brief hierop en je heb wereld-wijd belangtelling, omdat je bericht auto-matisch naar vele miljoenen volgelingen gaat.

   Ik weet van een locale actie, die kreeg 2 miljoen hand-tekeningen.
   Beschuldig geen geloof of land, maar gewoon het groot-kapitaal.

   Stel je haalt 2 miljoen handtekeningen wereld-wijd in een open brief en je legt het probleem terug bij de VN, NATO, of wat dan ook.
   Mogelijk heb je de steun van opstandige Politici zoals GW, NF, JP, enz. en BRICS landen.

   Verwijderen
  10. Mijn excuse. Zoals de nieuwe premier onderschrijft voor een groot gedeelte zijn de banken schuldig.
   Ik bedoel hiermee de Nieuwe Griekse Premier.

   Verwijderen
  11. "de meesten hier weten over de mondelinge afspraak met de NATO en het voormalige Warschau Pact."

   Welke?
   Er was alleen een afspraak over voormalig oost Duitsland
   De rest is Kremlin retoriek
   Zelfs door Gorbatjov erkent

   Verwijderen
  12. Jan

   "Je kunt dit evt. bewijzen door te laten zien dat het wereldbeeld van het volk (te meten via peilingen) afwijkt van de realiteit. "

   Hier maakt u een goed punt

   uit peilingen blijkt bv dat er geen meerderheid is op de Krim en in de Donbas die afscheiding wilt, of zich wilt aansluiten bij rusland

   Hierbij de peilingen

   http://www.iri.org/sites/default/files/2013%20October%207%20Survey%20of%20Crimean%20Public%20Opinion,%20May%2016-30,%202013.pdf

   http://kiis.com.ua/?lang=eng&cat=news&id=258

   Verwijderen
  13. @ Sjon456,
   dank voor uw steun. Vooral uw niet geringe ambities maken indruk. De realiteit is nog wat aan de bescheiden kant, Sjon. Vóór we Ban ki-Moon aan zijn jasje trekken had ik graag een half woordje steun gehad van de collega-schrijvers hier op deze blog.
   Helaas: ze zijn te druk met hun tijd te verspillen aan Cruel en LGK.
   Matt is nog wel de grappigste. Die denkt: 'nou ja, als het wordt betaald wil ik wel poolshoogte nemen in de Donbass.'
   Homo ludens, veel verder reikt het niet.
   Mijn ernst zal waarschijnlijk voortkomen uit een andere inschatting van de vijand. Zolang iedereen denkt dat we met vrij normale mensen te maken hebben, is er inderdaad niet zo veel aan de hand.
   Maar dat is helaas niet het geval.

   Ik heb wat voorbeelden op een rij gezet:

   Interviewer: “We have heard that half a million children have died. I mean, that is more ..children than died in Horoshima. [ Hiroshima: 80.000 doden ] And.. and.. you know.. is the price worth it ?” Albright: “I think this is a very hard choice, but the price, we think the price is worth it.” ( Youtube: Madeleine Albright – 60 minutes.)
   Note: Carne Ross, VN diplomaat belast met deze sancties biechtte later op: de sancties waren onterecht. Londen wist dat Saddam in de jaren 90 geen WMD’s meer had. Ergo: dit was genocide op 500.000 kinderen.

   Lev Kopolev trok door de Ukraïne in 1932 om de boeren te zeggen dat ze al hun graan moesten afstaan. De boeren riepen: 'maak me a.u.b. direct dood'. 25% van de bevolking stierf de hongerdood, dankzij Lev Kopolev c.s.
   Lev Kopolev in zijn memoires: “Je moet niet weekhartig worden. Wij voeren uit wat historisch noodzakelijk is. We doen onze revolutionaire plicht. Wij vorderen graan voor ons socialistisch vaderland. Voor het 5-jaren Plan. ( Yuri Slezkinee, 2005, pag 230. )

   Douglas Rushkoff: "The thing that makes Judaïsm dangerous, to everybody, to every race, to every nation, to every idea, is that we smash things that aren't true: We don't believe in the boundaries of nation states, we don't believe in the idea of gods that protect different groups of people. You know, those are all artificial constructions. Judaïsme teaches us how to see that. In a sense our detractors (lasteraars) have us right in that we are a corrosive ( destructieve) force. We are breaking down the false gods of all nations and all people, because they are not real. And that's very upsetting the people. "


   “Every ten years or so, the United States needs to pick up some small crappy little country and throw it against the wall, just to show the world we mean business.” – Michael Ledeen, former Defense Department consultant and holder of the Freedom Chair at the American Enterprise Institute. Uit: Jonah Goldberg, “Baghdad Delenda Est, Part Two”, National Review, April 23, 2002

   Voltaire: I would not be in the least bit surprised if the Jewish people would not some day become deadly to the human race.

   Dààrom ben ik zo vreselijk bang. Àls de VS - die vermoedelijk op haar laatste benen loopt, dat weten we niet-- de BRICS verder tot wasdom laat komen, dan is over 15 jaar de VS ondergeschikt aan Rusland/China/India/Brazilië/Indonesie.

   Als ze nù Rusland kapot kunnen krijgen, is er een kans dat de andere landen bang worden en zich slaaft t.ov. de VS zullen gaan opstellen.

   Nù gaat het gebeuren, in 2015. De Neocons ( zionisten) hebben maar één optie: Rusland in chaos brengen. Als daar een kernoorlog voor nodig is, dan zal die er zeker komen. Rusland wil overleven als vrij land. Als daar een kernoorlog voor nodig is, zal die er zeker komen. Dat is mijn inschatting.

   Verwijderen
  14. Jan

   U ziet spoken

   Het enige wat BRICS nu doet is een fonds opzetten voor infra ontwikkeling waar $100mld ingaat.

   En gezien de waarde daling van ruble is Rusland daarin een kleine speler.

   Verwijderen
  15. ""Matt is nog wel de grappigste. Die denkt: 'nou ja, als het wordt betaald wil ik wel poolshoogte nemen in de Donbass.' ""
   Jan,. ik hoop dat je er de humor van inziet, ik bedoelde echt niet mezelf, maar dat je de criticasters zoals LGK en kroel en eventueel mennie zou meenemen zodat die misschien de waarheid onder ogen krijgen

   Verwijderen
 2. Niemand kan mij wijsmaken dat dit niet te voorkomen was:
  http://2.bp.blogspot.com/-kE5RwpjF2z0/VMtpFhPIB9I/AAAAAAAAiPY/eFnh6HF9wDc/s1600/israel-kills-children-b-40.jpg
  Dit was te voorkomen.
  Maar alleen door de mensen die begrijpen hoe de wereld in elkaar zit.
  Niet door de Matrix-slachtoffers.
  Het is dus aan ons.
  Als we niks doen, zijn we verantwoordelijk voor alle keren dat zulke taferelen opnieuw zullen gebeuren.


  Fantasie: je zou de oranisatie kunnen noemen: 'CIA memo 1035'
  In de hoop dat mensen gaan googlen omdat ze geïntrigeerd zijn door de naam.
  De memo heet 1035-960, maar voor google is de 1035 voldoende, althans op mijn computer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Olaf is ook vergeten te schrijven dat het oekraïense leger witte fosfor inzet tegen burgers. Schitterend die Fuck You, dan doe je iets goed Blik.

  Het is me na MH 17 opgevallen hoe agressief vele journalisten Mark Rutte bijna maande om soldaten naar de donbass te sturen. Dankzij Udo Ulfkotte weten we dat de journalisten voor de CIA worden gefêteerd om hun agenda en hun waarheid in het nieuws te krijgen. Olaf zegt dat hij niet voor de CIA werkt, maar dat weet hij zelf misschien niet eens. Ze zullen echt niet zeggen hé wij zijn van de CIA kun je dit en dit schrijven. De vraag is ,wordt hij regelmatig gefêteerd zodat hij positief tegen bepaalde zaken aankijkt. Dan is het antwoord waarschijnlijk ja. Ook wat krijgt hij van zijn baas te horen. Wel grappig, de volkskrant had een links en pacifistisch karakter vroeger dacht ik. De mensen die die krant lazen waren links georiënteerd en ons aller Olafje schrijft nu zaken die die mensen (in ieder geval vroeger) niet zo zouden accepteren. Zo oorlogzuchtig. Zo kunnen zaken veranderen in de loop der tijd. Het is niet verwonderlijk dat de msm dood aan het gaan is.

  Gelukkig heb ik wel goed nieuws vanuit het corporatistische propaganda vodje de NRC (die veel rechters was/is). Vandaag natuurlijk weer 2 anti Poetin stukken, (poetin is de schuld van het conflict in oekraïene dat is natuurlijk klip en klaar volgens de krant) maar meer wapens leveren is niet de oplossing want poetin wijkt toch niet. Kost alleen maar meer doden en er is kans op een direct conflict tussen amerika en rusland. Er zijn dus in de pers ook elementen die de huidige opbouw naar ww3 willen doorbreken omdat ze zien dat hun toekomst en de toekomst van hun kinderen er niet beter op zal worden bij verdere escalatie.
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oekraïne is GEEN lid van de navo.
  Waar bemoeien ze zich mee?
  Ze erkennen wel Palestina maar daar is geen sprake van wapenleveringen aan de Palestijnen of sancties tegen Israël. Hoeveel doden zijn daar al gevallen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kennis van Engels is ver te zoeken

  "inteview met Obama op CNN waar de president ruiterlijk toegeeft geholpen te hebben de Maidan-omwenteling een handje geholpen"

  Dat zij Obama niet, brokered betekent bemiddelen
  En dat heeft Obama gedaan

  En die proxy oorlog is idd al lang bezig, door Rusland
  Niet door VS en EU

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LGK u bent onverbeterlijk.
   U heft toch ook de amerikaanse vlag zien wapperen op het gebouw van de oekraïense geheime dienst ?
   U heeft toch ook de gehackte documenten gezien waarop stond wat de NATO aan wapens aan oekraïene heeft geleverd.
   U weet toch dat NATO de vreedzame EU oplossing voor oekraïene in deugen heeft geschoten op het maidan plein. Daar was putin "off balanced" door en besloot daarom om de krim veilig te stellen voor Ruslandop Op de manier waarop Barry het zei leek het wel of hij begrip had voor de aktie van de Rus.

   Verwijderen
  2. We weten dat u zich laat informeren door uiterst dubieuze oekraïense propaganda. Dit gaat zelfs CNN te ver. Ik heb wel gelachen gisteravond. Nog bedankt voor de link!

   Verwijderen
  3. En?

   Als er in NL bezoek is van VS gaat de VS vlag ook uit

   Op die documenten kunt u de rekening zien die UA indiende bij VS voor de NATO oefening in west UA.
   Hierop stonden alleen kosten van eten en accommodatie

   Op maidan was Berkut actief, wat achteraf bleek dat dat Russische soldaten waren

   Verwijderen
 6. http://www.bovendien.com/laatste-nieuws/oekraine/verdraaid-het-nos-journaal-over-oekraine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij de NOS hebben we net het volgende over oekraïene geleerd
  1De vrijwilligers zijn geen fascisten, eigenlijk zijn het hele normale mensen
  2De russische bevolking moet in opstand tegen poetin komen.
  3Poroshenko bereidt zijn volk voor dat hij de oorlog verliest.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 4. En dat hakenkruisgelijkende symbool had helemaal niets met een hakenkruis te maken. Dat maakt de Russiche propaganda ervan! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zo brutaal van de NOS.
   Dat shot van dat hakenkruisgelijkende symbool lieten ze vrij lang en in close up zien, terwijl tegelijkertijd David Jan met zijn geruststellende stem zegt dat de vrijwilligers beticht worden door pro russische seperatisten van fascisme en dat ze daar niets van moeten hebben.
   Mindcontrol!.
   90% van de bevolking die nu zo'n symbool ziet denkt dat dat symbool niet over fascisme gaat. Dat hebben ze bij de NOS geleerd.
   als ik bv google ukraine swastika dan zie je onder andere dit
   https://www.google.nl/search?q=ukraine+swastika&espv=2&biw=1366&bih=635&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=UonSVOTYAsH7UsqrgoAP&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=special+ukraine+swastika&imgdii=_&imgrc=NLPsVSL7C__w4M%253A%3BFyA5rVZA5Tqc9M%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fcommons%252F0%252F05%252FKolovrat_(%2525D0%25259A%2525D0%2525BE%2525D0%2525BB%2525D0%2525BE%2525D0%2525B2%2525D1%252580%2525D0%2525B0%2525D1%252582)_Swastika_(%2525D0%2525A1%2525D0%2525B2%2525D0%2525B0%2525D1%252581%2525D1%252582%2525D0%2525B8%2525D0%2525BA%2525D0%2525B0)_-_Rodnovery.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fen.wikipedia.org%252Fwiki%252FSwastika%3B645%3B645
   De man in het filmpje had alleen de dwarse streepjes tegen de klok in getekend, terwijl ze met de klok mee moeten gaan. Misschien kan David Jan dat nog even tegen die man zegen: "Je hebt die swastika verkeerd getekend joh, de streepjes moeten met de klok mee".

   Verwijderen
  2. Ik zie dat de swastika ook de andere kant op mag draaien, dus de fascist had het goed getekend.

   Verwijderen
  3. Voor nationalisten heeft het swastika teken een andere betekenis dan wat sommige hier aan koppelen.
   Vele hier koppelen het aan de nazi's,terwijl het swastika al zeer oud is en veel gebruikt wordt.
   Voor de nationalisten in UA gaat het terug naar de vrijheidstrijd van Bandera.
   En zoals de man in item ook zegt; 'wij zijn nationalisten'

   Verwijderen
 9. Trouwens, we moeten de Volkskrant van vandaag ook 1 ding meegeven: De foto van de vrouw uit de video "Donetsk = Charlie Hebdo" die wij zondag al hadden:
  http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2015/02/vrouwen-van-kramatorsk-tegen-mobilisatie.html ...
  De foto van die vrouw stond vandaag groot in de Volkskrant, met onderschrift:
  "Een vrouw in Donetsk, in handen van de separatisten, smeekt de Oekraïense president Porosjenko te stoppen met bombarderen"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echter als je in Moskou met bord 'je suis charlie' staat wordt je opgepakt

   Waar is Putin zo bang voor?

   Verwijderen
  2. Al Qaeda jongens zijn door CIA getrained. Putin wil geen CIA getrainde jongens in Rusland en terecht!. Land mag niet door federal reserve bankiers elite gedestabiliseerd worden die het eerst zijn begonnen met het gebruik van depleted uranium

   Verwijderen
 10. @LGK Hier een één-malige uitleg. Waarom de USA en NATO de boom in kunnen.
  Omdat ze zo menselijk zijn tegen eigen personeel en slachtoffers.
  http://www.presstvdoc.com/Default/Detail/13116

  Dus gelieve je, propaganda met twitter of de omroep van de Facisten, niet meer te gebruiken. Bekijk eerst deze link maar eens over je vriendjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over de milieu effecten van depleted uranium hoor je nooit iemand he. Het is altijd die onschuldige CO2 die zo schadelijk zou zijn. Een grondstof voor planten notabene.....Goede rapportage over DU. De elite die besluit om dit spul te gebruiken is echt niet inmuun voor dit spul. Mede een reden dat kanker explodeert in de wereld. Het mag zo zijn dat Rusland en andere landen nu ook depleted uranium gebruikt in zijn wapens, maar de amerikanen zijn er mee begonnen in de 1e golf oorlog.

   Verwijderen
  2. De amerikanen kwamen voor weapons of mass destruction naar irak, maar in werkelijkheid waren zij degene die weapons of mass destruction gebruikten.

   Verwijderen
  3. U bedoelt dat Rusland het vliegveld van Luhansk beschiet met verarmd uranium?

   http://www.segodnya.ua/regions/donetsk/po-aeroportu-luganska-mogli-bit-boegolovkami-s-obednennym-uranom-ekspert-vsu-557966.html

   Verwijderen
  4. De amerikanen kwamen voor weapons of mass destruction naar irak, maar in werkelijkheid waren zij degene die weapons of mass destruction gebruikten.

   Verwijderen
  5. wat moet de haat tegen amerika toch groot zijn in het midden oosten.

   Verwijderen
  6. Schijnt alleen in IS gebied te zijn
   Alle landen willen in coalitie met VS om IS te bestrijden

   Verwijderen
  7. Bedankt @ oblgarch 5 voor de bijdrage. Vreemd is dat de eerste en grootste verspiller van DU, tevens collectie punt is geworden, doormiddel van verdragen. Nederland of ieder willekeurig land, heeft DU. Volgens de verdragen, moet het worden over gedragen aan de USA, vervolgens gebruiken ze het voor hun doel.

   Wat ik even wens te benadrukken, er groeit een haat tussen geen geloof, Christelijk, Islam of Zionistisch.

   Ik ben zelf 100% Nederlander, geen Europeaan en niet gelovig. Ik respecteer slechts de 10 geboden. Maar alles doet wel haat tegen geloof toenemen.

   Ik bedoel slechts, opkomst van IS of andere is vervelend, maar voor een gedeelte door het Westen veroorzaakt.

   Moeten we dan boos zijn op het resultaat of de oorzaak.
   Persoonlijk vind ik dat we kwaad moeten zijn op de oorzaak.

   Dus VS is onbetrouwbaar als inzamelaar voor DU.

   De Vs is onbetrouwbaar op vele fronten, hebben we de VS nodig voor Vrede of Oorlog of onderdrukking.

   Europa is zogenaamd bevreid, maar ze zijn nooit weg-gegaan.

   Verwijderen
 11. Ik begon over Udo Ulfkotte. Hij geeft ruiterlijk toe dat hij zich 17 jaar lang heeft laten feteren door de CIA, maar nu de oorlog met Rusland zo dichtbij komt probeert hij een boekje open te doen over msm in sommige wersterse landen. Het is ons opgevallen dat de pers zo oorlogszuchtig is. Udo heeft ons verteld dat dat komt omdat ze banden hebben met de CIA. Dus onze bevinding wordt door hem bevestigd. Hij wil gewoon ww3 stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb het op DonQuijotte gereblogged. Ik hoop op je goedkeuring. Bronvermelding onderaan.
  https://donquijotte.wordpress.com/2015/02/05/hoernalist-olaf-koens-hitst-oorlog-verder-op/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit artikel

   "Verder gaat Koens voorbij aan het inteview met Obama op CNN waar de president ruiterlijk toegeeft geholpen te hebben de Maidan-omwenteling een handje geholpen te hebben om zo een Washington gezind bewind aan de macht te helpen."

   Dat zei obama niet, hij gebruikte het woord 'blokered' wat bemiddlen betekent.
   Engels is lastig voor sommige

   Achter de schermen heeft VS bemiddeld in het Geneva akkoord, wat Rusland niet heeft ondertekend.

   dat is alles, woorden verdraaien is triest

   Verwijderen
  2. waar heeft obama in bemiddeld ?

   Verwijderen
  3. Het tot stand komen van Geneva akkoord

   Verwijderen
  4. Op 17 april 'brokered' door VS

   http://www.nytimes.com/2014/04/18/world/europe/ukraine-diplomacy.html?_r=0

   Ook door RT gerepeteerd

   http://www.ft.com/intl/cms/s/0/65ab2f3c-c650-11e3-ba0e-00144feabdc0.html#axzz3QpS8s8iC

   Verwijderen
  5. Pro zionistisch anglo amerikaans federal reserve elite reaguurder. Hier is de link.
   http://rt.com/op-edge/228379-obama-power-transition-ukraine/

   Verwijderen
  6. Die bijeenkomst in Geneve was al lang en breed na de aansluiting van de krim bij Rusland. Barry had het over de deal die er voor zorgde dat poetin off balanced was en daardoor de krim afscheide van oekraïene. Ten tijde van de deal, toen yanukovych vluchte, was de krim nog van oekraïene.
   Derhalve kan Geneve niks te maken hebben met het besluit van Poetin om de krim af te laten scheiden van Oekraïene
   Hier de link
   http://rt.com/op-edge/228379-obama-power-transition-ukraine/

   Verwijderen
  7. Ik heb hier nog een link gevonden. Het lijkt wel of de zionistische anglo amerikaase elite zo beschaamd is door de woorden van hun puppet dat ze de woorden van Barry van het internet hebben gehaald. Gelukkig is er nog een patriot die het weer op internet zet.
   https://www.youtube.com/watch?v=_p7n-4pE3A0

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  10. WTF al mn reacties hier zijn gewoon verdwenen!?

   Verwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  12. Zoals ik dus zei, en stop- schreef:
   http://www.auswaertiges-amt.de/cae/servlet/contentblob/671350/publicationFile/190051/140221-UKR_Erklaerung.pdf, daterend 21 februari 2014

   Zoals Obama zei en Wikipedia bevestigd:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Yanukovych
   On 21 February 2014, Yanukovych claimed that, after lengthy discussions, he had reached an agreement with the opposition.[11] Later that day, however, he fled the capital for Kharkiv, travelling next to the Crimea, and eventually to exile in southern Russia.[12]

   On 22 February, the Ukrainian parliament voted to remove him from his post, on the grounds that he was unable to fulfill his duties,[13] although the legislative removal lacked the number of votes required by Ukraine's then-current constitution.[14][15][16]

   Het is dus niet de US, EU of NATO die voor een coup gezorgd hebben. Het is het niet ondertekenen en daarna vluchten van Janoekovytsj dat er voor gezorgd heeft.

   Verwijderen
  13. "Het is dus niet de US, EU of NATO die voor een coup gezorgd hebben. Het is het niet ondertekenen en daarna vluchten van Janoekovytsj dat er voor gezorgd heeft."

   Hoezo "dus"? Op welke manier volgt jouw door mij aangehaalde conclusie uit het voorgaande? Daarnaast, Yanukovych had dat compromis toch getekend? Waar kwamen die sluipschutters opeens vandaan nadat dat compromis was bereikt en Yanukovych had teogestemd met het terugtrekken van de ordetroepen?

   Verwijderen
  14. Die sluipschutters kwamen uit Rusland
   Rusland heeft dat akkoord ook niet ondertekend.

   Putin zag het mis gaan en zag dat UA de richting van EU ging kiezen.

   Putin zij immers;"als je voor EU kiest dan krijg je interne problemen"
   En zie, die zijn er gekomen

   Verwijderen
  15. De bekende LGK sprookjes. Roeptoeteren zou je dat zelf noemen.

   Verwijderen
  16. De bekende LGK sprookjes. Roeptoeteren zou je dat zelf noemen.

   Verwijderen
 13. @Donquijotte Uiteraard goed. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. “American Sniper”: Humanizing and Glorifying a Mass Murderer for the Empire
  http://www.globalresearch.ca/american-sniper-humanizing-and-glorifying-a-mass-murderer-for-the-empire/5429153?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=american-sniper-humanizing-and-glorifying-a-mass-murderer-for-the-empire

  BeantwoordenVerwijderen
 15. OSCE confirms Luhansk was shelled with cluster munitions
  http://www.strategic-culture.org/news/2015/02/04/osce-confirms-luhansk-was-shelled-with-cluster-munitions.html

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Volgens mij word die LGK ook betaalt uit een bepaald CIA potje.Het is een dagtaak voor die gast om alle pro russen fanclub te gaan debunken over hoe geweldig het westen is en over hoe dictoriaal het kremlin.Op zich heeft hij een punt dat het kremlin/rusland geen democartie is,maar dat is europa ook niet.De schijn ophouden en net doen alsof er wel een democratie is in europa,of amerika hetzelfde is als wat rusland doet.Die LGK ook geen empathie kent voor de werkelijke slachtoffers in oost oekraine.Als west oekraine zich willen aansluiten bij europa.ze dat moeten doen.Ik zie rusland in ieder geval niet gelijk oost oekraine aanmoedigen om west oekraine aan te vallen.Andersom het westen wel Kiev aanmoedigd om burgers af te slachten.Ze konden yougoslavie of irak toch ook herindelen.Punt is dat het westen economisch alles willen controleren.Ik denk ook niet dat hierzo mensen pro russen zijn,maar aan de kaak willen stellen wat voor smerig spel europa en amerika aan het spelen is over de ruggen van een bevolking.En ook de europese bevolking in de zeik nemen door propaganda te verspreiden.

  BeantwoordenVerwijderen