vrijdag 13 februari 2015

Kiev en EU vieren Minsk-2: 7 Doden (waaronder 3 kinderen) en nieuwe sancties tegen Rusland

Shockerende beelden beschieting Lugansk door het Oekraïense leger.

Verzetslid Alexei meldt: "Op Lugansk wordt gebombardeerd en gebombardeerd. Elke 10-15 minuten GRAD en nog eens GRAD. In mijn wijk zijn 7 gewonden en 4 omgekomenen. Dit is voorlopige informatie. Het verzet raadt mensen aan om binnen te blijven."

Basoerin (donderdagochtend 12-Februari) biedt omcirkelde Oekraïense soldaten, die grotendeels door hun officieren al in de steek zijn gelaten, een mogelijkheid zich over te geven en naar huis te gaan. Engels ondertiteld.

Tragedie in Gorlovka

Eduard Basoerin vertelt HIER (niet ondertiteld) in de 2e video over de laffe aanval op Gorlovka, waarbij in 1 gezin een jongetje van 1 en twee meisjes van 1, 6 en 11 het leven hebben gelaten. De moeder heeft het overleefd. "Deze tragedie vond plaats op het moment van de "vredesonderhandelingen" en de inkt van de "afspraken" nog niet eens droog was. Het toont de leugenachtigheid van de macht in kiev. Dit zijn geen mensen. Er zijn geen andere woorden voor. Dit zijn geen Nazi's of fascisten. Dit is iets groters. Uitdrukken wat een ieder van ons nu doormaakt met de dood van deze kinderen, voor wie het leven nog in de knop zat, die de schoonheid van het leven nog aan het ontdekken waren, dit leven is hen ontnomen. Gorlovka werd gedurende 40 minuten beschoten. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers. Er wordt nog onderzocht, als er meer informatie is wordt die gegeven." Aldus Eduard Basoerin.

Een verzetslid meldt ook de dood van de drie kinderen en meer: "Zojuist bij een beschieting van Gorlovka door de Ukrofascisten, bij een directe inslag op een woongebouw, zijn drie kinderen omgekomen. De beschieting van de stad verloopt chaotisch. Er is geen bepaalde richting. De bommen vallen over de hele stad. Allemaal in de schuilkelders! Er zijn al veel lijken. Er zijn doden en gewonden. Er is informatie dat op dit moment de 95e Luchtmobiele brigade (Pro USA/Kiev) vanuit Slavyansk vertrokken is om te komen helpen om de omcirkeling te doorbreken. Zo'n beetje alles en iedereen die ze hebben. Voertuigen hebben ze bijna niet." BRON.

Nieuwe sancties tegen Rusland

En terwijl de Russisch gezinde bevolking van Donbass omkomt als gevolg van het lukraak burgerdoelen treffen door het Oekraïense leger van Poroshenko, komen er nieuwe sancties tegen het Rusland van Poetin. BRON. De logica ligt in Europa niet altijd voor het oprapen. Je moet haast wel academisch geschoold zijn om het allemaal te kunnen begrijpen...

Poroshenko belt met zijn militaire mensen...

Nog meer Lugansk, let ook op knal op 0:57En zo ziet het er dan van dichtbij uit. Dode burger op straat.

39 opmerkingen:

 1. De logica?

  De oorloghitsers van 'The Economist' leggen het nog een keertje uit.

  De EU en de NAVO zijn Poetins uiteindelijke doelwitten. Westerse instellingen en waarden zijn voor hem een grotere bedreiging dan legers. Hij wil hun verspreiding een halt toeroepen, ze van binnenuit aantasten en - op zijn minst aan de meest kwetsbare kant van de westerse periferie - vervangen door zijn eigen regeermodel. In dat model is de staat belangrijker dan allianties, worden staten gedomineerd door elites en kunnen die elites worden gekocht.'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappenmakers van The Economist, die moeten zich schamen. Komen et een rapport in het voordeel van het Westen maar weten niet wie Poroshenko is en wie Lukashenko. Geloofwaardigheid nul!
   https://pbs.twimg.com/media/B9zlWG_IIAE4lyT.jpg

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Hallo iedereen dat ik ben Daniel Steve uit Texas, Verenigde Staten. Ik zal graag delen de goedheid van God in mijn leven na zoveel maanden van het proberen om een lening op het internet en werd opgelicht, dus ik werd rusteloos en wanhopig in het krijgen van een lening van een legit geldschieter online. Maar als God zou hebben, ik zag een opmerking van een vriend genaamd William Ken en hij sprak over dit legit lening bedrijf waar kreeg hij zijn lening snel en gemakkelijk zonder enige stress zodat hij stelde me voor aan een man genaamd heer Mason Diego die een bedrijf genaamd Diego lening bedrijf, beheert dus heb ik gesolliciteerd voor een bedrag van de lening van ($170, 000.00USD) met lage rente van 2%, zodat de lening werd goedgekeurd en gestort op mijn bankrekening in minder dan 48hrs, dat was hoe ik was in staat om terug op mijn voeten te mijn gebroken bedrijf draaiende houden en ook te betalen mijn rekeningen dus ik iedereen van u die is geïnteresseerd adviseren ben in het verkrijgen van een lening zonder onderpand, geen credit-check, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere terugbetaling plannen / plannen, naar Neem contact op met de heer Mason Diego. U kunt hem contacteren via zijn e-mail: diegoloancompany@yahoo.com

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dappere journalist spreekt zich uit tegen mobilisatie en gaat de Oekraiense bak in:

  http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/1191013/de-video-waar-je-in-pro-us-of-pro-eu-oekraine-vijftien-jaar-voor-krijgt/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Journalist probeert in Minsk een vraag aan Poroshenko te stellen. "Bent u tevreden met de uitk....." en dan smoort de vraag. Kijk zelf hoe en wat. https://www.youtube.com/watch?v=oi19yfgBN0w&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik, hier moet ik even advocaat van de duivel spelen.

   Ik meen dat er geen persconferentie was en dat geen enkele van de deelnemers een verklaring af legde.

   Het zal dus de journalisten duidelijk gemaakt zijn dat vragen stellen niet aan de orde is.
   De journaliste wist dit wellicht.
   Ook : de agent die ingrijpt is misschien een Witrus, en hoeft niet persé een Kiev-agent te zijn.
   Het tafereel op zich is natuurlijk wel bijzonder om te zien. Wat dat betreft heb ik niks tegen plaatsing.

   Verwijderen
 5. @ Jan: Helder.

  Onze laatste tweet (dit is echt serious business)

  #Kiev forces welltrained by Polish and #US instructors did massive but invane attack on Lokwino to break cauldron https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_46355

  Verdere toelichting op deze tweet:

  Oekraïne zal t/m zaterdag wanhoopsoffensief inzetten om omcirkeling uit te breken, die volgens Poroshenko niet eens bestaat. Volgens het artikel is het voor hem een "erekwestie".

  Ook de opmerkingen van de schrijver, het verzetslid Shoerigin, over de bijzonder goede getraindheid en geequipeerdheid vallen op. Hij stelt dat deze bataljons een complete training hebben doorlopen onder auspicien van Poolse en VS instructeurs.

  De aanval is wel afgeslagen. De verliezen aan beide zijden laten zich raden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doordat de Krim met behulp van Poetin bij Rusland kwam steeg de populariteit van Poetin in eigen land tot record hoogte. De door de anglo amerikaanse oligarchy gesponserde NGO's zagen daarna geen kans meer om een populaire opstand tegen Poetin te organiseren.
  Doordat er een opstand kwam in het oosten van Oekraïne zag Kiev geen kans om de krim terug te veroveren. De aandacht van Kiev gaat nu naar het oosten van Oekraïene en daardoor is de krim veilig voor aanvallen vanuit Oekraïene.
  Poetin hoeft nu alleen Kiev in het oosten bezig te houden en te frustreren en het is wachten op een populaire anti maidan protest in Kiev om de huidige fascisten van het pluche te verjagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een interessante visie op het Minsk 2 akkoord, deel 1:

  "All is lost"--Poroshenko after Minsk-2

  2/12/2015

  On the Outcome of the Minsk Negotiations: Kiev was given the opportunity to save face before dying.

  By Ivan Lizan

  Translated from Russian by J.Hawk

  Imagine yourself as Petro Poroshenko for a minute: you fly in for a meeting, and you discover everyone is against you, the Europeans, the Russians, even the clever Belorussian with his little smile. The ally and patron is somewhere far away, behind an ocean. You have to run to make a phone call and get instructions. People are openly chuckling when you tell them there is no encirclement at Debaltsevo. They even ask you to leave the room so that Putin, Merkel, and Hollande can speak. You can’t believe in the outcome of the negotiations, and even tell the media that “all is lost.” A disaster.

  But you still remember that your victory can easily be transformed into treachery, and you yourself can be deprived of power and even life. You have to save face, since you are not independent and don’t have any genuine power. Your competitor in Dnepropetrovsk already opened a parallel General Staff, and the efforts to disperse the Aidar failed completely. You even destroyed the coalition when you tried to make your friend/godfather the Prosecutor General.

  So it’s better not to return at all without an agreement. It’s even more important not to return without an advantageous agreement. But there isn’t one. Because they put in front of you a compromise, and you had to sign on.

  Holland and Merkel are beaming, because the plan worked and they believe in its implementation.

  But only Lukashenko and Putin, and the DPR/LPR representatives understand what’s really going on.

  Can you imagine how Poroshenko is supposed to issue orders to the Debaltsevo group after many of its officers had fled? If even Poltorak says that there is no encirclement. How are the Ukrainian soldiers to return to the demarcation line if they are encircled? Breaking out - means violating the ceasefire, staying put means death and capitulation.

  You break the ceasefire and Minsk-2 collapses. But try to imagine how these measures are to be implemented.

  First. Are the radicals going to agree to pay salaries to the “supporters of terrorism” on Donbass? For them salary non-payment is a victory over Putin.

  Second. How do you intend to resurrect the Donbass special status law, after it was voided by the radicals in the Rada?

  Third. How is Poroshenko going to command the territorial battalions and volunteer battalions, which are not under his control?

  Fourth. How is he going to force his artillerymen to stop shelling Donbass cities?

  Fifth. How is Poroshenko going to explain the troop withdrawal?

  The answer is simple. He won’t. The provisions of the Minsk agreement are impossible to fulfill.

  Incidentally, neither Kiev nor the republics plan to cancel their mobilizations. Units will be brought back to strength, and the republics’ mobilization is going somewhat better than Kiev’s. The war will inevitably continue, but the republics are in a better starting position than Kiev.

  Therefore the outcome will be as follows: the ceasefire is temporary and will be violated. It only extends the death throes of the Kiev regime and of Ukraine as a state.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een interessante visie op het Minsk 2 akkoord, deel 2:

   J.Hawk’s Comments: Lizan outlines Poroshenko’s quandary quite well, but in fact the situation is even worse for him.

   For starters, Poroshenko clearly expected that the Minsk meeting would consist of The Leaders of the Free World (Poroshenko included) bringing “Putler’s aggression” to heel.

   Instead it turned out to be Vlad and Friends putting the hurt on Poroshenko. From just observing the facial expressions and the body language, it was clear that he was on the receiving end of some serious pressure. Lavrov's comment that the negotiations were going "better than super" was an early indication that Poroshenko walked into an ambush. What was the ambush intended to accomplish?

   It would appear that Vlad’s Friends want Poroshenko to deal firmly with the Party of War in Kiev. It must have dawned on Merkel and Hollande (though the latter probably suspected this already) that the Kiev junta’s survival plan consists solely of hoping to provoke a large-scale conflict with Russia that would trigger a new Cold War on the European continent, and result in Ukraine being an “advanced forpost of the Western civilization”, an Israel of Eastern Europe of sorts, which in turn would mean billions and billions of dollars of economic and military aid. And the junta has no other plan. It never had any other plan. Its objective from the start was to provoke Russia (starting with “FSB snipers on the Maidan” and the moves to transfer the Sevastopol naval base to the US Navy) into doing something.

   Well, they succeeded. Russia “did something”. It was only then that they discovered their miscalculation—the West does not have billions laying around to spend on cleptocratic Ukrainians with delusions of grandeur. Undaunted, they continued to escalate the situation, until the Europeans finally decided to step in, lest a full-scale great power war erupt on the European continent. First they apparently successfully convinced the Biden administration to kindly butt out by categorically ruling out deliveries of weapons to Ukraine. Then they pulled the plug on Kiev.

   Poroshenko’s “mission impossible,” as it was evidently communicated to him by Hollande and Merkel, is to rein in the “war party” in Kiev by any means possible and then get on with destroying, excuse me, reforming the Ukrainian economy, Greece-style. It’s no longer self-evident that any violation of the ceasefire will be automatically blamed on Novorossia or Russia, as it was in the past. It is totally self-evident that no IMF credits will be forthcoming unless Poroshenko finally starts acting in a responsible manner. Moreover, considering what conditions are invariably attached to IMF credits, Ukraine’s ability to wage war will likely quickly decline due to the draconian budget cuts. Whatever Yatsenyuk had planned for this year will likely be significantly reduced if Yaresko is to convince Western donors Ukraine is serious about cutting government spending, and at the moment defense is where most of the money is.

   So yes, by all means, try to put yourself into Poroshenko’s shoes at this point. His best chance is to convince the “war party” that their best chance is to help him stay in power. This line of argument has the benefit of having considerable merit to it, because should the Right Sector/Turchinov/whoever topple Poroshenko, would the new junta count on any support from the West?

   Probably not, but do Yarosh and Turchinov realize it? The assumption Poroshenko and other sponsors of the Maidan made in unleashing the neo-Nazis on Ukraine’s political scene was that billions of dollars of Western aid would improve the situation in the country to such an extent that these movements would be starved of popular support. Instead, due to the deteriorating situation and the two lost military campaigns, they are gaining in strength, and their main enemy no longer is located in Donbass.


   Bron: http://fortruss.blogspot.ca/2015/02/all-is-lost-poroshenko-after-minsk-2.html

   Verwijderen
 8. Zoals meestal zit het toch (beduidend) anders in elkaar dan dat NOS ons wil doen geloven. Die zeggen nl. dat het verzet land probeert te veroveren voor het staakt het vuren.

  De realiteit (en de logica) is echter dat de rond Debaltsevo omcirkelde Oekraïense troepen verwoede pogingen doen om uit- en in te breken om een corridor te forceren.

  Het verzet, los van het beuken op Debaltsevo, houdt zich vooral bezig die pogingen te neutraliseren.

  Het onderstaande Engels ondertitelde filmpje toont dit aan.

  https://www.youtube.com/watch?v=fDjUc7y9EY8

  ps: Het wordt inmiddels ziekmakend hoe het NOS journaal enkel sprreekt over de gedode Oekraïense soldaten als gevolg van "aanvallen van de rebellen". De burgersslachtoffers worden vakkundig uit het NOS-plaatje gehouden. Drie linderen die zich in de badkamer een veilige plek hadden toebedacht, dood? Nee, geen nieuws. Gesneuvelde Oekraiense soldaten, da's nieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De partijdigheid in de msm kent geen grenzen en gisteren was een top dag in het demoniseren van Poetin en de rebellen.

   Verwijderen
  2. De partijdigheid bij o.a. Blik en die maffe Saker kent geen grenzen en al sinds Maidan zijn de top in het demoniseren van Kiev, het westen en eigenlijk alles en iedereen behalve heilige Putin en de rebellen die inmiddels duizenden doden op hun geweten hebben doordat ze de Krim hebben ingenomen en Luhansk en Donetsk. Ze mogen nog blij zijn dat ze leven daar....

   Verwijderen
 9. Blik schreef "Zoals meestal zit het toch (beduidend) anders in elkaar dan dat NOS ons wil doen geloven. Die zeggen nl. dat het verzet land probeert te veroveren voor het staakt het vuren.

  De realiteit (en de logica) is echter dat de rond Debaltsevo omcirkelde Oekraïense troepen verwoede pogingen doen om uit- en in te breken om een corridor te forceren."

  Toch sijpelt het mondjesmaat door in de MSM dat rond Debaltsevo de Oekraiense troepen omsingeld zijn. Had je trouwens anders verwacht van de door de staat gefinancierde NOS? Die houdt de lijn Poroshenko-er-is-geen-omsingeling-mijn-troepen-winnen aan.


  Blik schreef "Het wordt inmiddels ziekmakend hoe het NOS journaal enkel sprreekt over de gedode Oekraïense soldaten als gevolg van "aanvallen van de rebellen"."

  Ik vat dat inmiddels op als een voorbereiding van het kijkersvolk op het verlies van Kiev.

  Verder zijn er berichten dat verschillende bataljons die onder Kiev vallen Minsk 2 hebben afgewezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De Saker gaat in op enkele concrete en onhaalbare punten uit de "overeenkomst van Minsk-2"

  http://vineyardsaker.blogspot.nl/2015/02/the-useless-agreement-which-everybody.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nogmaals over de Maidan shoot-out, een onderzoek uit Canada vorig jaar: https://www.academia.edu/8776021/The_Snipers_Massacre_on_the_Maidan_in_Ukraine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zie waar de Oekraieners mee bombarderen in woonwijken van Lugansk: fragmentatie bommen; Dan komt de OVSE langs in hun blauwe jassen en grote auto's. Als de burgers wat vragen en opmerkingen hebben, trekken ze zich zwijgend terug en slaan voor het handjevol baboeshka's op de vlucht.

  Een ontluisterend beeld aan het eind van de video. Helaas niet ondertiteld maar de beelden spreken denk ik redelijk voor zich:

  https://www.youtube.com/watch?v=-TAmNdAUss8

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Colonel Cassad waarschuwt voor mogelijke provocatie Oekraiense leger bij Koerakhovo. Ze trekken hun troepen daar weg.

  Возможно ВСУ готовит провокацию в Курахово, сейчас оттуда вывозят укр. армию."

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ook volgens hem willen beide partijen de resterende uurtjes tot het staakt het vuren nog "productief gebruiken". Het beloofd een lange en hete zaterdag te worden met aantallen slachtoffers die z. laten raden.

  Dat ze zo'n haast hebben zou haast doen vermoeden dat ze zich aan de afspraak willen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Inmiddels meldt NOS TT dat Right Sector weigert de wapens neer te leggen. Rudy Bouma meldt dat de separatisten zich ook strijdbaar tonen, wat volgens mij iets anders is dan wat de NOS er in die alinea van maakt tenzij Bouma dat eerder op de dag ook letterlijk heeft gemeld dan zie ik daar graag bewijs van. Right Sector is het ergste tuig van de richel wat Kiev in dienst heeft dus nogal logisch dat de separatisten ook door zullen vechten als de leider van dat tuig meldt zich niet aan Minsk 2 te zullen houden.

  NOS TT:
  De leider van de Rechtse Sector,een
  extreemrechtse Oekraïense groep,zegt
  dat hij niet van plan is zich te houden
  aan het bestand dat zondag moet ingaan
  in Oost-Oekraïne.De milities van
  Rechtse Sector vechten daar aan de
  zijde van het regeringsleger tegen de
  pro-Russische separatisten.

  Geen enkel verdrag dat wordt gesloten
  met de "terroristen",is rechtsgeldig,
  schrijft hun leider op Facebook.

  Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma zei
  vandaag dat de rebellen in Donetsk ook
  willen doorvechten,bestand of geen
  bestand."De separatisten die ik heb
  gesproken,zijn allemaal strijdbaar."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi. Kan het verzet doorgaan en de volgende oblasten bevrijden Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia, Dnipropetrovsk en Kharkiv.

   Verwijderen
  2. Mogen de sepa'smisschien willen

   Echter de bevolking zit daar niet op te wachten

   Toen Debaltseve werd geevacueerd gingen bv 600 mensen naar UA en maar 30 naar Donetsk

   Duidelijk dat niemand op de sepa's zit te wachten

   Verwijderen
  3. Donetsk en Luhansk worden beschoten door je fascistenvriendjes. Meer dan een miljoen inwoners uit Oost Uk is al gevlucht naar het Rusland van de duivel. Is je waarschijnlijk ontgaan.

   http://static.mijnwebwinkel.nl/winkel/portretsticker/full19724705.jpg

   Verwijderen
  4. En sepa's/Rusland schieten niet?

   Verwijderen
  5. Ik denk dat die ruim een miljoen vluchtelingen daar een beter antwoord hebben dan jij.

   Verwijderen
 16. Laat nu ik eens advocaat van de duivel zijn, maar het verzet wil het liefst ook zijn klus afmaken.

  Als Bouma zegt dat de "seperatisten" die hij gesproken heeft willen doorvechten, dan is dat wel een correcte voorstelling van zaken. Omdat ze weten dat het schieten van de andere zijde toch door gaat en stoppen dus geen zin heeft.

  Zie Minks-1.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt maar het ging mij er meer om hoe de NOS dit nieuws brengt :-).

   Verwijderen
  2. Positief is overigens dat de NOS nu eindelijk op TT heeft gezet wat voor types aan de kant van Kiev meevechten. Volgens mij is dat voor het eerst.

   Verwijderen
 17. Ziet niemand hier dat het Putin is die de oorlog in stand houdt?
  Door het sturen van troepen en wapens

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, Poetin heeft Poroshenko gevraagd om met de mensen in de donbass te praten over een politieke oplossing. Nee Porky stuurt wapens naar het oosten. Hoho zegt Poetin. Praten zei ik. Ga we schieten, ook goed dan gaan we schieten. Kijken wie het beste kan schieten.
   Met alle respect. Poetin heeft geen coup gepleegd in kiev. De anglo amerikaanse federal reserve maffia heeft dat gedaan. Jouw vrienden, de globalisten.

   Verwijderen
  2. Poroshenko had in aug vergaande wetten aangenomen mbt de Donbas

   Echter de sepa's ilde onafhankelijkheid, en gingen hier niet op in.
   Nu is Minsk een verlangde van die wetten

   Ps het volk heeft gekozen
   maar wil van volk is voor u geen argument

   Verwijderen
  3. Poroshenko wil niet eens praten met de regering van Donbass en Lugansk. Oligarch maakt het perfecte punt. Conflict kan morgen opgelost zijn, maar Poroshenko mag, kan, of wil niet eens prraten!

   Had je eens moeten zien als Janoekovitsj niet eens met Maidan had willen praten een, hoe er in het Westen gerageerd zou worden. Janoekovitsh sprak met Maidan, onderhandelde met Maidan, en maakte afspraken met Maidan.

   Zien we Poroshenko niet doen met Novorossiya.

   Verwijderen
  4. Zelfs nu wil Porky niet eens praten met de leiders van Donbass. Vind ik niet zo slim van hem. Als het verzet doorgaat met land veroveren kan Poetin zeggen. Ja, ik heb die jongens niet onder controle. Had ie maar een akkoord met het verzet moeten sluiten.

   Verwijderen
  5. Blik schrijft om 23.22 uur : "Janoekovitsh sprak met Maidan, onderhandelde met Maidan, en maakte afspraken met Maidan. "

   En hij sloot op 21 febr 2014 een overeenkomst met Maidan: Hij zou vervroegde verkiezingen uitschrijven en daarna het veld ruimen.
   Democratischer en 'meer verantwoord' is niet denkbaar.
   Putin en de EU stonden achter dit akkoord. Zelfs Obama zei telefonisch dat het goed was, beweert prof. Stephen Cohen.

   Wie was er niet bij dat akkoord betrokken? De Neocons.
   Wie zijn de drijvende krachten achter al die kleuren-revoluties: De neocons.
   Wie sluizen al dat geld naar de 'opleiding tot moslim-terrorist' ? De Neocons.
   Wie zijn dikke vrienden met Tyagnibok en andere nazi? De Neocons.
   Wie zijn waarschijnlijk de lieden achter de snipers die op 22 febr '14 de coup pleegden: de neocons.
   Wie hebben in hun 'geloofsbrieven ' geschreven: 'Wij moeten nog 100 jaar de baas in de wereld blijven, en daarvoor hebben we een leger nodig dat twee oorlogen tegelijk kan vechten èn winnen? De Neocons.
   Wie hebben 'per vergissing' Irak verwoest? De Neocosn.
   Wie hebben de verwoesting van Libië van achter uit gestuurd? De neocons.
   Wie hebben de aanval op Assad uitgelokt en op dag 1 al snipers in Daaraa de burgeroorlog doen ontketenen? De Neocons.
   Wie zijn de drijvende krachten achter de Ukraïense opstand: Yatsenyuk, McCain, Nuland, Rechtse thinktanks (Verhofstadt, van Baalen). Allemaal Neocons.

   Over de verkiezingen in de Ukraïne: die waren verre van democratisch. Twee pro-russische partijen mochten niet mee doen.
   Ik herinner me nog dat ik tevreden was dat Poroshenko werd gekozen: uit wat ik van hem wist verwachtte ik een gematigd beleid, gericht op vrede.
   De man gedroeg zich volledig anders.
   En later lees ik dan dat hij in een ambassade-bericht uit 2006 al 'onze man ' wordt genoemd door de VS. Hij werd vóór de verkiezingen al gecoached door de VS. Hij moest gekozen worden. En daarna kon/moest hij de neocon agenda uitvoeren.
   Kortom: dit is een Amerikaanse daad van agressie, niet een Russisch initiatief.


   Verwijderen
 18. Artikel van Dmitry Kolesnik daterend van begin februari 2015. Enkele citaten:

  "The protests have been sparked, first of all, by the fact that many Ukrainians do not accept the interpretation of the war as offered by the government. They don’t necessarily see foreign (ie Russian) aggression. They only know that when a Ukrainian soldier lifts his gun or artillery barrel, it is a compatriot, a fellow Ukrainian, who appears in the gunsight."

  "Secondly, many people don’t want to die for the current government which they view as composed of extreme nationalists and neoliberals. They are unwilling to be cannon fodder dying for the interests of Ukrainian oligarchs whose only apparent interest is to pursue a civil war, siphon Western financial aid and suppress opposition to their rule."

  "The astonishing fact that almost no one is coming voluntarily to the military recruitment offices in this fourth, latest round of conscription is causing panic in the government and top army command of Ukraine."

  Voor het hele artikel http://www.counterpunch.org/2015/02/06/when-ukrainians-choose-not-to-die-in-a-war/

  Over de schrijver:
  Dmitry Kolesnik is a Ukrainian journalist, left-wing activist and editor of the web journal Liva.com (‘The Left’). The journal has an English-language page where it translates and publishes some of its original articles from Ukrainian and Russian languages.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi om te zien dat bijna niemand vrijwillig naar het leger gaat om te dienen. Verloren oorlog voor Porky. Zijn vonnis is getekend.

   Verwijderen
 19. Hallo iedereen dat ik ben Daniel Steve uit Texas, Verenigde Staten. Ik zal graag delen de goedheid van God in mijn leven na zoveel maanden van het proberen om een lening op het internet en werd opgelicht, dus ik werd rusteloos en wanhopig in het krijgen van een lening van een legit geldschieter online. Maar als God zou hebben, ik zag een opmerking van een vriend genaamd William Ken en hij sprak over dit legit lening bedrijf waar kreeg hij zijn lening snel en gemakkelijk zonder enige stress zodat hij stelde me voor aan een man genaamd heer Mason Diego die een bedrijf genaamd Diego lening bedrijf, beheert dus heb ik gesolliciteerd voor een bedrag van de lening van ($170, 000.00USD) met lage rente van 2%, zodat de lening werd goedgekeurd en gestort op mijn bankrekening in minder dan 48hrs, dat was hoe ik was in staat om terug op mijn voeten te mijn gebroken bedrijf draaiende houden en ook te betalen mijn rekeningen dus ik iedereen van u die is geïnteresseerd adviseren ben in het verkrijgen van een lening zonder onderpand, geen credit-check, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere terugbetaling plannen / plannen, naar Neem contact op met de heer Mason Diego. U kunt hem contacteren via zijn e-mail: diegoloancompany@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen