vrijdag 13 februari 2015

Kiev en EU vieren Minsk-2: 7 Doden (waaronder 3 kinderen) en nieuwe sancties tegen Rusland

Shockerende beelden beschieting Lugansk door het Oekraïense leger.

Verzetslid Alexei meldt: "Op Lugansk wordt gebombardeerd en gebombardeerd. Elke 10-15 minuten GRAD en nog eens GRAD. In mijn wijk zijn 7 gewonden en 4 omgekomenen. Dit is voorlopige informatie. Het verzet raadt mensen aan om binnen te blijven."

Basoerin (donderdagochtend 12-Februari) biedt omcirkelde Oekraïense soldaten, die grotendeels door hun officieren al in de steek zijn gelaten, een mogelijkheid zich over te geven en naar huis te gaan. Engels ondertiteld.

Tragedie in Gorlovka

Eduard Basoerin vertelt HIER (niet ondertiteld) in de 2e video over de laffe aanval op Gorlovka, waarbij in 1 gezin een jongetje van 1 en twee meisjes van 1, 6 en 11 het leven hebben gelaten. De moeder heeft het overleefd. "Deze tragedie vond plaats op het moment van de "vredesonderhandelingen" en de inkt van de "afspraken" nog niet eens droog was. Het toont de leugenachtigheid van de macht in kiev. Dit zijn geen mensen. Er zijn geen andere woorden voor. Dit zijn geen Nazi's of fascisten. Dit is iets groters. Uitdrukken wat een ieder van ons nu doormaakt met de dood van deze kinderen, voor wie het leven nog in de knop zat, die de schoonheid van het leven nog aan het ontdekken waren, dit leven is hen ontnomen. Gorlovka werd gedurende 40 minuten beschoten. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers. Er wordt nog onderzocht, als er meer informatie is wordt die gegeven." Aldus Eduard Basoerin.

Een verzetslid meldt ook de dood van de drie kinderen en meer: "Zojuist bij een beschieting van Gorlovka door de Ukrofascisten, bij een directe inslag op een woongebouw, zijn drie kinderen omgekomen. De beschieting van de stad verloopt chaotisch. Er is geen bepaalde richting. De bommen vallen over de hele stad. Allemaal in de schuilkelders! Er zijn al veel lijken. Er zijn doden en gewonden. Er is informatie dat op dit moment de 95e Luchtmobiele brigade (Pro USA/Kiev) vanuit Slavyansk vertrokken is om te komen helpen om de omcirkeling te doorbreken. Zo'n beetje alles en iedereen die ze hebben. Voertuigen hebben ze bijna niet." BRON.

Nieuwe sancties tegen Rusland

En terwijl de Russisch gezinde bevolking van Donbass omkomt als gevolg van het lukraak burgerdoelen treffen door het Oekraïense leger van Poroshenko, komen er nieuwe sancties tegen het Rusland van Poetin. BRON. De logica ligt in Europa niet altijd voor het oprapen. Je moet haast wel academisch geschoold zijn om het allemaal te kunnen begrijpen...

Poroshenko belt met zijn militaire mensen...

Nog meer Lugansk, let ook op knal op 0:57En zo ziet het er dan van dichtbij uit. Dode burger op straat.

39 opmerkingen:

 1. De logica?

  De oorloghitsers van 'The Economist' leggen het nog een keertje uit.

  De EU en de NAVO zijn Poetins uiteindelijke doelwitten. Westerse instellingen en waarden zijn voor hem een grotere bedreiging dan legers. Hij wil hun verspreiding een halt toeroepen, ze van binnenuit aantasten en - op zijn minst aan de meest kwetsbare kant van de westerse periferie - vervangen door zijn eigen regeermodel. In dat model is de staat belangrijker dan allianties, worden staten gedomineerd door elites en kunnen die elites worden gekocht.'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappenmakers van The Economist, die moeten zich schamen. Komen et een rapport in het voordeel van het Westen maar weten niet wie Poroshenko is en wie Lukashenko. Geloofwaardigheid nul!
   https://pbs.twimg.com/media/B9zlWG_IIAE4lyT.jpg

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Hallo iedereen dat ik ben Daniel Steve uit Texas, Verenigde Staten. Ik zal graag delen de goedheid van God in mijn leven na zoveel maanden van het proberen om een lening op het internet en werd opgelicht, dus ik werd rusteloos en wanhopig in het krijgen van een lening van een legit geldschieter online. Maar als God zou hebben, ik zag een opmerking van een vriend genaamd William Ken en hij sprak over dit legit lening bedrijf waar kreeg hij zijn lening snel en gemakkelijk zonder enige stress zodat hij stelde me voor aan een man genaamd heer Mason Diego die een bedrijf genaamd Diego lening bedrijf, beheert dus heb ik gesolliciteerd voor een bedrag van de lening van ($170, 000.00USD) met lage rente van 2%, zodat de lening werd goedgekeurd en gestort op mijn bankrekening in minder dan 48hrs, dat was hoe ik was in staat om terug op mijn voeten te mijn gebroken bedrijf draaiende houden en ook te betalen mijn rekeningen dus ik iedereen van u die is geïnteresseerd adviseren ben in het verkrijgen van een lening zonder onderpand, geen credit-check, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere terugbetaling plannen / plannen, naar Neem contact op met de heer Mason Diego. U kunt hem contacteren via zijn e-mail: diegoloancompany@yahoo.com

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dappere journalist spreekt zich uit tegen mobilisatie en gaat de Oekraiense bak in:

  http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/1191013/de-video-waar-je-in-pro-us-of-pro-eu-oekraine-vijftien-jaar-voor-krijgt/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Journalist probeert in Minsk een vraag aan Poroshenko te stellen. "Bent u tevreden met de uitk....." en dan smoort de vraag. Kijk zelf hoe en wat. https://www.youtube.com/watch?v=oi19yfgBN0w&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik, hier moet ik even advocaat van de duivel spelen.

   Ik meen dat er geen persconferentie was en dat geen enkele van de deelnemers een verklaring af legde.

   Het zal dus de journalisten duidelijk gemaakt zijn dat vragen stellen niet aan de orde is.
   De journaliste wist dit wellicht.
   Ook : de agent die ingrijpt is misschien een Witrus, en hoeft niet persé een Kiev-agent te zijn.
   Het tafereel op zich is natuurlijk wel bijzonder om te zien. Wat dat betreft heb ik niks tegen plaatsing.

   Verwijderen
 5. @ Jan: Helder.

  Onze laatste tweet (dit is echt serious business)

  #Kiev forces welltrained by Polish and #US instructors did massive but invane attack on Lokwino to break cauldron https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_46355

  Verdere toelichting op deze tweet:

  Oekraïne zal t/m zaterdag wanhoopsoffensief inzetten om omcirkeling uit te breken, die volgens Poroshenko niet eens bestaat. Volgens het artikel is het voor hem een "erekwestie".

  Ook de opmerkingen van de schrijver, het verzetslid Shoerigin, over de bijzonder goede getraindheid en geequipeerdheid vallen op. Hij stelt dat deze bataljons een complete training hebben doorlopen onder auspicien van Poolse en VS instructeurs.

  De aanval is wel afgeslagen. De verliezen aan beide zijden laten zich raden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doordat de Krim met behulp van Poetin bij Rusland kwam steeg de populariteit van Poetin in eigen land tot record hoogte. De door de anglo amerikaanse oligarchy gesponserde NGO's zagen daarna geen kans meer om een populaire opstand tegen Poetin te organiseren.
  Doordat er een opstand kwam in het oosten van Oekraïne zag Kiev geen kans om de krim terug te veroveren. De aandacht van Kiev gaat nu naar het oosten van Oekraïene en daardoor is de krim veilig voor aanvallen vanuit Oekraïene.
  Poetin hoeft nu alleen Kiev in het oosten bezig te houden en te frustreren en het is wachten op een populaire anti maidan protest in Kiev om de huidige fascisten van het pluche te verjagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoals meestal zit het toch (beduidend) anders in elkaar dan dat NOS ons wil doen geloven. Die zeggen nl. dat het verzet land probeert te veroveren voor het staakt het vuren.

  De realiteit (en de logica) is echter dat de rond Debaltsevo omcirkelde Oekraïense troepen verwoede pogingen doen om uit- en in te breken om een corridor te forceren.

  Het verzet, los van het beuken op Debaltsevo, houdt zich vooral bezig die pogingen te neutraliseren.

  Het onderstaande Engels ondertitelde filmpje toont dit aan.

  https://www.youtube.com/watch?v=fDjUc7y9EY8

  ps: Het wordt inmiddels ziekmakend hoe het NOS journaal enkel sprreekt over de gedode Oekraïense soldaten als gevolg van "aanvallen van de rebellen". De burgersslachtoffers worden vakkundig uit het NOS-plaatje gehouden. Drie linderen die zich in de badkamer een veilige plek hadden toebedacht, dood? Nee, geen nieuws. Gesneuvelde Oekraiense soldaten, da's nieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De partijdigheid in de msm kent geen grenzen en gisteren was een top dag in het demoniseren van Poetin en de rebellen.

   Verwijderen
  2. De partijdigheid bij o.a. Blik en die maffe Saker kent geen grenzen en al sinds Maidan zijn de top in het demoniseren van Kiev, het westen en eigenlijk alles en iedereen behalve heilige Putin en de rebellen die inmiddels duizenden doden op hun geweten hebben doordat ze de Krim hebben ingenomen en Luhansk en Donetsk. Ze mogen nog blij zijn dat ze leven daar....

   Verwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De Saker gaat in op enkele concrete en onhaalbare punten uit de "overeenkomst van Minsk-2"

  http://vineyardsaker.blogspot.nl/2015/02/the-useless-agreement-which-everybody.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nogmaals over de Maidan shoot-out, een onderzoek uit Canada vorig jaar: https://www.academia.edu/8776021/The_Snipers_Massacre_on_the_Maidan_in_Ukraine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zie waar de Oekraieners mee bombarderen in woonwijken van Lugansk: fragmentatie bommen; Dan komt de OVSE langs in hun blauwe jassen en grote auto's. Als de burgers wat vragen en opmerkingen hebben, trekken ze zich zwijgend terug en slaan voor het handjevol baboeshka's op de vlucht.

  Een ontluisterend beeld aan het eind van de video. Helaas niet ondertiteld maar de beelden spreken denk ik redelijk voor zich:

  https://www.youtube.com/watch?v=-TAmNdAUss8

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Colonel Cassad waarschuwt voor mogelijke provocatie Oekraiense leger bij Koerakhovo. Ze trekken hun troepen daar weg.

  Возможно ВСУ готовит провокацию в Курахово, сейчас оттуда вывозят укр. армию."

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ook volgens hem willen beide partijen de resterende uurtjes tot het staakt het vuren nog "productief gebruiken". Het beloofd een lange en hete zaterdag te worden met aantallen slachtoffers die z. laten raden.

  Dat ze zo'n haast hebben zou haast doen vermoeden dat ze zich aan de afspraak willen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi. Kan het verzet doorgaan en de volgende oblasten bevrijden Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia, Dnipropetrovsk en Kharkiv.

   Verwijderen
  2. Mogen de sepa'smisschien willen

   Echter de bevolking zit daar niet op te wachten

   Toen Debaltseve werd geevacueerd gingen bv 600 mensen naar UA en maar 30 naar Donetsk

   Duidelijk dat niemand op de sepa's zit te wachten

   Verwijderen
  3. Donetsk en Luhansk worden beschoten door je fascistenvriendjes. Meer dan een miljoen inwoners uit Oost Uk is al gevlucht naar het Rusland van de duivel. Is je waarschijnlijk ontgaan.

   http://static.mijnwebwinkel.nl/winkel/portretsticker/full19724705.jpg

   Verwijderen
  4. En sepa's/Rusland schieten niet?

   Verwijderen
  5. Ik denk dat die ruim een miljoen vluchtelingen daar een beter antwoord hebben dan jij.

   Verwijderen
 16. Laat nu ik eens advocaat van de duivel zijn, maar het verzet wil het liefst ook zijn klus afmaken.

  Als Bouma zegt dat de "seperatisten" die hij gesproken heeft willen doorvechten, dan is dat wel een correcte voorstelling van zaken. Omdat ze weten dat het schieten van de andere zijde toch door gaat en stoppen dus geen zin heeft.

  Zie Minks-1.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ziet niemand hier dat het Putin is die de oorlog in stand houdt?
  Door het sturen van troepen en wapens

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, Poetin heeft Poroshenko gevraagd om met de mensen in de donbass te praten over een politieke oplossing. Nee Porky stuurt wapens naar het oosten. Hoho zegt Poetin. Praten zei ik. Ga we schieten, ook goed dan gaan we schieten. Kijken wie het beste kan schieten.
   Met alle respect. Poetin heeft geen coup gepleegd in kiev. De anglo amerikaanse federal reserve maffia heeft dat gedaan. Jouw vrienden, de globalisten.

   Verwijderen
  2. Poroshenko had in aug vergaande wetten aangenomen mbt de Donbas

   Echter de sepa's ilde onafhankelijkheid, en gingen hier niet op in.
   Nu is Minsk een verlangde van die wetten

   Ps het volk heeft gekozen
   maar wil van volk is voor u geen argument

   Verwijderen
  3. Poroshenko wil niet eens praten met de regering van Donbass en Lugansk. Oligarch maakt het perfecte punt. Conflict kan morgen opgelost zijn, maar Poroshenko mag, kan, of wil niet eens prraten!

   Had je eens moeten zien als Janoekovitsj niet eens met Maidan had willen praten een, hoe er in het Westen gerageerd zou worden. Janoekovitsh sprak met Maidan, onderhandelde met Maidan, en maakte afspraken met Maidan.

   Zien we Poroshenko niet doen met Novorossiya.

   Verwijderen
  4. Zelfs nu wil Porky niet eens praten met de leiders van Donbass. Vind ik niet zo slim van hem. Als het verzet doorgaat met land veroveren kan Poetin zeggen. Ja, ik heb die jongens niet onder controle. Had ie maar een akkoord met het verzet moeten sluiten.

   Verwijderen
  5. Blik schrijft om 23.22 uur : "Janoekovitsh sprak met Maidan, onderhandelde met Maidan, en maakte afspraken met Maidan. "

   En hij sloot op 21 febr 2014 een overeenkomst met Maidan: Hij zou vervroegde verkiezingen uitschrijven en daarna het veld ruimen.
   Democratischer en 'meer verantwoord' is niet denkbaar.
   Putin en de EU stonden achter dit akkoord. Zelfs Obama zei telefonisch dat het goed was, beweert prof. Stephen Cohen.

   Wie was er niet bij dat akkoord betrokken? De Neocons.
   Wie zijn de drijvende krachten achter al die kleuren-revoluties: De neocons.
   Wie sluizen al dat geld naar de 'opleiding tot moslim-terrorist' ? De Neocons.
   Wie zijn dikke vrienden met Tyagnibok en andere nazi? De Neocons.
   Wie zijn waarschijnlijk de lieden achter de snipers die op 22 febr '14 de coup pleegden: de neocons.
   Wie hebben in hun 'geloofsbrieven ' geschreven: 'Wij moeten nog 100 jaar de baas in de wereld blijven, en daarvoor hebben we een leger nodig dat twee oorlogen tegelijk kan vechten èn winnen? De Neocons.
   Wie hebben 'per vergissing' Irak verwoest? De Neocosn.
   Wie hebben de verwoesting van Libië van achter uit gestuurd? De neocons.
   Wie hebben de aanval op Assad uitgelokt en op dag 1 al snipers in Daaraa de burgeroorlog doen ontketenen? De Neocons.
   Wie zijn de drijvende krachten achter de Ukraïense opstand: Yatsenyuk, McCain, Nuland, Rechtse thinktanks (Verhofstadt, van Baalen). Allemaal Neocons.

   Over de verkiezingen in de Ukraïne: die waren verre van democratisch. Twee pro-russische partijen mochten niet mee doen.
   Ik herinner me nog dat ik tevreden was dat Poroshenko werd gekozen: uit wat ik van hem wist verwachtte ik een gematigd beleid, gericht op vrede.
   De man gedroeg zich volledig anders.
   En later lees ik dan dat hij in een ambassade-bericht uit 2006 al 'onze man ' wordt genoemd door de VS. Hij werd vóór de verkiezingen al gecoached door de VS. Hij moest gekozen worden. En daarna kon/moest hij de neocon agenda uitvoeren.
   Kortom: dit is een Amerikaanse daad van agressie, niet een Russisch initiatief.


   Verwijderen
 18. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi om te zien dat bijna niemand vrijwillig naar het leger gaat om te dienen. Verloren oorlog voor Porky. Zijn vonnis is getekend.

   Verwijderen
 19. Hallo iedereen dat ik ben Daniel Steve uit Texas, Verenigde Staten. Ik zal graag delen de goedheid van God in mijn leven na zoveel maanden van het proberen om een lening op het internet en werd opgelicht, dus ik werd rusteloos en wanhopig in het krijgen van een lening van een legit geldschieter online. Maar als God zou hebben, ik zag een opmerking van een vriend genaamd William Ken en hij sprak over dit legit lening bedrijf waar kreeg hij zijn lening snel en gemakkelijk zonder enige stress zodat hij stelde me voor aan een man genaamd heer Mason Diego die een bedrijf genaamd Diego lening bedrijf, beheert dus heb ik gesolliciteerd voor een bedrag van de lening van ($170, 000.00USD) met lage rente van 2%, zodat de lening werd goedgekeurd en gestort op mijn bankrekening in minder dan 48hrs, dat was hoe ik was in staat om terug op mijn voeten te mijn gebroken bedrijf draaiende houden en ook te betalen mijn rekeningen dus ik iedereen van u die is geïnteresseerd adviseren ben in het verkrijgen van een lening zonder onderpand, geen credit-check, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere terugbetaling plannen / plannen, naar Neem contact op met de heer Mason Diego. U kunt hem contacteren via zijn e-mail: diegoloancompany@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen