dinsdag 10 februari 2015

Verbeten strijd met vele slachtoffers

Het verzet heeft de pocket rond Debaltsevo gesloten en de aanvoerlijnen afgesneden. Dat is de ene kant van het verhaal. Onderstaand geven we integraal het net binnengekomen bericht van Eduard Gilazov weer, van de special forces eenheid Ryazan van 10-2-2015 00:30 uur.

"Van het front met zware gevechten hebben we de prijs van 3 soldaten betaald, van mijn eenheid "Ryazan". Het is ons gelukt 2 stormpeletons te redden. Mijn soldaten zijn gewond. We zitten bij het ziekenhuis en we wachten op het begin van de operatie van de neurochirurg bij "Psicha" die twee kogels in zijn hoofd heeft van een mortier. En Shaman werd bedolven met cluster van artillerie. Op de reanimatie ligt "Demon", een scherf in de rug, het rechter been gewond, we hopen dat het gered kan worden. Op de reanimatie twee gewonden. Eén licht gewond. Eeuwige nagedachtenis aan de instructor die anderen te hulp schoot onder vuur en betaalde met zijn leven. Dank broeder!" Verder maakt het bericht melding van veel verlies bij gelieerde groepen. BRON.

Kortom, er woedt een verbeten strijd, waarbij de indruk bestaat dat er nu meer doden vallen, dat er "wilder gevochten wordt", dan in de zomer toen de strijd ook hevig was.

Dubbele artillerieaanval oekraïense leger leidt tot 5 doden en tientallen gewonden.

Een dubbele artillerie aanval van het Oekraïense leger op 2 plaatsen in Lugansk, met onder andere een SMERCH raket. Zie de enorme krater die geslagen is. Daar kun je je hond in uitlaten en hem bijna krijtraken. 5 Burgers omgekomen. Meer dan 50 gewond. Als je denkt dat de mensen er door breken... Nee. De dame zegt juist (op 2:09): "Nu kan ik makkelijk het verzet in. Ga ik koken voor de verzetsleden en ze verzorgen en ondersteunen."

De eerste bom viel op Zoerinsk. Een 2 etage woongebouw is volledig vernietigd. Waaar men met de buldozer bezig is, zoekt men een 53-jarige vrouw die onder het puin omgekomen moet zijn. De oude vrouw op 45 seconden heeft het wel overleefd. Verderop (op 55 seconden) huisjes kapot en een oude man gedood. "Babushka" (oma) heeft het overleefd, "dedoeshka" (opa) is gedood. Hij is in stukjes uit elkaar gerukt. De tweede aanval was op Brijanka. Helaas niet ondertiteld (excuus)

Ron Paul over vaccinaties en in vanaf minuut 10 over Oekraïne.

Putin krijgt in Oekraïne voor veel zaken de schuld. Daar kan nu een nieuw item aan toegevoegd worden. Zie de video (30 seconden) wat het nu weer is.

Mensen in Kiev zijn gemaskerde mannen zat. Die zijn panisch dat ze met hun gezicht op de camera komen.

Voormalig politiek adviseur van Clinton/Gore praat openlijk over fake nieuws en False Flags in combinatie met Boston bombing.

Amerikanen die waarschuwen dat Oekraïne uit de hand gaat lopen.

En de moeder aller kraters is toch wel die van de inslag van gisterenavond. De authoriteiten van Donetsk houden het op een Totshka U ballistische raket. De journalisten daar ter plaatse zien als luciferhoutjes afgeknakte bomen en verbazen zich over de grootte en de diepte van de krater. Ze spreken zelfs over het "epicentreum" van de knal.

Het lukte ons niet om DEZE video (Engels ondertiteld) te embedden, maar het laat heel mooi zien hoe mensen in Avdeevka (Donbass) denken over Kiev en de Oekraïense tv. Op het moment dat er over Khakhli of Khakhlov gesproken wordt moet men weten dat dat een licht denigrerende manier van spreken is over Oekraïeners, vergelijkbaar met Oekraïeners die over Russen spreken in termen als "Moskal"Ook de link HIER konden we niet goed kopieeren. We herkennen (als we het goed zien) de ons inmiddels bekende muzikant/verzetslid die de aanslag op de brug van maandag 9 Februari verslaat. Een auto geraakt en een fietser (omgekomen). Enig militair doel was er niet. De aanval kwam uit de richting Walnovakha, waar het Oekraïense leger resorteert. UPDATE 1-2 14:27 uur: 3 man omgekomen, waaronder een man op zijn fiets, bij deze laffe Oekraïense brugaanval die geen enkel militair doel dient.


Hier eveneens de aanslag op de brug, met Engelse ondertitels.

61 opmerkingen:

 1. Naomie Wolf zegt: Er is een nieuwe wet aangenomen waarin propaganda voor Amerika wordt goedgekeurd. "Ik heb de indruk dat is steeds vaker films zie waarin agressie, martelen, etc. goedkeurend wordt beschreven. Het lijkt wel alsof er al geld vanuit de staat daarheen stroomt.
  Als we nieuws horen dat 'wonderlijk' lijkt, moeten we dat zelf verifieren. ( Ze geeft een voorbeeld van door CNN bedacht nieuws). De Nieuws uitzendingen zijn niet betrouwbaar meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Hollywood is een belangrijk wapen in de handen van de corporatistische federal reserve elite om hun agenda uit te voeren.

   Verwijderen
 2. We are cannon fodder. Oekraïense soldaat
  https://www.youtube.com/watch?v=eJAfkqW9Gog&feature=youtu.be

  Wat hebben die oekraïeners het toch goed voor elkaar. Beschieten elkaar LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prof. Stephen Walt ( Harvard) zegt: Landen kunnen agressie vertonen wegens 2 motieven:1 Òf omdat ze echt willen veroveren (Hitler).2. Òf omdat ze voelen dat ze bedreigd worden ( Putin). In het eerste geval heeft het nut om terug te dreigen met agressie. In het tweede geval moet je niet met agressie terug dreigen, want dan maak je de ander ( Rusland) alleen maar agressiever ( onzekerder, banger). Je moet dan juist veel diplomatie toepassen en de ander gerust stellen.

  Ukraïne bewapenen is om nog een 2 andere reden dom:
  1. Rusland is sterker, en zal altijd veel sterker blijven dan Ukraïne.
  2. Ukraïne is van veel vitaler belang voor Rusland dan voor de VS.
  Alweer twee redenen waarom Ukraïne bewapenen een domme onderneming is.

  Wel jammer dat Walt niet verder gaat en uitlegt dat àls je doel is om Rusland te destabiliseren en verzwakken en isoleren, en àls het lot van de Ukrainers je volledig koud laat, het wel een goede strategie is om Ukraine van wapens te voorzien.

  http://www.informationclearinghouse.info/article40942.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Wel jammer dat Walt niet verder gaat en uitlegt dat àls je doel is om Rusland te destabiliseren en verzwakken en isoleren, en àls het lot van de Ukrainers je volledig koud laat, het wel een goede strategie is om Ukraine van wapens te voorzien".
   Dat is nu net het doel! Daarom wil bankier puppet Obama bewapenen (hij weet dat het vredesoverleg toch niets oplevert, en hij moet zich eerst als peace president presenteren). Neocons willen natuurlijk gelijk bewapenen. Merkel wil niet bewapenen, dat wordt haar politieke dood en europa heeft alleen maar veel te verliezen met een slechte relatie met Rusland. Trouwens, levert amerika 3 miljard aan wapens, dan levert Rusland 5 miljard aan wapens. Rusland maakt zijn eigen wapens, heeft alle grondstoffen zelf. Hitler heeft ook die oneindige stroom van wapens vanuit Rusland letterlijk aan de lijve ondervonden. En bovendien heb je om een oorlog te winnen de support nodig van de mensen en dat heeft oekraïene/amerika niet.
   Het wordt helemaal lachen als amerika soldaten gaat sturen. Dan wordt het na Irak en Afghanistan de volgende vernedering.

   Verwijderen
  2. Dat laatste zou óók nog wel eens de bedoeling van deze duivelse Neocons kunnen zijn: dat Europa zich door interne oorlog zelf gaat vernietigen.

   Maar om dat te begrijpen moet je de psyche van deze 'Neocons' begrijpen of kennen.
   Ik had vorige week een rijtje citaten: Madeleine Albright ( 500.000 kinderen dood: OK) , Douglash Rushkoff ( Ja, wij vernietigen Westerse culturen, omdat ze in de foute God geloven) en Michael Ledeen ( Elke 10 jaar moeten we een land vernietigen, dat houdt de schrik er wel in).

   Alle citaten: http://blikopnosjournaal.blogspot.com/2015/02/olaf-koens-hitst-oorlog-verder-op.html?showComment=1423099213410#c3960118975284692962

   Citaat van bertrand Russell ( hij geloofde in het Communisme) over wat hij zag toen hij in 1920 in Petersburg de revolutie bekeek:

   Bertrand Russell , in zijn autobiografie, pag. 354. Brief 25 juni 1920:
   “Bolshevism is a close tyrannical bureaucracy, with a spy system more elaborate and terrible than the Tsar's, and an aristocracy as insolent and unfeeling, composed of Americanised Jews. No vestige of liberty remains, in thought or speech or action.”

   De hel op aarde, dat is wat deze mensen keer op keer creëren: http://tinyurl.com/qb8qp

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. De tinyurl in de laatste zin was onjuist ( sabotage door Tinyurl?) .

   Hier de hele url. (de foto kent U al: de totaal verfomfaaide dode kinderen in Gaza, die heel erg doet denken aan de foto van de taferelen in israel in 1948) :
   De hel op aarde, dat is wat deze mensen keer op keer creëren: http://2.bp.blogspot.com/-kE5RwpjF2z0/VMtpFhPIB9I/AAAAAAAAiPY/eFnh6HF9wDc/s1600/israel-kills-children-b-40.jpg

   Israel 1948: http://tinyurl.com/5wd8weo

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. Uw eigen conclusies zijn tegengesteld

   Eerst
   "Òf omdat ze voelen dat ze bedreigd worden ( Putin)"
   (Dus daarom valt Putin een soeverein land binnen)

   Dan
   "Ukraïne is van veel vitaler belang voor Rusland dan voor de VS"

   Aha, de ware reden dat Putin UA binnenvalt.

   De reden dat Putin UA binnenvalt is dus omdat Putin zijn belang/controle wilt behouden over UA, en niet dus omdat het bedreigt wordt.

   Verwijderen
  9. Poetin is Ukraine niet binnengevallen. Ze steunen dat deel van de bevolking dat zich verzet tegen politici die het gekozen staatshoofd via een staatsgreep hebben verdreven. Voor die steun hebben de Russen miltaire, economische, culturele en historische en zelfs humantaire redenen genoeg. De vraag is eerder welk belang de VS, op een halve aardbol verwijdert van Ukraine, er toe drijft de staatsgreep te steunen en de tegenstellingen op de spits te drijven.

   Verwijderen
  10. Dat is Putin wel
   Na het eenvoudig annexeren van de Krim wist Putin heel goed dat er geen meerderheid zou zijn die hem zou steunen.
   Dus zette Putin een FSB/GRU operatie op, geleid door Strelkoven Borobai (beide Russen) die de 'opstand' zijn begonnen (zie oa Strelkov zijn CV).

   Strelkov gaf immers ook toe dat de oorlog niet zou zijn begonnen als hij niet het eerste schot loste.

   En weer VS bij betrekken die niets met de oorlog van Putin te maken heeft

   Verwijderen
  11. Ja, 'k weet 't. Die door Amerikaanse intriges en subversie uitgelokte staatsgreep in Kiev zijn een beetje een unconvenient truth voor je.

   Verwijderen
 4. Zeer interessant materiaal Jan en Oli. Dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is deze foto representatief voor de relatie tussen Merkel en Obama ?
  http://www.reuters.com/article/2015/02/09/us-ukraine-crisis-idUSKBN0LD15B20150209

  LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laatste tweet:
  Cannt believe it: 1 possible victim of Rebel fire #Kramatorsk is #Nederland radio news. Hundreds #Donetsk #Gorlovka killed by #Kiev ignored

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Video: Chaos As Rockets Slam Into Soup Kitchen
  https://uk.news.yahoo.com/video-chaos-rockets-slam-soup-kitchen-213219048.html#oi0PcEG

  BeantwoordenVerwijderen
 8. soldiers led by deputy commander of the 40th infantry battalion surrendered in #Debaltseve
  https://www.youtube.com/watch?v=6-9IlXucXfg&app=desktop

  BeantwoordenVerwijderen
 9. kramatorsk nu onder vuur. Is het het vliegveld ?
  https://www.youtube.com/watch?v=cc9Kh-OL4sQ&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Militia didn't strike Kramatorsk - DPR Defense Ministry (Part 2)
  http://www.interfax.com/newsinf.asp?id=570682

  Wie de aanval op kramatorsk gedaan heeft is nog onbekend. DPR zegt dat zij er niet achter zitten. Ben benieuwd hoe snel de ovse zijn conclusies klaar heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Smerch treffen Kramatorsk

   Die eerder gezien zijn in Makeevka

   https://www.youtube.com/watch?v=wfzegn3H_p0

   Is geen OSVE voor nodig, kunt u zelf ook
   Rusland zit hierachter

   Verwijderen
  2. Wij willen pijltjes, we willen richtingen, we willen de bespiegelingen en academische pijltjes-analyses van ukraine@war ! Via @Lgk natuurlijk.

   Verwijderen
  3. Alhoewel het beeld slecht is, lijkt dit inderdaad veel op een smerch launcher, maar hoe weet u of dit een een oekraïense of een russische smerch is ?

   Verwijderen
  4. Video was in Makeyevka, in buurt van Donetsk, in sepa gebied.

   En later zien we raketten van BM 30 neerkomen in Kramatorsk
   Doel, ATO hoofdkwartier en vliegveld

   Verwijderen
  5. Kom er maar in LGK. Laat maar zien wie de vandalen zijn:

   https://www.google.nl/search?q=afraid+red+yellow+blue&rlz=1C1KMZB_enNL577NL577&espv=2&biw=991&bih=653&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ra7aVNzfB8L_Up2Hgjg&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_&imgrc=ABJwYRr4lWn-4M%253A%3BGMyJuqs33xHkUM%3Bhttps%253A%252F%252Fateliergdesign.files.wordpress.com%252F2011%252F03%252F19.jpg%3Bhttps%253A%252F%252Fateliergdesign.wordpress.com%252F2011%252F03%252F29%252Fneutralize%252F%3B400%3B221

   Verwijderen
 11. Zie mijn tweet 14:06; het feit dat NOS dit in no-time tot bericht en item maakt, duidt op een herhaalde dikke vette False Flag https://twitter.com/amitashi01/status/565150895722475520

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Activist post heeft 11 tekenen van een valse vlag
   http://www.activistpost.com/2013/11/11-signs-of-false-flag.html
   Infowars heeft de volgende checklist
   http://www.infowars.com/checklist-for-a-false-flag/
   Als de msm direct een mening klaar heeft over wie dit gedaan heeft, dan heb je waarschijnlijk een grote kans dat je te maken hebt met een false flag.
   Vroeg of laat melden van het incident hoort niet bij één van de tekenen van een valse vlag volgens dit lijstje.
   In dit geval zou ik echt niet weten wie het gedaan heeft. Ik hoor dat het hoofd kwartier van het oekraïense leger is geraakt. Dan zou het best door het verzet gedaan kunnen zijn (de flat die geraakt is, is dan bijkomende schade, maar dat kan niet met BM21 Grad gedaan zijn. Dan moet gedaan zijn met zwaarder geschut zoals smerch. Ik geloof er niks van dat het verzet clusterbommen heeft gebruikt. Is dit in Kramatorsk gebruikt, dan heeft oekraïene het waarschijnljik zelf gedaan om het verzet de schuld te geven.

   Verwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Viktor Muzhenko Chief of the General Staff van Poroshenko schijnt gedood te zijn in debaltseve volgens berichten op twitter.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. http://www.veteranstoday.com/2015/02/07/powerful-documentary-on-the-people-of-donbass-and-why-nato-will-be-in-a-tough-fight-should-it-invade-the-region/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. By the way, deze docu toont ook nog eens fijntjes de partijdigheid van de OVSE aan. Maar ja, hadden wij iets anders verwacht van een, door de VS, gecontroleerde organisatie?

   Verwijderen
 17. Wat een ontvangst heeft Poetin in Egypte gekregen he. (ik vond het persoonlijk te erg/bijna eng die persoonsverheerlijking van poetin met al die posters van poetin en het militaire onthaal). Een tijdje terug was volgens ons NOSje dit de man die geïsoleerd zou staan in de wereld. Klopte volgens mij niet helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een nadere kijk op Poetin dan maar?

   https://www.youtube.com/watch?v=LjNjIbEBXnc

   Verwijderen
  2. Weet ik wel. Ik vond alleen de ontvangst van Poetin door Sisi te militaristisch en teveel persoonsverheerlijking. Ik hou daar niet van. Ik hou er ook niet van als nederlandse rijkswegen worden afgezet voor Obama.

   Verwijderen
  3. De vraag is of je het Poetin/Sisi kwalijk moet nemen? Vindt je dat, na de smear campagne van het westen op Poetin? En laten wij wel wezen, Moebarak is toch ook door de VS van zijn functie ontheven of was je dat nog niet duidelijk?

   Verwijderen
 18. Reacties
  1. Ja, dat moet je zeker doen!

   http://www.veteranstoday.com/2015/02/08/the-dark-minds-of-the-911-conspirators/

   Verwijderen
 19. Is Poetin een bluffer of een strateeg?

  http://www.veteranstoday.com/2015/02/10/pravda-putin-threatens-to-release-satellite-evidence-of-911/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Poetin is absoluut een strateeg en absoluut geen bluffer. Ongeacht of dit verhaal in veteranstoday waar is of niet. Net als dat hij de Jeltsin maffia heeft gesloopt, gaat hij ook de zionistische corporatistische anglo amerikaanse elite slopen als ze aan zijn Rusland komen.

   Verwijderen
  2. Op zich een goed artikel, they, zeker als je de reacties leest, maar je kunt je toch de vraag stellen waarom Putin daar niet meteen mee aangekomen is. Op deze manier lijkt het erop dat hij al die jaren met de US onder 1 hoedje heeft gespeeld. Om er nu mee aan te komen is dan vrij ongeloofwaardig. Weten van een misdaad, de dader kennen maar het verzwijgen, is ook een misdaad

   Verwijderen
  3. Goeie vraag @Matt!. Dat heb ik mijzelf ook afgevraagd. Het antwoord is echter simpel. Ja, even als de Nederlandse overheid wist dat 9/11 een inside job was, wist de Russische overheid dat ook. Misschien kan je beter de vraag stellen; "Welke overheid niet?" Maar zo werkt politiek, Matt. Zo lang wij vriendjes, zijn wij vriendjes, maar zodra er een kink in de kabel komt heb ik nog het één en ander achter de hand. Hoe geloofwaardig is Poetin in het westen na MH-17? Wat heeft hij te verliezen?

   Verwijderen
  4. Poetin doet je niks als je niet aan zijn poten zaagt. Hij heeft alle oligarchen die zich hielden aan zijn spelregels met rust gelaten. Degene die aan zijn poten gingen zagen hebben het er bekaaid van afgebracht.
   Hij doet je niks als je geen gevaar voor hem bent. Vergis je niet in hem. Je moet ijzeren zenuwen hebben als je als niemendalletje tegen een man als Berezowski (die hem op de troon heeft gezet) gaat vertellen wat hij wel en wat hij niet mag doen. Berezowski liet destijds iedereen uit de weg ruimen die zijn plannen doorkruisde.

   Verwijderen
  5. Duidelijke antwoorden, mijn dank. Zo had ik het nog niet bekeken.
   Ik denk dat als ik een partijtje schaak met Putin zou spelen ik grandioos verlies, terwijl ik toch normaal mijn mannetje kan staan. :-)

   Verwijderen
  6. @oligarch,

   "Poetin doet je niks als je niet aan zijn poten zaagt."

   You're damn right. En het mooiste is nog dat hij degene die hem op de troon heeft geholpen, een oor heeft aangenaaid. Poetin is een man van het volk en heeft de slachting onder zijn volk gezien tijdens de Jeltsin periode. Ja, ik begrijp waarom Clinton zo moest lachen om een bezopen Jeltsin, daar is het makkelijk zaken mee doen, evenals het beloven je NAVO grenzen niet naar het oosten uit te breiden. Een man een man, een woord een woord. Nederlandse bankmedewerkers reizen naar de VS om vergiftigde hypotheken met triple A status op te kopen, zo betrouwbaar is je trouwe bondgenoot en handelspartner. Als zij je een oor aan kunnen naaien, zullen zij het niet laten.

   Verwijderen
 20. Er is trouwens een bestand in Oost-Oekraïne. Maar ja, dat zal wel weer te maken hebben met het hergroeperen van het Oekraïense Nazi leger.

  http://www.kpnvandaag.nl/#news/Buitenland/nmGbIZ3q/%27Bestand_kort_voor_top_Oekra%C3%AFne%27

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is vandaag anders nog behoorlijk geknald.
   Ik denk dat dat bestand niks gaat voorstellen als ze al een bestand met elkaar afspreken.
   Oekraïene is een kantel land (woorden zbignew Brezezinski in de duitse poetin documentaire) voor invloed in centraal azië. Strategische te belangrijk zowel voor Rusland als voor de corporatistische anglo amerikaanse elite.
   Gisteren heb ik in een video Alexander Zakharchenko horen zeggen dat ze doorgaan naar Slavjansk en verder. Natuurlijk kan Poetin een stokje voor zijn plannen zetten, maar ik denk dat Poetin verder wil dan de huidige grenzen.
   En de NATO wil op dit moment alleen maar praten omdat hun proxy leger aan het verliezen zijn. Meer dan 2000 NATO militairen cq vrijwilligers omsingeld in de ketel van debaltseve.

   Verwijderen
  2. "Natuurlijk kan Poetin een stokje voor zijn plannen zetten, maar ik denk dat Poetin verder wil dan de huidige grenzen."

   Poetin heeft mijn zegen. Hij heeft net zoveel recht op wereldhegemonie als de VS en haar vazalstaten. Dit moet je niet verkeerd begrijpen, overigens.

   Verwijderen
  3. Dan heeft Putin nog wat te doen als hij zo ver wil geraken als de US wat wereldhegemonie betreft. Samen werken met andere landen is toch ietwat anders dan die landen onderwerpen, maar dat hij het oude USSR rijk terug wil kan ik wel enigszins begrijpen omdat het een bufferzone is (was) tegen de NATO

   Verwijderen
  4. @Matt,

   Dat is de intentie van Poetin niet. Hij wil een samenwerking met Europa en de VS met behoud van Russische soevereiniteit. Niet meer en niet minder. De EU heeft haar zwarte ziel aan de VS verkocht inclusief de geheimhouding over 9/11.

   Verwijderen
  5. Mee eens they, dat was ook de strekking van mijn post. Samenwerken in plaats van overheersen.
   Ik zie de situatie als volgt in mijn plastische manier van denken:
   De US is wereldleider omdat er over de hele wereld in $ word gehandeld. Het is net als een perpetuum mobiel, eenmaal aan het draaien (geld verdienen aan de wisselkoersen) is dat niet meer te stoppen en het levert kapitalen op zonder er maar wat voor hoeven te doen. Nu komt er een Putin aan en wil een stok in dat wiel steken door met een andere munt dan de $ te willen handelen en dat wiel gaat krakend tot stilstand komen.
   De US zal er alles aan doen om dat te voorkomen en zal de persoon met de stok dus volledig willen vernietigen. Oekraïne is 1 van de middelen die dat moet bewerkstelligen. De $ staat ver boven mensenlevens in hun visie.

   Verwijderen
  6. Inderdaad They. Vergeet ook niet dat Poetin dat hele Rusland na 1998 helemaal opnieuw moest opbouwen. Niks functioneerde in Rusland. Dan heb je zoveel mogelijk landen/vrienden nodig die je grondstoffen en produkten willen kopen. Zelfs nu heeft Rusland het zwaar met de lage olieprijs en de devaluatie van de roebel. Kun je allemaal niet gebruiken als je een land wilt opbouwen.

   Verwijderen
  7. Nog even over 9-11, ik denk niet dat de Eu wist wat er stond te gebeuren en het werd door de VS in eerste instantie als geloofwaardig uitgebracht. Pas later kwamen de foutjes naar boven maar toen durfde de EU al niet meer tegen te spreken. Een goede vriend van mijn vrouw is daar toen om het leven gekomen, hij had een eigen zaken kantoor in 1 van die torens.

   Verwijderen
  8. @Matt,

   Ik denk dat Poetin, op een bepaalde hoogte, wel met de VS mee wilde werken, maar dat de VS met de illegale Coup d' État in Oekraïne een brug te ver zijn gegaan. En ach, als je als arrogante VS een wereldhegemonie wenst, dan behoort daar ook de hegemonie over Rusland en China bij. Maar wat nu als deze zich niet vrijwillig willen laten onderwerpen? Dan heb je oorlog, als je je zin door wilt drukken, or you back off.

   Verwijderen
  9. @the new; Ze werken nu al samen, zie het ruimtevaartprogramma, zonder de Russen geen space-lab, dus het kan wel als het maar vredelievende projecten zijn.
   Rusland en China werken nu ook al samen terwijl dat niet bepaald 2 handen op 1 buik zijn. Ik denk dat de stelregel hier is: de vijand van mijn vijand is mijn beste vriend.

   Verwijderen
  10. @Matt

   "Nog even over 9-11, ik denk niet dat de Eu wist wat er stond te gebeuren en het werd door de VS in eerste instantie als geloofwaardig uitgebracht."

   Wel degelijk wist men er in Europa van. Zelfs in Japan. Ik ben gestopt met het onderzoek naar 9/11, toen ik de bevestiging had dat zelfs Europese beurzen handelden, met voorkennis, in aandelen van American en United Airlines. Tegelijkertijd ben ik gestopt met het mailen naar Nederlandse politici omdat de boodschap duidelijk was. They Knew en sinds die tijd hanteer ik deze nick.

   Verwijderen
  11. @Matt,

   "Ze werken nu al samen"

   Uit pure Amerikaanse noodzaak, ja. De VS werkt ook samen met de EU, maar als de EU sancties op Rusland legt, dan springt de VS, als een duveltje uit een doosje, in de gaten die zijn gevallen door die EU sancties. En dat bedoel ik dus, die gasten zijn niet te vertrouwen en zijn alleen uit op eigen gewin.

   Verwijderen
 21. Video: Ukrainian soldiers dig in to defend strategic rail hub
  http://www.france24.com/en/20150210-video-ukrainian-soldiers-dig-defend-strategic-rail-hub-debaltseve/
  LOL die oekraïense soldaten hebben duitse militaire kleding aan. Ze knippen niets de vlaggetjes eraf. Met oude apperatuur gaan ze lachend de dood tegemoet. Poroshenko stuurt ze alleen maar naar het front om zoveel mogelijk oekraïense doden te krijgen zodat de mensen in lviv en kiev de mensen in het oosten nog meer haten omdat die degene geweest zijn die hun familie lid heeft omgebracht. Hij stuurt ze lachend de dood in.

  BeantwoordenVerwijderen