dinsdag 10 februari 2015

Burger Letland helemaal niet bang voor Russen

Zojuist was Minister van Defensie Jeanine Hennis op Radio 1 met haar betoog over de Baltics. Ze legde uit dat ze lang in het gebied gewoond heeft en er nog veel contacten heeft, en de spanning zou er oplopen, de angst voor de Russen groeit. Volgens Hennis. Ook jl. vrijdag mocht ze wederom haar stukje met Twan Huijs in Nieuwsuur opvoeren. Er zijn Russen in het luchtruim! Gevaar! NAVO troepen die kant op! Het gaat hier vrij éénzijdige, enigszins hitserige bangmakerij.

Omdat Blik in de Baltics zijn relaties heeft, contacteerden we maar meteen de eerste. Ze had geen zin om er een opgenomen gesprek van te maken, maar onderstaand communiceerde zij, wat wij met haar toestemming hier publiceren.

***************************************************************

Sorry no, I`m not ready. Very hard to talk about war and politic for me... I`m too psysicacally weak I even cant watch TV program about Ukraine...its terrible

I more afraid of agression NATO...

I don`t see any agression from Russia...but I`m Russian speaking person in Latvia and I was born in Soviet Union. Here in Latvia very complicated relation between nations: Rusian and Latvian people. And this concering not only about different languages it concering mostly about different politic views.

No, I`m not scared... but talking about politic just not mine.

***************************************************************

Derk Sauer, groot geworden in Moskou met media.

Medialandschap 10-2-2015

Allereerst: Vanavond zijn bij Jinek te gast Pieter Waterdrinker en Derk Sauer. Het is de eerste keer in dit al weken lopende seizoen dat Oekraïne behandeld wordt. Maar kijk dat schrijven wij wel, maar waar het over moet gaan vanavond in het staatspraatprogramma, zo lezen we op de website, is het volgende:

Waterdrinker: Correspondent tegen wil en dank. Hij schrijft het liefst romans

Pieter Waterdrinker en Derk Sauer

Rusland correspondent Pieter Waterdrinker en media-ondernemer Derk Sauer vertellen aan de vooravond van het vredesoverleg in Minsk over de gril en wil én over de geestestoestand van de Russische leider Vladimir Poetin.

De aankondiging belooft wederom dat de feiten genegeerd gaan worden, en het speculeren over Poetin naar een nieuw niveau getild gaat worden. Want we lezen het toch echt: "de gril en wil én over de geestestoestand van de Russische leider Vladimir Poetin". Blik geeft hier verder niet eens nog commentaar op. Iedereen die dit leest kan moet dit voor zichzelf analyseren. De vraag is, of het nog steeds Bert van der Veer is die achter de coulissen aan de touwtjes trekt. Wie het weet mag het zeggen. Het wordt toch interessant om te zien of de heren Waterdrinker en Sauer zich laten kooien door dit lugubere frame of dat ze wellicht toch wat "ondeugende" dingetjes gaan zeggen.

Journaal 20:00 uur

Op het journaal werd stil gestaan bij de raketaanval op Kramatorsk. Het item werd redelijk neutraal gebracht, dus prima. Enkel op Teletekst stond eigenlijk wel al vast wie de dader zou moeten zijn: "Rebellen vallen stad Kramatorsk aan". Maar nogmaals, in het journaal zelf werd er netje bijgezegd dat de rebellen ontkennen. De licht insinuerende info die zou wijzen op daderschap "rebellen" laten we maar even buiten beschouwing. Daarna kwamen de besprekingen in Minsk aan de orde, "waar iedereen zich op voorbereid, maar Poetin zit in Egypte". Ook hier weer een lichte negatieve insinuatie, dat Poetin helemaal niet met Minsk bezig is, maar Kalashnikovs zit uit te delen in Egypte. Als Obama India bezoekt kennen de superlatieven geen grenzen om het "enthousiasme" van de ontvangende partij te beschrijven. als Poetin, zowel India als Egypte bezoekt en behoorlijk warm ontvangen wordt, dan wordt dit slechts besmuikt getoond. Trouwens, we hebben met één contact in Kramatorsk gesproken, geheel niet representatief, maar contact denkt eerder dat Oekraïne het gedaan heeft dan het verzet. Een ander contact geeft aan dat het een zaak is voor experts.

NOS Teletekst 225   J O U R N A A L  20.00-20.30 uur NPO 1 * VVD:Griekenland desnoods uit Eurozone * Morgen topoverleg over Oekraïne * Rebellen vallen stad Kramatorsk aan * Kamer:meer armslag geheime diensten * DSK ontkent schuld aan prostitutie * Amerikaanse hulpverleenster gedood * Overheidswebsites plat door storing * Nieuwe beelden bombardementen R'dam * Recordhoeveelheid sneeuw rond Boston * Van Rijn:ouderenzorg moet snel beter * Helft schoolpleinen nu rookvrij * Ede onderzoekt 'Muur van Mussert' * Het weer (onderwerpen onder voorbehoud) volgende journaal:22.00 uur,NPO 2 index tv 200 radio 250

Wierd Duk. Zegt de laatste tijd behoorlijk zinnige dingen betreffende het Oekraïne conflict.

Kijker aan Zet bij RTL-Z

Morgen bij RTL-Z, Kijker aan zet. Wierd Duk en Rob de Wijk beantwoorden vragen van kijkers over Oekraïne. Stel deze mannen een vraag via hun website HIER.

2 opmerkingen:

  1. Dit artikel geeft volgens mij een vrij duidelijk beeld van de situatie weer.

    http://www.geennieuws.com/2015/02/topoverleg-minsk-waarover-praten-zij/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo iedereen dat ik ben Daniel Steve uit Texas, Verenigde Staten. Ik zal graag delen de goedheid van God in mijn leven na zoveel maanden van het proberen om een lening op het internet en werd opgelicht, dus ik werd rusteloos en wanhopig in het krijgen van een lening van een legit geldschieter online. Maar als God zou hebben, ik zag een opmerking van een vriend genaamd William Ken en hij sprak over dit legit lening bedrijf waar kreeg hij zijn lening snel en gemakkelijk zonder enige stress zodat hij stelde me voor aan een man genaamd heer Mason Diego die een bedrijf genaamd Diego lening bedrijf, beheert dus heb ik gesolliciteerd voor een bedrag van de lening van ($170, 000.00USD) met lage rente van 2%, zodat de lening werd goedgekeurd en gestort op mijn bankrekening in minder dan 48hrs, dat was hoe ik was in staat om terug op mijn voeten te mijn gebroken bedrijf draaiende houden en ook te betalen mijn rekeningen dus ik iedereen van u die is geïnteresseerd adviseren ben in het verkrijgen van een lening zonder onderpand, geen credit-check, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere terugbetaling plannen / plannen, naar Neem contact op met de heer Mason Diego. U kunt hem contacteren via zijn e-mail: diegoloancompany@yahoo.com

    BeantwoordenVerwijderen