woensdag 28 maart 2018

"Putin profiteert van Isolatie Rusland", Helga Salemon ijlzwamt op NPOradio1

Wij danken Dawg voor zijn onderstaande bijdrage. Het betreft commentaar op Helga Salemon, één van de meest rabiate Rusland-haatsters, die vanmiddag op NPO radio 1, minutenlang onweersproken haar gal mocht spuien over Rusland en Putin. Dank Dawg!

**************************************************************

Nou bedankt Blik....Ben ik er toch weer ingetrapt. Toch weer naar Salemon, deze onwelriekende Tokyo Rose van de Nederlandse Propaganda Omroep, geluisterd. Arghhhhhhh......

Helga op haar 'best'; de Skripal affaire gereduceerd tot het inmiddels van haar overbekende eindeloze gepsychologiseer over wat er dan wel niet allemaal aan verdorven gedachten in het hoofd van Poetin zouden omgaan. De ene oncontroleerbare verdachtmaking na de andere uitbrakend, uitgesproken met een dictie alsof ze een publiek van verstandelijk uitgedaagden toespreekt. Helga mocht er weer onweersproken op los babbelen bij Radio 1. Op die momenten dat haar verzinsels in aanraking kwamen met de realiteit verdampten ze onmiddellijk.

Zo beweerde Salemon ijskoud dat de diplomatieke rel rond de Skripals Poetin feitelijk zeer goed uitkwam. Poetin zou namelijk niets liever willen dan zijn bevolking isoleren van de rest van de wereld, zodat die makkelijk te indoctrineren zou zijn. De wederzijdse uitwijzing van diplomaten en het sluiten van consulaten zou naadloos bij dat streven aansluiten. Alsof het niet de UK was die de diplomatieke rel had uitgelokt en de VS en EU waren die daarna hun duit in het zakje hadden gedaan. Alsof het juist niet dit transatlantische verbond is dat er geen enkel geheim van maakt dat het de Russische Federatie op politiek, economisch en cultureel gebied zo veel mogelijk wil isoleren. Alsof het niet juist de EU is die afschaffing van de visumplicht voor verkeer van en naar de RF heeft gedwarsboomd.

Dikke vette schande dat Salemons telkens maar weer een platform krijgt van de NPO om haar oorlogspropaganda onweersproken af te draaien in programma's waar interviewers zich van de domme houden (of dit misschien ook wel zijn) en hoofdzakelijk als aangevers functioneren in plaats van als kritische bevragers.

Uiteraard was Helga er zeer verontwaardigd over dat de Russen niet onmiddellijk toegaven een aanslag op de Skripals gepleegd te hebben. 'Typische Russisch', dat ontkennen. Alleen daaruit kan je al afleiden dat ze wel degelijk schuldig zijn, impliceerde Helga. Zou toch een moment moeten zijn waarop een interviewer eens wat tegengas geeft. Bijvoorbeeld door er op te wijzen dat er geen enkel bewijs is dat er Russisch zenuwgas gebruikt is bij de aanslag:

Dat er wellicht niet eens zenuwgas is gebruikt:

Dat het wel merkwaardig is dat een rechercheur besmet zou zijn geraakt met het gas, maar dat een arts die ook ter plaatse was en 30 minuten eerste hulp heeft verleend aan de Skripals ongedeerd bleef.

Niks echter van dit alles. Voor overwegingen van feitelijk aard ben je bij de publieke omroep al heel lang aan het verkeerde adres. Het gaat alleen nog maar om het verspreiden van sturende opinies. Opinies die in het verlengde liggen van het regeringsbeleid. Propaganda dus. Oorlogspropaganda in dit geval.

En Helga Salemon. Arghhhhhhhhh

Nawoord Blik op NOS-journaal: Wij weten niet of Helga Salemon in financiëel zwaar weer zit. Haar bureau Most lijkt één belangrijke klant te hebben en dat is de Nederlandse staatsomoep. Wij kunnen ons moeilijk voorstellen dat mensen die hun eigen geld uitgeven, naar Helga gaan om "bijgelicht" te worden en om haar ijlzwamverhalen aan te horen. Diverse malen hebben wij Helga gevraagd met hoeveel geld ze door de NPO gecompenseerd wordt om haar hallucinerende onzin de ether in te jagen. Tot op heden heeft Helga ieder commentaar daarover geweigerd. Trouwens, het tv-item, en dan met Hubert Smeets, is HIER te zien.

17 opmerkingen:

 1. Salemon

  DE NAAM ZEGT AL MEER DAN GENOEG !!!!!

  HET GAAT AAN DE LOPENDE BAND DOOR OP DE NPO 1 EN HET LIJKT WEL OF ZE OPDRACHT HEBBEN GEHAD VAN HOGERHAND OM EEN TANDJE BIJ TE SCHAKELEN.
  SOMS WORDT IK ZO KWAAD OP DAT VUILNIS EN ZET DE RADIO UIT
  DE TV HEB IK AL 20 JAAR GELEDEN BIJ HET GROF VUIL GEZET.
  DAT NOEM IK GEEN TV MAAR EEN HYPNOSE BOX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ik nu lees hier bij Voltaire (die ik zeer hoog heb zitten)

  Goed voor de bloggers hier die pessimistisch zijn.

  In een artikel over global Britain.

  Quote:
  "The United Kingdom, which can now no longer count on the support of Secretary of State Rex Tillerson, will turn to the new US National Security Advisor, John Bolton [15]. Contrary to the allegations of the US Press, Bolton is absolutely not a neo-conservative, but a close friend of Steve Bannon. He refuses the idea that his country could be submitted to international law, and howls at Communists and Muslims, but in reality he has no intention of launching any new wars, and desires only to live at peace in his own home"

  http://www.voltairenet.org/article200375.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed dqat je dit stukje boven water hebt gebracht, Oligarch.

   Ik heb ook veel achting voor Meyssan.
   Maar Bolton was wel mede-oprichter van de PNAC denktank.
   Hij heeft al vaak gezegd dat Iran middels een oorlog moet worden bestreden.

   Dat hij diep in zijn hart een vreedzaam man is, daar kijk ik dan van op. En wat denk je dat zijn vrienden zullen doen als hij daar naast Trump aan de knoppen zit? Ze hebben Trump al helemaal onder de duim.
   Denk je dat Bolton die druk kan weerstaan?

   Ik ben bang dat Meyssan geen gelijk krijgt.

   Verwijderen
  2. Jan,

   Hahahaha. De wereld zit vreemd in elkaar. Thierry Meyssan was in Tripoli toen Tripoli gebombardeerd werd en werkte toen voor RT. Hij woont al jaren in Damascus en adviseert Bashar al Assad. Hij schrijft voor Russische bladen etc etc.

   En dit is de man die zegt dat Bolton vrede wil, terwijl wij John Bolton kennen als een architect van de Irak oorlog, van iemand die Syrië en Iran wil bombarderen. Hahahaha.

   Het kan zijn dat Bolton meer een uitvoerder is en geen idealist. Dus hij heeft als uitvoerder meegewerkt aan neocon projecten, maar hij kan net zo goed als uitvoerder meewerken aan vrede.
   Een mogelijke verklaring, ik weet het ook niet.

   Verwijderen
  3. @ Oli

   Derde mogelijkheid: een agressieve imperialistische politiek en bijbehorende tough talk is in Washington inmiddels zo de norm geworden dat iemand als Bolton geen buitenbeentje meer is:

   "The problem with John Bolton isn’t that he’s an extremist. It's that he’s mainstream."

   Citaat uit:

   Welcome to the Dick Cheney Administration
   http://www.informationclearinghouse.info/49076.htm

   Op Information Clearing House staan nog wat stukjes waar met wat meer reserve tegen Bolton aangekeken wordt:

   Is Trump Assembling a War Cabinet?
   http://www.informationclearinghouse.info/49086.htm

   Here’s John Bolton Promising Regime Change in Iran by the End of 2018
   http://www.informationclearinghouse.info/49075.htm

   John Bolton U.S. Natl. Security Chief on Terrorist Cult’s Payroll
   http://www.informationclearinghouse.info/49074.htm

   Verwijderen
  4. De links zijn niet echt positief Dawg, het ziet er dus niet goed uit voor de toekomst van het midden oosten.

   Maar....Een half jaar geleden had je ook niet kunnen denken dat noord en zuid korea vredesbesprekingen zouden voeren....

   Wellicht kunnen we over een half jaar vredes besprekingen tussen israel en Iran verwachten. :-)

   Verwijderen
  5. De vredesbesprekingen tussen N en Z korea zijn logisch: beiden kunnen allleen maar verliezen als daar oorlog komt.
   Die vijandigheid werd door de VS kunstmnatig opgevoerd.

   Zoals Engdahl schreef: "Ooit vertelde een hoge AMerikaanse functionaris mij: Als we gen Noord Korea hadden, zouden we het moeten maken. N Korea is hèt alibi om dicht bij China te zitten met onze wapens.

   Israel ligt heel anders:
   Israel zelf wil uitbreiden. Dat kan alleen als alle sterke moslimlanden in de regio in puin liggen.
   Vrede is echt het laatste dat Israel wil.
   Altijd zo geweest.

   Verwijderen
  6. Trump heeft Bolton aangenomen om de neocons in de gate te houden. Slimme zet.

   Trump vermoord op dit moment de too big to fail. De sociale platvormen (wallstreet tech bedrijven) zijn in deep shit net als de deep state.

   Verwijderen
  7. Even voor de goede orde. Ik ben pessimistisch (sinds de kredietmarkten stil gingen staan in augustus 2007), maar dan voor de transitie van onze economie waar we doorheen moeten.

   Verwijderen
 3. Ingenieur gelooft wrak van verdwenen MH370 gevonden te hebben: “Er zitten kogelgaten in het vliegtuig”
  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180318_03415015

  Herinneren we de MH370 nog die 8 maart 2014-dus enkele maanden voor het neerstorten van mh17- van de radar verdween en neerstortte ?
  Het misselijkmakende is dat het er verhalen rondgaan dat het toestel gevonden is in de buurt van malediven en dat het vol zit met de kogelgaten en de autoriteiten willen niet dat het gevonden wordt!!

  Dus als de verhalen waar zijn is MH370 ook door straaljagers neergeschoten, net als MH17.
  MH370 is wellicht een testcase geweest voor MH17!. Mijn maag draait om bij de gedachte als dit het geval is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Putin profiteert van Isolatie Rusland"

  och och wat een zielige vrouw (of is het een omgebouwde ?) die Helga Salemon.
  Natuurlijk precies het omgekeerde vertellen van wat het geval is.
  Poetin profiteert niks van Isolatie. Hij doet er alles aan om niet geïsoleerd te raken. En de NWO doet er alles aan om Rusland te isoleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 22 angstaanjagende foto’s van hoe China gezichtsherkenning gebruikt om burgers in de gaten te houden
  https://www.businessinsider.nl/china-gezichtsherkenning-burgers-camera/

  Chinese gulag. Binnenkort in Nederland. Brave New world toezichts-staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Facebook gaat nu ook in Europa gezichten herkennen
  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/01/facebook-gaat-nu-ook-in-europa-gezichten-herkennen-a1594095

  De kans is wat mij betreft groot dat de 3d scans van alle facebookgebruikers in de wereld allang in het geheim gemaakt zijn en ergens liggen opgeslagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Oli

  It can recognize my face

  Even lachen:

  https://twitter.com/joostniemoller

  https://www.cnbc.com/2018/03/27/facebook-knows-a-lot-about-me.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Trump wants to 'go after' Amazon over taxes, but Congress and the Supreme Court could settle the issue for him
  https://www.cnbc.com/2018/03/28/what-trump-could-do-to-amazon-tax-treatment.html

  Goede actie van Trump.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn voorspelling.


  BLOG: http://xevolutie.blogspot.com/2018/03/717-mijn-voorspelling-10-kans-op-een.html

  Korte samenvatting:
  Er komt een False Flag waarop Putin reageert met een atoomaanval op Amerika.

  Of er komen nog wat bloederige 'Skripal's ' waarna de VS een First Strike op Rusland pleegt. Dan slaan ze de False Flag over, want ze weten dat die het startsignaal voor Putin zijn.

  BeantwoordenVerwijderen