woensdag 14 maart 2018

Helga Salemon hitst hysterie tegen Rusland verder op

In een bijdrage zojuist op Radio 1 bij Eén Vandaag heeft Helga Salemon de hysterie tegen Rusland en Putin verder helpen opvoeren.

Speculatie

Helga speculeerde er zoals we van haar gewend zijn, lustig op los waarom de Russen achter de zaak Skripal zouden kunnen zitten. "Voor binnenlands gebruik". Ook meende Salemon dat de sancties een stuk fermer zouden kunnen. Een woord van kritiek over het onverantwoorde gedrag van de Britten kwam de uitzending niet in. Ook Stef Blok, de nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken en Frans Timmermans gaan vierkant achter de Britten staan, waardoor Nederland mogelijk een gefabriceerd conflict met de Russen ingerommeld wordt.

"Wekt de suggestie"

Het zieltogende NRC speculeert net zo hard mee met Helga, en haast zich om het volgende commentaar te geven:

"Het gebruik van zenuwgif wekt ook de suggestie dat Rusland ontmaskerd wilde worden, dat Rusland een punt wilde maken. Mogelijk wilde men de besluitvaardigheid testen van May, die al maanden verwikkeld is in een complexe en politiek zeer gevoelige Brexit-operatie. Denkbaar is ook dat de Russen wilden zien hoe hecht de westerse solidariteit is."

Complottheorie

Als het om Rusland gaat is geen complottheorie te gek voor het het Atlantische NRC of Salemon.
Wij hebben de koene "Rusland-deskundige Helga Salemon maar weer eens gevraagd wat zo'n bijdrage schuift, maar zij weigert tot nu toe daar antwoord op te geven. Ondertussen gaat het maar door op Radio 1.

25 opmerkingen:

 1. Het levensgevaarlijke spelletje is feitelijk begonnen nu. Dit soort ophitsen, waarvan de basis duidelijk een valse vlag is, kan oplopen tot een gewapend conflict, zeker nu de NAVO eindelijk iets heeft om Rusland aan te vallen. Dat Rusland nu zegt dat je moet oppassen om een kernmacht uit te dagen is natuurlijk precies dat wat de NAVO graag hoort, dan kunnen ze zich verdedigen door eerst aan te vallen.
  Achterlijk en blind zijn onze "leiders". Hebben ze niet door dat wij hier ook in de vuurlinie zitten?

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1788438/navo-landen-betuigen-steun-aan-londen

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1788718/rusland-noemt-uitwijzen-diplomaten-vijandig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij brengt inderdaad het cruciale woord: levensgevaarlijk.

  En onze regering met Stef Blok gooit olie op het vuur met onvoorwaardelijke steun aan de dolle Britten.

  Is er 1 politicus in nederland die stelling neemt tegen de onbezonnen Stef Blok? Iemand?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier kun je zien hoe de klepel werkelijk hangt: denk aan de uitsluiting van Rusland aan de Olympische spelen en dit klinkt nagenoeg hetzelfde:
  Stukje uit Nu.nl:

  "Een chemicus die in de Sovjettijd heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het in Engeland gebruikte middel zei dinsdag ook dat de betrokkenheid van Moskou overduidelijk is. Volgens de 83-jarige Vil Mirzayanov, die al twintig jaar in ballingschap in de VS woont, bewaakt Rusland zijn voorraad novichok streng. En het spul is te gecompliceerd om door een ander dan een door de staat gestuurde agressor als wapen te kunnen worden gebruikt, stelt hij."

  Als je een klein beetje nadenkt dan kun je wel raden waar die aanval op Rusland vandaan komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk ook eens naar de timing waar alles zich nu in afspeelt:
  - Op alle voetballers en voetballiefhebbers na was de 'politiek' allesbehalve blij dat Rusland het WK mocht organiseren, zelfs het beschuldigen (op last van de VS) van Blatter als zijnde corrupt mocht niet baten.
  Nu zal het VK geen enkele officiële vertegenwoordiger naar het WK sturen, dus zie je al waar het op uit gaat lopen.
  - En natuurlijk de aanstaande verkiezingen , waar zo goed als zeker is dat Putin herkozen word en dit is allesbehalve naar de zin van het westen. Putin is nu te sterk voor 'het westen'. Die zien niets liever dat er een westers gezinde president komt zodat Rusland er straks uit ziet als Oekraïne.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Daily Express bereidt zich al voor op WWIII...

  Putin poisoning plan backfires as world readies to wage World War 3 on Russia

  https://www.express.co.uk/news/uk/931049/putin-russia-spy-poisoning-world-war-3

  ...en de BBC bericht over tanks uit WWII die uit de mottenballen gehaald worden.

  http://www.bbc.com/future/story/20180312-the-salvagers-who-raise-world-war-two-tanks-from-the-dead

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien een hele schrale troost: Het VK heeft een groot deel van hun wapenarsenaal verkocht (meer dan 4 miljard pond) aan Saudi Arabië zodat die Jemen kunnen bestoken.
  Zelf wanen ze zich veilig onder de NAVO vlag.
  "Veilig" is in dit geval heel relatief als ik de slagkracht van Rusland mag geloven.
  Onbegrijpelijk dat de politiek hier in meegaat terwijl ze hun eigen doodvonnis tekenen.
  De 2e wereldoorlog is ook begonnen door een klein incident en kijk maar eens wat de uiteindelijke gevolgen waren.
  Hebben ze dan niks geleerd? Toen zeiden ze uit volle mond; "Dit nooit meer".
  Het volk zou nu het pek en veren moeten boven halen voor onze "leiders" die ons naar de ondergang brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Vanwaar deze verontwaardiging? Wij met z'n allen zitten lang genoeg in deze materie en weten hoe het werkt, toch? Als alle oorlogen bankiers oorlogen zijn en er staat weer een crisis voor de deur die, als ik de geluiden mag geloven, groter is dan de crisis van 2008, dan weten wij toch uit welke hoek het komt? Gebleken is dat bankiers niets geleerd hebben van de vorige crisis en op dezelfde voet doorgegaan zijn waar de vorige crisis mee begonnen is.

   Verwijderen
  2. Joop, een krediet crisis of een huizencrisis is toch wel wat anders dan een regelrechte oorlogsdreiging waar het atoombommen kan gaan regenen. De oorlogen, tot nu toe gevoerd, zijn altijd met conventionele wapens geweest
   Niemand, maar dan ook niemand kan daar als winnaar uit komen, dus dan mogen de banksters blij zijn, als ze uit hun bunkers komen, met een totaal vergiftigde wereld waar ze zelf ook maar amper een leven kunnen hebben met al die besmette lucht en dat besmet voedsel (zolang de voorraad strekt), en ze moeten heel goed uitkijken voor die enkelingen die het overleefd hebben.

   Verwijderen
  3. Hoe de banken werken wordt in deze video, Nederlands gesproken, haarfijn uit gelegd.
   Het item over de banken begint op 53min.26
   trive

   Verwijderen
 7. Vanmiddag een groot deel van de Lagerhuisdebatten gevolgd. Ondanks dat ze daar veel betere debaters zijn dan in ons parlrmrnt is het debat er nogal ritueel, en gedragen de parlementsleden zich als middeleeuwse ´commoners´.

  Maar zelfs door die bril gezien kwam het ronduit hysterisch over, inclusief oproepen om (veel) meer dan 2% aan de strijdkrachten uit te geven, en tegensancties met nog veel zwaardere sancties te vergelden.

  Oproepen naar NATO landen om dat soort dingen ook te doen, en Rutte met Blok geven er kwijlend gehoor aan.

  Waar gaat dit heen? WO-3? Voorlopig niet denk ik.

  Economisch en diplomatiek: Ik zie sancties en tegensancties en misschien nog een paar sancties (en tegensancties) Ondertussen wint Putin de verkiezingen, en loopt het sanctiebeleid dood. Rusland blijft krachtig met represailles en de NATO bluf valt in het water.

  Militair: Lavrov en Zarakhova (wat een supervrouw is ze toch!) hebben al gezegd dat de NATO generaals via de ´non escalatie´-kanalen aangekondigd krijgen welke tegenmaatregelen zullen genomen worden bij domme acties: Bij een false flag chemische aanval zullen niet alleen de tomahawk kruisraketten uitgeschakeld worden, maar ook hun lanceerplatformen (VS schepen). Wie weet wel met hun eigen kruisraketten (hoewel ik persoonlijk ook niks tegen heb als er een paar ´wat zuidelijker´ zouden inslaan). VS of IDF F16s etc kunnen zich beter niet meer in het Syrische regeringsgebied wagen, en reken maar dat de vleesmolen in Donbass net een grote onderhoudsbeurt heeft gehad!

  Samengevat: Vóórdat er massaal bloedvergieten heeft plaatsgevonden is er al een standoff. Als de neocons nu echt oorlog willen, dan kunnen ze het krijgen. Maar meer nuchtere militairen zien in dat dit absoluut niet meer te winnen is, dus zelfs nu denk ik niet dat er meer dan een lokale oorlog komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik help je het hopen Rootman, maar er hoeft maar 1 gek te zijn die op het knopje drukt......
   En die gekken zijn er, helaas.
   Dus komende periode zullen we een knal staaltje blufpoker tegemoet kunnen zien.
   De pokeraar tegen de schaker; wie gaat dat winnen?

   Verwijderen
  2. Inderdaad, we kunnen nergens zeker van zijn! Putin kan nu ook niet meer doen dan tonen wat hij militair in huis heeft. Hopelijk werkt dat, anders zijn de rapen gaar!

   Verwijderen
 8. OK, het is propaganda, en we weten wie er op verschillende niveaus achter zitten. En wat we niet weten komt spoedig aan het licht en verkeerde veronderstellingen worden gecorrigeerd (zo schijn ik het fout te hebben gehad dat de inmiddels 80 jarige chemicus dr Vil Mirzayanov de bron was: het blijkt een zeer integere man te zijn, die zich nu uitgesproken heeft tegen het te snelle trekken van conclusies).

  In de Jeltsin tijd, toen het verder fragmenteren van de Sovjet unie/ Rusland best een mogelijkheid leek, met totaal verarmde wetenschappers en technici, was corrupte verspreiding van wapens van massa destructie een reeël gevaar.

  Jeltsin heeft toen een deal gesloten dat met name de VS dit op zou ruimen. Dat lijkt nu de domste beslissing, maar het waren wel andere tijden.

  Hoe dan ook, in Uzbekistan was een grote test site, en die is terecht ontmanteld! (Uzbeks zijn op zich hele leuke mensen, maar gezien hun tendens tot radicalisering willen we niet dat dat soort rotzooi in hun buurt wordt begraven).

  Maar: ontmanteld door VS technici!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is waar het om gaat:

   https://russia-insider.com/en/chief-russian-general-staff-says-will-target-us-aircraft-if-strikes-syrian-army-endanger-his-men

   Verwijderen
 9. Mooi staaltje onbeschaamde schijnheiligheid van uit het land dat alleen deze eeuw al medeplichtig was aan de moord op honderdduizenden mensen in het buitenland (Irak, Libie, Syrie). Alleen al de hysterie waarmee een anti-Russische stemming wordt opgeklopt zou op z'n minst reden moeten zijn om rekening te houden met een false flag. Daarnaast liegt Theresa May wanneer ze stelt dat het bij de aanslag op de Skripals gebruikte zenuwgas zonder meer naar de Russen wijst.

  The UK government is manufacturing its nerve agent case for ‘action’ on Russia / Nafeez Ahmed

  https://medium.com/insurge-intelligence/the-british-governments-russia-nerve-agent-claims-are-bullshit-a69b4ee484ce

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarnaast liegt Theresa May wanneer ze stelt dat het bij de aanslag op de Skripals gebruikte zenuwgas zonder meer naar de Russen wijst.

   Kenmerk van een false flag is dat ze direct al weten wie er achter de aanslag zit......Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een valse valg....Het vuurtje wordt verder opgestookt.

   Verwijderen
 10. Steven Derix, is Atlantisch broodjournalist bij de Nare Rot Courant. Maar zo moet je deze Atlantische lakei die zelf grossiert in goedkope ad hominems natuurlijk niet noemen.

  Uit een draadje op Blik's twitter:

  @ Blik

  "U werkt voor een krant die in haar statuten trouw aan het Atlantisch bondgenootschap heeft staan en in uw berichten geeft u blijk van volledige onderworpenheid daaraan. Waar heeft u nou een probleem mee?"

  https://twitter.com/BlikopNOS/status/973937428577832960

  hehe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. op het zelfde twitter account van de trouwe hoernalist Derix.

   The UK government is manufacturing its nerve agent case for ‘action’ on Russia
   https://medium.com/insurge-intelligence/the-british-governments-russia-nerve-agent-claims-are-bullshit-a69b4ee484ce

   Ook "grappig"
   Volgens Rusland, Amerika en de UN heeft Syrië al zijn chemische wapens opgeruimd. Geïnspecteerd en ondertekend en al! .Hoe kunnen ze er dan nog aanslagen mee plegen ??. LOL

   Verwijderen
  2. Waarschijnlijk loopt derix in luiers rond. Hij heeft zich zo vaak laten nemen dat hij geen kringspier meer over heeft.

   Verwijderen
  3. Zou de lekkernij hier vandaan komen ?

   U.S. and Uzbeks Agree on Chemical Arms Plant Cleanup
   http://www.nytimes.com/1999/05/25/world/us-and-uzbeks-agree-on-chemical-arms-plant-cleanup.html

   Verwijderen
 11. @ Matt

  Radio Free Europe / Radio Liberty In samenwerking met Project Rise:

  https://www.rferl.org/a/catch-carlos-if-you-can-mh17-russia-ukraine/29065244.html

  En Project Rise is weer lid van the regional network Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP)

  En dat OCCRP krijgt z'n centjes weer van the United States Agency for International Development (USAID), the International Center for Journalists (ICFJ), the United States Department of State, the Swiss Confederation, the Open Society Foundations (OSF), Google Ideas and the Knight Foundation.

  En dan zijn we weer thuis USAID en Soros'Open society.; het regime change fabriekje.

  Cruelman kon het weer niet laten om te liegen. Hij beweerde dat RT Carlos $ 48.000 had betaald voor z'n interview als 'Kiev air Controller' maar in het stuk zelf staat dit:

  "He also claimed that he had received wire transfers from RT "a lot earlier" than his May 2014 interview with the network's Spanish-language channel, and that the alleged transfers were compensation for "what I was writing."

  Sanchez claimed to have received a total of $48,000 from Russian sources as payment for his turn as "Carlos the Spanish Air-Traffic Controller."

  RT denied ever making such payments.

  "RT has never authorized any payments to this individual and accordingly has no record of such," Belkina, the network's spokeswoman, told us in an e-mail.

  During our WhatsApp interactions, Sanchez insisted that he could provide evidence backing up these claims about a Russian link to the @spainbuca account, including bank records and recordings of conversations with RT employees. We asked him repeatedly to provide such evidence. He never did.

  In the end, all we got was Carlos's word."

  Dat RT $ 48.000 aan Carlos betaald zou hebben is dus een bewering van Carlos zelf hij niet met bewijzen kan staven RT ontkend hem te hebben betaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vraag me toch echt af wat Helga nu vangt voor deze oorlogszuchtige propaganda.

  Nou Helga, wat heb je gevangen ?? Nu je bedrijfje failliet is door de sancties. Geld nodig voor de hypotheek ?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vandaag op NPO1 Radio van 8:45 tot 9:00 ging ze weer van leer tegen Rusland. Ik kende haar niet maar ik dacht meteen: wat een roddel en achterklap. Puur demonisering van Putin en Rusland.

  BeantwoordenVerwijderen