donderdag 8 maart 2018

NATO plant massale oefening aan grens met Rusland

* De Geschiedenis herhaalt zich:

* Duitse troepen rukken op naar Russische grens

* Amerikanen spelen zoals altijd weer de ophitsende rol


* NOS van Marcel Gelauff en NPO van Shula Rijksman negeren dit nieuws, gelijkgeschakeld als altijd, compleet

De NATO programmeert een massale oefening in Okrober van dit jaar aan de grens met Rusland. 45.000 Manschappen trekken ten strijde. Als oefening vooralsnog. Dit nieuws valt te lezen bij RIA Novosti. Niet bij de Hollandse staats NOS. Die zijn vandaag te druk met wauwelen over vrouwenrechten. Het is repeterend gewauwel wat elk jaar hetzelfde is. Deze massale oefening is wel iets nieuws. Het is een nieuwe stap in het vanuit het Westen opvoeren van de spanningen in Europa.

Huis van Afgevaardigden

"Het gaat om mogelijk de grootste oefening, met deelname van amfibievoertuigen, en heet "Trident Juncture"", zei Generaal Robert Neller in het Huis van Afgevaardigden in de VS. Hij preciseerde dat men plant om een tiental schepen en vliegtuigen te laten deelnemen en dat het evenement plaats vindt aan de kust van Noorwegen.

"Bescherming"

"Ik denk dat dit de ernst toont van onze strategie, die de VS voeren, dat onze partners in de NATO ons daar (in Europa, red.) willen zien, voor hun bescherming", aldus Neller.

Duitsers

In Februari meldde de Duitse media dat Duitsland plant om 12 duizend naar een NATO oefening te sturen. De krant Focus schreef dat de oefening Rusland een "duidelijk signaal" stuurt dat rommelen in NATO landen serieuze consequenties zal hebben.

Dit plaatje, van Amerikaanse soldaten in Europa aan de grens met Rusland, daar hebben steeds meer Europeanen een hekel aan, maar het gaat toch nog steeds door.

24 opmerkingen:

 1. @Blik schrijft:

  * De Geschiedenis herhaalt zich:

  * Duitse troepen rukken op naar Russische grens

  "Trident Juncture""

  Trident = Drietand
  Juncture = Verbinding

  Drietand verbinding

  Operatie Barbarossa

  Drie speerpunten

  -Leningrad;
  -Moskou;
  -Kiev.

  Voor Kiev kunnen wij wel een andere Russische plaats verzinnen, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De oefening "Trident Juncture" wordt eens in de 3 jaar gehouden en de eerste "Trident Juncture" oefening werd in 2015 gehouden in Portugal, Spanje en Italië. Van vóór 2015 zijn geen eerdere "Trident Juncture" oefeningen bekend.

   Verwijderen
  2. Gezien het feit dat de eerste oefening van "Trident Juncture" in 2015 plaatsvond en de aanstaande in oktober 2018 met amfibische voertuigen, denk ik dat het iets te maken heeft met de Krim.

   Verwijderen
 2. De overheersingsdrang van de Amerikanen loopt toch stilaan ten einde.
  Vandaag op RT werd dat eens mooi uitgelegd:
  De Amerkanen zijn boos op China omdat dit land een steeds grotere invloed krijgt in Afrika. De Chinezen zorgen daar voor nieuwe infrastructuur, werkgelegenheid en scholing terwijl de Amerikanen daar enkel voor onrust zorgen.
  Ook in Irak zijn ze stilaan de bemoeienissen van 'het westen' beu en willen dat ze dat de NAVO zo snel mogelijk oprot, maar de Amerikanen verzinnen weer allerlei smoezen om daar te kunnen blijven zoals "humanitaire" redenen. In Irak hebben ze nu door dat de Amerikanen enkel voor chaos hebben gezorgd.
  We zullen zien of die aangekondigde oefeningen wel goed onthaald zullen worden door het grote publiek want het is nu duidelijk dat Rusland niet meer met zich laat sollen.
  Misschien wordt mijn cartoon over dat vliegdekschip in de Zwarte zee weer actueel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Generaal wil Westen en VN om de oren slaan met bewijzen van samenwerking tussen Amerika en IS.

   https://sputniknews.com/middleeast/201803041062208032-soleimani-documents-reportedly-prooving-us-daesh-collusion/
   Nederlandse vertaling: bewijzen samenwerking Amerika met I.S.

   Verwijderen
 3. Die NATO doet niks anders dan ´duidelijke signalen´ uitzenden.

  Gaaap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rusland zegt waar het op staat! dat is wel meer dan voorspelbare signalen uitzenden.

   En ook heel belangrijk, want er zijn nu eenmaal zeer gevaarlijke typen in Washington (ook de minders van Trump) die net als Clinton, McCain en Bolton begonnen te denken dat een nucleaire oorlog te winnen zou zijn:

   1 een VS ´first strike´

   2 de zeer verzwakte tegenaanval onderscheppen met het AEgis missile shield.

   Het AEgis, THAAD en Patriot missile systeem is nu zonder een schot af te vuren geneutraliseerd (in werkelijkheid werd het nog volop geïnstalleerd, en moeten de meeste Russische hypersonische wapens ook nog in seriebouw gaan).

   Maar het koude oorlog MAD evenwicht is weer hersteld, en dat blijft de komende decennia zeker nog zo.

   Verwijderen
 4. En hr Putin laat een werkende SARTAN raket zien even als een werkende en reeds operationeel zijnde duikboot drohne welke zelfstandig vele 10 duizenden mijlen kunt afleggen omdat de aandrijving nucleair is maar ook een reeds operationeel zijnde Kruisraket eveneens met nucleaire aandrijving heeft zodoende voldoende om 4 keer rond de Aarde te vliegen en toe te slaan wanneer nodig.
  Resultaat,
  7 triljard aan geld gespendeerd aan een afweersysteem tegen Russische raketten maar waardeloos.
  Evenals de 80 marinebasis op de wereld Waardeloos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik een hele week een goed humeur aan overhouden !

   Verwijderen
  2. Ik ook! Dat betekent op zijn minst dat mijn kinderen ook eens grootouders worden!

   Verwijderen
  3. Dit nieuwe geheime wapen van de Russen is nog in de testfase. https://youtu.be/Uy3vNi7UQVg Maar indien nodig wordt het zeker ingezet en is het op slag einde oorlog.

   Verwijderen
 5. DE video met daarop Whuite Helmets die een pop redden uit het puin heb ik al gezien. Hij overtuigt. Maar vandaag doet ie het niet meer.
  https://www.ukcolumn.org/ukcolumn-news/uk-column-news-7th-march-2018
  Is er iets met die site? Krakkemikkige techniek? Of ligt het aan mij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jan,

   De link werkt bij mij gewoon.

   Verwijderen
  2. @Jan,

   Probeer deze link eens.

   https://www.youtube.com/watch?v=t1T8gtKzWyk

   Verwijderen
  3. Het is een pop. Een dode of bewusteloze baby zou een andere houding hebben en een levende baby zou meteen de zuigreflex vertonen (hoofdje draaien naar de ´redder´).

   Verwijderen
  4. 27 september 2016

   Boris Johnson announces £32 million in non-humanitarian aid for the White Helmets

   Hold on - non-humanitarian aid? Why would the White Helmets, supposedly a humanitarian organisation, be given non-humanitarian aid?

   It can only be because they are not a humanitarian organisation.

   https://www.ukcolumn.org/series/white-helmets

   Verwijderen
  5. Poppen worden worden door kleuters wel meer aangezien als echte kinderen en tegenwoordig maakt het niet meer uit of je mannelijk, vrouwelijk of onzijdig bent. Het alarmerendste is echter dat leeftijd er nu ook een rol in gaat spelen.

   Verwijderen
  6. Door in de natuur en buiten te spelen krijgen kinderen de zintuigelijke en motorische skills om onderscheid te kunnen maken als volwassene. Maar een hele generatie is als mollige bleekneusjes opgegroeid, en is daarom zo makkelijk voor de gek te houden. Dat hele gendergedoe zou daar ook wel eens een deel van kunnen zijn.

   Verwijderen
  7. Nog even, dan bestaat onze maatschappij en leger alleen nog uit 'mannen' die andere mannen in de rug aanvallen.

   Verwijderen
 6. Ik heb nog nooit zo'n speech gezien

  Michael Parenti: de koude oorlog startte in 1917

  Met uitleg van het waarom en de gevolgen ervan tot aan de datum van de speech (eind jaren 80). Had vandaag kunnen zijn.

  https://m.youtube.com/watch?v=xP8CzlFhc14

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel dat smerige vs zooitje blijft altijd bezig om waar dan ook oorlog te voeren omdat ze financieel totaal aan de afgrond hangen
  de grootste terrorist is de vs!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We hebben aan Poetin te danken dat het nog geen WW3 is ondanks alle provocatie van Amerika en de Navo…..Vierde Rijk wil wat ze in 40/45 niet gelukt is: Rusland!De NWO elite denken nog steeds dat een oorlog tegen Rusland gevoerd moet worden, zoals oorlogen in het verleden werden gevoerd.Rusland is niet van plan te gaan vissen in de troebele wateren gecreëerd door de NWO-politiek steeds groeiende “rijk van chaos,” en heeft geen interesse in het bouwen van een eigen nieuw rijk. Evenmin is Rusland bereid op te treden als een redder van de wereld, zoals ze in het verleden hebben gedaan.En sinds de jaren ’90 probeert Rusland op alle mogelijke gebieden samen te werken aan een stabiele vrede en gezamenlijke welvaartsgroei, maar het is juist het Westen dat keer op keer zijn beloftes brak, de NAVO opschoof naar het oosten, en de laatste jaren eenzijdig begon aan een agressieve militaire opbouw, direct aan de grenzen met Rusland.Sinds de Duitse aanval in 1941 niet meer zoveel vijandelijke troepen, tanks en vliegtuigen langs de grenzen met Rusland zijn gestationeerd(de zogenaamde Russische dreiging is een verzinsel van de NAVO).En de politiek en media maken de Europeanen langzaam rijp voor een nieuwe slachting op ons continent.Het NAVO Barbarossa(op 22 juni 1941 valt het Duitse/Hitlers leger Rusland aan)-offensief kan beginnen(Duitse tanks is weer aan de grens met Rusland)!…..

  BeantwoordenVerwijderen