maandag 5 maart 2018

Vanavond de Grote NOS Nepnieuws Show!

De verspreiders van het grootste nepnieuws gaat nu het nieuws beoordelen op nepnieuws. Het is als de Camorra die een campagne gaat organiseren tegen drugsgebruik, de CIA die de vrede predikt of D66 dat hypocrisie gaat onderzoeken en beoordelen!

Dat is wat de NOS nepnieuws show van vanavond is. De NOS neemt bijvoorbeeld de Witte Helmen nog steeds als serieuze bron. Iedere zichzelfrespecterende nieuwsorganisatie of blogger, weet dat de Witte Helmen gelieerd zijn aan Al Qaida en met burgerhulp NIETS te maken heeft. De NOS van Marcel Gelauff doet of zijn neus bloedt en doet net of de Witte Helmen een onafhankelijke medische organisatie is.

Dan hebben we een vraag aan Gelauff voor vanavond: "Zou u zelf door een White Helmet "geholpen" willen worden?"



White Helmets van de NOS doen het goed in Hollywood...



Witte Helm? Dan is een kind in de armen en een camera nooit ver weg!



Altijd lachen op de set van de Witte Helmen

Wordt het vanavond bij de Nepnieuwsshow van de NOS ook lachen?



Kinderen mishandelen voor het beste shot; de NOS stimuleert het



Zou Gelauff zijn kind door Witte Helmen laten behandelen?



De Witte Helmen zijn volgens Vanessa Beley "de moderne verkopers van de dood"; In dat geval is de NOS een wederverkoper van de dood. Allemaal veel plezier bij de Nepnieuwsshow vanavond. Tijdens en na de uitzending hier bij Blik langskomen om bij te komen!

13 opmerkingen:

 1. Gelukkig geen oscar, de oscar gaat naar docu over die russische fraudeur. Ik ben bang dat dat ook geen objectieve documetaire is en het onduidelijk blijft hoeveel die arts er nu rijker van is geworden en wie hem betaald, maar er worden tenminste geen moordenaars verheerlijkt. De nos moet kiezen, liegen over sporters of over kinderlijkjes, misschien moet gelauff alleen maar de band uit washington starten en braaf zijn mond houden.


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Via de NOS site kon je vragen insturen die dan (misschien) in de uitzending behandeld worden.
  Hier kon ik niet direct nee tegen zeggen en heb dus de volgende mail naar de NOS gestuurd:

  reactie@nos.nl

  Beste NOS,
  Zijn jullie niet zelf grote verspreiders van nepnieuws?

  Een paar voorbeelden: Timmermans werd in een uitzending van jullie aan het woord gelaten m.b.t. MH17 en daar lieten jullie een ingekort beeldfragment zien van een rebel die een beertje oppakte. Timmermans vertelde toen hoe beestachtig die rebellen omgingen met spullen van de
  nabestaanden, met tranen in zijn ogen.
  Wat er NIET bij werd verteld was dat diezelfde rebel dat beertje eerbiedig terug legde en een kruisteken maakte. Daardoor werden de nieuwskijkers op een valse manier voorgelicht als zou de oorlog in Oekraïne door misdadigers worden gevoerd. Van beelden over hoe het nazi leger uit Kiev op argeloze burgers schiet werd niets getoond.
  Rusland krijgt nog steeds overal de schuld van ook al zijn er totaal geen bewijzen en wordt dat ook steeds meer aangetoond maar de NPO vertikt het gewoon om ook maar iets positiefs over Rusland te vermelden. Op die manier wordt er een vertekend, zelfs leugenachtig, beeld over Rusland in leven gehouden en doet de NPO dus aan fake-news.
  (persoonlijk ben ik niet zo een fan van Putin, maar het gaat mij hier om de oneerlijke berichtgeving).

  De berichtgeving uit Syrië is ook heel eenzijdig. Steeds worden de rebellen verdedigd als zijnde vechten voor de goede (?) zaak maar er word wijselijk gezwegen als diezelfde rebellen iedereen die hun gebied
  wil verlaten via de no-go zones word afgeschoten.
  Zelfs een Belgische priester die daar op bezoek was is hier getuige van geweest.
  Dat de gifgas aanvallen niet zijn gedaan door Assad is ondertussen ook al bewezen, zelfs schoorvoetend toegegeven door Amerika, maar bij de NOS heb ik daar nooit een rectificatie van gezien.
  Dat 'het westen' ,waaronder dus ook Nederland, volstrekt illegaal in Syrië op de bevolking schiet wordt ook vakkundig door de NPO onder de pet gehouden. Waar is dan de eerlijke berichtgeving? En kom niet af met de grote smoes dat dit onder landsbelang valt. Moord kun je op
  die manier nooit goedpraten. Waar blijft de eerlijke pers?
  Ook toen Amerika Irak binnen viel onder het valse voorwendsel dat Sadam over massa vernietigings wapens zou beschikken werd enkel bericht dat de dictator Sadam opgeruimd moest worden. Dat die oorlog
  volstrekt illegaal en op leugens gebaseerd was werd nooit veroordeeld door de MSM en de leugen werd zelfs in stand gehouden met duizenden doden tot gevolg.
  Voelen jullie je daar niet medeschuldig aan?

  Laten jullie ook schrijvers van blogs uit de alternatieve media aan het woord?

  Vriendelijke groet,
  Matt

  Verstuurd 18u45 5-3-2018

  Als ik hier ooit antwoord op krijg laat ik het meteen weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dijn dat je het meldt, Blik maar ik geef dit NOS portie aan Fikkie (arme hond...) Heb, zoals eerder gemeld, Michael Parenti gevonden op het net; Parenti is politiek commentator (al sinds de jaren 70) en heeft interessante youtube filmpjes en een eigen website.

  Vanavond staat de moord van Julius Caesar op mijn programma en wat JC's tijd vertelt over het huidige tijdsbeeld van oligarchen, corruptie, scheve verdeling van welvaart, oorlog en een rijk dat almaar uitdijt terwijl het van binnenuit verrot.

  https://m.youtube.com/watch?v=rwzwu1ORC_c

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo ben nu aan het kijken naar NPO 2 , ik zeik bijna in mijn broek van het lachen , perceptie management op zijn best ! Absoluut geen schaamte, bij de boven ons gestelden . Of er moet echt nood aan de man zijn dat ze zo in blinde paniek moeten terug slaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben weggeschakeld naar Voetbal Inside; effe bijkomen van de NOS show: "geloof niet hen maar ons!"

  BeantwoordenVerwijderen
 6. The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or the dedicated communist, but people for whom the distinction between fact and fiction, true and false, no longer exists.

  Hannah Arendt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zijn ze aan het goede address in Nederland naïeve schapen in overvloed hier

   Verwijderen
 7. Conclusie van deze Nepnieuws Show:

  Nepnieuws komt voornamelijk uit Rusland, concludeert de Carnegie Moskow Center (een in Moskou gevestigde non-profit denktank, die zijn basis in Washington DC heeft), voluit Carnegie Endowment for International Peace heet en waarvan ik dacht dat Poetin al deze organisaties de deur had gewezen.

  Een slim 14-jarig jochie had een opmerking over de confrontatie tussen een Britse reporter en Poetin en waar eindredacteur Marcel Gelauff ons wilde doen geloven als zou Poetin deze reporter totaal genegeerd hebben. Volgens Marcel Gelauff berustte dit niet op nepnieuws maar op een fout als gevolg van tijdgebrek.

  Als landje met een behoorlijke kenniseconomie hebben wij kennelijk nog een hoop van onze 'fouten' te leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het meest stompzinnige artikel over Putin´s speech:

  https://www.raamoprusland.nl/dossiers/militair-beleid/882-poetins-kernwapenplannen-zijn-inadequaat-en-gevaarlijk

  Het artikel is veel dommer dan wat in de media verschijnt, maar het bevat wel alle talking points die gaan zien langskomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een agent die te dubbel is geworden, zoals Litvinjenko, of Nemtsov, en nu weer de gepensioneerde spion Sergey Scripal blijft vaak dood meer waard dan levend te zijn.

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/britse-media-overgelopen-russische-ex-spion-vergiftigd-in-zuid-engeland~a4578255/

  Altijd handig in de propagandaoorlog! Fentanyl? Dan zou hij en zijn vrouw nu OK moeten zijn, één injectie met Narcan is voldoende. Als de symptomen blijven is dus leugen nummer 1 al aangetoond. Voorals nog staan bij mij op de verdachtenlijks: CIA. MI6 en de Mossad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de 70 jaar dat Israel bestaat heeft ze al 2700 'Litvinenko's' en Sergey Scripal's veroorzaakt.

   Maar die 2700 door Israel gedode mensen hebben samen nog niet even veel aandacht in de Wereldpers gehaald als die ene Litvinenko.

   Nou, klopt niet helemaal: volgens mij zit Litvinenko óók in die groep van 2700, maar geeft met Putin de schuld.

   https://www.npr.org/2018/01/31/582099085/journalist-details-israels-secret-history-of-targeted-assassinations
   ( je kunt het interview met Ronan Bergman ook als podcast beluisteren. )

   Verwijderen
  2. Er zijn maar 2 mensen ooit met polonium vermoord, en een daarvan was Arafat. Dat zegt mij al genoeg!

   Verwijderen
 10. Meer over Parenti (en dan houd ik op), in het volgende essay waar de denkwijze van Parenti wordt uitgezet tegen Chomsky.

  Ofschoon de auteur mij gebiased lijkt tegenover Chomsky (een aantal stromannen ben ik wel tegengekomen) staan er 10-tallen verwijzingen in naar interessante praatjes van Parenti en honderden verwijzingen naar andere interessante artikelen van oa Chomsky, Pilger, Wheeler, Cockburn, Scahill.

  Zie verder ter info: https://lorenzoae.wordpress.com/2016/05/31/chomsky-vs-parenti/

  BeantwoordenVerwijderen