dinsdag 8 november 2016

"Zijn complotdenkers gevaarlijk?", Staatsradio weer op dreef

Aan de kleren herken je de man. En aan de vragen herken je de "journalist". Op de zieltogende radio 1 was vanochtend (even na 10.00 uur) het regelmatig terugkerende thema "complotdenkers" weer aan de beurt. De specialist die uitgenodigd was, had 3 complottheorien uitgezocht. Eén daarvan was dat de massa-immigratie een deal geweest zou zijn tussen "het Midden Oosten" en "Europa". De specialist had daar geen bewijs voor gevonden. "Zijn complotters gevaarlijk?" vroeg de staatsradio-presentator. Nee hoor, valt best mee, antwoordde de specialist. Een profiel is er ook niet van te maken. Het gaat om rijk en arm, succesvol en minder succesvol.



Enkel complotdenkers gevaarlijk?

Het is opmerkelijk dat vaker die vraag "Zijn complotters gevaarlijk?" gesteld wordt bij de staatsradio, waar het kritisch denken tot een minimum beperkt wordt. Waar de marges van toegestaan denken steeds smaller worden. En waar de luisteraars en kijkers hardhollend wegrennen.

Wij hebben op de staatsradio bijvoorbeeld nog nooit de vraag gehoord:

Zijn PvdA-stemmers gevaarlijk?

Zijn NPO-werkers gevaarlijk?

Zijn mensen die het NOS-journaal voor de waarheid aannemen gevaarlijk?

Is Hillary Clinton gevaarlijk?

Zijn D66/GroenLinks stemmers, net als Volkert van de Graaf, gevaarlijk?

Kritisch denken, geframed als "complotdenken", wordt door de staatsradio ontmoedigd en verdacht en ridicuul gemaakt.

Wij herinneren eraan dat "complotdenker", een door de CIA bedacht frame is ("conspiracy believers"), om mensen die het door de staat gebrachte complot in twijfel trekken weg te zetten als gekke Henkies.

53 opmerkingen:

  1. Wij hebben vandaag een gast in de studio waarmee we discussieren over de vraag:

    "Wordt Marcel Gelauff rechtstreeks betaald via de Amerikaanse ambassade of loopt dat via de Clinton Foundation?"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hierbij het oorspronkelijke document (CIA dispatch 1035-960) waarin de CIA uitlegt wat een conspiracy theory is http://www.maryferrell.org/showDoc.html?absPageId=567348&imageOnly=true

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een van de argumenten die vaak aangevoerd worden om aan te tonen dat complotdenkers het niet bij het juiste eind hebben, is het volgende:

    als het een complot zou zijn, zouden er meerdere mensen bij betrokken moeten zijn geweest. En hoe groter het complot, hoe meer mensen er bij betrokken zijn. En hoe meer mensen er bij betrokken zijn, hoe groter de kans dat het complot (snel) uitkomt. Dit is een valide argument vind ik (denk aan bv Teeven's bonnetje, Pentagon papers, Snowden).

    Maar dat 'daarom' 911 geen complot is dat georkestreerd is door de PNAC, en dat JFK niet vermoord is door iemand anders dan Oswald enz, want dat zouden we dan nu echt wel weten, daarover 2 tegenargumenten.

    Het eerste tegenargument: complotten waarin ik geïnteresseerd ben zijn uitgekomen (Marshall 'hulp' om de steenkool industrie in Europa de nek om te draaien, WMD in Irak, stemfraude Sanders-Clinton), maar worden in de massamedia toch weggezet als complottheorie. 911, JFK etc krijgen een zelfde behandeling.

    Het tweede: schaamteloze copy-paste van een commentaar dat ik erg grappig vond adhv dit artikel waarin bovengenoemd argument wordt 'bewezen'

    http://journals.plos.org/plosone/article/comment?id=info:doi/10.1371/annotation/342dc596-6dd5-465e-bba7-d5d575c830f8

    Wonderful article! This article would seem to support the central beliefs of Christianity, i.e. the belief the Jesus Christ really died on the cross and rose again as reported by the witnesses at the time and the four Gospels. I have always wondered that if it was really all a giant hoax how could it possibly have survived the first 20 or so years?
    Of course it begs the question, what about Buddha and Mohammed?

    Overigens ben ik nog steeds erg gecharmeerd van de 'who cares' theorie van Chomsky, die hier eerder besproken is. Ik denk dat er belangrijkere zaken zijn dan het willen aantonen van complottheorieën...

    Maar ik zeg niet dat complotten niet bestaan. En ook niet dat het zinloos is om complottheorieën te ontmaskeren als zijnde een complot. Wat dat betreft ben ik geloof ik wel wat veranderd...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit is volgens mij de meest informatieve site mbt document 1035-960: http://themindrenewed.com/resources/documents/369-doc002

    De term 'Conspiracy theorie' is niet gewoon een aanduiding, maar is uitgegroeid tot een wapen: wie zo'n theorie aan hangt moet wel een gekkie zijn. Moet wel ongelijk hebben.

    Welnu: dat is precies wat de CIA wilde bereiken met haar memo 1035-960.
    De memo maakt dat duidelijk.
    http://memoryholeblog.com/2013/01/20/cia-document-1035-960-foundation-of-a-weaponized-term

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De grote vraag is alleen door wie een complot ontmaskert moet worden om het als zodanig te aanvaarden?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weet iemand of er ooit een poll is gedaan wel % in Nederland pro Clinton , pro- Trump of geen mening is?

    Mij valt elke keer op dat ook intelligente en hoog opgeleide mensen hun mening klaar hebben gebaseerd op werkelijk een minimum aan objectieve info: slechts een enkel uit zijn verband gerukt zinnetje + heel veel vóórinterpretatie. Ze verklaren de anti- Clintonistas voor dom of idioot.

    Bij navraag of ze de DNC, de RNC of toespraken in hun geheel hebben gezien; of ze sponsors of qua functie belangrijke supporters kunnen noemen worden hun ogen glazig en ze stellen dat het onderwerp hen niet echt interesseert. Opvallend vaak wordt een journalist of reporter van het journaal of nieuwsuur genoemd als ´bewijs´ dat Hillary toch minder slecht is.

    De enkele keer dat ik dan het geweld van 10 minuten feiten, namen en verbanden loslaat wordt het heel stil. Maar goed, er schijnt ook een belangrijke voetbalwedstrijd te zijn, dus daar scakelt men dan gretig naar over.

    Wat me ook is opgevallen is dat het juist de allochtonen zijn, met vaak een duidelijk beredeneerde afkeer van Trump, waar vaak een uitgebreid debat in een vriendelijke sfeer mogelijk is, met ondanks wat taalproblemen een zeer fatsoenlijk intellectueel gehalte.

    Het ergst zijn de feministes en de policorrs, die klappen meestal al binnen 2 zinnen dicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Er zijn/ waren ook maar zeer weinig Duitsers die konden toegeven of bedebatteren waarom ze zo blind achter Hitler waren aangelopen. IPV daarvan kregen ze een collectief schuldgevoel en gingen ze Israel en de EU onvoorwaardelijk steunen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ook een veelgehoord argument is is het kudde argument: Als zovelen, en zelfs die-en-die voor Clinton is, moet ze wel de betere kandidaat zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. In de oosterse iconografie is een demon afgebeeld met het wit boven de iris, en zijn hoogstens krijgers in de strijd ook zo afgebeeld. Bij gewone mensen is dit een kenmerk van krankzinnigheid of bezetenheid:

    http://i2.wp.com/www.nationalenquirer.com/wp-content/uploads/old_neq/article_images/hot-head-hilary-beat-bill-unconscious-ne-short.jpg?resize=480%2C480

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Conspiracy is de regel, transparantie de uitzondering die de regel bevestigd.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zowel Clinton als Trump hebben gestemd. Waar Clinton met TV belichting en een kort interview stemde ging Trump tussen de gewone mensen. Er was een oud dametje die hem de hand schudde. Ik vond het een autentiek moment, niet overgedramatiseerd.

    Maar men ziet wat men wil zien denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zich conformeren aan de heersende waan ! probeer maar een keer tegen de buren te zeggen dat wij! het westen! een grondstoffen oorlog voeren na de valse vlag van 9/11 ,veel succes zou ik zeggen, het busje met de twee witte mannetjes komt dan heel snel, of je hebt een buren / familie Ruzie.
    Je kan als goed geïnformeerde burger wel de werkelijke toestand analyseren ( wij het westen staan er heel slecht voor)
    1 Rusland heeft een grote markt aandeel in gas en olie weg gesnoept van Saudie arabie en australie in China
    2 hierdoor staat de US dollar onder druk
    3 de VS has gone ape about the dollar
    4 de VS moeten dit verloren markt aandeel weer goed maken om de dollar te redden
    dit verklaard dus de oorlog in het midden oosten voor de pijpleiding van qatar naar europa, welke northstream 1 & 2 moet kaltstellen!
    Als plan A niet werkt dan hebben wij nog plan B een kleine oorlog in Oekraine ( het probleem de Russen happen niet ),
    je moet namelijk een reden hebben om het Russisch gas te boycotten.
    5 het is natuurlijk toevallig dat de Maidan revolutie plaats vond na het voltooien van de gas opslag op de Maasvlakte.
    er zijn de laatste jaren veel van zulke opslag plaatsen voltooid elders in Europa : in Wales in Frankrijk in Portugal veder hebben de Noren een gas Storage tanker in klapeida gemeerd
    .
    je kan als NOS natuurlijk dit belichten, maar dan raken de mensen bang (mensen gaan dan benzine goud zilver water voedsel opslaan voor het geval dat), dan blijft er maar een mogelijkheid de boel ontkennen en de nadenkende burgers afschilderen als complotlisten.(cruelman 1974 wordt daar waarschijnlijk voor betaald)
    Conclusie:
    Net als Goebbels en Baghdad Bob ( Mohammed Saeed al-Sahhaf) is
    mr Marcel Gelauff en zijn travanten bezig met perceptie management in opdracht van de Nederlandse staat.
    Ben alleen benieuwd hoe lang het nog goed gaat

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Baghdad Bob was een parodie op zichzelf. LOL

      Verwijderen
    2. Zo langzamerhand daalt de NPO en het NOS naar hetzelfde niveau van Bagdad Bob als je mij vraagt . Hoor en vederhoor waar kan je dat vinden in de van Dale

      Verwijderen
    3. Hoor en wederhoor heb je niet bij de Corporate media en NPO. Daar krijg je "de werkelijkheid" uit de Bilderberg nieuwsfabriek.

      Verwijderen
  13. THE POLLS CAN NO LONGER BE RIGGED THIS ELECTION
    https://www.youtube.com/watch?v=i3Q417_TH6E

    als je gaat robo calling. Massale hoeveelheid nummers gebeld.

    De roest hoop gaat (net als florida) naar Trump.
    Clinton Campaign PANICS As Rust Belt Polls Tighten
    https://www.youtube.com/watch?v=ApMZdw56LWA

    Deze man mag niet naar alle staten bellen, maar waar naar hij wel mag bellen heeft hij denk ik getrouwe info over de resultaten zoals de amerikanen stemmen.
    THE POLLS CAN NO LONGER BE RIGGED THIS ELECTION
    https://www.youtube.com/watch?v=i3Q417_TH6E

    als je gaat robo calling. Massale hoeveelheid nummers gebeld.
    https://callforamerica.com/
    Dit is major, je ziet dat trump zowel in florida als in pennsylvania en NJ ver voor ligt op Clinton. Clinton krijgt wel New York.

    Als Clinton desondanks wint, dan weet je dat er verkiezingsfraude is geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als Trump ondanks alle kritiek die hij van de MSM heeft gekregen toch President wordt, dan betekent dat de definitieve dood van de MSM. En dat gaat gebeuren want als er geen verkiezingsfraude is wint Trump. Zelf de pro democraten TYT geven het toe. De roesthoop in Noord Amerika gaat naar Trump. De mensen weten dat de wallstreet HOER toch TTIP en de rest van de globalistische agenda er door gaat drukken

      De MSM (met de opiniemakertjes) zijn al dood in Nederland toen de nederlanders ondanks het homogene pro geluid van de MSM en de betaalde opiniemakertjes toch tegen het Oekraïne verdrag stemde.

      Verwijderen
    2. Intimidatie, problemen met de stemmachines en je hoeft geen id te tonen op sommige plaatsen in Pennsylvania
      VIDEO: MACHINE REFUSES TO ALLOW VOTE FOR TRUMP IN PENNSYLVANIA
      Option stuck on Clinton/Kaine
      http://www.infowars.com/video-machine-refuses-to-allow-vote-for-trump-in-pennsylvania/

      Verwijderen
    3. We weten dat Pennsylvania voor Trump is, als de deplorabele wallstreet hoer toch weet te winnen, dan weten we hoe het komt en dan weten we ook waarom onafhankelijke waarnemers uit Rusland niet welkom waren bij de amerikaanse verkiezingen.

      US elections: Russian request to monitor vote gets a 'nyet'
      http://edition.cnn.com/2016/10/21/politics/russia-us-election-monitors/
      Alleen de Russische waarnemers hebben de kloten om misstanden te melden en dan wordt het sprookje van eerlijke verkiezingen naar het rijk der fabelen verwezen.

      Verwijderen
    4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    5. @Matt,
      Dat heb ik toch al gezegd. Ze heeft geen draagvlak. Ook niet voor een oorlog. Ze heeft al verloren met haar bevlekte blazoen. En.....wat er waarschijnlijk voor haar nog in vat zit en gelekt gaat worden.

      Verwijderen
    6. Independent poll: Clinton 43.7 - Trump 50.2

      https://callforamerica.com/

      Verwijderen
    7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    8. Ik denk niet dat zij er lang van zal genieten!

      http://freebeacon.com/politics/free-beacon-special-report-how-to-impeach-hillary-clinton/

      Verwijderen
    9. SYRIAN WAR REPORT – NOVEMBER 8, 2016: SYRIAN ARMY LIBERATES KEY AREAS IN ALEPPO CITY
      https://southfront.org/syrian-war-report-november-8-2016-syrian-army-liberates-key-areas-in-aleppo-city/
      Wij marcheren op. De terroristen zijn op de loop.

      Verwijderen
    10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    11. @ Matt

      In het voorjaar werd door een Amerikaanse inlichtingendienst een document vrijgegeven waaruit je kunt afleiden dat de VS niet afkering zouden staan tegen een sunnitisch kalifaat op het grondgebied van Syrie en Irak. Syrie zou daardoor in geografisch opzicht geisoleerd worden van bondgenoot Iran. In een recent artikel van Willy van Damme staat een kopie van een deel van dat document.

      https://willyvandamme.wordpress.com/

      Verwijderen
  14. En wie is vandaag de grote verliezer?

    Mis.

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/11/cadeautijd___pleur_op.html#comments

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel simpel, ze vragen er zelf om. Niks en dan ook niks meer bij de Blokkert kopen.

      Verwijderen
    2. De Blokker staat vanaf nu op de zwarte (piete) lijst.

      Verwijderen
    3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    4. Bij ons is het al een paar jaar ieder jaar raak met die zwarte piet onzin. Het favoriete media item rond deze tijd. Schijtziek wordt je van de MSM

      Verwijderen
    5. Sinterklaastijd is Cadeautijd geworden. De symboliek is onmiskenbaar. Tradities zijn de symbolen van een nationale cultuur en die cultuur moet wijken voor de grenzeloze cultuur van werken, kopen en verder je bek houden. Eerst de Goedheiligman de Zwarte Piet toespelen en dan z'n hij en z'n Grote Boek in het vergeetboek.

      Verwijderen
  15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. De bedoeling is onder aanvoering van Dictator VS dat het chaos word in Europa.
    Waarom?, simpel de Neocons wensen de absolute macht over de wereld.
    Wie enige geschiedenis gelezen heeft weet dat altijd aan het eind van een machtsblok dit soort circus word opgevoerd om de macht te behouden.
    Helaas voor deze machthebbers is de uitkomst altijd hetzelfde geweest.
    De macht verliezen en vele zullen het hooft van de romp gescheiden worden.
    Zo was dat al bij de Farao en Romeinen enz.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. n de TK is weer een debat gaande over het aso verdrag met UA. Voor Kees Verhoeven van D66 een goede reden om een motie in te dienen de economische sancties tegen Rusland te verscherpen vanwege Aleppo. Motie wordt door de Kamer aangenomen.



    Voor Kees en z'n collega's carrierepolitici:

    Another U.S. Massacre in Afghanistan

    November 08, 2016 "Information Clearing House" - "fff" - The latest massacre of many innocent people by U.S. forces in Afghanistan provides another demonstration as to why it is imperative that the American people stop deferring to the authority of the national security state and demand the immediate withdrawal of all U.S. forces from Afghanistan.

    In a war that has now gone on for 16 years, U.S. forces just killed at least 32 more civilians, many of whom were children. Another 25 people were wounded. Of course, this is on top of all the wedding parties, hospitals, and other victims of U.S. bombing attacks that have brought the death toll from U.S. interventionism in Afghanistan to more than 200,000, not to mention the wounded, maimed, homeless, and refugees. In the last seven days alone, 95 civilians have been killed in Afghanistan and 111 injured.

    How many of those 30 people, including the children, who are now being buried had anything to do with the 9/11 attacks? It is a virtual certainty that none of them did.

    How did this latest U.S. massacre occur? Afghan government forces, assisted by U.S. troops, decided to raid a home in a densely populated neighborhood in a village where a Taliban commander was supposedly having a meeting. The soldiers got trapped in a narrow dead-end street, where they began taking enemy fire from surrounding homes.

    So, what did they do? Naturally, to save their lives, they called in air strikes, which necessarily involved firing missiles into the neighborhood, which killed those 32 people, including children.

    The U.S. military’s position is the standard one: The military regrets the loss of innocent life but, they say, they didn’t really have a choice. If they didn’t fire the missiles, the U.S. and Afghan troops would be killed. If they did fire the missiles, the innocent people living in the neighborhood would die. Not surprisingly, the military chose to protect the lives of the soldiers at the expense of those innocent people living in the neighborhood."

    http://www.informationclearinghouse.info/article45805.htm

    Kees, hoeveel moties heb je al ingediend voor sancties tegen de VS (laat staan verscherping daarvan) i.v.m. de moordpartijen in het Midden Oosten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met zeer bruut geweld worden op dit moment de buitenwijken van Mosul bevrijdt. Er wordt absoluut niet op een burger gekeken. Massale artillerie beschietingen en bombardementen vanuit de lucht door de VS.

      Kees, weet u dat de amerikanen uranium gebruiken in hun anti tank wapens.
      Kees, weet u dat onder het regime van Clinton als gevolg van de sancties tegen het bewind van Hussein in de jaren negentig het leven heeft gekost aan 500.000 Irakese kinderen.
      Kees, weet u dat de Russen al zo'n kleine 3 weken geen bombardementen meer uitvoeren op Aleppo?
      Weet u dat er in Syrië duizenden mensen onnodig sterven door uw beleid van sancties tegen de democratisch gekozen leider Dr. Bashar al Assad. Dat heeft u op uw geweten. Alsmede de enorme exodus van mensen uit Noord Afrika en het midden oosten naar Europa.

      Verwijderen
    2. Dank Dawg en Oli voor deze glasheldere bijdragen. Word hier beetje stil van...

      Verwijderen
    3. Ik kan wel begrijpen waarom Orwell niet meer voor de BBC wilde werken vanwege de propaganda die hij moest vertellen.

      In de NRC vandaag een artikel -Jemenieten overleven op Qat- dat de helft van de Jemenieten honger heeft. Dit is echter niet door Saoedi Arabië, maar dat komt door de Houthi's.
      Weliswaar zijn er haven en luchtblokkades ingesteld door KSA, maar er is genoeg voedsel in het land. De mensen kunnen het domweg niet betalen door de hoge prijzen. En de Houthi's vragen die hoge prijzen.
      KSA niet schuldig, Houthi's wel schuldig. Heb ik vandaag wederom vernomen van de MSM. Lucht en Haven blokkades en een illegale oorlog door een ondemocratisch regime, tegen een vredenlievend land, zijn geen misdaad.

      Tsja, de mensen wilden hun eigen leiders, niet een door de VS/KSA opgedrongen leiders.

      Verwijderen
    4. Ik plaatse onderstaande snipje al in de vorige draad:

      "A seemingly endless supply of AK47 assault rifles and ammunition (even for systems ZSU 23/4 and 23/2). French, British and Egyptian Special Forces troops are training the rebels inside of western Egypt, and to a . limited degree in the western suburbs of Benghazi."

      https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/6551

      't Is een via Wikileaks gelekte mail uit 2011 aan HRC door haar belangstijkste buitenland adviseur, Sidney Blumenthal. Er blijkt gewoon keihard uit dat de zgn. humanitaire actie in Libie een militaire actie was was, geleid door (wie anders) de UK en Frankrijk met medeweten van de VS.

      Later zouden die 'rebellen' van AQ opduiken in Syrie.
      Diezelfde landen, UK, Frankrijk en de VS spelen in de UN en in de MSM de vermoordde onschuld en laten geen kans onbenut om met behulp van door hen betaalde nep NGO's Assad en de Russen van oorlogsmisdaden te beschuldigen. Al dit soort informatie is inmiddels al vrij lang bekend en desondanks stemt de TK moeiteloos in met zo'n motie als die van Verhoeven.

      Boze opzet of criminele onwetendheid? Maakt dat nog iets uit?





      Verwijderen
  18. Ook al wordt mw Clinton gekozen, ze zal nooit in staat zijn om China te omcirkelen. Nadat eerder al Thailand en de Filipijnen uit de IJS coalitie stapten, stapt nu ook Maleisië uit. Niet te vergeten dat Japan zich ook langzaam losweekt. Turkije en Egypte zijn ze ook kwijt.

    Malaysia: US Loses Another Key Ally in Asia Pacific Region
    http://www.strategic-culture.org/news/2016/11/07/malaysia-us-loses-another-key-ally-asia-pacific-region.html

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het is zeer aannemelijk dat Clinton de nominatie van Sanders gestolen heeft. In de staten waar met papier gestemd werd of er waren bewijzen op papier was hij de winnaar. In de staten waar de stemmen niet bewezen konden worden op papier was Clinton de winnaar. LOL

    Different outcomes in primary states with paper trails and without paper trails. Zie het verschil in de uitkomst. Heel verdacht

    Are we witnessing a dishonest election?
    https://drive.google.com/file/d/0B6mLpCEIGEYGYl9RZWFRcmpsZk0/view?pref=2&pli=1

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Het is nog niet zeker maar:

    HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!

    Het oorlogsgevaar lijkt afgewend, evenals TTIP. Wat een leedvermaak staat ons te wachten als we de media gaan zien galbakken over de verkiezing van pres. Trump!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je MSM mag geloven, is deze uitslag gewoon niet mogelijk. Zouden de MSM het vaker bij het onjuiste eind hebben? En is het niet een beetje zonde, al dat geld in die propagandamachine die kennelijk de bulk van de Amerikanse, Britse (Brexit) en Nederlandse (referendum) bevolking niet meer kan beïnvloeden?

      Ik verwacht hele zure verliezers en een DWDD die haar kijkertjes toch zal willen overtuigen dat Clinton had moeten winnen. Hoe een stem op Trump eigenlijk een stem op Clinton is.

      Verwijderen
  21. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. YES WE CAN!

    Proficial ook aan Oligarch, die altijd vertrouwen in de Don's overwinning heeft gehouden.
    Nu ga ik snel tv kijken, of ik nog wat teleurgestelde VIP's kan zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Korte speech van John Podesta: Hillary will not speak tonight...

    Nee, want die ligt momenteel schuimbekkend op de vloer.

    Dat ze niet eens wacht om een concession speech te houden geeft nog eens aan hoe incapabel ze als president zou zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. FEESTEN, MENSEN!

    Feesten omdat er nu echt hoop is.
    Hoop dat die Neocons hun vernietigende oorlogen niet langer kunnen doordrukken.
    Hoop dat Amerika zich niet langer als bully zal gedragen in de wereld.
    Hoop dat er tussen America, Rusland en China een gezamenlijk belang ontstaat, geen gevecht om hegemonie.
    Hoop dat massa-immigratie (en vluchtelingenstromen) worden getemperd, niet omdat de ene groep inherent beter is dan de ander, maar omdat elk mens van elk ras moeite heeft om een echte en hechte samenleving te vormen met mensen die erg verschillend zijn.
    Lichte immigratie is goed. Maar massa-immigratie is niet goed.

    2016, een memorabel jaar:

    = het Oekraïne referendum,
    = Brexit, en
    = Trump

    zijn gelukt, tègen de ongelooflijke propaganda van de Massa media in, die ons al vele jaren deze dogma's inpeperen:

    - globalisering is goed,
    - vrij verkeer van mensen is goed,
    - humanitaire oorlogen zijn goed.

    Wie had dat durven dromen !


    BeantwoordenVerwijderen