zaterdag 12 november 2016

Wie profiteert van Russische Phantoomdreiging?

Trump is nog geen 2 etmalen "President elect", of de NPO staat al klaar om zijn toenadering tot Rusland, te framen als.... bedreigend! Hele cameraploegen met de van stal gehaalde Saskia Dekkers (zat die niet in Frankrijk?) worden naar de Baltics gestuurd om ons op vrijdag te vergassen met reportages over "Russische dreiging", en de noodzaak van meer wapens, meer militairen, meer troepen, meer NAVO, de Baltics in te pompen. NOS-8uur journaal, Nieuwsuur, geen staatsprogramma wordt overgeslagen om de Russiche dreiging te tackelen.

In ieder geval Saskia Dekkers profiteert van de Russofobie. Zij krijgt lekker werk. Kan zich goed verrijken. Mag naar de Baltics vliegen. Wij menen ons te herinneren (misschien onjuist) dat haar man het camerawerk doet. Dus de familie Dekkers progiteert zelfs dubbel. Ze wauwelt heerlijk de tijd vol met "Russische dreiging". Dat we "gelukkig" de NAVO hebben. En kijk die stoere mannen eens trainen en werken om ons land verschoond te houden van Russen. Het is hard werken. Maar het moet gebeuren! Was getekend, Saskia Dekker, die zichzelf goed verrijkt met dit soort klusjes!

Litouwen

De Baltics zijn eerder speelbal geweest. Dat klopt natuurlijk. Toen de Zweden er de baas waren en het gebied gebruikten om de Russen te hinderen en te bevechten, hebben de Russen het ooit ingenomen. Eeuwen geleden. Was het Pjötr de Eerste die dat had gedaan? Maar in ieder geval nooit op de manier zoals Amerika is ingenomen door de plaatselijke bevolking uit te roeien, of zoals de Spanjaarden Latijns Amerika door hun taal op te leggen.

Duitsland dreiging voor Nederland? Nederland dreiging voor België?

Maar die historie, als argument gebruiken om het land nu vol te pompen met wapens en troepen om de Russen van invallen af te houden, is even absurd als dat er nu mensen in Nederland of België zouden zijn die extra troepen en raketsystemen willen op de grens met Duitsland omdat rond 1914 en 1940 de Duitsers hun handen niet konden thuishouden. Rusland wil hetzelfde met Litouwen als de VS of de EU: een normale, goede, vriendschappelijke burenband. Rusland begint vlak na Warschau en loopt door tot bijna Alaska. Land genoeg! Het Baltische grondgebied echt niet nodig.

Militaire band versus culturele band

Waar was de EU trouwens toen Litouwen na de omwenteling in de 90'er jaren sommige Russen die in Litouwen geboren waren, uit hun huizen haalden en deporteerde? De culturele banden tussen Rusland en de Baltics zijn hele goede. De Letse componist en pianist Raimonds Pauls die veel muziek heeft geschreven voor zowel Russische als Baltische artiesten, kreeg een week geleden een avondvullende jubileumshow op het eerste kanaal. Het Russische eerste kanaal wel te verstaan. Mogelijk op het moment dat er op de Nederlandse tv weer een uur durende show over dreiging van Rusland voor de Baltics uithgezonden werd? Wie is er nou met Wag the Dog bezig?

Democratisch Referendum Krim compleet genegeerd

Laten we er geen doekjes om winden. Met steun van de EU en de USA is er in Oekraine een staatsgreep georganiseerd en heeft de NAVO er nu Odessa bij als extra haven aan de Zwarte Zee. De Russen waren niet helemaal lethargisch en gek en met de al bestaande sympathie op de Krim voor Rusland is het referendum georganiseerd en de Krim, en met de instemming van de overgrote meerderheid van de plaatselijke bevolking is het schiereiland herenigd met Rusland. Daar huist hun Zwarte Zeevloot, en daar ook een NATO-haven van maken, zou misschien ook wel een beetje te veel van het goede geweest zijn. Maar ook dit, compleet vreedzaam, verlopen proces, ook dit wordt constant gebruikt als argument om de Baltics militair vol te pompen. Het is een een zeer gevaarlijk nep-argument. Maar dat sommige elementen in de Nederlandse en westerse politieke en media-elite niet veel op hebben met referenda, hebben de diverse referenda hier gehouden al eerder aangetoond.

40 opmerkingen:

 1. Maar wie profiteert er nu? Behalve de bekende hoernalisten van de npo.
  Clinton ligt eruit, vermoedelijk is de deepstate zijn europese nato assest aan het mobiliseren om de druk op trump door angst op te voeren om tegelijkertijd de navo bijdrage vanuit europa op de 2% bnp te krijgen. De rekening voor de aaangekondigde Amerikaanse binnenlandse investeringen gaat volledig naar haar trouwe helper Europa, en wij moeten deze 'beschermingbijdrage' vooral toejuichen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eens. De cheerleaders van de NPO moeten draagvlak creëeren voor het feit dat de VS onder Trump naar alle waarschijnlijkheid minder geld gaat overmaken naar NATO. En dus moet dat geld ergens anders vandaan komen, want zonder groot leger en een constante dreiging op... 'gevaar', hebben de cheerleaders geen functie meer: het genereren van geld voor de dood en verderf spelletjes van de NATO.

   Met een beetje geluk blijft het overigens oefenen in de modder met NATO totdat het machtige vliegtuig JSF eindelijk blijft vliegen (nooit). Maar dan nog kost dat een hoop geld wat ook uitbesteed had kunnen worden aan nuttige doelen (bijvoorbeeld een kritische media!)

   Een grote boevenstreek zit er weer aan te komen die Nederlanders veel geld gaat kosten als ze niet opletten.

   Verwijderen
 2. Net als de popsterren voor Clinton zullen de Balten voor NATO falen om de tendens in de EU/ NATO-landen te keren.

  De jammertoon van de vele artikelen in de MSM maakt duidelijk dat men nog niets geleerd heeft. De mediahetze zal arrogant blijven als hij is en verlies op verlies stapelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Duitsland dreiging voor Nederland?"

  Nope, Duitsland is een bedreiging voor de VS, althans, als het aan Ursula von der Leyen ligt. LOL

  German Defense Minister warns Donald Trump to stay away from Russia and commit full to NATO

  http://theduran.com/german-defense-minister-warns-donald-trump-stay-away-russia-commit-full-nato/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Duitse U-boten liggen al voor de Amerikaanse kust!

   Verwijderen
 4. @#$%^&*()_+, als jullie op Hillary Clinton hadden gestemd, hadden wij geen excuses hoeven te maken, !@#$%&*()_+!

  Share,share, share, this needs to go viral!

  Breaking! The New York Times Just Issued an Apology

  On Friday, it finally happened. The New York Times, the mega newpaper that was behind the largest anti-Trump movement of the election has issued an apology to all it's subscribers for it's failed and biased reporting.

  http://redstatewatcher.com/article.asp?id=48747

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Youtube: Breaking! Joe Scarborough Just Called Out The Mainstream Media For Its Unprecedented Bias

   Verwijderen
  2. Stukje 'achter het nieuws' waarbij een senior editor uitlegt hoe de NYT nieuws genereert:

   'It was a shock on arriving at the New York Times in 2004, [...], to realize that [...] talented reporters scrambled to match stories with what internally was often called “the narrative.” We were occasionally asked to map a narrative for our various beats a year in advance, square the plan with editors, then generate stories that fit the pre-designated line.'

   Wat ze bij mij op het werk ook wel duiden als managers die de lijnen achter een bureau uitzetten zonder ook maar ooit dat bureau te verlaten en niet weten wat er in de praktijk speelt.

   De wereld is groter dan een bureau, zelfs al staat bureau in het gebouw van de NYT.

   Zie verder: https://libertyblitzkrieg.com/2016/11/11/veteran-reporter-exposes-the-new-york-times-arrogant-disconnected-agenda-driven-perspective/#more-39578

   Verwijderen
  3. Duiding bij zerohedge over de mea culpa van de NYT:

   "[...] in the same letter Sulzberger also writes that "we believe we reported on both candidates fairly during the presidential campaign."

   No, you did not: you were too worried about losing your advertisers who would complain loudly, and threaten to pull their revenue, if they saw even implicit criticism of Hillary Clinton, which meant non stop explicit criticism of Trump. So why bring it up? Because seapking of the all important top-line, the NYT - already suffering from a collapse in ad revenue - which plunged 18.5% in Q3, desperately needs subscribers to keep paying for its disinformation or else the very future of the NYT is in danger."

   Verwijderen
  4. Yep, NYT gaat gewoon door met liegen!

   Verwijderen
 5. Hier een internationaal artikel over de Nieuwsuur uitzending deze week met Sydney Blumenthal:

  http://stopthetakeover.org/clinton-insider-calls-trump-victory-giuliani-fbi-coup-new-confederate-army/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,
   die Blumenthal vertelt zoveel leugenachtigs dat ik er maar niet op in ben gegaan.
   Maar die site is wel een vreemde site. 'About us' is niet ingevuld. Site pas 3 maand in de lucht.

   Moet Trump besluiten of Clinton en de Foundation wordt vervolgd? Of besluit de openbaar aanklager dat?

   Verwijderen
  2. Waarschijnlijk de coupe waar Steve Pieckzenik het overhad. Dan denk ik aan de laptop van Weiner die door NYPD in beslag is genomen en daarmee het hernieuwde onderzoek naar Hillary Clinton.

   Verwijderen
  3. "Moet Trump besluiten of Clinton en de Foundation wordt vervolgd? Of besluit de openbaar aanklager dat?"

   Degene die de Attorney General aanstelt en wie is dat?

   Verwijderen
 6. Rusland heeft een zone van 50 km vrij van welk militair tuig dan ook langs de Baltische staten en Oekraïne om ongelukken te voorkomen.
  En dat is zeer frustrerend voor de NATO militairen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vraag: "Dr. Carson, U bent zwart en U steunt Trump. Vind U niet dat U wordt gebruikt?"
  Antwoord: "Lees Bill Clinton's State of the Union uit 1995. Daarin zegt Clinton: "Illegal aliens are crating a lot of problems for us. We will put a lot more border patrol there. No more illegals. We will not help them anymore. We will deport people in record numbers."
  Clinton zegt precies hetzelfde. Maar wed geprezen. En nu Trump het zegt wordt hij verguisd.
  Wat een stelletje enorme hypocrieten zijn jullie toch !

  http://redstatewatcher.com/article.asp?id=35981&utm_source=reembed&utm_medium=endscreen&utm_campaign=popular

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, net in Één Vandaag, de Afro Amerikaanse, Boa, maakt zich zorgen over de verdeeldheid in Amerika na de presidentsverkiezingen!

   Antwoord aan Boa; Die verdeeldheid was er ook al vóór Trump, die is er niet plotseling gekomen toen Trump werd gekozen, er was alleen geen presidentskandidaat die er aandacht aan schonk.

   Of zoals Sybrand van Haersma Buma zeer wijs tegen het kabinet zegt; Neem je verlies over het Oekraïne referendum, anders worden mensen alsmaar bozer en bozer.

   Yep, daar zou Sybrand zowaar weleens een keer gelijk in kunnen hebben, hij ziet de zware donderwolken al boven het Binnenhof hangen.

   Verwijderen
 8. Sean Hannity took to twitter on Friday to ask one question that ruins the entire liberal narrative:
  Hannity: "On elites threatening to go to Canada: “Why aren’t they talking about going to Mexico?”

  Ik vermoed dat het mooie verhaaltje van de liberals is: "die open grenzen en die massaa-immigratie is niet zo erg, want alle mensen zijn immers gelijk ! "
  Heb ik dat goed begrepen?

  http://redstatewatcher.com/article.asp?id=48749

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De eurocratie regageert geschokt op de verkiezing van een Amerikaanse president die heeft aangekondigt te streven naar ontspanning in de betrekkingen met de Russen. Dat gaat zo maar niet, net nu de EU juist zo hard een externe vijand nodig heeft om een populistische opstand te voorkomen.
  Dus dan maar een vlucht naar voren:

  Germany: Trump victory to spur EU military union

  https://euobserver.com/foreign/135877

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rutte zei gisteren nog dat wij ons geen zorgen hoefden te maken, hij gooit het wel op een akkoordje met Trump. Er komt, als het aan Rutte ligt, geen Europees leger.

   Zie je wel, Rutte heeft helemaal geen vertrouwen in Europa, hij blijft liever onder moeders paraplu van de VS.

   Verwijderen
 10. Het plan moet gewoon doorgaan ! het westen hoopt op een beperkte confrontatie in oekraine, niet voor niets bombarderen de Nazi's in oekraine de bevolking in het stedelijke gebied van Donjesk en Lugansk.
  Zodra de waakzaamheid van de DPR en LPR afneemt, zullen de westerse huurlingen samen met hun oekrainse sloboda keffertjes, de stedelijke gebieden intrekken om de Russen te dwingen in te grijpen.
  De Russische reactie zal worden aangegrepen om de Russische gas en olie leveranties aan Europa te boycotten.
  ( Bij zo'n conflict zouden militaire belangen de overhand kunnen krijgen ! een Russische interventie macht zou niet alleen tot aan de Diepnr rivier kunnen doorstoten maar ook Russische gebieden in Estland en Letland kunnen "bevrijden" dit verklaard het stationeren van Nato troepen in Estland Letland Polen en Litouwen)
  .
  De opslag plaatsen in Rotterdam wales duinkerke klapeida staan al klaar om de mogelijke tekorten van Russisch gas op te vangen:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Gate_terminal
  https://en.wikipedia.org/wiki/Klaip%C4%97da_LNG_FSRU
  https://www.edf.fr/groupe-edf/producteur-industriel/carte-des-implantations/terminal-dunkerque-lng/presentation
  https://en.wikipedia.org/wiki/South_Hook_LNG_terminal
  https://en.wikipedia.org/wiki/Milford_Haven_Waterway#LNG
  Een probleem is dat het "westers gas uit Qatar Noorwegen en de VS " in Litouwen te duur blijkt deze kan moelijk concurreren met het Russisch gas.
  Waarschijnlijk zullen de hostiliteiten pas in de lente van 2017 uitbrekken ,deze winter is uitgesloten dit zou voor een Antimaidan revolutie kunnen zorgen in Oekraine, de mensen kunnen haast niet meer hun electriciteit gas rekening betalen en voedsel kopen.(80 000 mensen vertrekken op het ogenblik uit oekraine om werk te zoeken in Rusland)
  .
  Ben benieuwd hoe dit zich veder gaat ontwikkelen? het referendum over het associatie verdrag is niet uit de hemel komen vallen , vraag mij af wie er werkelijk achter zit , Koninklijke familie (handels BV Nederland)!? onze MSM (nato gladio) waren wel heel snel met de belasting deal van het koningklijke huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verwacht dat alle mogelijke false flags en pogingen in de Ukraine tot escalatie op bescheiden wijze (doch dodelijk) worden afgewikkeld. Hetzelfde in Syrië. Kort na 20 januari komt er een onderhoud Trump- Putin. Daarna gaat pas het nieuwe beleid in.

   Maar omdat de neocons nu al weten dat hun pogingen kansloos worden, vewacht ik niet al te veel gerommel.

   Verwijderen
 11. Er was toch iets met de Clinton Foundation, iets met "pay for play"? Nu blijkt de Europese Commissie ook zo'n constructie in elkaar getimmerd te hebben!

  http://nos.nl/artikel/2142775-sociaaldemocraten-dienen-klacht-in-over-neelie-kroes.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Neocons zijn niet het enige probleem , er zijn hogere economische belangen in het spel , voor Rusland is Europa een zekere bron van valuta in dollars uit gas en olie , met China krijgen ze maar roubles en yuans ,zonder deze dollars is het afgelopen met Rusland . Rusland moet haar belangen verdedigen in Syrië ( concurrentie van Qatar / Exxon dwarsbomen ) de etnische Russen beschermen in oost Oekraïne en er voor zorgen dat ze geen verdere sancties aan hun broek krijgen , moelijke balanceer act !
  En onthoud there is no honor among thieves alleen belangen al zou Trump het willen er blijven veel zaken die niet zo maar verandert kunnen worden !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom, wie het geld controleert, controleert de economie. Er gaan geruchten dat Trump Jamie Dimon wil als minister van financiën. Over wallstreet gesproken.

   Als Trump de economie (tijdelijk) kan aan slingeren en de relaties met Rusland ontdooit, is er al veel gewonnen.

   Verwijderen
  2. Uiteraard inclusief het moslim extremisme, de immigratie stromen en de verfoeilijke handelsakkoorden. TPP is al dood hoorde ik.

   Verwijderen
 13. Komt het door de snoeiharde kritiek van Blik, paar weekjes terug?

  New York Times diep diep diep door het stof, en trekt boetekleed aan. Nooit vertoond.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27013654/__Belofte_NY_Times_rond_Trump__.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof dat ik hem al geplaatst had!

   Verwijderen
  2. Klopt helemaal Joop; je bent te snel voor dit blog! :-)

   Verwijderen
  3. Sorry daarvoor. :-)

   Verwijderen
  4. Voor deze keer vergeven! :-)

   Verwijderen
  5. Onderstaande maakt een hoop goed, toch? :-)

   Verwijderen
  6. "Look at me! See how miserable you made me by voting for Trump! You should have voted for Hillary so that I would not have to cry! See my tears? See my ruined mascara?!? This is all your fault! How could you do this to me?!?" -- Dumb Ham

   Verwijderen
 14. Tijd voor iets luchtigs!

  https://ejbron.files.wordpress.com/2016/11/screenshot_160.png?w=492&h=314

  https://ejbron.files.wordpress.com/2016/11/screenshot_163.png?w=342&h=255

  https://ejbron.files.wordpress.com/2016/11/screenshot_169.png

  Kortom;

  https://ejbron.files.wordpress.com/2016/11/screenshot_166.png?w=445&h=215

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En Poetin heeft gezegd. Hoe zie je voor je dat een land met 140 miljoen mensen een gebied van 500 miljoen mensen gaat domineren. Het is domweg niet mogelijk, ook al zou Rusland dat willen. Oost Europa en met name de Baltische staten/finland voelen zich misschien wat meer bevreesd. Maar als Rusland dat doet, dan wordt Rusland door de rest van de landen geïsoleerd en zal Poetin zijn legitimiteit verliezen. En Rusland heeft landmassa genoeg.
   Rusland laat zien dat als je je geld slim inzet dat een goede/slimme defensie niet eens zo duur is.
   Waarom een JSF als de nieuwste nano radar hem zo op de korrel heeft. ?

   Verwijderen
  2. Inderdaad Rusland is heel zuinig geweest dit gecombineerd met capabele mensen (in het bijzonder sergey schoigu), maakt dat Rusland , een CIA staats greep (jeltsin aan de macht) een westerse Proxy oorlog in tchechenie en dagestan een door het westen afgedwongen koude sanering , heeft overleefd , toch knap!
   Rusland hoeft geen expansie oorlog te voeren, als zij de economisch oorlog maar kunnen volhouden!
   Als de Dollar knapt dan is het gebeurt met het westen, voor de Russen is dat geen probleem zij hebben voldoende grondstoffen die ze kunnen verhandelen.

   Verwijderen
 16. Love trumps Hate. LOL

  Dit is de liefde van de Hillary supporters. Ging vandaag gewoon verder
  https://www.facebook.com/trumpwhiteblue/videos/vb.442504432617221/551160605084936/?type=2&theater

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mike pence, Reince Priebus en verder de kinderen (van Ivanka) en schoonzoon in het Trump transitie team. Dat betekent verandering in Washington.

  BeantwoordenVerwijderen