donderdag 24 november 2016

NPO en NOS negeren EU-resolutie tegen Russische media

Het Europese Parlament heeft een resolutie aangenomen die Russische nieuwszenders als RT en Sputnik wegzet, samen met ISIS (!), als een bedreiging voor de EU.

Wij hebben er bij NOS en NPOradio1 niets over gehoord. Was het niet Voltaire die zei: "Al ben ik het nog zo met u oneens, ik zal strijden voor uw recht die mening te verkondigen"?

Het is een principe dat de EU blijkbaar heeft laten varen, en haar West-Europese gelijkgeschakelde mediapartners waaronder de NOS en NPO, eveneens.

Op de Russische televisie was dit groot nieuws en natuurlijk ook bij Sputnik en RT. Bij de NOS hebben we er niets van gezien. Putin heeft ook gereageerd en stelt dat het tegen elementaire regels van de democratie gaat, waar je met argumenten erlkaar bestrijdt en niet met het verbieden van argumenten of media. De EU die immer getracht heeft Rusland op dit gebied de les te lezen, komt nu zelf met een maatregel die een teken is van "degradatie" van het West-Europese idee van democratie. Aldus Putin. De resolutie houdt vooralsnog geen praktische maatregelen tegen de journalisten in. Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd, mocht dat het geval worden, dan zullen tegenmaatregelen volgen.

Nederland (PvdA/VVD) stuurt 4 Miljoen Euro naar dubieuze White Helmets

Bert Koenders (PvdA) gaat namens de regering (PvdA/VVD) door met het steunen van de dubieuze White Helmets. Wij betwijfelen of er overleg is geweest met de legitieme regering in Damascus over deze steun. Het Nederlands buitenlands beleid hangt van missers aan elkaar. Het doet meer kwaad dan goed. Of het nou om het desastreuze Srebrenica-avontuur gaat of hopeloze missies naar Afghanistan, helicopteravontuur in Libië of steun aan één van de meest criminele invasies in Irak. En dan heeft Koendsers nu weer het lef verder te porren in het conflict in Syrië door geld te geven aan de op zijn minst twijfelachtige White Helmets, maar door velen beschouwd als terroristische organisatie. Koenders doet het gewoon.

Turkse delegatie naar de Krim

Terwijl Koenders en Rutte nog "sancties, sancties" huilen, gaat een zware Turkse delegatie met daarin de neef van Erdogan flink zaken doen op de Krim.
Herfst op de prachtige Krim.

31 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben niks van de Trump overwinning geleerd. Ze gaan gewoon op de oude voet verder.

   @LGK, dit is een schijnoverwinning van de russofobe EU. De volgende franse president wil normale relaties met Rusland. Ik ga er van uit dat de impopulaire Hollande niet meer gekozen wordt.

   Next French Leader Should Restore Ties With Russia, US - Candidate Fillon

   Read more: https://sputniknews.com/politics/201611241047810163-fillon-france-us-russia/

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. Rush Limbaugh: Liberals, Democrats Are Now 'Genuinely Mentally Ill'

  Rush Limbaugh said on his radio show Wednesday "your average, ordinary, everyday liberal or Democrat" is now "genuinely mentally ill" thanks to our hysterical, "fearmongering" media.

  "They're sick, folks, they have literally been rendered sick," Rush said. "Your average, ordinary, everyday liberal or Democrat is genuinely mentally ill now when it comes to matters of politics and current affairs, current events. And they've been rendered this way by the media."

  http://www.informationliberation.com/?id=55884

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede toevoeging weer Dawg; heb het artikel in de opening met jouw terechte toevoeging aangepast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Telegraaf (Waterdrinker) ziet nu toch ook wel beetje corruptie in Oekristan...

  https://twitter.com/karinsnippe2/status/801018333000822784

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Trouwens, Waterdrinker noemt Poroshenko zelfs "Maffiabaas", nou, die zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de telegraaf zijn ze nu toch wat wakkerder dan bij de rest van de MSM lijkt

   Verwijderen
 6. Ik kijk tegenwoordig wel eens naar RT, maar ik vind er eigenlijk weinig interessante zaken.
  Het programma Crosstalk is meestal goed.
  The Keiser Report is aardig.
  En wat is er verder?
  Helaas is er tegenwoordig een Engelsman die grappig probeert te zijn op een hel grove manier. Dat mogen ze ditect schrappen: westerse decadentie.
  Sophie & Co is OK. Vroeger had je Abbey Martin. ( Nu op telesur: the empire files, ook op youtube: prima )

  Wat mis ik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anissa Naouai is ook vaak goed. Maar inderdaad, je bent met maximaal 2 uur in 3 dagen weer helemaal bij.

   Verwijderen
 7. Ik begin me lichte zorgen te maken.
  Ze zeggen dat de popular vote nu al bijna 2 miljoen hoger is voor Hillary dan voor Trump.
  Jill Stein zegt dat er een flink ( en verdacht) verschiul is tussen de 'papieren stemmen' en de computer stmmen. Dat zou kunnen.
  M.a.w.: het zou kunnen dat er stemfraude is geweest, ten voordele van Trump.
  Vind ik in dit gevak natuurlijk een zegen,maar ik ben wel een beetje bezorgd: die Kiesmannen zouden -- onder invloed van de nieuwe informatie- met de traditie kunnen breken en toch op Hillary kunnen stemmen. Wat dan?

  Ik vraag me wel af of Hillary nog de puf heeft om zich te herpakken en president te worden.
  Het zal allemaal wel goed aflopen, maar ik ben toch niet helemaal gerust.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De Propagandaschau is ook de EU anti Russische media resolutie opgevallen:
  https://propagandaschau.wordpress.com/2016/11/23/eu-parlament-warnt-vor-anti-eu-propaganda-aus-russland-und-von-islamisten/

  Kortom, de burgerjournalistiek moet het in het Westen weer doen, want in Nederland is Lara Rense weer te druk met zwarte Piet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het jullie ook al opgevallen dat de social engineers in een paar jaar tijd ons nationale kinderfeestje in de donkere dagen voor kerst zo'n beetje volledig heeft vernietigd. Bijna geen sinterklaas meer in de winkels. Zwarte piet is een soort clownesk ondefinieerbaar poppetje geworden.

   Maxima had de nationale identiteit niet kunnen ontdekken. Vind je het gek als je programma is om de natiestaat te vernietigen.

   Verwijderen
  2. Inmiddels is ook de aanval geopend op kerstmis. In Scandinavië geen feestverlichting in de winkelstraten en in Duitsland heeft het warenhuis concern Woolworth besloten geen kerstdecoraties in haar winkels uit te stallen. 2016 is het kerst voor de moslims.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Willen wij dit niet? Dan moeten wij dit artikel lezen!

   It Is Up To Us — Paul Craig Roberts

   http://www.paulcraigroberts.org/2016/11/23/it-is-up-to-us-paul-craig-roberts/

   Verwijderen
 9. Blik,
  eigenlijk ben ik wel blij dat de NOS er geen aandacht aan besteedt: toch weer een klein beetje minder negatieve berichten over Rusland.

  En als ik erg optimistisch ben dan zou ik kunnen zeggen: zelfs de NOS zou zich schamen om deze EU-zwartmakerij van Rusland te herhalen, omdat het zo duidelijk veel te ver gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik luister wel eens naar muziek, misschien niet van de meest zuivere soort, maar neem nou 'de muur', van klein orkest: songtekst uit 1983, waarbij mensen uit Oost Berlijn bang en voorzichtig met hun mening moesten omgaan, en waar de vrijheid voor de mensen uit West Berlijn niet duur was, zolang je maar geld had, dan geloof ik dat we een kwart eeuw na de val van de muur, met de EU veel hebben bereikt in die tijd door die 2 kwaden met elkaar te verbinden tot 1 groot kwaad.

  Misschien dat een songtekst schrijver als Harry Jekkers eens een liedje over de EU kan schrijven?

  En nu ik daar zo over nadenk, zijn er eigenlijk liedjes die de heerlijkheid van de EU bezingen, zoals die wel bestaan voor Amerika, Zeeland, Friesland, Den Haag, Belgie, Frankrijk, Australië? - Volgens mij niet. En dat zegt mij wel iets...

  Overigens is RT nog niet verboden en Sputnik ook niet. Ook geloof ik dat de nep-news en censuur meme is opgezet als angstgegner: voor de geindoctrineerden onder ons om vooral maar naar de MSM te blijven luisteren. Want de Russen maken 'gevaarlijke' (wat is dat) propaganda aldus de MSM die haar lezertjes en kijkers natuurlijk alleen maar 'heilzame' propaganda voorschotelen (wat voor mij voldoende reden zou zijn om ook eens 'wild' te doen en te zappen naar de Rus, maar dat terzijde). En voor de wakkeren onder ons is het bedoeld als dreigement dat het binnenkort wel eens over kan zijn met het lezen, bespreken en duiden van alternatief nieuws. Dus pas op wat je zegt!

  Veel zorgen maak ik mij overigens niet over censuur via de media. Spreken mensen toch af bij een Hagenpreek? - Kijk eens hoe druk het daar was: http://www.collectiontrade.nl/cms/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=16046&category_id=1264&option=com_virtuemart&Itemid=35

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat er wel een ideaal te bezingen is over de maan (fly me to the moon), mars (is there life on mars), een vulkaan (dansen op de vulkaan), een scheiding (you ougtha know), het paradijs (halleluja), de hel (highway to hell), de pont (heen en weer), ananas (idem), knol rapen lof schorseneren en prei, maar niet over de EU, hoe kan dat? Waarom kan het ideaal van de EU niet bezongen worden?

   Wat is het ideaal van de EU?

   Verwijderen
  2. Al flink wat jaartjes terug, tijdens fietstochtjes in Limburg, oost België en Luxemburg, maar vroeger ook in het Moezelgebied vernam ik vaak nog invloeden van het oude (noordelijk deel) van het ´middenrijk´, van een van de 3 zonen van Karel de Grote. Dat is de oorsprong van Brussel, Straatsburg, alle betwiste gebieden tussen Frankrijk en Duitsland, gedurende al die eeuwen. Dáár voeren veel inwoners en hun kleinschalige instanties nog steeds met trots de EU vlag. Het ´middenrijk´ heeft volgens historici slechts zeer kort bestaan, het was onverdedigbaar.

   Toch blijkt het nog altijd te bestaan...

   Verwijderen
 13. Ouwe vrind Olaf K. weer in de huil-modus:

  Conflict twitter erger dan neergetoken worden. Aldus de fact-fiction verteller. Pfff...

  https://twitter.com/obk/status/801920139260293120

  https://twitter.com/obk/status/801920139260293120

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. K. spreekt in raadsels..

   Welk Twitter conflict is erger dan neergestoken worden?

   En hoe kent Koens de betekenis van neergestoken te worden?

   Zover ik weet is hij nooit neergestoken toch?

   Verwijderen
 14. Mensen, dit is toch schitterend?

  Sacharowa zu Propaganda-Resolution der EU: Kommen bald auch wieder Bücherverbrennungen?

  https://deutsch.rt.com/kurzclips/43584-sacharowa-buecherverbrennung-propaganda-resolution-eu/

  En ja, Maria ziet het goed, Europa is op weg naar een her-nazifisering o.l.v. de fascistische/nazistische/zionistische neoconservatieven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat dit nieuws in de MSM zo goed als doodgezwegen wordt, geeft aan dat onze leiders met haar spindokters ergens wel weten dat er geen consensus onder 'publiek' bestaat om censuur in te voeren. En als het publiek niet achter deze leiders gaat staan, is er weinig animo te verwachten bij een feestelijk aangeklede boekverbranding die het neoliberaal en facistisch leiderschap met blijdschap zou aanzien. Een feestje, waar niemand zin heeft om naar toe te komen. Klinkt als een.. publieke toespraak van Hillary Clinton in verkiezingstijd. Ook geen succes.

   Hoewel, als ik verplicht zou worden om een boek uit mijn boekenkast te moeten verbranden op straffe van... iets, dan heb ik nog wel een paar kandidaten in mijn kast staan.

   The clash of civilizations (Huntington)
   The west vs the rest (Scruton)
   Jihad vs McWorld (Barber)
   Alle werken van Habermas...

   Hadden beter niet geschreven kunnen worden...

   Hoewel boekverbranding toch te ver gaat. Die boeken zijn belangrijk om te hebben en om te lezen om op die manier je vijanden beter te leren kennen.

   Verwijderen
  2. Gelukkig mankeer ik nog niets aan mijn ogen van wat ik om mij heen zie gebeuren.

   American Dream Metamorphosis: The Fourth Fascist Reich Plan

   "When my colleague, Dutch geo-policy analyst Holger Eekhof strode into the office with a fist full of documents in his hands last week, there was no way of knowing he’d uncovered a Fourth Nazi Reich."

   http://journal-neo.org/2016/11/09/american-dream-metamorphosis-the-fourth-fascist-reich-plan/

   Verwijderen
 15. Jammer voor Laag, Kroel en de rest van de atlantic council/Soros NGO.

  Niet alleen de komende franse politici zijn voor goede relaties met Poetin. Ook in Duitsland komt er meer animo van belangrijke politici voor de Poetin en Trump

  Coming Round: German Politicians Praise Trump and Invite Him to Germany

  Read more: https://sputniknews.com/europe/201611251047844318-german-politicians-trump-support/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Over de 'gevaarlijke' propaganda van RT en Sputnik gesproken: hier is het 17 pagina's (nou nou) tellende rapport van de CIA outlet Henry Jackson society die het gevaar van Putin, Sputnik, RT en iedereen die wel eens naar Russische kanalen kijkt (gevaar!), voor haar lezertjes oplepelt: http://henryjacksonsociety.org/wp-content/uploads/2016/10/Putins-Useful-Idiots.pdf

  Wie geen zin heeft om dat rapport te lezen (ik heb nog geen zin gevonden en ga het denk ik ook nooit vinden) kan ook 3 minuutjes naar Craig Murray luisteren die het rapport haarfijn fileert, uiteraard bij RT.

  Waar Murray overigens gewoon mag zeggen dat RT een pro-Russisch staatskanaal is. Waarvan akte.

  https://www.craigmurray.org.uk/archives/2016/11/fun-russia-today/

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jarenlang spugen Westerse politici en media hysterische termen en beweringen zoals ‘de Russische dreiging’, ‘de Russische agressie in Europa’, en ‘de aanstaande Russische invasie van Oekraïne / Polen / de Baltische staten’ over ons uit. Een korte blik op wie de bron van deze propaganda is, en wie hier het meeste van profiteert, onthult hoe de vork in de steel zit: het is de Amerikaanse defensie industrie, die miljarden verdient nu het Westen zich opnieuw gaat bewapenen tegen de Russen.De nieuwe koude oorlog is de grootste kapitaalvernietiging uit de geschiedenis.De neocons die Amerika besturen hebben tot dusver $ 1,6 trillion weggepist. De militaire uitgaven van alle EU-landen samen zijn 241 miljard dollar(van Rusland 66 miljard dollar). …Het word tijd dat men in het Westen eens stopt te luisteren naar de westerse propaganda, aangevoerd door de USA...

  BeantwoordenVerwijderen