zaterdag 12 november 2016

NY Times biedt excuses aan; Waar blijven Rick, Marcel en Saskia?

Blik bekritiseerde enkele weken geleden de New York Times snoeihard. Vandaag heeft de krant openlijke excuses aangeboden voor haar "beetje" gekleurde berichtgeving rond de Presidentsverkiezingen. Ze gaan het vanaf nu eerlijker doen. Zeggen ze.

Het is een eerste stap. De vraag is wat Rick Nieman, Marcel Gelauf en Saskia Dekker gaan doen met de recente fundamentele kritiek van Blik op NOS-journaal op hun werk. Hebben ze ballen en bieden ze ook excuses aan en gaan ze proberen hun leven te beteren. Of zijn ze laf en negeren ze de terechte kritiek en modderen ze door op de oude weg. Dat loopt soms niet goed af. Vraag maar aan Knevel en van den Brink.

Omdat de NOS toch één grote schertsvertoning is, doen wij het ook wat luchtiger.Weet zichzelf goed te verrijken met publiek geld, Rick Nieman, mooie jongen, lijkt haast wel ideale schoonzoon en echtgenoot. Omringde zich op de zondag voor de verkiezingen met een contingent van enkel Clinton adepten. Heeft hij voor al dat geld ook genoeg karakter om excuses aan te bieden?

Marcel Gelauff, stille genius achter het zieltogende NOS-journaal; kijkers geloven er al lang geen snars meer van. Voor zover ze er nog zijn. Zal hij nog proberen het tij te keren en biedt hij net als de NYT zijn excuses aan? Of moddert hij door en gooit hij ook zijn laatste kruimel krediet weg?

Saskia Dekkers, lijkt zo op het oog een fatsoenlijk ongevaarlijk vrouwtje. Maar ondertussen is dit element voor geld bereid veel, zoniet alles te doen. Gaat zij haar excuses aanbieden voor haar hardnekkig russofobe producties? Wat haar Russofobie betreft begeeft zij zich in goed gezeldschap. Ook Clinton is er niet vies van. Deze drone-dodende en hele landen in puin leggende dame beschuldigt de Russen, net als Dekkers, van alles waar ze verder geen verklaring voor heeft. Als blijkt dat de gelekte emails gewoon van haar eigen FBI komen en de Russen er niks mee te maken hebben, hoor je de Clintons niet meer. Hebben ze hun tongetje plots verloren. Laat Saskia wel wat van zich horen? We betalen haar ten slotte goed.

Artikel tot stand gekomen mede dankzij Joop die de eerste was in het Nederlandse taalgebied die wees op de excuses van NYT.

Voor Nederland zal het niet veel beter geweest zijn...


Ps: 10 terroristen aangehouden vandaag die van plan waren terreuraanslagen te plegen in Moskou en St.Petersburg op plekken met veel mensen. Ze kwamen uit centraal Azie en zouden banden met IS hebben. Russische BRON.

Ps2: Per presidentieel decreet, Putin levert vanuit de Krim gas aan Oekraïense plaats Genitsjesk zodat ze niet vernikkelen.

24 opmerkingen:

 1. Wie heeft zin een bijdrage te schrijven over "Elmar Hellendoorn", cv, backgrounds, antecendenten, strafblad, etcetera, en zijn bijdragen bij Lara Rense:

  https://twitter.com/EAAHellendoorn/status/785892863225638912

  en vanavond in met het oog op morgen. Denk je het ergste in russofobie gehad te hebben. Komt Hellendoorn nog een keer langs... Ik ben er ff klaar mee, maar misschien iemand anders een keer nu...? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik,

   ik heb er een flinke blog over geschreven: http://xevolutie.blogspot.nl/2016/11/563-is-rusland-agressief.html

   Het lijkt mij een heel volledig antwoord aan Hellendoorn en al die andere oorlogs-hitsers.

   Verwijderen
 2. Dit is ook erg grappig. Media die grappen maakt over Trump als de mogelijke nieuwe president van de VS. Wie het laatst lacht

  https://m.youtube.com/watch?v=zT0Rjc6jKCg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook goed voor het zelfvertrouwen:
   SR 1342 - Judge Jeanine Fights Back Tears – The Republic is Saved!

   Verwijderen
 4. Overigens denk ik niet dat excuses komen. Onze journalisten zullen zeggen: wij zijn ook bedrogen! Wij geloven wat in de geschriften van de NYT staat, en volgen die krant blindelings. Nu blijkt dat wij verkeerd geïnformeerd zijn door de NYT! Nou ja, ze hebben hun excuses aangeboden, dus waar hebben we het over?

  Dat ze blind zijn en geloven in dingen die niet waar zijn, zal niet gezien worden als probleem. En dat is het probleem...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blik,

  De NYT biedt alleen excuses aan over het feit dat ze blijkbaar niet goed genoeg gekeken hebben. Ze zullen beter hun best doen.

  ----

  Drie opmerkingen daarover:

  1. Alternatieve media zagen het wel.

  2. De NYT heeft zich nooit afgevraagd of Trump's argumenten klopten. Er werd inhoudelijk niet over geschreven.

  Ze schreven uitsluitend over elk item waarmee ze iets negatiefs over Trump konden melden. Dingen in privé gezegd -- mannen onder elkaar over een sexy vrouw die ze allebei kennen -- werd verkocht als extreem boosaardig.
  Het was bashing: iemand zwart maken over zaken die anderen óók doen in de kleedkamer.

  3. Het was geen incompetentie, zoals de NYT nu beweert.
  Het was een bewuste keuze van de NYT om Clinton - propaganda te gaan bedrijven. Dit excuus is dus een leugen.

  Om dat laatste goed te begrijpen moet je het artikel van Michael Krieger lezen.

  = Hij zegt dat de NYT een onbegrijpelijke motivatie gaf voor het feit dat ze Bernie zouden gaan steunen ipv Clinton. Het klopte niet. Dat wijst op een geheime agenda.

  = En hij citeert een oud NYT journalist (Cieply) die beschrijft hoe de NYT te werk gaat: Eerst wordt bepaald wat 'the narrative' is, en dan weten de journalisten hoe de hazen lopen: welke artikelen zullen worden goedgekeurd en welke in de prullenbak gaan verdwijnen.

  Ik zal een voorbeeld geven hoe ik dat voor me zie:
  Dus de NYT bepaalt: 'Als NYT steunen wij de ervaren Hillary en niet de onervaren en wispeltureige Trump. De narrative zal zijn dat Trump een onbehouwen, vrouw-onvriendelijke, discriminerende en impulsieve kandidaat is.'
  Vervolgens weten de journalisten welke zaken van Trump ze moeten gaan beschrijven, en welke er moeten worden verzwegen.

  En deze werkwijze van de NYT is natuurlijk veel en veel kwalijker dan het 'niet goed opletten' waar ze nu hun excuus voor aanbieden.

  Dit toont aan dat de NYT propaganda pleegt en een agenda heeft.
  Dit is geen krant in de betekenis die wij aan dat begrip geven.

  Ik denk dat Nieman, Gelauff en Dekkers er gewoon achteraan hobbelen, niet beseffend dat ze een verlengstuk van propaganda zijn geworden.

  Al in 1913 kocht J.P. Morgan de 'policy' van de grote kranten op, en de kleine kranten ( zoals Gelauff c.s.) schreven over wat die grote kranten schreven. Hoe dit werkt werd in 1915 al in het Congres uitgelegd door congreslid Oscar Callaway.

  Krieger :
  https://libertyblitzkrieg.com/2016/11/11/veteran-reporter-exposes-the-new-york-times-arrogant-disconnected-agenda-driven-perspective/#more-39578

  Ciepley: https://deadline.com/2016/11/shocked-by-trump-new-york-times-finds-time-for-soul-searching-1201852490/

  Callaway: https://www.youtube.com/watch?v=3sGs8eFld1U

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het NOSje heeft niets geleerd en blijft doorgaan met het NATO nieuws.

  Hier wederom een sentimenteel -waarschijnlijk verzonnen- verhaaltje over oost Aleppo. Dit is bedoeld om sympathie op te wekken voor de AL QAEDA.
  Qoute mohamed: "Ik kom alleen nog samen met vrienden om te protesteren"
  LOL protesteren tegen wie ?. Hij komt alleen nog maar samen met zijn al qaeda vriendjes om te vechten tegen het legitieme leger in Syrië.

  Maar ik begrijp het wel. De Kuznetsov ligt nu voor de kust van Syrië
  Russian carrier-based jets perform ‘interaction’ flights in Syria
  https://www.rt.com/news/366693-russia-kuznetsov-warship-syria/ en ze zijn bang dat de terroristen voorgoed verslagen worden in Aleppo. Echter de terroristen zijn al verslagen in Aleppo. Het NOSje is net zo triest of eigenlijk nog triester dan Baghdad Bob ten tijde van Golf oorlog 2

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier de link
   Feest in Oost-Aleppo: bruiloft met oploskoffie, verjaardag zonder taart
   http://nos.nl/artikel/2142841-feest-in-oost-aleppo-bruiloft-met-oploskoffie-verjaardag-zonder-taart.html

   Modar die hier in het ziekenhuis nog wel een skype verbinding heeft.
   http://nos.nl/artikel/2140407-in-de-ziekenhuizen-van-aleppo-geen-bed-om-op-te-sterven.html
   Heeft blijkbaar geen skype verbinding meer. Hij kon nu wel een mobiele telefoon kopen waardoor hij contact kon opnemen met de NOS. Hij kon blijkbaar geen gebruik maken van de uitstekende skype verbinding van modar

   Verwijderen
  2. @Dawg,
   Dat dacht ik wel, om hun betrouwbaarheid niet te verliezen beloven ze beterschap, maar ondertussen gaan ze gewoon door. In de NRC las ik ook wat meer genuanceerde verhalen gisteren, maar dat zal vanaf morgen ook wel weer over zijn.

   p.s. Ik lees nu dat het syrische leger doorbraken maakt in de oude stadskern van aleppo bij de citadel. Er staat de terroristen een groot offensief te wachten in oost aleppo.

   Verwijderen
 8. Blik schreef:
  Denk je het ergste in russofobie gehad te hebben. Komt Hellendoorn nog een keer langs... Ik ben er ff klaar mee, maar misschien iemand anders een keer nu...? :-)

  Ik heb een antwoord gegeven, Blik.

  Het is wel even studeren, maar dan heb je ook wat.

  Ik zou het graag hier posten, maar het is te lang.
  De links bij het sterretje (*) moet ik later een keer invoegen.
  Dit is voor mij een soort standaard document waar ik telkens naar kan verwijzen als 'ze' weer over het 'Russiche Gevaar' beginnen.
  Kritiek is uiteraard zeer welkom.

  http://xevolutie.blogspot.nl/2016/11/563-is-rusland-agressief.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed, helder en compleet artikel Jan.

   Verwijderen
  2. Mooi stuk. Voor de volledigheid zou het misschien goed zijn te vermelden dat bij het uiteenvallen van de Sovjet unie, de Krim, Transdnestrië, Abchazië en z Ossetië, de respectievelijke inwoners METEEN al te kennen gaven NIET bij Oekraine, Moldavië en Georgië te willen horen.

   Verder is het nogal bizar dat het westen steeds agressiever wordt terwijl Rusland zich in de Oekraine al weer jaren, volgens welke standaard dan ook, exemplarisch gedraagt en in Syrië de jihadisten bestrijdt. Dit argument zal de komende weken sterker worden, nu het regime change project, evenals TPP en TTIP op de klippen lijken te zijn gelopen.

   Verwijderen
 9. Violence erupts in Indianapolis and Portland as anti-Trump protests continue
  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/11/13/violence-erupts-in-indianapolis-and-portland-as-anti-trump-prote/
  Hoe lang blijft Soros het vuurtje nog opstoken.?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn dochters hebben gisteren in FL ook tegen Trump gedemonstreerd. Mijn argumenten bleken niet voldoende te zijn geweest om ze te weerhouden op de heks te stemmen.

  Altijd een leuke discussie, maar het was aandoenlijk hun sneue stemming te zien. Ik heb ze een aantal links gestuurd en gewaarschuwd dat ze hun ogen goed moesten openen en niet de agenda van een billionaire moeten uitvoeren.

  Het zijn intelligente millenials, beiden progressief, en zeer betrokken bij de Social Justice Wars. Hun omgeving bestaat uit hardcore rednecks en evangelicals; dat verklaart veel over hun standpunt. Mijn oudste voerde op 12 jarige leeftijd (!!!) al actie op haar school tegen de aanwezigheid van militaire recruiters (in de tijd van de Irak oorlog).

  [ Ik vertel af en toe iets over onze privé conversaties, omdat ik denk dat de mening van slimme, goedbedoelende millenials daar, zeer waardevol kunnen zijn in het totaalbegrip. Ze begrijpen overigens wel/ worstelen ermee dat hun reactie het definitieve einde van elke vorm van democratie zou betekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te weten, Rootman, want hieruit leren we ook dat veel van die protesters wel degelijk oprecht in paniek zijn. Velen zullen niet eens weten wie Soros is.

   Toch kan het nog zo zijn dat jouw dochters wel mee lopen in een protest waarvan de organisatie en het initiatief van Soros-mensen kwam. Terwijl als er geen organisatie is, dan blijft de boosheid binnenskamers of beperkt zich tot de bar, en weet de buitenwereld het niet.

   Verwijderen
 11. Dat Hillary de popular vote zou hebben gewonnen is nu ook naar het rijk der fabelen verwezen

  FINAL ELECTION 2016 NUMBERS: TRUMP WON BOTH POPULAR ( 62.9 M -62.2 M ) AND ELECTORAL COLLEGE VOTES ( 306-232)…HEY CHANGE.ORG, SCRAP YOUR LOONY PETITION NOW!
  https://70news.wordpress.com/2016/11/12/final-election-2016-numbers-trump-won-both-popular-62-9-m-62-7-m-and-electoral-college-vote-306-232-hey-change-org-scrap-your-loony-petition-now/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Jan
  Veel dank voor weer een topstuk; even voor de zekerheid, in je conclusie ben je denk ik woordje "tegen" vergeten; Rusland helpt in Syrie (tegen) de rebellen.
  Ga het zo, met jouw toestemming, integraal plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Blik,
   ja, ik zal die correctie invoeren.
   Hele eer als je het hele artikel wiol plaatsen, maar danstel ik voor: geef me een paar uurtjes, dan zal ik een aantal links plaatsen. Er is volgens mij geen haast bij de plaatsing van het artikel. Dus maak ik het liefst zo compleet mogelijk...
   Groet, JV

   Verwijderen
  2. @Jan
   Ik heb 'em al geplaatst. Hier gaat het "rückzug"! :-)
   Nogmaals dank. En het is mijn eer jouw artikel te mogen plaatsen. Zeer gewaardeerd dat je zo op oproep gereageerd hebt.

   Verwijderen
  3. @ dawg; dank voor de links; wil je ze ajb onder het volgende artikel nogmaals plaatsen? Dank!

   Verwijderen
 13. NEEM VOOR AL UW GFINANCIËLE BIJSTAND CONTACT MET ONS OP:

  Wij bieden leningen tussen particulieren.
  Ontvang uw krediet zonder stress
  Contact:
  WhatsApp-nummer: 34602 46 39 89
  Aantal WhatsApp: 33 7 56 82 38 52
  E-mail: contact@creditfinancesinstitut.com
  Blog: https://cfinfo1.blogspot.com
  Website: https://www.creditfinance-bank.com
  Website: https://www.creditfinancesinstitut.com

  BeantwoordenVerwijderen