woensdag 9 november 2016

Oekraiense President Poroshenko gaat liggen voor Washington (+Bonusvideo)

Zelden zo'n éénzijdig onderworpen speech gehoord van een President in de recente historie. Maar Petro Poroshenko doet het en maakt zichzelf en zijn land weer een beetje meelijwekkender

Natuurlijk:"Russische agressie"

Hij praat over de VS in onsmakelijke termen als hun "Global Leadership", hun steun bij de Oekraiense strijd tegen "Russische agressie", de VS steun voor hun vechten voor vrijheid en demosratie.

Marionettenstatus

Ook zegt Poroshenko, met zijn immer fletse glimlachetje, te leunen op de VS voor wat betreft eigenlijk de hele overheid: Het hervormen van zijn land, de energiesector, de grondwet, het leger, de politie. Blijkbaar is Poroshenko bang de zelverkozen marionettenstatus onder Trump te verliezen.Russofobe Arjan Noorlander (NOS) niks geleerd

De zelf verrijkende staatsperceptiemanager van het zieltogende NOS-staatsjournaal Arjan Noorlander zet de toon voor de nieuwe spin van de steeds ongeloofwaardiger wordende staatsmedia: Trump trekt zich misschien militair wat terug uit Europa en dat zou volgens Noorlander heeeel gevaarlijk zijn met "een Rusland dat in Oost Europa op de deur klopt". NOS komt nu op de radio en ook op tv met mensen die "in shock"zouden zijn of "ashamed". Het is duidelijk dat de staatsmedia in plaats van lering te trekken, in overdrive gaan met hun hopeloze poging tot perceptie-management. De aftakeling zal er enkel sneller en scherper door gaan.

Zo jong, en dan al zo ongeloofwaardig. De zich zelf goed verrijkende Arjan Noorlander van de immorele media heeft het bereikt. Mat Wag de Dog achtige spins probeert hij in zijn eentje nog dapper het Wag the Dog achtige "De Russen staan aan de poort" hoog te houden. Meelijwekkend kansloos.

"Klunzige en gevaarlijke poging van Nederlandse onderzeeër tot spioneren."

Het Russische Minidterie van Defensie heeft melding gemaakt van een klunzige en gevaarlijke poging van een Nederlandse Diesel onderzeeër (waarschijnlijk een Walrus) om te spioneren op de Russische groep vaartuigen rond hun vliegdekschip.

Of het nou Libië is met een klunzige helicopteractie of nu weer dit gestuntel met een onderzeeër, wat laat Nederland, bijna net zo erg als Poroshenko (daarom zulke goede vrienden?) weer enorm gebruiken voor klusjes waar Nederland helemaal niet aan zou moeten beginnen. Kamervragen?

Nog even een herinnering achter wie de Amerikaanse media zich schaarden

Zal in Nederland geen heel ander beeld geweest zijn...

56 opmerkingen:

 1. Bij de nationale TV, de gevestigde partijen evenals bij sites als Joop.nl is het nu interessant te zien wanneer ze hun nieuwe orders krijgen. Het zal wel geen prioriteit hebben maar op zekere dag veranderen al deze ´bronnen´ tegelijkertijd hun geluid.

  Tot dat moment zijn ze zich slechts dieper in de modder der schaamte aan het ingraven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een feestje bij veel mensen!

  http://theduran.com/assad-must-go-who-must-go-goodbye-cameron-obama-hillary-merkel-hollande-youre-next/

  Wat betreft het binnenlands beleid van Trump: Ikzelf denk dat veel punten, zoals fracken , laag minimumloon en belastingverlaging voor de rijken, alsmede ´the wall´ kortzichtig zijn. Maar mijn perceptie van Trump is dat hij zeer intelligent en bereid tot leren is.

  Als hij het verknalt heeft hij slechts één term, en is de schade wel terug te draaien. Maar wie weet werken zijn economische plannen wèl, en gaat het land de goede kant op (omdat ik er gewoond heb weet ik dat er voor onze begrippen ongekende rijkdommen en hulpbronnen zijn, ook zeker wat betreft ´human capital´, ondanks de ook zeer aanwezige regressieve tendenzen.)

  Dat geeft het isolationisme veel speelruimte. De VS is politiek en sociaal momenteel ongeveer in dezelfde situatie als Jeltsin Rusland. De schok is groter, maar hun netto positie is ook beter.

  Hopelijk kan hij het moeras droogleggen; Putin heeft dit in 15 + jaar maar zeer ten dele kunnen doen...

  ---------------------

  Een ander aspect, tot nu toe niet genoemd: Trump is een bouwer. Zijn mooiste binnenbouw heeft een esthetiek van marmer, klassieke elementen en ´goud´.

  Een man als hij kan de bouwrevolutie van orthodoxe kerken, de nieuwe standbeelden en andere architecturele overwinningen als geen ander waarderen. Het immers wel even BETER dan de PUR decors van Hollywood! Dus ik denk dat het prima zal gaan:


  No WW3 !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Rootman,
   die link naar The Duran is echt om vrolijk van te worden!
   --

   Blik gaat wel heel snel over naar neen nieuw onderwerp en een nieuwe blog.
   Ik hoop dat mensen nog wel de posts lezen die eerder deze dag zijn geschreven.

   Mag ik mijn eigen verhaal van 2 draden terug hier nog even herhalen, BLIK ?
   (Ik ben er wel tevreden over, vandaar. Lang aan geschaafd.)
   ==========


   FEESTEN, MENSEN!

   Feesten, OMDAT ER NU ECHT HOOP IS.

   Hoop dat die Neocons hun vernietigende oorlogen niet langer kunnen doordrukken.

   Hoop dat Amerika zich niet langer als bully zal gedragen in de wereld.

   Hoop dat er tussen America, Rusland en China een gezamenlijk belang ontstaat, geen gevecht om hegemonie.

   Hoop dat massa-immigratie (en vluchtelingenstromen) worden getemperd, niet omdat dat allemaal criminelen en verkrachters zijn (let op, Donald!), maar omdat elk mens van elk ras moeite heeft om een echte samenleving te vormen met mensen die erg verschillend zijn.
   Lichte immigratie is goed. Maar massa-immigratie is niet goed.
   --------------

   2016, een memorabel jaar:

   = Oekraïne Referendum,
   = Brexit, en
   = Trump

   zijn gelukt, tègen de ongelooflijke propaganda van de MEAN Media in, die ons al vele jaren deze dogma's inpeperen:

   - globalisering is goed,
   - vrij verkeer van mensen is goed,
   - humanitaire oorlogen zijn goed.

   Wie had dat durven dromen !

   Verwijderen
  2. Jij mag dat zeker herhalen, Jan. En ja, een nieuw item, maar deze 5 minuten van Poroshenko ga je bij de NOS niet zien, en ze zijn erg veelzeggend. Plus, onze roots liggen natuurlijk nog steeds in de Oekraine crisis en de media-blackout aldaar.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. @Rootman,
   Ik hoop dat je een totaal pakket heb afgesproken bij die dame. Geniet er van.

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is kommer en kwel in het Media Park te Hilversum.

   Een Dionne Stax, die moeite had om haar tranen te bedwingen tijdens de nederlaagtoespraak van Hillary, zelfs Willem Post had moeite om geen traantje weg te moeten pinken.

   Op het Binnenhof slaat de paniek al om zich heen, wat al uitmondde in een op vlucht gejaagde Nederlandse onderzeeër en een aantal politici; Klaver, Pechtold, Samsom, Buma, Roemer, die ineens inzagen dat wat er in Amerika is gebeurd ook weleens in Nederland anno 2017 zou kunnen gebeuren. Ineens weten zij allemaal dat de onvrede in Nederland GROOT tot ZEER GROOT is.

   Iets om mee te nemen naar maart 2017, misschien?

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Jesse Klaver die Trump een "mafketel" noemde en een Alexander Pechtold vond het nodig Trump een "leugenaar en populist" te noemen, nemen geen woord terug van deze eerder gedane uitspraken. Trump heeft zich aan onze normen en waarden aan te passen, wij niet aan hem.

   Verwijderen
  4. De heren journalisten ( De Standaard) en politici ( Klaver, Pechtold) begrijpen er niks van.
   Helemaal niks.

   De democratie is een redelijk goed systeem, maar niet als je middels vileine propaganda-technieken een volk wijs hebt gemaakt dat het goed voor henzelf is als alle mensen van de wereld in feite het recht hebben om naar hun stukje land te immigeren.
   Niet als je de mensen hebt wijsgemaakt dat het goed voor hen is als alle bedrijven hun land verlaten.
   Want op een dag merkt zo'n volk ze dat ze geen werk meer hebben en dat hun land vol is met vreemdelingen.

   Dan breekt de paniek uit, en laten ze zich niet meer leiden door hun 'nette normen'.
   Wat is er dan zo vreemd aan als die mensen hun democratische recht gebruiken om die vergissing te stoppen?
   Dat is niet vreemd.

   Maar de journalisten en politici, die altijd meer in de theorie leven en minder in de buitenwereld, hebben 'op de PC School' geleerd dat Het Volk last heeft van de onderbuik. En dat Het Volk naar vreemde artsen luistert die 'Populisten' worden genoemd. En dat schijnt heel erg te zijn.

   Nee, Klaver, Pechtold en journalisten: er is niks aan de hand.
   De democratie is nog even zinvol als altijd.

   Wat je nu ziet is 'de democratie' die een correctie uit voert op de opgedrongen Politieke Correctheid van de laatste 40 jaar.

   Verwijderen
 4. Over die verjaagde onderzeeer:
  Een mijnheer van een website over onderzeeers zegt:

  "Als de Russen inderdaad een Nederlandse onderzeeër hebben ontdekt en verjaagd is dat een unieke gebeurtenis, zegt Jaime Karremann van Marineschepen.nl. Volgens hem is voor zover bekend sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit een Nederlandse onderzeeboot gedetecteerd tijdens een missie."
  http://nos.nl/artikel/2142270-nederlandse-onderzeeer-nooit-eerder-gedetecteerd.html

  Weer zo'n aanwijzing dat de Russen mogelijk flink voorop lopen in hun oorlogs-technologie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, dat hebben de Russen wel bewezen door het Aegis systeem op de USS Cook elektronisch te ontregelen of zeg maar gerust uit te schakelen. Je weet wat de gevolgen daarvan waren, de een na de ander verliet de US Navy. Of die Amerikaanse patrouilleboot, die voor de kust van Iran werd onderschept en naar een haven in Iran gebracht. Het was janken geblazen!

   Verwijderen
  2. Hier een artikel van vorig jaar dat de Russen een nieuwe sonar hebben.
   Russian Navy's New Sonar Can 'Hear' Every Sub Anywhere

   Read more: https://sputniknews.com/russia/201507071024315790/

   Deze kan zelfs de stilste 4e generatie nucleaire onderzeeërs detecteren. Deze sonar kan een onderzeeër onderscheiden van een rots, golven of een school vissen, wat volgens de deskundige bij het NOSje niet kan. (Wellicht zou het goed zijn als de man zichzelf beter gaat verdiepen in de huidige technologie. De russische subs zien ons blijkbaar wel maar wij hen niet. Het moet niet gekker worden.)

   In het artikel lijkt het een sonar die onderwater gebruikt wordt en data verstuurd via een glaskabel. Maar wellicht kan je deze sonar technologie ook op helikopters toepassen of werkten de helikopter en de sub samen om de onderzeeër op te sporen en te verjagen.

   Verwijderen
 5. Een lang verhaal om Monasch's tactiek te proberen te duiden aan de hand van de verkiezingsuitslag van vandaag.

  Waar de MSM in oktober zo over is gevallen, was die opmerking van Trump over 'pussy grabbing'. Het gegeven dat een privé-gesprek, dat geen licht wierp op strafbare handelingen, naar buiten werd gebracht voor politiek gewin door de Democraten, was niet het nieuws, de pussy grab opmerking van Trump zelf dat was het nieuws. En met de MSM vonden, als ik goed geteld heb, bijna ALLE Nederlandse politici Trump's openbaring (van 10 jaar eerder) een schande.

  Het is lang geleden (2002) dat Melkert en Fortuyn bij Witteman zaten en Fortuyn, met een beetje hulp van Witteman, afrekende met het hele Nederlandse politieke establishment live op tv (zie hier: https://m.youtube.com/watch?v=Xh_8jgYkbWM). Mooie tijden waren dat.

  14 jaar later kennen de MSM en Nederlandse journalisten de les van Fortuyn niet meer (wellicht dat ze de les nooit hebben begrepen) dat is dat je, net als Fortuyn, weinig verheffende 'praat' prima kunt bezigen en er zelfs extra stemmen mee kunt krijgen, als het weinig verheffende praat door de kiezer maar geplaatst kan worden als 'eerlijkheid'. Dat kunnen de schijnheiligen in Hilversum en Den Haag maar niet inzien, en dat maakt het showtje van hen komisch maar ook tenenkrommend om aan te moeten zien.

  De moeite die gedaan werd om een verhaal van 'eerste vrouwelijke president' die alles was wat Trump niet was (een verdere definitie werd nooit gegeven) en het vasthoudende karakter dat nu Trump is gekozen, de wereld wel zal vergaan, toont aan dat de perceptiemanagers van oa de VARA (DWDD was erg vanavond!) en NOS (journaal) 'spitting images' zijn geworden en de weg kwijt zijn geraakt.

  En schijnheilig is het verbindende woord van deze alinea's. Want wat de MSM en politiek NL liefst niet willen melden, is dat Clinton met haar kliek in de gevangenis thuishoort. Ongehoord is het kennelijk binnen de MSM dat iemand die strafbare feiten heeft gepleegd, daarvoor verantwoordelijk kan worden gesteld, dat geëist kan worden dat zo'n iemand, al heet ze HRC, rekenschap moet afleggen, gelijk normale burgers.

  En met de Wikileaks openbaringen en Trump als nieuwe president (die gezegd heeft dat hij als president van de VS, Clinton vervolgd wil zien) is dat 'probleem' van een in en in corrupte HRC, democratische partij en MSM achter haar, niet langer onder het, al bol staande tapijt te vegen.

  Maart 2017 wordt interessant. Ik denk dat een Nederlands politicus die de gelegenheid te baat neemt om het hele schijnheilige circus (net als Fortuyn dat indertijd deed) te diskwalificeren, en zijn steun uitspreekt voor Poetin die zijn land er economisch weer bovenop helpt, Corbyn (die dat ook wil doen) en Trump die dat (als je hem mag geloven) ook wil doen met de VS, de verkiezingen kan winnen.

  Is dat wellicht de te volgen tactiek van Arbeidspartij-man afspraak=afspraak Monasch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. voor wie Frans kan lezen een paar leuke links

  http://alawata-rebellion.blogspot.com/
  http://www.egaliteetreconciliation.fr/-Revue-de-presse-2016-.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Iemand stuurde me deze link op, onder de titel:
  Deplorables: 1 Banksters: 0.
  http://www.unz.com/ishamir/my-congratulations-folks/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een andere tweet van haar: Met een land dat andere landen binnenvalt, annexeert, destabiliseert en chanteert ga je niet gezellig om de tafel zitten."

  Als ìk zulke feiten zou geloven over een land, dan zou het eerste dat ik zou doen, zijn: bronnen zoeken die het niet met me eens zijn. En die bronnen bestuderen. Of een blog bezoeken en daar de kwestie uitvechten in een discussie.

  Maar Marit heeft daar helemaal geen behoefte aan. Marit weet het allemaal al.

  Tja, dan slaat de werkelijkheid af en toe flink hard terug. En dat deed ie vannacht, bij al die mensen die geen interesse in de waarheid hebben.

  Jammer dat Matt zijn tijd er aan heeft besteed.

  Ik zie dat Wierd Duk ook naar Marit Tweet.

  Wierd Duk ....
  Toen ik een event in de Balie had georganiseerd (over Oekraine) kreeg ik van Duk een compliment: "Dit is goed wat jullie doen! "

  Ik zei:
  "Nee Wierd. Wij hebben vanavond 80 mensen bereikt. En ik weet nog hoe je jouw boekje verkocht bij Pauw, en dat je mee ging toen Pauw suggereerde dat Putin achter de moord op 2 journalisten zou zitten. Daar bereikte je 800.000 mensen.
  Met een leugen over twee totaal onwaarschijnlijke moorden. Dat weet je ook, zo blijkt uit jouw eigen boekje. Maar je liet het gebeuren ( Verkoopcijfers !)
  Wij moeten 10.000 van deze bijeenkomsten organiseren om één leugen van jou te neutraliseren. Wij zijn NIET op de goede weg, Wierd."

  Zo ongeveer verliep dat gesprek.
  Wierd is een lul. Een heel aardige en beminnelijke man, maar het blijft een lul, want mensenlevens red je niet door te liegen voor geld. Bah!
  Mijn verachting geldt ook Marit, uiteraard.

  Willem heeft het steeds maar over de banaliteit van het kwaad. ( Ja, hij kent zijn klassieken!)
  Nou : dìt is nu echt de banaliteit van het kwaad.
  Het grote kwaad dat zit achter een schijnbaar onschuldig stukje tv interview. Met 50 van zulke kleine banale leugentjes kan je een volk tot oorlog brengen. Zo doen ze dat àltijd, Wierd! Dat zou jij als historicus toch moeten weten. Lees anders Victor Ostrovsky.

  Er worden meer mensen de dood in gejaagd door laffe en luie schrijvers, dan door moslimterroristen met gigantische baarden. Vééél meer.
  Alleen hoeven ze het zelf niet te doen.Daar zouden ze ook nog te laf voor zijn trouwens. Wat is eigenlijk het verschil tussen een laffe journalist en een drone piloot?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die Marit is om te kotsen. Ga toch koken zou Pim Fortuin tegen haar gezegd hebben.

  Ze blijft liever in de parallellen werkelijkheid geloven en leven, dan dat ze de werkelijkheid omarmd. En ALLE info over de werkelijkheid van de Maidan is aanwezig. Niemand kan zeggen dat hij het niet wist. George Soros schept zelfs nog op over zijn acties in Oekraïne voorafgaand, tijdens en na de coupe.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Door Chamberlain erbij te halen vergelijkt ze Poetin met Hitler. Zo propagandistisch en absurd, dat ik me afvraag of ze ze wel allemaal op een rijtje heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Yep, daarom wil Rusland, Syrië, Iran en China ook soeverein blijven en niets te maken willen hebben met Amerikaanse wereldhegemonie waarin zij zich moeten conformeren aan Amerikaanse grillen! Daarom zal Trump ook de Krim als onderdeel van Rusland accepteren en de sancties op Rusland opheffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Dus Trump zal maidan steunen"

  Poroshenko mag blij zijn als er nog Amerikaanse 'adviseurs' in Oekraïne blijven maar buiten het feit dat jij ons niet wil begrijpen, begrijp jij Trump dus al helemaal niet! Poroshenko zal moeten gaan betalen voor de Amerikaanse steun anders kan hij het schudden!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik hoor continu dat de MSM de nederlaag van Clinton niet heeft zien aankomen. Maar ja, wat moet je anders zeggen als je de bevolking een jaar lang verkeerde polls voorschotelt.

  Die man van callforamerica.com met robocalling. Hij mocht niet alle staten bellen , maar de staten die hij wel mocht bellen had hij volgens mij 100% goed gepolled.
  Ik heb zoveel berichten gehoord dat er niet goed gepolled werd. Er werden bv veel meer democraten ondervraagd dan republikeinen. Er waren bij heel veel pollingburo's sterke banden met de democratische partij of stonden directeuren zelfs op de loonlijst bij de democratische partij.
  DWDD. Iedereen zei dat ze het verlies van Hillary niet hadden zien aankomen. Later gingen ze allemaal argumenten opnoemen waardoor ze het wel hadden zien aankomen. Zo gaat dat altijd. Met de kennis van nu als excuus. Matthijs van Nieuwkerk kwam er tijdens de uitzending ook achter dat ze door de conformiteit ongeloofwaardig waren geworden.
  Er werd weinig gesproken over Trump behalve dan dat Trump gebruik heeft gemaakt van het ongenoegen wat er in Amerika heerst. Volgens het panel zou Trump dat ongenoegen niet gaan oplossen en de problemen van de amerikanen alleen maar erger maken.
  Ik geloof wel dat het kwartje gevallen is bij de media en de politiek(althans op dit moment). Matthijs van Nieuwkerk eindigde met "Er is wel wat los gemaakt".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw...Alex Jones heeft interview met Donald Trump!

   http://www.infowars.com/flashback-alex-jones-bombshell-interview-with-president-elect-donald-trump/

   Verwijderen
  2. Shock Video: Alex Jones Is Assaulted After Turning On Trump
   https://www.youtube.com/watch?v=Qt6UunbXnww

   Dit is een goeie alex jones. (Parodie)

   Verwijderen
  3. @ Joop.

   Joop, als je excited doet over een interview van Alex Jones met Trump, dan wek je de indruk dat het inteview recent is.
   Maar het is bijna 1 jaar oud!

   Verwijderen
 14. "Maar waarom annexeert Putin dan de Krim?"

  De reden waarom is jou al tig keer uitgelegd maar als jij zo graag het domme mannetje wil blijven spelen moet je dat vooral doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @LGK
  Het mogelijk maken van zelfbeschikking op de Krim en op de donbass was een counter coupe van Poetin als antwoord op de coupe die door de NATO/CIA/amerikaanse overheid in Oekraïne. Dus wat Poetin deed was een counter coupe op coupe. Een verdedigende actie. Het veiligstellen van de militaire warmwater haven en het veiligstellen dat Oekraïne niet bij de NAVO zou komen.

  Als je verder niet inziet dat Poetin geen Hitler is, dan is er iets mis met je beoordelingsvermogen van mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. "Wat is de rekening?"

  Als Trump NAVO leden al wil laten betalen voor Amerikaanse steun, wat moet Oekraïne dan wel niet betalen als niet NAVO lid? Wauw...wat een argument hé, @LGK?

  "Ik toon u simpel aan dat wat Trump wilt voor VS hij ook voor andere soevereine landen wilt"

  Dan toon ik jou simpel aan dat dat niet is wat Trump wil, dat heb ik in een eerdere post al aangetoond die jij weer eens niet gelezen hebt, omdat jij zo vol van jezelf en jouw eigen gelijk bent! Trump accepteert de Krim als onderdeel van Rusland!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "80% van UA volk wilt een westerse koers"

  Yep, daarom verhuizen zij allemaal naar Rusland maar dat komt allemaal van complotsites hé, @LGK, dezelfde complotsites die zeiden dat Trump de volgende president zou worden! En die zijn volgens jou allemaal gek natuurlijk, evenals 300 miljoen Amerikanen die hem gekozen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Joop

  Trump en Poetin zullen progressief met elkaar omgaan, Oekraïne wordt een onafhankelijke staat en de sancties tegen Rusland worden opgeheven.

  LOL@LGK. De druiven zijn zuur meneer Petros.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. "En waar zei Trump dat?"

  In de link die ik eerder geplaatst heb en die jij weer niet gelezen hebt, omdat jij jezelf zo vreselijk interessant vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @oli,

  Precies, dat is wat Trump wil en zo heeft hij dat ook uitgesproken!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Beurzen zijn flink omhoog gegaan vandaag. Financiële markten / wallstreet zijn blijkbaar blij dat Trump is gekozen. US dollar hard omhoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zeer helder commentaar. Terwijl ikzelf oorspronkelijk nogal uit het multicultureel-marxistische kamp kom heb ik dankzij deze campagne duidelijk kunnen ervaren hoe blasé het voelt om de heilige verontwaardiging omtrent dit soort knuffelonderwerpen aan te zien, terwijl werkelijke problematiek, zoals werkgelegenheid en oorlog & vrede genegeerd of verergerd worden. Dat heeft mijn eerdere indruk van Trump als een slimme clown veranderd in een meer hoopvol beeld, al moet ik ook nu nog zien wat hij klaarkrijgt.

  Maar ook gisteravons zag ik bij de Nederlandse politici en ´deskundigen´ bij Pauw en bijna totaal gebrek aan begrip. Bij Rob Meyer ging misschien wel een lichtje branden: het wordt tijd dat hij Roemer opvolgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Met de chamberlain-opmerking toont Marit een gebrek aan academische interesse, overigens geen schande voor een 1e jaars, waarbij het accent ligt op het verzamelen van informatie. Ik herinner me een gesprek met een zeer slimme economiestudente die als extraatje inleiding aardwetenschappen deed. Die had zekeracademische interesse, maar echoode het Fukuyamaverhaal (´democratiën voeren nooit oorlog´). Ik voelde toen al dat dat niet klopte, maar bezat niet voldoende achtergrond om het te weerleggen. Maarmet echte interesse komt men er wel. Ik heb ook afstand gedaan van het idee dat revoluties werken en dat hamas een bevrijdingsorganisatie is (al zitten er wel vrijheidsstrijders tussen, waarschijnlijk). Ik denk niet dat Marit enig besef heeft van wat neocons zijn en van de duistere agenda van de pro- westerse olicharchen.

  Als Marit doorgaat met haar studie komt ze waarschijnlijk wel achter het een en ander.

  Chamberlain was overigens slim om de tijd te nemen om de Britse luchtmacht op te bouwen. De eerste echte foute annexatie van Hitler was die in Polen; de verschillende ´anschlussen´ van etnisch Duitse gebieden waren discutabel, maar als hij daar was gestopt lagen die grenzen daar nog. Grenzen veranderen nu eenmaal altijd:

  https://www.youtube.com/watch?v=l53bmKYXliA

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Er is momenteel een protestbeweginkje gaande #notourpresident.

  Nu is wat protest best wel begrijpelijk, maar er zit zeker Sorosjugend tussen... Die duivel zit zeker niet stil!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Cruelman:

   Allereerst gecondoleerd met je verlies. Oh, hoe zuur zullen die druifjes, en hoe bitter zal de reflux van galsappen smaken!

   [Het zijn er duizenden!!! En hun aantal groeit alleen maar!! ]

   Als het ooit zou groeien tot 35 000 (best mogelijk: velen zijn oprecht teleurgesteld en er zitten zeker Soros agitatoren tussen), dan zou het 0.01 % van de bevolking worden... De relschoppers bij de Trump rallies waren ook betaald door Soros overigens.

   Trump is wijs om dit met vriendelijke tolerantie te negeren, en deze mensen even te laten uitrazen.

   Immers, een president-elect Clinton zou dit ook gedaan hebben (???????)

   [Liever een hatende president die zijn eigen bevolking gaat afslachten]

   Ik had nog niet vernomen dat mrs Clinton genocideplannen had tav haar eigen bevolking: vertel svp!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Soros NGO's/DNC aan het werk ?. Kan de huilende wallstreet hoer haar verlies niet accepteren ?

   Trump Tower under attack by Mindless liberal sjw morons
   https://www.youtube.com/watch?v=Ito0Yf4N2c8

   Verwijderen
  4. Als ik al die rellen zie, dan zie ik de boosheid van G. Soros en Hillary Clinton

   Verwijderen
  5. Mij valt wel op hoe piepjong veel van deze demonstranten zijn. Misschien kunnen mijn dochters in Florida er morgen iets over vertellen. Eentje had Obama nog gezien op de college campus de laatste dagen voor de verkiezingen: hij zwaaide naar haar! (ze steken zeker een kop boven hun meeste collega studenten uit).

   Verder nog iets wat hier nog te weinig besproken is:

   De overwinning van Trump was een landslide! Trump had zeker gelijk dat de verkiezingen ´rigged´ waren, wat betreft de media. Net als bij de Brexit en in zekere mate ons referendum. De media legde een cordon sanitaire aan en slechts de alternatieve media en de populisten gaven tegengas, in alle 3 gevallen gesteund met een schat aan onderdrukte informatie. (Mede onze brede geïnformeerdheid, het onderuithalen van project fear en de Wikileaks). Het meest irrationele element was in alle 3 gevallen de Russofobie.

   Als we deze media bias, die toch zeer zwaar genoemd mag worden hadden kunnen neutraliseren was de uitslag veel overtuigender geweest: zowel bij het ´NEE!´, bij de Brexit, als nu bij Trump.

   Daarom geef ik alle 3 verkiezingen/ referenda 10 % cadeau wanneer we naar de echte wil van de bevolkingen gaan kijken.

   Dat die irrationele Russofobie zo´n grote rol speelde in deze campagne (Assange en Trump weten wel beter, omdat er helemaal geen Russische inmenging was) heeft Trump uiteraard geïmmuniseerd tegen valse adviezen, zelfs ten dele wat betreft de inlichtingendiensten. Door de Podesta emails moet hij ook een zeer gunstig beeld over Wikileaks gekregen hebben...

   Verwijderen
  6. Mij valt wel op hoe piepjong veel van deze demonstranten zijn. Misschien kunnen mijn dochters in Florida er morgen iets over vertellen. Eentje had Obama nog gezien op de college campus de laatste dagen voor de verkiezingen: hij zwaaide naar haar! (ze steken zeker een kop boven hun meeste collega studenten uit).

   Verder nog iets wat hier nog te weinig besproken is:

   De overwinning van Trump was een landslide! Trump had zeker gelijk dat de verkiezingen ´rigged´ waren, wat betreft de media. Net als bij de Brexit en in zekere mate ons referendum. De media legde een cordon sanitaire aan en slechts de alternatieve media en de populisten gaven tegengas, in alle 3 gevallen gesteund met een schat aan onderdrukte informatie. (Mede onze brede geïnformeerdheid, het onderuithalen van project fear en de Wikileaks). Het meest irrationele element was in alle 3 gevallen de Russofobie.

   Als we deze media bias, die toch zeer zwaar genoemd mag worden hadden kunnen neutraliseren was de uitslag veel overtuigender geweest: zowel bij het ´NEE!´, bij de Brexit, als nu bij Trump.

   Daarom geef ik alle 3 verkiezingen/ referenda 10 % cadeau wanneer we naar de echte wil van de bevolkingen gaan kijken.

   Dat die irrationele Russofobie zo´n grote rol speelde in deze campagne (Assange en Trump weten wel beter, omdat er helemaal geen Russische inmenging was) heeft Trump uiteraard geïmmuniseerd tegen valse adviezen, zelfs ten dele wat betreft de inlichtingendiensten. Door de Podesta emails moet hij ook een zeer gunstig beeld over Wikileaks gekregen hebben...

   Verwijderen
 25. Clinton foundation zou de 3 miljoen dollar kostende trouwdag van Chelsea betaald hebben.
  Something borrowed! Chelsea Clinton 'used Foundation resources to fund her 2010 wedding to Marc Mezvinsky', according to new Wikileaks emails
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3910746/Chelsea-Clinton-used-Foundation-money-fund-wedding-according-new-Wikileaks-emails.html
  Haïti, het geld voor jullie ging naar Chelsea en haar joodse man en jullie kregen de cholera.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Nergens lees/zie ik bij de MSM dat Hillary de verkiezingen achteraf verloren heeft doordat ze corrupt is en dat de Wikileaks haar de verkiezing hebben gekost.
  Ik zelf dat deze 2 zaken belangrijk zijn geweest als reden voor het verlies. Trump is ook niet gekozen omdat hij zo populair is. Hij was de minst gehate en omdat de mensen Clinton niks vonden hebben ze gedacht, nou dan proberen we het maar met Trump.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @oligarch,

   Zo simpel is het echter niet, er zit wel egelijk een strategie achter. Gisteren wist de Nederlandse MEANstream media ons nog te vertellen dat Trump een hoop boze, laag opgeleide, werkloze kiezers achter zich had gekregen (wij kennen dit fenomeen in Nederland ook als de PVV ter sprake komt). Vandaag bleek echter dat er ook een hoop hoogopgeleiden op Trump hebben gestemd (ook ik zie dat in mijn omgeving, waar universitair opgeleiden Geert Wilders stemmen). Een hoop boosheid komt echter door de houding van het gevestigde establishment en de elite. Een voorbeeld hiervan zijn o.a. de loononderhandelingen en de houding van werkgeversorganisaties. Je kent de gevestigde uitdrukking vast wel; "Niet te hoge looneisen omdat dat de concurrentiepositie van Nederland in gevaar brengt." Maar dat werkt maar één kant op, alleen Jan met de pet dient zich daaraan te houden, zijn baas zal het worst zijn en gaat richting 200x van wat zijn medewerkers verdienen en dat zet nu behoorlijk kwaad bloed. Wij konden gisteren al de tekenen zien in politiek Den Haag, waar toch wel enigszins paniek uitbrak en waar de ene na de andere partijleider zag dat er GEEN GROTE maar een ZEER GROTE onvrede heerst bij de Nederlandse bevolking en in Den Haag zijn zij ook zeer angstig voor een politieke aardverschuiving, de vraag is alleen of het niet te laat is en de verkiezingen in Amerika hebben laten zien dat het mogelijk is om het gevestigde establishment en de elite te verslaan.

   Verwijderen
  3. Uit onderzoek blijkt overigens dat Trump in Nederland een heleboel steun krijgt, wat niet zo verwonderlijk is. De trend in Amerika zie je ook terug in Nederland, meer werklozen, meer armoede, meer mensen die hun ziektekosten niet meer kunnen betalen. Dus, het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat wij aan de vooravond staan van een wereldwijde opstand, waar bij de mensen de ogen open zijn gegaan en zeggen;

   "Genoeg is genoeg!"

   Verwijderen
  4. @oli. Ik denk dat dit de spijker op zijn kop is geslagen. En dat dit ook hetgeen is wat me irriteert als ik artikelen van onze meest "progressieve" journalisten als Greenwald en Naomi Klein lees (hier bv http://www.informationclearinghouse.info/article45820.htm). Die praten alleen maar over dat het neoliberale beleid zo ernstig de VS economie verzwakt heeft, en dat daarom "blanke mannen" (dixit Klein) op Trump hebben gestemd. Maar wat ontbreekt in die analyse is dat ik verwacht dat ook een hoop mensen op Trump hebben gestemd omdat ze klaar zijn met de corruptie van Clinton en haar (MSM) vazallen. Maar daarover geen woord. Alsof wikileaks voor niks maanden achter werkelijke journalistiek bedreven heeft (de structuur achter de macht openbaren).

   Maar goed dat we Klein en Greenwald niet nodig hebben voor het duiden van het nieuws. Maar daar moet ik wel aan wennen, want er was eens een tijd... Of misschien dat ik toen gewoon niet goed oplette...

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. http://www.whatreallyhappened.com/IMAGES/RIPcorporatemedia.jpg

   Verwijderen
  7. WIKILEAKS 1-35: President Trump and GOP Congress Will Indict Clinton for Emails, Foundation, Perjury

   http://investmentwatchblog.com/wikileaks-1-35-president-trump-and-gop-congress-will-indict-clinton-for-emails-foundation-perjury/

   Maar dan? Als Hillary tot 2x toe van rechtsvervolging wordt ontslagen omdat zij niets fouts gedaan heeft...

   Obama not ruling out Clinton pardon

   https://www.intellihub.com/obama-not-ruling-out-clinton-pardon/

   waarom moet zij van Obama dan een pardon krijgen, to cover his own ass?

   Verwijderen
  8. Hillary en Trump ontliepen elkaar niet zo veel in de race naar het presidentschap. Trump lag ietsje voor, maar niet veel. Toen kregen we de pussy affaire van Trump en toen kreeg de campagne van Hillary plotseling momentum. Toen Mike Pence afstand nam van Trump en zijn kandidatuur overwoog was de campagne van Trump in grote problemen. Dat momentum werd later te niet gedaan doordat Trump wikileaks er tegenover zette en daarna kwam als klap op de vuurpijl de in beslag genomen laptop van Anthony Weiner met als gevolg een nieuw onderzoek naar Hillary. Het ineen storten van Hillary is pas de laatste week in gezet. Vanaf die tijd had ze bij geen enkele leeftijdsgroep meer een meerderheid.
   Hillary had het stukken beter gedaan als de hernieuwde onderzoek naar haar door de FBI en de wikileaks er niet waren geweest.
   Zo zie je dat het constante ophemelen van Hillary en het constant afkraken/demoniseren van Trump en het perceptiemanagement van de MSM dat Hillary de verkiezingen niet kon verliezen nog bijna had gewerkt ook.

   Nu Trump is gekozen:
   Heeft het publiek nog minder vertrouwen in de realiteit/objectiviteit van de MSM.
   Als Trump het goed doet zijn de andere establishment partijen VVD, PVDA en D66 in last, omdat Nederland ziet het kan. Doet Trump het niet goed, dan hebben ze een kans.

   p.s. Trump zal Hillary nooit achter de tralies krijgen/willen krijgen. Zij is een too big to fail. Trump is net als bijna alle andere politici een flip flopper, die zodra hij gekozen is zijn eigen gang gaat en zich weinig aantrekt van wat hij belooft heeft. (Ze hebben altijd wel een smoesje waarom ze het toch anders doen) We zullen moeten afwachten hoe zijn beleid uitpakt.

   Verwijderen
  9. Die HA Goodman vind ik een goede reporter Joop

   WIKILEAKS 36 JUST RELEASED: President Trump, Congress, Bernie, Jill Voters Owe Thanks to WikiLeaks
   https://www.youtube.com/watch?v=kp_rhwGP-w4

   Verwijderen
  10. Breaking!

   Hoor ik net van Michael Rivero.

   Eerste wapenfeit van Trump. Trump heeft Obama overtuigd TTIP dood te verklaren!

   Verwijderen