vrijdag 11 november 2016

Maak de Publieke Omroep weer Publiek (+ Uniek Voorstel)Beste Publieke Staatsomroepbazen,

Het is twee voor twaalf. De publieke omroep zit in het slop. Onze publieke omroep zit in het slop. Het goede nieuws is dat de publieke omroep dat zelf ook, een heel klein beetje, in lijkt te zien. De verkiezing van Trump was iets wat de publieke omroep in het geheel "niet aan zag komen". Zo mist de publieke omroep wel vaker wat. Heel vaak zelfs. De vraag is nu alleen: wil de publieke omroep hier iets aan doen? Echt iets aan doen? Of alleen maar doen alsof?

Sylvana Simons...

Als we zien wat er sinds de overwinning van Trump bij de staatsmedia gebeurt, stemt ons dat niet hoopvol. Dinosaurus Ben Bot mocht bij standpunt.nl samen met de hard achteruitgaande Sven Kockelman weer russofobe NAVO-praat verkopen. De hardnekkig russofobe Arjan Noorlander mocht vanuit Brussel weer een spookdreiging van Rusland schetsen: "ze kloppen aan onze oostgrens op de muur". En Neelie Smit Kroes, Heleen Mees en Charles Groenhuizen en niet te vergeten Sylvana Simons die bij Pauw voor nieuw elan en duiding moeten zorgen? Dat gat 'em niet worden. Kunnen we nu al stellen.

Voorstel

Wat Blik voorstelt is iets kleins maar wel belangrijk: Geef de alternatieve media het programma stand.nl. Geef de alternatieve media een half uur per dag van de 24 uur op Radio 1. Een half uur. En pas een roulatie-systeem toe. De ene dag, of de ene week, bijvoorbeeld Boublog, de volgende dag We are Change, Kleintje muurkrant, Steve Brown's blog, etcetera. Deze onafhankelijke media leveren hun presentator en regelen zelf hun gast(en), en dan inbellen. Een talkshow op tv via hetzelfde systeem zou natuurlijk helemaal mooi zijn, maar als alternatief kan gezorgd worden dat de mensen van deze sites af en toe aanschuiven bij de reeds bestaande talkshows. Dus iets minder establishment, iets minder dinosaurussen, iets minder PvdA, en wat meer "young angry boys and girls".

Je kunt het aanbod ook afwijzen

U kunt dit aanbod natuurlijk ook afwijzen. U kunt natuurlijk bij het half uurtje Stand.nl doorgaan met lieden als Ben Bot en Joris "waar is mijn fotorolletje" Voorhoeven of iemand van Clingendael of de NATO; hen de show op voorzetjes van Sven Kockelman 25 minuten vol laten praten om vervolgens in anderhalve minuut drie inbellers af te kappen.

Zelfverrijken

Trouwens, dat presentatoren en bestuurders van de "publieke omroep" zichzelf topsalarissen toebedelen is ook iets wat aan revisie toe is. Het moet toch een eer zijn om DWDD of Pauw te presenteren? En die eer is ook fantastisch naast het presenteren te verzilveren. Iedereen met exposure bij de staatsomroep kan dat doen in een lucratief schnabel circuit van seminars en dagvoorzitterschappen. De altenatieve media doet het in ieder geval allemaal uit pure liefde voor het nieuws. Onbezoldigd. Geen 3-4 ton zoals de presentatoren Pauw en van Nieuwkerk van de socialistische VARA opeisen uit de publieke ruif. Alleen dit zou al voldoende argument moeten zijn om in Hilversum eindelijk eens een kleine regime-change te laten plaatsvinden. De Hilversumse lente. Er moet iets gebeuren, want zonder dit wordt de afstand tussen Hilversum en de realiteit steeds groter en gaat het groteske vormen aannemen. Het is nu al heel vaak een gotspe.

Wij zien met belangstelling de reactie tegemoet.

Groeten van Blik op NOS-journaal

Ps: Het is echt wel urgent. Trump wil een betere relatie met Rusland en de publieke omroep weet het zo te brengen dat dat gevaarlijk zou zijn. Amerika wil misschien mider wapens en troepen Europa in pompen, en de publieke omroep brengt dat als een nadeel. Het is echt hard nodig dat er een beetje frisse wind door onze publieke omroep gaat waaien. Met echte publieksprogramma's met echte publieks presentatoren. Zonder betaald publiek, zonder gelieerde zelfverrijkende presentatoren, zonder steeds dezelfde afgezaagde verhalen van steeds dezelfde dinosaurussen.

Eric Corton: typische zelfgenoegzame, zelfverrijkende, fact-free staatspresentator en ijdeltuit. Praat weken over slachtoffers van Russische airstikes (zie zijn tijdlijn op twitter, luister zijn intro bij het Oog op Morgen terug), ook als er al weken geen Russische vliegtuigen uitgevlogen zijn, laat staan bommen gedropt te hebben. Met dit soort louche types gaat het verval natuurlijk extra hard.

56 opmerkingen:

 1. Ik denk dat als je effectief tegengas wil geven aan de permanente desinformatiecampagne van de Nederlandse MSM er niks anders opzit dan er grootschalig en professioneel tegen in te gaan. Op een schaal die vergelijkbaar is met de manier waarop RT opereert. Het gaat om de inhoud, maar de vorm is ook belangrijk als je met inhoud het grote publiek wil bereiken. Vind je voorstel sympathiek, maar 't is een beetje alsof je met Zeeland Vooruit de competitie tegen FC Barlelona of Juventus aan wil gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan klein beginnen: een soort lucky tv, met als de thema: 'de NOS, je zal er maar voor werken.' Spreekt mij erg aan, en bestaat gelukkig al :-)

   Verwijderen
  2. En Blik als medium vs Medium
   NOS is een David vs Goliath strijd. En dat vind ik prima. Want David won.

   Verwijderen
  3. Blik,
   jouw blog is te voorzichtig.

   De NPO-journalistiek heeft nu driemaal kolossaal gefaald: referendum, Brexit, Trump.

   Ze behoren nu de eer aan zichzelf te houden en collectief ontslag te nemen.

   Hun taak is immers:
   - Belangrijke ontwikkelingen te melden,
   - te onderzoeken en middels deskundigen:
   - van alle kanten te belichten.

   De volkswoede is niet eens onderkend in zijn omvang.
   Ze is vóór de uitslagen bekend werden nooit onderzocht.
   En van het 'belichten van alle kanten' is al helemaal geen sprake. Nog steeds komen de mensen die wèl begrijpen wat er gebeurt niet in de Mean media aan het woord.
   Om een voorbeeld te noemen:
   Stan van Houcke schrijft vandaag: "Ik reisde in 2006 door Amerika, en toen al was de woede voelbaar." Van Houcke heeft geen enkele toegang tot de MSM.

   Het is dus niet dat de MSM niet beter konden. Het had véél beter gekund. Dus: collectief ontslag.
   En vervangen door de journalisten die wèl tijdig begrepen wat er gebeurt.

   In een gezond bedrijf gebeurt precies hetzelfde: een rookie die tegen alle verwachtingen in met de goede oplossingen komt, is binnen no time de directeur.

   Verwijderen
  4. Jan, scherpe en goede kritiek van je; waardering daarvoor en zet aan tot nadenken )"komt aan"). (= kenmerk van goede kritiek).

   Maar goed dat is ook wat dit blog goed maakt; daar hebben we jou of oli of dawg of root of willem of matt of alain of alle andere gewaardeerde bijdragers voor om hier de nuance aan te brengen.

   Ik wilde in dit artikel éénmaal dit idee van gebruik maken van de schat aan betrokkenheid en kennis bij de onafhankelijken, onder de aandacht brengen; al is het maar voor een half uur per 24 uur. Gratis notabene. Dus ook nog bezuinigingsmogelijkheid! Kockelman kan dan in het bedrijfsleven een baan zoeken.

   Jij weet, ik weet, zelfs dit gaat niet gebeuren. Alles wat de staatsmedia verder gaan bedenken "de wijken in!" is zullen fake oplossingen zijn. De muren rond hun bolwerk zullen enkel hoger worden; hun afstand tot de realiteit veel verder; het verval nog sneller.

   Voor ons wordt het steeds interessanter, de luchtbalonnen doorprikken steeds makkelijker, en onze bezoekersaantallen tonen gestage goede groei.

   Dus wat Hilversum ook doet; het is voor ons "either way" prima.

   Verwijderen
 2. He Blik wat doe je nu. De council on foreign relations is juist opgericht om de pers te consolideren om zo met propaganda de geest van de massa te kunnen beheersen. John D Rockefeller wilde de publieke opinie bepalen. Nu kijken ze beteuterd op hun neus en komen ze er achter dat ze falen en de geest van de mensen niet in voldoende kunnen beheersen doordat de mensen hun nieuws in toenemende mate uit de sociale en onafhankelijke media halen. Om niet overbodig te worden kunnen ze 2 dingen doen. Het internet op Chinese manier controleren en alle nieuwsvoorziening die niet gecontroleerd is bannen of inderdaad de MSM openstellen voor niet gecontroleerde invloeden. De 1e optie is voor een gesloten maatschappij, de 2e optie is voor een open maatschappij. 99,99% zal kiezen voor optie 2. Blijft men doorgaan zoals nu, dan is de gecontroleerde MSM een overbodig instituut geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even terug komen op Matt. Als de bevolking niet de kandidaat kiest die de MSM wil, dan zal hel en verdoemenis ons deel zijn.

  LOL. Dat zag je ook aan de wanhoop en de tranen van de Hillary aanhangers na het verlies van Hillary. LOL, die denken echt dat de wereld vergaat nu Trump er zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je moet toegeven. Er is een stand up comedian in Barack verloren gegaan.

  President Obama Roasts Donald Trump At White House Correspondents' Dinner!
  https://www.youtube.com/watch?v=k8TwRmX6zs4

  Obama weet hoe het witte huis er uit ziet als Trump president wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Even een deel van mijn reaktie 2 draadjes terug hier herposten:

  De overwinning van Trump was een landslide! Trump had zeker gelijk dat de verkiezingen ´rigged´ waren, wat betreft de media. Net als bij de Brexit en in zekere mate ons referendum. De media legde een cordon sanitaire aan en slechts de alternatieve media en de populisten gaven tegengas, in alle 3 gevallen gesteund met een schat aan onderdrukte informatie. (Mede onze brede geïnformeerdheid, het onderuithalen van project fear en de Wikileaks). Het meest irrationele element was in alle 3 gevallen de Russofobie.

  Als we deze media bias, die toch zeer zwaar genoemd mag worden hadden kunnen neutraliseren was de uitslag veel overtuigender geweest: zowel bij het ´NEE!´, bij de Brexit, als nu bij Trump.

  Daarom geef ik alle 3 verkiezingen/ referenda 10 % cadeau wanneer we naar de echte wil van de bevolkingen gaan kijken.

  Dat die irrationele Russofobie zo´n grote rol speelde in deze campagne (Assange en Trump weten wel beter, omdat er helemaal geen Russische inmenging was) heeft Trump uiteraard geïmmuniseerd tegen valse adviezen, zelfs ten dele wat betreft de inlichtingendiensten. Door de Podesta emails moet hij ook een zeer gunstig beeld over Wikileaks gekregen hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het met je eens dat de drie overwinningen ( Referendum, Brexit, Trump ) vel groter waren geweest bij een normale pers, die normaal aan nieuws had gewerkt, en niet aan propaganda.

   Maar nu twijfel ik wel of de invloed van de alternatieve media zo enorm is geweest.
   In alle drie de gevallen waren de mensen bang, en terecht, voor verdere 'ontheemding': dat hun eigen land niet langer hun eigen land zou zijn. Bang voor de toekomst van hun kinderen.
   Dat zijn heel primaire angsten, die alles overrulen.

   Verder: die Reince Priebus werd erg in het zonnetje gezet door Trump. Hij was verantwoordelijk voor de campagne 'op de werkvloer'. Ik meen dat ze onvoorstelbaar veel mensen hebben benaderd en overgehaald om te gaan stemmen.
   Grofweg heeft van de kiesgerechtigen slechts de helft gestemd,waarvan weer de helft op Trump en de andere helft op Clinton.
   De 46 % die niet gestemd heeft (maar dat wel mocht) was dus nog een groot potentieel dat zich niet liet overhalen. Ik denk dat die mensen zo ontmoedigd zijn dat ze niet eens op Trump gingen stemmen, maar dat Trump wèl hun keus was.
   Als ik gelijk heb, dan was dan is met de winst van Trump de democratie in de VS goed tot haar recht gekomen.

   Verwijderen
 6. Info waar ik wel van genoten heb:
  http://theduran.com/5-countries-hillary-clinton-supporters-should-move-to/

  http://theduran.com/list-biggest-election-winners-losers/

  Heel inspirerend artikel: http://russia-insider.com/en/politics/we-won-now-true-battle-begins/ri17484

  William Blum: altijd goed, met lijstjes en citaten: http://www.informationclearinghouse.info/article45808.htm

  NB:
  - Ik begin te vrezen dat Huma-gate een hoax was met valse info.

  - Gordon Duff van Veterans Today is nu definitief ontmaskerd. Niet alleen te veel onjuiste info, maar staat ook aan de foute kant.

  Verder zijn dit heerlijke dagen.
  Ik hoef even niet zonodig 'de wereld te redden', maar kan op adem komen en toekijken. Die WO3 gaat er nog even niet komen.
  Nu is het erg de vraag: Is Donald de grote held die hij lijkt te zijn, of wordt het toch niks.
  Van mij mag hij halve Neocons in zijn team op nemen. Langzaam dan breekt het lijntje niet. Dat was ook de strategie van Putin.

  We gaan het allemaal beleven.
  "May you live in interesting times" zeiden de Chinezen tegen iemand die ze haatten. Maar ik vind het prachtig!
  'More interesting' dan zo wordt het niet.
  'Von nun an geht's bergab', zong La Knef. Ben bang dat ze gelijk heeft. Het mooiste van Knef: https://www.youtube.com/watch?v=8OrfdFC22Lo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk even naar Sophie Shevarnadze, die Stephen Cohen interviewt. Cohen, de echte Ruslandkenner, deelt veel van jouw en mijn zorgen:

   https://www.rt.com/shows/sophieco/366442-trump-promises-foreign-policy/

   Verwijderen
 7. Geweldig Blik, je gooit de handschoen en kijken of ze hem mogen oppakken van Rutte cs. Het is duidelijk dat de populistische stem groter ondanks massieve MSM propa tegen.Trump heeft aangeven 9/11 onderzoek te heropenen, met Guiliani als uitvoerder. Voor hem lastig want hij heeft geweten van valse vlag en zal nu zijn oude kamaraden moeten vervolgen, leek daar wel zin in te hebben gisteren op CNN.Het trachtten bloot te leggen van de NWO-banken-MSM-grote bedrijven-politici met behulp van harde feiten uit Wikileaks, de fraude gepleegd met ClintonFoundation zal niet zonder slag of stoot gaan. Nu al organiseert Soros tegen Trump rally's Nationwide MSM rapporteerd spontaal, terwijl advertentie anders duiden : betaalde protesten door NWO-clan.Trumps tweet naar prins van SaudieArabia vond ik briljant : waarom nemen jullie 0 Syrische vluchtelingen op, capacitiet miljoen tenten aircondioned ? Wat na ref/brexit/vs gaat gebeuren zie ik dat ook in NL de politiek afgerekend gaat worden. Ook hier weer lacherige MSM met veel nieuwe verdeelde populistische partijen haha kansloos, versnippering etc.Wilders gaatzeker scoren en wordt grootste partij, hoe kan het cordon sanitair(democratisch ?)worden doorbroken. Door steun aan totale nieuwe politiek a la Zwitserland, bindende referenda over zorg, onderwijs, defensie etc. waar ForumvoorDemocratie mee gaat komen.In Italie is een vergelijkbare onderneming 5 Sterren gestart door acteur Grillo, die nu al geleid heeft dat zij een burgemeester Milaan hebben kunnen laten verkiezen, in peilingen Italie kunnen ze rekenen op 25% van stemmers. Interessante tijden , ben zeer blij dat we nu geen WW3 krijgen met Rusland, denk dat EU/Rutte niet kunnen volharden in hun Rusland lijn, ze liggen volgens Trump achter in afgesproken betalingen aan NAVO, dus pay up or shut the f#$k op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eens kijken hoe die "protesten" zich gaan ontwikkelen; als die nl. vorm gaan krijgen kun je die opvatten als regelrechte doodsbedreiging, waarachter de eventuele kogel (God verhoede dit) dan verstopt zou kunnen worden (weten wij als Nederlanders alles van). Scary die protesten.

   En dan krijg je Pence en die is qua buitenlandbeleid en russofobie Clinton 2.0.

   Verwijderen
  2. Gelukkig slaapt Wikileaks nooit: aangezien de banden van Soros met het relschoppen op ´Black Lives Matter´ zijn aangetoond:

   http://www.thegatewaypundit.com/2016/08/leaked-george-soros-memo-650000-black-lives-matter-terrorist-group/

   en nu al sterke aanwijzingen bestaan van Soros agitators:

   http://daisyluther.com/it-looks-like-george-soros-is-funding-the-trump-protests-just-like-he-funded-the-ferguson-riots/

   ,Denk ik dat het wel in de openbaarheid zal komen.

   Zowel de politieagenten als de gewone soldaten/ national guard leden staan massaal achter Trump, evenals een groot deel van de officieren. Lijkt dus nogal op Turkije enkele maanden terug, waar de coup veel te weinig draagvlak kreeg.

   Als dit te lang gaat duren zie ik een tegenbeweging, night wolves stijl opstaan, maar dan kan het, gezien het wapenbezit daar, wel zeer bloedig worden.

   Maar Trump kan momenteel beter op TV dan in het openbaar verschijnen, gezien het inderdaad reële gevaar op een huurmoord:

   http://www.thegatewaypundit.com/2016/11/347278/

   http://www.usapoliticstoday.com/donald-trump-of-assassination-plot-russia-warns/

   Obama dient snel met een korte speech op TV te verschijnen om dit af te keuren. Als er dreiging voor een tegenprotest is, Trump ook. Trump moet ook snel een snelcursus volgen bij Starikov; DAT zou zijn topadviseur moeten zijn!

   ------

   Ik heb inmiddels beelden gezien van het Trump Penthouse. Iets teveel klatergoud, (maar ikzelf hou wel van dat soort Bling). Maar wanneer Trump in het Kremlin komt gaat hij als bouwer met zo´n smaak TOTAAL uit zijn dak!

   En het cultureel-religieus-technisch wonder van 2 eye- popping kathedralen PER DAG wat men daar bouwt, dat kan slechts inspiratie zijn.

   Voor de rest denk ik dat Putin flink zijn best moet gaan doen in onderhandelingen, want Trump is in tegenstelling tot wat gesuggereerd wordt, in onze MSM geen marionet, maar een behoorlijk brute doch capabele opponent als onderhandelaar.

   Verwijderen
 8. EU-knuffelpresident @poroshenko "vergeet" declareren Spaanse villa; is ook slechts slordige 4 miljoen euro waard...

  http://www.meganewsweb.com/en/news/breaking-news-u-poroshenko-nashli-nezadeklarirovannuju-villu-

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. N.a.v. de uitspraken van Alexander Pechtold over Donald Trump, ben ik in de burgerlijke ongehoorzaamheidspen geklommen. Hieronder een gedeelte van mijn mail;

  Van: Joop
  Datum: 9-11-2016 23:32:51
  Aan: a.pechtold@tweedekamer.nl
  Onderwerp: President Trump

  Geachte heer Pechtold,

  Ik heb begrepen dat u niet zo gecharmeerd bent van Donald Trump, u vindt hem een leugenaar en een populist. Nu zegt u over uzelf dat u transparant bent, dus dacht ik bij mijzelf, nou dat is mooie gelegenheid om u eens een mail te sturen en een vraag te stellen over wat u onder transparantie verstaat.

  In 2012 bent u deelnemer geweest aan een Bilderberg conferentie in Chantilly, Virginia, Verenigde Staten. Nu wil ik van u graag weten wat daar besproken is en ik ontsla u daarbij niet van het feit dat u zich aan de Chatham House regels dient te houden, u bent tenslotte transparant dus u kunt vrij spreken, u heeft geen geheimen voor het Nederlandse electoraat, anders neemt u geen plaats op een stoel die geheimen voor ons heeft, toch?

  Nu zal ik u vertellen wat ik over Bilderberg weet, wat ik weer vernomen heb van een insider bron.

  Alles wat bij Bilderberg besproken wordt dient te worden geïmplementeerd. Daaruit maak ik op dat niet de Nederlandse regering het beleid maakt maar dat onze minister president zijn marsorders bij de Bilderberg conferentie ophaalt hoe Nederland het komende jaar te regeren. Het volgende argument wat dit ondersteunt is, is dat Nederland geregeerd wordt door een geschiedenisleraar en het kennelijk niet meer noodzakelijk is om zwaargewichten als bijvoorbeeld Joop den Uyl aan te stellen als minister president. Ook u heeft, als voormalig veilingmeester, ambitie om minister president te worden. U moet maar zeggen waar ik het fout heb maar dan dient u wel met inhoudelijke bewijzen te komen.

  Het volgende wat mij van het hart moet zijn de leugens van mevrouw Clinton. Ik neem aan dat ook u toegang heeft tot video's van zittingen van het Amerikaanse congres, waar mevrouw Clinton is betrapt op het verkondigen van vier leugens onder ede en waar een gevangenisstraf op staat van tenminste tien jaar. Hier hoor ik u helemaal niet over als democraat. Is het uw overtuiging als democraat dat een lid van een regering onder ede mag liegen en van vervolging wordt ontheven? Over Joris Demmink was u tenslotte ook met stomheid geslagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Ik heb al een standaard antwoord gehad, hij heeft het druk, druk, druk en is onmogelijk in staat iedereen te antwoorden.

   Verwijderen
  2. Messcherpe brief Joop. Pechtold denkt shit, ze hebben me door.
   mw. Clinton heeft onder ede gelogen en James Comey vind het niks, ze komt er mee weg. Als een ordinaire militair maar één vertrouwelijke mail naar de buitenwereld stuurt moet ie jaren en jaren brommen. Mw huppelt (nou ja, meer strompelen tegenwoordig) nog vrij rond. Nu maar hopen dat Trey Gowdy wordt aangesteld als Attorney General door Trump.

   Verwijderen
  3. "LOL

   En vanavond gaf Pechtold hierop antwoord bij Pauw"

   Ik word nog eens beroemd! Zou ik door die vogel worden uitgenodigd in zijn show?

   Verwijderen
 12. Pro Hillary protesters worden met bussen aangevoerd. Dit moet door 'iemand' betaalt worden, toch?

  http://daisyluther.com/it-looks-like-george-soros-is-funding-the-trump-protests-just-like-he-funded-the-ferguson-riots/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. B.t.w. Hillary heeft haar supporters niet toegesproken te stoppen en zich neer te leggen bij de nederlaag.

   Verwijderen
 13. Blijft een merkwaarig toneelspel; iemand die express en bij herhaling op iemand z'n tenen gaant staan en dan z'n hand uitsteekt en verklaart 'het gesprek aan te willen gaan'.

  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2142569-litouwen-traint-voor-als-de-russen-komen.html?title=litouwen-traint-voor-als-de-russen-komen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ LGK

   http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2142569-litouwen-traint-voor-als-de-russen-komen.html?title=litouwen-traint-voor-als-de-russen-komen

   Linkje staat er niet voor niks, blinde trol.

   Verwijderen
 14. Door:

  “Bewiseman”

  https://www.youtube.com/watch?v=IYU7yE5rtRk

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de Baltische reportage (die uitmuntte in oppervlakkigheid) wqas er een interview met de moerasbewoner Blumenthal. Deze vreselijke Clinton insider bevestigde alle zwartmakerij wat betreft Trump.

   Ging hij daarmee niet over de top? Hij prees de EU en NATO, alsmede het exporteren van ´democratie´ als grote deugden, die nu bedreigd worden. Maar ook in Nederland is een zeer grote groep die dit al lang niet meer zo ziet.

   Verwijderen
  2. @Rootman, ik vond hem opvallend. Trump is echt een game changer, als ik Blumenthal letterlijk neem. Hij steunt autoritaire regmes. Een breuk met de presidenten sinds Woodrow Wilson. Einde van de League of Nations ?, sociale vangnetten gaan weg in Amerika, geen steun voor EU en NATO. Zijn overgangsregering zit vol met lieden die zichzelf willen verrijken. (lijkt dus op die van Clinton).
   Tsja, Ik zou niet verbaasd zijn als veel van deze zaken uitkomen. De aandacht komt bij Amerika te liggen en het land weer productie basis geven.

   Verwijderen
  3. Dat Blumenthal helemaal teruggreep naar Woodrow Wilson was inderdaad opmerkelijk.

   Nu veroordeel ik lang niet alle aspecten van pogingen uit die tijd, toen de laatste, en meest destructieve wereldfase van het nationalisme begon, maar in die tijd is wel de basis gelegd voor de fed, het zionisme en het interventionisme.

   Die tijdgeest is inmiddels al een tijd zèlf in zijn destructieve eindfase gekomen, en Clinton met Soros zijn daar de belichaming van. Deze Blumenthal, ook berucht van wikileaks is een van hun luitenants.

   Als de demonstraties tegen trump massaler en gewelddadiger worden geeft het Trump veel meer macht en draagvlak volgens het Putin/Erdogan effect, zolang Trump zijn aanhangers kan matigen. De politie is op zijn hand.

   Ik heb wel medelijden met de goedwillende demonstranten die zich zo laten gebruiken. Maar ja, stupidity kills...

   Verwijderen
  4. Dit is de link voor het Blumenthal interview: http://www.npo.nl/nieuwsuur/11-11-2016/VPWON_1248641
   Het begint op minuut 15.

   Verwijderen

 16. "Er is inmiddels onderzoek gedaan naar de exit polls, waarbij gevraagd is waar men op stemde en wie men was.

  White non-Hispanic voters preferred Trump over Clinton by 21 percentage points (58% to 37%), according to the exit poll conducted by Edison Research for the National Election Pool. Romney won whites by 20 percentage points in 2012 (59% to 39%).

  Women supported Clinton over Trump by 54% to 42%. This is about the same as the Democratic advantage among women in 2012 (55% Obama vs. 44% Romney) and 2008 (56% Obama vs. 43% McCain).

  Among whites, Trump won an overwhelming share of those without a college degree; and among white college graduates – a group that many identified as key for a potential Clinton victory – Trump outperformed Clinton by a narrow 4-point margin.

  Trump won whites with a college degree 49% to 45%. In 2012, Romney won college whites by a somewhat wider margin in 2012 (56%-42%). Trump’s advantage among this group is the same as John McCain’s margin in 2008 (51%-47%).

  Zo gezien moet je zeggen dat er eigenlijk geen Trump effect was, net als dat er nauwelijks een Clinton effect was. Beide kandidaten trokken ongeveer hetzelfde kiezerspotentieel als hun voorgangers.

  De Domme Boze Blanke Man achter Trump is dus een uitvinding van de media. Zeker wanneer je er de kwalificatie laag opgeleid aan toevoegt. Want, zoals gezegd; Er stemden dus meer blanke hoog opgeleiden op Trump dan op Clinton. Mannen en vrouwen!"

  Meer lezen op:

  http://joostniemoller.nl/2016/11/brekend-onderzoek-boze-blanke-man-trump-mediahoax/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg, maakt weer eens duidelijk dat voor fact checking de MSM volledig onbetrouwbaar is. Liegen en framen is hun werk om het gewenste resultaat te krijgen

   Verwijderen
 17. Een kinderfeest tot op het bot gepoliticeerd, mensen tegen elkaar opgezet. De NOS kan weer tevreden zijn.

  http://nos.nl/artikel/2142620-vlaamse-sint-klaar-met-zwarte-piet.html

  BeantwoordenVerwijderen
 18. VIDEO: HIGH SCHOOL GIRL VICIOUSLY ATTACKED FOR SUPPORTING DONALD TRUMP
  Anti-Trump hate crime wave continues to sweep the country
  http://www.infowars.com/video-high-school-girl-viciously-attacked-for-supporting-donald-trump/

  Trump supporters werden uitgemaakt voor boos, ondemocratisch en niet respectvol.
  Ondertussen worden Trump supporters in elkaar geslagen. De ware aard van de politiek correcte Hillary jeugd. Hypocriet tot in de haarvaten.
  Je ziet het ook aan de politiek correcte Young Turks. Fat shaming is zo ongepast. etc etc. Die andere Young Turks medewerker spuugde AJ nog in zijn gezicht tijdens het incident. Ware aard kwam boven.
  ana kasparian fat shaming alex jones
  https://www.youtube.com/watch?v=NZSgjN16y8c

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De protesten zijn door de Soros NGO's georganiseerd. De protesters worden met busladingen vol afgezet in de stad.

   Verwijderen
 19. De Trump aanhangers zouden ook teleurgesteld zijn geweest, en hier en daar misschien een rel hebben veroorzaakt. Maar dat waren toch de slechten, de ´deplorables´? Dus dat was ingecalculeerd.

  Maar de Clinton aanhangers (´we go high as they go low´) hadden de overwinning al in hun zak, en nu zijn de druiven zuur. Het is een vorm van entitlement met arrogantie, en bovendien is het georganiseerd.

  Ook na de Brexit en na ons referendum hebben we vaak gezien dat voorstanders van het establishment ´midden´ vaak tot op het bot ondemocratisch zijn en zich dan vaak blootgeven door zich tot de meest radicale uitspraken laten verleiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trump zou nooit oproepen tot protesten. hij zou onderzoek laten doen naar het kiesgedrag en eventueel de telling over laten doen.

   Verwijderen
  2. Ja, die zouden de onderzoekers hun werk laten doen. Denk je dat Trump zo'n zelfde netwerk aan agent provovateurs heeft als Soros. Trump kan dit niet eens organiseren.
   Laat ik je herinneren aan de Trump bijeenkomsten die wild verstoort werden door agents provocateurs van Soros. Geen één Clinton bijeenkomst is verstoord.!

   Verwijderen
  3. Nee, mensen demonstreren niet makkelijk en massaal uit zichzelf, die moeten gerallied worden.

   Verwijderen
 20. Oh mijn lieve hemeltje.

  G Soros en Hitlery hebben hoogst waarschijnlijk het startsein gegeven voor een gekleurde (paarse) revolutie in Amerika. Heers en verdeel aan het werk.

  The Clintons and Soros launch America’s Purple Revolution
  http://www.strategic-culture.org/news/2016/11/11/clintons-and-soros-launch-america-purple-revolution.html

  We zullen zien hoe dit verloopt en of de rellen snel de kop ingedrukt kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Move on van Soros zit er achter.
   PEACEFUL GATHERINGS OF SOLIDARITY, RESISTANCE, AND RESOLVE - ATTEND
   https://act.moveon.org/event/Solidarity_gatherings/search/

   Allemaal ophitsen tegen Trump op de twitter account
   https://twitter.com/moveon

   Verwijderen
  2. "U ziet overal een complot in"

   Er worden helaas veel complotten gesmeed. Ik zie niet overal een complot in, maar ik ken de usual suspects

   Verwijderen
  3. Poetin zal nog meer minachting krijgen voor Soros en Hitler.

   Wat zal de man zich gelukkig prijzen dat hij de praktijken van de satanist Soros onmogelijk heeft gemaakt.

   Verwijderen
  4. ["satanist Soros "

   En waar blijkt dat uit?]

   Soros en Clinton zijn geen satanisten, maar satan wel een sorosist en clintonist.

   En een ´spirit dinner´ is natuurlijk slechts performance art, een lolita express slechts een exclusief reisbureau. Sheik Abdullah Omar Naseef een lieve opa.

   Verwijderen
  5. Oligarch,
   dit is zeker een belangrijk stukje info.
   ( Ook Van Houcke heeft het artikel)

   Uit de een geheim document ( Training Circular 18-01) weten we dat de VS geen enkele methode ongebruikt laat om de oorlogen te voeren: fysieke oorlog, media oorlog, infiltratie, NGO's, advocatuur, economische oorlog etc. etc.

   Hier zien we dat Trump ook met alle denkbare methoden zal worden bestreden:
   o.a. dus ook met protesten die georganiseerd worden.
   En met de poging om binnen zijn familie een splitsing te bewerkstelligen.

   Ze zullen nooit opgeven.
   'And they are very intense' zoals Kevin MacDonald zegt.
   Ongelooflijk volhoudend en fanatiek.

   De Don zal onze steun maximaal nodig hebben.

   ----
   In dat artikel wordt, in verband met Huma Abedin, verwezen naar een Newsweek artikel.

   Daaruit wil ik hier een klein maar informatief stukje over de Geheime Diensten citeren: ( Het staat los van Trump of Abedin.)

   The CIA does not torture, "but we've always worked with agencies that do do that," says a former U.S. defense-intelligence operative. "Our policy is: don't do it, don't tolerate it, argue against it and, by God, don't be there when it happens. But if someone comes to you with information, you don't ask, 'Was the guy treated well?' You ask about the reliability of the information."No one has been more skillful at looking the other way over the years than British intelligence. The Brits have been America's closest ally in spying as well as everything else. But British intelligence has incurred the wrath of other services by tolerating--some would say protecting--some pretty questionable characters in its midst. French counterterror officials sneer about "Londonistan" because the British cite their scrupulous adherence to human rights and the rule of law as an excuse not to arrest several figures widely regarded as bin Laden lieutenants. The French want to get custody of Sheik Abu Hamza, "The One-Armed Man," who has a claw for a hand (lost to a mine in Afghanistan). The British insist that Sheik Abu is a harmless blowhard. The sheik, who preaches at the Finsbury Park Mosque in north London, is allegedly a bin Laden associate linked to a terrorist attack before a G7 ministers' meeting in Lille, France, in 1996. The French suspect that Britain is either buying protection from Sheik Abu or using him as a double agent.So it goes in the wilderness of mirrors, the spy vs. spy world that was murky enough in the cold war and is practically opaque in the New War of Terror. "The intelligence effort will be a 5,000-piece jigsaw puzzle," said a veteran American intelligence officer. "And all the pieces are pure black."

   ---
   Mooi beeld: "So it goes in the wilderness of mirrors, the spy vs."

   Verwijderen
 21. De petitie, getekend door 2.5 miljoen die-hard Clinton supporters.

  Een fragment uit een Independent artikel:

  [Some have argued that it might still be possible for the result to be overturned, if the members of the electoral college change their votes away from Mr Trump. That is almost impossible and would rely on a specific piece of US law that has never been used, but the anger of some voters have led them to ask for it to happen.

  That is the argument of a new petition that has been signed by nearly 2.5 million people and bases its argument on the popular vote. The US electoral college requires that designated voters choose their president on behalf of the voters in their state, but some are arguing that they should not obey that usual process and change their mind.

  "On December 19, the Electors of the Electoral College will cast their ballots," the authors of the petition write. "If they all vote the way their states voted, Donald Trump will win. However, they can vote for Hillary Clinton if they choose. Even in states where that is not allowed, their vote would still be counted, they would simply pay a small fine - which we can be sure Clinton supporters will be glad to pay.]

  Ik verwacht niet dat dit gaat lukken, het zou het officiële einde van de VS democratie betekenen, maar het toont wel tot hoever deze typen bereid zijn te gaan (het zou Soros maar een miljoen of zo kosten aan het vergoeden van boetes).

  Een ander artikel denkt dat de republikeinen Trump zullen gaan impeachen, samen met de democrats wanneer hij teveel aan de weg gaat timmeren:

  http://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-elections/donald-trump-prediction-professor-allan-lichtman-president-elect-impeached-a7412451.html

  Ik ben gestopt met het regelmatig volgen van The Guardian, aangezien ze te zeer zijn geradicaliseerd. The Independent lijkt wat beter geïnformeerd en iets neutraler. Ik moet toch een beetje bijhouden wat er aan de andere kant van de Noordzee leeft...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las bij VK (maar die krant is al weer weggegooid), dat deze krant zich niet zou gaan zelfkastijden met de vraag hoe het toch mogelijk is dat 'against all odds' Trump president van de VS is geworden.

   Maar wellicht hebben ze deze stijl van onfeilbaar gelijk overgenomen van de grote roergangers bij the Guardian, die ook alles en iedereen de schuld geven van de verkiezing van Trump, behalve henzelf als de slippendragers voor HRC zijnde en de corruptie en oorlogszucht waar zij voor staat.

   Zie https://www.theguardian.com/us-news/2016/nov/07/who-is-to-blame-us-election-trump?CMP=share_btn_tw

   Uiteraard door the Guardian gebracht met de commentaar optie 'uit'.

   Verwijderen
 22. De democratie in Syrië is niet langer in gevaar.

  DONALD TRUMP: US SHOULD STOP TO SUPPORT SYRIAN OPPOSITION & FOCUS ON FIGHTING ISIS
  https://southfront.org/donald-trump-us-should-stop-to-support-syrian-opposition-focus-on-fighting-isis/

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Na een verkiezingsdebat van Trump en HCR op 19 okt jl. stikten de MSM bijna in een hoog opgespeelde verontwaardiging over het antwoord van Trump op de vraag of hij zich onvoorwaardelijk zou neerleggen bij een eventuele verkiezingsnederlaag. Aanleiding tot die vraag was de discussie over o.a de betrouwbaarheid van de stemprocedures en de kiezersregistratie. Op het antwoord van Trump dat impliceerde dat hij als het zover was hij naar bevind van zaken zou handelen ("I will look at it at the time.I'll keep you in suspense") barstte wereldwijd een verontwaardigd geloei uit over de uitspraken van Trump. Gemakshalve werd daarbij maar vergeyten dat de Democratische presidentspresidentskandidaat Al Gore in 2000 z'n instemming met de verkiezingsuitslag onthield en een hertelling van de stemmen in Florida aanvroeg.

  Morning Joe on Trump accepting election results

  https://www.youtube.com/watch?v=h3en07Dn1C8

  Het voorbehoud van Trump op de bewuste vraag tijdens het verkiezingsdebat was zo bezien dus volkomen legitiem. Dit voorbehoud nu als rechtvaardiging aanvoeren van de protesten tegen een verkiezingsuitslag die op zich door niemand wordt betwist, geeft opnieuw aan hoe treurig het gesteld is met het democratisch gehalte van sommige aanhangers van de 'Democraten'.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat we zien is dit:
  "There is no nonsense so arrant (enorm) that it cannot be made the creed of the vast majority by adequate governmental action". ( Bertrand Russell)

  En dit:
  "You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time." - Abraham Lincoln

  En dit:
  Als mensen hun baan verliezen en in armoede terecht komen, en als ze
  zien dat er steeds meer competitors vanuit andere landen toestromen, dan weten ze dat de toekomst voor hun kinderen in gevaar is.
  Dan worden ze opstandig en kiezen ze voor iemand die hun problemen benoemt en (tenminste) zegt dat hij ze wil oplossen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JFK : Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable

   https://www.youtube.com/watch?v=dXRG7yiqR3I

   Verwijderen
 25. Donald Trump Protester Speaks Out: “I Was Paid $3,500 To Protest Trump’s Rally”
  http://abcnews.com.co/donald-trump-protester-speaks-out-i-was-paid-to-protest/

  The New Part-Time Job: "Get Paid $15 An Hour To Protest At The Trump Rally"
  http://www.zerohedge.com/news/2016-03-30/seen-craigslist-get-paid-15-hour-protest-trump-rally

  Partner in crime of bruikbare idioot Bernie S kreeg de modder over zich heen over de (geweldadige) protesters bij de Trump bijeenkomsten. Het was echter het Clinton kamp met Soros dat achter de betaalde provocateurs zat.

  Dezelfde figuren krijgen wederom betaald om te protesteren tegen het Trump presidentschap.

  Bronnen hebben PCR verteld dat de Konrad Adenaur stichting protesters op het Maidan hebben betaald
  http://www.paulcraigroberts.org/2014/02/17/us-eu-paying-ukrainian-rioters-protesters-paul-craig-roberts/

  De konrad andenaur stichting is een zeer krachtige denktank die door de belastingbetaler wordt betaald.
  Mit deutschen Steuergeldern: Adenauer-Stiftung mischt in der Ukraine kräftig mit
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/05/03/mit-deutschen-steuergeldern-adenauer-stiftung-mischt-in-der-ukraine-kraeftig-mit/

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Blik

  Het gevaar met dit voorstel is, is dat er teveel of alleen maar alternatieve websites aan bod komen, waarvan iedereen weet dat het onzin is. Desnoods worden zulke websites gecreeerd. Dus website xyz word aangemaakt, deze word uitgenodigd om hun verhaal te vertellen waarvan iedereen weet dat het onzin is (Elvis leeft, e.d.). Daarmee word het halfuurtje geridiculeerd en niet meer serieus genomen, ook als tussen alle onzin, ook serieuze websites (zoals Blik) aan bod komen.

  Ik zou twee punten willen voorstellen (is niet makkelijk om te realiseren):

  - Er zou een soort tuchtcollege voor de journalisitiek moeten komen.
  Het probleem mijns inziens is dat de journalisitiek vrij is. Het lijkt een mooi streven, vrije pers, maar dat is het naar mijn mening niet. Je ziet nu het volgende: journalisten worden betaald via-via betaald en diegene die betaald bepaald de thema's. En dat is enerzijds logisch, want journalisten moeten ook hn brood verdienen. Het probleem is nu dat je journalisten niet kan aanpakken op leugens, verdraaiingen, selectiviteit of sturende berichtgeving. Want het is immers een vrij beroep. Naar mijn mening hebben journalisten een berichtgevende taak. Dat objectief, kritisch en van alle kanten belicht MOET zijn. Journalisten hebben ongeloofelijk veel macht, want ze kunnen de publieke opinie sturen. En een orgaan met zoveel macht, waarop geen toezicht is (zoals een tuchtcollege) is vragen om moeilijkheden. Een tuchtcollege zou er op toe moeten zien dat journalisten hun vak oprecht bedrijven, zoniet kunnen er allerlei sancties komen. Naargelang de aard van het misdrijf ze hebben begaan. Ik noem het expres misdrijf omdat naar mijn mening journalisten bijvoorbeeld de economie ernstig kunnen schaden (bijvoorbeeld sancties naar andere landen die niet nodig zijn), en of ze kunnen oorlogen voorkomen of uitlokken. Als een oorlog met Rusland uit zou breken zijn voor het overgrote deel journalisten verantwoordelijk, die de publieke opinie willens en wetens in die richting hebben gestuurd. Naar mijn mening staat dat gelijk aan landverraad. Ook bijvoorbeeld onnodige sancties die een negatieve impact hebben op onze economie is naar mijn mening een ernstig misdrijf. Natuurlijk dit zijn extremen, en komt gelukkig niet zo snel voor. Wist je overigens dat duitse journalisten na de tweede wereldoorlog ook berecht zijn in Nuremberg? Een ieder kan bij het tuchtcollege terecht indien men vermoed dat er geen evenwichtige journalistiek word bedreven. Dit word dan natuurlijk uitgezocht, enz. enz. en indien terecht, kan de betreffende journalist een waarschuwing, berisping, boete e.d. krijgen. Natuurlijk, dit is een wild idee, en waarschijnlijk zijn er heel veel gaten en ogen, maar dit is een opzetje. Bijvoorbeeld journalisten of websites die niet aan deze strenge eisen willen voldoen, kunnen dat in een disclaimer zetten (dat het hun eigen mening is, e.d.), lezers/kijkers weten meteen dat ze zulke websites (of verwijzingen naar zulke websites) met een korreltje zout kunnen nemen.

  - Daarnaast zou ik anti-propaganda lessen op school verplicht instellen (het mag natuurlijk anders heten)
  De bedoeling is niet om partij te kiezen, maar om klassikaal te kijken wat propaganda is, en wat voor invloed het heeft. Zou zou je bijvoorbeeld klassikaal naar een aantal NOS journaals kunnen kijken en gezemelijk tellen hoevaak Trump of Hillary word genoemd? Als Trump word genoemd, is dat positief of negatief? En bij Hillary? Als een schandaal van Trump (uitspraken over vrouwen) word besproken, word er dan evenveel aandacht aan besteed als een schandaal van Hillary (bjvoorbeeld e-mails, of de omkoperij)? Zijn vrouw onvriendelijke uitspraken net zo erg als de email schandalen? Nogmaals, het is niet de bedoeling om partij te kiezen, alleen om het journaal kritisch te analyseren. Heiligt de R2P (right to protect) alle middelen? Is Iraq en/of Lybie nu beter af? Met deze klassikale school lessen kunnen worden studenten kritisch geleerd om naar het journaal te kijken. Is wel allemaal waar wat er word beweerd?

  BeantwoordenVerwijderen