vrijdag 18 november 2016

"CIA trekt zich terug uit Kiev"

Fort-Russ meldt dat Amerikaanse inlichtingen agenten gestationeerd op de burelen van de Openbaar Aanklager en de Oekraiense veiligheidsdienst SBU in Kiev in ijltempo Oekraïne hebben verlaten. Dit is gemeld door voormalig Rada lid (Tweede Kamer Oekraine) Igor Markov in de Russische debat-show, "De ontmoetingsplaats". Volgens Markov is dit het bewijs dat de VS zich in het geniep terugtrekt uit Oekraïne.

"Een week geleden week geleden zijn alle FBI-agenten bij de Openbaar Aanklager en de CIA-agenten bij de SBU met spoed overgeplaatst naar Roemenië en Tsjechië. Voor veiligheidsdiensten is dit een duidelijk signaal dat de VS zich sluw terugtrekt uit Oekraïne. Alleen analisten blijven, alle operative agenten zijn vertrokken", aldus Markov.

Obama waardeert Rusland plots op van regionaal spelertje tot "Militaire grootmacht" met invloed in de wereld

Het nieuws is niet dat Rusland een grootmacht is, maar dat Obama het nu erkent. Kortgeleden was Rusland volgens hem nog een regionale macht en slechts 2 jaar geleden dat hun economie in duigen lag, danzij hun sancties.

"Rusland is een belangrijk land, militair een grootmacht; het heeft wereldinvloed; en om problemen in de wereld op te lossen is het belangrijk met hen samen te werken en hun medewerking te verkrijgen. Ik vind dat we allemaal moeten hopen op een Rusland dat succesvol is, waar hun mensen werk hebben, de economie groeit en ze goede betrekkingen hebben met hun buren." Dit klinkt toch heel anders (een stuk aangenamer!) dan een kort tijdje terug! (Hele presser hier)

Merkel en Obama: kunnen het schijnbaar goed met elkaar vinden.

* ps: Fort-Russ wordt door onze desk-redaktie als betrouwbaar omschreven.

68 opmerkingen:

 1. @Blik,

  Heb jij ook zoiets gehad?

  Nieuwsuur zoekt contact

  https://ejbron.wordpress.com/2016/11/17/nieuwsuur-zoekt-contact/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat doet pijn, Nederland had juist zoveel geinvesteerd in oekraine,
  subsidie voor een fascistische zender
  het opofferen van 198 landgenoten om de sancties te rechtvaardigen tegen Rusland.
  Een leugenachtige onderzoek over de MH 017 om Vladimir Poetin te vervolgen voor oorlogs-misdaden (en ook iets met depressie en vaatbomen op ziekenhuizen in Syrie)
  .
  Daar tegen over staat 2,7 miljoen Nederlanders die het associatie verdrag tegengehouden hebben.
  Nu dat Rutte onbelangrijk is geworden in de VS http://www.geennieuws.com/2016/11/trump-zet-rutte-op-dezelfde-plaats-van-regeringsleiders-van-azerbeidzjan-en-polen/
  , is het misschien verstandig om een wisseling van de wacht te forceren bij de boven ons gestelden !?
  Rusland heeft op dit ogenblik meer te bieden dan het oorlogszuchtige VS
  Infrastructuur (havens wegen bruggen ) Landbouw (verre oosten ) olie industrie ect.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie bijdrage.

   p.s. Het is (nog) niet zo dat Rusland belangrijker is voor de Nederlandse economie dan Amerika.
   Het is wel een verademing dat het demoniseren van Poetin en Rusland wegebt. Nu snel die sancties opheffen lijkt me. Het zal bloed zweet en tranen kosten om de Nederlandse kazen weer in de Russische supermarkt te krijgen.

   Verwijderen
 3. "Niertjes à la carte (9)

  donderdag 17 november 2016
  Eilie in Kosovo. Of liever Kosovlo. Twee leden van de zogenaamde Delica-groep binnen het Kosovaarse bevrijdingsleger (KLA) zijn in hoger beroep veroordeeld tot een langdurig verblijf in een kruipruimte. De eerste, voormalig Kosovaars ambassadeur in Albanië Sylejman Selimi, kreeg wegens het martelen van een gearresteerde gevangene vijf jaar en drie maanden in zijn vervroegde Kerstpakket. Gevoegd bij een eerder cadeautje wegens oorlogsmisdaden en Selimi gaat voor in totaal zo'n tien jaar op dieet. Zijn bef gaat nog beroep aantekenen bij de Hoge Raad, maar de vooruitzichten zijn niet best.
  Datzelfde geldt voor Selimi's makker Sami Lushtaku, de oud-burgemeester van de metropool Srbica. Die werd bedacht met een verblijf van zeven jaar achter een massieve deur met een luikje voor het doorgeven van de dunne soep met brood. Wegens het leiden van een inzamelingsactie die zich concentreerde op lichaamsonderdelen van gevangengenomen burgers. Smeuiig detail: huidig president Hashim Thaci, de lieveling van Madeleine Albright en Hellary Clinton, behoorde tot de top van voornoemde Delica-groep. Maar die boom zal wel te hoog zijn voor de betrokken kadi. Zelfs voor de afbrokkelende Internationale Strafhut in Den Haag. Want chaos in Kosovo zou een blamage zijn, nietwaar. Stay tuned."

  http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html

  De fijne vrienden van de NAVO toen Servie een kopje kleiner gemaakt moest worden. Onze 'verdedigingsorganisatie' is niet zo kieskeurig als het om 'vrijheid en democratie' gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg:
   vandaag in de Volkkrant: http://www.volkskrant.nl/binnenland/niod-dutchbatters-niet-verraden-door-bondgenoten~a4418022/
   Ik ben bang dat ook het NIOD bereid is om leugens te vertellen. Of liever: persoonlijk ben ik helemaal overtuigd. Maar waterdicht bewijzen kan ik het niet.

   Goed om te lezen van Joris Voorhoeve in Arkansas in de Clinton Library het bewijs heeft gevonden dat er besloten was om geen luchtsteun te geven aan Dutchbat. Dat is dus 180 graden in tegenspraak met de NIOD conclusie.

   Verwijderen
  2. Vorig jaar stond er een goed stuk in de Volkskrant van Laura de Jong (ik was destijds positief verrast), waarbij Frank Westerman, oud journalist van VK en destijds oorlogscorrespondent in Joegoslavië, geïnterviewd werd over zijn ervaringen die hij in een boek heeft opgetekend. Westerman zegt o.a.

   'Er is toentertijd al ontzettend veel gepubliceerd over het tegenhouden van luchtsteun door de Fransen en Britten. Een maand voor de val van de enclave stond het in The New York Times. Alle grote kranten hebben daarover bericht. Na de val opende NRC in 1996 de krant met de kop: Slachting Srebrenica gevolg van bewuste keuze VN. Het is genoemd in VN-documenten. Voorhoeve moet nu niet doen alsof hij die berichtenstroom heeft gemist. Dat kan hem niet zijn ontgaan. Hij kon toch kranten lezen?'

   En

   'Waarom zou hij [Voorhoeve] daarover liegen'
   'Geen idee. Hij had het kunnen weten, dit inzicht komt 20 jaar te laat. Hij is bezig zijn straatje schoon te schrobben. Maar ook de stoep van zijn ministerie in Den Haag is besmeurd. Dat Dutchbat geen luchtsteun kreeg en dat daardoor de enclave is gevallen, beaam ik volledig. Maar dat is het halve verhaal. Er is nog een helft: die van pijnlijke nalatigheid en verwijtbaar handelen door de Dutchbat-leiding die verzaakt heeft alarm te slaan.'

   En

   'Twee Dutchbatters zouden negen lijken hebben zien liggen. Die zijn nog gefotografeerd maar verloren gegaan doordat het befaamde fotorolletje is verprutst. Er is van alles gedaan om het grote falen te verdoezelen.'

   En

   'Het NIOD spreekt zich niet uit over de vraag: wie had dit kunnen voorkomen? Het is stuk gekookte soep. Er staat voor ieder wat wils in.'

   Zie: http://www.volkskrant.nl/opinie/-we-wisten-allemaal-waar-mladic-toe-in-staat-was~a4092380/

   Een jaartje later krijgt die Westerman, met heel Dutchbat, een stukje van Natalie Righton (die bovengenoemd artikel waar Jan maar verwijst geproduceerd heeft) cadeau. Ze noemt het 'Analyse'. Wat betekent: de lijn volgen van NIOD, En Westerman, fotorolletjes, en oude stukken uit kranten niet citeren. Rob de Wijk wel interviewen, Frank Westerman niet.

   Zo gaat dat tussen collega's bij de Volkskrant kennelijk. Westerman waagt zijn leven en schrijft er een boek over, De Jong vat dat netjes samen, en Righton praat alles goed.

   Je zal maar voor dat bedrijf werken. Prettige sfeer onderling vast ook.

   Verwijderen
  3. Willem,

   Ik ken het dossier echt niet zo goed. Maar van jou begrijp ik dat de leugen al lang ontmaskerd is, via vele wegen.
   En toch heeft het NIOD niet geschroomd om vandaag de leugen nog maar eens een officeel stempel 'Waar' te geven!
   Schande tot en met.
   Onderzoeksjournalist Huub Jaspersd doet al 20 jaar onde3rzoek naar de zaak, en werd vanochtend een uur lang geinterviewd:
   http://www.nporadio1.nl/de-ochtend/onderwerpen/383429-gesprek-met-huub-jaspers-argos-over-nieuws-niod-onderzoek-srebrenica

   Hij is dan nog voorzichtig optimistisch: het Niod heeft immers voor het eerst met hem contact opgenomen, een tijd geleden, en weet dus van de hoed en de rand.

   Nathalie Righton heeft al heel lang afgedaan bij mij. Totaal leugenachtig.

   Verwijderen
 4. E.J. Bron zegt:
  17 november 2016 om 20:25

  Ter informatie: uw webmaster heeft hierop als volgt gereageerd:


  “Goedenavond heer Brock,

  Nee dank u. Ik ben totaal niet geïnteresseerd in het ultralinkse medium Nieuwsuur. En ik ben ook zeker niet van plan om u informatie te verschaffen over mijn blog, diegenen die het blog bezoeken en over mijzelf, om deze informatie daarna tegen mijzelf en mijn blog te laten gebruiken.

  Met vriendelijke groeten,
  E.J. Bron”


  Vincent Brunott

  Tja, zelf zou ik ook niet graag door Nieuwsuur worden misbruikt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik zou zeker naar nieuwsuur moeten gaan, indien uitgenodigd. Alleen maar promotie van de site.

   Trump kreeg veel (negatieve) aandacht in de MSM, omdat de msm zijn twitterberichten ging demoniseren. Allemaal gratis aandacht voor Trump.

   Verwijderen
 5. @Joop
  Mail gelijk ff gecheckt. Niks ontvangen. We gaan gewoon stug door. Zoals in eerdere draad gesteld: richting 10.000 bezoekers dagelijks. Groei zit er goed in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. E,.J. Bron, Bert Bron is een (vermoedelijk joodse) Nederlander die in het Belgische Kaltmhout woont en zijn hele leven wijdt aan het verspreiden van anti-moslim propaganda.

  Hij werkt hard en heeft een hoge productie.

  Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Nieuwsuur hem in het daglicht wil zetten.
  En als ze dat zouden doen zou de eveneens joodse baas van de NPO, Shula Rijxman, daar niet blij mee zijn.

  Stel je voor dat mensen zouden doorkrijgen dat het moslim-bashen een joodse uitvinding was, en dat de producenten grotendeels joods zijn!

  Als ze dan óók nog zouden ontdekken dat het óók joodse 'agenten' waren die eerst al die moslims hierheen brachten (denk aan het boekje van Leon de Winter: "Handleiding ter bestrijding van Extreem Rechts", 1994.DE bezige Bij. ISBN 9023434277)
  ... dan zijn de rapen gaar: dan kan elke Nederlander in een keer het hele plan doorzien!

  Dat gaat dus niet door.
  Bron begrijpt ook heel goed dat hij dit niet moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wraak is een gerecht die koud wordt gegeten (tit for tat ivm holocaust ), het vernietigen van Nederland als samenleving is aardig gelukt met de import van moslims.
   Dit vindt niet alleen plaats in Nederland maar ook in Frankrijk
   wie Frans kan lezen moet maar eens naar Alain Soral kijken
   zeer interessant om te zien hoe de klarksveld, Bernard Henry Levi en andere de perceptie van de Fransen Manipuleren

   Verwijderen
 7. Over het Trump Team.

  We hebben nu

  Reince Priebus: Chef Witte huis.
  Bannon: Hoofd strategisch adviseur. (Fel mannetje, anti 1% en anti Clinton en anti Wall Street.)
  Flynn: Nationale Veiligheid. ( Zal hij de Inlichtingendiensten zuiveren van Neocons? Anti ISIS.)
  KellyAnn Conway. Functie ? (Kan fantastisch goed praten. Prettig persoon.)

  En de nieuwe mensen zijn:
  Mike Pompeo: CIA. Fel tegen moslims, tegen de Iran deal,vóór wapenbezit.
  Jeff Sessions. Justitie. Ouderwets rechts, denk ik.


  Ik trek een voorlopige conclusie:
  Ziet er niet goed uit voor de moslimgemeenschap (Iran), maar zeker niet voor Isis.
  Ziet er niet goed uit voor Wall Street.( Denk ik, hoop ik.)
  Ziet er niet goed uit voor de Deep State, de Intelligence medewerkers die voor The Empire waren. Wel voor hun collega's die met Piezcenik sympathyseren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog vergeten:
   Ziet er heel goed uit voor Israel.

   Verwijderen
  2. Trump wil de amerikaanse ambassade in Israël verhuizen naar Jeruzalem. Dat is toch een signaal.

   Trump wil/zal moeten samenwerken met Assad en met Poetin, maar niet met Iran.... Ik denk dat Poetin akkoord is met een gedeeltelijke opdeling van Syrië en dat Trump daar ook voor is. Assad en Iran zijn dat niet, maar Assad zal moeten slikken denk ik, omdat Amerika en Rusland grote vriendjes willen blijven met Israël.

   @Joop,
   Het team van Trump ziet er voorlopig goed uit. Neocon is uitgerangeerd. We moeten nog afwachten wie de minister van Buitenlandse zaken wordt.

   Verwijderen
  3. @oligarch,

   Ik had alleen gehoopt dat hij Tray Gowdy als Attorney General had aangesteld, maar met Jeff Sessions kan ik ook wel leven.

   http://www.infowars.com/trump-picks-jeff-sessions-for-attorney-general/

   Verwijderen
  4. Want dit mag niet gebeuren natuurlijk!

   Clintons Begging Trump To Stop Investigation of Hillary Through Chelsea

   http://www.infowars.com/clintons-begging-trump-to-stop-investigation-of-hillary-through-chelsea/

   Verwijderen
  5. De houding van Trump tov. Iran vind ik wel een groot probleem. Zou Putin Trump hier van een realistischer koers kunnen overtuigen? (Niet Iran maar de salafisten zijn het probleem)

   Verwijderen
  6. @ Rootman,
   Ben het oneens met je:
   niet de salafisten maar een sterk, onverdeeld Iran is het probleem, voor de enige om wie het gaat: Israel.

   @ Joop.
   Ik denk dat je Hillary en haar berechting moet vergeten. Heeft niemand nog tijd voor.

   @ Oligarch 18.42.
   Ik ben ook bang dat die opdeling van Syrië zal gebeuren.
   De Neocons verslagen? Deze mensen komen altijd weer terug. Ze zullen nooit definitief worden verslagen. Altijd zullen ze miljoenen slachtoffers maken, door de eeuwen heen.

   Verwijderen
 8. De nieuwe herfstcollectie eindelijk binnen!
  https://ejbron.wordpress.com/2016/11/18/de-nieuwe-herfstcollectie-eindelijk-binnen/

  Lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een beetje een uninformed lachje, Oligarch:

   (De lijst is niet volledig)
   1953: Iran. Mossadecq wil moderniseren. Amerika verhindert.
   1958: Egypte. Nasser wil moderniseren. UK + CIA: stoppen dat.
   1978: Afghanistan is modern. Amerika stopt dat.
   1979: Iran is modern. America (George Ball) stopt dat.
   1985: Richard Perle c.s. bouwen madrassa's in Azie.
   2003: Irak is modern. Amerika stopt dat.
   2011: Lybië is modern, modern. De joden stoppen dat.
   2011: Syrië is modern. Amerika stopt dat.

   Verwijderen
  2. http://www.whatreallyhappened.com/IMAGES/fakenews.jpg

   Verwijderen
  3. Joop,
   de laatste cartoon beweert dat man made global warming ook fake is. Daar ben ik het niet mee eens. Jij wel? ( Ben alleen beniewd. Ga er niet over in discussie)

   Verwijderen
  4. @Jan,

   Man made global warming is fake, omdat de naam van jou blog ons geleerd heeft dat je de evolutie niet kan sturen. Wij maken nu al acht maanden een duidelijke global cooling mee, die gaat leiden naar een mini ijstijd.

   CLIMATE-CHANGE REPORT: RECORD GLOBAL COOLING OVER LAST EIGHT MONTHS

   http://govtslaves.info/climate-change-report-record-global-cooling-over-last-eight-months/

   Maar ja, klimaatwetenschappers wijten de global cooling nu ook aan de global warming, alsof iedereen niet weet dat er na global cooling periode een global warming periode optreedt.

   Maar goed, als jij je nu ook al schuldig wilt gaan voelen en graag carbon tax wil betalen over iets wat niet gaat gebeuren, dan is dat jou goed recht.

   Maar ik wil je er wel even aan herinneren dat deze hoax de wereld in is geholpen door iemand van de Democratische Partij en dezelfde MEANstream media die jij nu zo aan het bestrijden bent, maar kennelijk is de MEANstream media in jouw ogen wel betrouwbaar in haar berichtgeving over het klimaat.

   De dijken gaan niet breken omdat de zeespiegel daalt, er blijft sneeuw vallen, ook al zegt Al Gore dat sneeuw een fenomeen van het verleden is. Hieronder een link van skigebieden die nu al open zijn.

   Verwijderen
  5. http://www.onthesnow.com/open_resorts_all_eu.html

   Verwijderen
  6. @Jan, Ik begrijp je. Door extremisten aan de macht te helpen voorkomt de anglo amerikaanse bankiers oligarchie dat dat land cq regio niet tot wasdom zal komen. Zelfde is gebeurt in Rusland en China in 1917 c.q 1944.

   Verwijderen
  7. "Feit is dat de gem temp sinds de indrevolutie stijgt"

   Yep, dat was ook in de Middeleeuwen en toen bestond er geen Industriële Revolutie, dus, wat is je punt?

   Verwijderen
  8. Oprecht dank voor je begrip, Oligarch.

   Je weet dat ik het moeilijk vind als ( in mijn ogen) de slachtoffers tot schuldigen worden gemaakt..

   Verwijderen
  9. @Jan Verheul,

   "Je weet dat ik het moeilijk vind als ( in mijn ogen) de slachtoffers tot schuldigen worden gemaakt.."

   Jij maakt jezelf tot slachtoffer, dat is het punt!

   Verwijderen
  10. @ Joop.
   Klimaat is het gemiddelde weer over 30 jaar.

   Die 8 maanden zullen me tellen, maar slechts voor één-vijfenveertigste deel. ( 30x12= 360:8=45 )

   ===
   De concentratie CO2 is erg toegenomen.
   Het zoueen wonder zijn als dat NIET tot een opwarming zou
   leiden. Maar misschien kun jij dat even voorrekenen.

   Laat ons eenvoudig beginnen.
   Je ligt op bed in een onverwarmde kamer.
   Je legt een deken op je lichaam, en het maakt geen verschil.
   Het blijft even koud.

   Waar is die proef gedaan, met bovenstaande uitkomst?

   Verwijderen
  11. @Jan Verheul,

   Het level van CO2 was in de Middeleeuwen hoger dan nu zonder Industriële Revolutie, graag een verklaring van jou!

   Verwijderen
  12. @jan,

   Het geluid van global warming komt toch van de gebruikelijke verdachten. Het is aannemelijker dat we vanaf begin deze eeuw global cooling hebben ipv global warming. Ze draaien alles altijd om.

   p.s. Ik denk wel dat CO2 een broeikas gas is. Alleen worden de gevolgen zwaar overdreven. We hebben maar 0,04% CO2 in de atmosfeer. Op mars heb je 95%.

   Verwijderen
  13. Joop,
   in de middeleeuwen was het niveau 300 ppm aan CO2.
   Nu is dat bijna 400 ppm.
   Het gaat nog verder stijgen.

   In het verre verleden, 50 miljoen jaar geleden, was het pakweg 4 keer zo hoog. ( Ook toen was er geen industriele uitstoot).

   Maar ja, daar hadden de mensen toen nog geen last van, zoals je begrijpt.

   Heb je onderbouwing voor jouw bewering dat het niveau in de middeleeuwen hoger was dan nu?

   Verwijderen
  14. @Jan Verheul,

   "Heb je onderbouwing voor jouw bewering dat het niveau in de middeleeuwen hoger was dan nu?"

   Heb jij onderbouwing waarom jij de MEANstream media betreffende man made global warming wel vertrouwd?

   Verwijderen
  15. @ Oligarch,
   ik moet toegeven dat ik eigenlijk niet met deze discussie bekend ben, maar ik had toch de indruk dat de Grote Bedrijven juist ook de global Warming ontkenden.

   Mogelijk moeten we onderscheid maken: de fossiele energie-bedrijven hebben belang bij ontkenning.

   De handelaren en speculanten en nog anderen hebben belang bij het aandikken van de Global Warming ( man made).

   Ik meen dat er global warming is, maar dat dit betekent dat op sommige plaatsen de temperatuur lager is, en op andere weer hoger. De ergste gevolgen zijn de zeespiegelstijging, als ik het goed begrijp. En ik was ooit in India bij 40 graden. Nu is het daar soms 50 graden. Nou. Dat is voor ons al niet meer voor te stellen. Voor de arme bevoling daar is dat een grote ramp.

   Verwijderen
  16. Joop,
   de Mean stream media hebben vooral een gunstig beeld van de VS gefabriceerd. Al hun oorlogen worden onderbelicht. Al hun vijanden worden zwart gemaakt etc.
   De belangen van de Grote Bedrijven worden meestal gediend ( Big Pharma), maar er is een grens ( tobacco science kon de zaak niet redden.)

   Ik denk dat er bij de 1% tegenstrijdige belangen zijn. (Big Oil was geen fan van Warming)
   Er zijn heel erg veel wetenschappers die zeggen dat het opwarmt.
   Veel meer dan dat er zijn die zeggen dat het niet opwarmt.

   Maar voor mij is de gewone logica doorslaggevend: als je een deken gebruikt die uitstraling tegen houdt, dan warmt het op.   Verwijderen
  17. @Jan Verheul,

   "Mogelijk moeten we onderscheid maken: de fossiele energie-bedrijven hebben belang bij ontkenning."

   In de Middeleeuwen bestonden er geen fossiele energie bedrijven, waar kwamen die hoge concentraties CO2 dan vandaan?

   Verwijderen
  18. @Jan Verheul,

   "Maar voor mij is de gewone logica doorslaggevend: als je een deken gebruikt die uitstraling tegen houdt, dan warmt het op."

   Maar waar is CO2 nu eigenlijk voor bedoeld? Als planten/bomen voedsel die ons weer zuurstof geeft om te ademen, toch? Waarom verzet jij je tegen een overvloed aan zuurstof die flora en fauna een boost geven?

   Verwijderen
  19. -2016 is het warmste jaar ter wereld sinds begin der metingen

   -De warme middeleeuwen was een Europees- N Amerikaans, dus lokaal fenomeen. Co2 ca 280 ppm.

   -Sinds het Pleistoceen (vanaf 1.8 miljoen jaar terug) varieert het CO2 gehalte tussen 180 en 300 ppm

   - gedurende het mioceen en daarvoor in het tijdperk van de dino´s waren de oceaanstromingen heel anders (niet noord zuid maar oost-west en de continenten lagen anders, dus niet vergelijkbaar)

   -De ijle marsatmosfeer heeft slechts een broeikaseffect van enkele graden

   -Toename van CO2 leidt niet tot meer zuurstof, er zijn meestal limiting factors, zoals droogte of juist flooding. Alleen in een kas onder gecontroleerde omstandigheden.

   --etc. etc. etc.

   Verwijderen
  20. Kleine aanvulling: 2.5 miljoen jaar geleden, tijdens het mid Plioceen optimum was CO2 ongeveer gelijk aan nu. Vanaf 10 miljoen jaar terug was het niveau flink hoger (500+) Omdat Panama en Suez open was werd Europa verwarmd via de Indische oceaan. De Alpen waren veel lager en in Siberië lag de ondiepe Thethys zee, zoadat daar geen landklimaat, en dus geen steppe en tundra was.

   Later slibde die binnenzee met Himalayssediment dicht, de Alpen kwamen omhoog en de doorgangen sloten zich. 5-6 miljoen jaar geleden was zelfs zowel Gibraltar als Suez dicht en verdampte de middellandse zee. Je had toen dus land 2 km onder zeeniveau (temperatuur daar 40-60 graden en een druk van 2 atmosfeer!) Deze periode heet Messinian en is verantwoordelijk voor 1 Km dikke zoutlagen (herhaald opdrogen).

   Verwijderen
  21. Dit essay van de David's van medialens koppelen climate change denial aan de Hitlerisering van Trump. Het stuk vergt enige intellectuele uitdaging om te lezen, maar ligt denk ik in het verlengde van deze draad.

   Hier een aantal citaten:

   'When the likes of Saddam Hussein, Muammar Gaddafi, Bashar Assad, and now Donald Trump, are declared the latest 'New Hitler', we learn little except that they are enemies of the establishment.'

   'The rationale is well-understood by the public relations community. Phil Lesley, author of a handbook on PR and communications, explained the spectacularly successful strategy for obstructing action on environmental issues:

   'People generally do not favour action on a non-alarming situation when arguments seem to be balanced on both sides and there is a clear doubt... Nurturing public doubts by demonstrating that this is not a clear-cut situation in support of the opponents usually is all that is necessary.' (Lesly, 'Coping with Opposition Groups,' Public Relations Review 18, 1992, p.331)

   Conversely, when action is required, the issue must be presented as one-sided, clear-cut, black-and-white.

   This doesn't mean that Saddam Hussein wasn't a tyrant, and it doesn't mean that Trump isn't a grave threat to uncivilisation; it means that establishment enemies are described as 'New Hitlers' for reasons that have little or nothing to do with any threat they might pose.'

   'Ironically, Trump may well turn out to be the final nail in the coffin of the manifestly stalled human attempt to become civilised. As leading climate scientist Michael Mann has noted, Trump's stance on climate stability may mean 'game over' for it and us.

   But elite media did not oppose Trump because of his climate views – no question was raised on the issue during the presidential debates and [...] the issue was of no interest to journalists. On the other hand, [...], a declared lack of enthusiasm for foreign conflict, notably with Russia, 'may help explain the intensity of media hostility to Trump'.'


   Zie verder: http://www.medialens.org/index.php/alerts/alert-archive/2016/832-filtering-the-election.html

   Verwijderen
  22. Joop schrijft: ( 23.58)
   Maar waar is CO2 nu eigenlijk voor bedoeld? Als planten/bomen voedsel die ons weer zuurstof geeft om te ademen, toch? Waarom verzet jij je tegen een overvloed aan zuurstof die flora en fauna een boost geven?
   --


   Joop,

   CO2 is nergens voor bedoeld.
   Koolstofatomen zijn in een bepaalde hoeveelheid op aarde aanwezig. Ongeveer 120.000.000 Gt.
   Daarvan is nu 600 Gt in de atmosfeer, gebonden aan zuurstof: CO2. Als de balans verandert en die 600 Gt tot 900 Gt wordt, looopt het slecht met ons af.

   Anders gezegd:
   We leven in een steeds wisselend ecosysteem.
   De Koolstof hoopt zich soms op in gesteente en moeras etc. Soms komt er meer in de atmosfeer. Dan heb je wel eens 5 maal zoveel CO2 in de atmosfeer als we nu hebben( dat was in het Paleoceen,m 60 miljoen jaar geleden) .
   Toen was het vreselijk heet en konden er geen mensen leven.

   Maar nu zijn we er, en vinden het lastig om bij 40 graden te leven, en vinden het jammer als de helft van onze steden zou onderlopen.
   Door ons gedrag brengen we de koolstof vanuit de aarde in de atmosfeer in de vorm van CO2,en die werkt als een deken.
   Dat doen we dus zelf, en dat wordt onze ondergang.Zeker als we niks doen.

   http://sggroningen.nl/sites/default/files/Aarde2Sluijs2.pdf

   Verwijderen
  23. Overigens vind ik het prettig om uit die klimaatverandering discussie de angst te halen (want angst maakt dom), wat kan door de discussie te verplaatsen naar efficiëntie.

   Hoe efficiënt is het om natuurlijke grondstoffen uit de grond te halen voor energie, als je die energie ook kunt krijgen uit de zon en de wind?

   Scheelt ook een hoop oorlog in het Midden Oosten.

   Verwijderen
 9. Zojuist bij Één Vandaag; "De nep berichten op social media."

  Mijn gedachten dwaalden gelijk af naar de 'betrouwbare' social media berichten over MH-17, volgens Marie Harff even betrouwbaar als Amerikaanse satellietbeelden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joop,
   ze laten geen idee ongebruikt om de indruk te wekken dat Trump eigenlijk per vergissing is gekozen.

   Verwijderen
  2. The Truth About Fake News – Paul Joseph Watson Video:

   http://investmentwatchblog.com/the-truth-about-fake-news-paul-joseph-watson-video/

   Verwijderen
  3. "Juist wel"

   Juist niet, want wij hebben het over 'onafhankelijke media' en dat is Bellingcat niet. Even een geheugensteuntje voor jou, zegt jou de Atlantic Counsel en George Soros je iets of blijf jij hier de domme trol uithangen?

   Verwijderen
  4. "Wat denken jullie?"

   Voor iemand die geen discussie betreffende man made global warming aankan maar alleen naar mijn mening vraagt, heb jij wel een hoop noten op je zang!

   Verwijderen
  5. Meneer Petros,
   U bent onverbiddelijk. CIA, FBI verlaten Oekraïne/Kiev. Trump is aan de macht in de VS. Associatie verdrag met Oekraïne is nog steeds niet geratificeerd. Groot gedeelte van de Oekkies willen Poetin als president. Demonstraties in Kiev tegen het Poroshenko regime. Zuidelijke staten in Oekraïne smeken Poetin om gasleveranties (vanuit de krim ?).

   U heeft de handdoek nog niet in de ring gegooid.

   Volgens mij is de realiteit nog niet bij u doorgedrongen. U bent als Hitler in de bunker in april 1945, waar hij nog denkbeeldige veldslagen aan het winnen is voor het derde rijk.

   Verwijderen
  6. @oligarch,

   "U heeft de handdoek nog niet in de ring gegooid."

   Nope, mijnheer Petros is één van de hardcore Clinton aanhangers die corruptie in de westerse wereld als gewoon is gaan vinden!

   Verwijderen
 10. Heerlijk dit.

  Hillary is niet gekozen vanwege "fake news".

  Obama wil het Chinese communistische controle systeem via de sociale media bedrijven van wat de bevolking mag horen en wat niet. LOL.

  ‘WHEN WILL ALEX JONES LOSE CREDIBILITY?’: DEM ANALYST CLAIMS INFOWARS ‘FAKE NEWS’
  Hillary supporter suggests feds should regulate Infowars
  http://www.infowars.com/when-will-alex-jones-lose-credibility-dem-analyst-claims-infowars-fake-news/

  Gelukkig zit Trump nu op de troon en waarschijnlijk krijgen we de komende 4 jaar geen ministerie van waarheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat betreft Israel en Iran zit Trump nog op het neocon spoor. Nu denk ik niet dat hij momenteel veel anders kan als president-elect van de 51 staat van Israel. Net als Putin, die pas nu, na 16 jaar, begint de Atlantici weg te zuiveren (volgens de Saker) zal Trump wat Iran waarschinlijk nu weinig meer kunnen doen dan niet escaleren. De banden met Israel: afgezien van zuiveren van de neocons zal hij die banden en AIPAC hoogstens in de 2e termijn voorzichtig kunnen aanpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Analyse over de buitenlandpolitiek van Trump door Korybko!

  https://sputniknews.com/columnists/201611111047332898-us-trump-foreign-policy/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De toenadering tussen Moscow en Israel schrijdt voort:
  http://russia-insider.com/en/politics/report-russia-israel-sign-free-trade-agreement/ri17683

  Wederzijds belang is vermoedelijk:
  - Israel ziet dat de VS niet langer als enige het MO controleert, maar de macht deelt met Rusland.
  - Rusland denkt dat er een temperende invloed van Israel zal uit gaan naar de havikken en Neocons in Amerika.

  En verder is er natuurlijk financieel voordeel aan beide klanten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een interview in de Washington Post van augustus dit jaar, met generaal Flynn: https://www.washingtonpost.com/news/checkpoint/wp/2016/08/15/trump-adviser-michael-t-flynn-on-his-dinner-with-putin-and-why-russia-today-is-just-like-cnn/

  Hij heeft een diep-negatieve kijk op de Islam.
  En hij denkt volgens mij nog steeds dat het islam-extremisme uit de religie voort komt en niet dat het grotendeels door de VS (bewust!) veroorzaakt is.

  Maar verder is er hoop:
  - Hij wil met de moslims praten en tot een oplossing komen. Niet alleen maar bommen gooien.
  - Hij is boos dat Rusland geen respect voor de VS heeft, maar wil wel met hen praten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. In de marge van het grote nieuws gaat de strijd tegen het contante geld gestaag door.Afgelopen week waren o.a. Australie, India en Italie aan de beurt:

  "Citibank is the first Australian bank to stop taking cash

  Citibank Australia has become the first Australian bank to go completely cashless, notifying customers that its branches will no longer handle notes and coins from November 24."

  http://www.businessinsider.com.au/citibank-is-the-first-australian-bank-to-stop-taking-cash-2016-11

  "India schrapt bankbiljetten van 500 en 1.000 roepie

  De Indiase regering heeft dinsdagavond de bankbiljetten van 500 en 1.000 roepie geheel onverwacht ongeldig verklaard. De biljetten kunnen niet meer als betaalmiddel gebruikt worden en zijn alleen nog dit jaar in te leveren bij de bank.

  http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/india-schrapt-bankbiljetten-500-en-1-000-roepie/

  In een televisietoespraak riep president Narendra Modi de bevolking op de biljetten voor het einde van dit jaar in te leveren bij de bank. Het duurde niet lang voordat Indiërs de straat op ging om precies het tegenovergestelde te doen, namelijk contant geld pinnen…"

  http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/india-schrapt-bankbiljetten-500-en-1-000-roepie/

  zie ook:

  http://nos.nl/op3/artikel/2142594-de-indiase-wisseltruc-we-dachten-dat-het-een-grap-was.html

  "Italië verscherpt controle op contant geld

  In Italië is een nieuwe wet aangenomen om meer grip te krijgen op contant geld, zo schrijft ADN Kronos. Haal je meer dan €1.000 per dag of meer dan €5.000 per maand uit de geldautomaat, dan moet de bank daar voortaan melding van doen bij de belastingdienst. Ziet de belastingdienst vervolgens aanleiding om een onderzoek te starten, dan moet je kunnen aantonen dat het geld op legitieme wijze verkregen is.

  Ook moeten Italiaanse banken voortaan bijhouden hoeveel transacties er worden uitgevoerd op je bankrekening. Kom je boven een bepaalde grens uit, dan is dat voor de bank ook reden om actie te ondernemen en een onderzoek te starten. Deze maatregelen gelden alleen voor privé bankrekeningen en niet voor zakelijke rekeningen."

  http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/italie-verscherpt-controle-op-contant-geld/

  Officiele verklaringen voor deze ingrepen zijn steeds de strijd tegen corruptie, belastingontduiking, terrorisme (deze week gemist) of bedrijfseconomische redenen.

  De uitbanning van contant geld impliceert o.a. dat rekeninghouders voor eens en voor altijd een vordering houden op goeddeels insolvabele banken. In ruil voor het inleveren van alle privacy en autonomie ten aanzien van het bestedingsgedrag en een rentevergoeding die de inflatie niet eens bijhoudt. Wie zou dat nu niet willen? Voorwaar, 'an offer you can't refuse'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik deel jouw zorg, Dawg.
   Ik denk dat de Grote Bankiers het cash geld willen elimineren.

   Maar het Schermes van Ockham zegt me dat het geval in India anders ligt: nadat de oude biljetten weg zijn zal met nieuwe biljetten uitgeven: van 500 roepie en 2000 roepie.
   Als die dan nauwelijks beschikbaar zullen komen, dan ga ik akkoord met jouw interpretatie.
   Maar komen ze er wel, dan blijkt het inderdaad een methode te zijn geweest om op te sporen waar mensen op illegale manier aan heel veel geld zijn gekomen.
   Het lijkt me nog niet zo'n slecht systeem, bijvoorbeeld ook om de enorme corruptie boven tafel te krijgen.

   Verwijderen
  2. In de VS vragen de banken enkele dollars vergoeding per transactie. Dit jaar is de rente er al iets onder 0% uitgekomen: binnenkort zouden de banken monopolie op betalingsverkeer krijgen, dus dan kunnen ze naar believen de tarieven opschroeven en de rente negatief maken. Bovendien is van elke burger bekend waar hij zich bevindt via pinnen.

   Dat hier de misdaad mee gestopt zou kunnen worden is uiteraard onzin: er komen vanzelf paralelle munten en kleine woekerbankjes 3e wereldstijl (payday loans en microcredits) gegarandeerd door de georganiseerde misdaad. Corruptie wordt tijdelijk bestreden maar er staat vanzelf corruptie op om de corruptie te beschermen.

   Verwijderen
  3. Rootman,

   Ik heb niet beweerd dat hiermee de misdaad kan worden gestopt.
   Die zul je nooit kunnen stoppen.
   Je kunt het wel lastiger maken. Zo lastig dat het zijn aantrekkingskracht verliest.

   Stel je bent een examinator en je bent al eeuwen gewend om de mensen pas een kans op slagen te geven als ze jou 10 euro kado deden. Iedereen weet het, iedereen doet het. Normaal. Geaccepteerd.
   Maar als regering wil je daar van af.
   Wat gebeurt er als die man gespaard heeft en nu van zijn loontje plots toch 30.000 euro blijkt te hebben gespaard?
   Hij krijgt een bezoekje van de fiscus en hij moet uitleggen hoe hij dat deed: 30.000 euro is precies zijn totale loon van de afgelopen 10 jaar...

   Zo ongeveer stel ik me de bedoeling van dit systeem voor...

   Verwijderen
 16. Ik denk niet dat het een vooruitgang is als er als schaduwbetalingsmiddel zakjes heroïne gebruikt gaan worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nog even terugkomend op de uitnodiging van Nieuwsuur aan E.J. Bron.

  Google en de MEANstream media hebben de aanval geopend op de alternatieve media. Dit allemaal natuurlijk n.a.v. de belabberde berichtgeving door de MSM omtrent de Amerikaanse presidentsverkiezing en dit niet alleen in de VS. Ook in Nederland bleek de MSM het kippenhok van de Amerikaanse MSM te zijn en was het wachten op alleen nog maar het bericht dat Hillary Clinton de 45e president van Amerika zou worden. Bij CNN zaten zij niet eens met spanning op de uitslag van Florida te wachten, nee, die had Hillary al binnen, terwijl op sites als Infowars/Prison Planet van Alex Jones en What Really Happened van Michael Rivero al bleek dat Florida een nek aan nek race zou worden.

  Door deze mispeer van de MSM moet de alternatieve media nu bloeden.

  Google, Corporate Press Launch Attack On Alternative Media

  http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/11/google-corporate-press-launch-attack-on.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En jawel hoor, ook Mark Zuckerberg wordt ingezet om Facebook gebruikers te beschermen tegen 'nep-nieuws', die vanuit de boze alternatieve media de wereld in wordt gestuurd.

   Facebook overweegt te waarschuwen voor nep-nieuws

   http://nos.nl/artikel/2143913-facebook-overweegt-te-waarschuwen-voor-nep-nieuws.html

   Voor de liefhebber heb ik nog wat massa vernietigingswapens van Saddam Hoessein te koop!

   Verwijderen
  2. Zo, bekomen van de schrik, knul?

   Yep, jij hebt gelijk gekregen, Hillary Clinton is de 45e president van Amerika, dat hadden jouw miljarden bronnen voorspeld, toch? Maar zij hebben het nog steeds bij het rechte eind hé, knul?

   Dan zullen wij de rest van je krabbels ook maar niet zo serieus nemen hé, knul!

   Verwijderen
  3. De 19th Nervous Breakdown van Kneuslissen dient zich aan!

   https://www.youtube.com/watch?v=wU1kTuVSUOw

   Verwijderen
 18. John Kirby zet zichzelf en het State Department voor wie hij als woordvoerder optreedt, weer eens grenzeloos voor schut. Na de bekende beschuldigen dat Rusland ziekenhuizen bombardeerde weigerde hij naar aanleiding van vragen door een RT journaliste de namen te noemen van de ziekenhuizen en de organisaties van die de beschuldigingen aan het departement hadden doorgegeven. De opmerkingen die Kirby vervolgens maakte waren goed voor een diplomatiek relletje:

  http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/russia-today-krijgt-behandeling-als-media/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, en Russia Today is volgens Kirby niet te vergelijken met de MEANstream media, nee, Russia Today behoort bij de alternatieve media die nep-nieuws en propaganda verspreiden en dat moet op alle mogelijke manieren bestreden worden.

   Verwijderen
  2. Goed artikel van Robert Parry.

   What to Do About ‘Fake News’

   So, who are the “responsible” journalists who should be anointed to regulate what the world’s public gets to see and hear? For that Orwellian task, a kind of Ministry of Truth has been set up by Google, called the First Draft Coalition, which touts itself as a collection of 30 major news and technology companies, including the Times and Post, tackling “fake news” and creating a platform to decide which stories are questionable and which ones aren’t.

   Formed in June 2015 and funded by Google News Lab, the First Draft Coalition’s founding members included Bellingcat, an online “citizen journalism” site that has gotten many of its highest profile stories wrong and is now associated with NATO’s favorite think tank, the Atlantic Council.

   Despite Bellingcat’s checkered record and its conflicts of interest through the Atlantic Council, major Western news outlets, including the Times and Post, have embraced Bellingcat, apparently because its articles always seem to mesh neatly with U.S. and European propaganda on Syria and Ukraine.

   https://consortiumnews.com/2016/11/18/what-to-do-about-fake-news/

   Verwijderen