woensdag 30 november 2016

Schaatsen kan nu! In Moskou. Op het Rode Plein.

Voor wie lekker in de open lucht op een mooie plek wil schaatsen: Overal in Rusland worden ijsbanen geopend, zoals deze gisteren op het Rode Plein in Moskou. Hij zal een flink tijdje open blijven tot ergens in Februari. Net als de Nederlanders, zijn Russen dol op schaatsen. Ze hebben er naturlijk ook het klimaat voor.

Presentatrice van het Eerste Kanaal doet verslag van de opening van de gratis ijsbaan.

Schaatspret voor jong en oud. Je verwacht het niet in wat volgens de gelijkgeschakelde Nederlandse media een dictatuur is.

Enthousiasme over de prachtige ijsbaan.

Glühweintje, hapje, drankje. Je verwacht het niet in een "dictatuur".

Feestelijke opening. Fleur en kleur. Trouwens, Rusland wordt weer (her-)ontdekt door de Nederlanders. KLM start vanaf 18 Februari een tweede rechtstreekse vlucht, in de avond, naar St.Petersburg.

Presentatrice wordt afgevoerd door professionele schaatser.

Wereldkampioenschap schaken wordt beslist in Tie-break

Karjakin tegen Carlsen wordt beslist met een tie-break. Spannend. Ligt het aan Blik, maar op de Nederlandse tv zien we er weinig van...

Rusland wacht op uitleg Turkije uitspraken Erdogan

Het doel van Turkije's militaire operatie in Syrië, is het vertrek van Bashar Assad. Rusland vindt dit geen fijne uitspraak; schijnt niet in overeenstemming te zijn met eerdere afspraken/uitspraken. Rusland hoort graag nadere uitleg hieromtrent.

Kan er ook nog bij: Oekraïne gaat raket afschieten bij RuslandWas Castro brute dictator of groot man in elk opzicht?

Wie het weet mag het in de comments zeggen. Dacht vroeger het eerste. Maar dat dacht ik van Saddam, Assad en Khadaffi ook. Bleek toch wel een stuk genuanceerder te liggen; om niet te zeggen 180 graden anders te liggen...Rusland stuurt mobiele ziekenhuizen naar Syrië

Hey... daar hoor je in Nederland toch opvallend weinig over...

27 opmerkingen:

 1. Brief van PCR aan Poetin heeft effect gehad.

  http://www.paulcraigroberts.org/2016/11/28/dear-president-putin/

  The Kremlin is ready to consider the issue of granting the Russian citizenship to Paul Craig Roberts

  Read more: https://sputniknews.com/russia/201611301048014895-citizenship-kremlin-us-secretary/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De gezelligheid van zo´n schaatsevenement met vriendelijke Russen kan slechts begrepen worden door diegenen die wat intensiever contact met hen gehad hebben.

  Tja, Erdogan... Over enkele dagen is er een diplomatiek overleg in Moskou en daar zal hij wel stevig de les gelezen worden. Trump zal ook wel een advies krijgen dit nare mannetje streng in toom te houden.

  Israel heeft een luchtaanval bij Aleppo gedaan, is hier een verband? Vermoedelijk worden binnen een maand enkele van hun belangrijke coverte generaals, stiekum aanwezig in Idlib voor coordinatie met jihadisten van de wereld geblazen. Een detente met het zeer machtige Israel is zowel voor Putin als Trump nog belangrijk, dus S400 verdediging verwacht ik nog niet.

  De eenheid van de EU valt voor onze ogen uiteen, dus ik verwacht niet dat het veel te ambitieuze plan voor een EU leger van Mogherini ergens heengaat.

  Het initiatief van Jillary lijkt terug te slaan op haar: haar eigen partij distiantieert zich, en het initiatief oogst wijde minachting en gaat nergens heen.

  Trump gaat ondertussen tekeer als een stier in een porseleinwinkel, maar weet iedere keer slechts de meest hypocriete fracties tegen hem te agiteren. Om vervolgens de grond in geboord te worden. Het zal wel een bussiness tactiek zijn of zo: Maar momenteel lijkt Trump erg op de ´exterminator´ types die huizen in Florida moeten beschermen tegen termieten en vuurmieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In principe heeft Erdogan de oorlog verklaard tegen Assad. De Turkse troepen zijn in Syrië om Assad te verwijderen heeft hij gezegd.

  Als het Russische leger een Turkse F16 boven Syrië neerschiet of als de Russische luchtmacht Turkse tanks kapot schiet of iets dergelijks.

  Wordt dan NATO artikel 5 actief ?. Moeten wij dan Turkije tegemoet komen tegen de russen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geloof niet dat artikel 5 zo werkt. Het zal een specifieke aanval op de staat Turkije moeten zijn die artikel 5 in werking zal laten treden.

  Een voorbeeld hiervan is het incident in de Golf van Tonkin, waar Noord-Vietnamese patrouilleboten de Amerikaanse torpedobootjager USS Maddox zouden hebben aangevallen. De VS hebben hier geen gebruik gemaakt van artikel 5.

  "De kern van het verdrag staat in artikel 5, dat stelt dat in geval van een aanval op een van de staten in Europa of Noord-Amerika, deze door de andere zal worden opgevat als een aanval op allemaal en dat alle landen zullen meehelpen (samenwerken) om de aanvaller af te weren."

  Bron: Wikipedia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. @Matt

   Jazeker, gewoon artikel 5 wat ruimer interpreteren:

   artikel 5, dat stelt dat in geval van een aanval door één van de staten in Europa of Noord-Amerika, deze door de andere zal worden opgevat als een aanval door allemaal en dat alle landen zullen meehelpen (samenwerken) om de aanvaller te assisteren."

   Werkte ook zo in Joegoslavie, Libie, Syrie.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Heeft @Matt het nu over Griekenland versus Turkije?

   @Dawg,

   Jazeker, een Turkse militaire eenheid gestationeerd in Syrië kan heel makkelijk geïnterpreteerd worden als Turks grondgebied en gezien de dubbele standaarden die wij hier in het westen gebruiken zal het mij niet verbazen als het ook zo wordt geïnterpreteerd.

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. Het sterke, of juist zwakke punt van artikel 5 is dat het niet bepaalt hoeveel steun er geleverd moet worden. Een enkele soldaat of trainer sturen, zoals veel eilandstaatjes in de irak oorlog deden volstaat. Artikel 5 geldt niet voor aanvallen buiten het grondgebied. NATO steun voor Turkije zou dus onder valse voorwendselen geleverd moeten worden.

   Verwijderen
 5. Van Fidel heb ik weinig herinneringen. Van het Rode Plein des te meer:

  Hier een klassieker: https://m.youtube.com/watch?v=9TXIGfL2iFw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat was wel een dappere stunt van Rust. Van Helsinki naar Moskou, met landing op het Rode Plein... Je moet het maar durven! En bedenken!

   Verwijderen
 6. Gekke Guy doet weer eens een duit in het zakje:

  "The same with defense. Let's create a European defense union, let's take on our responsibilities... Let's become an empire, an empire of the good and not of the bad."

  An empire of the good and not of the bad. UA, are you listening?

  "That is majority ruling, a government, a treasury, a common defense – that doesn't mean member states will disappear, they will not disappear, but there has to be a balance between the efficiency in which we can take decisions at a federal level and the autonomy and identity of our member states," he promised.

  Hell, no!!!

  Last week, Verhofstadt attacked President-elect Trump during a debate on Turkey’s aspirations to become an EU member. The Belgian politician said Trump was part of what he called a “ring of autocrats,” which he said also included Turkish President Recep Tayyip Erdogan and Russian President Vladimir Putin.

  “Not only do they like each other, they also have one thing in common. Bashing and destroying our way of thinking, our values, our European liberal democracy,” Verhofstadt said, adding that inside of Europe there was a “fifth column” of “cronies” of the three leaders."

  Afvoeren in dwangbuis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Eh....linkje naar de held van Maidan:

   https://www.rt.com/news/368532-verhofstadt-eu-empire-good/

   Verwijderen
  3. Tegen gekke Guy zeg ik: Droom lekker verder.

   Verwijderen
 7. Germany's spy chief has warned that Russian hackers are pelting his country with disinformation that could undermine the democratic process, echoing concerns already voiced by his domestic intelligence counterpart.

  Bruno Kahl, the new head of Germany's BND foreign intelligence service, compared the campaign in an interview published on Tuesday to misleading reports on social media before Donald Trump's election as United States president.

  The interview appeared in Munich's Sueddeutsche Zeitung as German officials puzzled over the source of a major disruption on Monday of internet traffic on Deutsche Telekom, the country's largest telecoms operator.

  Asked about political disinformation appearing in the U.S. and Europe, Kahl said he saw a Russian link in both cases.

  "We have evidence of cyber attacks that have no other purpose than triggering political uncertainty," he added. "The perpetrators are interested in delegitimising the democratic process as such, no matter who that subsequently helps."

  verder lezen op:

  http://www.reuters.com/article/us-germany-election-russia-idUSKBN13O133

  Poetin, nu ook in Duitsland. Man, man...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En weer Bana....

  Ook de Volkskrant, Ana van Es, duikt als een bezetene op Bana...

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/met-offensief-in-aleppo-komt-assads-droom-dichtbij~a4424031/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We moeten de propaganda tenenkrommend doorstaan totdat Aleppo volledig is veroverd. Daarna verplaatst de strijd zich naar Raqqa en Deir ez Zor verwacht ik. De terroristen blijven dan gecontroleerd in Idlib totdat de andere gebieden worden veroverd. Of ze willen eerst Idlib terug veroveren zodat de Turken/terroristen geen fortificaties in Idlib kunnen opbouwen. Geen idee.
   De resterende gebieden in Damascus ghouta regio, die in handen zijn van de terroristen, vallen voor de terroristen niet langer meer te handhaven. Velen geven zich over en vertrekken naar Idlib.

   Verwijderen
 9. CNN Caught In Biggest Lies Yet Against The American People
  https://www.youtube.com/watch?v=qGaEwoHLe7Q

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Trump gaat nu juist 'pro global' mensen aanstellen in zijn kabinet"
   Aan wie denkt u ?

   Verwijderen
 10. Roebel werd gisteren zelfs tov de sterke dollar stukken sterker. Sterke stijging van de olieprijs. OPEC gaat 1,2 miljoen vaten minder produceren en Rusland gaat 0,2 a 0,3 miljoen vaten minder produceren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Productie beperking van Rusland is relatief beperkt. KSA levert bijna een half miljoen vaten in.

   Verwijderen
 11. Moscow gaat waarschijnlijk ook Hafter in Tobruk van wapens voorzien.

  Hafter has high-level Moscow meets
  https://www.libyaherald.com/2016/11/29/hafter-has-high-level-moscow-meets/

  Kan een begin zijn om de NATO/Moslim broederschap regering in Tripoli te bestrijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Karjakin heeft terecht verloren van de briljante Carlsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het te weinig gevolgd om het te beoordelen, maar als jij het zegt neem ik het aan. Fantastische sport; mentaal loodzwaar; net als tennis trouwens..

   Ik heb weinig van deze tweestrijd meegekregen; gisteren op de radio een beetje.

   Verwijderen