dinsdag 15 november 2016

Blik op NOS-journaal is lid geworden van Forum voor Democratie

Blik op NOSjournaal is voor het eerst in zijn leven lid geworden van een politieke partij.

Gevoelskwestie

Het gevoel dit te doen hadden wij eerder bij de partij van Pim Fortuyn maar hebben dat toen onderdrukt. Deze keer, onderdrukken we het niet meer en zijn gewoon lid geworden van Forum voor Democratie. Gevoelskwestie. En ook in het kader: beter een foute keuze maken, dan geen keuze maken. Voor de trouwe bezoekers van deze site zal het geen verrassing zijn dat we juist voor Baudet kiezen: Baudet heeft samen met Jan Roos succesvol zijn nek uitgestoken met het Oekraine referendum.

Zinnige dingen

Daarnaast zegt hij vaak zinnige dingen over de noodzaak van samenwerking met Rusland en is hij kritisch naar de NATO en de VS. Over die laatste zei hij gisteren in Groningen zeer diplomatiek: "Onze belangen lopen niet altijd parallel". Wij hebben ook naar Wilders gekeken, maar diens gehak op de Islam en zijn abonnement op de Israëlische ambassade zijn voor ons no-go. Ook de eerder genoemde Jan Roos zou een optie geweest zijn, maar die wil het leger versterken. Waarvoor en tegen wie, vragen wij ons af en hebben we Jan ook zelf gevraagd? We kregen geen antwoord en begrijpen het niet en derhalve geen Jan Roos voor ons.

Wat betekent ons lidmaatschap voor de site?

Niet veel. Blik blijft Blik. We zullen misschien af en toe de spotlight op Forum voor Democratie zetten. Maar dat is niet zeker. We zullen de partij kritisch volgen; wellicht daar waar mogelijk aanmoedigen en steunen, daar waar nodig bekritiseren en corrigeren.

Baudet spreekt zich openlijk uit voor belang goede betrekkingen Rusland

Baudet is voor zover wij weten de enige politicus die zo uitgesproken is waar het om het belang van goede betrekkingen met Rusland gaat. Is hij daarmee "pro-Russisch", of "anti-VS"? Nee hoor. Baudet wil goede betrekkingen met zowel de VS als met Rusland. Hij herkent echter wel waar de belangen van de VS en die van Nederland "niet parallel" lopen. Dat is al iets wat we bij de meeste politici in Den Haag niet horen. Die volgen meestal slaafs de marsorders vanuit Washington, ook als het het binnenvallen van bijvoorbeeld Irak betreft. Aan die onderworpenheid lijdt Baudet niet, en dat geluid zou een verrijking van de Tweede kamer zijn.Aanbeveling: JS protesteren tegen Baudet

Gisteren hield het Forum voor Democratie een bijeenkomst in Groningen. De Jonge Socialisten waren uitgerukt om te protesteren, met kotszakjes en al. Het lijkt ons de ultieme aanbeveling om de club van Baudet te steunen.

Thierry Baudet, geboren 28 Januari 1983 te Heemstede, studeerde Rechten en Geschiedenis, en promoveerde op een proefschrift over nationale identiteit, Europese eenwording, en multiculturalisme.

67 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben ook voor het eerst lid geworden van beweging FvD, zie nieuwe vorm van politiek als een noodzaak, het huidige corrupte bestel met Commissie Geheim, achterkamerpolitiek en politici als windvanen. Vergelijkbare beweging opgericht door acteur Peppe Grillo, de 5-Sterren beweging heeft inmiddels door hun stemmen de burgemeester van Milaan gekozen. huidige peilingen,voor wat ze waard zijn(ref/brexit/vs), geven 25% kiezers aandeel in Italië. Gaat begin december bij referendum spreken. Power to the people, drain the EU swamp. Denk dat FvD ook in relatieve korte tijd groot % kan scoren.Ook Geen Peil gaat met vacuüm voorjaarsoffensief hulp zijn voor oa. FvD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf meestal SP gestemd. Maar dit keer wil ik wel zeker weten dat SP niet voor Soros Partij staat. Baudet is te rechts naar mijn smaak, dus dan zou het Piraten worden.

  Wel hoop ik dat Baudet de Wilders-stemmers gaat overnemen in de loop der tijd. Iemand door Israel gesponserd boycot ik net zo goed als avocado´s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rechts-Links is wat mij betreft niet actueel; gecontoleerd of niet gecontroleerd is het criterium

   Groen Links komt van de PSP, maar steunt interventies in o.a. Afghanistan... VVD zou "rechts" moeten zijn, maar bedenkt maatregelen die het ZZP'ers onmogelijk maakt te werken.

   Wat de SP betreft: Komt een heel eind, sympathiek, maar bijt uiteindelijk ook niet door, ook niet met goedzak Roemer. Zou toch leuk zijn als Baudet het met 1-2-3 zeteltjes redt in de Kamer?

   Verwijderen
  2. De sp heeft heel wat kansen om een alternatief geluid te laten horen laten lopen, de afgelopen jaren heeft het uit politiek gewin meegehuild met de pvvda, terwijl het juist mijn stem kreeg vanwege de goed onderbouwde en zelfstandige meningsvorming. Wat nu? DENK? FvD? Hopelijk komen ze tot inkeer want ik wil met stemmen niet verspillen aan splinterpartij.

   Verwijderen
  3. Ik reageer vrij regelmatig op het forum van Harry van Bommel. Elke keer komt er weer een stukje over een actie van PAX, Amnesty of een bedreigde minderheidsgroep, maar wel altijd diegene die een rol speelt in een VS regime change operatie.

   Wat Harry zelf betreft: ik denk dat hij in die werkmethode helemaal vastgeroest is: elke ochtend enkele dossiers van NGO´s op zijn bureau en dan vanuit links perspectief kamervragen stellen en wat actie ondernemen.

   Hij bereikt een zekere mate van succes, vanwege zijn enorme dossierkennis en oprechte inzet.

   Het is mooi dat hij zich openstelt in zijn forum voor andere meningen, maar ik zie slechts zeer weinig leerproces.

   Nu hebben alle linkse partijen zwaar te lijden onder ´identity politics´, en het heeft mij ook jaren gekost voordat ik dit soort dingen leerde onderscheiden, met nog een lange weg te gaan. Maar de SP moet nu wel flink wat laten zien, anders lokt de Sirenenzang van Ancilla...

   Verwijderen
  4. @Blikop NOSjournaal

   Groen Links kwam niet alleen voort uit de PSP maar uit een fusie van PSP, CPN, PPR en EVP. Maar sinds die fusie zijn er natuurlijk al veel (bestuurs)leden toegetreden die met die 4 partijen helemaal geen voeling meer hebben. En de bobo's die aan de wieg stonden van Groen Links zijn denk ik al zo'n beetje allemaal met pensioen.

   Iets grappigs aan Groen Links vind ik dat ze bijna nog liever smerig gewonnen schaliegas uit de USA willen inkopen dan schoon gewonnen gas uit Rusland te betrekken.

   En ook het overdragen van meer nationale bevoegdheden aan dictatoriaal Brussel heeft iets hilarisch. Net alsof ze in Brussel ooit op het idee zouden komen om in de EU de milieu-agenda van Groen Links uit te voeren...

   Vincent Brunott

   Verwijderen
  5. @Rootman,

   De SP is gecontroleerde oppositie. Dat heeft Harry van Bommel wel laten blijken uit een gelekt Wikileaks document met de Amerikaanse ambassadeur in Nederland. Ook zijn houding naar Rusland toe m.b.t. de Krim bevalt mij voor geen meter, het zijn verlengde uitspraken van het zittende establishment.

   Verwijderen
  6. Welke politieke partij is nog niet geïnfiltreerd door de globalisten.? De oranjes hebben werkelijk volledige dominantie in de politiek weten te realiseren.

   Verwijderen
  7. oranje = van Ambsberg. De naam van Oranje mogen ze niet dragen, omdat ze geen enkel stukje DNA van die familie in zich dragen.

   Verwijderen
  8. @ Joop: Ik blijf het ZEER kritisch volgen. Ik heb de piraten geschreven dat ze echt mijn stem niet kunnen krijgen zoalang ze geen (juiste) buitenlandvisie in hun programma opnemen. Ze kunnen dus nu hoogstens een proteststem krijgen. Zolang Ron Meyer en miss Marijnissen niet vooraanlopen is de partij toch kansloos. (deze 2 moeten zich nog waarmaken qua standpunten en debating skills)

   Ik gebruik al 20 jaar 3 ijkpunten/ criteria, in volgorde van belangrijkheid:

   1) Absoluut geen NATO, ´missies´ etc. Tegenwoordig eis ik daarnaast ook een EU-kritische houding.

   2) Serieus in herverdeling arbeid en inkomen/ vermogen, of basisinkomen. Hier valt Baudet voor mij dus af.

   3) Decriminalisering prostitutie

   Het laatste lijkt een persoonlijk knuffelonderwerp, maar voor mij is het ook een gouden standaard hoe politici kiezen tussen feiten, ideologie en belangen. Corrupte, denkluie en blinde politici vallen altijd voor het 2e + 3e, terwijl waar de science en doelgroep meetelt ALLEEN maar voor decriminalisatie gekozen kan worden. Ik vind het onderwerp een zuiverder ijkpunt dan the war on drugs, omdat kinderen wel degelijk zwaar door harddrugs geschaad kunnen worden (wat volwassen doen is eigen verantwoordelijkheid)

   Verder ben ik net als iedereen hier veel meer met geopolitiek dan met binnenlandse ditjes en datjes bezig, dat dat krijgt voor mij dus ook veel meer gewicht.

   De SP is dus eigenlijk te ´dom´ , FvD te rechts en Piraten te beperkt.

   En wat we net weer gezien hebben: Kiezen voor de minst erge kan vaak ongewenste resultaten hebben!

   Verwijderen
  9. In de tweets van de Piraten onderscheid ik wel degelijk een gezonde scepsis wat betreft neocon avonturen. Dat moet ook wel als je de partij van Assange bent!

   Verwijderen
  10. war on drugs = orwelliaans voor de drugs ophalen in het gebied wat je het zogenaamd bestrijdt.

   Verwijderen
 4. @Blik

  "beter een foute keuze maken, dan geen keuze maken."

  Misschien geen universele waarheid, maar als het om de huidige politieke realiteit gaat wel een goed uitgangspunt. 't Is niet te hopen dat het huidige bestel, inclusief de lakeien bij de MSM, nog lang zo door blijft doormodderen. Kan het me ook niet goed voorstellen. Maar als het zaakje dan door de hoefjes gaat moet er ook een politiek alternatief zijn waarmee mensen die het op belangrijke punten met elkaar eens zich met elkaar kunnen verbinden en hun krachten kunnen bundelen.

  Of je je in alle opzichten kunt vinden in de standpunten van
  het FvD is niet belangrijk. Een man is in de eerste plaats z'n eigen baas en geen slaaf van de opvattingen van de partij die hij steunt. Dat laatste leidt alleen maar tot het smijten met kotszakjes in plaats van politiek debat. In ieder geval verstandig en netjes dat je meldt je bij een politieke partij te hebben aangesloten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank dawg. In week 44 heb ik me daar aangemeld. For the record.

   Verwijderen
  2. Blik, Lijkt een partij op jouw lijf geschreven als ik naar hun website kijk.
   Ik juich deze grass roots partij toe.

   p.s. die oude meuk partijen moeten weg of zichzelf opnieuw uitvinden.

   Van de warmongers is Cameron al weg, Obama volgt in Januari. Van de warmongers blijven over Merkel, Hollande en Rutte. Nu, met de overwinning van Trump hebben Merkel, Hollande en Rutte hun legitimiteit verloren en zullen ook moeten aftreden.
   De Soros/Brzezinski (geo) politiek van natiestaat vernietiging is dood.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @Matt
   Als je FvD een beetje volgt, zie je dat dat net hun agendapunten zijn; wat dat betreft heb ik daar weinig zendingswerk te doen :-)
   Je moet maar eens een bijeenkomst van ze bezoeken of via de live stream bekijken.

   Ik heb dat gisteren, met de livestream, voor het eerst gedaan, bijeenkomst Groningen. Allemaal logische goed te volgen verhalen. Zonder meel in de mond. Met exact die punten die jij noemt.

   Verwijderen
  3. @Blik,

   FvD lijkt mij geen verkeerde keus om lid van te worden, dus, een goede en begrijpelijke stap van jou.

   Ik wil overigens nog wel één suggestie opvoeren aan de 10 puntenlijst van de FvD (dit n.a.v. het boek "Gekochte Journalisten" van Udo Ulfkotte) dat ook de schrijvende pers wordt aangepakt en zich niet meer laat kopen door de CIA.

   Hieronder nog een hoopvol verhaal voor de Oekraïners.

   The Ukrainian publication Nedelya.UA conducted a poll among its readers asking the following question: “Which politician would you entrust with the governance of your country?”

   The survey involved the participation of 41,600 readers and showed the following figures:

   84% (34,900) of Ukrainian respondents want to see Vladimir Putin as president of Ukraine.

   http://www.globalresearch.ca/scandalous-poll-84-of-ukrainians-want-vladimir-putin-as-their-president/5556904

   Verwijderen
  4. Ik denk dat de EU op instorten staat, dus, misschien moeten wij ons helemaal niet meer druk maken of Rutte daar zijn poot onder zet.

   Italian Prime Minister Matteo Renzi turns his back on Europe

   http://www.euronews.com/2016/11/14/italian-prime-minister-matteo-renzi-turns-his-back-on-europe

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. @Matt,

   Yep, en dan geldt het excuus dat het voor het staatsbelang is ook niet meer of hij moet vriendjes met Poetin worden, hehehehehe!!!

   Verwijderen
 6. Blik, waardeer de openheid en begrijp de keus. En geen keus maken is ook een keus maken...

  Ik weet niet welke partij ik het liefst zie regeren. Vroeger zei ik: bij gebrek aan een partij voor de mensen, stem ik op de partij voor de dieren. Maar laatst zag ik op het stembiljet ook een partij voor de mensen staan, en daar heb ik niet op gestemd...

  Ik vertrouw eigenlijk geen enkele partij, maar dat de FvD agendapunten heeft is al een hele vooruitgang, als ze zich ook aan die punten houden. Verantwoording nemen EN verantwoording afleggen. Dat laatste ontbreekt nogal in de achterkamertjespolitiek van vandaag waar mensen over andere mensen regeren, en niet namens andere mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. REPORT: HILLARY BECAME “PHYSICALLY VIOLENT” AFTER SHE REALIZED SHE HAD LOST THE ELECTION
  http://www.infowars.com/report-hillary-became-physically-violent-after-she-realized-she-had-lost-the-election/

  Ik wou dat ik erbij geweest was. Clinton die haar campagne staff aanvalt.

  Ach ja die campagne was ook helemaal niks. De slogan "I am with her" zegt toch niks, behalve dat ze de aandacht op zichzelf richt en niet op het land. "Stronger together" zegt ook niet waar je naar toe wil. Voor de rest was het meer Trump bashen dan mensen optimistisch maken voor een Clinton presidentschap de komende 4 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat had ik gezegd: schuimbekkend op de vloer!

   HAHAHAHA!

   Ik heb overigens op mijn volkstuincomplex, op mijn vrijwilligerswerk taart en slagroom uitgedeeld, resulterend in applaus en een debat. Mijn weddenschap ook zeer plezierig verzilverd, ook met een heel leuk debat. Helaas zijn mijn FL dochters in zak en as, maar dat gaat wel over hoop ik..,

   Verwijderen
  2. "Stronger together"

   En wat maakt Alexander Pechtold ervan?

   "D66 - Samen sterker"

   Zeer origineel van die arrogante veilingmeester!

   Verwijderen
  3. Het wordt helemaal niks met die veiling meester. Hij wordt opgekocht door de hoogste bieder die geld krijgt om hem bij het oud vuil te zetten.

   Verwijderen
 8. Forum voor democratie zou wel eens zo'n zelfde tracking kunnen krijgen als D66 in de jaren zestig. Het moet anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oliver Stone maakt film: Maidan werd mede door de CIA georganiseerd: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/oliver_stone_maakt_docu_over_c.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Onderstaande link zegt al genoeg. Poll onder ruim 40.000 Oekraïners, waarvan bijna 35.000 Poetin als president willen. Artikel is overigens ook afkomstig van Fort Russ.

   http://www.globalresearch.ca/scandalous-poll-84-of-ukrainians-want-vladimir-putin-as-their-president/5556904

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. @Matt,

   "Who's next?"

   Nexit! Ik verwacht een superoverwinning voor Wilders!

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Maar wil Wilders wel met Rutte?

   Verwijderen
  6. @Blik,

   Dat begrijp ik, maar heeft FvD al genoeg bekendheid in Nederland?

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. @Matt,

   Goed idee, Wilders is mijn mannetje niet.

   Verwijderen
  9. Vandaar dat die Neonazi van het Azov bataljon hoofd van de politie werd in de regio Kiev. Deze winter massale protesten in Kiev ?

   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  11. Exact Matt en Joop.

   Eén zeteltje voor FvD zou in principe al voldoende en mooi zijn; daar moet gewoon aan gewerkt worden idd. en dan moet dat kunnen lukken.

   Verwijderen
 11. @Root
  Jij zegt FvD te rechts.

  Ik herhaal; ik denk dat linnks/rechts geen termen van nu meer zijn.
  In Duitsland als ik daar moest stemmen, zou het wellicht Wagenknecht worden van die Linke.

  Zij houdt wat Geo-politiek betreft -in grote lijnen- hetzelfde discourse aan als dat van Thierry Baudet. Dus wat is nou links en wat is rechts? Criterium voor mij: zijn ze onderworpen of vrij. En natuurlijk hoe ze in het russofobe verhaal staan. Als deze twee zaken goed zitten, dan is de rest relatieve bijzaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Blik,

   Wagenknecht zou ook mijn keus zijn!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. @Matt,

   Hoeft niet, je mag ook jezelf blijven maar dan wordt je al snel 'extreem' genoemd!

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Gelukkig staan onze neuzen qua Nederlandse partijpoliek hier niet allemaal dezelfde kant op. Dat verhoogt de waarde van dit blog als zijnde onpartijdig. Net als tijdens het Oekraine referendum was er een werkende gelegenheidscoalitie tussen ´de flanken´ (met een aanvulling uit het centrum, zoals tuinders en industriëlen), en dat zie ik dan hier voortgezet.

   Tijdens mijn debatten ´in vivo´ zie ik zowel bij links als rechts veel mensen al na enkele zinnen dichtklappen, terwijl er wel degelijk bij anderen uit beide kanten een oprechte bereidheid tot echte gedachtenuitwisseling is. Opleiding blijkt dan lang niet altijd een pré te zijn, evenals gebrek daaraan dat is.

   Omdat we in Nederland toch al zo weinig fora hebben heb ik me onder de nick ´Alt- Links´ toch nog maar een keer opgegeven op Joop.nl. Ik moet alleen mijn drang om te vaak te reageren bedwingen, en alleen inzichten aanleveren die niet door anderen worden ingebracht.

   Verwijderen
 12. Is er overigens iets naar buiten gekomen van dat spoedoverleg zondag in het EP over Trump?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @ Matt: Vanuit dezelfde bron: dit is waarom Trump en Putin natuurlijke bondgenoten zijn:

   http://www.msn.com/nl-be/nieuws/opvallend/binnengluren-in-het-luxe-appartement-van-donald-trump/ar-AAkcWrw

   Wat betreft het EU overleg: het blijkt dat de huidige Europese leiders geen VS-, maar Clinton- vazallen zijn.

   Die meeting vertegenwoordigt in mijn ogen de cognitieve dissanantie bij hen tussen braaf de VS president volgen en gehoorzaam zijn aan hun marsbevelen uit het Clinton kamp en het State dept. Hetzelfde is te zien bij de MSM. En dan komt Mogherini weer met haar EU legertje , terwijl het kaartenhuis al instort.

   Verwijderen
 13. Nog maar een keer, maar wij mogen niet zien dat hij de Europese vlag verwijderd! LOL!

  Italian PM Renzi REMOVES EU flag from press conference as he turns his back on Brussels

  http://www.express.co.uk/news/world/732005/Trump-Salvini-Northern-League-PM-Renzi-REMOVES-EU-flag

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Sinds kort lees ik met veel plezier de blogs van Blik, en vooral de reacties eronder. Eindelijk een blog gevonden met een heldere kijk op de wereld en een aantal volgers met intelligente geopolitieke inzichten.

  Ik was wel enigszins verbaasd om vanochtend te lezen over de binnenlandse politieke betrokkenheid op dit platform. Daar waar in andere schrijfsels op dit blog vele luchtkastelen worden doorzien doet men hier ineens grif mee aan de democratie.

  Zelf ben ik al meer dan een decennium een overtuigd niet-stemmer. M.i. de enige manier om energie te onttrekken aan het bijgeloof van democratie, i.p.v. er energie aan toe te voegen.

  Ik zag mijn overtuigingen prachtig weerspiegeld in het volgende artikel: http://www.bovendien.com/categorieen/actualiteit/6-redenen-om-nooit-meer-te-stemmen-en-over-wat-dan-wel-te-doen

  Ik begrijp wel de sympathie voor FvD. Ik kan me echter niet aan de indruk onttrekken dat Baudet veel te veel podium krijgt binnen het establishment. Knappe vent, goed verhaal, gemakkelijk te hypen dus. Mijn bullshitt alarm gaat dan direct af: controlled opposition!

  Democratie... Sinterklaas, NOS journaal, poppenkast, luchtkasteel, bijgeloof. Ik hou mijn stem liever voor mezelf, dan kan ik nooit iemand anders (en mijzelf) beschuldigen van het misbruiken van mijn goede intenties.

  Een minimale vorm van non-compliance.

  Ik ben naarstig op zoek naar wegen om ook mijn financiële bijdrage aan wereldwijde ellende te stoppen. Maar als zelfstandig ondernemer en vader van twee kindjes is het me nog niet gelukt om daarin iets te bewerkstelligen.

  Iemand suggesties?

  Vannacht halfdroomde ik een aardige parabel: in de oceanen wordt het leven bepaald door de warme en koude onderstroming van het water. In onze maatschappij word deze onderstroming bepaald door kapitaal. Waar men in het westen gelooft dat een stem betekent dat je meebeslist, is de ontluisterende werkelijkheid dat dit slechts geschiedt dmv het schuiven met euro's en dollars. En deze ontwikkeling is progressief.

  Tot zover mijn verbazing. Ik blijf dit blog met veel plezier volgen. Op een ander platform kom ik graag in contact met mensen die zich voelen aangetrokken tot non-compliance.

  Leonard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Leonard voor mooie bijdrage en welkom.

   Jouw scepsis is zeer herkenbaar. Maar die heb ik deze keer ondergeschikt gemaakt aan mijn goede gevoel bij Baudet.

   Deze keer liever een keer wellicht telleurgesteld, dan het niet geprobeerd hebben. Dat jij (op dit moment nog) een andere afweging maakt: helder, prima en duidelijk; ook veel voor te zeggen.

   Verwijderen
 15. @Blik, heb je het stuk op Bovendien.com wel gelezen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. overigens hartelijk dank voor je verwelkoming!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heb dit artikel over Putin gelezen:

  http://bovendien.com/laatste-nieuws/oekraine/is-vladimir-putin-gevaarlijk

  Goed stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wie niet stemt mag niet klagen! Juist DIT jaar blijkt dat soms wèl stemmen grote gevolgen kan hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heb je dat stuk op bovendien.com nou al gelezen? ben wel benieuwd naar je bevindingen nml

   Verwijderen
 19. @Rootman, van jou had ik zo'n reactie niet verwacht. Ik doelde onder meer op jou als een intelligent beschouwers van 's werelds geopolitiek.

  Is wel een behoorlijk bewustwordingsproces aan vooraf gegaan hoor. Ben zeker niet over een paar nachten ijs gegaan. Lees dat stuk (en de 2 voogaande stukken waar hij naar verwijst) op bovendien.com maar eens goed door, benieuwd wat je ervan denkt.

  En daarna niet meer zo'n opmerking maken! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Rootman

  Overigens zag ik op dit blog al een discussie voorbij komen over de uitverkiezing van Trump, dat die wel eens door de elite zou kunnen zijn geënsceneerd om hem straks de eveneens geënsceneerde economische total-meltdown in de schoenen te schuiven. De rente is al aan het stijgen...

  Je kunt stemmen wat je wilt! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen