maandag 7 november 2016

Blik Blogger Matt schenkt Marit cadeau

Onze trouwe medeblogger en cartoonist Matt heeft ons verrast met zijn cadeau voor Marit. De onderstaande originele Matt tekening, portret van Marit, voor Marit. Marit kan zelfs het origineel cadeau krijgen van Matt; moet ze zich alleen even melden bij Blik hoe en waarheen het op te sturen.25 opmerkingen:

 1. Een originele Matt zou ik niet afslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet goed Matt.

   Een mens heeft ook een verantwoordelijkheid.
   Je bent gewoon verplicht om de good guys en de bad guys te identificeren.
   Laat je dat na, dan ben je medeplichtig aan alle ellende die er plaats vindt. Aan het onheil dat de zwakken treft.

   Ik heb nergens gemerkt dat deze Marit haar plicht begrijpt en ook aanvaardt.
   Ze denkt dat je nu eenmaal wel kan luisteren naar wat er op de media gezegd wordt, en dat je dat wel mag geloven.
   Ze neemt de gemakkelijkste weg.
   Maar dat is niet juist, en niet voldoende.

   "To love. To be loved. To never forget your own insignificance. To never get used to the unspeakable violence and the vulgar disparity of life around you. To seek joy in the saddest places. To pursue beauty to its lair. To never simplify what is complicated or complicate what is simple. To respect strength, never power. Above all, to watch. To try and understand. To never look away. And never, never to forget." - Arundhati Roy

   Houden van. Bemind worden. Nooit je eigen nietigheid te vergeten. Nooit gewend te worden aan het onvatbare geweld en de brute ongelijkheid rondom. Geluk te zoeken op de droefste plaatsen. Schoonheid te volgen tot waar ze thuis is. Nooit te vereenvoudigen wat complex is of compliceren wat eenvoudig is. Kracht te respecteren, nooit macht. En boven al, te kijken. Trachten te begrijpen. Nooit weg te kijken. En nooit of nooit te vergeten. Arundhati Roy.

   --

   Een ander heeft gezegd:
   Het kwaad kan alleen overwinnen doordat de goede mensen ervan weg kijken.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. @ Jan

   Marit is pas 21. In haar stukjes lees je de jeugdige overmoed die bij die leeftijd hoort. Pas later komen de twijfels aan het eigen gelijk en de compassie en empathie voor anderen die daar bij horen. Gun haar die tijd en de tekening van Matt. Leren en dwang horen niet bij elkaar.

   Verwijderen
  4. @ Matt.
   Ik houd het kort, want het is niet de eerste keer dat je in paniek raakt en niet weet wat er gebeurt.

   1. Mooi getekend. Compliment.
   2. Cadeautje was niet verdiend. Marit neemt niet haar verantwoordelijkheid.
   3. Verwijt over good guys en bad guys: was aan Marit gericht. Niet aan jou.
   4. Wie jij een cadeau geeft is jouw zaak. En wat ik daar van vind (en hier schrijf) is mijn zaak. No hard feelings.
   5. Geen tekening van mij? Is voor iedereen het beste :-)
   6. Arundhati Roy is ook cultuur, en ze doet niet onder voor jou.

   @ Dawg.
   Natuurlijk heb je volledig gelijk....... in onze huidige subcultuur.
   Maar waar is de normale cultuur gebleven, dat je van de ouderen te horen kreeg hoe je behoorde te leven. Dat je jouw stinkende best moest doen om de wereld beter te maken. Dat iedereen die lijdt,en daar niks aan kan doen, maar waar jij wèl iets aan kan doen, dat dit JOUW verantwoordelijkheid is. Dat je daar iets aan moet doen.

   Ik zal je het antwoord geven: onze cultuur is opzettelijk decadent. Opzettelijk verloederd. Kijk een dagje tv en je weet het. Vraag anders aan oudere mensen wat ze er van vinden. Als het geen slappe, onzekere meelopers zijn zullen ze het je precies vertellen.

   Waar hoort een jong iemand nog dat hij zich netjes moet gedragen. Dat hij respect moet hebben voor anderen.

   Inhoudelijk: niks 'later komt het wel goed'. De meeste ouderen, ook hoger kader, heeft geen interesse in de waarheid. Geen idee wat er met de wereld gebeurt. Terwijl er ook jongeren zijn die het wèl zien.
   Ik waarschuw ze. Maar ze zullen niet luisteren, en hun lot zou vreselijk kunnen zijn.
   250 jaar geleden zag Voltaire het al aankomen:
   All of the other people have committed crimes, the Jews are the only ones who have boasted about committing them. They are, all of them, born with raging fanaticism in their hearts, just as the Bretons and the Germans are born with blond hair. I would not be in the least bit surprised if these people would not some day become deadly to the human race. Lettres de Memmius a Cicéron (1771).

   Vraag het aan onze joodse vriend Yossi Gurvitz: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/12/427-yossi-gurvitz-when-israel-is-mighty.html

   Denk aan de 60 miljoen die krepeerden in de gulags.
   Lees Yurio Slezkine. Lees Freda Utley.

   Onwetende schapen die naar de slachtbank gaan: ik kan er mee leven. Maar nu zijn het mensen. Ik kan het niet aanzien.

   Verwijderen
  5. 'Waar hoort een jong iemand nog dat hij zich netjes moet gedragen. Dat hij respect moet hebben voor anderen.'

   Ik ben opgevoed met het idee dat mensen die vinden dat je iets moet doen, je je sterk hoort af te vragen wat er zou gebeuren als je je niet aan de eis zou houden. Ook ben ik opgevoed met het idee dat gehoorzaamheid iets is voor automaten, niet voor mensen. Verder ben ik opgevoed met het idee dat deugdelijk leven tot de mogelijkheid van een levenswijze hoort, maar dat je de beloning van die deugdelijkheid alleen in de handeling zelf kunt terug vinden. En dat dat voldoende is.

   Overigens is me dat alles niet aangeleerd, maar afgekeken van mensen die zelf het goede voorbeeld gaven. Zoals bv een kind zijn moedertaal leert (Augustinus), of een Blik blogger omgaat met een 21 jarige onbekende die ons Trol noemt (Matt). Een goed voorbeeld doet goed volgen. En hoewel ik niet kan tekenen, zie ik er het goede voorbeeld wel in.

   Verwijderen
  6. Willem Willem,
   ik denk niet dat je de ernst van de situatie begrijpt.
   Ik denk dat je slechts over koetjes en kalfjes denkt. In een poppenwereld van koetjes en kalfjes leeft.

   Ik heb het over de 100 miljoen verknoeide levens ( in Afghanistan, Irak, Libië, Surië, Donbass, Oekraine) die het gevolg zijn van onze vrolijke en onbezorgde en decadente en egoïstische en lichtzinnige levensstijl.
   Het is NIET de schuld van die 100 miljoen mensen dat hun land in puin ligt. Ze zouden het zelfs nauwelijks hebben kunnen voorkomen.
   Maar het is wel mijn schuld. En uw schuld. En ook de schuld van Marit.
   Wij hebben toegang tot de informatie. Wij kunnen achterhalen wat er gebeurt. We zijn geen onmachtige slachtoffers.

   U heeft de ernst van de situatie niet door. U ziet zichzelf als iemand die zijn klassieken kent, de litteratuur die volgens U relevant is. En U vindt het fijn om dat te etaleren. Om die oude wijsheden te leggen naast wat er nu gebeurt.
   Ik koop er niks voor.
   En die 100 miljoen mensen wiens leven is vernietigd door westerse machten, kopen er ook niks voor.
   Als U een beetje strenger voor Uzelf was geweest, en minder zelfingenomen, minder mooie praatjes verkocht ( 'gehoorzaamheid is iets voor automaten', dan had U levens kunnen redden.
   Maar nee. U bent vooral met uzelf bezig, en met uw enorme belezenheid en hoe U die nu vandaag weer een op nonchalante wijze in ellenlange posts tentoon kan spreiden.
   Not for me.

   Verwijderen
 2. Ik verwacht toch dat Trump de verkiezingen wint. De wikileaks hebben te veel schade aan mw Clinton toegebracht.

  SR 1320 – Trump Rockets North Again in Daybreak Poll
  https://www.youtube.com/watch?v=2Axff2LXquM

  De Joden hebben hun favoriet op het pluche.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als dat zo zou zijn, dan heb ik ook mijn favoriet op het pluche.
   Hier klopt iets niet, Oligarch....

   Verwijderen
 3. Het lijkt me onmogelijk om 650.000 emails in 4 dagen te beoordelen.

  James Comey mag met een heel goed verhaal komen. Eerst vond hij het nodig dat de mails werden onderzocht en in een stuk of 4 dagen weet hij al dat er niks belastend over Hillary in staat. Als de FBI al in staat was om de 650.000 emails te bekijken mbt Hillary dan moeten ook de mails uit naam van Huma gecheckt worden, want iedereen weet dat Huma ook uit naam van Hillary mailt. Dus met die ogen moet ook gekeken worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Huma en de hulp in de huishouding, Klaarblijkelijk hielp iedereen in het gezin Clinton een beetje mee bij het handelen van de mail. Logisch, 650.000 i ook niet niks.

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-3910326/Clinton-instructed-housekeeper-print-emails-including-classified-materials-Washington-residence.html

   Verwijderen
  2. Oligarch,
   Ze hebben ongeveer 8 dagen de tijd gehad, en hebben alleen de mais van en naar Hillary bekeken.
   Ik weet niet hoeveel dat er waren. Maar het zou dus een stuk minder dan 650000 kunnen zijn.

   Mogelijk dat men automatisch er door heen gaat, met behulp van steekwoorden.

   Verwijderen
 4. Volgens Bill Still leidt Trump in alle leeftijdscategoriën. De Polls geven geen goed overzicht over hoe de zwarte gemeenschap in werkelijkheid stemt. In werkelijkheid zullen veel meer zwarten op Trump stemmen. Trump leidt Clinton met een margen van boven de 5%.
  SR 1324 – Daybreak Poll – Donald Trump Gets 42.4% of Hispanic Vote
  https://www.youtube.com/watch?v=fZjKa7ZduRA

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is hetzelfde als met het MH-17 verhaal, je betrekt je vriendjes in het onderzoek, dan komt het vanzelf goed.

  Exposed: FBI Director James Comey’s Clinton Foundation Connection

  http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/09/10/exposed-fbi-director-james-comeys-clinton-foundation-connection/

  FBI Director James Comey: Hillary Should Not Face Criminal Charges. But Who Conducted the Investigation? FBI Deputy Director Andrew McCabe Whose Wife Received $467,500

  http://www.globalresearch.ca/fbi-director-james-comey-no-evidence-of-hillary-wrong-doing-but-who-conducted-the-investigation-fbi-deputy-director-andrew-mccabe-bribed-whose-wife-received-467000/5555398

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fantastisch, die 'waarheid' van jou, Kneuslissen!

   Trey Gowdy Finds Out Hillary Clinton Lied Under Oath And Hes Pissed

   https://www.youtube.com/watch?v=HqmpIYcnfNw

   Verwijderen
  2. Yep, en James Comey was volgens jou een republikein, toch?

   Verwijderen
  3. Nee, volgens mij weer niet. Volgens mij behoort hij tot de 'onafhankelijke', tenminste, als hij niet liegt in zijn biografie! Maar ja, net als Kneuslissen kan je niemand meer vertrouwen!

   Verwijderen
  4. Loretta Lynch is de schuldige hier. J. Comey heeft onder ede verklaard dat Hillary
   .E mails van haar privé server heeft gestuurd die gemerkt waren als van nationaal belang/classified/vertrouwelijk.
   .Ze heeft classified e mails verstuurd
   .Ze heeft meerdere apparaten gebruikt op haar persoonlijke server, niet één zoals mw Clinton heeft beweerd
   .Niet alle werk gerelateerde emails zijn aan de overheid overgedragen zoals ze verklaarde.

   Mw. Clinton heeft een .gov e mail account geweigerd voordat ze aantrad en heeft een eigen e mail systeem opgezet voordat ze minister van buitenlandse zaken werd.

   Iedere militair wordt ontslagen als hij vertrouwelijke info naar zijn eigen server zend. Misschien is zij morgen de oppercommandant van de strijdkrachten en hoeft zij zich niet te houden aan het protocol waar iedere militair/overheids medewerker aan heeft te houden.

   Dus ze heeft sowieso 4x onder ede gelogen. Loretta Lynch, waar bent u om mr. Comey uit zijn functie te ontheven en waar bent u om mw. Clinton te berechten ?

   Zoals jij en ik al hebben gezegd Joop. Ze behoort tot het clubje dat boven de wet staat.
   Net als met de "honorable" Jon Corzine van MFGLobal die 1,6 miljard van privé rekeningen stal en het aan JP Morgan gaf om de verliezen te betalen van zijn foute gokgedrag op europese obligaties.


   Verwijderen
  5. @oligarch,

   En bovenal, Hillary heeft onder ede gelogen, bewezen in het Amerikaanse congres! Maar Trey Gowdy heeft het 18 uur geleden al gezegd in een interview met FOX News; "Het congres kan niets ondernemen tegen de FBI en het DOJ omdat deze rechtstreeks onder de president vallen."

   Verwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen