zondag 6 november 2016

"Ministerie van Onderwijs raadt studenten af Russisch te studeren"

Marit de Roij, 21 jaar, studeert geschiedenis en Russisch. Zij geeft een interview, dat HIER terug te luisteren is.

Los van een aantal zaken waar wij ons niet in herkennen ("Nederlandse docenten zijn objectief", "Nederlandse pers geeft juist beeld over Rusland wat betreft politiek, Syrië en Oekraïne", "Russen vielen Krim binnen") is het interessant deze jonge dame te horen spreken over bepaalde zaken en brengt zij ook gewoon groot nieuws:


Beter Rechten of Economie dan Russisch studeren...

Zij zit in Leiden in het derde jaar Russisch en ze zijn daar nog met 11 man over. Dat is weinig, erkent zowel zij als de interviewster. Volgens Marit komt dat omdat het Ministerie het afraadt om Russisch te leren. Zou geen werk in te vinden zijn. Zowel Marit als de interviewster begrijpen daar niets van. Jongeren kunnen volgens het Ministerie beter economie of rechten gaan studeren...

Laatste Tsaar lieve man

Ook over de revolutie in 1917 zegt zij interessante dingen: "Je moet niet denken dat het hele volk achter de Bolsjewieken stond. Het was uiteindelijk slechts een klein groepje."

Over Nicolas de Tweede, de laatste Tsar: "Hij was juist een hele lieve familieman die liever met zijn gezin op de tennisbaan stond. Hij wilde helemaal geen Tsar zijn. Het is de tragiek dat juist hij en zijn hele familie zijn afgeslacht." En ze gaat verder: "Tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft de anti-Romanov propaganda grote hoogten bereikt."

"St.Petersburg bruisend, Kiev geweldig"

Ze vertelt ook hoe historische feiten in Rusland nog dagelijks, ook in discussies, gebruikt worden. Iets dat we in Nederland (allang) niet meer kennen of kunnen. Verder vindt Marit St.Petersburg een bruisende stad, Kiev vindt ze ook een geweldige stad; Minsk daarentegen vindt ze niet veel aan, maar wel erg goedkoop. 25 Dollar voor een maand onderdak."

Marit de Roij, 21 jaar jong: "Niveau van onderwijs Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden is laag". Marit maakt zich samen met Guy Verhofstad zorgen en ziet de Russische militairen actief om Oost Aleppo te bevrijden als "schoften". Hoe zij de "geallieerden" ziet die bezig zijn in Mosul is niet uit haar getwitter op te maken.Marit reageert op dit artikel...

75 opmerkingen:

 1. Vroeger moest men in Leiden 'het geloof der kameraden' van Karel van 't Reve leren, een boek waarvan een halve eeuw na dato toch wel gezegd kan worden dat het onleesbaar is (oordeel anders zelf http://www.dbnl.org/tekst/reve003gelo01_01/reve003gelo01_01.pdf). Maar ja, diezelfde Karel van 't Reve voerde daar in Leiden toen de scepter als hoogleraar Slavische talen en was aanspreekpunt in Nederland voor alles wat Russisch was. Had bovendien geschreven over zijn 'bedroevende' ervaringen als Parool correspondent in Rusland, een land waar hij zich toen hij jong was, zoveel meer van had voorgesteld. Zoals dat hoort als je in een land leeft waar men niks van die Russen moet hebben. Dostojevski was ook niets meer dan een keukenmeidenroman schrijver aldus van 't Reve. Van dat soort professoren kan je als regering die niets van Ruslsnd moet hebben niet genoeg hebben.

  Maar een nieuwe Van 't Reve is er niet in Leiden. Wel een Grunberg, die hem bewondert, maar van een ander geloof is en bovendien in die andere heilstaat leeft: de Verenigde Staten van Amerika. En geen Russisch spreekt. En geen professor is.

  Ik heb eigenlijk wel met deze studente te doen... Ik geloof dat ze ter goede trouw is, evenals haar docenten die moeten vechten voor het voortbestaan van hun professie (met 11 leerlingen in de klas). Maar de wereld is zo verwarrend als je haar 'objectief' probeert te duiden met enkel en alleen MSM feiten.

  Misschien dat ze een Laura Starink of Hubert Smeets moeten vragen hoe je als Rusland academicus een goed betaald en zeker bestaan kunt opbouwen in Nederland. Betaald kunt publiceren in Raam op Rusland ofzo...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Raam op Rusland, de met tonnen in de lucht gebrachte staatswebsite die tegenwicht moet bieden aan het succesvolle prive-initiatief Blik op NOSjournaal?
   Van hun website:
   Mede mogelijk gemaakt door

   Ministerie van Buitenlandse Zaken
   Wilhelmina E. Jansen Fonds

   Verwijderen
  2. Een ding is wel zeker: deze jongedame heeft haar toekomst verzekerd! Zelfs als de verhoudingen tussen EU en Rusland voorlopig slecht blijven. Ik hoop dat ze zo verstandig is een stage in Rusland te doen buiten de pro-westerse kringen, opdat haar oordeel verruimd wordt en een beetje kan uitburgeren.

   Verwijderen
  3. Zal wel een carriere politica worden binnen de gevestigde orde.

   Verwijderen
  4. Ik had een lang verhaal geschreven, maar het staat er eigenlijk al veel beter bij Rootman, namelijk "ik hoop dat ze zo verstandig is een stage in Rusland te doen buiten de pro-westerse kringen, opdat haar oordeel verruimd wordt en een beetje kan uitburgeren." Sluit ik me volledig bij aan.

   Verwijderen
  5. @ Oli

   Ze is zich nu alvast een beetje aan het inlikken:

   http://www.tiramarit.com/2016/04/06/stem-voor/

   Dom geitje, maar dat valt toch niet op tussen Gekke Guy en Enge Hans.

   Verwijderen
  6. Dom geitje schrijft dat Turkije een islamistisch broeinest werd doordat de EU de deur dicht gooide voor Turkse toetreding in de EU.
   LOL/

   Verwijderen
 2. De Russische revolutie duurde van 1917 tot 1922. De Boljewieken waren zeker niet overal geliefd. Warburg, Schiff, JP Morgan (allen Rothschild agenten) hebben de revolutie gefinancierd. Lenin en Trotski werden in 1917 Rusland ingevlogen om de revolutie te leiden.
  Russian Civil War
  https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Civil_War

  Prof A. Sutton (die later toegang had tot de archiven werd later door het hoover instituut voor oorlog vrede en revolutie van Stanford ontslagen werd omdat hij de zaken verteld die niet verteld mochten/mogen worden) verteld wie de Bolsjewieken gesteund hebben om de tsaar van de troon te stoten.

  Wall Street and the Bolshevik Revolution - Antony Sutton
  https://www.youtube.com/watch?v=kEVOIO4TbZs

  THE AMERICAN RED CROSS MISSION IN RUSSIA — 1917
  http://reformed-theology.org/html/books/bolshevik_revolution/chapter_05.htm
  Humanitaire missie waarbij het aantal doktoren ver in de minderheid was tov de wallstreet/federal reserve afgevaardigden.
  William B Thompson gaf bv de Bolsjewieken 1 miljoen dollar

  Who financed Lenin and Trotsky?
  http://www.wildboar.net/multilingual/easterneuropean/russian/literature/articles/whofinanced/whofinancedleninandtrotsky.html

  Jacob Schiff
  https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Schiff
  Financierde in 1905 de japanners om de tsaar te laten verliezen in de japans russische oorlog.

  De tsaar die nog eens 2 miljoen troepen verloor in ww1- daarboven op nog eens 4 miljoen gewonde troepen- was zwaar verzwakt en impopulair. Dit heeft de revolutie mogelijk gemaakt. Desondanks hadden de Bolsjewieken nog 5 jaar nodig om geheel rusland te veroveren. Waren blijkbaar ook niet populair.

  Amtorg Trading Corporation
  https://en.wikipedia.org/wiki/Amtorg_Trading_Corporation
  Meer dan 100 amerikaanse bedrijven deden mee aan het eerste vijf jaren plan (naast natuurlijk de duitse, engelse en japanse bedrijven) om de fabrieken in de sovjet unie aan de praat te krijgen.

  Bolsjewieken -onbewust of waarschijnlijk bewust- hadden de hele industrie en landbouw volledig kapot gemaakt. Zodat aerikaanse, europese en japanse bedrijven invloed zouden hebben in de sovjet unie ?

  Een humanitaire missie die gebruikt wordt om militaire/revolutionaire doelen te bereiken. Is er wat verandert in de loop der jaren ?
  Financieren van rebellen om een zittende president van de troon te stoten. Is er wat verander in de loop der jaren ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ook zijn dat de westerse bedrijven hebben bij gesprongen om de revolutie van de mallote Bolsjewieken te laten slagen. Directeuren, technici iedereen werd ontslagen. Boeren werden onteigent. Niemand mocht meer wat verbouwen.

   p.s. Lenin zijn moeder kwam van een goede familie. Hij leefde vroeger met zijn vrouw een tijdje van de pacht van landgoed wat ze hem had nagelaten en hij kon woedend worden als de pachters hem niet betaalden. LOL

   Verwijderen
  2. Weet iemand overigens wanneer ´Bolsjewieken´ veranderden in ´communisten´, en waardoor? Heeft het iets met Trotski te maken? Ik heb dit ook ooit aan de Saker gevraagd, maar geen antwoord gekregen

   Verwijderen
  3. Ik denk.
   Bolsjewieken waren een op een marxistische leest geschoeide rebellen club.
   Communist is iemand die vind dat eigendom een gezamenlijk iets moet zijn. Het onderling delen van eigendom heb je natuurlijk in allerlei vormen en maten. Een communist vind wellicht dat niemand persoonlijk eigendom mag hebben.
   Sovjet is een advies gevend orgaan, waarbij iedere groep zijn afgevaardigden mocht leveren. Sovjets werden gevormd tijdens de revolutie waarbij ook andere rebellen zoals de menshevikken aan meededen. Bolsjewieken kregen in de loop der tijd de macht binnen de councils en toen zijn lenin alle macht naar de councils. Toen was hij -als leider van de Boljewieken- natuurlijk de machtigste man.
   Soviet (council)
   https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_(council)

   Verwijderen
  4. De Russische sociaal-democraten veranderde hun naam in communisten om zich te onderscheidden van (westerse) sociaal-democraten die instemden met WO1.

   Verwijderen
 3. Mede door de IT en techniek (olie sector) is Engels onontbeerlijk!
  als alle studenten besluiten in het Engels te communiceren is er meer tijd voor het leren van sofisme!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar Engels kan en mag niet de wereldtaal zijn. Ik spreek misschien beter Engels dan Nederlands, maar een Romaanse taal en eigenlijk toch ook een Slavische (dan nemen we natuurlijk niet Pools of Slowaaks) hoort bij het Europese continent. Een taalgroep dwingt tot een denkwijze. Ik had ooit een 30er jaren Duits chemietextboek. In die taal kwam dat dichtbij prachtige muziek, terwijl het in het Nederlands en Engels veel saaier klinkt. Van het Russisch krijg ik wel mee dat het ook een prima voertuig is voor wetenschap en onderwijs. Misschien wel op hetzelfde niveau als Latijn en Grieks.

   Russisch leren is echter wel een zware uitdaging.

   Verwijderen
  2. Rootman,
   ik heb ooit filosofie moeten studeren uit duitstalige boeken. Hegel en zo. Twee zinnen per pagina. Nou, dan ben je nog niet jarig!
   Ik kan niet zeggen dat het er duidelijker op werd voor mij.

   Terwijl duits volgens mij toch de taal is die bij dit soort filosofie hoort.
   --
   Ik begrijp niet dat Engels van jou niet de wereldtaal mag zijn. Het ìs al zo goed als de wereldtaal.
   Gelukkig is dat Esperanto nooit wat geworden.
   Dan veel liever het engels.
   Ik heb alleen een grote hekel aan de 1%, niet aan de gewone yanks en engelsen.
   En zeg nu zelf: als je met en chinees of een fransman in het engels praat, dan is het vaak al lastig genoeg om ze te verstaan. Dan ben je heel blij dat iedereen tenminste een beetje engels kent. NB: In China leren de kindertjes van 6 jaar al engels!

   Verwijderen
 4. @Root en allen
  Aan de UVA in Amsterdam kun je goed Russisch leren.
  Voor alle leeftijden, van 18 tot 80 en die doen ook allemaal mee. Voorwaarde "VWO" is flexibel.
  http://www.uva.nl/onderwijs/bachelor/bacheloropleidingen/content/slavische-talen-en-culturen/slavische-talen-en-culturen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De NOS over hoe de russen naar de amerikaanse verkiezingscampagne kijken
  'Het is vooral Clinton die niet deugt in Russische media'
  http://nos.nl/artikel/2141666-het-is-vooral-clinton-die-niet-deugt-in-russische-media.html
  De NOS draait dat de russen liever Trump hebben. Ik heb dat echter in de filmpjes niet kunnen ontdekken.

  Putin warns Americans 'You're being distracted!' Vladimir Putin on Hillary Clinton
  https://www.youtube.com/watch?v=Az-l01xbjI0
  Interessant verhaal van Poetin. Vanaf min 5:30 over de amerikaanse verkiezingen. Hij zegt hetzelfde wat ik altijd zeg. Trump lijkt samen met Rusland te willen werken, maar komt hij dat ook na ?. Clinton schijnt erg anti Rusland te zijn, maar zal zij in de praktijk werkelijk zo anti Rusland zijn. Wat je van de presidentskandidaten hoort is allemaal RETORIEK.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zit bij de NOS een filmpje bij waarbij Giuliani verteld dat de democraten frauderen door mensen meerdere keren te laten stemmen. Soms wel tot 8x toe.


   Volgens Tarpley is Giuliani de mentor van James Comey.

   Meet Donald Trump’s Top FBI Fanboy
   Trump supporters with strong ties to the agency kept talking about surprises and leaks to come—and come they did.
   http://www.thedailybeast.com/articles/2016/11/03/meet-donald-trump-s-top-fbi-fanboy.html

   Verwijderen
  2. Giuliani was burgemeester van new york tijdens 9/11. Betrokken bij 9/11 dus. Slecht teken als deze man achter Trump staat.

   Verwijderen
 6. Nou @Blik, bedankt. Klik ik op 'schoften', sta ik meteen oog in oog met Gekke Guy. Misschien moet je daar toch echt even voor waarschuwen.

  Maar goed die bijdehante Marit die nu Aleppo als Grozny 2.0 aanduidt hjeeft er klaarblijkelijk geen problemen mee als haar Guru Guy wapens wil leveren aan de jihadi's die van Syrie een hel op aarde hebben gemaakt.

  Gelukkig is een trol zo vriendelijk haar wat bijles moderne geschiedenis te geven:

  https://www.youtube.com/watch?v=OCy8YljO5Us&feature=youtu.be

  disclaimer: clip met Guy Verhofstadt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marit neemt braaf over wat haar leraar haar verteld. Doet ze dan niet, dan zal ze haar studie niet kunnen afmaken en zal ze geen succesvolle toekomst tegemoet kunnen gaan.
   Later bij de UN zal ze keurig het officiële Nederlandse standpunt verdedigen.

   Verwijderen
  2. Misschien voor Marit:

   Definieer: "succesvolle toekomst"

   Misschien dat het besef dan komt dat 'succesvol' synoniem is aan 'gemaakt', wat synoniem is aan 'niet echt'. En als je dat weet, waarom zou je dan nog 'succes' willen nastreven? 'Heeft me zelf een tijdje gekost om dat te beseffen...

   Ik kan het een 21 jarige studente niet kwalijk nemen als ze praatjes gelooft die haar via allerlei kanalen in het hoofd worden gedramd.

   En cognitieve dissonantie begint vrijwel nooit met acceptatie, maar met ontkenning. En daarna, een ingewikkelde rouwreactie..

   Ik gun Marit die stage in Rusland bij een niet-westers georiënteerde organisatie om de ogen de kost te geven. Of in ieder geval veel wijsheid. Die meestal met de jaren komt.

   De toekomst is niet hopeloos, of hoeft dat niet te zijn.

   Een studie afmaken kan ik overigens wel aanraden. Goed voor je zelfwaardering.

   Verwijderen
 7. Als tegenwicht voor deze Marit kan ik zeggen dat ik ook studenten Russisch ken die ferm achter Putin staan en de zaken zien zoals de meeste mensen die hier schrijven.

  Over de laatste Tsaar heb ik zopas een heel interessant artikel gelezen. (Ook over Rasputin staan er opmerkelijke zaken in.)

  http://russia-insider.com/en/politics/everything-you-know-about-last-russian-tsar-lie-heres-true-story/ri17309

  Zo lees je dat de Tsaar geen landen veroverde om zijn macht uit te breiden, maar om Russen te bevrijden die 'bezet' waren. ( Vergelijk dat met Putin's verwijderen van de moslimextremisten uit Tsjetsjenie, methet verwijderen van Georgie uit Ossetie, met het verwijderen van de Nuland-vriendjes uit de Krim, met de steun aan de Donbassers) :

  ...the parts of the Ottoman Empire which Nicholas I was interested in were those where an Orthodox Christian population had for centuries suffered under the Muslim Yoke. The Crimean War was not a colonial, imperialist Russian war to expand into the Ottoman Empire and exploit it, like those conducted by Western Powers to expand into Africa and Asia and exploit them. It was a struggle to liberate from oppression – in fact an anti-colonial, anti-imperialist war. The aim was to free Orthodox lands and peoples from oppression, not to conquer someone else’s empire.

  Ook zegt hij dat Raspoetin door iedereen zwart werd gemaakt om op die manier de tsarenfamilie zwart te maken. Als decadent en goedgelovig af te schilderen.
  De auteur schrijft er dit over:
  I would only repeat the words of the Tsar himself, ‘He is a simple, good, religious Russian’, and the words of the Tsar’s sister, Grand Duchess Olga, ‘He was neither saint nor devil…he was a peasant with a profound faith in God and a gift of healing’.


  BeantwoordenVerwijderen
 8. Marit reageert op Oli; ze doet het echter op twitter... Marit, je bent hier ook van harte welkom hoor!

  https://twitter.com/Tiramarit/status/795358734436499456

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Ja hoor, Marit mag ons best als trol zien, en blijft welkom; hebben we van Putin en de Russen geleerd; altijd blijven praten met de "partners". Wij lopen niet weg; we labelen ook zo min mogelijk (gebeurt soms toch, glipt er doorheen), en gaan graag met Marit een beetje in discussie. Ze zegt hele zinnige dingen, en zaken waar we anders over denken, prima toch? Laat haar hier maar zeggen waarom ze Blik een trol vindt. Daarbij, we hebben dezelfde moeilijk te verklaren aantrekkingskracht tot Rusland. Dat schept ook een band. Dus zeker, Marit = welkom.

   Verwijderen
  3. Hier op BlikopNOSjournaal geven we kritiek op de propaganda van de MSM en op iedereen die kritiekloos de propaganda van de westerse MSM na papagaait. We zijn geen trollen.

   Blik heeft wel 2 trollen, maar die houden zich gelukkig sinds 5 dagen rustig.

   p.s.Cool dat Marit op BlikopNOSjournaal reageert.

   Verwijderen
  4. Het feit dat Marit niet weet wat een trol is, maar wel het woord gebruikt doet het ergste vermoeden.

   Het meisje is te weinig nieuwsgierig om de waarheid te achterhalen.
   Hoe ik dat weet?

   Nou, ik kan me niet voorstellen dat je èn de waarheid wil weten èn toch geen verdediger van Putin bent.
   Ze was in Rusland, ze sprak met de mensen daar. Ze mòet het weten.
   Dat is anders voor al die Nederlanders die alleen de MSM hebben om zich een beeld te vormen.

   Blik, je helpt dit meisje echt niet door haar zachtzinnig en begripvol tegemoet te treden. Ook zij heeft recht op een stukje waarheid. Cold Turkey.

   Verwijderen
  5. Leuk voorval vandaag op CNN:
   In een campagnefilmpje van Trump komen drie foto's voor van heel invloedrijke figuren waar Trump kritiek op heeft, en wat blijkt?
   Alle drie joods.
   CNN's Jake Tappert vroeg aan Senator Al Franken: "Is dit toeval, of toch een vorm van antisemitisme?"
   Franken: "Well, I am jewish myself, and I think this is not OK."
   Ik herinner me Janet Yellen (FED) en Blankfein ( GS) en de derde foto is me ontschoten.

   Maar dit is wel de oplossing voor al onze problemen: Laat ons alleen nog maar joodse politici en leiders toestaan, en dan elke kritiek verbieden omdat het anti-semitisch is.
   ( Een soort USSR dus, die 60 jaar bestond en precies 60 miljoen mensen het leven kostte.)
   Onze Trol Cruelman is helemaal voor.

   Verwijderen
  6. @Jan,
   Op Barron na die te jong is, zijn al de kinderen van Trump met een Jood getrouwd of daten een Jood.

   Trump’s Jews
   The Republican presidential candidate has Jewish family members and friends. Here’s who they are.
   http://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/207978/trumps-jews

   Verwijderen
  7. Oligarch,
   ik denk niet dat je gelijk hebt.
   Trump heeft volop joodse medewerkers en deskundigen in dienst, maar in het artikel zie ik alleen dat Ivanka een joodse man heeft. Ze is zelf ook joods geworden. Daar spreekt Trump soms wel over. Maar dat de andere drie volwassen kinderen een relatie met een joodse partner hebben, dat kom ik nergens tegen.
   Is ook niet belangrijk.

   Dit is belangrijk:
   - Joodse mensen zorgen vaak dat andere joden hogerop komen in de organisatie. (Vooral in politieke organisaties is dat niet correct)
   - Kritiek op joden is altijd tricky, want ze kunnen altijd roepen dat dit uit antisemitische motieven gebeurt, en dat was tot voor enkele jaren dodelijk.
   - de joden hebben die immuniteit voor kritiek gebruikt om in vele landen de macht in handen te nemen: zie de docu 'The Israel Lobby' van de VPRO.
   https://www.youtube.com/watch?v=yw_v3hqtCl0
   Miljoenen moslims hebben dit al met de dood moeten bekopen. En als Hillary word gekozen komen daar mogelijk tientallen miljoenen Europeanen bij.
   Dàt is waarom het belangrijk is.

   Verwijderen
  8. @Jan
   Beetje meer research doen. Ik weet dat je het niet wil weten, maar je zal toch je ogen open moeten doen.

   Eric trouwde met Vanessa Kay Haydon
   http://ethnicelebs.com/vanessa-trump
   Donald jr trouwde met Lara Yunaska
   http://jpupdates.com/2014/11/11/donald-trump-marries-son-jewish-celeb-crystal-chuppah/
   Tiffany date met Ross Mechanic
   http://www.jta.org/2016/10/02/news-opinion/politics/trump-daughter-tiffany-dating-jewish-son-of-real-estate-attorney

   Trump makes pitch to Israel and American Jews
   https://www.youtube.com/watch?v=8RMWGTStWvc

   Verwijderen
  9. Richard Haass council on foreign relations en volbloed jood is het beste wat Donald Trump zou kunnen krijgen in zijn regering.

   Donald Trump names globalist CFR President Richard Haass the best he will hire
   https://www.youtube.com/watch?v=d0xAqDcKUwU

   Hou je ogen maar gesloten Jan.

   Verwijderen
  10. Trump is in Brooklyn tussen de joden opgegroeid. Hij is één van hen.

   Verwijderen
  11. Joden willen Trump

   Israelis feel the love for Donald Trump
   https://www.youtube.com/watch?v=sXM-PHjkMXE

   Verwijderen
  12. Donald Trump Make Israel Great Again OOPS I Mean America - WARN YOUR VICTIMS
   https://www.youtube.com/watch?v=EZXUohMCbT8

   Verwijderen
  13. Donald Trump: Iran can be taken!

   Verwijderen
  14. @ Oligarch,
   Ja, Oligarch, ik heb alleen de link bekeken die je gaf. Maar inderdaad: àlle 4 volwassen kinderen van Trumphuwdenof zijn verlooft met een ( half) joodse partner.
   Het is niet niks!
   Dan wordt het wel erg moelijk om jouvan antisemitische gevoelens te beschuldigen. En toch gebeurde het vandaag, op CNN.
   Ik weet dat Netanyahu zxei dat het voor hem niet uitmaakte: Trump of Clinton. Het zou voor Israel altijd beter worden met de nieuwe president.

   Je schrijft: "Hou je ogen maar gesloten Jan."
   Maar dat betekent dat ik mij bewust ergens voor afsluit.
   Dat is toch niet zo?

   Je bedoelt dat jij altijd reserves had bij Trump en dat ik er niet zo bang voor was. Dat is juist.
   Maar dangaat het me vooral om 1 ding: Hillary zal mogelijk WO3 beginnen, en Trump heeft gezegd dat ie daar geen zin in heeft.
   Dat is voo rmij van doorslaggevend belang.
   En verder: Hillary wil op de huidige voet door gaan : empire before country. Trump wil het land er boven op brengen, en de wereld-hegemonie geeft ie daarvoor graag op. Ook dat vind ik erg belangrijk en een groot voordeel. No more wars!

   Verwijderen
  15. @Jan,
   Wat Obama niet kon, kan Hillary ook niet.
   ww3 overleven Hillary en de Rothschilds en hun kinderen ook niet.

   Het maakt mij niet uit wie het wordt. Goldman Sachs wint toch.

   Verwijderen
 9. De Russische Revolutie. 1.
  Het beste bewijs dat de Wall Street bankiers mee de revolutie betaalden is wel dat het Congres in 1920 een enquete commissie in stelde en de bankiers op het matje riep.
  "Waarom hebben jullie in Godsnaam die communisten aan de macht gebracht?"
  De bankiers: "Omdat op die manier Rusland altijd zwak zal blijven en nooit een competitor op de wereldmarkt zal zijn. "

  http://reformed-theology.org/html/books/bolshevik_revolution/chapter_11.htm#17

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Russische Revolutie 2.
   De filosoof Bertrand Russell was pro marxisme en was wel een voorstander van de Russische Revolutie. Ook was hij een vriend van de joden. Hij hielp in de jaren 50 heel veel joden van Rusland naar Het Westen.
   Maar in 1967, als hij zijn autobiografie publiceert, dan neemt hij toch daarin een brief op die hij in 1920 schreef aan zijn vriendin Ottoline. Hij schreef vanuit Stockholm, op de trugweg van Sint Petersburg, alwaar hi de revolutie enige tijd zelf heeft gadegeslagen.
   Dit is wat hij schrijft:
   pag. 354. Brief 25 juni 1920:

   “Bolshevism is a close tyrannical bureaucracy, with a spy system more elaborate and terrible than the Tsar's, and an aristocracy as insolent and unfeeling, composed of Americanised Jews. No vestige of liberty remains, in thought or speech or action.”

   Die revolutie was de hel op aarde. Er vielen miljoenen doden. 75% van de Russen was tègen de communistische machtsgreep, die hen door Het Westen en door de joden door de strot werd geduwd.

   En de 25% etnische Russen die er aan mee werkten waren ongetwijfeld niet van plan om hun land voor eeuwig arm en onvrij te maken, met een Gulag waar in de komende 60 jaar 60 miljoen mensen zouden moeten creperen.

   Verwijderen
  2. Russische Revolutie 3.

   Er zijn vele ooggetuigen en van de Russische Revolutie die getuigden dat het hier om een joodse staatsgreep ging.
   Ook bekende tijdgenoten als Churchill schreven er over.

   = Churchill.
   http://www.mosaisk.com/revolution/Winston-Churchill-Zionism-Versus-Bolshevism.php

   = ambassadeur Oudendijke. Zijn waarschuwing werd opgenomen in een White Paper. http://www.biblebelievers.org.au/witness1.htm#1

   = Brits Parlementslid Archibald Maule.
   http://www.sweetliberty.org/issues/wars/nameless/3.shtml

   = Yuri Slezkine op pag 183 van zijn boek ‘The jewish Century”( 2005)

   ==Reverend George Simons getuigde in 1919 voor de Amerikaanse Senaat.

   - Times of London correspondent Robert Wilton beschreef het uitvoerig.

   = Dr. Fahey in zijn boek : The rulers of Russia.
   http://www.traditioninaction.org/Questions/WebSources/B_345_The-Rulers-of-Russia.pdf

   Verwijderen
  3. @Jan, bedankt voor je bijdrage. Door Rusland te geven aan de Bolsjewieken zou Rusland geen gevaar zijn voor de bankiers hegemonie uit Londen en New York. Ik heb ook zo iets gehoord over de steun van de bankiers aan Mao tse tung. Chiang Kai shek werd door de Engelsen gefrustreerd in zijn oorlog tegen Mao.
   De bankiers uit Londen en New York zijn extreem succesvol geweest door het communisme in Rusland en China te introduceren. Amerika werd de absolute wereldmacht. Je ziet wat er gebeurt nu China en Rusland een meer normale maatschappij hebben.

   p.s. Je citeert "composed of Americanised Jews" ik zou willen dat je dat ook meeneemt naar je eigen conclusie. Niet alle joden in Rusland hebben meegewerkt om het communisme te laten slagen en ik weet zeker dat 95% van de joden die hebben meegewerkt spijt hebben gehad en ook zijn weggerot in een Gulag van het systeem. Altijd gevaarlijk om een hele bevolkingsgroep onder één noemer te voegen. Zoals je weet zijn niet alle Duitsers blond zoals Voltaire beweerde. Sterker nog, de meerderheid van de Duitsers is dat niet. Niet iedere moslim is een verkrachter. ;-)

   Verwijderen
  4. @ Oligarch,
   of de bankiers steun aan Mao hebben verleend weet ik niet. Officieel steunde Amerika natuurlijk Chang Kai Chek. Maar volgens Freda Utley, die ter plekke was, kwam die steun van de VS altijd te laat, en was het altijd veel te weinig. Zij heeft de indruk dat 'machtigen in de VS' wilden dat Mao de strijd zou winnen.
   Als ik Marit iets aan mag raden, dan is het om Freda Utley volledig te lezen. www.fredautley.com
   Ook veel info voer Rusland.

   Hier het hoofdstuk over de non-hulp aan Chang Kai Chek: http://fredautley.com/toolittle/

   Over de joden in Rusland.
   Yuri Slezkine ( Rus, half jood, Amerikaans professor) heeft er alles over geschreven.
   Omdat joden slimmer zijn en veel beter opgeleid dan de Russen, controleerden ze het land binnen no time.
   Maar bij hun eigenschappen hoort ook de absolute plank voor het hoofd: het fanatisme waarmee ze dingen doen,waarmee ze in stromingen geloven. MacDonald zegt: ze hebben een enorme intensiteit. Blind fanaat, zou ik zeggen.
   Dus ja: ze hebben ook veel joden over de kling gejaagd.
   Maar zonder hun invloed was de religie daar nooit afgeschaft, en waren er nauwelijks doden gevallen.
   De doden die onder de Tsaren vielen vallen volledig in het niet in vergelijk wat er onder de communisten gebeurde.
   Lees Slezkine, zou ik aanraden.
   (Rabbijn Tamara Benima citeert ook uit Slezkine.)

   Verwijderen
  5. Oligarch,

   nog een toevoeging die ik vergat.
   Bertrand Russell schrijft dat de leiding van de R Rev. in Sint Petersburg in handen lag van 'Americanised jews'.

   Dat waren geen Russendie pro Amerika waren, zoals je nu de 5e colonne in Rusland hebt.
   Nee, dat waren Russische mannen die als kind of als jong volwassene uit Rusland waren geemigreerd naar de Lower East side en andere joodse wijken in New York.

   Ik meen dat Trotsky, toen hij naar Rusland vertrok vanuit New York, er ongeveer 350 mee nam op de boot. Maar later zijn er wellicht nog vele honderden ( terug) naar Rusland gegaan om daar de revolutie te steunen.

   Het belang van Russel's citaat is dat het 'from the horse's mouth ' komt: van iemand die pro joods is en pro communisme.
   Èn hij schrijft het in 1967 in zijn memoires. Een brief van 47 jaar geleden neemt hij op in zijn memoires. Je zou denken dat hij zich voor deze 9 licht anti-semitische?) brief zou generen. Dat hij hem zou verbranden. Nee, hij plaatst hem in zijn memoires.
   Ik denk dat hij de waarheid wil laten prevaleren.

   Verwijderen
 10. vraagje van Jill Stein

  If Saudi Arabia funded 9/11 and ISIS too, why does Obama protect them, Clinton arm them, & Podesta lobby for them?

  https://twitter.com/DrJillStein/status/795068270198091776

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stein: kandidaat die zinnige dingen zegt en waarvan het treurig (maar voorspelbaar) is dat je haar naam vrijwel alleen maar in de alternatieve media hoort.

   Net zoals Ron Paul en Ralph Nader overkwam.

   Verwijderen
 11. Nog een synoniem voor windvaan:

  Comey

  Zie: http://www.zerohedge.com/news/2016-11-06/fbi-folds-again-comey-says-conclusions-unchanged-july-clinton-email-review

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Poetinjugend naar de VS om te flyeren voor Trump"

  Maar niet echt, het is de praatjeugd van D66 die afreist.

  "Thirty politically passionate millennials from the Netherlands" gaan dus flyeren voor zo ongeveer de minst democratische democraat van de wereld. Typisch D66, natuurlijk, om een democratiehatende democraat een electoraal opkontje te geven.

  Voorts mag men zich afvragen waar het bakfietstuigh zich mee bemoeit en of het niet wat kras is om een vanity trip naar New York als politieke inzet te bestempelen, maar dat zijn slechts bijzaken: een democraat die voor Hillary is, is als een varken dat flyert voor de rookworstenfabriek."

  Verder lezen op GS.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/11/lock_her_up.html#comments

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik werd geboeid door het begrip 'vanity trip'.
   Het bestaat zelfs niet in het Urban Dictionary.
   Het wordt alleen gebruikt in een artikel op de Huffingon Post.

   Maar ik begrijp het wel:
   Als je tegen jouw vrienden kunt zeggen dat je naar de VS bent gevlogen om Hillary te steunen in haar campagne, dan heb je voor niet al te veel geld je eigen ijdelheid wel aardig in de watten gelegd.

   Verwijderen
  2. @ Jan

   Vind taalgebruik (en spelling) op GS vaak episch.

   Verwijderen
  3. D66 millenials = Trendy onwetende gekkies

   Verwijderen
 13. No criminality in Clinton emails - FBI

  "The FBI says it has found no evidence of criminality in a new batch of Hillary Clinton emails.
  FBI Director James Comey said in a letter to congressmen the agency had finished its review and found nothing to alter its original conclusion."

  http://www.bbc.com/news/election-us-2016-37892138?ns_mchannel=social&ns_campaign=bbc_breaking&ns_source=twitter&ns_linkname=news_central

  Steve (Pieczenik) kom er maar in, zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Jullie denken toch niet dat Hillary's blazoen hiermee gezuiverd is?

   We've got our hands on all of them!' Congressman says Republican lawmakers have their own set of Anthony Weiner's 650,000 emails

   Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3910766/We-ve-got-hands-Congressman-says-Republican-lawmakers-set-Anthony-Weiner-s-650-000-emails.html#ixzz4PGo2yyFu

   Verwijderen
  3. Daarnaast weten wij niet wanneer en onder welke omstandigheden de soft-coup, waar Steve Pieczenik het over heeft, plaats gaat vinden. Dit, zou die omstandigheid weleens kunnen zijn. Boven de FBI staat de Attorney General (Loretta Lynch, een Clinton lieverdje) en daarboven Obama (geen Clinton lieverdje, maar heeft genoeg te verbergen om niet óók een onderzoek en aanklacht aan zijn broek te krijgen). Het principe "de ene hand wast de ander" is hier dus wel van toepassing.

   Verwijderen
  4. Dat is heel slecht nieuws, Dawg.

   Ik heb CNN nagekeken, en het klopt: Comey zegt dat ze al die 650000 mails hebben bekeken en dat er geen reden is om Hillary te vervolgen.
   De kop luidt: All Clear. ( daaronder een foto van een juichende Clinton.)

   Dit gaat zonder meer stemmen kosten aan Trump.
   De kans dat hij het gaat redden is hiermee volgens mij ( als er niks meer verandert) wel heel klein geworden.

   Twijfelaars die niet zo graag op Trump stemmen hebben nu een strohalm om zich aan vast te grijpen: 'Het is onderzocht en ze gaat vrijuit.'

   Heel erg jammer.
   Ben benieuwd of die staatsgreep van de FBI en CIA medewerkers nu toch nog gaat komen.
   Dat is bijna niet mogelijk om dat nog voor de verkiezingen te organiseren.
   11 dagen geleden, toen Comey met zijn nieuws kwam, was dat wel mogelijk, en volgens mij was Comey daarom ook gedwongen om met zijn verklaring te komen.
   Maar nu is het te kort dag. En na de verkiezingen is te laat.

   ( Ik stel me zo voor dat die zachte staatsgreep waar Pieczenik over sprak een soort 'staking van grote delen van de FBI en CIA' behelsde. Aols je dat een week voor de verkiezingen doet, en daardoor wordt Trump gekozen, dan heb je een goede kans dat je een heldendaad hebt verricht die goed af loopt. Nu is het daarvoor te laat.)

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Alleen al §2071 diskwalificeert haar voor het uitoefenen van de functie van POTUS!

   Verwijderen
  7. Waarschijnlijk gaan de I.S. aanvallen in de VS nu ook niet door!

   Verwijderen
 14. FBI kapot. Clinton wint. WO III komt in zicht.

  Zeg nooit nooit natuurlijk. Maar deze verkiezingen zijn geregeld. Hillary gaat winnen. Het internationale establishment wint daarmee, want Hillary is het trekpopje in hun handen, en we kunnen ons klaarmaken voor een hele gevaarlijke confrontatie met Rusland. Want Hillary Clinton wordt aangestuurd door buitenlandse krachten zoals het rijk van de Saoedi’s en de Golfstaten die onder het mom van een godsdienstoorlog tegen de sjiieten een strijd voert om gaspijpleidingen naar Europa, en dat is een strijd tegen Rusland, en mogelijk China. Het draait allemaal om dit enorme gasveld op de illustratie. Een mega gasveld dat deels door Iran in productie gebracht kan worden, deels door Qatar, maar de gasleidingen moeten hoe dan ook door Syrië. Wie Syrië in handen heeft, die heeft de buit.

  verder lezen op:

  http://joostniemoller.nl/

  WO III. Nice.

  Bekijk het ook eens van de positieve kant: er zit klaarblijkelijk nog zoveel fossiele energie onder de grond dat er een wereldoorlog zou kunnen uitbreken over de kwestie wie er gas gaat leveren aan Europa: Rusland of het MO.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ga er nog niet van uit dat Clinton wint. Maar dan moet er liefst vandaag erg schokkend materiaal vrijkomen. Het wantrouwen jegens Clinton is mainstream geworden, zelfs Kroel erkent het : [Haar blazoen is verre van zuiver; je behoort zo niet met geheime informatie om te gaan. Dat is ook duidelijk gemaakt door de FBI. Maar tussen extreem slordig en strafbaar zitten heel wat gaten.]

  Dat maakt haar in mainstream ogen wel erg incompetent. Ik ga er ook van uit dat er undecided Amerikanen zijn die de buitenproportionele steun van artiesten en Obama, Michelle, Biden etc. ook als een teken van extreme zwakte zien.

  Amerikanen hebben Fox op hun kabel, wij moeten het zien op youtube, als alternatieve zender dus. Fox wordt daar goed bekeken, dus veel materiaal wat hier alleen maar op te zoeken is wordt daar vlot gepresenteerd. Undecideds kijken hier regelmatig naar, zeker omdat de andere MSM tè opvallend partijdig pro-Clinton zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nooit gedacht dat ik positief over Fox news zou schrijven!

  Naast de VS verkiezingen speelt een ander onderwerp in het nieuws: het offensief in Raqqa. We mogen allemaal blij zijn dat IS op de terugtocht is, maar met dit offensief wordt wel een precedent geschapen voor een ´Sunnistan´, geheel volgens PNAC en Yinon plannetjes. Dit gaat nadat het stof van de presidentsverkiezingen is opgetrokken, zeker als Clinton zou winnen onze aandacht opeisen: waar de Amerikanen binnentrekken gaan ze in principe NOOIT meer weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heeft Wikileaks nog een November surprise?

  De site van twitter is down, dus wie weet. Ik vind de site van Wikileaks zelf erg moeilijk zoekbaar. Wie heeft Twitter gehacked?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Toch een aanrader:
  Het interview Pilger-Assange uitgschreven. (leestijd 10 min ?)
  En een interview van Peter Jay met Pilger. ( 20 min)
  http://www.informationclearinghouse.info/article45796.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik blijf verbaasd waarom Trump nooit over Huma-gate heeft gesproken.

  Huma-gate: Het feit dat de vertrouwelinge Huma Abedin, die àlle geheime documenten van Clinton leest en kan doorsturen naar wie ze wil) heel sterke ( familie-) banden heeft met extremistische moslims.

  En: Heeft Trump al gezegd in zijn speeches dat dezelfde landen die ISIS steunen, dat die ook Clinton financieel steunen?

  Waarom zegt hij dat niet elke 5 minuten in zijn speeches? Dan moeten de MSM er wel over beginnen te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   "Ik blijf verbaasd waarom Trump nooit over Huma-gate heeft gesproken."

   Stilte over Huma Abedin is oorverdovend.

   Verwijderen
 20. Natuurlijk kan er na de verkiezingen nog zoveel gebeuren. het NYPD heeft ook alle 650000 emails, en een aantal Republikeinen heeft ze ook , als ik me goed herinner. ERn natuurlijk de 'rogue' elements in de FBI.
  Maar als Hillary eenmaal is gekozen, dan wordt alles vle malen moeilijker dan wanneer Trump zou zijn gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @ Rootman

  "maar met dit offensief wordt wel een precedent geschapen voor een ´Sunnistan´, geheel volgens PNAC en Yinon plannetjes."

  Wie bespeelt wie? De Saoedi's en Quatar die door middel van chantage, omkoping en Huma Abedin de VS voor hun karretje spannen in een strijd tegen de sjiieten? De VS die de tegenstelling tussen sunnieten en sjiieten uitspelen om de Russen via de gasconnectie met hun rug tegen de muur te zetten. Of is het dan toch Israel die haar invloed op de Amerikaanse buitenlandse politiek aan de touwtjes trekt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg,
   zoals je weet heb ik de rol aangenomen van 'openbaar aanklager' van onze usual suspects.
   Ik wil dus bewust steeds de schuld bij Israel zoeken.
   Dat is nuttig. Iemand anders kan mijn argumenten afschieten.
   Zo komen we via these-antithese tot een hogere graad van kennis. In elke rechtbank gebeurt hetzelfde.

   Welnu. Hier is mijn beredenering waaruit moet blijken dat het Masterplan van Israel komt:


   1. Amerika heeft geen baat bij de Qataarse gaspijplijn:
   Short term verzwakt Rusland als hun gas niet naar Europa kan, maar dan gaat al het gas naar China, en long term wordt zo de macht van het Russisch-Chinese blok veel groter.

   2. KSA en Qataar hebben geen baat bij deze oorlogen:
   De Sunni- Shia vijandigheid is eeuwen oud, maar leidde zelden tot oorlog.
   In Lybië en Syrië begonnen de Sunnieten plots (proxy) oorlogen tegen de Shiiten. Waarom? Die oorlogen brengen de heersers in financiele problemen, veroorzaken enorme haat vanuit de Shiiten en maken het voortbestaan van het Huis Saud en van de Emirs juist veel onzekerder.
   Dat Qataarse gas krijgen ze echt wel verkocht, dat hoeft niet perse naar Europa. Mijn idee: KSA en Qatar zijn de oorlog ingeluisd door valse adviseurs.

   3. Uit het Yinon plan, maar ook zonder Yinon plan, is duidelijk dat Israel de ambitie heeft om de regio te controleren, en dat dit het beste gaat als al jouw buurlanden en verdere vijanden als Libië in onmacht en burgeroorlog weg zinken. Yinon zegt: stook die interne strijd op in die landen.

   4. Het idee om jonge testosteron bommen (*) als rogue leger te gaan gebruiken voor jouw eigen doelen is afkomstig van Richard Perle. Hij begon al in de jaren 80 met enorme geldbedragen aan moslimlanden te schenken (via het American-Turkish Council: bron Sibel Edmonds) en daarmee een kweekvijver voor jihadisten te vormen. Mogelijk was hij geïnspireerd door de mudjaheddin die Brzezinski in 1979 ging gebruiken in Afghanistan.
   (*) http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/365149/Nieuwsuur.html

   5. De haat tegen Israel is wijd verbreid onder alle moslimvolken ter wereld. ( En begrijpelijk, volgens mij). Maar was er ooit een jihadist die Israel aan viel? Nee. Wel hebben we foto’s van jihadisten die inIsraelische ziekenhuizen worden verpleegd en een bezoekje van Netanyahu krijgen.

   Tot zover.

   Verwijderen
  2. Toevoeging:

   6. De ware situatie blijkt uit een speech die Wesley Clark hield in 2007 , toen hij president van Amerika wilde worden: Youtube zoekterm: Wes Clark america's foreign policy coup


   Op 10 sec. “On 911 we had a policy-coup. Some hard nosed people took over the direction of American policy .”
   Op 3 min: “In 1991 was Paul Wolfowitz de derde man in het Pentagon.”
   Op 4.20 min: “Destert Storm leerde ons dat we ons leger in het Midden Oosten kunnen gebruiken zonder dat de Russen ons tegen houden. En we hebben nu 5 of 10 jaar de tijd om die landen die vroeger aan Rusland waren gelieerd kapot te maken: Syrië, Iran, Irak, vóór er weer een sterk land om de hoek komt kijken dat dit kan verhinderen. “ ( Letterlijk zegt hij : “We have got 5 or 10 years to clean up those old Soviet regimes – Syria, Iran, Irak - before the next great superpower comes on to challenge us.” )

   Jan V.: Waarom moest Irak verder kapot? Het was toch ongevaarlijk en door de VS reeds verslagen? Hoe gevaarlijk was Syrië voor de VS? Ze werkten met de Assad’s samen! Wat voor gevaar had de VS te duchten van Iran?
   De redenering van Wolfowitz klopt niet. Hij geeft geen motivatie voor deze ambities om die landen (verder) kapot te maken.
   Er is maar één schema waarin het vernietigen van deze landen past: het Oded Yinon plan. “Verzwak al uw buurlanden, dan ben je zelf de baas in de regio”.

   Verwijderen
  3. Toevoeging:

   7. Hillary: vernietig Syrie, om Israel te helpen.

   Letterlijk uit en Wikileak van Clinton:
   “The best way to help Israel deal with Iran’s growing nuclear capability is to help the people of Syria overthrow the regime of Bashar Assad,”

   http://newobserveronline.com/clinton-destroy-syria-israel/

   Dus: Syrië wordt niet vernietigd om Rusland dwars te zitten, en niet omdat er een Sunni-Shia strijd gaande is. Nee, het gebeurt allemaal maar voor 1 doel: Israel Lebensraum geven.

   Verwijderen
 22. Het enige waar we nu nog op kunnen hopen is het Brexit scenario: dat alle polls onjuist waren (al dan niet opzettelijk) , o.a. omdat veel Trump stemmers dit niet durfden zeggen tegen de pollster, maar in de anonimiteit van het stemhokje wel durven uitkomen voor hun echte mening.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. 't Was de toch de butler, eh... de huishoudster:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3910326/Clinton-instructed-housekeeper-print-emails-including-classified-materials-Washington-residence.html

  BeantwoordenVerwijderen