zaterdag 13 maart 2021

Wat weet EénVandaag over Verkiezingen2021 dat wij niet weten?

Zojuist in de EénVandaag uitzending van vandaag 13 Maart 2021 sprak presentator Pieter Jan Hagens over het aantal stemmen dat nodig is om op eigen kracht het parlament binnen te komen. "Dat zal dit jaar meer zijn in verband met de hogere verwachte opkomst".

Deze verwacht hogere opkomst staat dan weer in schril contrast met het constant "doodmaken" van de campagne. Zo hoorden we in dezelfde uitzending: "Het is moeilijk campagne voeren in verband met Corona", "De peilingen zitten vast", "Er is weinig beweging". Ook worden er regelrechte hele vreemde dingen gezegd: Campagne voeren zou door Corona niet mogelijk zijn. "Massabijeenkomsten" zouden niet meer lukken. Daar zou met name Forum last van hebben. Dat laatste was dan weer de opmerking van politiek commentator Joost Vullings. Is het de "politiek specialist" van de staatsomroep ontgaan dat Baudet elke dag minimaal twee maal volle pleinen trekt? Hoezo nou "FVD heeft er last van"? Ligt Vullings onder een steen? FVD floreert! En dat notabene ondanks alle tegenwerking. Kijk anders nog kort HIER even, meneer Vullings.

Volgens vreemde Vullings zouden "massabijeenkomsten" niet meer lukken en met name FVD zou daar last van hebben..... Zie de foto, en hoeveel last FVD er van heeft... Zelfs als de realiteit zo duidelijk is, dan nog geven staats "journalisten" er maar een draai aan. Thierry Baudet heeft vandaag bedankt voor een gesprek met EénVandaag, en de uitzending die er overbleef bewees dat hij een punt heeft. Hoewel wij hem er graag gezien hadden.

Hoe weet hij dat?

Maar terug naar Pieter Jan Hagens' "hogere opkomst": hoe weet hij dat? Waar heeft hij dat vandaan? Heeft hij een glazen bol? Of laat hij ons alvast wennen aan de "dump" die gaat komen en die "de opkomst" zal stuwen tot ongekende hoogten? Het is het zoveelste gebeuren dat een slecht gevoel geeft over a.s. woensdag.

Monitoren

Laat in de comments weten wat jij kunt of gaat doen 17 Maart. Het is dan trouwens ook nog St.Patrick's Day. Wat je zou kunnen doen is rond 20:55 uur naar je stembureau gaan. Eventueel om ook nog te gaan stemmen, en dan blijven om bij de telling aanwezig te zijn. Je kunt dan in ieder geval waarnemen welke stapeltjes het hardst aanzwellen in jouw kiesdistrict. Ons is verteld dat iedere kiezer dit recht heeft. Dus het zou mooi zijn als een aantal van ons van dit blog dit ter harte zouden nemen. Als een aantal mensen zouden registreren dat het stapeltje Baudet het hoogst is, maar later zou Baudet het moeten doen met een zuinige 7-8 zeteltjes, dan weten we "there is something rotten in the State of Denmark".

Stemmen worden geteld in de vorm van stapeltjes. Je mag erbij zijn als kiezer. Wie gaat gebruik maken van dat recht?
4 opmerkingen:

 1. [Wie gaat gebruik maken van dat recht?]

  Ikke. Ik doe vaak nachtwerk, dus appeltje-eitje. Melden bij de (kuch) Voorzitter van het Stembureau en dan hoor je het wel. Zodra stemmen 'verhuizen' om ergens anders te worden geteld, dan verhuis ik mee. Dat geef ik vooraf aan.

  Belangrijk voor @oli: morgen ben ik er niet. Kleinkind heeft 'n snotneus/griep/verkouden en moeder blijft daarom thuis. Dus we gaan eerst volgende week naar Het Haagje. Jammer, had me er zo op verheugd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Steeds maar lulkoek, gespeelde zorg en verontwaardiging in de MSM over 'complotdenkers'. Vandaag weer bij de Staatsomroep:

  'Dit zijn de gevolgen van complottheorieën in Nederland

  De zichtbare gevolgen van complottheorieën hebben het afgelopen jaar een behoorlijke vlucht genomen. "Het debat in de samenleving verhardt en complottheorieën hebben hun weg gevonden naar de openbare ruimte", zeggen onderzoekers.

  Agenten merkten het tijdens de avondklokrellen: hooligans komen normaal alleen om te knokken, maar nu voelden demonstranten zich als "de ridders op het witte paard", de laatste verdedigers van de waarheid. Die demonstranten waren volgens de agenten in burger veelal complotdenkers. Hun theorieën hebben steeds meer impact, buiten hun eigen zolderkamers.'

  verder lezen:

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2372421-dit-zijn-de-gevolgen-van-complottheorieen-in-nederland.html

  Waar komt die preoccupatie met het zogenaamde complotdenken toch vandaan. Simpel, naarmate de gelijkschakeling de censuur en de leugens in de msm meer in het oog beginnen te lopen groeit de behoefte aan een zondebok en een bliksemafleider.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'Nog steeds volledig doodgezwegen door de vaderlandse leugenpers: Groot schandaal in Den Haag bij OPCW. Deze 'chemische waakhond' heeft nepgifgasaanval Witte Helmen in de doofpot gezet. Ondanks vragen die hierover in de 2e Kamer zijn gesteld.'

   https://twitter.com/beek38/status/1370660786729799680

   Verwijderen
  2. 'Tucker Discussing Concerns About The Claims Made By OPCW & Pentagon About Alleged Syria Chemical Attack

   "If the Pentagon & our media can lie about pretext in order to justify bombing sovereign countries & get away with it, then they will do it again & that should concern you."

   4:06 a.m. · 13 mrt. 2021

   https://twitter.com/ColumbiaBugle/status/1370571845267681280

   Verwijderen