woensdag 24 maart 2021

Waar is Arie Slob mee bezig?

 

Vanaf medio april komen er zelftesten voor middelbare scholen, basisscholen en het speciaal onderwijs. Het onderwijs is de eerste sector waar we zelftesten grootschalig gaan inzetten. Zo sporen we besmettingen sneller op en kunnen lessen doorgaan. Zie ook:


Slob maakt tempo met de volgende fase van de dystopie: de test-sameleving.

Wij hebben gisteren de eerste tweet gestuurd met het thema "mensenhandelaar". Maar Duitsland lijkt de supermarkten volgend weekend te sluiten. Het VK kom je zonder "geldige reden" niet meer uit, op straffe van eur 5000 boete. Het gaat mogelijk niet lang meer duren, voordat mensen een mensenhandelaar 20.000 euro gaan betalen om ze uit deze gebieden weg te halen naar een land waar je geen stok door je neus hoeft te penetreren.

Waar kunnen we heen?

17 opmerkingen:

 1. Het gras is altijd groener aan de andere kant van de sloot.
  Helaas, vluchten kan niet meer en is ook zinloos.
  Als je je hier, je verworven vrijheid af laat pakken, moet je niet denken dat je hem elders gratis terug gaat krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar kunnen we heen?

  Waarom vluchten? Hier in deze drassige delta liggen onze eigen vierkante meters.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sneltests razendsnel uitverkocht.
  (Om gezeik met cookies te voorkomen het artikel gekopieerd.)


  Duitse sneltests vliegen de deur uit: voorraad in Aldi in 12 minuten uitverkocht

  In Duitsland kan je vanaf vandaag zelftesten voor corona gewoon in de supermarkt kopen. Dat blijkt onmiddellijk een groot succes en in verschillende filialen waren de testen al snel uitverkocht. In België zal het nog even wachten zijn voor zulke testen in de rekken komen.

  In Duitsland waren er deze ochtend aan verschillende supermarkten lange rijen. Sinds vandaag kunnen klanten er namelijk zelftesten voor het coronavirus kopen. Ze kosten weliswaar 25 euro, maar dan heb je een doosje met vijf antigenteststrips. De uitslag bij dit soort tests duurt ongeveer 15 minuten en zou 96 procent nauwkeurig zij. Niet alleen supermarkten maar ook drogisterijen en apotheken zullen de tests heel snel in huis hebben.

  Bij een vestiging in Düsseldorf waar een verslaggever van de Rheinische Post een doosje met tests ging kopen, stond er een rij klanten voor de deur te wachten toen de supermarkt om 07.00 uur openging. Hij schatte het aantal wachtenden op tachtig en een van de mensen zei dat de rij voor de winkel hem aan de communistische DDR (Duitse Democratische Republiek, 1949-1990) deed denken. Winkelen was daar door chronische schaarste geen sinecure. Elke klant mocht maar één doosje tests kopen, maar de teststrips van de onderneming AESKU-Groep in Wendelsheim waren er snel uitverkocht.

  Ook bij een Aldi-filiaal in Sleeswijk-Holstein, in het noorden van Duitsland, hing er na amper 12 minuten een affiche aan de deur dat de sneltests op waren. Volgens een woordvoerder van Aldi waren de testen in het hele land direct uitverkocht. Ze hopen binnenkort meer testen aan te kunnen bieden.

  Belgische tests vergaren stof

  In België zullen de zelftests nog niet snel beschikbaar zijn. Wel heeft ons land al 1,1 miljoen sneltesten aangekocht. Deze worden al gebruikt in bijvoorbeeld scholen en bedrijven, maar tot nu toe is slechts een 10.000-tal testen effectief gebruikt.

  Volgens professor Herman Goossens (UAntwerpen) houdt men in ons land nog even vast aan de klassieke PCR-coronatesten. Dat is vooral uit gewoonte, maar ook door de grote administratieve last die gepaard gaat met het inzetten van sneltesten.

  Voor zelftesten moeten er eerst een nieuwe wet komen. Zo’n zelftest zou ook niet in elke situatie toegelaten mogen worden, aldus Goossens. “Stel, iemand wil gaan skiën en die moet een negatief resultaat voorleggen, dan zou ik daar toch geen zelftest toelaten.” Ook waar de zelftests te koop zullen zijn in ons land, moet nog beslist worden.

  Mocht je je door de cookiewall hebben geworsteld, dan kan je de Belgische commentaren lezen. De teneur is: België wacht af, zoals altijd.
  1 Slimmert gezien: kopen op Internet.

  Ik heb enige dagen geleden adressen gepost, waar je zelf testen kunt bestellen, in antwoord op @SDR. Even zoeken dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom zou je jezelf testen?
  Voegt niets toe maar brengt wel geld en macht in het laatje van de heersers.
  Ik test niet en laat me ook niet testen en al evenmin vaccineren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Dwarsligger: [Waarom zou je jezelf testen? Voegt niets toe]

  Wel degelijk. Als je positief test, weet je dat je een tijdje gevaarlijk bent voor je -zwakke- medemens. Daarnaast kan je, als je de quarantaineperiode door bent, jezelf aansluiten bij de -inmiddels- grote groep van Nederlanders, die 'het' al gehad heeft en kan je met goed fatsoen overal naar binnen en hoef je je niet te laten prikken, al zegt 'men' (belanghebbenden) van wel.

  Als je negatief test, ben je so wie so al vrij, maar dan bewezen. Je voorkomt zinloze discussies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is helemaal foute boel Wolf. We laten ons in een situatie brengen waarin het normaal wordt dat je zonder dat je zelf ergens last van hebt verplicht ben je te laten testen. En waarvoor? Als het om iets als ebola ging kon me hier iets bij voorstellen. Maar voor de griep?

   Verwijderen
  2. @Dawg: In wezen heb je natuurlijk gelijk, maar als je jezelf test, voorkom je de verplichte test en anders kom je nergens meer binnen, daar gaat het mij om.
   Zoals het cda vroeger bezuinigde met de kaasschaaf, komen nu steeds meer eisen bovenop de andere.
   En door jezelf te testen, heb je geen risico, dat er rare dingen gaan gebeuren met je lichaamsmateriaal. Je hebt alles dan zelf in de hand. En als je een (EU)goedgekeurde test neemt, kan niemand daar iets van zeggen.
   [We laten ons in een situatie brengen]
   Als je het nog niet door hebt: We zitten er al middenin.

   Verwijderen
  3. [maar als je jezelf test, voorkom je de verplichte test]

   Dat is dan ook echt de ENIGE reden dat ik zou overwegen dit te doen maar het is natuurlijk inderdaad foute boel en de omgekeerde wereld.


   [[We laten ons in een situatie brengen]
   Als je het nog niet door hebt: We zitten er al middenin.]

   Ja, "we" hebben ons al in die situatie laten brengen maar ik ben het eens met @Dawg dat "we" (in ieder geval moeten proberen) de situatie niet nog erger te maken. Dat testen op/met kinderen stuit in ieder geval op enorm veel weerstand.

   Verwijderen
  4. [Daarnaast kan je, als je de quarantaineperiode door bent, jezelf aansluiten bij de -inmiddels- grote groep van Nederlanders, die 'het' al gehad heeft en kan je met goed fatsoen overal naar binnen en hoef je je niet te laten prikken, al zegt 'men' (belanghebbenden) van wel.]

   Wil je die situatie bereiken (zeggen dat je "het" al gehad hebt) dan kun je altijd (mocht je steeds negatief testen) nog een geit, een papaya of een flesje cola testen :-)))))))))))))))))))))))))))))

   Verwijderen
  5. Covid testen werken niet. En het infectiegevaar , als je asymptomatisch bent, daar is nog niet eens een begin van bewijs voor

   De ‘doe nou niet zo moeilijk mentaliteit’ is reden waarom we in deze Covid nonsense zitten.

   Hier is Kary Mullis (uitvinder PCR test en Nobelprijs winnaar, en overleden in 2019) over waarom PCR geen virale ziekte kan diagnosticeren. Hij spreekt over HIV, maar had het net zo goed over sars-Cov-2 kunnen hebben.

   https://m.youtube.com/watch?v=jTRk7pyGOBU&feature=youtu.be

   Verwijderen
 6. Pieter Omtzigt zit in de problemen. Het cda wil hem kaltstellen. De man is goed voor 7 zetels. Als hij slim is, stapt hij met zijn 7 zetels over naar FvD en het cda is dan gehalveerd! (Soms zijn dromen wel leuk.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [Als hij slim is, stapt hij met zijn 7 zetels over naar FvD]

   Zelfs als hij met zijn ene zetel overstapt, heeft het al effect. Zijn kiezers zullen hem erom waarderen en - als hij wacht tot er een kabinet geformeerd is - is het effect nog groter, zeker als er een minimale meerderheid is.

   Verwijderen
  2. Hij heeft 1 zetel maar ik weet niet wat zijn achterban van het FvD vindt.
   Hij zou bij Forum beter op zijn plaats zijn.
   Die zijn er ook al aan gewend geraakt om geen antwoorden te krijgen maar gaan ,net als hij, onvermoeibaar door.

   Verwijderen
 7. @G.B.Wolf [als je positief test, weet je dat je een tijdje gevaarlijk bent voor je -zwakke- medemens. Daarnaast kan je, als je de quarantaineperiode door bent, jezelf aansluiten bij de -inmiddels- grote groep van Nederlanders, die 'het' al gehad heeft en kan je met goed fatsoen overal naar binnen en hoef je je niet te laten prikken, al zegt 'men' (belanghebbenden) van wel.
  Je draait de situatie om. De zwakke of kwetsbare medemens dient zichzelf te beschermen. Een te lang en/of ongezond leven (stress, langdurig verkeerd voedsel, slechte woonomgeving, afstamming, teveel alcohol, sos, pilletjes en paddo's, roken, te veel overwerken, mec drek vreten, etc, etc heeft hen in die positie gebracht.
  Het influenza- en/of rhino vrus kan voor hen ook het einde betekenen.
  Eigen testjes gaan de officiële test niet verdrijven. Verdienmodel heet dit.
  5 voor een geeltje of 1 voor 60 à 150 euri.
  Ik sluit me principieel niet aan bij grote groepen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil maar duidelijk maken dat ik geen strobreed toegeef.
   Whatever it may bring.

   Verwijderen
 8. Volgens Japie (nee niet die van de King Corn) van Dissel, komt de 4de golf er aan.
  Help ons almachtige Jaap, zodat we deze
  doodsstrijd ook weer winnen.
  Lachwekkend kereltje maar levensgevaarlijk.

  BeantwoordenVerwijderen