woensdag 31 maart 2021

Is Tijs van den Brink nog wel houdbaar?

Ja, we hebben gisterenavond sinds heeeeleee lange tijd weer eens een uitzending Op1 gekeken.

Want we wilden Wybren van Haga wel eens zien in die arena.

En een arena werd het!

Hij kreeg de hele studio op zijn dak. Tijs van den Brink in eerste instantie. Alinsky tactics.

Tijs begon de uitzending met wie anders dan Ab -waar is de whisky- Osterhaus. Minutenlang kon deze lockdown zwetser zijn al lang gedebunkte zwetsverhalen rondstrooien, met 0 (nul) kritische vragen van Tijs en de rest. "Honderdduizenden doden als we niks gedaan hadden", "we moeten in hardere lockdown", "misschien eind zomer (dus tot de herfst! red.) weer wat vrijheid terug", etcetera. Ab had bij wijze van spreken op de tafel kunnen klimmen en een plas doen. Dan nog had Tijs waarschijnlijk niks gezegd! En dan hebben we het nog niet eens over Ab's track-record van verkwisting; bij de Mexicaanse griep schetste meneer ook een doemscenario. toen de 30 miljoen+ doses aangekocht waren was het verhaal uit; slechts een fractie werd gebruikt, de rest werd elders gedumpt of weggegooid. Degenen die het wel gebruikten werden veelal ziek of gingen dood. Maar kom niet aan Ab! De man zou aangeklaagd moeten worden, maar in Nederland krijgt hij juist het hoogste podium en alle egards van Evangelische Tijs. 

Van Haga probeerde tijdens de sessie met Ab al 1 vraag te stellen, maar die werd afgekapt.

Toen van Haga aan de beurt was, toen was van Haga ook echt aan de beurt. Schimmelpenning had ook nog een aanval voorbereid, en Tijs liet van Haga bijna nooit uitspreken. Na een vraag, volgde het begin van een antwoord, en dan kwam Tijs er alweer overheen met het volgende kritische geluid.

Dit was niet gewoon irritant. Dit was abnormaal. Voor wie het gezien heeft, moeten de tenen krommer dan krom zijn gaan staan. HIER een klein fragment dat het geheel maar ten dele weergeeft. Om het goed te begrijpen zou je de hele uitzending moeten zien. Want het zat namelijk door de hele uitzending heen.

Heeft van Haga zich er goed doorheen geslagen? Ja! Want hij gaat er gewoon naartoe. Hield zijn temper. En expooste voor gevorderde kijkers als ons, nogmaals het alooi Thijs van den Brink/Sander Schimmelpenninck. En voor de lockdownies is het goed dat ze eens in aanraking komen, hoe sumier ook, met een ander geluid. Had het beter gekund? Natuurlijk. Maar ga er zelf maar aanstaan in een dusdanige vijandige setting. Dan was dit misschien wel het maximaal haalbare.

Waar had het misschien beter gekund? Tijs probeerde van Haga iets aan te praten in de trant van "ondernemers zijn niet blij met u want die willen vax, vax, vax, dan kunnen ze weer open". Daar had van Haga misschien resoluut moeten zeggen: "Ze kunnen vandaag al open", "Niet wij of een vermeend tekort aan injecties houdt hen dicht maar Rutte en Osterhous doen dat". Op dat verhaal van Ab van die honderdduizenden doden, had Haga ook feller kunnen reageren. "En Wit Rusland of Zweden dan?"Maar goed, van Haga doet het op zijn manier, zoals iedereen het op zijn eigen manier doet, en het was vooral lekker rustig, en dat spreekt velen juist wel aan.

Trouwens, alweer een tijdje terug reageerde Tijs van den Brink als door een wesp gestoken toen wij hem een klein vraagje wilden stellen. Alles wat buiten het script gaat, vindt Tijs reuzespannend! Bekijk die oude beelden, gelijk bij het begin van het filmpje, HIER. Of lees het artikel van destijds, HIER. Een paar maanden later ging de show van Tijs en Knevel, met enkel betaalde werkstudenten als gast, helemaal down, waarvan de beelden, HIER.

5 opmerkingen:

 1. Alinsky tactics:

  8. "Keep the pressure on."
  9. "The threat is usually more terrifying than the thing itself. "
  10. "The major premise for tactics is the development of operations that will maintain a constant pressure upon the opposition."


  https://en.wikipedia.org/wiki/Rules_for_Radicals

  BeantwoordenVerwijderen
 2. [Karma is a bitch.]

  En terecht. En het gaat vaker gebeuren, naarmate mensen doorkrijgen, hoe de vork in de steel zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed artikel.
  Hier de korte link:
  https://greenwald.substack.com/p/journalists-attack-the-powerless

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inzamelingsactie voor de strijders van het Museumplein. Acties van politie worden ter discussie gesteld. Geeft gul en uiteindelijk zullen we deze staat verpletteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WHOEOEHAHAHA Jullie leider in het debat:

  "Ik heb er geen herinnering aan wat ik gezegd heb over Omtzigt gezegd zou hebben en dat is de waarheid! (dan ik zeg dat ik het niet meer weet want dat is de waarheid.)

  BeantwoordenVerwijderen