maandag 15 maart 2021

Rutte's Terreur Moet Stoppen; een Ooggetuigenverslag

We leven in een hele vreemde tijd, maar het is zo mooi om te zien hoeveel geweldige mensen er zijn die wel zien wat er gebeurt en die het linksom of rechtsom ook nog van de daken schreeuwen. Gewoon omdat ze voelen dat ze het moeten doen. Bij die geweldige mensen zitten ook buitenproportioneel veel moedige vrouwen. En eén ervan is Annelies. Wij volgen haar al een tijdje op Twitter. Zij stak haar nek uit bij het koffiedrinken in Apeldoorn en haar commentaar voor het NOS-journaal. Je moet er maar zin in hebben, je moet het maar doen, en dan moet je nog de mazzel hebben dat je goed uit de verf komt, en dat het dan ook nog goed uit de verf komt op het 8-uur journaal. Dat lukte allemaal. De kern van haar verhaal was toen "disproportioneel", en dat was spot on. Wij plaatsen hier integraal haar verhaal dat ze gisteren op haar eigen website publiceerde:

Doodgezwegen: politiegeweld tegen de eigen burger

Waarom demonstreer ik?

Ten eerste demonstreer ik tegen het disproportionele coronabeleid. Ik vind de getroffen maatregelen veel te zwaar voor een virus dat gelijk staat aan een zware griep. Ons hele leven wordt al een jaar beheerst door dit virus en dan vooral door de maatregelen. Ik demonstreer ook voor mijn jonge kinderen, die op dit moment onderworpen worden aan een buitensporig testbeleid. Ik weiger mijn kinderen hieraan bloot te stellen en ze wijs te maken dat ze wandelende besmettingshaardjes zijn. Ik wil niet dat ze zo opgroeien.
Ook demonstreer ik omdat ik de overheid een weg in zie gaan dat zij niet hoort te gaan. Alle facetten in ons leven worden langzaam onder overheidscontrole gebracht. Het gebeurt in kleine stappen, zodat de niet oplettende Nederlander dit niet ziet, maar ik zie Nederland langzaam afglijden naar een dictatuur. De plannen voor een testsamenleving en een coronapaspoort, waarbij je ziek bent totdat je het tegendeel bewijst, zijn voor mij onacceptabel.
Dus daar stond ik gisteren, samen met een zorgmedewerker en een vriend, op het Malieveld. Wat wij hier meemaakten ging alle perken te buiten.


Ooggetuigenverslag

Samen met een bevriende twitteraar en een vriendin uit mijn woonplaats vertrok ik eind van de ochtend richting Den Haag. Wij hoorden van bevriende “koffie drinkers” dat er al heel wat gaande was in Den Haag. Op Plein 1813 zou een hele groep demonstranten al belaagd zijn door de ME en politie. Hier ben ik niet bij geweest, dus ik kan hier verder niets over vertellen.
Wij kwamen aanrijden en ontdekten dat alle straten vlakbij het Malieveld helemaal afgezet waren. We moesten onze auto dus 20 minuten lopen verderop parkeren. Op onze weg naar het Malieveld kwamen we langs de Koekamp, waar klimaatactivisten met deugkapje stonden te protesteren “voor” het klimaat. Van mij mag iedereen protesteren, want dit is een grondrecht. Ik kon echter de gedachte niet onderdrukken dat het wel heel frappant was dat deze mensen zonder politie machtsvertoon in een grote groep, met podium op minder dan 1,5 meter bij elkaar konden komen. Meten met twee maten is politiek Den Haag niet vreemd.

Eenmaal aangekomen bij het Malieveld was het gehele politiekorps al zwaarbewapend aanwezig. Paarden, ME bussen, waterkanon, alles stond klaar. Wat wij op het veld aantroffen was een vrolijk, vredelievend samenzijn. Ik zag een aantal kinderen in een rondo voetballen en er werd her en der wat muziek gespeeld. Geen enkele dreiging of agressie was er te bespeuren. Ik schat in dat er tussen de 5000 en 10.000 mensen aanwezig waren. De bedoeling van deze “koffie drinkers” is samenzijn van 14:00 tot 16:00, om daarna weer vredig te vertrekken. Ik sprak hier een aantal mensen die mij herkenden van twitter en heb een aantal video’s opgenomen. Er was geen vuiltje aan de lucht.

Politiegeweld

Net als bij de vele demonstraties op het Museumplein ging de politie rond 15:30 opeens omroepen dat de demonstratie ontbonden was. Waarom het de 1,5 uur daarvoor wel toegestaan was om met meer dan 200 mensen op het veld, waar normaal 75.000 mensen op kunnen, te staan bleef onduidelijk. De grote groep protestanten begon te scanderen: “4 uur, 4 uur, 4 uur!”, even leek er niets te gebeuren.
Met volle vaart kwam er opeens 1 politiewagen het veld op rijden, heel dicht langs alle demonstranten. Toen de schuifdeur van de bus open ging kwamen daar een tiental politiemensen uitgerend terwijl ze wild om zich heen sloegen. Hier was geen enkele aanleiding voor, zij begonnen met het geweld. Een paar seconden later kwam het hele bataljon ME-ers het veld opgerend alsof ze in oorlog waren, ook kwamen de paarden er al gelijk aan. Ik heb samen met mijn vriendin keihard moeten rennen naar de rand van het veld, de langzamere mensen kregen keiharde stokslagen op hun hoofd en ledematen.
Wij bevonden ons aan de zijkant van het Malieveld toen ik op 30 meter afstand een persoon voor een ME-bus geduwd zag worden door een Romeo. De video hiervan is later viraal gegaan. Hier ben ik zo ontzettend van geschrokken dat mijn eerste reactie was om daar op af te rennen. Halverwege kwam ik tot de ontdekking dat er weer paarden op ons af kwamen gerend, inclusief een paar ME bussen op volle vaart. Zij hebben ons tot ver buiten het Malieveld opgejaagd. Mijn vriendin en ik zijn op de middenberm van een autoweg beland omdat een bus vol Romeo’s hard achter ons aan reed en ze naar ons wezen. Dit was zeer dreigend en beangstigend.
Op een gegeven moment kwamen we in een lopende stoet mensen terecht, we waren wat verdwaald en op zoek naar onze auto en verdwenen twitter vriend. Er kwamen toen 4 ME-bussen langs ons rijden, waarna opeens een schuifdeur open ging en er twee onschuldige mensen in de bus gegooid werden. Dit waren doodnormale mensen, die geen vlieg kwaad deden. Mijn vermoeden is dat ze dit doen om angst aan te jagen. Een andere verklaring heb ik daar niet voor.

We hebben onze verdwenen vriend uiteindelijk gevonden en zijn op weg gegaan naar onze auto. We troffen bij Den Haag centraal een groot cordon ME-ers aan, we konden er niet langs. Onze vriend vroeg aan een van hen of we er langs mochten om naar onze auto te gaan. Als antwoord kreeg hij een wapenstok in zijn ribben. Totaal onnodig politiegeweld.

Goedkeuring en doodse stilte

Zoals gewoonlijk wordt er bij grotere gebeurtenissen tijdens deze coronacrisis weer een heel blik aan trollen opengetrokken op social media. De verwensingen vliegen je om de oren als je de waarheid over de gang van zaken op social media post. Wat ik erg zorgwekkend vind zijn alle mensen die applaudiseren voor dit buitensporige geweld. Lachen als er een “wappie” neergeknuppeld wordt. Ik zou dit nooit kunnen begrijpen. Hebben zij dan niets geleerd van de geschiedenis? Dat het fout is om een groep mensen te dehumaniseren? Waar is de uitdrukking: “Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen” gebleven?
Doodstil was het bij de NPO, op het 8 uur journaal van zondag 14 maart werd niets getoond over het geweld. Aan het politiegeweld in Londen bij een wake voor de vermoorde Sarah Everard werd wel aandacht besteed, opvallend. Waar de Daily Mail een heel artikel, inclusief foto’s en video’s, besteed aan het buitensporige Nederlandse politiegeweld, blijft de NPO zwijgzaam. Ssssst, gewoon doen alsof het er niet is, dan gaat het vast snel weg.
Ook vele politici bleven stil. Waar Sigrid Kaag de mond vol heeft over vrijheid, vrouwenrechten en gelijkheid, keurt ze met haar stilzwijgen het neerknuppelen van vreedzame demonstranten goed. Ook van de VVD, Christenunie, CDA, PVDA, GroenLinks, SP, PVDD en zelfs de PVV, heb ik niets vernomen. Schandalig.


De intimidatie en het geweld heeft mijns inziens maar een reden. De overheid wil ervoor zorgen dat demonstranten een volgende keer eieren voor hun geld kiezen. Dat ze angst hebben om nog te komen. In een normaal functionerende democratie houdt de politie zich aan de normen die gelden bij een demonstratie. Zo mag er volgens Amnesty NL geen geweld gebruikt worden tegen iemand die enkel demonstreert. De politie moet ook vreedzame demonstranten beschermen en het welzijn en de gezondheid waarborgen. Dit is op het Malieveld niet gebeurd. De manier waarop er geacteerd is door het politiekorps past bij een dictatoriaal land. Hier moet intensief onderzoek naar gedaan worden.

Ik moet toegeven: ik ben geïntimideerd en er is mij angst aangejaagd. Ik heb gisteren en vandaag enkele tranen moeten laten. Niet omdat ze me zo bang gemaakt hebben dat ik niet meer durf, maar omdat ik mijn eigen land zie afglijden naar een (medische) dictatuur. Ik geef niet op, wij geven niet op. Het sterkt ons alleen maar in de overtuiging dat wij op moeten komen voor de vrijheden die ons in kleine stapjes afgenomen wordt.
Dus ik huil, ik veeg m’n tranen af en ik zet het inspirerende nummer “cloudbusting” nog eens op. We zullen doorgaan.

But every time it rains
You’re here in my head
Like the sun coming out
Ooh, I just know that something good is gonna happen
I don’t know when
But just saying it could even make it happen”

16 opmerkingen:

 1. Anders plaatsen ze toch massaalde films onder het twitter-acc. van de NPO? De politieke partijen? Dan kunnen ze in ieder geval niet zeggen: Wir haben es nicht gewusst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit geeft maar weer eens aan hoe bang het regime is voor een bevolking die zich uitspreekt tegen haar beleid.
  Zoals ik een jaar geleden al zei. We komen hier niet uit zonder een gevecht en hoe langer het duurt voordat we hier uit zijn, hoe moeilijker we hier uit komen.
  SDR zei destijds vorig jaar. Trump zal ons niet uit deze crisis halen. Het moet uit ons zelf komen. Het zelfde geldt voor Thierry. Ook hij komt een groot moeras. Een poel van corrupte rechters, ambtenaren die weigeren orders van hem aan te nemen, de media die hem constant afbrand etc etc. Niet dat we niet achter Thierry moeten gaan staan, maar zijn macht is ook maar beperkt. Het moet uit ons zelf komen. Iedereen die niet opstaat laat het gebeuren. zie ook die Iraanse vrouw Shohreh Festhal die zich afvroeg hoe haar ouders generatie alle vrijheid in Iran had weggegeven tijdens de omwenteling naar de dictatuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [Iedereen die niet opstaat laat het gebeuren.]

   Maar hoe dan? Dit geweld kan je alleen met geweld pareren, zelfverdediging. Dat wijst iedereen af, maar het alternatief is je in elkaar laten slaan. Zolang msm & politiek niet reageren, gebeurt er niets.

   Verwijderen
  2. "Dit geweld kan je alleen met geweld pareren, zelfverdediging."

   Nee dat is niet waar. Op het moment dat ze geweld gebruiken loop je weg en als ze denken dat ze het "schoongeveegd" hebben kom je weer terug. En je verzameld je daarna op nieuwe plekken. Het is een uitputtingsslag die zij niet kunnen winnen. Maar je moet in de arena komen zoals jij gelukkig ook doet. Mensen zoals jij moete sowieso op een afstandje aanwezig zijn. En ze geven van te voren altijd een seintje als je weg moet zijn. Belangrijk is dat je geweest bent. Als we gisteren niet naar het Malieveld waren getrokken had Nederland nooit gezien welk een fascistisch gezicht ons links slissende slemielen aan de macht hebben.

   Het politburo had zelfs voor een half uur het treinverkeer naar Den Haag cs afgesloten hoorde ik. Pff, wat een regime.

   Verwijderen
  3. [ Als we gisteren niet naar het Malieveld waren getrokken had Nederland nooit gezien welk een fascistisch gezicht ons links slissende slemielen aan de macht hebben. ]

   Dat zien we dankl zij de mensen die wèl bleven staan.

   Niet dankzij de mensen die bij de eerste waarschuwing van de politie weg liepen, zoals jij deed, begreep ikuit jouw woorden.

   Dit is een 'constructieve' opmerking aan het adres van Oligarch. Ik was er helemaal niet , dus heb niet het recht om Oligarch te bekritiseren.

   Verwijderen
  4. Toch nog evern:
   Eigenlijk ben ik het met de strategie van Oligarch eens: steeds weer terug komen, zichtbaar zijn.

   Maar je toont er dan niet mee aan dat de staat bereid is geweld te gebruiken tegen demonstrerende mensen.

   En dan kom je in de discussie: 'Als dat virus zo gevaarlijk is, dan heeft de staat gelijk als ze demonstraties tot kleine dimensies beperkt.'
   Jullie vinden uiteraard van niet, maar de mensen die geloven in het virus denken van wel. ( Gewven zelfs het heel harde optreden een duim omhoog, vrees ik. )

   De zaak is dus niet zo simpel.

   Verwijderen
  5. Toen de gewone Russische soldaten in Kronstadt de Russische Revolutie pleegden, groeven ze hun eigen graf. Wat ze niet wisten is dat ze dit deden als domme idioot, werkend voor een vijandige elite.

   Toen de fundamentalistische moslims Irak, Syrië en Libië kapot sloegen, dachten ze de wereld te verbeteren. Wat ze niet snapten is dat ze werkten , als domme idioot, voor een vijandige Elite.

   Wees voorzichtig met wat je doet. Er is een vijandige Elite die heel graag wil dat onze samenhang vewrdwijnt. Onze middenklasse, onze gemeenschappelijkheid. De religieuze leiders zijn we al kwijt. De vakbonden zijn al weg. Als we nu ook nog allemaal met elkaar ruzie krijgen, dan kunnen we ons met geen mogelijkheid verdedigen. We moeten begrijpen welke strategie er wordt gebruikt. Bovenstaand is mijn idee over die strategie.

   Ik geloof in het gevaar van Corona, zoals jullie weten, maar de reactie er op van de overheid is totaal verdacht. Totaal inadequaat. Lastig daarbij is dat de uitvoerders ( Rutte, Virologen etc) zelf geloven dat hun verhaal juist is, en niet doorzien dat ze worden gebruikt voor een agenda.

   De vraag is altijd, bij de rechter, in 'Neurenberg' : 'Je zegt dat je het niet hebt geweten, maar volgens ons had je het moeten weten. Het hoort bij jouw functie om te weten wat er echt gebeurt.
   Verdict: 'Hangen'.

   ( Zoals dat citaat zegt: 'Het is moeilijk om iets door te hebben, als 'doorhebben' zou betekenen dat je daarna jouw carriere op je buik kan schrijven.')

   Verwijderen
  6. @JV
   Je trekt niet helemaal een juiste conclusie. Ik ben wel op veld blijven zitten. Een politiebusje stopte direct naast me en de hoeren van justitie stonden pal voor me. Ik bleef tegen die lui roepen dat ze zich bij ons aan moesten sluiten en zag 3 meter van mij vandaan mensen geslagen worden. Even daarna ben ik wel opgestaan en rustig naar de zijkant gelopen.

   Verwijderen
 3. Israeli Police State Medical Tyranny is the Model for Globalist Great Reset
  https://banned.video/watch?id=604fbe33dd5caf458aee03ad

  BeantwoordenVerwijderen

 4. Naast de angst voor een ziekte, worden mensen nu ook bang gemaakt om te demonstreren. Terwijl op de teevee de ene na de andere reclame wordt gespeeld die laat zien dat binnenkort alles weer normaal wordt. Hoe zeggen ze er niet bij, maar we ‘weten’ toch dat het vaccinatiepaspoort alles gaat oplossen? Waar wetenschappelijk gezien geen bewijs voor is (zelfs of het genetisch goedje, wat door gaat onder de naam ‘vaccin’ ‘effectief’ is weten we, ondanks alle slogans, niet). Wat het aan bijwerkingen oplevert, blijft giswerk, maar de getallen uit Israël en de UK en de verhalen van mensen die het vaccin hebben gekregen voorspellen weinig goed. En dat voor een ziekte die zo erg is dat je er voor getest moet worden om te weten dat je hebt.

  Zo wordt er langzaam maar zeker een wig in de samenleving gemaakt. Aan de ene kant staan de volstrekt geschiften die het (nog) voor het zeggen hebben. Aan de andere kant staan de rationelen wiens scepticisme wordt genegeerd of gedemoniseerd omdat daarmee de macht van de geschiften in het gedrang komt.

  Er is maar één manier hoe dit kan stoppen: door te stoppen met testen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Te laat. De komende maanden komen zelftests beschikbaar bij de drogist. Bovendien zal de grote groep bangerikken (nu nog > 50 %) druk uitoefenen tot maatregelen.

   Niet de verkiezingen gaan dit veranderen, maar het weer (het nare koude weer nu helpt pro- lockdown), maar bovenal het percentage herd- immunen (of het nu doorgemaakte EN getesten zijn of gevaccineerden).

   Op hen hebben de angstzaaierijen een verminderend effect, dus zij zullen druk uitoefenen tot meer vrijheden. En of invoeren van een vaccinatie/ ex-covid paspoort; iets wat overigens niet in Den Haag, maar in Brussel en Washington besloten gaat worden.

   Het is overigens geen geschiften vs rationelen, want beiden vind je in beide kampen.

   Verwijderen
 5. @ Wolfie, Oli, Willem, mooie bijdragen; het is inderdaad lastig; dit gaat met Thierry 4 of 40 zetels sowieso een strijd van de lange adem worden; ik denk dat Humor heel belangrijk gaat worden; ook in de speeches van thierry, is dat denk ik 1 van zijn sterkste elementen. We moeten om ze gaan lachen, de fakery, het genep, hun gewichtigdoenerij, maar ook die voetbalwedstrijden met nep-publieksgeluid. Een bevrijdingsconcert, Haarlem, 5 mei, Online... woehahahahaha Opgehokt in je kamer omdat het regime het zegt, je "bevrijding vieren"! hahahaha Wat een slappelingen die organisatoren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lach met je mee Blik. Hahahahahahaha. Het bevrijdingconcert online, opgesloten in je huis vieren. Hahahahahaha. Stelletje mafkezen die organisatoren. Hahahahahaha.

   Verwijderen
 6. https://www.rt.com/op-ed/518186-dutch-elections-protests-mark-rutte/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rutte wordt daar perfect weergegeven.

   Verwijderen
  2. Uitstekend artikel van RT. Ze leggen de vinger precies op de zere plek. Lees ook de commentaren eronder, van Nederlanders. Opvallend is: geen enkele Staatstrol ertussen.

   Alweer pleit ik vanaf deze plaats: Zet al die films onder de accounts van de politieke partijen. Stel hen de vraag, wat zij er aan doen. Stel bij de NPO de vraag, of zij nog wel weten, wat hun functie is.
   Bombardeer die mailboxen helemaal vol.!

   Verwijderen