zondag 14 maart 2021

Marechaussee: "We zijn hier voor ondersteuning"

 "We zijn hier echt niet om te matten (zou er nog eens bij moeten komen, red.), maar zo je vrije dag inleveren voor dit (niks te doen, red.)... ze hadden waarschijnlijk meer volk verwacht. Misschien is het de kou."

Blik probeerde er nog tegenin te brengen: "Maar het is toch elke week een beetje overdreven?"

En toen verzande het gesprek. Je wilt de dienders ten slotte ook niet te veel uit hun werk-concentratie halen of het te gezellig maken. 

Verder is het wel goed dat er veel van die gesprekken plaatsvinden. En die vinden plaats. De dienders krijgen zo langzaam aan wel door dat ze voor andere redenen het plein op gestuurd worden, dan "om de orde te bewaren", of, "het virus - anderhalve meter!- onder controle te houden".


Gemoedelijk gesprek tussen koffiedrinkers en Koninklijke Marechaussee. Volg ons ook op twitter voor meer beelden, foto's en impressies. Dan krijg je het ook live mee als we weer eens ergens zijn. Zie HIER bijvoorbeeld onze opname van de disproportionele hoeveelheid Rutte regime-eenheden.


Aluhoedjes have arrived to Museumplein! :-)
Genoeg ruimte voor humor. Leuk bij het koffiedrinken is het samenzijn en praten met vrije geesten.


Wat absoluut niet leuk is, was het Rutte regime geweld op het Malieveld. We waren er daar niet zelf bij, maar de beelden en verslagen spreken boekdelen. Natuurlijk niet het verslag van Jeroen de Jager op Radio 1, want die sprak slechts in zeer bedekte termen. Maar kijk naar de hand van Patrick Savalle. Hij spreekt HIER op twitter dat zijn hand gebroken is. Je wilt het gewoon niet geloven. En je hoopt voor Patrick dat het niet waar is. Dat het een flinke kneuzing is. Maar wat het ook is, waar hebben we het over? Een betrokken vreedzame burger, zeer actief, wordt al een tijdje rond het malieveld gevolgd door regime-eenheden en uiteindelijk dusdanig afgeranseld. Zoals Thierry Baudet zou zeggen: In zo'n land willen we toch niet leven?! Waar zijn Rutte en de VVD mee bezig? Straf ze af. Patrick stemt zelf ook FVD.

UPDATE - ONTLUISTERENDE 18+ BEELDEN MALIEVELD
Rutte's regime-eenheden gooien vreedzame vrouw -letterlijk- voor de bus. Wanneer wordt die man ter verantwoording geroepen? Zie de Ontluisterende Beelden HIER. (Wolfie beter ff wat anders gaan doen).

Wij hadden op het Museumplein, trouwens ook nog een voorbeeld van Rutte's vreedzame vrouwennijd op beeld, HIER. Haar boeien werden later afgedaan. Ze werd lang voor een busje -toen inmiddels zonder boeien, zie onze twitter- aan de praat gehouden en uiteindelijk verdween ze in het busje.


7 opmerkingen:

 1. Uit het vorig blog: [Het regime was weer lekker autoritair bezig.]

  Dat was ook te zien. Ongehoord Nederland was op beide terreinen aanwezig met een camera. Museumplein was heel rustig, volgens de berichten was het merendeel naar het Malieveld vertrokken. Daar was het juist heel erg druk. 1,5 meter houden was onmogelijk, leek mij. Geen beflapjes...
  Rond 15:00 uur werd het Museumplein 'schoongeveegd' en om 16:00 uur was het Malieveld aan de beurt. Om 15:00 uur ging ik dus even wat anders doen (bedankt Blik 😉) en om 15:30 uur weer verder gekeken tot 16:00.

  Als ik de foto van die hand zie: Dat zou voor mij dus dodelijk zijn, ik krijg daar een inwendige bloeding en bloedt dan gewoon dood, zonder dat er een druppel naar buiten komt. Sterkte, Patrick.

  Ik ga er verder van uit, dat iedereen -min of meer- onbeschadigd uit de strijd is gekomen. Ik heb in ieder geval met jullie meegeleefd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn denk ik een stuk of 5 mensen geslagen en een groep een beetje nat gespoten. Was weer goed om zoveel positieve energie tot me te nemen.
   Wat nou 1,5 meter. Buiten kan je niet eens aangestoken (tegenwoordig heet dat besmet) worden en dat voor een griepje. Als je 80 bent en onderliggende klachten hebt blijf dan lekker thuis met een kiertje frisse lucht.
   Als je zoals Wolf gevaar loopt bij een klap moet je inderdaad naar huis gaan als het regime daar om vraagt.

   Verwijderen
  2. Marechaussee was er ook??? Het regime heeft toch het leger op ons afgestuurd! Man man man wat een tijden. :-(

   Verwijderen
  3. En volgens Rutte bestaan er niet iets zoals die oproerkraaiers dat zich politie durft te noemen.

   Verwijderen
  4. @oligarch: [Wat nou 1,5 meter.]
   Dat weet ik ook wel, maar het is de smoes die de junta gebruikt om je op te pakken. Die afstand slaat nergens op, zeker niet buiten.

   Verwijderen
 2. [maar zo je vrije dag inleveren voor dit]
  Dit is belangrijk. Als dit soort uitspraken worden gedaan, is dat een teken, dat die gasten er eigenlijk ook niets in zien. Dat verhoogt de weerstand van binnenuit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En hier is t'ie dan, de aanklacht in pdf-vorm van de Israëlische advocaten, zoals ik eerder heb gemeld. Het begin is er. Nu Reiner Fühlmich nog.

  BeantwoordenVerwijderen