zondag 7 december 2014

18+ Ukraine Crisis III - Civilian Slaughter [sub ENG] and D.J. Godfroid

A round up of some of the occurrences in Ukraine the past summer. Source, HERE. For regular visitors of this blog, most pictures are already familiar. For people having been here less frequently, be aware, it may be very shocking. NOS-journaal has shown (almost) none of this footage.

Meet NOS Moscow/Kiev correspondent D.J. Godfroid with his Ukraine style yellow and blue dressed wife, 6 December 2014. Picture made and supplied by Telegraaf correspondent Pieter Waterdrinker.

30 opmerkingen:

 1. Beste Blik. Als je nu ongekleurd in het gehele verhaal stond en beide kanten belichtte qua misdaden en ongeregeldheden zou je veel sterker staan en ook meer gelezen worden en ook serieuzer genomen worden. Nu lijkt het alsof je alleen maar pro-Russisch bezig bent, een prive vete uitvecht met David Jan Godfroid en het bijbehorende NOS journaal terwijl RTL, CNN, ARD, ZDF en nog tig meer zenders precies hetzelfde nieuws brengen en je die ongemoeid laat. Kortom nogal pietluttig te zeer op de man/organisatie spelend. Daarbij trouwens ook compleet eraan voorbijgaand dat er meer wereldnieuws is als de Oekraine crisis, hoe vreselijk ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. https://nl.wordpress.com/

  Of solliciteer als voorlichter bij het State Department.

  Professioneel ruzie zoeken is je op het lijf geschreven, Verdien je nog wat met russofobe reflexen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Blik,
  goed dat je het plaatst, maar ik kan er niet goed tegen. Ik bekijk deze soort fotos zelden.
  Wist je dat onze ambasasade geld heeft geschonken aan een Kiev TV station waarop lieden aan het woord komen die vinden dat er 1,5 miljoen etnische Russen moeten worden vermoord?
  hier zijn de bewijzen: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/08/375-onze-bondgenoten-in-kiev-laten-we.html

  PS : Vanochtend nog een blogje geschreven dat wel in het thema van uw blog past: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/12/422-media-welke-media.html

  Ik weet dat U Bert Lanting heeft bekritiseerd. En terecht. Ik had een korte briefwisseling met hem. ( Ik schreef drie maal. Hij antwoordde drie maal.) Twee zaken vielen me op: Hij gaf een volledig dom argument waarom hij in de boze opzet van Rusland gelooft: 'Alexander Dugin zei..."
  Alsof de mening van Wilders ook de mening van Rutte is.
  Tweede zaak die me opviel: Hij reageerde . Hij is dus niet bewust de zaak aan het beduvelen, Hij gelooft ècht in wat hij schrijft ! Voort U en mijj ongelooflijk, maar het heeft dus allemaal met kennis van de feiten te maken. Selectief geïnformeerd worden. Met 'confirmation bias' etc.

  Broet, JV,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet dat van die subsidie aan Hrmadse (ik zal het wel verkeerd schrijven). en ook als daar geen mensen een podium krijgen om de genocide op 1,5 miljoen mensen te bepleiten, waarom moeten wij een Oekraïens tv station financieren? Waarom moeten wij winterkleren van een Oekraïense leger financieren? Waar bemoeien wij ons mee?

   Ik zou het net zo gek vinden trouwens als Koenders de winterjassen van het verzet a raison van 4 ton zou financieren.

   Verwijderen
  2. Waar bemoei jij je dan in godsnaam mee?? Jezus zeg, wat een domme redenering laat je hier weer zien...als het niet jouw oorlog is waar bemoei jij je dan mee?? Je haalt hiermee dus totaal het bestaan van je blog weg!! Zo zie je maar...wat een hypocrisie hier....wel het 1 veroordelen maar het zelf wel doen...ach ja, zolang je jezelf maar in de spiegel kan aankijken. Dat die spiegels dat aankunnen van jullie....

   Verwijderen
  3. Ik zal je helpen, Cruel.

   ( Als niemand je bijles wil geven, dan zal ik het wel doen. Je eigen professor Higgins. )

   Burgers mogen in hun vrije tijd alles doen wat de wet en de goede zeden toestaan. Dat heet ook wel: het recht van vereniging en vergadering. En het recht van vrijheid van meningsuiting.

   Maar een minister mag ons belasting geld niet schenken aan dubieuze doelen. Daar moet hij zich verre van houden.
   Als je nu even googled op deze woorden: ' Ukraine nazi ' en dan kiest voor áfbeeldingen' dan krijg je 1000 foto's van Ukraïense Nazi's te zien.
   Dit is dus niet te verantwoorden als een gift aan een bona fide doel.

   Eigenlijk zit de wereld nog niet zo moeilijk in elkaar, niet?

   Zeg nu zelf: je had het eigenlijk ook best zelf kunnen bedenken.
   Of denk jij dat ik dit soort zaken op school heb geleerd? of op google heb opgezocht. Welnee. Gewoon gezond verstand.

   En daarom zijn al die reacties van jou zo lastig voor ons. Omdat het vaak ruis is. Te simpel om ze te bestrijden, maar toch storend.


   PS : BLIK, sinds vandaag is de Captcha weer erg ingewikkeld. Bijna onleesbaar. Gisteren was het nog gewoon een leesbaar 3 cijferig getal. Is daar iets aan te doen?

   Verwijderen
 4. Waarom mag BLIK niet één kant van de zaak mogen belichten en de MSM mag dat wel ?. Trouwens het is niet zo dat rebellen naar Kiev gaan om daar onschuldige burgers te vermoorden wel ? Vergeet niet dat de anglo amerikaanse elite is begonnen met het omverwerpen van een democratisch gekozen regering. Deze mensen in het oosten willen niet onder een fascistisch regime leven. Zou jij toch ook niet willen ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  2. Je reactie is verwijderd. Odessa-ontkenning is een stap te ver Cruel. Dat doe je maar bij jou thuis in Limburg.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
 5. Goed dat je het plaatst BLIK. De hele wereld moet weten wat voor gruwelijkheden die fascisten uit Kiev begaan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga alsjeblieft even geschiedenisles nemen en deze crisis bekijken met de goede ogen en hersens en dergelijke, dan zal je zien dat het een complexe situatie is en niet 1 van de 2 kemphanen zomaal overduidelijk als dader aangewezen kan worden. Doe ik ook niet, maar zie wel dat actie reactie uitlokt, en laten we zeggen dat het overduidelijk is dat Rusland constant aan het uitlokken is, het westen TE lang op haar tenen heeft gelopen en het krediet wat Rusland heeft verdiend na 89 nu heel snel aan het verdampen is....natuurlijk zullen jullie weer anders beweren maar goed, daarvoor worden jullie ook gesteund uit het Kremlin, om vooral poetin als een soort heilige neer te zetten terwijl hij de enige is die oorlog zoekt en provoceert en er alles aan doet om zoveel mogelijke mensenlevens te verzieken. Je ziet het in de sport bijvoorbeeld dat de staat dopingprogramma's sponsort, betaalt EN uitvoert. Rusland zal, al moet het met vals spelen, bedrog en provocatie weer een "wereldmacht" worden. Alles en iedereen moet daarvoor wijken, en wie in de weg staat wordt "opgeruimd". Wie dat niet ziet is blind!! En helaas zie ik op dit blog veel blinden rondlopen....het feit dat ik jullie zie rondlopen en jullie jezelf niet zegt ook voldoende lijkt me..maar ga vooral door met blind wezen en mensenlevens verzieken. Want daar zijn jullie goed in....

   Verwijderen
  2. Kunt U één uitspraak onderbouwen?
   Ik kan ze toch niet stuk voor stuk gaan falsifieren. Te veel werk.

   Verwijderen
 6. Veteraan John Pilger over de kwalijke rol van de MSM:

  http://johnpilger.com/articles/war-by-media-and-the-triumph-of-propaganda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je de film al gezien: "The war you don't see"
   Enkele van de meest indrukwekkende onthullingen in die video:

   Saddam was unwilling to destroy weapons of Mass destruction, and therefore Iraq suffered from sanctions: 500.000 very young children died, according to The Lancet ( UNICEF publication.) . The Brittisch diplomat Carne Ross told John Pilger that he found out there were no reasons for the sanctions : In 1997 he heard from the foreign Office that they thought there were NO weapons in Irak. The sanctions were just because they had ‘unanswered questions how the weapons were deestryed in the past’
   So, these were no sanctions, it was deliberate murder, or can we say : genocide ?
   --
   Niet in Pilger, maar wel van een onderzoeker zijn deze getallen over de doden in Irak:
   Investigator Adriaensens wrote: 1,6 million Iraqi’s died from the sanctions between 1990 and 1997. Another 1,3 million Iraqi’s died from the civil war after the USA created anarchy and civil war in 2003.


   Wie had die oorlog in Irak in 2003 kunnen voorkomen?
   Volgens de wereldbekende journalist Dan Rather:
   If we journalists, including my self, had right from the beginning had been asking the necessary tough questions and doing our reporting, rather than be like a sort of stenographers, I do think the Iraq war could have been prevented.

   Hier vind je de documentaire: http://www.informationclearinghouse.info/article27116.htm

   Verwijderen
  2. 'k Heb een aantal docu's van Pilger gezien. Misschien ook wel degene die jij noemt. 'k Weet het niet meer.

   Verwijderen
 7. Ik citeer: 'Beste Blik. Als je nu ongekleurd in het gehele verhaal stond en beide kanten belichtte qua misdaden en ongeregeldheden zou je veel sterker staan en ook meer gelezen worden en ook serieuzer genomen worden.'

  deze reactie kenmerkt de houding van degenen die liever niet willen dat de andere kant van de zaak wordt belicht, zo weet ik na meer dan vier decennia werkzaam te zijn geweest in de journalistiek. als ondermeer oud-vpro radio-journalist hoorden ik en mijn collega's bij de vpro maar al te vaak dit argument zodra we mensen aan het woord lieten die in de mainstream media angstvallig gemeden werden. als onafhankelijke journalist, die inmiddels officieel gepensioneerd is maar nog steeds werk, ben ik blij dat blik op nosjournaal de vaak stupide propaganda van de commercieel massamedia in het westen regelmatig doorprikt. ga door, ik lees jullie met plezier en interesse.
  stan van houcke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist BLIK is goed bezig. Als het even kan ook nog verslag doen van de andere landen die te lijden hebben van de Arabische "lente". Zo zie je bij de NOS alleen maar overwinningen van IS of andere "rebellen" legers. Dat IS de afgelopen dagen een desastreuse, misschien wel beslissende nederlaag bij Deir ez-Zor in Syrië heeft geleden wordt niet gemeld.
   Ik kijk af en toe wel eens in de NRC bij iemand. Daar stond toch een onzin artikel in zeg.
   Die vrouwelijke recesent van de NRC schreef: Die IS mannen waren zo stoer, zo romantisch. Ze bezwangerde je als vrouw zijnde en dan waren ze onmiddelijk weer weg. Vechten om het kalifaat te stichten. Geen wonder dat de moslima's als een blok voor deze mannen vallen.....Het ging verder maar door met die onzin.
   Zo kwam ook uit één of ander onderzoek dat 70% van de turken sympathy zou hebben voor IS. Dat is in nederland officieel nieuws he. Nou iedereen die dat gelooft is echt van zijn verstand beroofd. Ik schat dat misschien 1% tot 3% van de turken sympathy voor IS heeft. Nee hoor 70% wordt wijs gemaakt. Maar ja, het gaat maar door met die onzin in de MSM.

   Verwijderen
 8. Het feit dat ik weer aan alle kanten gecensureerd wordt betekent dat ik een gevoelige snaar raak en dus niet de werkelijke waarheid naar voren mag brengen. Als je namelijk niks te verbergen hebt en je kan alles weerleggen dan laat je alles staan. Als je dit onafhankelijke journalistiek durft te noemen dan is het een aanfluiting van jewelste dat je daar censuur bij nodig hebt. Echte mannen laten het staan en reageren er als volwassen kerels op, maar Blik heeft het nodig om berichten te wissen. Prima, maar dan weet je meteen waar Blik staat. Aan de verkeerde kant, want alleen communisten en nazi's deden aan censuur. Blik ook, dus trek je conclusies....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Cruel, ik wil je weer verzoeken hier een break te nemen, tot in ieder geval 1 januari, want dit werkt niet en gaat ook niet werken, accoord?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Doe ik heel graag want met nazi's valt niet te discussieren merk ik. Weet je wat?? Maak er maar een permanente ban van, kan je helemaal trots zijn op je nazi-zijn. Want censureren gaat je goed af!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Afgesproken dat in ieder geval tot in januari we weer een pauze inlassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. LanleveEuropa breekt -TERECHT, HULDE- een lans voor onderzoek naar de slachtpartij van Odessa: http://langleveeuropa.nl/2014/12/massamoord-odessa-in-oekraine-moet-onderzocht-worden/#more-24070

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, ja. een beetje websidebeheerder is tegenwoordig ook psychotherapeut,

  BeantwoordenVerwijderen
 14. If Erdoğan accepts the Russian offer of forming an energy alliance, it would mark a sharp policy change for Turkey, a geopolitical shift of immense importance and Erdogan knows as much, even if he seems to have a confused idea of a clear strategy for Turkey. A Russian-Turkey energy hub on the Greek border would signal a decisive change of strategy by Erdogan. A significant hint of that was contained in the statement that the new gas supplies to Turkey from Russia will be paid in local currencies, not in the US dollar. Turkey already is Russia’s largest foreign gas customer after Germany. Erdogan has also asked to be accepted in the Shanghai Cooperation Organization led by Russia and China
  First appeared: http://journal-neo.org/2014/12/07/putin-pipeline-moves-and-eu-stupidity/
  http://journal-neo.org/2014/12/07/putin-pipeline-moves-and-eu-stupidity/

  Niet alleen schiet europa in zijn eigen voet. De oligarchy, die eigenaar is van de US dollar, schiet zich ook in zijn eigen voet. Turkije gaat wellicht weg bij europa/NATO en naar de shanhai Cooperation Organisation en het gas wordt niet meer in de US dollar afgerekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. zoals ik al eerder zei, die destabilisatie van oude soviet sateliet staten en rusland en china is veel te laat begonnen. De oligarchy heeft amerika als parasiet uitgezogen. Eindeloze oorlogen voor de US dollar en corporate belangen werden verkocht als oorlogen voor vrijheid en democratie. Het land is zijn industriële basis kwijt geraakt, Hollywood,TV, Big pharma en het onderwijssysteem hebben de mensen zwak, dik en dom gemaakt. Maw wij in europa moeten alle zeilen bijzetten om concurrend en welvarend te blijven. Handel drijven met andere landen en geen gedonder met andere landen want dat winnen we toch niet meer. Zelfs Putin wil vrienden met europa en het westen zijn, maar ja we maken onszelf onmogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oligarch,
  dank voor de tip omtrent het artikel van Pilger.
  Geweldig artikel.
  Heb je ook Mike Whitney 5 dec. gelezen, en Pepe Escobar , beiden Information CH?
  Sibel Edmonds denkt dat de Amerikanen nu flink aan de stoel van Erdogan gaan zagen.
  Maar ik beluisterde zojuist podcast nr 3 van de Saker ( op youtube) en hij zegt dat Erdogan ( en de turkse elite ) volkomen onbetrouwbare partners zijn: ze wisselen heel snel van loyaliteit.
  Ik moet zeggen dat Blues Stream , olie voor Turkije, ook al gedonder gaf tussen Putin en de Turken. Een tweede Blue-stream is er ook niet gekomen: toen bedacht Putin de South Stream.

  Wat ik ook erg informatief vond in de podcast van de Saker: hij zegt dat Putin het binnen Rusland bijna nog moeilijker heeft dan internationaaal: de Russische elite is machtig en is niet zo blij met Putin. Het Russische volk steunt hem enorm.

  Groet, JV

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan,
   Bedankt. Ik heb het artikel van Pepe net gelezen. Ik ben een fan van hem. Tsja de grootmachten zijn aan het schaken. Turkije twijfelt constant waar het bijhoort.
   Ik verwacht dat als ze Assad niet (snel) wegkrijgen, dat Erdoghan definitief voor de shanghai cooperation organisation kiest. De toekomst ligt niet meer in het westen, maar in Azië. Onze leiders hebben onze fabrieken verplaatst en ons goud verkocht.
   In tegenstelling tot Obama en Rutte is Putin zeer populair bij het volk. Het volk voelt aan of een leider goed is voor het volk of niet.

   Verwijderen
 17. Een heldere analyse over David Jan Godfroid bij Want to Know http://www.wanttoknow.nl/politiek/mh17-hoezo-niet-alle-wrakstukken-zijn-van-belang/

  David Jan antwoordt trouwens op twitter op de vraag of de Blauw-gele versierselen van zijn vrouw iets te betekenen hebben, dat dat niet het geval is. Waarvan acte...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik naar de NOS kijk, lijkt het wel of ik naar de pravda uit de sovietperiode kijk.

   Verwijderen