woensdag 17 december 2014

Hoe ziet vliegveld Donetsk er nu uit?

Graham Phillips is na zijn verwondingen weer terug op het vliegveld van Donetsk en doet verslag.

Motorola op het vliegveld van Donetsk, 17-12-2014

Ook de directe omgeving van het vliegveld ligt grotendeels in puin.Verdere info in het Russisch en bron, HIER.

11 opmerkingen:

 1. Soms geeft het kijken naar een mainstream actualiteitenprogramma bijzondere interessante informatie prijs. Zo wist vanavond bij Één Vandaag een medewerker van het Landelijk Team Forensisch Onderzoek te vertellen dat er tijdens de nucleaire top een rampenoefening heeft plaatsgevonden op de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hollandsche Rading.

  En tja, een kazerne wordt nu eenmaal niet zomaar een internationaal mortuarium voor grote rampen, daar moet wel eerst een oefening voor worden gehouden, al wordt er op Google alleen melding gemaakt van een oefening van de jeugdbrandweer in 2012. Inmiddels zijn wij wel gewend aan "oefeningen" zoals die van de FEMA op 9/11 en van Peter Power op 7/7, voor je het weet gaan zij live.

  http://www.eenvandaag.nl/binnenland/56102/zij_identificeerden_de_slachtoffers_van_de_mh17

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OT:

  Lage olieprijs laat Rusland betrekkelijk koud. Shaleoil (hype) wordtr echter hard geraakt.

  "So as US Shale Oil sector is destroyed by its USD costs, it appears Putin's core energy industry is somewhat insulated... and America's late-80s "defeat The Soviet Union" playbook is failing".
  http://russia-insider.com/en/2014/12/16/1923

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Putin moet weg dat is duidelijk. (Grondstoffen moeten gedolven worden door mijnbouw bedrijven van de oligarchy en ze moeten afgerekend worden in US dollars). Daarom moest MH17 ook neer. Dat verbond het westen in de strijd tegen Putin.

   Er zijn factoren die ik al eerder genoemd heb waarom ik denk dat het dit keer met het olie en valuta wapen niet lukt. En bovendien Putin heeft het moraal aan zijn kant. Hij is niet begonnen. Geen onbelangrijk gegeven in de infowar.
   Hij wilde toenadering tot het westen en rusland democratiseren volgens Fons de Poel. Totdat de opstanden begonnen, toen moest hij de vrijheid in zijn land inperken zodat de NGO's en de (sociale) media geen kans krijgen om een opstand te organiseren. (Fons de Poel zegt met zijn desinformatie dan dat de oude soviet reflex bij Putin terugkomt).

   Verwijderen
 3. "US Company to Buy Rocket Engines from Russia worth $1bn
  To be used for rockets that supply the International Space Station"

  http://russia-insider.com/en/2014/12/17/1957

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The bottom line:

  http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/wanneer-rekent-rusland-af-met-dollar/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Putin marathon gaat zo beginnen:
  http://rt.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. SBU de geheime dienst van oekraïene heeft altijd beweert dat BUK 312 (die mh17 zou hebben neergeschoten) een russische BUK zou zijn geweest. Een ex bemanningslid van BUK 312 zegt nu dat BUK 312 100% een oekraiense BUK is geweest.
  http://www.ukrainewar.info/shooting-mh-17-buk-312-story-false-says-ukraine-crew-member/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk moet nog wel bewezen worden dat deze 23 jarige man daadwerkelijk bemanningslid is geweest van BUK 312.

   Verwijderen
 7. Voor het shale gas hoeft the oligarchy niet naar oost oekraïene volgens dit artikel heeft na shell ook Chevron zijn intenties om daar gas te winnen laten varen. Wat overblijft is kolen en wat staalfabrieken denk ik en die zullen wel niet al te modern zijn. Economische belangen om voor te vechten ?
  http://www.globalresearch.ca/ukraines-two-big-gas-deals-are-now-both-dry/5420274

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch vreemd dat het zo verwoest is daar op het vliegveld, aan het begin van het staakt het vuren was dit allemaal nog intact.

  Ook te zien op Google Maps:
  https://www.google.nl/maps/place/Donetsk+Sergey+Prokofiev+International+Airport/@48.066062,37.753509,401m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x40e084cee1a43f65:0x67b1912f924b0d03

  Wie zouden dat nou allemaal zo verwoest hebben?
  http://ukraineatwar.blogspot.nl/2014/09/russian-attacks-on-donetsk-airport.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Meneer van Ukraine at war, een Nederlandse dominee meen ik, weet het mooi te brengen met zijn "Terrorussians". Was ook de man die de dood van de voetballers in de schoenen van de "Terrorussians" wilde schuiven. Specialist in het pijltjes en cirkeltjes zetten op plaatjes.

  BeantwoordenVerwijderen