donderdag 18 december 2014

Wervelende Putin Persconferentie

In geen enkel land vertoond. Een President die bijna 3,5 uur gaat zitten om vragen van vriend en vijand te beantwoorden. Scherp, soms humoristisch, soms resoluut. Zoals op de prikkelende vragen van een Oekraïense journalist die wilde weten hoe het zat met de straf-expeditie van Rusland in Oekraïne en met een politiek leider van de lijst van Timoshenko.Betreffende de politiek leider van Timoshenko's lijst, die zit vast in Rusland op verdenking van verantwoordelijkheid voor oorlogsmisdaden in Oekraïne. Daar gaat de rechter nu over. Die moet allereerst vaststellen of de persoon schuldig is (hij is onschuldig totdat de rechter eventueel het tegenovergestelde bewezen zou achten), en zo ja, dan volgt de van toepassing zijnde straf. Aldus Putin.

Oekraïense journalist

Strafexpeditie

Wat de straf-expeditie betreft kwam het antwoord van Putin erop neer dat de strafexpeditie uitgevoerd wordt door het Oekraïense leger (en gelieerde troepen). Zij zijn het die vanuit Kiev naar het Zuid-oosten komen on de regio met grad multiple rocket systemen, met vliegtuigbommen, met mortieraanvallen, te bestoken. Putin wijst erop dat hij altijd een politieke oplossing, een oplossing door dialoog voorstaat. Hij wees er ook op dat de omwenteling in Kiev met geweld tot stand kwam en dat de mensen in het oosten niets in die omwenteling zagen.

Sancties

Op een vraag van een journalist of de sancties het gevolg waren van de Krim-problematiek, verwees Putin die analyse resoluut van de hand. De sancties hebben te maken met de algemene tendens bij bepaalde partijen om het Rusland moeilijk te maken. Hij verwees daarbij opvallend naar de Olympische Spelen: "Wij hebben alles gedaan om er een feest van te maken. Niet alleen voor ons, maar voor de wereld. Alles is uit de kast gehaald om dat te dwarsbomen." Opmerking Blik op NOS-journaal: Dat was inderdaad ruim voor de Krim crisis net als het professioneel verstoorde vriendschapsjaar Nederland-Rusland. Putin gaf ook aan dat de sancties voor circa 30% verantwoordelijk zijn voor de huidige problemen en hij stelde de rethorische vraag of Rusland daarvoor "zijn huid / vel aan de muur diende te hangen"?Toen was het de beurt aan een BBC journalist. Dat de oefenvluchten van Rusland gevaarlijk zijn en als provocatie opgevat kunnen worden. Wanneer Putin gaat verzoenen?

Putin dankte de man netjes voor de vraag en stak van wal:

Wie is de agressor?

"Het enige wat Rusland doet is ons met meer inspanning verdedigen. En dat irriteert partners, zoals de VS. Vliegtuigen: We waren gestop met die vluchten. Maar de VS gingen na dxe koude oorlog door, met vliegtuigen die nucleaire wapens meedroegen. Pas een aantal jaren terug hebben wij ze ook hervat, in antwoord."

"Wij hebben welgeteld 2 militaire bases in het buitenland: in Kirgizië en Tadjikistan. De VS heeft bases overal. En wij zijn de agressor? Wat doen de nucleaire wapens in Europa? Ons Defensie budget is stijgende en bedraagt, ik zeg het even uit mijn hoofd, 50 miljard USD. Het budget van het Pentagon is zeker tien keer zo veel, circa 510 miljard USD. En wij zijn de agressor?. Wij wijzen altijd op dialoog. Wordt nooit positief op gereageerd. Wie ging éénzijdig uit de pas lopen met de bouw van een raketschild, niet alleen in Alaska, maar ook in Roemenië en Polen? Wij willen graag samenwerken, maar wel op basis van gelijkwaardigheid."

Waterdrinker van de Telegraaf

Haarlemmer Pieter Waterdrinker, @WaterdrinkerP, Moskou correspondent van de Telegraaf, merkte op twitter over het optreden van Putin op:

Poetin is met zijn paranoia dat het Westen altijd weer 'de Russische beer' zal willen ketenen op volle kracht, verkouden maar op koers...

Meer info

Meer over de Russisch beer en verdere info over de "PutinPresser", bij RT in het Engels HIER.

18 opmerkingen:

 1. Het dramatische einde van het Ruslandjaar was hun eigen schuld, had de vrouw van de vrouw van de diplomaat maar niet dronken een ongeluk moeten krijgen.
  http://www.autoblog.nl/nieuws/rel-nederland-rusland-begon-met-bezopen-automobiliste-62215
  En ook dat jaar waren onze bloemen en vlees niet goed genoeg.

  Hij kan mooi kletsen terwijl zijn land de afgrond in zakt en er nog steeds mensen dood gaan in zijn oorlog.
  Het is altijd hetzelfde verhaaltje, wie zich er niet in verdiept neemt zijn verhaaltjes voor waarheid aan. Ken je de geschiedenis dan kijk je er snel doorheen.
  Maar het volk daar heeft geen toegang tot de andere kijk en neemt het maar aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Hij kan mooi kletsen terwijl zijn land de afgrond in zakt en er nog steeds mensen dood gaan in zijn oorlog."

   Nee hoor, het is Poetins oorlog niet. Het is de oorlog van westerse bankiers, die het Oekraïense volk verkrachten. Het zijn dezelfde bankiers die jou, mij en iedereen verkrachten. Zit de frustratie bij jou in het feit dat je door eigen mensen wordt verkracht, er niets aan kan doen en daarom Poetin de schuld van alles geven het makkelijkste voor je is?

   http://journal-neo.org/2014/12/18/foreign-bankers-rape-ukraine/   Verwijderen
  2. Ja, en avond na avond bij Pauw en iedereen plotseling de "belabberde homorechten in Rusland", dat leek, als we de NL-staatsmedia moesten geloven, het grootste probleem en reden om Rusland te boycotten. Over gezochte redenen gesproken.

   Verwijderen
  3. Oh weer dat onschuldige homo wetje. Terwijl destijds een pedofiel als secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

   Verwijderen
  4. all wars are bankers wars
   https://www.youtube.com/watch?v=SKnF1HEUwuo#t=644

   Verwijderen
  5. "The hysterical outcry against the Russian "anti-gay" law is a monumental public relations scam and has nothing to do with genuine concerns about gay rights. Find out what it's really about in this video."

   https://www.youtube.com/watch?v=btAUWI0rYJg

   En hier het onderzoek waar Paul Watson in bovenstaande video naar verwijst. De bewuste wetsartikelen staan in de appendix. Vraag maar eens door naar de inhoud van deze artikelen wanneer iemand over de 'anti-homo wetten' in Rusland begint.

   http://static.prisonplanet.com/p/images/february2014/white_paper.pdf

   Verwijderen
 2. Putin zegt dat hij alleen maar wil praten, maar ondertussen zijn het zijn mensen en zijn wapens die de agressie zijn begonnen.

  "I was the one who pulled the trigger of this war," Strelkov said in an interview published Thursday with Russia's Zavtra newspaper, which espouses imperialist views.
  http://www.themoscowtimes.com/news/article/russias-igor-strelkov-i-am-responsible-for-war-in-eastern-ukraine/511584.html

  Russisch interview hier: http://zavtra.ru/content/view/kto-tyi-strelok/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, vooral in Libie, Irak, Aghanistan, Egypte, Syrie, en ook Oekraiene met de Maidan shoot out, etcetera, blame it all on Putin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar dit nieuwsbericht ging maar over 1 van de landen die je opnoemt, wat de anderen er mee van doen hebben weet ik niet. Gevalletje "als u hier nu rechts kijkt ziet u links niets"?

   Verwijderen
  2. Beste Mennie. Als je word overlopen door de fascisten, dan is er geen andere oplossing dan dat je conflict aangaat met die lui. Je wilt niet onder de fascisten leven. Putin maar willen praten, Putin maar vredes voorstellen doen. Nee hoor, we gaan maar door met bombarderen van onschuldigen mensen en kinderen. Net zo lang totdat de burgers de laars van de fascist in hun gezicht gestampt krijgen als ze op de grond liggen.

   Verwijderen
  3. Dat is nou juist het punt, eerst bezet Putin de Krim en stuurt hij Strelkov naar Oekraine, daarna wil ie opeens praten. En dan beweren dat ie vanaf het begin al alleen maar wil praten. Maar het is gewoon te duidelijk wie er achter het geweld zit en de annexatie van de Krim als mede de escalatie in het oosten. Ken de geschiedenis en je leert dat Putin A zegt en B doet. Acties en wooeden liggen mijlen ver van elkaar bij die man, de realiteit is totaal anders dan wat hij zegt. Niet vreemd voor iemand die opgroeit in de FSB.

   Verwijderen
 4. Ongelofelijk, maar eigenlijk toch niet zo vreemd.
  Soros genomineerd om de centrale bank van oekraïene te leiden.
  http://www.infowars.com/soros-may-become-top-ukraine-bankster/
  Terwijl die Soros zelf toegeeft dat zijn instituties de zittende regering omver geholpen hebben.
  http://www.infowars.com/soros-admits-responsibility-for-coup-and-mass-murder-in-ukraine/
  De gelukigste tijd van zijn leven was tijdens de oorlog hij spullen van mede joden confisceerde voor de nazi's.
  https://www.youtube.com/watch?v=c1Qr7TnWG74

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oligarch,

   met Alex Jones moet je soms een beetje voorzichtig zijn. En dat Soros als 13 jarige de Nazi's zou helpen lijkt me niet zo waarschijnlijk.

   Er is zoveel boosaardigs over Soros te melden, en dan komt u hiermee?
   Hij beroofde Engeland van een aanzienlijk bedrag. Ik meen dat hij 5 miljard $ won met speculeren tegen de pond.
   Hij richtte het Open Society Institute op dat de mensen in allerlei landen wijs moet maken dat ze hun deuren en hun land open moeten stellen voor de dieven uit Wall Street. En als ze dat niet doen zijn ze bekrompen.

   Je weet dat 'die vriendin van die lange' (Bruinsma) ook voor Soros werkte. Zegt ook al iets.
   "Zorg dat je een groooote dief wordt, Geroge, en zorg dat de mensen je kennen als filantroop" dat zal zijn vader hem wel ooit gezegd hebben.

   Verwijderen
  2. Die man is zo slecht dat hij zichzelf wel philantroop moet noemen. De MSM pers die zij in handen hebben moet dat woord Philantroop ook iedere keer benadrukken. Philantroop en investeerder George Soros. Die gasten haten de mensheid. We zijn voor hun useless eaters.
   Altijd anders voorstellen dan je bent.
   bv Voordat de mensen denken dat de mensen op Wallstreet de wereld als hun domein zien ipv amerika hangen de globalisten een grote amerikaanse vlag voor wallstreet. Kijk eens hoe patriotisch we zijn.
   zo kan ik nog wel doorgaan met voorbeelden.

   Verwijderen
 5. Mededeling.
  Ik heb even gedacht dat Mennie iemand was die kennis in huis had en goed kon denken. Maar daar kom ik op terug.

  Op deze draad: http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2014/12/nato-vliegt-3-x-meer-langs-ruslands.html?showComment=1418915316319#c164152882866348879

  blijkt dat hij niet in staat is om artikelen goed te lezen.
  Ik weet weinig van de luchtvaart-regels af, dus was geneigd zijn beweringen serieus te nemen. Maar nu zie ik dat hij gewoon niet kan lezen. dan houdt alles op.

  Hierboven begint hij over Borodin.
  Daarmee toont hij dat hij niets weet over de ongeschreven regels van de diplomatie.
  Een diplomaat mag àlles doen: vrouwen, sex, geweld, etc. het zal nooit in de krant komen. Zelfs met mord komen ze meestal weg. maar dan worden ze wel het land uit gevoerd (zeker als ze Israeli's zijn) .
  Dat Borodin in de krant kwam was dus zer ongewoon. En dat de politie er aan mee werkte toont aan dat het Rusland bashen op hoog niveau wordt georganiseerd.

  Lees Willy van Damme over Borodin: Onder het kopje: Onschendbaarheid: ( erg informatief) http://willyvandamme.wordpress.com/2013/11/14/de-nieuwe-roddel-courant/

  Willy is de moeite waard, maar hij heeft een paar stille weken achter de rug.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed artikel van Willie van Damme. Grappig dat hij de NRC neersabelt. Was mij ook al opgevallen dat er de grootste onzin in die krant staat. Ik heb er hier op dit blog over geschreven.
   Over die onschendbaarheid is waar. Die gasten normaal gesproken alles. Behalve als ze uit hun functie gewipt moeten worden zoals DSK. Was Putin desduivels op Nederland over Borodin ?. Was het niet zo dat daarna werd ingebroken bij en geweld is gebruikt tegen een Nederlandse diplomaat in Moskou ? Kan toeval zijn geweest

   Verwijderen
 6. Nothing was hidden, and man was it refreshing to watch. If only my President was this open and forthcoming.

  What we saw today was exactly why America, Europe, and the entire main stream media cabal despises Vladimir Putin.
  http://russia-insider.com/en/2014/12/18/2013

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Propagandaschau analyseert de Putin Presser en het commentaar in Duitsland: http://propagandaschau.wordpress.com/2014/12/19/die-pressekonferenz-putins-in-der-deutschen-propaganda/

  BeantwoordenVerwijderen