zondag 14 december 2014

Burgers Charkov hebben genoeg van OVSE NL-ondertiteld

Burgers uit Charkov en wijde omgeving richten zich tot de OVSE. Ze zijn hen zat. De OVSE kijkt in hun ogen de andere kant op, zijn vooringenomen en zwijgen doelbewust geweld tegen vreedzame burgers dood. "U bent lucht voor ons, rot op." (Nederlands ondertiteld)

En hieronder ziet u de OVSE mannen "aan het werk" in het kapotgeschoten Perwomaisk ("EersteMei") (niet ondertiteld, maar veel is in het Engels). Let op de lichaamstaal en de teksten teksten van de OVSE mensen. Ook ter plekke wacht hen een bevolking die weinig vertrouwen lijkt te hebben in de waarnemers.

Perwomaisk

Perwomaisk is één van de meest getroffen steden in deze oorlog. De verwoestingen in Donetsk en Lugansk, en zelfs die van Debaltsevo en Ilowaisk, halen het niet bij wat er in Perwomaisk verwoest is.

Ergens rond 20 Juli kwam het Oekraïense leger bij de stad, waar ze een hevig verweer troffen. Ze konden de stad niet innemen en er begon een massieve artillerie beschieting die doorging tot in Augustus. Een groot deel van de bevolking verliet de stad maar niettemin bleven er enkele duizende mensen achter. Gedurende de ergste dagen konden de mensen hun schuilkelders niet uit. De doden werden in tuinen begraven. Volgens de plaatselijke authoriteiten zijn zijn gedurende de juli/augustus beschietingen zo'n 700 burgers om het leven gekomen. Ook plaatselijke bewoners spreken over honderden doden. De Oekraïeners beschoten de stad met Grad. Dit ann als een oorlogsmisdaad beschouwd worden.

Grad

Onderstaand ziet u een recente Grad beschieting van het verzet tegen de Oekraïeners, waarmee twee dingen worden aantonen: 1. Blijkbaar wordt het staakt het vuren -zoals dat deze week hernieuwd werd afgekondigd- niet door iedereen gerespecteerd, in ieder geval niet door het verzet zoals uit dit filmpje blijkt. 2. Men kan zich de verwoestende werking voorstellen als zo'n Grad-aanval op een woonwijk gericht is.Vervolg Perwomaisk

Na de Minsk besprekingen werd het rustiger rond Perwomaisk en begonnen mensen terug te keren. In November echter kwamen de beschieting weer terug, hoewel niet meer zo hevig. Onder andere een geboorte kliniek werd beschoten, waarbij een na 7 maanden draagtijd te vroeg geboren baby, een meisje, het als een wonder overleeft.

Gratis eetzalen houden mensen in leven

Momenteel bevinden zich tussen de 10 en 20.000 mensen in Perwomaisk. Er zijn nu 3 openbare eetzalen in de stad geopend waar mensen een gratis maaltijd krijgen. Dit heeft enkelen daadwerkelijk van de hongerdood gered. Bron, HIER.Schuilen in een schuilkelder, Perwomaisk, Europa, 2014Beschadigd ziekenhuis, Perwomaisk, Europa, 201426 opmerkingen:

 1. De anglo amerikaanse elite gaat weer extra geld steken in de infowar tegen Rusland/Putin. In Ukraine, Georgia, and Moldova
  http://www.infowars.com/senate-bill-calls-for-political-warfare-against-russia/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee tuurlijk, eerlijk antwoord van mij mag niet meer maar van de eerste de beste verzinsite mag het wel...Micha Kat is erger maar jij kan er ook wat van Blik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wreedmans, je bent aan het doordraaien. Volg het advies van Dr Blik en kick voorlopig eventjes af van je favoriete site. En zoek hulp nu het nog kan.

   Verwijderen
 3. Als er iemand hulp nodig heeft zijn jullie het...Hier is Blikkie namelijk het aan het opnemen voor de Oekraïense strijdkrachten als je het stuk goed doorleest....Je ziet namelijk het enorme geweld wat het zogenaamde verzet gebruikt en waarbij enorm veel doden vallen. Ze doden dus met hetzelfde gemak hun eigen volk als Oekraïense soldaten. Lekker volkje dus...en die verdedigen jullie?? Lekker volkje zijn jullie....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Ze doden dus met hetzelfde gemak hun eigen volk als Oekraïense soldaten."

   Nee Wreedmans, dat staat er helemaal niet. Je bent weer eens opzichtig aan het liegen. Letterlijk staat er dit:

   "De Oekraïeners beschoten de stad met Grad. Dit ann als een oorlogsmisdaad beschouwd worden"

   Volgt een filmpje dat een indruk moet geven over hoeveel vuur een Grad-batterij kan afgeven (en waaruit blijkt dat er ondanks het bestand door het verzet op de troepen van Kiev wordt gevuurd).

   Verwijderen
  2. Lees eens onder Grad!!! Heerlijk hoe ze hier toch weer alles zo verdraaien dat het weer in hun straatje past. Je wordt een geweldige FSB-nazi Dawg!! Liegen en verdraaien gaat je zeer goed af!!

   Verwijderen
  3. Letterlijk:

   "Onderstaand ziet u een recente Grad beschieting van het verzet tegen de Oekraïeners, (REPEAT: VAN HET VERZET TEGEN DE OEKRAINERS) waarmee twee dingen worden aantonen: 1. Blijkbaar wordt het staakt het vuren -zoals dat deze week hernieuwd werd afgekondigd- niet door iedereen gerespecteerd, in ieder geval niet door het verzet zoals uit dit filmpje blijkt. 2. Men kan zich de verwoestende werking voorstellen als zo'n Grad-aanval op een woonwijk gericht is."

   Verwijderen
  4. Bericht is duidelijk

   Sepa's schieten met grads
   Wat een onnauwkeurig wapen is

   Eigenlijk staat er Russen schieten op bevolking UA

   Verwijderen
 4. Het verzet meldt diverse schendingen van het staakt het vuren door de Oekraïeners.
  De meest ernstige schending vond plaats in het gebied van het tracé van Bachmoetovski. Daar heeft het verzet met Grad geantwoord. Mogelijk -maar het is speculeren- is dat wat we op bovenstaande beelden gezien hebben.

  Daarenboven maakt het verzet melding van Oekraïense schendingen met beschieting vanuit Avdeevka op de Kiev wijk van Donetsk, beschieting vanuit mijngebied Jablonitskaya op Petropavlovk waar zich verzet bevond en op Prishib waar ook verzet zat. Of er ook in deze gevallen geantwoord is, daar is geen melding van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou er mee op...jezus zeg wat zijn jullie een dombo's!! Tuurlijk, elke idioot ziet dat een "verzet" normaal als guerilla's moeilijk aan wapens kunnen komen maar dit "verzet" kan ineens aan grads komen, meteen terugschieten enz.....wat klopt er dan niet?? Ach ik kan het hier wel gaan uitleggen met fotootjes en filmpjes maar jullie zijn zo ziek ,daar helpt niks meer aan. Allemaal chronische Russische nazi-lovertjes, die trots zijn dat hun "verzet" Grads hebben waar ze heel veel mensen mee om zeep helpen....

   Verwijderen
  2. Onderstaand ziet u een recente Grad beschieting van het verzet tegen de Oekraïeners,

   "ONDERSTAAND ZIET U EEN RECENTE GRAD BESCHIETING VAN HET VERZET TEGEN DE OEKRAINERS"

   Wreedmans, eerst lezen, dan nadenken, en dan pas reageren.

   Verwijderen
  3. Grads is een aanvals wapen, geen verdedigings wapen

   Dus het argument dat sepa's zich verdedigen gaat niet op

   Verwijderen
  4. Lekker boeiend. Met grad's de artillerie van je vijand in de prak schieten is een prima manier om jezelf te verdedigen.

   Verwijderen
  5. Ja he?? Massamoord is cool....weten we meteen waar je staat nazi!! Jij vind grads cool en zoveel mogelijk mensenlevens in puin is geweldig!! Zolang de vijand maar lijdt. Ooit het in je botte hersens opgekomen dat ze hun "eigen volk" er net zo hard voor opofferen?? Ach dat geeft niks toch?? Je staat toch wel te applaudisseren voor elke aanval...weer een hoop doden!! Jippie!! Blik staat er ook achter want hij laat het staan. De echte lafbekken hier laten dus hun ware gezicht zien, ze verdedigen massamoordenaars!!

   Verwijderen
  6. Je denkt toch niet dat een leger dat wordt beschoten met watten gaat teruggooien,sukkeltje.

   Verwijderen
  7. Je laat zien waar je staat , ook weer met dit taalgebruik. Man man man, wat een lachertjes zijn jullie ook. Mensonwaardige taferelen hier. Je gaat niet eens iets ontkrachten, je blijft het gewoon fijn vinden dat jouw "verzet" heel veel mensen ombrengt. Ach tja, gewetenloos volk zoekt gewetenloos volk, dus zou zeggen sluit je bij hun aan, misschien mag je ook nog wel een dorp uitmoorden!!

   Verwijderen
 5. Precies, men "verdedigt" zich dus met een massavernietingswapen, tenminste je kan met elke salvo een hoop mensen doden en/of verwonden. Kortom niks verdediging, men schiet op zijn eigen burgers en geeft vervolgens het Oekraïense leger de schuld, hoe hypocriet!!!

  Kortom, Wreedmans liegt weer z'n eigen werkelijkheid bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, ik licht feiten toe, jullie verzinnen alles bij elkaar en praten massamoord goed als ware het een feestje....

   Verwijderen
 6. Je kletst uit je nek. Het verzet vuurt grad's af. Waar ze staan opgesteld en in welke richting gevuurd wordt kan niet uit de videoclip worden afgeleid.

  Afzonderlijk raketten zijn niet bijzonder accuraat maar met een salvo uit een batterij kan een heel gebied in de as worden gelegd en als zodanig zijn grad's heel affectief wanneer troepenconcentraties of artillerieopstellingen worden bestookt. Zeker als gebruik wordt gemaakt van artilleriespotters. Dat het een wanhoopswapen is is lariekoek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zo hebben de Russen ook burgers gedood rond luchthaven van Donetsk

   Echt een fijn wapen

   Verwijderen
 7. Nee, ik hou me aan de feiten. Zou jij ook eens moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja het feit dat je zoveel mogelijk doden wilt zien is me helder. En dat je aan de verkeerde kant staat ook.

   Verwijderen
  2. Het topic is hier nog steeds dat burgers zich beklagen dat ze worden beschoten door het regeringsleger van Kiev en dat de OVSE wegkijkt. Jij en ik zijn tegen de achtergrond van de shit waarin de Oekrainers zijn beland volslagen onbelangrijk; twee lullo's achter een PC. Meer niet.

   Dit

   https://www.youtube.com/watch?v=J_R9-LCwd54

   zijn mijn helden en heldinnen.

   Verwijderen
  3. Daarom ga ik nu ook echt weg hier, veel plezier met je neonazivriendjes hier...blijf fijn het onschuldig vermoorden van mensen met grads toejuichen, weet je meteen waar de echte mafkezen staan. Hier op dit blog...

   Verwijderen
 8. Blik,
  ik heb een vraag voor U.
  Charkov is toch die heel grote stad Xapkib zeg maar.
  Maar die ligt toch in het door Kiev beheerste gebied.

  Ik neem aan dat het Ukraiense leger daar toch niet aktief is?

  Waarom zijn de burgers dan boos op de OVSE ?
  Ik stel me zo voor dat er in Charkov geen oorlogshandelingen zijn. (Behalve de aanslag op Koenders, door Putin dan.... )

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klopt allemaal. Maar waarom zou men in -het relatief rustige, andere zeggen, bezette- Charkov niet boos zijn over wat er in Donbass gebeurt? Er zijn wereldwijd mensen die "boos zijn" en in Charkov natuurlijk helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen