maandag 15 december 2014

Opmerkelijke Oekraïense troepenverversing onder auspiciën Motorola

Opmerkelijk vriendschappelijke ontmoeting tussen "Motorola" (Novorossiya) en "Koepel" (Oekraïne)

Onderstaande video (helaas, we hebben niks ondertiteld, maar met name deze eerste video spreekt ook zonder ondertitels boekdelen), 12 December geplaatst is inmiddels al meer dan 230.000 keer bekeken. Het is de eerste "rotatie" van Oekraïense militairen op het vliegveld van Donetsk. Oftewel uit militair humanitair oogpunt, staat Motorola het zijn opponent toe om in de knel zittende Oekraïense militairen op het vliegveld te laten vervangen en wat voedsel en andere humanitaire zaken mee te nemen.Stevige kritiek

Het is beide commandanten op stevige kritiek komen te staan. Givi, een Novorossiya commandant, is in ieder geval voor de camera verschenen om zijn collega Motorola te verdedigen, dat ze wel vaker elkaar helpen, dat dat respect voor de vijand betekent en dat hoort erbij. Ook de Oekraïense commandant heeft voor zijn vriendschappelijke houding met deze "terroristen" er in ieder geval verbaal flink van langs gekregen. Handen schudden. Elkaar toesprekend moe te zijn van de oorlog.Vandaag wederom "rotatie"

Vandaag vond een nieuwe rotatie plaats. De Oekraïense soldaten mochten zelfs een wapen en een bescheiden hoeveelheid kogels meenemen. De oekraïense commandant (een andere inmiddels) was minder spraakzaam dan "Koepel".Motorola, de commandant aan de Novorossiya kant die de Oekraïeners hun troepen laat verversen en 3 lichamen laat ophalen. Het verzet kreeg volgens afspraak ook 4 lichamen terug van de Oekraïeners.

Givi, midden, met links Graham Phillips, neemt het op voor Motorola.

Wil je weten hoe het vliegveld van Donetsk er nog uitziet, kijk het onderstaande filmpje. De enige gesproken tekst betreft opmerkingen dat het staakt het vuren, op wat kleinigheden na, door beide partijen netjes gerespecteerd wordt. Of er onderling gesproken wordt tussen de oppenenten? Zoveel als de commandanten nodig achten. Het vliegveld was voor het EK 2 jaar geleden helemaal verbouwd voor honderden miljoenen Euro's. Schattingen lopen uiteen tussen 300 en 700 miljoen Euro.

4 opmerkingen:

 1. Bewijst het zijn geen problemen met elkaar ,maar befehl ist befehl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oorlog is ook onzin. Het maakt alleen de oligarch beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trouwens, we merken op dat het Oekraiense jurylid Evgeniya van de talentenjacht waar ik de naam van kwijt ben, in de laatste uitzending van Knevel en Brink wees op de huichelarij van Timmermans en ze het in feite opnam voor het verzet in Donbass. Verder merken we op dat zij tot haar verrassing en telleurstelling geen deel meer gaat uitmaken van die jury van het populaire programma. Het opgegeven argument is dat ze er een Belg bij willen hebben (schijnt daar ook uitgezonden te worden).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kindertehuis, vader in het verzet gestorven, moeder thuis omgekomen, Karina, 7 jaar zit in het kindertehuis, waar ze behalve de meubels niks hebben, zelfs geen neusdruppels. Europa 2014. Het is stil rond Hans van Baalen en zijn Oekraïne mening. https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_34682

  BeantwoordenVerwijderen