vrijdag 19 december 2014

"32 Militaire NAVO transportvliegtuigen geland in Oost-Europa in laatste 4 dagen""32 Militaire NAVO transportvliegtuigen geland in Oost-Europa in laatste 4 dagen"

16-12-2014 3:40 pm Bericht van de gevechtssituatie van oorlogscommentator Boris Rozhina, alias Colonel Cassad.

"De toename van de militaire aanwezigheid van de VS en NAVO-landen in Oekraïne gaat door. In de afgelopen 4 dagen zijn in Oost Oekraïne 32 militaire transportvliegtuigen geland. Uitgeladen wordt onder andere anti-tank-wapens, radarcomplexen, drones met noodzakelijke uitrusting, kogelvrijevesten van de 5e-6e klasse, verschillende optische apparatuur en specialistische middelen, en verschillende anti-batterij complexen, enkele pantservoertuigen, tot 10 artillerie systemen."

"Ook zijn er berichten van bronnen uit leidinggevende posities van de haven van Odessa, dat eergisteren 10 pantservoertuigen en 3 Howitzers uitgeladen zijn. In de afgelopen week zijn ook twee zendingen met diverse pantser uit Oost-Europa binnengekomen. In het huidige tempo van het heropbouwen van haar leger en met de Westerse hulp, kan het oekraïense leger in de eerste helft van januari weer haar sterkte bereiken van Juli." Aldus Colonelcassad, HIER. Het zou kunnen verklaren waarom de vliegvelden en het luchtruim voor de burgerluchtvaart gesloten zijn.

Archieffoto Ameirikaans vliegtuig Elmendorf airforce base.

Enkel eten in ruil vrijlating krijgsgevangenen

Volgens opgave van de vertegenwoordiger van het humaitaire fonds, Natali Emtsjenko, laat het Oekraïense leger enkel nog voedsel door richting Donbass in ruil voor de vrijlating van Oekraïense krijgsgevangenen. Eén wagen met voedsel voor twee krijgsgevangenen. Het blokkeren van humanitaire hulp door het Oekraïense leger begon al op 15 Oktober. Ook toen gaven ze open aan dat de maatregel noodzakelijk was om de vrijheid van hun kammeraden te bewerkstelligen. Bron, HIER.

21 opmerkingen:

 1. Volgens Oekraine zelf zijn deze vliegvelden te gevaarlijk vanwege luchtafweer in door Rusland gecontroleerd gebied van Oekraine.
  http://espreso.tv/news/2014/12/17/sbu_aeroporty_dnipropetrovska__zaporizhzhya_ta_kharkova_buly_zakryti_cherez_zahrozu_raketnoho_udaru

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben even verder aan het zoeken voor informatie, maar ik kom een aantal dingen tegen die niet kloppen.
  Jouw link staat bij een quote van ene Colonelcassad, maar linked naar Strelkov zijn VK profiel.
  Strelkov praat over Hercules vliegtuigen, jij plaatst een foto van een C-5 die NIET in Oekraine is want de foto komt van Wikipedia en is genomen op Elmendorf Air Force Base.
  Als ik zoek op Colonelcassad dan vind ik zo snel niet de informatie die jij vermeld, als ik zoek op een ander bron Natali Emtsjenko dan vind ik enkel en alleen deze pagina terug!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Strelkov praat niet over een specifiek toestel. Het hele woord Hercules zien wij niet in het artikel staan. De foto hebben we van een ander artikel van landende vliegtuigen in Oekraïne.

   Verwijderen
  2. Daar heb jij weer gelijk in, Hercules heb ik hier gelezen:
   http://www.rg.ru/2014/12/15/ukraina-site.html

   Maar de foto komt dus van Wikipedia:
   http://commons.wikimedia.org/wiki/File:USAF_Lockheed_C-5A_Galaxy_8024.jpg

   Verwijderen
  3. Dank voor je info; ik heb het onderschrift aangepast.

   Verwijderen
  4. Hier zie je de bron van het bovenste deel van het artikel maar dan, zoals jijjj wenst, direct van Colonel Cassad: http://colonelcassad.livejournal.com/1948057.html

   Verwijderen
 3. Bron van 2e deel van dit artikel is hier: https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_35126

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo zie je maar hoe we misleid worden door deze mensen.
  Schrijven over NATO, maar NATO heeft geen eigen leger, in het artikel dat ik vond staat dat ze Pools spreken en het vliegtuig een Hercules is.
  In jouw bron is het vliegtuig een C-5, maar eigenlijk komt het van Wikipedia.

  Wat er waarschijnlijk aan de hand is is dat Strelkov thuis een beetje te VK'n en de Russische media verzinnen er gewoon een verhaal omheen volgens hun standaard recept "blame it on Ukraine / NATO" en daarbij altijd de VS en eventueel Polen in kwaad daglicht stellen.

  Ondertussen is er geen enkele journalist bij geweest en is er geen enkel bewijs te vinden maar gaat het verhaal gewoon door met een eigen leven te leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten we hopen dat je gelijk hebt; zonder NATO steun zal er van de Oekraïense kant niet veel militair geweld te verwachten zijn, in ieder geval niet in de zin dat ze een massale aanval kunnen uitvoeren.

   En je kunt natuurlijk prima over "NATO" schrijven. Iedereen begrijpt dat als er over NATO-vliegtuigen of anderszins geschreven wordt dat dat materieel is van één der -NATO- lidstaten.

   Je hebt een punt als je zegt dat dit verhaal verder door geen enkele journalist is bevestigd. Helemaal geen probleem om dat te onderstrepen. Ik voeg er dan wel aan toe, dat de Westerse journalisten heel veel verhalen laten liggen die "niet in het plaatje" passen. Of het nou dit is, Odessa, de omgekomen jongens op het voetbalveldje bij de school of de doodgemartelde Sacha die net een paar dagen met zijn pasgeboren baby was of tientalle andere dramatische verhalen.

   Ze blijven liever rond de hotellobby in Moskou of Kiev hangen en kijken of ze Putin nog kunnen betrappen op iets.

   Verwijderen
 5. Een amerikaanse minister van financiën, een georgische minister van gezondheid, wellicht nog een buitenlander als president van de centrale bank. Wat een belediging voor het oekraïense volk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als dit niet racistisch is weet ik het ook niet meer, beetje nazi trekjes oligarch?

   Verwijderen
  2. Vertel jij eerst maar eens wat er zo rascistisch is aan de comment van Oligarch.

   Verwijderen
  3. Denk aan de burgemeester van Rotterdam, zeggen we daar ook over "wat een belediging voor de Rotterdammers"?

   Verwijderen
  4. Ik heb liever een antwoord dan een wedervraag. Wat is er zo racistisch aan de comment van Oligarch?

   Verwijderen
  5. Dat "een buitenlander" op een post als minister of bij een bank word gezien als een belediging voor het volk. Niet meer van deze tijd.
   Eigen volk eerst was iets van de nazi's. Tegenwoordig gaat het om wie het meest geschikt is.

   Verwijderen
  6. Toen CDA polticus Jenö Dzsingisz Gabor in 1990 staatssecretaris werd bij Landbouw en Natuurbeheer deed hij afstand van z'n Hongaarse paspoort en er was niemand die daar van opkeek of dat vreemd vond. Had iets te maken met respect voor het ambt en het op grond hiervan vermijden van zelfs maar de schijn van belangenvermenging of problemen met dubbele loyaliteiten. Soms is die kans op dubbele loyaliteiten niet meer dan theoretisch, soms een reele waarschijnlijkheid. Marokko en Turkije zien hun in de diaspora verblijvende burgers bijvoorbeeld nog steeds als onderdanen en voeren een actief beleid om deze ex-landgenoten voor hun karretje te spannen. Wie wil in vredesnaam trouwen een Amerikaan op financien of bij de centrale bank als je weet dat je goud als eerste verdwijnt als de Amerikanen weer eens democratie komen brengen. Beetje over de top om dan meteen met racisme of zelfs nazipraktijken te gaan schermen.

   Verwijderen
  7. Jij noemt tenminste argumenten (hoe onzinnig dan ook, een hoop landen hebben goud verspreid over de wereld, oa in Amerika omdat zij nou eenmaal niet zijn bezet in WOII) maar als bv Cruel zomaar zo iets zou roepen dan halen ze het weg.

   Verwijderen
  8. Onzinnig? Er bestaan gerede twijfels of het goud dat andere landen in bewaring hebben gegeven nog steeds in New York (en Londen) aanwezig is. Venezuela begon twee jaar geleden met de repatriatie van haar goud. Nederland haalde onlangs 120 ton terug. Frankrijk, Belgie en Oostenrijk maken aanstalten daartoe. Duitsland wilde 300 ton (10% van haar goudreserves) terughalen, maar kreeg te horen dat zulks zeven (7!!!) jaar moest duren vanwege zogenaamde logistieke problemen. Wat Duitsland inmiddels terug heeft waren niet de oorspronkelijk geparkeerde baren, maar nieuw omgesmolten goud. De FED weigert al decennia een volledige audit. Na de gewelddadige machtswisselingen in Libie en Oekraine is de goudvoorraad van de centrale banken in die landen verdwenen.

   Goud is de antipool van de dollar en als zodanig is de prijs van goud altijd voorwerp geweest van manipulatie door monetaire autoriteiten. (Google maar eens op 'London gold pool') Ik noem het in mijn vorige comment als illustratie van het gegeven dat de VS geen toevallige voorbijganger is in Oekraine. En al helemaal niet als het gaat om monetaire zaken. Als daar dus Amerikanen worden benoemd op hooggeplaatste posities is zo'n benoeming dus bepaald niet onomstreden.

   Het mooiste zou zijn als iedereen op dit blog in vrijheid zou kunnen commenten. 'k Heb ook sterk de indruk dat dat de insteek van Blik is. Hij m.i. kan ook nauwelijks anders; als je blog een statement wil zijn tegen de eenzijdige en partijdige berichtgeving van de (Nederlandse) MSM moet je vooral zelf niet gaan censureren, want dan verlies je meteen heel veel geloofwaardigheid. Wat Cruelman hier op dit blog doet is daarom een nogal achterbaks en eerloze manier om Blik's blog te beschadigen. Provoceren met niet door algemeen erkende feiten of bronvermeldingen ondersteunde opruiing, gelardeerd met een eindeloze stroom ad hominems. En zich dan vervolgens opwerpen als martelaar van het vrije woord als er comments van hem worden gedeleted. (Niet nadat er uiterst geduldig en vriendelijk met hem is gepraat in de hoop dat hij zich wat geciviliseerder zou gedragen).

   Verwijderen
 6. De zieke anglo amerikaanse oligarchy met hun eugenics programma kunnen hun lol op. China en Rusland houden elkaar op de been als één van de landen tekort aan liquiditeit krijgt.
  http://www.zerohedge.com/news/2014-12-17/china-prepares-bailout-russia
  Wat ik al eerder zei, de destabilisatie van Rusland had 10 jaar eerder moeten beginnen om succesvol te kunnen zijn. Trouwens er is tot nu toe geen enkele gekleurde revolutie succesvol voor hun geweest. Libië tot nu toe als enige tendele. En Egypte is een ramp voor de oligarchy met de nationalist el sisi. LOL hadden ze nog maar Mubarak.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het lijkt er toch op dat dit bericht van Strelkov niet waar kan zijn.
  http://www.golos.com.ua/Article.aspx?id=368806
  Google Translate: US DOES NOT GIVE UKRAINE A WEAPON

  Als we dan kijken naar bijvoorbeeld artillerie systemen, zoals hierboven beweerd, dan gebruikt de Amerikaanse M777 een 155mm NATO kaliber en gebruikt de Oekraïnse D-30 een 122mm Russisch kaliber.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het tegen antwoord tegen de NATO. http://www.presstv.com/detail/2014/12/23/391457/former-staest-block-to-form-air-force/

  BeantwoordenVerwijderen