maandag 29 december 2014

Vertrouwd Putin bashen bij Jinek

Zoals we van Waterdrinker bevestigd hebben gekregen: Nederlandse talkshows zijn van begin tot einde gestaged. De uitzending van Jinek zondag 28 December op NPO1 was er een schoolvoorbeeld van. Jinek kondigde aan: "Met Victoria Koblenko gaan we over Rusland en Putin praten.... oh ja, en over Oekraïne". Met deze verspreking was alles gezegd. Het moet zogenaamd over Oekraïne gaan, maar het gaat natuurlijk over Rusland en Putin. Toen Blik deze zomer bij Knevel op de tribune zat en aan Knevel vroeg of het in de uitzending niet alleen over Putin, maar ook over Poroshenko kon gaan antwoordde hij in het voorbijgaan: "Dat denk ik niet". Zo'n vijf minuten later werd Blik van de tribune gehaald. Ook bij Jinek gaat het zogenaamd over Oekraïne, maar ook bij Jinek wordt de naam van Poroshenko niet eens genoemd. Terwijl dat het regime is dat wij steunen met warme winterkleertjes voor de arme militairen die het niet koud mogen krijgen bij het bombarderen van woonwijken in de Donbass. Het gaat enkel over Putin en Rusland

Doorzichtig trucje

Koblenko moest de uitzending openen met het neerzetten van haar eigen "credibility". Er kwam een wazig verhaal dat ze niet weet wat ze is, als kind van de USSR. Nou, dat probleem leek ze eerder in het geheel niet te hebben zoals we eerder HIER analyseerden, waar ze zich van haar meest extreem Oekro-nationalistische kant liet zien. De achternaam Koblenko, eindigend op "ko" (net als "oek" trouwens), is typisch Oekraïens: Koblenko, Joeshenko, Poroshenko, Timoshenko, etcetera. Wij kregen de indruk dat ze zich een beetje aan het inhouden was, en uiteindelijk heeft ze nauwelijks iets gezegd, gelukkig maar, want het weinige wat ze zei was gespeend van elke realiteitszin:Ze suggereerde dat het publiek in het Westen om de sancties heeft gevraagd, en dat er daarom wel sancties moesten komen. Op basis waarvan ze tot die gedachte kwam werd niet duidelijk. Ze voegde er nog aan toe dat Putin de sancties gebruikt om zijn positie te versterken.

"Russen niet in staat na te denken", aldus Jack van Gelder

Paul Jansen (Telegraaf) kwam haar te hulp, want Koblenko zat verstrikt in haar eigen stage: "Geen democratie in Rusland. Geen vrije pers." Ook Jack van Gelder deed nog een duit in het zakje, pratende over Rusland: "Het volk is niet gewend om na te denken; lopen altijd in de pas".

Het grappige aan Rusland is juist dat die kritische denkers er juist altijd geweest zijn, en ten tijden van de Sovjet Unie nog meer als tegenwoordig omdat het onderwijssysteem toen op een heel hoog niveau stond en kritische denkers er juist altijd waren. Daarom waren er ook zoveel dissidenten. Nu minder. Maar als je het vergelijkt met wat er aan Nederland aan onafhankelijke geesten rondloopt is het in Rusland, ondanks dat het daar minder geworden is, nog altijd een veel weelderiger landschap dan in onze polder die meer op een kale woestijn lijkt. Verder werd er nog gespeculeerd over een "Mogelijk einde Putin", en Jansen wilde nog melden dat hij de sancties goed vond en dat de Russen, pratende over MH17, geen schone handen hebben, waarbij hij dus netjes in de Telegraaf concern-pas blijft lopen, met het beschuldigen en veroordelen van de Russen zonder bewijs.

Paul Jansen, politiek commentator van de Telegraaf, duikt op in elk willekeurig praatprogramma of presenteert het zelf.

Sheeple bewerkt

Kortom, de uitzending was een herhaling van zetten, iedereen was het met elkaar eens, Putin is fout, Russen kunnen niet nadenken, Koblenko pinkte nog een traantje weg, in Rusland is geen vrije pers, ook geen democratie. En over Poroshenko die zijn eigen bevolking bombardeert en WIJ steunen: geen woord. Perceptie-management geslaagd, de sheeple zijn weer bewerkt. Discussie 0,0. Dat is ook het leuke in Rusland: daar heb je nog echte discussieprogramma's en veel over Oekraïne. En vaak is ook het Oekraïens nationalistische geluid vertegenwoordigd. Wel in ondertal. Maar in ieder geval is er veel meer discussie dan in Nederland waar altijd alle uitgenodigden het helemaal met elkaar eens zijn.

3 opmerkingen:

 1. Het nederlands pers landschap is een grote kale woestijn. Daarom kijk ik al een paar jaar geen tv meer. Vorig jaar mijn tv verkocht.

  Jinek zat volgens mij een week of wat geleden ook zelfs Hennis-Plasschaert te pushen om Putin harder aan te pakken.

  Putin levert nu zelfs goedkope kolen aan oekraïene. Terwijl ze dit nooit terug gaan betalen
  http://www.globalresearch.ca/president-putin-decides-to-donate-50000-tons-of-russias-coal-daily-to-ukraine-for-heat/5421749
  Van de anglo amerikaanse oligarchy hoeft de oekraïense bevolking niets te verwachten. Ook niet van oligarch Pornoshenko zelf. Zelfs niet eens een kogelvrij vest als ze naar het front moeten zoals we hebben gezien. Die moeten ze zelf kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De staats media heeft geen blog onder zijn artikelen. Je kan op hun info geen positieve of negatieve kritiek leveren. De informatie komt ouderwets van één kant. Met andere woorden. Wij vertellen hoe het zit en jij hebt dat maar te slikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit schreef ik over Jinek in 2012. Ze is een framing recidiva. http://eindpunt.blogspot.nl/2012/05/eva-jinek-en-framing.html

  BeantwoordenVerwijderen