dinsdag 16 december 2014

Italiaanse journalist Giulietto Chiesa Estland uitgezet

Terwijl de media en het Europees parlement zich gisteren zeer druk maakte om de media in Turkije, werd gisteren in het brave EU-land Estland de gerenommeerde Italiaanse journalist en ex-EU-parlementslid Giulietto Chiesa gearresteerd. Het heeft -voor zover wij het weten- de Nederlandse media niet gehaald, maar de Italiaanse (HIER) en de Russische wel.

"Is Rusland de vijand van Europa?"

Chiesa was net in Tallinn aangekomen voor een bijeenkomst over Rusland: "Is Rusland de vijand van Europa". Nee, natuurlijk niet, en Chiesa, die niet aan Russofobie lijdt en spreekt zeer goed Russisch, was uitgenodigd zijn verhaal te houden.Binnen 48 uur vertrekken

De reden van zijn arrestatie en bevel om het land binnen 48 uur te verlaten zijn onbekend en niet meegedeeld. Het bevel kwam van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van het Baltische land. De journalist spreekt van een zeer ernstige zaak: "Molto grave". Over de reden kan hij enkel speculeren. Hij kan enkel bedenken dat hij "persona non grata" is, maar waarom is niet duidelijk.

Chieso heeft recent, 7 December, zijn commentaar gegeven op onder andere de speech van Putin, waarin gesteld wordt dat Rusland niet aan het aanvallen is, maar aangevallen wordt.Chiesa's vrouw, Fiammetta Cucurnia, zelf ook journalist, stelt: "Estland is lid van de EU, hoe kan het een EU-burger arresteren en uitwijzen?". Meer info, in het Engels, bij Itar-Tas HIER.

5 opmerkingen:

 1. Donderdag 10.00 NL-tijd het grote Putin interview. https://www.youtube.com/watch?v=Xai7ttzbx5M

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik,
   de link leidt naar een soort trailer voor een nieuwsbericht,. maar zeker niet naar een interview met Putin.
   Wanneer gaf Putin dat interview? En met wie?

   Verwijderen
 2. Is Ukraine Preparing for a Nuclear False Flag to Frame Russia?

  Russia's State Advisor, Director of The Institute of Problems of Globalization, Doctor of Economics, author Mikhail Delyagin tells Anton Chelyshev on Komsomolskaya Pravda radio that Ukraine is preparing a new large-scale anti-Russian provocation.
  http://fortruss.blogspot.nl/2014/12/is-ukraine-preparing-for-nuclear-false.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ukraine's three major airports closed indefinitely — state aviation service
  http://itar-tass.com/en/world/766935

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Jan Verheul. Het interview in morgen: donderdag 18 december. Dus nog even geduld :-)

  BeantwoordenVerwijderen