maandag 15 december 2014

"Hennis waarschuwt voor dreiging vanuit "politiestaat" Rusland"

Gisteren was Minister van Defensie Hennis te gast in de talkshow van Eva Jinek. Het werd wederom een avondje Russia bashen (Kijk de uitzending HIER terug, Hennis is de eerste gast). Jinek kondigde de bruingeknielaarsde dame aan onder de noemer "Hennis waarschuwt voor dreiging Rusland. Ze maakt zich zorgen om de agressieve houding van het land tegen het westen." De toon was duidelijk gezet.


Incident "Onderschepping" Baltische Zee

Vanaf minuut 4:50 komt allereerst wederom het "incident" boven de Baltische Zee aan de orde. De Nederlanders vliegen daar rond volgens Hennis in wat zij noemt de "geruststellingsmaatregelen". "Nederlandse F'16's hebben een Russisch transportvliegtuig onderschept. Zij vlogen onaangekondigd over de Oostzee. En dat mag niet. Het is de tweede keer dat Nederlandse F'16's moesten ingrijpen. De eerste keer was een maand geleden. En defensie heeft het dit keer gefilmd . Nederland beschermt het luchtruim boven de Baltische staten. De NAVO-landen daar hebben geen toestellen om het luchtruim te bewaken.Hypocrisie

We hebben de hypocrisie van alle berichtgeving en over "schendingen" van Russische vliegtuigen al EERDER duidelijk gemaakt. Maar het toneelstukje tussen Jinek en Hennis wordt gewoon weer opgevoerd.

"De Russen tonen zich een ware politieke macht"

"Ze tonen graag hun economische macht"

"Sinds een tijd benadrukken ze dat ze die militaire macht willen zijn"

Gewillig aangeefster

Jinek, in plaats dat ze zegt "Ho, ho, ho wacht eens eventjes wat zegt u allemaal? "Ze tonen graag hun economische kracht??? Ze benadrukken dat ze militaire macht willen zijn? Hun budget is een stuk kleiner dan dat van de VS, laat staan de NAVO als geheel". Maar in plaats daarvan speelt ze de rol van gewillig aangeefster: "Dat doe je dus zo?" Waarna Hennis vollop door kan gaan met haar speculaties en insinuaties aan het adres van de Russen: "Ze geven een boodschap af. "Hier zijn wij en there to stay dat is eigenlijk wat ze zeggen. Maar het is niet zonder risico's. Want ze maken zich niet bekend, he?"

"Ze zetten de transponder uit. En daarmee zijn ze een risico voor de burgerluchtvaart."

Jinek springt weer bij: "Is dit voor imago?". "Ja", zegt Hennis, "om te tonen ik ben hier, het is niet nodig, ik heb al vaker gezegd, het is overbodig, maar het is ook niet zonder risico's. Als hier een drama uit zou volgen is de wereld natuurlijk weer te klein."

Jinek zet nu 3 stappen vooruit: "Drama moet ik denken dat de F16's zo'n vliegtuig uit de lucht schieten?"

Nou, dat gaat zelfs Hennis te ver, ze doelt op een mogelijke botsing.

Hennis vertelt verder: "De toegenomen assertiviteit, maar ook de agressiviteit, begint te irriteren, begint enorme bron van ergernis te worden, voor zo'n beetje iedereen."

Hier zou gezegd kunnen worden tegen Hennis. "Spreek vooral aub voor uzelf."

Ze doceert verder dat we terug moeten naar de-escaleren, maar dat Rusland vooral bezig is met machtsvertoon. In de lucht, op zee.

Jinek springt weer in. "Irriteren, dat heb je met een mug?! Is dat niet een understatement?" vraagt ze gewillig. En "Ja, dat is een understatement", antwoordt Hennis. Ze geeft verder aan dat ze haar woorden zorgvuldig kiest, want elke opmerking kan tot escalatie leiden.

Dan wordt het hele riedeltje weer in Putin's schoenen geschoven met "annexatie"Krim, destabilisatie Oost-Oekraïne, het machtsvertoon. Jinek brengt de MH17 in, die Hennis aanvaardt. Op de NAVO top recentelijk moest een antwoord komen met name voor de Oostelijke landen die "enorm bezorgd zijn". "Ik heb zelf in letland gewoond. Men gaat terug naar die tijd van toen. De angst is weer in de straten aanwezig."

Eva Jinek

Eerlijk zeggen...

Jinek krijgt er geen genoeg van en wil meer: "Ik moet eerlijk zeggen . Ik kan niet in het hoofd van Putin kijken maar als je de Krim annexeert, en je speelt de rol die je hebt gespeeld en in de Oekraïne en de MH17 en eigenlijk blijven echte consequenties uit. Dat je denkt, wie maakt me wat?"

Hennis: "Ook militair wordt er wel degelijk een pad bewandeld. De maatregelen die we genomen hebben ter "geruststelling" van de oostelijke bondgenoten". Opvallend: Hennis geeft zelf met handgebaar de aanhalingstekens aan waartussen "geruststelling" geplaatst staat.

Politiestaat

Jinek krijgt geen genoeg en nu begint het echt #Putinobsessie te worden: "Is Putin daarvan onder de indruk?"

Dan, op 10:20 komt het van Hennis: "Het is een ander soort staat dan wij zijn... Maar daar, een politiestaat , men gaat niet zo heel snel de straat op om de pijn te laten zien. Die pijngrens in Rusland (nu met handgebaar) ligt vele malen hoger dan bij ons."

Jinek is nog niet tevreden: " Stel dat Putin echt van God los is en besluit van alles te doen waar hij ooit zin in had, ook op militair gebied , hebben wij überhaupt in Nederland de middelen om daar weerstand tegen te bieden? Hebben wij in Nederland genoeg om een relevante bijdrage te leveren (aan de verdediging van Europa tegen Poetin)?"

Jinek gaat door, inmiddels in haar leren broek geheel onderuitgezakt in het leren clubfauteuilltje hangend, met een lanns te breken voor meer spenderen aan militair middelen en wapens: "Zijn wij ontstellend naïef geweest, alle partijen, die de afgelopen jaren zo structureel hebben bezuinigd op defensie?"

Het NAVO gebouw in Brussel in SS-vorm

Geen vragen over F16's Irak. Geen vragen martelpraktijken NAVO-partner/baas VS

Wij constateren dat Jinek niks vraagt over NAVO-partner VS, je mag wel zeggen NAVO-baas VS, die blijkt een notoire martelaar te zijn. Niet alleen in Guantanamo. Ook in Roemenië en Polen. Een rapport van maar liefst 6000 (!) pagina's over diezelfde NAVO-baas, zou wellicht aanleiding voor een vraag aan Hennis kunnen zijn over de moraliteit van de eigen organisatie. Niet bij Eva Jinek. het feit dat er momenteel vliegtuigen rondvliegen en bombarderen zou aanleiding kunnen zijn een vraag te stellen hoe het daarmee gaat en of het wel goed gaat. Het kwam niet aan bod. Het bleef bij Putin. Bij Rusland. Bij dreiging. Bij "niet in het hoofd kunnen kijken" van Putin. Putin, Putin, Putin. Obama 0. Poroshenko 0.

4 opmerkingen:

 1. Goed artikel op http://galeboetticher.com Een fragment:

  ... terwijl Rusland zich defensief opstelt. Rusland is geïntimideerd door de expansiedrang van de EU en de NAVO naar het oosten, ook al heeft het Westen na de val van de Muur Rusland beloofd de voormalige Oostbloklanden niet te werven als lid van de NAVO.

  Overigens wordt nergens verteld dat de annexatie van de Krim op een volledig democratische manier tot stand is gekomen. De annexatie voltrok zich namelijk na een referendum waarin 98% van de bevolking zich uitsprak voor de aansluiting. Zelfs de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) bevestigde dat de stemming op een juiste manier was verlopen.

  http://galeboetticher.com/2014/12/15/de-spanning-met-rusland-hebben-wij-zelf-veroorzaakt/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben het helemaal gehad met anglo zionistische elite die ook de architecten van ww1 en ww2 zijn geweest.

  Het nederlandse/westerse volk wordt dag in dag uit gehersenspoeld met anti Putin retoriek. Hoeren journalistiek in de MSM. Liegen en desinformatie voor een hoog salaris.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De elite kan laag en hoog springen. Rusland isoleren.....Wordt volop handel gedaan in wapens, energie, fruit en sieraden met India.
  http://www.strategic-culture.org/news/2014/12/15/putin-productive-india-visit.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed verhaal Blik ,ruik een nieuwe partij. Geld naar defensie , moet naar zorg en onderwijs !!!!

  BeantwoordenVerwijderen