zaterdag 6 december 2014

Het Donbass nieuws wat u bij NOS niet te zien krijgt

We geven het gewoon door zoals we het zelf, onbevestigd, binnen hebben gekregen, vanuit DEZE bron.

05.12.14. Bericht van plaatselijke burger over de situatie in Telmanovo.

"De laatste tijd wordt er om de één of andere reden niet geschreven over de bombardementen in het Telmanov gebied. Eergisteren is het centrum gebombardeerd van het dorpje Mitjoerino. Een vrouw raakte gewond aan haar buik. Vitale organen kwamen naar buiten, maar ze is geopereerd, een vooruitzicht is er niet. Gisteren om 18.00 uur begonnen ze het dorp Telmanovo zelf te bombarderen. Ze bombardeerden vanuit het dorp Kamenka.""Vijf projectielen vielen op het terrein van het ziekenhuis. Van het ziekenhuis en nabijgelegen woonflats vlogen alle ruiten eruit. Het ketelhuis is vernield. De bewoners van het dorp zitten met de vraag waarom geen "counter"? Waarom geven ze onze militairen geen toestemming te antwoorden? Wat hebben ze "daar boven" bedacht?"

Van bloggers (nog steeds over Telmanovo)

"Op de Telmanovskiye aarde hebben de (Oekraïense) bezetters vele misdaden begaan. Onder andere hebben ze twee chauffeurs van passagiersbussen neergeschoten. Eén van hen is overleden, zittende achter zijn stuur. De andere hebben ze aan de kant gezet, geslagen en doodgeschoten hem verbaal van alles toewerpend. En in de echt bezette dorpjes kunnen de burgers zich niet op hun gemak voelen. In Graniet bijvoorbeeld beschoot een kolonne pantservoertuigen van de strafexpeditie woonhuizen van dichtbij. Er waren veel slachtoffers. Onder andere twee kinderen zijn omgekomen."Kirovsk

Kirovsk 4 December 2014, Gasleiding geraakt, gaslucht, vrouw op het eind wenst de verantwoordelijken voor de vernielingen en slachtoffers hetzelfde toe als wat zij, burgers van Donbass, meemaken.

18+ Beelden van Kirovsk, gebombardeerd op 4 December door het Oekraïense leger, 1 man omgekomen, onmetelijk menselijk leed.

4 December, Kirovsk, Directrice legt uit hoe plaatselijk Gymnasium gebombardeerd werd door "het Oekraïense bevrijdingsleger", 75 ruiten aan diggelen, grote vernielingen, hele gemeenschap al aan de slag om het -voorheen voortreffelijke gebouw- weer te herstellen.

Daarna komt de oudere man aan het woord die uitlegt niet in het verzet te zijn gegaan in verband met zijn leeftijd, maar nu de plaatselijke school vernield is, is hij er als "eenvoudig" chauffeur bij om mee te helpen het gebouw te herstellen. Zijn vrouw werkt op de school.

Bron, HIER.

5-12-2014 Dokter Liza: Sinds november zijn in Donetsk 24 man omgekomen van de honger

"In Donetsk zijn de afgelopen maand 24 mensen omgekomen van de honger, voornamelijk ouderen die hun schuilkelders niet uit durfden. Meer dan 200 oude vandagen zitten in schuilkelders die dagelijks gebombardeerd worden. Elke maand komen 25-30 kinderen het hospitaal binnen met verwondingen. Deze gegevens heeft Elizabeth Glinka naar buiten gebracht. Zij is lid van de Presidentsraad van de Russische Federatie voor de ontwikkeling van de burgergemeenschap en mensenrechten. De verwondingen van de kinderen: zware bom- en ontploffingsverwondingen. De geboorteklinieken zijn verwoest. Vrouwen baren in schuilkelders." Bron, HIER.

Donetsk 6 December. Twee jonge mensen, 18 en 22 vinden de dood als gevolg van Oekraïens vuur. Bron, HIER.

UPDATE 11-12-2014 De foto en video hieronder, zijn van weer een andere man, een vader. We horen een vrouw op de achtergrond in de video roepen dat pappa dood is. Het gaat volgens de commentaarstem om 5 December. Bert Lanting heeft exact dezelfde foto geplaatst op 9 December in de Volkskrant. Hij schrijft erbij:Galina Bayeva huilt bij lichaam van haar vader na een raketaanval Azotny-Donetsk. De foto bij Lanting komt van Antonio Bronic - Reuters.

Zoals gebruikelijk mogen de Volkskrantlezers niet weten van wie de raket (hoogst waarschijnlijk) komt. In de video komt een man aan het woord die in ieder geval -cynisch- de groeten doet aan Poroshenko. En bommen en raketten die in door het verzet gecontrolleerd gebied vallen, daarvan mag aangenomen worden dat ze van Oekraïense kant komen.

Verder merkt Lanting nog vreemd op in zijn artikel: "Van een offensief (van het verzet) naar Slavyansk komt niets". Nee, logisch, er is een (broos) staakt het vuren. En dat betekent dat beide partijen (nauwelijks) bewegen. Wat Lanting dus doet, is het negeren van essentiële waarschijnlijkheid doorgeven betreffende de verantwoordelijken voor deze afgrijselijke raket. Aan de andere kant heeft hij geen probleem het verzet een ambitie toe te speculeren alsof die nu bezig zijn met een gang naar Slavyansk.50 opmerkingen:

 1. Er is een zeer gevaarlijke resolutie aangenomen in Washington tegen Rusland. Weinig over gehoord in ALLE media http://www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2014/december/04/reckless-congress-declares-war-on-russia/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het houdt niet op, niet vanzelf.... (en het ignoreren van de NOS ook niet)

  "Oekraiense strafexpeditie hebben weer een provocatie uitgevoerd. Vanmorgen rond 7 uur hebben de oekrofascisten met als doel provocatie het centrum van Novomichailovki beschoten / gebombardeerd. Geraakt is het ziekenhuis. Er zijn mensen geraakt" https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_32934

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En nog twee burgers omgekomen in Donetsk als gevolg van Oekraïens vuur. Foto's 18+ hier. De slachtoffers 18 en 22 jaar, in een poel bloed in de sneeuw: https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_32917
  En nogmaals, verwacht niet dat dit het nieuws haalt bij de NOS. Midden in Europa, misdaden gepleegd door een regime dat wij notabene bij monde van BERT KOENDERS PVDA/VVD actief steunen; zelfs warme kleertjes voor de soldaten die dit op hun geweten hebben, sturen wij, Nederlanders. En wellicht juist daarom, past dit niet in het Staatsplaatje van de NOS.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blik, het heeft 1 simpele reden waarom dit niet op NOS/RTL en andere nieuwszenders gebracht wordt; 1. je geeft het zelf al aan het is onbevestigd nieuws dus om blunders te voorkomen brengt men het (nog) niet 2. Men wil niet voor Rusland's propagandakarretje gespannen worden en dus kiest men ervoor om nieuws of niet of onpartijdig te brengen. Jij brengt het al meteen (zie reactie 2 hier weer) als Oekrafascistisch....die mythe is allang onderuit gehaald, alleen wil jij er nog niet aan, en het getuigt niet van onafhankelijk nieuws brengen. Zo ook dat je meteen Koenders en het kabinet beschuldigt van oorlogsmisdaden...zijn zij er werkelijk dan?? Of onze soldaten?? Nee he?? Dus hou je mond dan asjeblieft als je niet weet hoe het zit. Jouw 'verzet" pleegt ook constant oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid maar die verzwijg je maar of vergoeilijk je met het feit dat het "verzet" is...terwijl het gewoon Russen zijn die oorlogje komen spelen in een oorlog die niet eens hun oorlog is. Oftewel bezettingsmacht i.p.v. 'verzet' .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cruel, een deel van hetgeen ik boven schrijf is inderdaad "unconfirmed", geef ik grif toe. Het kan waar zijn, het kan uit een duim gezogen zijn.

   Een deel van de beelden spreekt duidelijk voor zich. De meningen van mensen op beeld, op camera, ooggetuigen, of omstanders of hoe je ze wilt noemen, spreken ook voor zich.

   Bottom line is dus dat er: a. voldoende duidelijk materiaal is voor NOS om een item van te maken (elke dag), maar ze doen het niet. En daarbij, jij weet, ik weet, ik plaats gewoon af en toe een greep uit het nieuws van de dag. De draad van vandaag, geloof me, die kunnen we elke dag -als we de tijd hadden- herhalen en met nog veel meer vergelijkbare DRAMA'S.

   Mijn punt is: Donbass is het gebied waar het gebeurt in Europa en de Hollanders blijven allemaal lekker in hun Kiev en Moskou hotellobby verslagjes maken en doen niks met deze overduidelijke beelden, en doen niks met deze vele verhalen die het verdienen om UITGEZOCHT te worden.
   Als het ligt aan het ontbreken van personeel: De NOS of ander MSM-medium mag altijd contact met ons opnemen.

   Ps: Waar in dit artikel gebruik ik het woord "oorlogsmisdaden"? En dan nog, daar beschuldig ik Koenders niet van. Ik beschuldig hem er wel van dat hij een leger steunt dat daden zoals in deze draad, steunt. Ik vind dat verwerpelijk, ik schaam me daarvoor, en ik weet niet hoe ik dat de mensen in Donbass die alles kwijtraken, als Nederlander, uit moet leggen. En ik begrijp ook niet dat dat in Nederland geen aanleiding voor debat is.

   Verwijderen
  2. Beste Blik. Als je ECHT nieuws probeert te brengen dan weet je dat getuigen en slachtoffers niet het juiste verhaal vertellen. Simpel ze zijn bevooroordeeld, getraumatiseerd of stonden op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats (letterlijk en figuurlijk). Dus die verslagen moet je als je een ONAFHANKELIJK verslag wilt maken aan de kant schuiven...dat doe jij dus nooit, je begint meteen met Oekrafascisten en "verzet" en meer van die termen dus je bent verre van onafhankelijk. Kortom gediskwalificeerd als onafhankelijk medium. Goedwillend op jouw manier, ja vast en zeker maar niet onafhankelijk genoeg. En je kan kwaad zijn op de NOS, RTL, BBC,CNN en weet ik wie allemaal...ze doen allemaal niet wat jij doet, namelijk overduidelijk pro-Russisch zijn!! Zij zijn echt onafhankelijk en daarbij, er gebeurt meer in de wereld. Ebola, koningin die sterft, tientallen oorlogen in de rest van de wereld en hongersnoden die ook hun aandacht verdienen. Nee jij wil dat alles om Oekraine draait. Fout...
   Even echt nieuws?? Het hypocriete gedrag van Poetin vanavond bij het ontvangen van president Hollande. Hij ERKENT de grenzen van Oekraine maar wil van geen teruggave weten van de Krim, wat gewoon bij Oekraine hoort!!! Daarnaast liegt hij dat hij barst dat hij niet weet dat er Russische wapens, troepen e.d. volop de grens overtrekken in Oost Oekraine. Van enorm veel kanten bevestigt, inclusief de rebellen zelf!! Maar ach, Poetin moet zich krom liegen om nog ergens vriendjes over te houden (Frankrijk die nog een oorlogsschip moet leveren). Hij respecteert helemaal niks anders haalde hij nu zijn nazitroepen nog direct terug. Doet hij niet, want dan gaat hij af als een gieter voor eigen volk dus zijn ego is belangrijker als duizenden doden die hij kan voorkomen.

   Verwijderen
  3. Ik ben niet kwaad op NOS. Ik constateer enkel. Kirovsk verder beschoten, beelden hier: https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_33012

   Verder op andere plek een kind zwaar gewond en een ander licht gewond, etcetera, etcetera.

   Ik begrijp ook best dat de NOS het Oekraïne nieuws kwalitatief niet zo goed kan bijhouden en brengen als wij, maar ik had toch iets meer van het staatsbedrijf verwacht. Ik vind het verschil wel erg groot en negatief voor hen uitpakken, zeker als je daar de budgetten ook nog eens naastlegt.

   Verwijderen
  4. Ahum....kwalitatief...je overschat jezelf nu wel heel erg!! Niet erg, kan en mag altijd...als je ECHT zo goed was dan had je nu wel meer lezers en een supergoed bekeken website....niks van dat alles dus droom lekker verder!! Daarnaast is een Rus, Strelkov dus, met zijn "nieuwssite" nou niet de onafhankelijkste site dus sorry als ik aan hem compleet voorbij ga qua nieuws!
   Nogmaals, er is meer wereldnieuws dan Oekraine en meer oorlogen en honger en verderf als alleen dit conflict. En met budget heeft het geen reet te maken....jongen jongen...en jij wil aangemerkt worden als journalist of in ieder geval als een soort van journalist?? Verdiep je dan eens in die wereld en hoe aan nieuwsgaring en dergelijke wordt gedaan...ik werk erin en kan het je garanderen...niet altijd eenvoudig om een evenwichtig journaal samen te stellen, of het nou lokaal,regionaal, provinciaal, landelijk of wereldnieuws is...maar je zal het vast weer beter weten!!

   Verwijderen
  5. Ach, ik denk niet dat jij kunt zien wat bij ons de bezoekcijfers zijn. Dus speculeer er fijn op los in dit speculaas seizoen en succes met je regionale Limburgse nieuws.

   Verwijderen
 5. OT

  "Angry Families of MH17 Victims Say Dutch Botched Investigation, Seek UN Inquiry

  Fed up with the secretive and incompetent Dutch-led investigation, families of MH17 victims appeal to the United Nations for help."

  http://russia-insider.com/en/2014/12/06/02-41-36pm/angered_botched_investigation_families_mh17_crash_victims_seek_un_inquiry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik saluur voor de families van de ramp die zich niet laten afschepen met een doofpot. Het is ECHT noodzakelijk dat de onderste steen bovenkomt. Kiev lijkt zover de grote verdachte het echec ingegeven door de CIA. Als we het militaire industriële complex uit amerika niet kunnen ontmaskeren blijven ze maar doorgaan provoceren totdat we gaan beginnen aan WW3

   Verwijderen
  2. Jij let niet echt op Oligarch, de enige die constant provoceert en irriteert is Putin en gevolg, niet VS en EU, die proberen juist een oorlog te vermijden en alleen maar sancties in te stellen. Daar waar Putin in zijn jaarlijkse "troonrede" toch heel duidelijk oorlogstaal liet horen. Maar ja, voed je maar weer met westenhaat...Daarbij ik snap de nabestaanden, het is niet fijn om te moeten wachten op antwoorden. Maar bij een VN onderzoek zal dat niet veel anders zijn en NOG langer duren, maar dat beseffen ze zich niet. Nabestaanden willen altijd heel snel weten wat er gebeurt is met hun geliefden, maar regeringen, organisaties enz. zijn gebonden aan regels en protocollen. Dat kan geen advocaat of wie dan ook veranderen.

   Verwijderen
  3. En uiteraard is dit niet vermeldenswaardig voor de Nederlandse MSM:

   http://joostniemoller.nl/2014/12/brekend-nabestaanden-mh17-zeggen-vertrouwen-in-rutte-op-nl-media-zwijgen/

   Verwijderen
  4. Wrede, hoe zou jij het vinden als de vijand, want zo pretendeerd Amerika zich op dit moment voor jouw voordeur komt staan? Vind je het gek dat Putin in de verdediging gaat? En als het niet waar is waarom zit er dan een tot voor kort Amerikaanse als minister in Kiev? Ik heb Putin nog geen enkele keer iemand horen bedreigen, behalve dat als het westen aanvalt ze van een koude kermis terug zullen komen.
   Al dat gedoe van het westen zorgt er voor dat alle butgetten van de NAVO omhoog gaan waar wij voor op kunnen draaien.
   Heb jij al Russische soldaten in het oosten gezien? heb je daar bewijzen van?(en kom niet aan met face-book foto's van 10 jaar terug) Er zullen wel hulp convooi's zijn maar dat lijkt me niet meer dan logisch als de bevolking daar gewoon vermoord word. En daar sta jij achter? Een grote smeerlap ben je dan.

   Verwijderen
  5. Matt echt waar, het is bijna aandoenlijk om te zien hoe naief je bent. Er vliegen dagelijks Russische bommenwerpers over de EU heen, puur om te provoceren. Ze zijn zeer duidelijk aanwezig, vliegen onaangekondigd op hoogtes waar ook commerciele (lees burger) vluchten zich bevinden en antwoorden pas nadat er straaljagers hen komen "begeleiden". Navo vliegtuigen hebben tenminste het fatsoen om boven die hoogtes te vliegen en vaak zelfs aangekondigd en al om maar niet op zeer gevoelige Russische teentjes te gaan staan. In Oekraine zitten enorm veel Russische soldaten, nog geen Europese of Amerikaanse soldaat te zien daar. Dus tja, wie zou er nou oorlog willen?? Rusland of het Westen?? Maar blijf jij je "lieve" leider Poetin maar geloven op zijn bedrieglijke oogjes...hij wil gewoon de Sovjet Unie terug en zijn land in enorme armoede storten, maar dat wil en kan jij niet zien, verblind door je liefde voor Poetin. Tijden zijn veranderd, maar Poetin wil alleen maar de Sovjettijd en heeft geen oog voor iets anders. Dus stuurt hij zijn nazitroepen naar Oekraine om daar stennis te schoppen, zoals hij ook al deed in Georgie en andere voormalige Sovjetstaten. Zijn honger naar macht is niet te stillen, tenzij er oorlog komt. Want dat wil hij, om zo zich "de ultieme leider" te tonen voor de Russische bevolking. Maar hij maalt niet om zijn bevolking, alleen zijn eigen ego en machtshonger telt.

   Verwijderen
  6. Cruelman,
   speciaal voor U heb ik op mijn blog nog eens een overzicht gegeven van de bemoeienis van de VS met de Oekraine: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/12/419-democratie-voor-de-oekraine.html

   Verwijderen
  7. Dankjewel Jan, maar ik lees het niet. De bemoeienis van de VS valt in het niet met de bemoeienis van Rusland in dit gehele conflict. Wie dat niet ziet is of blind of wil heel graag in een dictatuur gaan leven. Denk dat u in de laatste categorie valt. U sleept er denk ik weer enorme westenhaat in mee in uw verhaal en niet gestaafde complottheorieën waarin zou moeten blijken dat de VS uit is op of het gas van de Russen, of op andere "schatten" of gewoon op wereldheerschappij...aandoenlijk die verhaaltjes maar ze zitten mijlenver van de waarheid, of laten we het zo zeggen, ze zitten mijlenver van het echte verhaal. De waarheid verandert constant, het verhaal ook...maar de moraal van het verhaal niet. Laten we gewoon ronduit zeggen dat enig moraal en moreel bij de Russen ver te zoeken is, daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn.

   Verwijderen
  8. Ik heb het zowaar gelezen....totaal niet onderbouwde onzin van de bovenste plank. U geeft de VS de schuld van overduidelijke door de Russen veroorzaakte problemen en u bent niet de enige. Dat doet zowat ieder naief pro-Russisch blogje wat totaal niet op de hoogte is van geo-politieke verhoudingen en totaal geen weet heeft van de complexe verhoudingen binnen de voormalige Sovjetstaten. Maar doe vooral uw best met propaganda verschijnen, misschien heeft Poetin nog ergens een prijsje voor u staan.

   Verwijderen
  9. Dank voor uw degelijk onderbouwde mening. Daar kunnen al die video's en documenten en Reports en gebeurtenissen waar ik mijn visie op baseer en mee ondersteun natuurlijk niet tegenop.
   U weet het ook heel overtuigd te brengen.
   Ik geloof vast dat U meent wat U zegt.

   Nu nog een beetje werken aan de onderbouwing.
   Iets minder roepen.

   Ik constateer dat U geen enkele poging deed om mijn verhaal te ondermijnen. Ik doe behoorlijk wat falsifieerbare uitspraken, maar U houdt het opzettelijk heel algemeen en beperkt zich bijna geheel tot ad hominem kletskoek.

   Als ik nog eens tijd over heb zal ik me verder tot U richten.

   Groet, J V
   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  11. Die Cruelman,en dan nog andere mensen gaan vertellen hoe of wat wahahahahahahahha. Want hij werkt erin wahahahahaha
   Ik zou opslag vragen, voor je uitmuntende inzicht en analyse Sherlock Holmes.
   En dat met zijn hoofd in waar de zon niet schijnt, dat vind ik dan weer wel knap.

   Verwijderen
 6. "Er vliegen dagelijks Russische bommenwerpers over de EU heen, puur om te provoceren."

  Laat dat liegen nou gewoon aan de MSM over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee Dawg, laat ik aan jou over, want je bent er overduidelijk een meester in!!

   Verwijderen
 7. Zoek hulp.

  Zoek hulp.

  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/17421-pathologische-leugenaar.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh gelukkig, je bent al voor jezelf aan het zorgen, hoef ik het niet meer te doen. Blij dat jezelf inziet wat je bent, dat je daar zelf verantwoordelijkheid voor neemt en vervolgens ook actie erop onderneemt. Kan ik zeer van je waarderen. Hierna nog goed inlezen over de Oekraine-crisis en pas terugkomen als je het echt goed uitgeplozen hebt!!

   Verwijderen
  2. Cruelman, ik dacht dat jij niet meer op dit blog commentaar zou leveren..

   Verwijderen
  3. Ach oligarchje, dat hebben er hier meer gezegd en die houden zich er ook niet aan, dus waarom ik wel???

   Verwijderen
 8. H. Res. 758: Reckless Congress ‘Declares War’ on Russia
  http://www.globalresearch.ca/reckless-congress-declares-war-on-russia/5418287
  In dit artikel noemt Ron Paul 8 absurde dingen die genoemd worden in de resolutie. Vooral het feit dat de seperatisten met een BUK raket het toestel hebben neergehaald vind ik zo voorbarig. Het officiële onderzoek rapport rept geen woord dat dit het geval is geweest. Ongelofelijk hoe dom de amerikaanse politiek is geworden. In het congress zitten alleen nog maar corrupte en amorele (waarschijnlijk immorele mensen). Ik denk dat ik rustig zeggen dat de regering in amerika verworden is tot een corporatistisch regime. Was het al langer, maar het laaste stukje vernis van democratische beschaving is weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Duidelijk verhaal Oligarch.

   Verwijderen
  2. Ja, duidelijk een verhaal wat de lachers op zijn hand krijgt. Wat een kulverhaal!!! Ja oke, er staan een aantal dingen in de resolutie die op zijn minst opmerkelijk genoemd mogen worden en eigenlijk totaal niks van doen hebben met de situatie zoals die nu er is. Maar er kloppen wel een hoop dingen die Ron Paul, mafkees van beroep, maar even afdoet als "onzin" terwijl het overduidelijk is. Neem die "verkiezingen" in Oost Oekraine. Totaal illegaal en niet te controleren...weet een kind van 3 nog, maar Ron Paul maakt er weer iets anders van. Zie daar fout 1...Volgende; Geen troepen in Rusland?? Maar natuurlijk wel, zelfs toegegeven door Poetin, sterker nog, ze hebben de Krim overgenomen (onwettelijk). Dus Ron Paul leeft of onder een steen of verzwijgt bewust dingen. Of kijkt ze weg, maar dat doen er meer hier. Daar zijn de "verzetshelden" heilig terwijl ze ook mensen afslachten maar dat mag allemaal, maar als een Oekraïense soldaat 2 slachtoffers maakt is dat gelijk "massamoord"...

   Verwijderen
  3. Cruelman, ( deel 1 van 2)

   ik vraag me af wat uw ambitie is.
   Uw naam doet vermoeden dat U zich graag als wreedaard zou gedragen.
   Ik zou zeggen: sluit U aan bij de troepen van Kolomiosky, de lieden die misschien ook van doen hebben met de Odessa Massacre.

   Voorlopig houdt U het op 'internet terrorist' ofwel: lastige troll.
   Uw analyses bestaan voor 80% uit roepen en voor 20% uit oppervlakkige argumenten.

   U vindt dat de West Ukraïners vrij zijn om te bepalen wat ze met hun land doen: bij de EU aansluiten, of bij Rusland blijven.
   Dieper gaat uw analyse niet.
   Omdat we allemaal geleerd hebben dat een land vrij moet zijn om zijn eigen toekomst te bepalen zeggen we: De Maidan opstand moet worden gesteund.
   (Tja, zelfs Putin had begrip voor de Maidan protesten van oprechte burgers.)

   Veel ingewikkelder zit het leven voor U niet in elkaar.

   Maar het is ingewikkelder, beste keyboard-would-be-terrorist.

   Om dat te begrijpen moet je heel veel lezen en van alle bronnen: voor en tegenstanders.
   Je moet weten wie Oscar Callaway was en wat hij in 1917 in Het Congres zei. Wie Edward Bernays was. Hoe de Media werken, en wat je er mee kan bereiken. Kijk naar The War you don't see. Lees Information ClearingHouse en bekijk de video's van Adam Curtis die daar permanent worden genoemd, links in de kantlijn. Volg Sibel Edmonds. Lees The Saker.

   Als je heel veel gelezen hebt dan ontwikkel je een gevoel voor hoe de wereld in elkaar zit. Wie de machtigen zijn, en hoe ze te werk gaan. Je krijgt een vermoeden van hun werkwijze.
   Als je alle 400 atikelen op mijn blog zou lezen zou je al aardig 'bij de tijd gezet zijn' volgens mij. ( Maar dat is uiteraard geen objectief oordeel).
   Bovendien kan ik niet zo goed schrijven, vrees ik, dus dat is geen pretje..

   In het kort is mijn conclusie:
   De Amerikanen samen met de joodse krachten zijn er op uit om de Wereld te beheersen. Maken ze ook geen geheim van hoor: lees PNAC. Lees de Torah: http://xevolutie.blogspot.nl/2010/11/de-opdracht-van-god-aan-de-joden-om-de.html

   Maar dat moet allemaal wel 'onder de radar' gebeuren: zodat niemand het zich realiseert.
   Eigenlijk hebben ze alle landen al wel in hun macht. Hun opdracht is bijna volbracht. De Messias zal weldra komen. ( Maar iedereen ziet dat dse VS op wankelen staat. en dat China en Rusland nog maar aan het begin staan van hun machtige periode. Het is dus nu of nooit. Kat in het nauw. Er kunnen zeer gevaarlijke sprongen gemaakt worden door de VS, versus Rusland. Want zo dicht bij een complete ( joodse) controle van de wereld als Vandaag, is de wereld nog nooit geweest. Dan ga ik er nu even van uit dat de Neocons de joodse agenda uitvoeren -- volgens Bart Jan Struyk, Neocon, is de naam Neocon vaak als synoniem voor 'joods' gebruikt. )

   Verwijderen
  4. Aan Cruelman ( deel 2 van 2)


   Ik las zojuist over een online boek van een Russisch econoom, waarin hij beschrijft hoe enorm moeilijk het zou worden voor Rusland om zich los te maken van de dollar. En toch is dat wat Putin aan het doen is....

   Dan begrijp je ook meteen waarom men al drie jaar Putin en Rusland aan het zwartmaken is in de MSM. ( Zoals men eerder Saddam zwart maakte,en ook Ghadaffi.) Victor Ostrovsky beschrijft het in zijn boek, over zijn Mossad tijd:
   " Ephraim had spelled it all out for me and confirmed some of the information I'd already known. He then went on. "After the bombing of Libya, our friend Qadhafi is sure to stay out of the picture for some time. Iraq and Saddam Hussein are the next target. We're starting now to build him up as the big villain. It will take some time, but in the end, there's no doubt it'll work."

   ( Het boek kwam uit in 1990. Saddam werd Kuweit in gelokt door ambassador April Glaspie in 1990. Schijnbaar gaf de VS hetgroene licht. Maar wat bleek: het was een val, want eenmaal ìn Kuweit kwam de prpoaganda machine op gang. bekijk dit fascinerende stukje even: https://www.youtube.com/watch?v=LmfVs3WaE9Y Of lees: http://en.wikipedia.org/wiki/Nayirah_(testimony)
   De getuigenis was geheel bedqacht door Hill & Knowlton, in opdracht van een joodse senator Tom Lantos. Je ziet dan onmiddellijk het Yinon Plan in uitvoering. Dat kent U toch wel hè, het Yinon Plan?

   Dit zijn essentiele documenten om te kunnen begrijpen wat er in deze wereld gebeurt.

   Ik stel voor dat U een paar jaar driftig aan het lezen gaat, en dat U daarna uw argumenten met ons uitwisselt. Op een normale manier. Probeer àltijd de opponent met respect te behandelen. ( In ons binnenste denken allemaal wel: mijn opponenten zijn gek, misleid, dwaas, goedgelovig, leugenachtig etc etc. Dat heeft dus geen nut om dat in elke post te roepen.)


   Door de ander te verwensen kom je ook niet verder.
   Ik zie het zo: Mijn 'wereldbeeld' is mij heilig. Dat is het 'instrument' dat ik heb om invloed te kunnen uitoefenen., Stel nu dat ik fouten in mijn wereldbeeld heb. Hoe kom ik daar achter? Via mijn opponeneten. Opponenten zijn dus belangrijk: ze kunnen je helpen om fouten uit je wereldbeeld te halen.

   Kom dus met harde feiten die mijn beeld omver werpen, en ik zal je eeuwig dankbaar zijn.
   Verwijderen
  5. Aan Cruelman ( deel 3 van 4)
   Ik zie nu dat ik nog geen antwoord heb gegeven op de kwestie Ukraine.

   Ik ga er van uit dat de aansluiting van de Krim bij Rusland legaal was,omdat met de afscheiding van Kosovo óók legaal heeft verklaard.

   Ik ga er vanuit dat er veel wapens door Rusland aan de Donbas strijders worden geleverd. Over manschappen ben ik niet zeker. Er zijn trouwens erg veel strijders ( chechenen bijvoorbeeld) die zich vrijwillig melden.

   Is het onacceptabel dat Putin wapens en tanks aan Donbas geeft?
   Ik vind van niet. Wij bombardeerden Libie kapot, met als argument: Ghadaffi zal een genocide aanrichten, en om dat te voorkomen hebben wij R2P. Wel, als je weet wat Timoshenko, Yatsenyuk en Poroshenko over de etnische Russen in Donbas zeiden, dan weet je dat R2P hier verplicht is. Maar niemand doet het!
   En zelfs Rusland kan dat niet openlijk doen, want dan zal dat zeker worden aangegrepen om met Navo wapentuig de Ukraine in te trekken.
   ( Bedenk wat men kon doen na de MH17, waarvan iedereen weet dat dit nooit een opzettelijk neergehaald kan zijn door Donbas of Putin.)
   De straffen zijn al uitgedeeld aan Rusland ( sancties) maar het onderzoek zalpas in 2016 klaar zijn....)

   En die Nato zullen dan de Ukraine dus nooit meer verlaten. En dan ligt Rusland op zijn rug, met een mes op de keel. Dat wil Rusland natuurlijk niet.

   Putin wil kost wat kost een groter bloedvergieten voorkomen. En om een grote aanval van Kiev te voorkomen heeft hij nu zijn tanks heel zichtbaar door de straten van Dontetsk laten rijden. Om Kiev toch een beetje minder snel tot de aanval te laten besluiten.

   Maar er is meer.
   Rusland is steeds aangevallen door Het Westen: Napoleon,. Hitler.
   Met veel vreselijke gevolgen. In 1812 moest men geheel Moskou plat branden. Geen pretje met winters die tot -30 graden vorst gaan.
   De Russen gingen tot in Parijs achter de Fransen ( een pan-Europees leger, wij vochten mee) aan en gingen toen naar huis. So much for Russian imperialism.

   Hitler verdrijven heeft 27 miljoen Russen het leven gekost. Het was Stalin die 228 Duitse divisies versloeg. De anderen versloegen 58 divisies. Stalin versloeg Hitler,niet Amerika.
   Logisch dat Stalin toen zei: wij stellen een bufferzone in: om te voorkomen dat U in een vloek en een zucht wéér voor de poorten van Moskou staat.
   Churchill en Roosevelt gingen akkoord.
   Maar de lafaards begonnen na enkele jaren alweer met Radio Free Europe om die buffer-staten tot rebelli te bewegen. ( Hongarije, Tsjechoslowakije.)
   Ik leerde vroeger dat die boosaardige Russen die landen hadden bezet, maar het was natuurlijk de agressie van Napoleon en Hitler die deze landen tot bufferlanden maakte.

   Verwijderen
  6. Aan Cruelman ( Deel 4 van 4)


   In 1990 wilde Duitsland herenigen. Gorbachov wilde de buffer iuiteraard niet opgeven. (Alleen al uit respect voor 27 miljoen doden).
   Toen heeft men beloofd dat men de Navo niet Oostwaarts zou uitbreiden.
   Gorbachov geloofde die belofte..... ( De meest fout die een politicus kan maken: Het Westen geloven. )

   Enfin,
   Rusland heeft niks tegen het Westen. In 2001 en 002 heeft Putin trouwens nog gevraagd om lid te kunnen worden van de Navo en van de EEG. Dat werd geweigerd. ( Putin achtte blijkbaar China destijds gevaarlijker dan de VS)
   De rest weet U: de Nato komt steeds dichter bij Rusland, en dat is natuurlijk om Rusland tot ondergeschikte te maken. Om haar een pion te maken zoals alle europese landen dat al zijn.

   U ziet, Cruelman, de wereld zit veel ingewikkelder in elkaar dan simpel zeggen: "Elk volk mag besluiten of het zich bij het Westen aan sluit of niet."
   of simpel roepen: "De Russen zijn agressief, kijk maar naar Hongarije en Tsjechoslowakije en Afghanistan en Chechenie en Georgie."
   ( Zie mijn korte overzicht hier: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/12/418-amerika-is-agressief-rusland-is.html )

   U weet dat Cuba ook niet vrij was om raketten op zijn eigen land te plaatsen.
   Als je over de wereld nadenkt moet je altijd de realiteit mee laten spelen.

   Een klein land heeft rechten, maar een Leider van een groot land heeft ook plichten t a v zijn volk: hij moet zorgen dat zijn land niet voor de tweede keer (na de Yeltsin periode) wordt leeg geroofd door Westerse rovers. En dus kan hij niet op de grond gaan liggen en een mes op zijn keel laten zetten.
   En dus kan hij niet accepteren dat de Nato zich in de Ukraiene vestigt.

   Tot zover voor vandaag.

   Verwijderen
 9. Mooi en helder verhaal Jan. Bedankt.

  We moeten in de informatie oorlog wo3 zien te stoppen. "Blik op NOSjournaal" doet geweldig werk. Ik wil tot hun zeggen. Ga door en laat je niet ontmoedigen door de negatieve energie van wat trolls hier op dit forum.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank je Oligarch.

  ( Hoe zit dat eigenlijk met jòuw Nickname? Staat die ook voor aspiraties ;-)

  De namen die ik gebruik hebben de bedoeling om 'geen gedonder aan huis' te krijgen, en willen een beetje 'de gewone man' uitstralen. De naam die je kiest zegt soms wel iets over de persoon er achter.

  --

  Omdat Cruelman natuurlijk niet de enige is heb ik bovenstaand verhaal ook op mijn blog gezet, met een inleiding er bij.
  Het voordeel is dat de links nu gewoon aanklikbaar zijn. Verder grotendeels hetzelfde verhaal. http://xevolutie.blogspot.nl/2014/12/421-brief-aan-cruelman1974.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn naam staat voor de staatsvorm die de anglo amerikaanse elite en ook de russische elite als de perfecte manier vinden van hoe je markten moet verdelen. Het is moeilijk winst maken als je vrije concurrentie hebt. Oligarchy is een gecontroleerde marktvorm waarbij je goed winst maakt. Hier gaat het om. Je wilt niet door oligarchen geregeerd worden. We hebben allemaal baat bij vrije concurrentie en open markten.

   Competition is a sin.

   John D. Rockefeller

   Verwijderen
 11. Ah, dankjewel voor je duidelijke uitleg Jan. Nu weet ik het zeker; ik kan je kwalificeren als een complotzoeker met veel te veel fantasie en die weinig waarde hecht aan mensenlevens. Net zoals de rest hier dus. Jouw verhalen zijn gewoon kul van a tot en met z , een bijeenraapsel van verhaaltjes die je op meer complotsites tegenkomt. Overeenkomsten; keiharde westen- en Jodenhaat, gebaseerd op een zogenaamd complot van de VS en de Joden om wereldheerschappij te verkrijgen. Gaat niet lukken, vandaag niet, gisteren niet en morgen niet. Rusland gedraagt zich, of beter gezegd Poetin gedraagt zich als een verwend kind dat zijn grote kamer moest afstaan en die koste wat kost terug wilt hebben. Die grote kamer staat voor de USSR en die wil Poetin ten koste van alles terug. De NAVO heeft zich namelijk altijd keurig gedragen, liep en loopt zelfs op zijn teentjes om Rusland maar te ontzien. Maar Poetin heeft daar maling aan, net zoals hij maling heeft aan mensenlevens. Iedereen en alles zal voor hem moeten buigen, goedschiks of kwaadschiks. Hij respecteert landsgrenzen niet (al zegt hij zelf van wel maar goed, ik kijk naar daden want zijn woorden zijn geen reet waard) en bemoeit zich ongevraagd met buitenlandse gelegenheden. En nu hoor ik u al zeggen, ja maar de VS dan in Irak, Afghanistan enz?? Ja klopt, ook niet de slimste zetten van de VS altijd maar wel met een doel; de lokale bevolking bevrijden van dictators en dictatoriale levenswijzes (zie nu met IS). En ze gaan tenminste weg, iets wat je van de Russen niet hoeft te verwachten. Daarnaast gelooft de VS in diplomatie, iets wat Rusland nooit gedaan heeft. Het is gewoon hun wil is wet en wie dat niet wil krijgt met de harde hand van Rusland te maken. Ga maar weer eens weerleggen, kan je niet. Alleen met complotjes aan komen en vermeende afspraken en dergelijke over Amerikaans/Joodse allianties die ik nergens hard gemaakt zie, alleen maar het zou wel eens kunnen en wellicht en meer van dat soort vage termen op dezelfde vage sites, zoals de uwe Jan. Dat er idioten intrappen, prima, maar ik niet. Ik hecht namelijk waarde aan een mensenleven en mijn eigen vrijheid van gedachten, ik ga niet gedwee achter complotjes en verzinsels aanrennen. U mag dat uiteraard wel, u bent net zo vrij om te doen en laten wat u wil als dat ik ben. Maar mag ik dat dom vinden?? Ja dat mag ik....En geweldig werk wat dit blog verricht?? Nee, het is alleen aanwakkeren van oorlogsgeweld en verheerlijking van terroristen die mensenlevens wegnemen als ware het nummers en zich totaal niks aan trekken van normen, waarden en regels die we met de mensheid hebben afgesproken. Dus nee, uw enthousiasme over dit blog deel ik niet. Als dit echt zo'n geweldig blog was geweest had de hele wereld het geweten en waren we al een paar keer met onze neus op de feiten gedrukt door Blik en u allen als lezers. Maar nee hoor, de verzinsels blijven onbevestigd, doorspekt van westenhaat en complotzoekerij tot en met....iedere 3 jarige die dat ziet, behalve de jaknikkertjes en domme gelovertjes zelf uiteraard....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te lezen dat jij en ik hetzelfde doel hebben: menselijk leed beperken. Mensenlevens redden. Oorlogen voorkomen.

   Hoe gaan we dat aanpakken, Cruel?
   Gaan we onze mening overal verspreiden?
   Cruel: Ja, lijkt me een goed idee.

   Waar hebben we onze mening vandaan? Waar heb jij de jouwe vandaan, Cruel?
   Eh... die heb ik nu eenmaal. Van alles wat ik las en op tv zag.
   OK. Fair enough.

   En wie controleert die MSM, Cruel?
   Toch niet diezelfde mensen waar jij zo veel bewondering voo rhebt hè ?
   Eh..... nou, ik kan natuurlijk niet ontkennen dat ik achter Amerika sta, en dat zij ook de grote MSM controleren.

   OK. Cruel. Maar moeten we dan niet een beetje voorzichtigheid aan de dag gaan leggen? Stel je voor dat ze die MSM gebruiken om jouw op het verkeerde been te zetten?
   Hoe bedoel je?

   Nou, laat ik een voorbeeld geven. Jij doet nu zo laatdunkend over complottheoriën. Maar wist je dat het de CIA was die in 1967 een Memo heeft uitgevaardigd om alle theoriën die iets anders beweerden over JFK en Oswald, om die als gekkies weg te zetten, Om het woord complot theorie zodanig te veranderen dat de massa zou gaan denken dat complotten helemaal nooit bestaan.
   Cruel: alweer een complottheorie !

   OK Cruel. CIA Memo 1035-960. Zoek het maar na.

   Cruel, weet je. De wereld heeft natuurlijk 7 miljard meningen. Maar hoe weet je nu dat je de goede hebt ?
   Cruel: Nou, je moet zorgen dat de feiten waarop je jouw mening bouwt, de juiste zijn.
   OK, dat lijkt me al een heel belangrijk begin.

   Zullen we eens kijken wat de feiten zijn over de agressiviteit van Rusland ?
   Cruel: Laat maar horen.
   Wel, Rusland heeft inderdaad de opstand in Hongarije en Tsjechoslowakije neer geslagen, maar dat was ook wel begrijpelijk.
   Cruel : Hoezo , begrijpelijk ! ?

   Nou, je weet, in de tweede wereldoorlog was Hitler naar Leningrad getrokken. De Russen hebben toen erg lang en erg hard moeten vechten. En het was al de zoveelste keer dat Rusland werd aangevallen. Dus eiste Stalin een bufferzone. En dat waren Hongarije en Tsjechië, o.a.
   Dus als dan die landen weer buffer-af willen worden, dan begrijpen wij dat wel, maar we kunnen het natuurlijk niet goedkeuren: Rusland had die buffer wel degelijk verdiend. Rusland heeft eigenlijk NOOIT een agressieve oorlog gevoerd. Telkens als je dieper op de historie in gaat blijkt dat het in feite humanitair was. Of om het eigen terrein veilig te stellen.
   Cruel: Ik geloof er allemaal niks van.

   OK. Cruel. Maar dan moet je met een goede onderbouwing komen.
   Dan moet je aantonen dat Rusland ten onrechte die buffer landen instelde.
   Als je niet met feiten komt die dat onderbouwen, en in jouw mening blijft uitgaan van de idee dat Rusland altijd agressief is, ja, dan heeft jouw mening geen enkele waarde. Hij is namelijk niet op feiten gebaseerd, maar op een soort hersenspoeling die we in het verleden allemaal ondergaan hebben. Maar dat is geen geldig argument om die foute mening te blijven verkondigen. Nou ja, niet voor iemand die het menselijk leed wil tegengaan.
   En dat heb je net zelf beweerd: je wil mensenlevens redden door de boosaardigen te bestrijden.
   Enfin, bestudeer deze blog nog maar eens een dagje of drie, en als de betekenis daarvan een beetje ingezonden is, dan praten we weer. OK ?   Verwijderen
  2. Ten eerste lariekoek hoe ik zou reageren, je legt me woorden in de mond die ik nooit zou gebruiken. Maar daarnaast heb je ook een totaal verwrongen wereldbeeld. Kan je niks aan doen, je hebt nou eenmaal die gedachtes en je wil niks van anderen aannemen. Lange discussie waardig maar totaal onnodig dus. Je hebt een fascinatie voor sterke mannen die hun eigen bevolking afslachten. Prima jongen, mag jij hebben, maar ga mij niet overtuigen diezelfde weg te bewandelen. Als dat bij jou ingezonken is gaan we verder praten, maar vrees dat dat bij jou nooit gaat gebeuren dus einde discussie. Jij hebt jouw mening en ik de mijne, en we zijn het eens dat we het grondig met elkaar oneens zijn. Prima toch??

   Verwijderen
  3. OK, Cruel,

   we zijn klaar met onze discussie.
   Jij blijft lekker de opdracht van de CIA uitvoeren, en helpt daarmee de verovering van de wereld door de Barbaren een flink handje.
   Het grote bloedvergieten, met jouw hulp mogelijk gemaakt.

   Wij zullen ze allebei moeten bestrijden: de Barbaren uit Israel en Amerika en Engeland. En de nuttige idioten in ons land die hen helpen.
   Feiten hebben ze niet nodig.
   Ze hebben al een mening ! Made in de USA.
   Ik wilde dit maar even duidelijk hebben.
   Zwart op wit.
   Iedereen kan het nu zien.
   Jijzelf ook, maar ik denk niet dat jij helemaal begrijpt wat hier zojuist is gebeurd.

   Groet, J V

   PS. Ik zal je toch een beetje op weg helpen.
   Nu had jij mij moeten vertellen waarom de CIA dat Memorandum heeft uitgestuurd. en wat daarvan volgens jou de functie was. En dat het helemaal niet was omdat het Warren Report een groteske leugen was.

   Dàt is wat er in een democratie moet gebeuren. Dàt is waar de vrijheid van meningsuiting voor bedoeld is.
   Niet om holle vaten de mogelijkheid te geven overal maar hun ledige lawaai te laten klinken.

   Verwijderen
  4. Ik werk niet voor de CIA of de Amerikanen laat staan Israel...laat staan dat ik voor wie dan ook werk. Dat jullie voor het Kremlin werken begin ik zo onderhand te geloven, het fanatisme waarmee jullie moordenaars en fascisten verdedigen en verzinsels de wereld inslingeren als ware het feiten moet bijna wel betaald zijn. Schoten jullie ook op Maidan protesteerders en hebben jullie die mensen in Odessa vermoord?? Met hetzelfde fanatisme?? Lijkt er wel op....

   Verwijderen
  5. Cruel,
   nu je toch een maand van dit scherm verdwijnt zou je kunnen zorgen dat je bij terugkomst beter beslagen ten ijs komt.
   Even wat begrippen leren bijvoorbeeld.
   Jij zegt: "Ik werk niet voor de CIA" , maar dat lijkt me onjuist. Je bedoelt: de CIA heeft me nooit gevraagd om dit werk te doen, en zelf weet ik ook helemaal niet dat wat ik doe, de CIA goed uitkomt.
   Je bent wat in de vaktaal heet: een 'unwitting asset.' Een 'helper die niet weet dat hij helpt'. Stalin zei het wat direkter: 'een nuttige idioot.'

   Troost je: de westerse wereld zit er vol van.
   Allemaal mensen die zich laten misleiden door de Westerse propaganda, en denken dat ze de kant van de 'good guys' hebben gekozen.
   Bestudeer toch nòg maar eens het lijstje van de Amerikaanse agressie en de Russische agressie. Dat zijn namelijk harde feiten waar je verder weinig aan kan veranderen met spin of beeldvorming: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/12/418-amerika-is-agressief-rusland-is.html


   Verwijderen
  6. Die Cruel verwoord wel schitterend hoe iemand denkt die zo gemanipuleerd is dat hij er volledig van overtuigd is dat de NOS de bevolking wel eens even verteld hoe de vork in steel zit.

   Verwijderen
 12. “A mind is like a parachute. It doesn't work if it is not open.”

  Frank Zappa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat je je eigen beperkingen goed weet te verwoorden Dawg. Je gaat echt met stappen vooruit merk ik. Steeds beter ken je jezelf en je eigen uitspraken hier!!

   Verwijderen
  2. Dat doe ik al in ellenlange betogen Dawg, maar jullie "parachute" wil maar niet open springen, vandaar dat jullie ook steeds het spreekwoordelijke deksel op de neus krijgen. Maar ik hoop voor jullie dat het nog een keer gebeurt....

   Verwijderen
  3. Cruelman. Je bent vol met holle retoriek. Net als de MSM

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen