vrijdag 10 oktober 2014

'Student in legeruniform bedreigd' NIEUWSANALYSE

NIEUWSANALYSE

Van RTL teletekst plukten wij gisteren, donderdag 9 Oktober 2014 het volgende bericht:

'Student in legeruniform bedreigd'

Een militair in opleiding is in Boxtel met een mes bedreigd. Dat blijkt uit een screenshot van een intern mailtje van defensie. De student liep in uniform. De politie onderzoekt de zaak. In de mail staat beschreven hoe bij de student een mes op de keel gezet werd. De dader zou hebben gezegd 'ik ken jou en weet wat je doet'. De bedreiging was op 26 September op het station. Op diezelfde dag adviseerde Defensie militairen om voorlopig niet in uniform met het ov te reizen. Aanleiding was de oproep van een jihadstrijder om een terreurdaad tegen ons land te plegen.Vele vragen rijzen uit het teletekst bericht van RTL aan de Minister van Defensie Jeanine Hennis...

Tot zover het teletekst bericht. Een bericht dat meer vragen oproept dan dat het beantwoordt. Om maar met het laatste te beginnen. De jihadstrijder waarover het artikel bericht, sprak volgens ons over 'een stevige daad tegen de Nederlandse overheid'. RTL maakt van een stevige daad voor het gemak maar gelijk een terreurdaad, maar daar heeft de jongeman het nooit over gehad. Er zijn vele stevige daden denkbaar die geheel binnen wettelijke kaders vallen en niks van doen hebben met terreur. RTL werkt zo op dubieuze wijze mee aan het verhogen van de angst.

Daarnaast hangt het bericht van warrigheid aan elkaar. "Een screenshot van een intern mailtje". Een screenshot van een intern mailtje?! Het lijkt Kuifje in Afrika wel! Wat moeten we ons daar bij voorstellen? Heeft een defensiemedewerker dit het kantoor uit gesmokkeld? Dat is dan de reinste spionage! 'SPIONAGE BIJ DEFENSIE', zou dan een veel betere kop zijn. Of is het screenshot gewoon bewust zo naar buiten gebracht? Dan is het een hele aparte vorm van communicatie. En waarom dan pas gisteren? En waarom dan niet meer ruchtbaarheid aan de zaak gegeven? Als het op het station gebeurd is, dan kan met het slachtoffer de beveiligingsbeelden bekeken worden en zou de dader op te sporen moeten zijn, of kan er gelijk een politiebericht gemaakt worden met videobeelden van de dader. Maar niets van dit alles. Defensie besluit een uniformenverbod in te stellen en achter de schermen op zoek te gaan naar de dader. En 2 weken na dato komt dan dit bericht naar buiten.

Wij herinneren eraan dat we gisteren onze video hebben geplaatst waarbij aangetoond is dat in de VS, het land dat meer bommen gooit dan elk ander land op aarde, de soldaten ogenschijnlijk zonder enig probleem in uniform over straat gaan en gebruik maken van openbaar vervoer. Dit alles in schril contrast met de uniformenhysterie in ons land, onder welke kop wij vooralsnog ook deze laatste episode van RTL teletekst scharen. Voor wie de video met de Amerikaanse militair en ex-militair gemist heeft, kijk HIER.

4 opmerkingen: