dinsdag 21 oktober 2014

Meisje heeft ongelofelijk veel geluk bij Donbass arena 20-10-2014

English summary below Pech aan de ene kant dat ze plotseling midden in het oorlogsgeweld belandt. Maar ongelofelijk veel mazzel dat ze het kan navertellen en net op tijd op de grond gaat liggen. Het gebeurde gisteren, maandag 20 Oktober 2014 bij de Donbass arena. Deze raakte beschadigd als gevolg van de drukgolf die ontstond na de Oekraïense aanval op en ontploffing van de DZRXI chemische fabriek, annex munitieopslag.

English summary

Girl has tremendous luck that she lays down just in time and just a meter or two in front of where a big impact comes. It happened yesterday at the Donbas arena site as a result of the wave of pression after the chemical plant / amunition depot was hit in Donetsk.

6 opmerkingen:

 1. Blik, heb je het Belgische journaal van 19u gezien? Daar werd aandacht gegeven aan die explosie van gisteren en er werd ook verteld dat het leger gebruikt maakt van clusterbommen die bijna overal verboden wapens zijn. Ook werd vermeld dat gevangen genomen soldaten gedwongen moesten werken om de schade aan huizen, die ze zelf veroorzaakt hebben, te herstellen, maar dat mag ook niet volgens de conventie van Geneve. Het feit dat het in Belgie wel vermeld word, zonder specifiek met de vinger te wijzen, vind ik een goede zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, duidelijk. Ik heb net van de cameraman van NOSjournaal gehoord dat ze vandaag op twee plekken gefilmd hebben waar Oekraïense krijgsgevangenen te werk zijn gesteld. Ik ben natuurlijk benieuwd waar ze nog meer gefilmd hebben, voor een evenwichtig beeld... Zoals jij dat schetst op het Belgisch journaal is natuurlijk prima. Daar kun je verder heel weinig op aanmerken.

  Voor alle duidelijkheid (kleine dienstmededeling) : Ik breng dat nieuws van die clusterbommen hier niet, a. omdat de volgers van dit blog dat allang weten, en b. als de mainstream het brengt, hoef ik het niet ook te brengen.

  Maak van de gelegenheid gebruik -onbevestigd- dat er melding is van verhevigde strijd en artilleriebestoking van Donetsk en een oprukkende Oekraïens leger "tot in het Kiev-district, bijna centrum". Bericht van het verzet wordt echter door niemand van mijn verdere contacten in Donetsk bevestigd. Strelkov spreekt wel van een zeer gespannen situatie en dat tussen nu en aanvang echte winter half november cruciale dagen/weken worden. Hij komt morgen met een verklaring die ook door de Russische mainstream media genegeerd zal worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even een kort antwoord op jouw dienstmededeling: het was het Belgische journaal (VRT) dat dit deze melding deed. Vanuit Nederland was en bleef het doodstil hieromtrent. Ik heb naar het NL 8uur journaal gekeken, voornamelijk om de stormberichten. Over de verdere inhoud van dit journaal geef ik liever geen commentaar.
   Met geruchten komen we ook niet verder in nieuwsgaring, daarmee speel je bepaalde figuren enkel in de kaart.

   Verwijderen
 3. Videootje waarin Strelkov melding maakt van een op handen zijnde aanval op Donetsk door het leger van Kiev.  https://www.youtube.com/watch?v=FYQGg7Wskf8#t=215

  Misschien vergis ik me, maar ik meen bij Strelkov een bezorgheid te bespeuren dat Rusland ze aan hun lot gaat overlaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt Dawg. Ik had 'em nog niet gezien met ondertitels. Was ernaar op zoek..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas zou dit scenario goed kunnen kloppen en het voor Rusland een acceptabel "verlies" kunnen zijn zonder gezichtsverlies voor Poetin. Hij "ontdekt ineens" dat de sepa's toch MH17 neergeschoten hebben, trekt als "straf" zijn steun terug, laat de Oekraïense strijdmachten Oost Oekraiene weer innemen, sluit handelsverdragen af met Oekraiene EN de EU af, waarbij de laatste de gasrekening van de Oekraiene even mag aftikken en iedereen is weer vriendjes. Poetin kan dan thuis zeggen hij kon niet anders, de terroristen gingen te ver en doordat hij westen toch een loer heeft kunnen draaien met de gasrekening is ook dat geregeld. Kan belachelijk klinken maar ja, jullie hadden het ook al meteen over WO3 en zo...die er ook niet kwam...

  BeantwoordenVerwijderen